SaiPa Oy:n tulevaisuus

  • 1 054 859
  • 4 359

Läts

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo
Yritin vastata tähän jotain järkevää, mutta en pysty. Sanotaan vaikka sitten niin päin, että ehkä ensi kaudella sitten SaiPa onkin siellä Pelicansin 103 pisteen tuntumassa, vaikka tällä kaudella niitä pisteitä tuli lähinnä kai huonon tuurin vuoksi Pelicansin tasoisella joukkueella 48. Onhan meillä niin pirun hyvin rakennettu joukkue, lappeenrantalainen valmentaja ja äärimmäisen hienosti johdettu seura. Ensi kaudella sitten, ensi kausi on hieno mahdollisuus.
Ei Pelikaanitkaan yhdessä kesässä tonne finaaliin päässy, siellä on tehty työtä pidempään nousujohteisesti. SaiPa yritti Virtaa. Nyt sitten on uusi strategia ja aletaan rakentaa seuraavaa (toivottavasti) menestyspolkua. En usko että tässä ollaan pariin kauteen 100 pistettä hivottelemassa. Askel kerrallaan.
 

Bauer

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ei Pelikaanitkaan yhdessä kesässä tonne finaaliin päässy, siellä on tehty työtä pidempään nousujohteisesti. SaiPa yritti Virtaa. Nyt sitten on uusi strategia ja aletaan rakentaa seuraavaa (toivottavasti) menestyspolkua. En usko että tässä ollaan pariin kauteen 100 pistettä hivottelemassa. Askel kerrallaan.

Ahh ok. Joo näin ajateltuna viestissäsi oli järkeä. Itse luin sen aamujunassa niin, että unelmoit jo ensi kaudelle ”pelsujen” tekoa. Olet oikeassa siinä, että pitkällä tähtäimellä heidän esimerkkinsä antaa toivoa.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Kommentoidaan pitkästä aikaa tämnne vaikka ajattelin, etten jaksa enää lukea palstapoliisien ..ttuilua.

Yllä joku vertaili SaiPaa ja Pelicansia, niin otan siihen hieman kantaa.

Pelicans on tehnyt pienen/keskitason budjetin omaavana seurana erittäin pitkäjänteisen suunnitelman, minkä vuoksi he ovat nyt finaaleissa:

1) Heillä on selkeästi suunnitelma, missä vahvistukset ovat todellisia vahvistuksia (kuten esim Lucas Jasek & Patrik Bartosak & Teemu Eronen & Iikka Kangasniemi), mutta muuten joukkue on kasattu nuorten ja nälkäisten pelaajien ympärille. Maustettuna parilla kokeneella pelaajalla, kuten Miika Roine. Vrt SaiPa, missä nykyisin vahvistukset on käytännössä arpoja ja niitä on haettu alakenttiinkin täytemiehiksi.

2) Tiivis yhteistyö Peliittojen kanssa, missä omista nuorista on koulittu Peliitoissa pelaajia miesten peleihin. Viime torstain Ilves pelissä tällaisia pelaajia olivat: Petteri Riihinen, Topias Vilen, Konsta Hirvonen, Elias Vilen, Aatu Jämsen, Aleks Haatanen, Jasper Patrikainen ja Sakke Hämäläinen. Eli kaikki ne Pelicansin pelaajat, jotka ovat pelanneet edes vuoden Pelicansin junioriorganisaatiossa. Miten Lappeenrannassa? Hugo Rikkilä pelasi viime keväänä hienot pudotuspelit Ketterässä ja Otto Hokkanen on ollut nyt hyvässä tikissä, mutten pelaajavaihtoa on todella vähän. Erityisesti Ketterästä ei tunnu pelaajat SaiPaan kelpaavan. Muihin joukkueisiin kyllä. Mm Jukureihin on siirtynyt pelaajia Ketterästä, JYP:piin, HIFK:hon ja KooKooseen. Viimeiset Imatralta SaiPaan siirtyneet ovat Joel Olkkonen ja Jaakko Lantta kauden 2020 jälkeen. Sen jälkeen Ketterä on voittanut kaksi Mestiksen mestaruutta ja tänään aloittaa pelaamaan neljännestä perättäisestä mestaruudesta. Ja kun katsoo mitä tahansa pelipaikkaa, niin aika moni Ketterän pelaaja on Mestiksen tilastoissa kärkisijoilla, mutta jostain kumman syystä kukaan heistä ei ole SaiPaan riittävän hyvä.

3) Valmennuksen jatkuvuus ja työrauha.

Yhteenvetona voisin todeta, että SaiPan pelaajahnakintapolitiikka on minusta aika kuusikossa. Alakenttiin haetaan Gustav Olhaverin tapaisia hakuja Allsvenskanista, kun Ketterästä samaan roolin voisi ottaa esimerkiksi Mikko Haaparannan. Alakenttien pelaajat sekä luukkuvahti kannattaisi aina rakentaa paikallisista pelaajista ja kaikki rahalliset panostukset kunnon vahvistuksiin. Ja sen jälkeen rauhanpiippu suuhun juniori-SaiPan ja juniori-Ketterän kesken ja edustusjoukkueille yhteinen pelaajapolku/-pooli. Selkeä polku: SaiPa U20->Ketterä Mestis-> SaiPa Liiga, mikä loisi Etelä-Karjalaisen pelaajaidentiteetin ja pitkäjänteisyyden. Tämä polku houkuttelisi varmasti pelaajia myös pääkaupunkiseudulta ja esimerkiksi Pohjois-Karjalasta.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa
Täytyy olla iloinen viime perjantain uutisesta, LUT-yliopistolle Lappeenrannan kampukselle perustetaan uusi sähkötekniikan professuuri. Lappeenranta nyt kunnolla edistyksellisen energiatekniikan pääkaupungiksi Suomessa!
Näitä olemassa olevia tämän seutukunnan jalokiviä kehitetään ja niihin panostetaan.
Seutukunnan elinvoimaisuus = SaiPa Oy:nkin elinvoimaisuus.
Nyt myös sitä Fazeria kunnolla markkinoimaan juuri Lappeenrantaan Suomen karkkipääkaupunkina ihmisten mielikuvissa vahvasti liittyväksi.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
1) Heillä on selkeästi suunnitelma, missä vahvistukset ovat todellisia vahvistuksia (kuten esim Lucas Jasek & Patrik Bartosak & Teemu Eronen & Iikka Kangasniemi), mutta muuten joukkue on kasattu nuorten ja nälkäisten pelaajien ympärille. Maustettuna parilla kokeneella pelaajalla, kuten Miika Roine. Vrt SaiPa, missä nykyisin vahvistukset on käytännössä arpoja ja niitä on haettu alakenttiinkin täytemiehiksi.

No huh huh, näin niitä asioita koetaan...

Kun SaiPa hommasi Koskirannan, oli hän Jääkiekkolehden ennakoissakin sen kauden kovin hankinta Liigaan. Ja kyllä Pospisilia ja Meskastakin pidettiin ennen kauden alkua kovina hankintoina. Eikä taas Pelicansin Eronen ollut Lahteen tullessaan mikään erikoisen kuuma nimi. Hän oli sitä ennen käynyt floppaamassa KHL-Jokereissa, sen jälkeen SHL:ssä (2+2 pistettä 30 ottelussa) ja lopulta edes Allsvenskanissa ei onnistunut (1+6 pistettä 21 ottelussa). Entä Bartosak sitten? Hän oli todellinen riskipelaaja, jolla oli taustallaan ongelmia alkoholin, mielenterveyden ja lain kanssa.

Jos SaiPa oliskin hankkinut Bartosakin ja Erosen ja he olisivat flopanneet, ja samaan aikaan Koskiranta, Pospisil ja Meskanen olisivah Lahdessa johtaneet Pelicansin finaaliin, kirjoittaisit nyt varmaan, että "miksi SaiPa hankkii kaiken maailman Allsvenskan-floppeja ja päihdetaustaisia ongelmapelaajia, ja Pelicansilla on selkeä suunnitelma, ja he hankkivat tasonsa osoittaneita ratkaisupelaajia".

Jälkiviisaus on kyllä mahtava voimavara.

2) Tiivis yhteistyö Peliittojen kanssa, missä omista nuorista on koulittu Peliitoissa pelaajia miesten peleihin. Viime torstain Ilves pelissä tällaisia pelaajia olivat: Petteri Riihinen, Topias Vilen, Konsta Hirvonen, Elias Vilen, Aatu Jämsen, Aleks Haatanen, Jasper Patrikainen ja Sakke Hämäläinen. Eli kaikki ne Pelicansin pelaajat, jotka ovat pelanneet edes vuoden Pelicansin junioriorganisaatiossa. Miten Lappeenrannassa?

Eikös SaiPassa ole toimittu ihan vastaavalla tavalla? Joku Elias Vilen on tosiaan aikanaan käynyt pelaamassa sen 15 peliä Peliitoissa, mutta ihan samalla tavalla Valtteri Ojantakanen on pelannut 9 peliä Ketterässä. Ketterässä SaiPan viime kauden sopimuspelaajista ovat pelanneet myös Valtteri Lipiäinen, Veikko Loimaranta, Hugo Rikkilä, Otto Hokkanen, Henri Hietala, Niclas Westerholm, Niko Kautiainen...Erityisesti Ketterästä ei tunnu pelaajat SaiPaan kelpaavan. Muihin joukkueisiin kyllä.

aika moni Ketterän pelaaja on Mestiksen tilastoissa kärkisijoilla, mutta jostain kumman syystä kukaan heistä ei ole SaiPaan riittävän hyvä.

Olkkonen ja Lantta ovat tosiaan tulleet Ketterästä SaiPaan. Mutta onhan sieltä lyhyempiaikaisia näyttöjä päässeet antamaan myös esim Jeskanen, Salmela, Liuksiala, Chizhikov, ym.

Ja ketkä ovat nuo pelaajat, mitä muut joukkueet ovat vieneet Ketterästä ohi SaiPan, mistä meidän pitäisi olla kateellisia? Viime kauden pörssiykkönen Henry Karjalainen tosiaan siirtyi täksi kaudeksi Sportiin, mutta sopimus purettiin pian, kun huomattiin, että hän ei olekaan liigatason pelaaja - jotain, mikä SaiPan toimistolla oli jo tiedossa. Juu, joku Olli Korhonen päätyi Kouvolaan rivipakiksi, mutta SaiPa oli lainannut häntä sitä ennen, joten jos SaiPa olisi nähnyt herralle käyttöä, olisi hänet varmaan saatu rosteriin.

Yhteenvetona voisin todeta, että SaiPan pelaajahnakintapolitiikka on minusta aika kuusikossa. Alakenttiin haetaan Gustav Olhaverin tapaisia hakuja Allsvenskanista, kun Ketterästä samaan roolin voisi ottaa esimerkiksi Mikko Haaparannan.
Tässä kohdassa huokaan jo helpotuksesta, että et ole SaiPan UTJ. Haaparanta on pelannut lainalla Liigaa niin JYPissä kuin SaiPassa. Jos edes toinen organisaatio olisi nähnyt hänessä liigapelaajan ainesta, niin miksi häntä ei ole vielä 25 ikävuoteen mennessä värvätty Liigaan?

Eikö SaiPan kaltaisen pienen budjetin joukkueen nimenomaan pidä yrittää löytää Olhaverin kaltaisia pelaajia, jotka ovat halpoja ja voisivat nousta uudelle tasolle? Olhaverin kohdalla meni vihkoon, mutta Fitzgerald olisi voinut olla kovakin seppä ellei loukkaantuminen olisi päättänyt uraa.

Alakenttien pelaajat sekä luukkuvahti kannattaisi aina rakentaa paikallisista pelaajista.
Sitähän tuossa muutama vuosi yritettiin. Ja nyt sitten herättiin, että Liiga on niin kova sarja, että jos siellä omat nuoret opettelee jarrupelaamista vastustajien ykkösketjuja vastaan, niin jälki on rumaa. Ja nyt sitten on muutettu linjaa ja hankittu jo Appelgreniä ja Siikosta tuomaan kokemusta ja varmuutta tuonne.
 

Barney

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rive Kanerva
Kun SaiPa hommasi Koskirannan, oli hän Jääkiekkolehden ennakoissakin sen kauden kovin hankinta Liigaan. Ja kyllä Pospisilia ja Meskastakin pidettiin ennen kauden alkua kovina hankintoina.
Koskirantaa varmasti moni piti ihan aiheellisestikin kovana hankintana, mutta jos tartutaan noihin kahteen jälkimmäiseen nimeen, niin olivatko he sittenkään niin kovia hankintoja? Toki paperilla kovia, jos tarkastelee pelkästään pisteitä, mutta jos vähän miettii näitä SaiPan viime vuosien rämpimisen syitä, niin yksi iso ongelma on ollut se, että on hankittu ihan vääränlaisia persoonia joukkueeseen. Meskasen persoonaa en osaa riittävän tarkasti analysoida, mutta ainakaan Pospisil ja Dösö eivät ole "saipalaisia" pelaajia.

SaiPan joukkueen rakentamisesta on puuttunut jo pitkään punainen lanka. Silloin SaiPan parhaina vuosina käytettiin todella paljon aikaa, jotta saatiin selvitettyä, minkälainen persoona hankittava pelaaja on. Joukkueen arvot olivat selkeät ja etsittiin pelaajia, jotka soveltuvat joukkueeseen. Kun saatiin oikeanlaisia pelaajia joukkueeseen, niin silloin siitä myös syntyi joukkue, eikä kasa yksilöitä. Ramstedtin kohdalla tehtiin aikoinaan ensimmäinen iso virhe ja sen jälkeen on Tuomenoksan potkujen jälkeen raahattu Lakatosta, Pospisilia ja Dösöä sisään.

Nyt ilmeisesti ideana on hankkia näitä lupaavia muissa seuroissa pieneen rooliin jääviä pelaajia (Oden, Rajaniemi, Kivenmäki..), mutta huhujen mukaan kovin halvalla heitä ei ole saatu. Appelgrenin ja Siikosen hankinnoissa näin, että mentäisiin joukkueen kasauksessa enemmän duunaripelaajien suuntaan, mutta sitten vastapainona on Pelicansissa katsomoon joutunut Kivenmäki, jolla on huhujen mukaan asennepuolella paljon ongelmia.

Nyt jo useamman kauden aikana on ollut lähes mahdottomuus keksiä adjektiiveja kuvaamaan SaiPan joukkuetta, jos joukkueen huonouteen liittyviä sanoja ei ole saanut käyttää. Mitä ominaisuuksia (niin pelillisiä kuin pelin ulkopuolisia) on painotettu hankintoja tehdessä? Miksi juuri kyseiset pelaajat on hankittu SaiPaan? Ehkä siellä joku punainen lanka on, mutta minä en vain sitten sitä näe. Minulle tämä näyttäytyy enemmän sellaisena, että hankitaan joukkueeseen kiinnostavia pelaajia, jotka ovat riittävän halpoja ja jotka on mahdollista saada, minkä jälkeen käydään miettimään miten näistä saadaan joukkue kasaan. Sitten ihmetellään, kun joukkueessa on vuodesta toiseen isoon rooliin kaavailtuja pelaajia, jotka eivät sovellu joko joukkueeseen tai haluttuun pelitapaan ollenkaan. Ja seuraavana vuonna toistetaan taas samat virheet.
 

Läts

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo
Koskirantaa varmasti moni piti ihan aiheellisestikin kovana hankintana, mutta jos tartutaan noihin kahteen jälkimmäiseen nimeen, niin olivatko he sittenkään niin kovia hankintoja? Toki paperilla kovia, jos tarkastelee pelkästään pisteitä, mutta jos vähän miettii näitä SaiPan viime vuosien rämpimisen syitä, niin yksi iso ongelma on ollut se, että on hankittu ihan vääränlaisia persoonia joukkueeseen. Meskasen persoonaa en osaa riittävän tarkasti analysoida, mutta ainakaan Pospisil ja Dösö eivät ole "saipalaisia" pelaajia.

SaiPan joukkueen rakentamisesta on puuttunut jo pitkään punainen lanka. Silloin SaiPan parhaina vuosina käytettiin todella paljon aikaa, jotta saatiin selvitettyä, minkälainen persoona hankittava pelaaja on. Joukkueen arvot olivat selkeät ja etsittiin pelaajia, jotka soveltuvat joukkueeseen. Kun saatiin oikeanlaisia pelaajia joukkueeseen, niin silloin siitä myös syntyi joukkue, eikä kasa yksilöitä. Ramstedtin kohdalla tehtiin aikoinaan ensimmäinen iso virhe ja sen jälkeen on Tuomenoksan potkujen jälkeen raahattu Lakatosta, Pospisilia ja Dösöä sisään.

Nyt ilmeisesti ideana on hankkia näitä lupaavia muissa seuroissa pieneen rooliin jääviä pelaajia (Oden, Rajaniemi, Kivenmäki..), mutta huhujen mukaan kovin halvalla heitä ei ole saatu. Appelgrenin ja Siikosen hankinnoissa näin, että mentäisiin joukkueen kasauksessa enemmän duunaripelaajien suuntaan, mutta sitten vastapainona on Pelicansissa katsomoon joutunut Kivenmäki, jolla on huhujen mukaan asennepuolella paljon ongelmia.

Nyt jo useamman kauden aikana on ollut lähes mahdottomuus keksiä adjektiiveja kuvaamaan SaiPan joukkuetta, jos joukkueen huonouteen liittyviä sanoja ei ole saanut käyttää. Mitä ominaisuuksia (niin pelillisiä kuin pelin ulkopuolisia) on painotettu hankintoja tehdessä? Miksi juuri kyseiset pelaajat on hankittu SaiPaan? Ehkä siellä joku punainen lanka on, mutta minä en vain sitten sitä näe. Minulle tämä näyttäytyy enemmän sellaisena, että hankitaan joukkueeseen kiinnostavia pelaajia, jotka ovat riittävän halpoja ja jotka on mahdollista saada, minkä jälkeen käydään miettimään miten näistä saadaan joukkue kasaan. Sitten ihmetellään, kun joukkueessa on vuodesta toiseen isoon rooliin kaavailtuja pelaajia, jotka eivät sovellu joko joukkueeseen tai haluttuun pelitapaan ollenkaan. Ja seuraavana vuonna toistetaan taas samat virheet.
Ehkä meillä on nyt vasta ensimmäisen kerran Tirkkosen jälkeen sellainen valmentaja joka nimenomaan vaatii pelaajilta tietynlaista luonnetta. Virralla varmana oli myös sellaista ajatusta, mutta itse peli sitten oli sen verran haastavaa, että SaiPan roposilla ei saatu sekä siihen pelitapaan sopivaa, että sopivan luonteista pelaajaa. Mielestäni nyt pitkästä aikaa voidaan sanoa, että meillä on tehty valmentajan näköisiä hankintoja. Siihen ei pystynyt Tuomenoksa viimosilla vuosilla Santasen tai Lehterän kanssa, eikä Markkanen Virran kanssa. Saa nähdä mitä tuleman pitää.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Koskirantaa varmasti moni piti ihan aiheellisestikin kovana hankintana, mutta jos tartutaan noihin kahteen jälkimmäiseen nimeen, niin olivatko he sittenkään niin kovia hankintoja? Toki paperilla kovia, jos tarkastelee pelkästään pisteitä, mutta jos vähän miettii näitä SaiPan viime vuosien rämpimisen syitä, niin yksi iso ongelma on ollut se, että on hankittu ihan vääränlaisia persoonia joukkueeseen.
Nuohan oli juuri sitä, mitä vuosia oli toivottu eli Liigassa tasonsa todistaneita pelaajia parhaassa iässään. Ja vaikea sanoa, että pelaajat oli vääränlaisia, kun esim Pospisil oli nimenomaan Virralle tuttu pelaaja ja halusi tulla Virran alaisuuteen. Myös Meskanen oli lopulta juuri sitä, mitä häneltä oli toivottu ja odotettu.

SaiPan joukkueen rakentamisesta on puuttunut jo pitkään punainen lanka.
Tästä olen kyllä samaa mieltä. Lakatos ei puhunut englantia, eikä tykännyt Virrasta. Nämä olisi pitänyt scouttaamalla tajuta. Jo Turussa tiedettiin, mikä on Dösön urheilullisuuden aste, ja tämäkin olisi pitänyt tietää paremmin. Pyrochtan piti olla kiekollinen liideri, mutta ei yltänyt niihin odotuksiin.

Isoihin on rooleihin haettu pelaajia, jotka ovat olleet totaalisia huteja. Kärkipelaajien onnistumisprosentti on saatava ylemmäs.

Appelgrenin ja Siikosen hankinnoissa näin, että mentäisiin joukkueen kasauksessa enemmän duunaripelaajien suuntaan, mutta sitten vastapainona on Pelicansissa katsomoon joutunut Kivenmäki, jolla on huhujen mukaan asennepuolella paljon ongelmia.
Kieltämättä tuo Kivenmäki on outolintu siihen nähden, miten ensi kauden joukkuetta on kuvailtu. Onko pelaaja nyt tietoinen, että hänet pistetään tekemään töitä vai odottaako, että pääsee pienempään joukkueeseen ja täällä saa automaattisesti olla tähti?
 

Kivisalmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ns "kulttuurin" ohkaisuudesta tässä varmaankin on isossa kuvassa kysymys. Sitä Kallioniemi-Tirkkonen aikakauden hyvää tekemistä ei saatu juurtumaan seuran ja organisaation dna:han, vaan avainhenkilöiden vaihdettua maisemaa valui kaikki tehty työ kuin vesi hanhen selästä.
Sitä kulttuuria ja pysyvää dna:ta tässä kait pitäisi koko organisaatioon saada pikkuhiljaa kasvamaan.
Urheiluseurat ovat todella hauraita entiteettejä loppujen lopuksi. Niiden toiminta tiivistyy ihan muutaman henkilön osaamiseen ja oikeisiin valintoihin.

Tapparassa esim Leinonen vetelee naruista ja joutui tulemaan takaisin eläkkeeltä kun hommat lähtivät väärään suuntaan. Kärpistä ei ole enää mitään jäljellä Junnon jälkeen.

En usko minkäänlaiseen seuran menneisyyden vahvuuteen ja siihen että voitokas historia kantaa tulevaisuudessa.
 

Ferris

Jäsen
Pyrochtan piti olla kiekollinen liideri, mutta ei yltänyt niihin odotuksiin.

Ei kait kukaan Pyrochtasta kiekollista liideriä sopparin julkaisun aikaan odottanut? Mikään tilastoissa ei moisiin odotuksiin mielestäni etukäteen viitannut, mutta toki joku saattoi vähän innostua, kun kaveri muistaakseni taisi harkkakaudella tehdä pisteitä melko hyvin. Meni varmaan ajatus sekaisin jonkun toisen pelaajan kanssa?
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Ei kait kukaan Pyrochtasta kiekollista liideriä sopparin julkaisun aikaan odottanut? Mikään tilastoissa ei moisiin odotuksiin mielestäni etukäteen viitannut, mutta toki joku saattoi vähän innostua, kun kaveri muistaakseni taisi harkkakaudella tehdä pisteitä melko hyvin. Meni varmaan ajatus sekaisin jonkun toisen pelaajan kanssa?
Näin luki SaiPan tiedotteessa, kun Pyrochtan soppari julkistettiin:

"Pyrochta on pelannut Tsekin maajoukkueessa 17 maaottelua.

- Pidän itseäni enemmän hyökkäävänä kuin puolustavana puolustajana. Tykkään tukea hyökkäyksiä. Koen myös olevani hyvä luistelija, Pyrochta kommentoi

- Filip on isokokoinen ja luisteluvoimainen puolustaja, joka ei kaihda kamppailutilanteita ja kykenee pelaamaan kaikissa tilanteissa. Hänellä on myös hyvät syöttötaidot. Odotamme, että hän ottaa meillä seuraavan stepin urallaan, SaiPan toimitusjohtaja Jussi Markkanen kommentoi.
"

Pyrochta itse kertoo olevansa hyökkäävä puolustaja SaiPan virallisessa tiedotteessa, joten sellaista hänestä odotettiin. Ja Markkanenkin kehui hänen liikettään ja syöttötaitojaa, ja siihen nähden nuo tehot 1+7=8 ovat pahasti alakanttiin. Tsekin maajoukkueessakin pelannut Pyrochta taisteli SaiPan pakkien sisäisessä pistepörssissä tasapäisesti tulokkaiden kanssa. Joel Olkkonen (10p) jätti Pyrochtan taakseen, mutta Rikkilä (7p) ja Hietala (6p) jäivät taakse. Tosi Rikkilä ja Hietala pelasivat noin 15-20 peliä vähemmän kuin Pyrochta. Jos lasketaan pisteitä per peli, niin tämä meidän luisteluvoimainen syöttötaitaja oli meidän 7:nneksi tehokkain pakki.
 

Ferris

Jäsen
Pyrochta itse kertoo olevansa hyökkäävä puolustaja SaiPan virallisessa tiedotteessa, joten sellaista hänestä odotettiin. Ja Markkanenkin kehui hänen liikettään ja syöttötaitojaa, ja siihen nähden nuo tehot 1+7=8 ovat pahasti alakanttiin. Tsekin maajoukkueessakin pelannut Pyrochta taisteli SaiPan pakkien sisäisessä pistepörssissä tasapäisesti tulokkaiden kanssa. Joel Olkkonen (10p) jätti Pyrochtan taakseen, mutta Rikkilä (7p) ja Hietala (6p) jäivät taakse. Tosi Rikkilä ja Hietala pelasivat noin 15-20 peliä vähemmän kuin Pyrochta. Jos lasketaan pisteitä per peli, niin tämä meidän luisteluvoimainen syöttötaitaja oli meidän 7:nneksi tehokkain pakki.

Agentti on varmaan sanonut samaa ja se selittäisikin ihan helvetin paljon sitä miksi ulkkarihankinnat ovat pääpiirteissään epäonnistuneet Markkasen aikakaudella. Uskotaan mitä pelaaja tai hänen agenttinsa puhuu eikä perehdytä edes tilastoihin sen vertaa, että nähtäisiin jo pelkästään niiden pohjalta ettei kyse voi olla mikään hyökkäävä puolustaja tai sitten on ihan helvetin huono sellainen.
 
Agentti on varmaan sanonut samaa ja se selittäisikin ihan helvetin paljon sitä miksi ulkkarihankinnat ovat pääpiirteissään epäonnistuneet Markkasen aikakaudella. Uskotaan mitä pelaaja tai hänen agenttinsa puhuu eikä perehdytä edes tilastoihin sen vertaa, että nähtäisiin jo pelkästään niiden pohjalta ettei kyse voi olla mikään hyökkäävä puolustaja tai sitten on ihan helvetin huono sellainen.
Juu... meille hankittiin kiekolliseksi liideriksi puolustukseen kaveri, joka oli siihen mennessä tehnyt Tsekin pääsarjassa 183 ottelussa tehopisteet 10+37=47 eli 0,24 ppg.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: KiVi

Keltainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lautp, Saipa ja Veiterä. Ja Hakalin vosut
Tuli lasku ensi kauden seisomakausarista, 199e. Tapparan vastaavan saa vielä tänään samalla hinnalla. Onko nämä keskenään vertailukelpoisia muuten, kuin sarjaan merkattujen otteluiden määrällä? Eri asia sitten, kuinka monessa pelissä on panosta.
Jätän uusimatta.
 

anthax

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Tuli lasku ensi kauden seisomakausarista, 199e. Tapparan vastaavan saa vielä tänään samalla hinnalla. Onko nämä keskenään vertailukelpoisia muuten, kuin sarjaan merkattujen otteluiden määrällä? Eri asia sitten, kuinka monessa pelissä on panosta.
Jätän uusimatta.
Ymmärrän, että ihan ilmaiseksi ei kannata noita luukuttaa, vaikka niiden arvo lähentelee tällä hetkellä melko pitkälti Lallin lounasalennuksen summaa kauden ajalta. 199€ on kyllä melko suolainen tällaisesta paskasta, mitä on esitelty nyt muutaman vuoden putkeen. Alkaa olemaan kyllä noin niiku kannatuksen vuoksi rahan kantamisellakin joku rajansa, kun samalla rahalla saa sisäänpääsyn urheilutalolle esimerkiksi useampaan eri aikuisten sarjaan. Varmaan Veiterän kortinkin voi tuohon samaan nippuun vielä lunastaa ja silti pääsee halvemmalla.
 

Läts

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo
Tuli lasku ensi kauden seisomakausarista, 199e. Tapparan vastaavan saa vielä tänään samalla hinnalla. Onko nämä keskenään vertailukelpoisia muuten, kuin sarjaan merkattujen otteluiden määrällä? Eri asia sitten, kuinka monessa pelissä on panosta.
Jätän uusimatta.
Paljonkos tuo seisomakatsomon kausari on aiempina vuosina maksanut? Jos ei huomioida sitä poikkeavaa kautta jolloin testattiin alempaa hintaa (99€).
 

Spitfire

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, SJS
Jää uusimatta. Sen tason tunarointia organisaatiolta. Pesköön toistensa selkiään omilla rahoillaan.

En kyllä voi käsittää tuon laskusähköpostin sisältöäkään...

"Hyvä asiakkaamme,

Liitteenä on uusin laskunne.

Laskun eräpäivä: 16.5.2023

Summa: 199,00 EUR
Avoinna: 199,00 EUR

Viitenumero:


Liitteenä oleva lasku on tarjous kausikortistanne. Maksamalla laskun eräpäivään mennessä vahvistat kausikorttisi kaudelle 2023-2024."

Jos tarjousta kauppaatte, älkää nyt vittu sentään aloittako viestiä että tässä on laskusi.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, Jukka Jalonen, KTP
"Hyvä keltamustan yhteisön jäsen!
Valmistautuminen uuteen kauteen käy vilkkaana ja julkaisemme edustusjoukkueemme kokoonpanon, sekä muutaman uuden pelaajasopimuksen 17.5.2023 Lappeenrannan satamatorilla. Yksi hyvin tärkeä palanen tulevaa kautta olet sinä SaiPan kannattaja! Siispä kysymmekin tämän kirjeen muodossa halukuutta uusia seisomapaikkakausikorttisi kaudelle 2023-2024. Olemme tietoisia siitä, että juuri päättyneellä kaudella ei kausarin hinta ja pelitapahtumat kentällä vastanneet toisiaan. Kilpailukykyisempää joukkuetta rakennetaan kuitenkin koko ajan ja kausikortin uusijoille/ hankkiville on sen lisäksi luvassa Kisapuiston otteluiden yhteyteen tuleva etupaketti, sekä useita faneille suunnattuja tapahtumia.

Kiitämme luottamuksestasi jo nyt."

Viitenumero
Hinta

:)

Hassuttelua siis tuo yllä oleva.
 
Viimeksi muokattu:

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Jos tarjousta kauppaatte, älkää nyt vittu sentään aloittako viestiä että tässä on laskusi.
Nyt on kyllä sen tason viestinnällistä puuhastelua, että ei ihme, jos muutama peruutus tulee. Tuo aloitus voisi toimia, jos touhun pihvi on se lasku ja fanit malttamattomina odottaa, milloin se odotettu ja toivottu lasku tulee. En tiedä, onko tuollaisia faneja sitten jopa olemassa, mutta kyllä muille sen viestin pitäisi olla tyyliin:
"SaiPan nousu alkaa tästä - olisi mahtavaa, jos olisit matkassa mukana"
 

aintg

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, sympatiat: Jukurit
Jää uusimatta. Sen tason tunarointia organisaatiolta. Pesköön toistensa selkiään omilla rahoillaan.

En kyllä voi käsittää tuon laskusähköpostin sisältöäkään...

"Hyvä asiakkaamme,

Liitteenä on uusin laskunne.

Laskun eräpäivä: 16.5.2023

Summa: 199,00 EUR
Avoinna: 199,00 EUR

Viitenumero:


Liitteenä oleva lasku on tarjous kausikortistanne. Maksamalla laskun eräpäivään mennessä vahvistat kausikorttisi kaudelle 2023-2024."

Jos tarjousta kauppaatte, älkää nyt vittu sentään aloittako viestiä että tässä on laskusi.
Itselleni tuo on samassa muodossa tullut jo aiempina vuosina eli aloitetaan suoraan laskusta. Positiivista on kuitenkin lopussa mainittu lisäys ”tämä on tarjous”. Sellaista ei ainakaan pari vuotta sitten ollut ja laitoin SaiPalle hämmentyneenä viestiä aiheesta. Joka tapauksessa olen samaa mieltä kyseenalaisesta tavasta lähestyä vanhoja asiakkaita, varsinkin kun itse tuote on ollut sitä itseään viime vuosina.

Itse kausikortti jää omalta osaltanikin uusimatta. Ostetaan sitten kauden edetessä yksittäisiä lippuja TAI kausikortti, mikäli negatiivisista fiiliksistä huolimatta kentällä tapahtuu positiivisia asioita.
 

anthax

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Paljonko kortti maksaa sitten tämän "tarjouksen" jälkeen? Ikinä se ei ole tainnut maksaa yli 200, jos on ollut Keltamustien jäsen.
 

Krepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Málaga CF
Tuli Itsellenikin tuo posti. Roskakoriin päätyi samoin tein. Todella vankassa humalassa joutuisi olemaan, että tuon uusiksi.

Siinäpä olisi kunnon morkkikset, kun seuraavana päivänä pläräisi tiliotetta ja lukisi: Liiga SaiPa 199e. Aissaamari.
 

dingus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Chicago Blackhawks
Lasku tuli tännekin, mutta kausikorttien uusimisesta sellaiseen katsomoon, jossa en ole koskaan kausikorttilainen ollut. Jännittävä lähestymiskulma.

Ehkä tämä oli vastaus esittämääni kritiikkiin, ettei tuotteen hinta ja laatu kohtaa. En toki aio uusia vaikka olisi mihin katsomoon.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös