SaiPa kaudella 2020–2021

  • 456 388
  • 2 114

aintg

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, sympatiat: Jukurit & KalPa
Se on varmasti epärealistista, mutta jostain kiven kolosta pitäisi taikoa jonkin sortin Antti Pennanen.

Imatralta löytyisi Maso Lehtonen, mutta jostain kumman syystä ei tunnu seuraamme kiinnostavan. Tarjoaisin kyllä sopimusta, ainakin valmennustiimiin. Jos on tykännyt vuosien mittaan juurtua Imatralle (ainakin hetkellisesti), niin voisi sijainniltaankin olla järkevä.
 

Herra Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Imatralta löytyisi Maso Lehtonen, mutta jostain kumman syystä ei tunnu seuraamme kiinnostavan. Tarjoaisin kyllä sopimusta, ainakin valmennustiimiin. Jos on tykännyt vuosien mittaan juurtua Imatralle (ainakin hetkellisesti), niin voisi sijainniltaankin olla järkevä.
Onko jo liian myöhäistä? On varmasti herättänyt kiinnostusta muissakin Liigajoukkueissa.
 

PatrickKane95

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, St. Louis Blues, LFC
Mitä helvettiä sä sit katot? Sulla sama levy päällä joka viestissä. Pahan olon voi purkaa muutenkin kuulemma.

Sama kun kysyis sulta miks luet palstaa jos noin pahasti ottaa nuppiin muiden mielipiteet? Puran mun olot just mihin haluan eikä mua kiinnosta jos sinä satut pahottaa mieles siitä kun sanoo asiat niiku ne on. Mä en edes ymmärrä miten se ei teillä väkisin posi edellä menijöillä tunnu muka missää että yks ukko vetää teiän suosikkiseuran aivan pohjalle.
 

DripL

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Sama kun kysyis sulta miks luet palstaa jos noin pahasti ottaa nuppiin muiden mielipiteet? Puran mun olot just mihin haluan eikä mua kiinnosta jos sinä satut pahottaa mieles siitä kun sanoo asiat niiku ne on. Mä en edes ymmärrä miten se ei teillä väkisin posi edellä menijöillä tunnu muka missää että yks ukko vetää teiän suosikkiseuran aivan pohjalle.
En ole posi edellä menijä todellakaan.

Sen verran kauan tullut seurattua, että tiedän, ettei yksi Lehterä tätä kaada. Mutta hylkäävä yleisö kaataa.
 

Läts

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo
Voisiko tuohon hitauteen vaikuttaa se, että pelitapa ei ole vielä täysin hioutunut, kuten Lukolla näytti olevan? Siellä jos mennään vähän turhan syvälle hyökkäyspäässä ja vastavuoroisesti tullaan omaan päähän turhan syvään, niin se välimatka alkaakin olemaan jo metritolkulla pidempi. Toisinsanoen voiko olla jonkunlaista ylipelaamista?
Eilen JYPiä vastaan saipa luisteli melkei 10 % enemmän matkaa kuin vastustaja. Ei se siitä liikkeestä jää kiinni, vaan sen laadusta. Tokki syöttöjen laatu oli eilen sellaista, että se aiheuttaa väkisin lisäluistelua.
 

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
En mä Lehterän piikkiin pelkästään laita sitä, että Nikko on hidastunut entisestään ja Krivosik on unohtanut kesän aikana kuinka pelataan jääkiekkoa. Tämä menee melko lailla odotusten mukaisesti. Positiivisen kautta ajatellen on kiva huomata, että SPR on parantanut.
 

Kivisalmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Sarjataulukko alkaa näyttää siltä, mitä se on myös loppukaudesta - milloin ikinä tämä kausi päättyykään.

Kaksi ekaa matsia oli lupauksia antavia, mutta sitten taso laskenut. Eilen omissa laskelmissa saipalla oli 3-4 maalintekopaikkaa. Puolustajien kyvyttömyys paistaa läpi. Oliko yhtäkään rintamahyökkäystä eilen?! 1.kenttä pörrää välillä hyvin mutta ei mitään sateentekemistä.

Harmi ettei junnut ole nousseet uudelle tasolle. Ihan sinne perusmassaan ovat hävinneet kaikki Mäntykivi, Virtanen etc. Krivosik ollut pahin pettymys.

Ei tästä näytä mikään ilon kausi tulevan.
 

Denisovi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Zaborsky-Koskiranta-Mäntykivi
Petman-Virtanen-Nikko
Kaksonen-Lantta-Piipponen
Vainikainen-Saari-Krivosik
Loimaranta

Bernhardt-Grman
Karjalainen-Moverare
Kojo-Riikola

Tomek
 

Spac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sarı ve siyah, HIFK, Ketterä
Nyt on ketjuja hiukan sekoitettu illan matsiin ja Tomek maalille. Mm. Lantta putoaa kolmosen keskelle ja Mäntykivi nousee ykköseen. Puolustus huutaa kyllä apuja. Ei saatu ketään eilisen jäljiltä riviin.
 

anthax

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Pienestä se on kiinni tuo puolustus. Vielä kauden alla puhuttiin jopa Saipan kaikkien aikojen parhaasta pakkiparista ja oltii ihan tyytyväisiä monen mielestä tilanteeseen lopulta. Tässä kuitenkin ollaan. Hirveitä odotuksia ei ole.
 

Hamraan

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ottawa Senators, Edmonton
Eilen pelissä näkyi puolustuksen totaalinen kädettömyys saada perus syöttöjäkään kenellekään. Nelosketju oli aivan turha, heillä ei ollut yhtään mitään annettavaa pelille. Samaan hengenvetoon on todettava että JYP pelasi hyvin ja antoi hurrikaanimaisen paineen jokapuolella kenttää. En suostu uskomaan etteikö sitä kahden ekan pelin hyvää liikettä saataisi vielä kaivettua esiin.
 

Läts

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo
Hyvä kokeilla uusia ketjuja, mutta tänää ei ole enää Nicklas pitämässä orkesteria pystyssä. Tomekilla olisi nyt näytön paikka. Lantta sentteriksi on hyvä muutos, samoin mäntykivi ykköseen. Toivotaa että oma peli kestäis kasassa pidempää ku viime pelissä.
 

Keltainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lautp, Saipa ja Veiterä. Ja Hakalin vosut
Ei voi. UTJ on jumala, koska naarasi meille McIntyren,Raun ja vielä luistimiaan 8 kertaa pelissä teroituttaneen Spinan.
 

Marked

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saipa
Utj sanoi myös Andylle että ei tule koskaan oleen ykösveska liigassa. Ässien aikana tais olla top3 veska. Mut kivasti kerrottiin nuorelle miehelle et siusta ei oo mihinkää. Tuomenoksakaan ei ole jumala vaikka joskus ittensä sille tasolle asettaakin.

tommosilla heitoilla ja kohteluilla saa kivat juorut liikkeelle minkälaista meillä on. Ja miten tääl arvostetaan nuoria pelaajia. Pienet on piirit ja jutut leviää sekä paisuu.
 

Mälkiä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilmoitetaan lähiviikkoina
Ei sillä ettei kritisoitavaa olisi, mutta tuo pelaajamateriaalin latistaminen ilman pelitapaa hämärtää aika pahasti sitä, millaista jälkeä UTJ oikeastaan tekee. Pelaajahankinnat tuskin syntyvät myöskään ihan tyhjiössä ja ilman Terdesterin vaikutusta.

Joka tapauksessa yhtälöstä kannattaisi poistaa muuttujia yksi kerrallaan, jottei toimivia palasia menetettäisi. Tästä syystä Terde-master on mielestäni ehdottomasti ensimmäisenä ulostettavien listalla.
 

Barney

Jäsen
Vähän kyllä ihmetyttää, että minkä takia SaiPan pakisto on rakennettu tuolla tavalla, että joukkueessa on noin paljon puukätisiä puolustajia. Tietenkin nuo ongelmat korostuvat nyt, kun ne kiekollisesti parhaat puolustajat ovat kokoonpanon ulkopuolella, mutta onhan tuossa puolustuksen rakentamisessa joka tapauksessa epäonnistuttu pahasti. Puolustajien rooli jääkiekossa on muuttunut paljon viime vuosien aikana, minkä myötä myös puolustajilta vaadittavat ominaisuudet ovat muuttuneet. Kojolla ei pitäisi olla mitään asiaa SaiPan kokoonpanoon ja Grman & Bernhardt -kaksikosta vain toiselle olisi pitänyt tehdä jatkosopimus ja toisen tilalle olisi pitänyt etsiä kiekollisesti laadukkaampi puolustaja.

JYP on esimerkiksi hyvä vertailukohta, sillä nimien puolesta tuo heidänkin puolustus on melko heikko. JYPillä oli kuitenkin eilen puolustuksessaan kuusi puolustajaa, jotka osaavat avata peliä ja tehdä oikeita ratkaisuja hyökkäyspäässä. Hongan vahvuudet ovat selvästi hyökkäyspäässä, Kalteva ei ole enää hyökkäyssuuntaan parhaiden vuosiensa tasolla, mutta hän on silti vieläkin hyvä kiekon kanssa ja Lintuniemi on noin isokokoiseksi puolustajaksi erittäin hyvä kiekon kanssa. Noista JYPin lopuista puolustajista myös Salosta, Kakkosta ja Allenia voidaan pitää enemmän hyökkäävinä kuin puolustavina puolustajina.

Moverare, Bernhardt ja Grman ovat ihan hyviä puolustajia, mutta noista ensimmäinen alisuorittaa tällä hetkellä todella pahasti ja nuo kaksi jälkimmäistä joutuvat pelaamaan ihan väärässä roolissa. On totta, että Grman pelasi kauden KHL:ssä ennen saapumista SaiPaan, mutta ei hän kiekollisilta taidoiltaan ole lähellekään KHL-tasoa. Bernhardt pelasi myös ennen SaiPaan saapumista paljon otteluita SHL:ssä sekä U20-kisat Ruotsin maajoukkueessa, mutta niissä hänen roolinsa oli pelata kolmosparissa ja alivoimalla. Nyt SaiPan pakistossa häneltä odotetaan kiekollisesti hyviä ratkaisuja ja hän pelaa ylivoimaa. Rooli on aivan väärä.

Vainion ja Olkkosen paluu tulee varmasti vaikuttamaan SaiPan peliin todella paljon. Jos SaiPan pakistossa ovat samaan aikaan Vainio, Moverare, Bernhardt, Grman, Jalonen ja Olkkonen, niin ominaisuuksien puolesta tuo olisi jo ihan kohtalainen kuusikko. Siinä vaiheessa ongelmat kuitenkin alkavat, kun osastolta Vainio, Moverare, Jalonen ja Olkkonen putoaa puolustajia pois, sillä noiden tilalle ei ole heittää kiekollisesti hyviä puolustajia.

Berhardtin ja Grmanin peli tulee todennäköisesti paranemaan todella paljon, jos heidän vierellään pelaavat Vainio ja Moverare (kunhan hän herää), sillä jos nuo kiekollisesti taitavammat puolustajat suorittavat noiden pakkiparien avauksista n. 70-80%, niin SaiPan peli tule muuttumaan ihan erinäköiseksi.

Tällä kaudella on mielestäni näkynyt parasta SaiPaa sitten Tirkkosen lähdön ja tuo joukkueen karvauspelaaminen on erittäin hyvää. Eilenkin kolmannessa erässä hyvän karvauksen seurauksena SaiPa sai ylivoiman, minkä päätteeksi syntyi sitten tuo SaiPan ainut maali. Tällä hetkellä ongelma vain on, että SaiPa ei edes pääse karvaamaan, kun puolustajien avauspelaaminen on niin järkyttävää, että kiekko menetetään jo omalla alueella tai viimeistään keskialueella.

Siinä vaiheessa jos tuo SaiPan pakisto alkaa saamaan avauksia omille pelaajille ja tekemään fiksuja ratkaisuja hyökkäyspäässä, niin alkukauden perusteella SaiPa tulee pelaamaan hyvää kiekkoa tällä kaudella. Pukukopissa toivottavasti kelaillaan JYPin puolustajien kiekollista pelaamista. Heiltä nähtiin hyviä avauksia sekä hyökkäyspäässä hyviä syöttöjä ja oikea-aikaisia rännikiekkoja, mitkä mahdollistivat JYPille pitkiä hyökkäyksiä.
 

Marked

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saipa
Oon kyllä samaa mieltä pakeista Barneyn kanssa. Mutta jos mietitään sitä että myös heikommillakin pakeilla saadaan tulosta aikaan oikeanlaisella viisikko pelillä. Tertsi kun on sanonut miljoona kertaa että saipan materiaali ei pysty pelaamaan hänen pelitapaansa ja ei taso riitä, on kyllä käsitämätöntä.

mielestäni valmentajan tärkein homma on keksiä ja kehittää pelitapa materiaalin mukaan ei toisin päin. Ainakaan meijän budjetilla ei siihen pystytä. Toinen mikä pistää vihaksi on sanonta ”eurolla saatiin euro”. Mitä vittiä!

joukkueen ainut syy olemassa ololleen on antaa kannattajilleen kokemuksia ja elämyksiä. Ilman kannattajia ei ole yhtäkään liigatason joukkuetta eikä myöskään mestistason joukkuetta.

oikeanlaisella viisikkopelaamisella saatais enemmän irti. En näe että saipan materiaali häviäs keskikastin vastaaville yksilötasolla.

nyt yritetään ihme lähtöjä. Ei oo välillä tukea alhaalla ja välimatkat kasvaa.Viisikko puollustus pitäs saada kuntoon. Karvaus toimii hyvin ja agressiivisesti. Se onkin ainut hyvä juttu mitä olen nähnyt. Pahinta taas se et siel seisoo paikallaan molemmat pakit ja viel sentteri eikä silti päästä kärkikarvaajasta ohi.

paaaaaaaljon pitäs yksinkertaistaa ja haluun sen meijän kusipääkiekon takas.
 

Herra Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Vähän kyllä ihmetyttää, että minkä takia SaiPan pakisto on rakennettu tuolla tavalla, että joukkueessa on noin paljon puukätisiä puolustajia. Tietenkin nuo ongelmat korostuvat nyt, kun ne kiekollisesti parhaat puolustajat ovat kokoonpanon ulkopuolella, mutta onhan tuossa puolustuksen rakentamisessa joka tapauksessa epäonnistuttu pahasti. Puolustajien rooli jääkiekossa on muuttunut paljon viime vuosien aikana, minkä myötä myös puolustajilta vaadittavat ominaisuudet ovat muuttuneet. Kojolla ei pitäisi olla mitään asiaa SaiPan kokoonpanoon ja Grman & Bernhardt -kaksikosta vain toiselle olisi pitänyt tehdä jatkosopimus ja toisen tilalle olisi pitänyt etsiä kiekollisesti laadukkaampi puolustaja.

JYP on esimerkiksi hyvä vertailukohta, sillä nimien puolesta tuo heidänkin puolustus on melko heikko. JYPillä oli kuitenkin eilen puolustuksessaan kuusi puolustajaa, jotka osaavat avata peliä ja tehdä oikeita ratkaisuja hyökkäyspäässä. Hongan vahvuudet ovat selvästi hyökkäyspäässä, Kalteva ei ole enää hyökkäyssuuntaan parhaiden vuosiensa tasolla, mutta hän on silti vieläkin hyvä kiekon kanssa ja Lintuniemi on noin isokokoiseksi puolustajaksi erittäin hyvä kiekon kanssa. Noista JYPin lopuista puolustajista myös Salosta, Kakkosta ja Allenia voidaan pitää enemmän hyökkäävinä kuin puolustavina puolustajina.

Moverare, Bernhardt ja Grman ovat ihan hyviä puolustajia, mutta noista ensimmäinen alisuorittaa tällä hetkellä todella pahasti ja nuo kaksi jälkimmäistä joutuvat pelaamaan ihan väärässä roolissa. On totta, että Grman pelasi kauden KHL:ssä ennen saapumista SaiPaan, mutta ei hän kiekollisilta taidoiltaan ole lähellekään KHL-tasoa. Bernhardt pelasi myös ennen SaiPaan saapumista paljon otteluita SHL:ssä sekä U20-kisat Ruotsin maajoukkueessa, mutta niissä hänen roolinsa oli pelata kolmosparissa ja alivoimalla. Nyt SaiPan pakistossa häneltä odotetaan kiekollisesti hyviä ratkaisuja ja hän pelaa ylivoimaa. Rooli on aivan väärä.

Vainion ja Olkkosen paluu tulee varmasti vaikuttamaan SaiPan peliin todella paljon. Jos SaiPan pakistossa ovat samaan aikaan Vainio, Moverare, Bernhardt, Grman, Jalonen ja Olkkonen, niin ominaisuuksien puolesta tuo olisi jo ihan kohtalainen kuusikko. Siinä vaiheessa ongelmat kuitenkin alkavat, kun osastolta Vainio, Moverare, Jalonen ja Olkkonen putoaa puolustajia pois, sillä noiden tilalle ei ole heittää kiekollisesti hyviä puolustajia.

Berhardtin ja Grmanin peli tulee todennäköisesti paranemaan todella paljon, jos heidän vierellään pelaavat Vainio ja Moverare (kunhan hän herää), sillä jos nuo kiekollisesti taitavammat puolustajat suorittavat noiden pakkiparien avauksista n. 70-80%, niin SaiPan peli tule muuttumaan ihan erinäköiseksi.

Tällä kaudella on mielestäni näkynyt parasta SaiPaa sitten Tirkkosen lähdön ja tuo joukkueen karvauspelaaminen on erittäin hyvää. Eilenkin kolmannessa erässä hyvän karvauksen seurauksena SaiPa sai ylivoiman, minkä päätteeksi syntyi sitten tuo SaiPan ainut maali. Tällä hetkellä ongelma vain on, että SaiPa ei edes pääse karvaamaan, kun puolustajien avauspelaaminen on niin järkyttävää, että kiekko menetetään jo omalla alueella tai viimeistään keskialueella.

Siinä vaiheessa jos tuo SaiPan pakisto alkaa saamaan avauksia omille pelaajille ja tekemään fiksuja ratkaisuja hyökkäyspäässä, niin alkukauden perusteella SaiPa tulee pelaamaan hyvää kiekkoa tällä kaudella. Pukukopissa toivottavasti kelaillaan JYPin puolustajien kiekollista pelaamista. Heiltä nähtiin hyviä avauksia sekä hyökkäyspäässä hyviä syöttöjä ja oikea-aikaisia rännikiekkoja, mitkä mahdollistivat JYPille pitkiä hyökkäyksiä.
Oikein hyvä analyysi. SaiPan ongelma on se, että valmentajat eivät selvästikään saa pelaajaa kuin pelaajaa pelaamaan hyvää lätkää. Oikeastaan vain harva SaiPan pelaaja pelaa nyt yksilötasolla hyvää lätkää. Muutaman vuoden takainen KalPa (Pekka Virta, Sami Kapanen) Antti Pennasen HPK, Jussi Ahokkaan KooKoo, Jouko Myrrän Ilves: joka jätkä noissa joukkueissa pelasi tai pelaa hyvää lätkää. Kun valmennus ei ole tarpeeksi pystyvä niin pitää nojata liikaa yksilön kykyyn tehdä sateentekeviä ratkaisuja. Parempi olisi että joukkuepeli olisi kerta toisensa jälkeen saumatonta.
 

Herra Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Uskon edelleen että Antti Tuomenoksa on hyvä skouttaamaan pelaajia. Valmentajien hyvästä skouttaamisesta ei ole oikeastaan koko SaiPan organisaatiolla näyttöjä. Mielestäni edes Pekka Tirkkonen ei ollut aikanaan mikään varma tapaus. Saattaa tosin olla niin, että SaiPassa kyllä osataan kartoittaa hyviä valmentajia mutta parhaita ei vain saada SaiPaan. SaiPan vetovoima ei yksinkertaisesti riitä. Mene ja tiedä.
 

Keltainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lautp, Saipa ja Veiterä. Ja Hakalin vosut
Pelaajien tarkkailu on nykyään hiton paljon helpompaa, kuin 15 vuotta sitten. Netin kautta kun pystyy katselemaan pelit melkeinpä mistä sarjasta vaan. Pitää vaan jaksaa tehdä se työ. McIntyre, Davis, Rau, Morley löytyivät kun Tuomenoksa jaksoi sen työn tehdä. Onko maha täynnä ja otetaan Ruotsin mestari? En tiedä, enkä syytä. Tuli vaan mieleen.
 

Herra Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Pelaajien tarkkailu on nykyään hiton paljon helpompaa, kuin 15 vuotta sitten. Netin kautta kun pystyy katselemaan pelit melkeinpä mistä sarjasta vaan. Pitää vaan jaksaa tehdä se työ. McIntyre, Davis, Rau, Morley löytyivät kun Tuomenoksa jaksoi sen työn tehdä. Onko maha täynnä ja otetaan Ruotsin mestari? En tiedä, enkä syytä. Tuli vaan mieleen.
Uskon että Anatude on edelleen ahkera. Ehkä raha vain sanelee tämän kaiken. Rahaa on niukalti käytössä ja tulos on tämä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös