SaiPa pudotuspeleissä 2014

  • 80 122
  • 264

Tulppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Loistokausi. Loistoukot. Loistava valmentaja, loistava taloudellinen tulos.

Neljäs sija tuolla porukalla on aivan käsittämättömän loistavaa resurssien käyttöä. Joka jätkä on vedetty lihamyllystä läpi, kursittu kasaan ja työnnetty uudelleen muhennettavaksi.

Alkaa olla niin loistavaa että siirryn kesälomalle. Nähdään taas lehtien pudottua.
 

Kälvis

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tällä hetkellä ottaa toki hieman päähän tuo pronssiottelun häviäminen, mutta loppujen lopuksi sehän oli vain yksi kauden monista otteluista eikä muuta sitä, että kausi oli muuten yksi huikeimmista koko seuran historiassa. Sinä aikana, kun olen itse jääkiekkoa seurannut (vuodesta 2001 lähtien), ei ole toista näin hienoa kautta SaiPalla ollut. Lisäksi täytyy muistaa, että useimmat eri lehtien asiantuntijat veikkasivat SaiPan huonommille sijoituksillle kuin mihin se lopulta ylsi - ylpeä täytyy siis joukkueesta olla.

Kiitos SaiPa, ja hyvää kesälomaa! Toivottavasti ensi kaudella nähdään yhtä taisteleva ja vähintään yhtä menestyksekäs joukkue!
 

3156155

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Meidän pojille hatunnosto upeasta kaudesta! Tällä kaudella otettiin iso askel eteenpäin ja matka jatkuu vielä 2 vuotta Tirkkosen ohjatessa laivaa. Paljon tarjosi kausi SaiPa -fanille ja eiköhän tästä kohta puoleen pettymyksestä pääse ettei pronssia tullut. Ei muuta ku jatketaan hyvää työtä niin organisaatio kuin kannattajatkin vielä koittaa meidän poikien aika kumartua vastaanottamaan mitalia kaulaan, mutta mikä mitalli sieltä sitten tulee on vielä arvoitus. Näistä pudotuspeleistä jäi ehkä se kuitenkin käteen, että kaikki on mahdollista kun paiskitaan töitä ja nyt tiedetään mitä asioita meidän pitää parantaa, että voidaan taistella tosissaan jopa siitä kirkkaimmasta mitallista.

Niin ja meidän pojat päät pystyyn upean kauden tarjositte meille. Kiitos myös SaiPan kaikille kannattajille tästä kaudesta ja upeasta matkasta SaiPan mukana nyt ei masennuta vaan lyödään pökköä vaan lisää pesään ja toteutetaan unelmamme yhdessä.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kiitos SaiPa näistä yli kahdestakymmenestä vuodesta, jonka ajan olen joukkuetta kannattanut uskollisesti. Paljon se on antanut. Mutta nyt alkaa usko hiipua. Tämän kauden jälkeen alkaa jälleen uuden joukkueen rakennus, muutama ukko mestiksestä jne... Ehkä sitten viidentoista vuoden päästä taistellaan mitaleista. Näin jos pessimistisesti ajatellaan. Minkäs teet. Kiitos kaikesta ja anteeksi arvon palstatoverit. Pikku hiljaa alkaa hävettämään olla ainoa mitaliton joukkue 2000-luvulla. Palaillaan.

Vähän on samat fiilikset. Joojoo, hieno kausi ja päläpälä ja ennakkoon huonoin joukkue ja halvin ja neljän joukossa ja hieno suoritus ja ei tarvii hävetä.. Vittu tarviihan. Edelleen tosiaan on SaiPa ainoo mitaliton joukkue ties kuinka moneen vuoteen. Onhan se nyt vitun noloa.

Muistan että vedin kunnon itkupotkuraivarit 15 vuotta sitten kun SaiPa otti kunnolla turpaan pronssipelissä. Haukuin koko jengin ja valmennuksen ja kaikki munattomiksi lampaiksi jotka ei vittu osaa muuta ku hävitä, sen ainoon kerran ku vois voitolla jotain jäädä käteen ni vituiksi menee. No, 15 vuotta meni, nyt oli sit sama tilanne, kuinkas kävi. Vittumaisesti tietenkin.

Kai se vaan niin on että SaiPa - vitutus on taattu. Tämmösenkin kauden jälkeen se on nyt sit päällimmäinen fiilis mikä tästä jää mieleen.
 

Zolomy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerrotaan lähiviikkoina
Samoilla linjoilla FASin ja kumppaneiden kanssa täälläkin. Jos Lukko olisi vaikka kolannut ekassa erässä meidän ykkösketjun lasarettiin ja sitten oltaisiin väännetty vauhkosilla, leivoilla ja flinckeillä maalin tappio niin nousisi kättä lippaan, mutta tänään peli tuhrittiin heikkoon puolustuspeliin ja pariin räikeään henkilökohtaiseen virheeseen. Kun muistaa meidän poikien uskomattomat esitykset vaikka JYP-sarjan game sevenissä tai toisessa Oulun pelissä, niin ei sitä samanlaista hullunkiiltoa välittynyt ennen kuin pikkasen lopun epätoivoisessa takaa-ajossa. Joukkue ei yltänyt parhaalle tasolleen kun olisi pitänyt venyä, nyt sormet jäivät sentin päähän mitalista.
 

ralph cox

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, AS Roma, Blues
Viimeinen matsi olisi ollut kiva voittaa, mutta ei pronssipelin häviäminen muuta isoa kuvaa kaudesta yhtään mihinkään. SaiPa pelasi erittäin hyvän kauden.

Kieltäydyn myös jyrkästi ajattelemasta, että pronssi on SaiPan mestaruus, niin kuin joku älyvapaa iltapäivälehtitoimittaja. Pronssi on pronssi, saa sen sitten kuka hyvänsä, samoin mestaruus.

Kieltäydyn myös jossitelemasta loukkaantumisilla. Kuuluvat lajiin.
Yksittäisten otteluiden tulosten jossittelusta puhumattakaan.

Eteenpäin. Hyvä SaiPa!
 

Salt

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Taistelevat Irlantilaiset & Golden Boys
No älkäähän pojat polttako nakkikastikkeitanne. Minulla on luotto tulevaisuuteen. Voitteko kuvitella sitä gloryhuntteriksi tituuleeratulta fanilta?

Toki on itselläkin aika kaksijakoiset fiilikset tästä keväästä. Päällimäisenä on eriskummallinen seuraaminen SaiPan otteita pitkälle huhtikuulle asti, mikä on harvinaista. JYP-sarja oli huikeeta paly-off kiekkoa, mutta sitten kaikki jotenkin levisi sen jälkeen. Ukkoa tippui kyydistä syystä jos toisesta, ja kentällä esiintyneet kaverit osoittivat, että he ovat liigapelureita. Ainoastaan maalinteko tökki, jotta oltaisiin saatu parempi välierä-sarja. Ehkä sitä oli maha täynnä jollain tapaa, ettei häviö Kärpille vituttanut yhtään - tai sitten se oli sitä menestymättömyyttä? Tämä pronssipelin tappiokaan ei vituta jostain syystä, vaikka olisi ollut helvetin hienoa saada mitalli pitkästä aikaa joukkueelle. Ehkä tämä kuvastaa sitä SaiPa-fanina olemista parhaiten. Kun menestystä tulee, sitä ei osaa käsitellä oikein. Tai sitten kun sitä ei tule, kaikki on aaseja valmentajista tämän foorumin palstaveljiin.

Tämä play-off kevät kuvasti jollain tapaa kautta 1998-1999, jolloin välierissä TPS oli selvästi parempi ja pronssipelissä ei ollut jakoa HPK:ta vastaan. Tosin nyt oli mitalli otettavissa, mutta kun ei niin ei. Joukkue vaihtuu aika huimasti ensi kaudeksi ja jotenkin en jää kaipaamaan Giliatia, Glenniä tai Piitulaista, vaikka jälkimmäinen pelasi edukseen näissä kevään karkeloissa. Ehkä myöhemmin se vitutus pronssipelin häviöstä nousee pintaan, kuten välieristä putoamisessa kävi. Mutta helvetin hyvä kausi oli ja uutta matoa koukkuun sekä ensi kaudella taas mitallipeleihin. Vaikka kauteen mahtui ylä -ja alamäkiä, niin joukkue pelasi silti helvetin hyvin ja näpäytti pessimismin kurimukseen vuosien saatossa ajautunutta gloryhunter-fania.

Kiitos tästä kaudesta ja keväästä, SaiPa!
 

Don Sputnik

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Liverpool
Höh. Ei sitten kelvannut se pronssi, vaikka sitä tarjottiin. Jotenkin jäi miusta vähän vaisuksi tuo esitys? Jännityksen piikkiin, vai mitä? Toisen erän ekat 10min oli koko pleijarikevään surkeinta SaiPaa, ylivoimaisesti. Luotto oli aika kova ennen peliä. Lukon piti olla väsynyt, SaiPan levännyt ja motivoitunut. Missä se näkyi? Ei oikein missään. No ei nyt voi sanoa, että peli olisi surkeaa ollut, mutta ei kyllä parasta SaiPaakaan.

Kausi päättyi sitten kolmeen perättäiseen maalin tappioon...jotenkin siinä vähän se ns. häviämisen kulttuuri valitettavasti vähän nosti päätään. Kärpät sarjassa sössittiin 2-0 kotijohto ja loppuhetkien 2-1 johto ja siitä sitten mentiin kolmeen maalin tappioon tämän peli mukaanluettuna. Jokaisessa pelissä kävi niin, että vastustajan molari ja kärkimiehet oli vähän parempia. Tänään Zapolski voitti Markkasen ja Gagnon/Vahalahti meidän hyökkääjät. Maalipaikkoja oli SaiPalla saman verran tai oikeastaan vähän enemmän, mutta niitä ei käytetty. Kärpät ja Lukko käytti.

Sitten kruununa tuo Giliatin sekoilu, joka johti voittomaaliin. Ja se YV...hohhoijaa...miten se oli noin luokatonta? 13 pleijarimatsia ja oliko 5 yv maalia? Vieraissa niistä nolla...se on sellainen saldo, että ei tiedä nauraako vai itkeä. Siinä myös yksi syy, miksi tuli neljäs sija. Kiekkoa vain leivottiin ja siirrettiin, miksi vitussa kukaan ei LAUKAISE! Tai edes heitä kiekkoa maalille. Pärre teki huikeat viisi maalia, mutta viime peleissä alkoi taas kiekot "löytää" normaalin lentoradan, eli ohi maalin. Jotenkin jäin kaipaamaan enemmän tunnetta ja liikettä pronssimatsiin, vaikka kyllä ne pojat kuitenkin yritti varmaan parhaansa.

Se tässä ketuttaa, että voi kestää 5v tai 10v, kun seuraaavan kerran mitaleista pelataan...nyt oli hyvä sauma, sitä ei käytetty.

Muuten kokonaisuutena kausi oli toki hyvä, antoi jotain uskoa. Mutta ollaan edelleen ainut joukkue, jolla ei ole mitalia 2000-luvulla...se taas ei tunnu yhtään hyvältä, se on ihan perseestä.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kyllä mä nyt aika suosiolla kaadan nakkikastikkeet suoraan levylle, pistän sen kutoselle ja heitän kattilan ikkunan läpi.

Oikein jaksa tota tulevaisuus ja kasvu ja ens vuonna sit taas vähän paremmin mantraakaan. SaiPalla oli tällä kaudella kaikki taivaan merkit puolellaan, tämä oli suonenvetokausi liigan tasaisimmalta heittopussilta, mutta ei se näköjään riittänyt sekään oikeastaan yhtään mihinkään mitä ois syytä kirjoittaa historiankirjoihin. SaiPa voitti yhden pleijarisarjan, ja hävisi toisen sarjan, ja siihen perään vielä pronssipelin. Viisi voittoa, kahdeksan tappiota, se oli saldo, ja siitä jäi käteen yksi vitullisen iso ja tyhjä arpalipuke, jonka alareunassa lukee "vituttaako lol :DDD". Sitä paljonpuhuttua voittamisen kulttuuria ei tullut taaskaan, ei ees sen kusisen pronssin verran.

Joo rahaa tuli. Jee. No, sillä maksellaan velkoja. Ostetaan pari paremman luokan pelaajaa ehkä ja kenties pari jatkosopparia saadaan aikaan. SaiPalla on ehkä vasta toiseksi pienin budjetti koko liigasta ensi kaudella. Viime kausien hankinnat on osuneet niin kovalla prosentilla, että hutejakin sieltä on pakko jossain vaiheessa tulla. Sitten kun sieltä tulee pari doug derraughia ja pat kavanaghia ja tän kauden suonenvetomiehistä puolet on myyty ja puolet palaa normitasolleen, niin kas perkelettä kun ollaankin siellä jumbosijoilla taas, käydään siinä sivussa vielä ottamassa lujaa käkättimeen tässä CHL-touhussa vai mitä tää nyt onkaan. Kisapuistossa ei enää käykään ketään, ei oo paitoja ikkunoissa. Miks ois? Kun touhu normalisoituu, ja alkaa tulee enemmän tappioita kuin häviöitä, se buumi jolla tän kevään aikana tehtiin yleisöennätyksiä kuihtuu hyvin nopeasti siihen normaaliin jurotukseen ja vitutukseen.

Sitten kun on taas pelien seuraaminen tätä normitouhua, niin ai saatana ku ois kiva muistella että silloin tuli se pronssi ku oli Markkasen vika kausi ja Koho ja Mankinen oli tulessa ja se ihme partasuu-Spang oli ihan käsittämätön, siis toi sama apina joka nyt konttaa tuolla naama norsunvitulla illasta toiseen. Markkanen on lopettanut, Mankinen hiihtelee Bluesissa kolmosketjussa ja Koho roikkuu vanhana miehenä vielä SaiPan nelosessa silloin ku ei oo paskana. Mut ei se nyt niin haittaa että tässä on seitsemän matsin tappioputki ja nää Sportit ja KooKootkin tuolla on jo käyny mitalit napsimassa, on se yks pronssi SaiPallakin. Paitsi et ei oo.

Saatana sentään, missä on tuhkaa, haluun ripotella sitä päälleni ja repiä ihokkaani, mikä vittu se sit onkaan.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
FASlapsi taas puki sanoiksi paljon asioita, mitä itselläkin mielessä pyörii. Totta kai pidempää aikaväliä tulee osata ajatella, muttä tälläisellä hetkellä vetää tosi tyhjäksi kun on ollut käsien ulottuvilla sellaisia "trophyja" joita harvoin jos koskaan on päässyt kokemaan kannattajaperspektiivistä. Sitten kun ne lipeää tulee sellainen, ei helvetti taas ja pelko, että jos vastaavaa tilaisuutta ei heti tulekaan. Ihan luonnollisia pettymyksen tunteita.

Kaipa tämä tästä lähipäivinä tasoittuu ja pystyy katsomaan asioita joita ollaan todella saavutettu ja tulevaisuuden kuvia myös.

Joka tapauksessa, jollain tapaa helpotti kun luki tuon FASlapsen tekstin! Thanks mate!
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Joka tapauksessa, jollain tapaa helpotti kun luki tuon FASlapsen tekstin! Thanks mate!

Juu, helpottaa itseänikin kun tietää että siellä on muitakin yhtä katkerissa fiiliksissä rypeviä kanssamärehtijöitä. Just nyt jaksa yhtään mitään väkisin positiivista jargonia, mutta nää toiset itkuvirret saa jostain kumman syystä pulssin tasaantumaan.

Tämmöstä tää on, pitäs kai tähän olla jo tottunut mutta jotenkin aina uudella twistillä pääsee kauden loputtua se tuttu vitutus hiipimään selän taakse ja sieltä se leka aina heilahtaa.

No, ens kaudella sit räpsähtää se mestaruus. Niinku aina tähänkin asti.
 

Bacon

Jäsen
Juu, helpottaa itseänikin kun tietää että siellä on muitakin yhtä katkerissa fiiliksissä rypeviä kanssamärehtijöitä. Just nyt jaksa yhtään mitään väkisin positiivista jargonia, mutta nää toiset itkuvirret saa jostain kumman syystä pulssin tasaantumaan.

Tämmöstä tää on, pitäs kai tähän olla jo tottunut mutta jotenkin aina uudella twistillä pääsee kauden loputtua se tuttu vitutus hiipimään selän taakse ja sieltä se leka aina heilahtaa.

No, ens kaudella sit räpsähtää se mestaruus. Niinku aina tähänkin asti.

Eihän tämä helppoa ole. Myönnän, että melkein vedet silmissä olin ottelun jälkeen. Taas niin lähellä. Mutta omalla kohdalla tällä kaudella on koettu niin helvetin monia hienoja hetkiä, että pakko olla päällisin puolin onnellinen. Katkeransuloista jos en sanoisi. Ja usko on se joka kuolee viimeisenä, kyllä mekin joku päivä! Ja siitä osaa tämän joukkueen fanit varmasti nauttia viimeiseen asti.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Jahans, eli SaiPa valuu enemmistön tänne kirjoittavista mielestä ensi kaudella taas "kamppailemaan" sijoista 14-10? Kyllähän tuo pronssiottelun tulos vituttaa ja tässä on vähän tunteellisellakin päällä, mut en mie nyt perkele usko siihen, etteikö SaiPasta voisi tulla pysyvämpi pudotuspelijoukkue, jolle sitten ennemmin, tai myöhemmin sattuu se Meidän Päivä. Sarja on tasainen, kuten huomasimme. Toki nyt voi Oulussa alkaa dynastia uudelleen ja kaikki kannut mennä sinne. :) Mitä maalivahteihin tulee, niin niin kauan kun siihen kirittäjään ei olla valmiita pistämään rutkasti rahaa kiinni, niin kauan se on vain satunainen stuntti. SaiPan kakkosvahti on maailman paskin virka hajanaisine peliaikoineen ja uskallanko sanoa, sylkykuppina olemiseen.
 

ahal

Jäsen
Juu, helpottaa itseänikin kun tietää että siellä on muitakin yhtä katkerissa fiiliksissä rypeviä kanssamärehtijöitä. Just nyt jaksa yhtään mitään väkisin positiivista jargonia, mutta nää toiset itkuvirret saa jostain kumman syystä pulssin tasaantumaan.
Jep. Hienoa, että tällä foorumilla voi jakaa tunteensa välittömästi. Ei tartte kotona tai kujilla yksin huutaa tuskaansa pellolle. Vanhemmiten tässä huomaa jo "sopivasti kyynistyneen", ettei (ikuiset) tappiot kuitenkaan mikään maailman loppu ole. Jotenkin sitä jo ottelua ennakoidessaan katsoo taaksepäin ja kiittää mielessään siitä, mitä on saavutettu. Jos lisää tulee, se on sitten plussaa. Aika usein ei tule. Mutta sille ei itse voi mitään. Tähän on tyydyttävä.

Keskimäärin on toki mukavampi voittaa kuin hävitä. Mutta matka jatkuu pienen tauon jälkeen. Niin kauan kuin aikaa riittää, on toivoakin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös