Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

SaiPan A-nuoret

Viestiketju osiossa 'SaiPa' , aloittajana Swift, 19.09.2010 klo 22.53.

 1. Joutsenosto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Ketterä, HPK
  Kertokaahan tyhmemmälle, että miten ei saada järjestettyä jääaikaa tarpeeksi? Monta joukkuetta/seuraa näitä kolmea(?) jäätä käyttää? Nämä ovat siis ihan kysymyksiä.
   
 2. Bacon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Eisbären Berlin
  Lainaus:
  Jaa siellä tiputtiin mestikseen. No sitten se on ihan oman kehityksen kannalta parempi siirtyä joukkueeseen, joka pelaa SM-Liigaa. Siinä mielessä ymmärrän seuran vaihdon täysin.

  Mutta se on ihan selkeä juttu, että junioripuolella on parantamisen varaa ihan helkkaristi ja nimenomaan kaikki putoamiset mestikseen pitäisi välttää keinolla millä hyvänsä.
   
 3. ahal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  No onhan niitä sentään parisenkymmentä kuitenkin... Esim. 2002-mestarijoukkueesta voidaan poimia nimet: Koho, Hämäläinen, Tikkanen, Vänttinen, Yli-Torkko, Kuokkanen, Pursiainen, Weckström... myöhemmin Kolehmainen, Nokelainen, Hostikka, S. Mälkiä, Koponen, Kaksonen, Leivo, Mankinen, Kettunen, Mäkinen...

  Se taas on toinen juttu, kuka on "oikea" saipalainen ja kuka ei. Eli pitääkö koko junnu-ura olla keltapaidassa. Esim. Vainikainen ja Mäkinen eivät täytä tuota kriteeriä, vaikka nykyään omiksi pojiksi katsotaankin. Jokunen nimi listasta varmaan vielä puuttuu, mutta keskimäärin 1-2 ukkoa (A-junnuista) kaudessa on liigajengiin päässyt pelaamaan. Huippuvuosi oli tietysti tuo 82-ikäluokan SM 2002.

  SaiPa on kovalla työllä ja hyvillä rekrytoinneilla kasvanut uskottavaksi liigaseuraksi. Sellaiseen toimintaan liittyy myös saumattomasti tasainen ja kehittävä junioritoiminta. Toivotaan, että tästäkin osastosta pidetään hyvää huolta.
   
 4. jugitzo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  PePo HC ja Florida Panthers
  Lainaus:
  Jääajan puutteesta mielestäni ei ole kyse. Käytössä kuitenkin kisapuisto, kakkoshalli ja UK-areena. Lisäksi Imatran tuplajäät voitanee laskea mukaan koska Saipa ja Ketterä tekevät tiivistä yhteistyötä. Itse SaiPan junnupolun käyneenä voin sanoa ettei jääajasta koskaan ollut pulaa. Ehkä se oli rankkaa että joskus 9-10 vuotiaanakin saattoi olla harjoitukset 21-22. Mutta jääaikaa kyllä oli aina. Tosin ennen UK-areenaa käytiin aina keskiviikkoisin Savitaipaleella harjoittelemassa 1,5 tuntia. Mutta Jäällä oltiin 4-5 kertaa viikossa plus pelit. Ja tietty osa pelaajista meni jääkiekkoluokalle jossa oli sitten pari-kolme aamujäätä/viikko. Omasta mielestäni kysymys on ehkä enemmän siitä ettei meillä koskaan ollut hirveämmin yksilöharjoittelua. Jäällä mentiin aina viisikkona ja taktiikat tulivat mukaan ennen kuin perustaidot olivat kunnolla hallussa. Sellaista että pienellä porukalla keskitytään vaikka luisteluun tai mailataitoihin ei juurikaan ollut. Toki nuo asiat ovat omalla vastuulla ja pihapeleistä opittavissa, niin kuin pitääkin, mutta mielestäni yksilön kehitystä tulisi painottaa enemmän kuin sitä miten 12-vuotiaat lähtevät omasta päästä liikkeelle. Yhä jatkuvalla junnu-urallani ainoa poikkeus tuossa sännössä oli Kari Weckström ja välillä hänen apunaan jäällä ollut poika Antti. Varsinkin Antti opetti hienoja temppuja, muunmuassa painoi rystyllä yhdellä kädellä ilmaveiviä. Ja joululomalla toi taitoluistelijatyttärensä näyttämään mallia miten sitä terää käytetään. Mutta valitettavasti tätä jatkui vain noin puoli talvea.
   
 5. TheRimpula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Niin. Nämä SaiPa-kasvatit ovat pelanneet Liigaa, en väitä vastaan. Sanoisin kuitenkin, etteivät Kuokkanen, Pursiainen, Weckström ja Hostikka ole olleet oikeasti liigatasoisia pelaajia, vaan ovat päässeet pelaamaan paremman puutteessa jämärooleissa SaiPan liigataipaleen surkeimpina aikoina. Kettuselta ja Mäkiseltäkin odotellaan vielä kehitysaskeleita.

  Totuus on se, että nämä minun mielestäni oikeasti liigatasoiset omat kasvatit ovat keskimäärin sellaisia kolmosketjun/-parin puurtajia. Esimerkiksi ainuttakaan pelintekijää ei ole nähty täältä nousevan koko 2000-luvulla. Maailmanlaajuisesti avainrooleissa joukkueissaan pelasi viime kaudella neljä SaiPa-kasvattia: Koho, Vänttinen, Markkanen ja Nokelainen.

  Pointtini ei ole se, että haluaisin sättiä sitä porukkaa, joka on meiltä edes liigatasolle noussut, sillä heitä oikeasti kunnioitan suuresti. Pointtini on se, että meillä on tehty jotain perustavanlaatuisesti ja jatkuvasti väärin. SaiPa painii Etelä-Karjalan urheilussa/kulttuurissa täysin omassa sarjassaan harrastamisen, kiinnostavuuden, rahan ja menestyksen (heh) osalta. Siis aivan täydellinen monopoli&dominanssi, ja silti SaiPan juniorimyllyn tyypillinen tuotos on löppönen tai töppönen, joka löytää tasonsa jostain kökkölän herpeksestä. Samaan aikaan toisaalla pula-ahot ajelevat bemareillaan Sotkaan ostamaan palkintokaapistoja.

  Varmasti siellä junioripuolella tehdään kovasti töitä, enkä varsinaisesti sieltä ketään syytä mistään, mutta ilman tuoreita omia kasvatteja avainrooleissa on melkoisen vaikea menestyä Liigassa.
   
 6. Jugger77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Ei
  Lainaus:
  Ei tätä voi paremmin sanoa. Tässä se ongelman ydin on.
   
 7. Ted Raikas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, HIFK
  TheRimpula tyhjensi pöydän. Hyvin kiteytetty. Näin se on.

  Oma tasokas juniorimylly on aika lailla menestyksen tae, ellei satu olemaan ihan hitosti rahaa käytettävissä ja sitähän ei ole. Runko pitäisi saada kasattua omista siten, että siellä olisi ainakin kentällinen omia poikia isommissa rooleissa ja kovalla peliajalla ja tuloksekkaasti. Siihen ympärille sitten laadukkaat ulkkarit ja muualta kalastellut lupaukset ja nousua hakevat konkarit. Sitten voi jopa mestaruus tulla joku kausi. Nyt se on vähän arvotaan menoa. Suunta on ilman muuta oikea ja ollaan tässä viime vuosina kohottu ns. keskitason seuraksi ja se on todella hienoa, mutta se yksi ratkaiseva juttu puuttuu ja se on juuri tuo noin.
   
 8. rattussovjeticus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  En tiedä onko jotain mahdollisesti tehty väärin A-unnujen puolella, mutta takavuosien heikosta hallitilanteesta maksetaan vielä hintaa muutama vuosi. UK-Areena on ollut toiminnassa vasta viisi tai kuusi vuotta, ja ennen sen valmistumista juniorien jääajoista oli melkoinen puute. Eli ensi kauden A-juniorit pääsivät treenaamaan kunnon olosuhteissa vasta noin 14-vuotiaina, ja se näkyy varmasti pelaajien kehityksessä.

  Jotain on kyllä mennyt nuorempien juniorien puolella, jos huhut B-junnujoukkueen leviämisestä pitävät paikkansa. Ja pieleenhän se meni joka tapauksessa jos ensi kausi pitää tahkota divarin puolella. Jos parhaat 1999 syntyneet pelaavat jo aikamiesten Liigaa sujuvasti, niin ei B-junnujen divarissa dominoiminen taida olla parasta valmistautumista Liiga-pelurin uraa suunnittelevalle nuorelle.
   
 9. ahal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  TheRimpula on asian ytimessä. Jos minä taas olisin Riku K ja saisin valita jengit SM-liigaan (hypoteettinen olettama tosin), niin yksi peruskriteeri olisi oma ja uskottava juniorituotanto. SaiPalla se joten kuten täyttää tämän määreen. Tällä perusteella Suomessa ei olisi tarvetta yli 14 joukkueen liigalle.

  Mutta miksi sputnikkien junnutuotanto sitten tökkii? Siihen mulla ei ole täsmällistä tietoa, arvailuja vaan, mutta ne voi jättää omaksi tiedokseen. Sen kyllä voi ilmoille kuuluttaa, että mikään suojatyöpaikka junnukoutsaus ei kuitenkaan saa olla. Tukeva perusta on talonrakennuksessakin a ja o. Rikun tj-aikana a-junnut osoittivat ryhtiliikettä pelaamalla pleijareissa ainakin kahtena keväänä. Toivotaan, että sama tahti jatkuu myös tulevina vuosina.
   
 10. Barney Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa & MUFC
  Lainaus:
  Johtuu osittain siitä, että SaiPa ei uskalla antaa niille harvoille kiekollisesti taitaville junioreille näyttöpaikkoja kärkikentissä, vaan ennemmin tuodaan näitä "onnitoivasia" pelaamaan se pari vaihtoa nelosketjuun. SaiPalla on nyt lähivuosina ollut pari kiekollisesti taitavaa hyökkääjää A-junioreissa, joista molemmat ovat kaikki ainakin hetkellisesti johtaneet A-nuorten SM-sarjan pistepörssiä. Toinen on pelannut yhden liigaottelun ja toinen ei saanut pelata edes sitä yhtä.
   
 11. jalperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
  Lainaus:
  Apua, kerro kuka se toinen oli, ei nyt tuu mieleen, mut joo tosiaankin samaa mieltä tästä, valitettava fakta.
   
 12. Joutsenosto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Ketterä, HPK
  Kyllä ensikaudella Lipiäistä, Jääskeläistä ja Kettusta pitää ajaa Liigaan sisään. Kettunenhan menee yli-ikäisenä tod.näk. mestikseen ja paikkaa loukkaantuneita sitten edarissa, mutta Jääskeläistä PITÄÄ peluuttaa ensikaudella jo Liigan puolella jos meinataan kaveri täällä pitää. Lipiäiselle 2-5 peliä Liigaa ja mestikseen kasvamaan miesten peleihin. Lipiäinen on varmaan potentiaalisin junnu SaiPassa tällä hetkellä.
   
 13. Jõse Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Jääajan puute varmasti näkyi 00-luvun loppupuolella, kun juniorit oikeastaaan C-junnuista A:han asti rämpi sarjojensa pohjilla.

  UK Areenan rakentamisen myötä homma on selvästikin mennyt eteenpäin, mutta liigatasolle pelaajia ei ole tuotettu laadukkaita pelaajia moneen vuoteen. Mitä muistan omilta junnuvuosilta, niin kyllähän siellä aika joukkue edellä mentiin. Eihän tietystikään kokonaisuutta sovi unohtaa, mutta kyllä varmasti yksilöllisessä harjoittelussa olisi kehittämisen varaa. Tähän liittyy myös valmennuksellinen osaaminen. En nyt osaa sanoa aivan viimeisintä tilannetta, mutta uskoisin, että D-junnuihin, eli n. 13-vuotiaaksi asti mennään isät/kundit valmentaa -mentaliteetillä, ainakin jossakin määrin. Korjatkaa, jos olen väärässä.

  Lisäksi alueen muulla tasolla on merkitystä, E-S kauniisti kirjoittelee silloin tällöin, että SaiPan juniorit päässeet taas Kymi-Saimaa finaaleihin yms. Fakta on se, että Kymi-Saimaan alueella vastustajat ovat heikkoja. Ei tule tarpeeksi koviä pelejä pikkujunnuissa, ja sitten vastaavasti SaiPaan ei tule A-C-ikäisenä laadukkaita pelaajia lähialueilta. Kuinka moni Kärppien superjunnu on lähtöisin alkujaan Oulusta? Tämä lisää myös kilpailua pelipaikoista, jolloin SM-sarjan porukassa pelaaminen vaatii myös oikeasti panostamista.

  Tottakai, varsinkin Tirkkosen aikaan melko niukalti mahdollisuuksiakin on annettu, lähinnä 4-kentän roolissa jämäminuutteja. Varmasti ainakin potentiaalia olisi ollut suurempiin peliaikoihin junnuilla.

  Parempaan suuntaan ollaan menty, mutta vielä viimeinen napsaus junnupuolelle lisää, niin eiköhän mekin saada liigatason lappeenrantalaisia.
   
 14. aHab Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Montreal Canadiens
  Lainaus:
  Sitten ei puutu enää kuin kasvuhormonin loraus paikalliseen juomaveteen niin saatetaan nähdä ihan jääkiekkoilijan kokoisiakin junnuja jonain päivänä SaiPan liigamiehistössä.
   
 15. fourtyone Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Minnesota Wild
 16. rattussovjeticus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Tämä ei kyllä naurata. Kun kolme 15-16-vuotiasta ykkösluokan lahjakkuutta muuttaa Raumalle 2+2 vuoden sopimuksella, niin kyllähän se syö koko SaiPan organisaation uskottavuutta. Jesse Ruotsi vieläpä siirtyy pelaamaan Lukon A-junnuissa, joten SaiPan B-junnujen putoaminen Liigasta ei voi olla ainoa syy. Vai eikö Jesse Ruotsi olisi mahtunut SaiPan A-junnuihin?

  Mutta varmasti Lukko-akatemia on tarjonnut hyvät puitteet panostaa täysillä jääkiekkoon. Onnittelut Raumalle.
   
 17. Akke P. Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Ja nyt siis jo neljä...

  Lukolle neljäskin akatemiapelaaja SaiPasta - Kiekkoareena
   
 18. Joutsenosto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Ketterä, HPK
  No huhhuh. Mitähän siellä tehdään väärin, että saadaan junnuja lähtemään tällä tavalla muualle? Eihän tää voi enää olla huonoa tuuria tai sattumaakaan...
   
 19. huhheijaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Tiputtiin b-junnujen sm-liigasta. Ei siinä paljon muuta.
   
 20. jalperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
  Lainaus:
  Joo, mutta kuten on todettu jo, et noista pelaajista yks tulee pelaa lukon a-junnuissa, niin ei toikaan kelpaa Ruotsin kohalla selitykseks.
   
 21. Derrick Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Jaahas, sitä on näköjään luettu Jesse Puljujärvi lehtikirjoituksia ja päätelty että tälleen vieraalle paikkakunalle muutolla se tie tähtiin aukeaa.

  Todellisuus on kuitenkin se että tuossa iässä nuoret tarvitsevat vanhemmat katsomaan että koulut hoidetaan kunnialla eikä lojuta kartsalla juomassa bisseä kamujen kanssa.

  Vähän on jo sellainen tunne että maitojunalla palataan aika nopeasti ja sitten pitää SaiPan ottaa kantaa miten näihin kaiffareihin jatkossa suhtaudutaan.
   
 22. Orvelo Jäsen

  Mikko Petmanhan vaikuttaa ihan lupaavalta, potentiaalia NHL varaukseenkin. Sikäli paha menetys Saipalta.
   
 23. Walton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1963:n puusilmät.
  Lainaus:
  Kyseiset pelaajat tulevat liittymään Lukko-Akatemiaan. Raumalla Akatemiaan kuuluu yhteistyö koulun ja seuran välillä jossa joustoa tulee molempiin suuntiin. Koulu päästää esim aamuisin pelaajan harjoituksiin mutta toisaalta Lukko ottaa vastuuta siitä että koulu tulee kunnolla hoidettua.
  Ruokailun suhteen valvotaan pelaajien syömistä jopa jääkaapin sisältöä käydään tsekkaamassa satunnaisin pistotarkastuksin.
  Nämä siis ihan vain esimerkkeinä Akatemian toiminnasta. Joten kyllä junnuista hyvää huolta Raumalla pidetään.
   
 24. rattussovjeticus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Helvetin fiksulta vaikuttaa Lukko-Akatemian systeemi. Ei näistä kaikista mitään staroja varmaankaan tule, mutta noilla spekseillä on kyllä täydet mahdollisuudet katsoa että mihin asti potentiaali riittää.
   
 25. Penaltyfox Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Raum Lehvälugo
  Läheltä seuranneena pidetään todellakin huolta muualta tulleista junioreista. Saavat harjoitella oikeastaan niin paljon kuin haluavat oheisissa ja jääharjoituksissa Hämäläisen Eepin, Rosendahlin Riston ja monen muun valmentajan silmien alla. Pojille pidetään jopa helppoja kokkauskursseja hallin keittiössä ja muuten saavat syödä hallin ravintolassa lähes aina kuin siellä ruokaa tarjotaan. En usko että vanhemmat olisi päästäneet junioreitaan ja kullanmurujaan paikkaan, jossa ei ole varmaa tietoa huolenpidosta ja kehityksestä sekä tietysti koulunkäynnistä.