Trimmer

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Itse näen jollain ronskin eroottisella tavalla tulevan kauden SaiPan erittäin hyvänä ja yllätysvalmiina. Lehterällä on nyt ainakin työkaluja saada pelaaminen sinne levelille mille pitääkin. Joukkueessa, hyökkäyksen osalta on nyt selvä kärki, potentiaalisia nuoria ja myös rouhinta-osasto on kunnossa.

@redpecka omasta mielestä rosteri on kyllä leveä. Sieltä saa helposti koottua kolme kentällistä tulosyksikköä ja sitten lakaisijat. (Oma line up) Tai vaihtoehtoisesti ns. Tähtikenttä, nuorisovitja ja kaksi all aroundia. Puolustus huutaa yhtä vahvistusta ja kauden alku kertoo sen että pitääkö hankkia myös kova kassari.
 
Kun saksalaiset laittaa kypärän päähän ne on aina tosissaan, oli laji mikä hyvänsä. -Juhani "Don Tami" Tamminen

Trimmer

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Se kiekollinen puolustaja uupuu. Muuten ihan asiallinen joukkue. Kichton vielä ilman sopimusta joten ehkäpä hän on se.
Näillä mennään sano Virmanen

E. Ja Kichton pyörii ensi kaudella Vienna Capitalsissa
 
Kun saksalaiset laittaa kypärän päähän ne on aina tosissaan, oli laji mikä hyvänsä. -Juhani "Don Tami" Tamminen

redpecka

Jäsen
Käytän edelleen tätä listausta kun sattuu tuossa viimeisimpänä olemaan.
Grman-Autio
Salo-Seppälä
Kojo-Riikola
Sneck
+Vainio, Torikka
Se kiekollinen puolustaja uupuu. Muuten ihan asiallinen joukkue.
Aha. Eli esimerkiksi tästä esimerkkikuviosta tippuu Riikola seiskapakiksi ja Sneck kasipakiksi? Toivotaan että Sneck pelaa myös kasipakin hinnalla KHL-statuksestaan huolimatta. Vai ketä ajattelit jugger tiputella hierarkiassa alaspäin?

Onneksi en ole pakkien peluuttamisesta vastuussa, olisi hirveetä olla lojaali kaikille pelureille plus heidän agenteilleen jos vaikka joku Vainiokin sattuisi pysyy hengissä koko kauden.

En kai sinänsä näitä pakkeja ole kritisoimassa mitenkään, mutta kuten tässä pitkin talvea ja kevättä on jotkut nimimerkit täällä ihmetelleet miksi on kiinnitetty juuri nämä ja hyvissä ajoin, niin pakko vähän myötäihmetellä. Siellä toimistolla tiedetään jotain mitä ei suuri yleisö tiedä. Itse luonnollisesti toivon parasta, mutta tää on vähän kuin ekaa kertaa olisi menossa hurjaan huvipuistolaitteeseen: uskon toivovani ja tietäväni kaiken menevän hyvin mutta silti jännittää.
 

Herra Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Olen recpeckan kanssa pitkälti samaa mieltä. Itse näen esimerkiksi Autiossa ison potentiaalin, Jere Seppälässä myös. Kojo, Sneck jne. heissä on potentiaalia hyviksi, luotettaviksi peruspakeiksi. Vainio, tottahan toki jos pysyy kunnossa. Salo, no ilman muuta, Torikka, vaikka kuinka paljon. Riikola on hyvä peruspakki. Grmanista en tiedä yhtään mitään. Totta sekin on, että todennäköisesti tuo huutaa yhtä taitavaa kiekollista johtajaa. Siis todennäköisesti, voi jopa olla että joku noista janatuisista ottaa sen roolin. Tämän kaiken ennustamisen lisäksi tarvitaan tietenkin hyvä terveystilanne.
 

redpecka

Jäsen
Siis todennäköisesti, voi jopa olla että joku noista janatuisista ottaa sen roolin.
Itse uskon myös, että tästä lähdetään. On jopa melkein todennäköistä että pakkohan jonkun näistä janatuisista on breikata kun jonkun on väkisin pelattava myös sitä ylivoimaa. Siellä on Maalahden peliaikakin jollekin seuraavalle tarjolla. Ja siellä on vissiin mailataitavaa vikkeläkinttuista jamppaa ihan riittämiin.

Siirtorajalla sitten ne lofquistit.

Eli tässä mielessä olen sitä mieltä, ettei mitään hemmetin viivapelotetta mihinkään rakoon ennen siirtorajaa tarvita koska värväysrekrytoiminrta on mennyt nähdyllä tavalla.

Kova paikka varmaan myös meidän junnuveskareilla kun kaksi kolmesta pakista yrittää leikkiä maalahtea hyökkäyspäässä ja sitten kärpät tulee vastahyökkäykseen maailmanmestareilla. Saa yrittää torjua.
 

Ropelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kyllähän tuo joukkue näyttää erittäin mielenkiintoiselta ja iskukykyiseltä.
Hyökkäys jopa ylinimekäs SaiPaksi ja puolustuskin varsin asiallinen. Ihan turha huudella tuonne pakistoon enää ketään. Siellä on tarpeeksi ukkoja ja kokemusta SaiPan alakerraksi ja kuten useampi onkin nostanut esille, niin nyt on vastuuta niille potentiaalin omaaville tarjolla. Harvalla joukkueella top6 pakit ovat kaikki 500 pelin jermuja, joista top3 operoi tähtipelaajan statuksella.
Erittäin mielenkiintoinen kausi tulossa!
 
Come to the dark side - We have cookies

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
No Kojon ja Sneckin kohdalla ei kannata puhua potentiaalista. Eivät ole ”puhkeamassa kukkaan”. Ja hyvässä liigajoukkueessa vain toinen heistä olisi kokoonpanossa ja silloinkin vain 7 pakkina.
 

poolkofi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Toronto Maple Leafs
Toivotaan että Sneck pelaa myös kasipakin hinnalla KHL-statuksestaan huolimatta.
Ihan mielenkiinnosta, milloin voidaan puhua "KHL-statuksesta"? Ilmeisesti 5 KHL peliä riittää. No anyway, oli mikä status tahansa ni Jere on SaiPassa korkeintaan 7-pakin arvoinen, mielummin ei edes sitä. Ja mitä tulee Sneckin potentiaaliin, niin sitähän tässä on jo kolme kautta odotettu, ei vaan oo näkynyt.

Harvalla joukkueella top6 pakit ovat kaikki 500 pelin jermuja, joista top3 operoi tähtipelaajan statuksella.
Myös tämä kiinnostaa. Ketkä SaiPassa operoi "tähtipelaajan"-statuksella?

Oma mielipide on että kyllä tuonne pakistoon yksi kiekollinen johtaja tarvitaan. Jospa se on vaikka ns. Tax-free-pelaaja niin kuin Kichton oli.
 
"If the fat man sings, the show is over."

Spitfire

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, SJS
No Kojon ja Sneckin kohdalla ei kannata puhua potentiaalista. Eivät ole ”puhkeamassa kukkaan”.
Millähän perusteella? He ovat 25-vuotiaita varsin isokokoisia puolustavia puolustajia 190cm/98kg ja 194cm/100kg. Kyseisen tyypin pelaajat nousevat monesti parhaalle tasolleen vasta vähän myöhemmin kuin muut pelaajat. Itse olen ainakin nähnyt heissä selviä kehitysaskelia. Etenkin Kojolla alkaa olla peruspelaaminen hyvällä mallilla, mistä kertoo myös viime kauden +3 lukema. Liikkuvuus, jota erityisesti edellisenä kesänä treenasi, oli ottanut viime kaudeksi askeleen eteenpäin. Vielä hieman liikkuvuuutta ja kiekollista uskallusta, niin tuossa voi olla meille oma "Hakanpää" joka on hyvin tarpeellinen pelaajatyyppi keväisin.
 

lautamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Itäsuomalainen jääkiekko.
Pieni lainaus päivän E-Saimaasta Tuomenoksan sanomisista: Tällä hetkellä emme aktiivisesti etsi ketään, näillä lähdetään liikenteeseen kahden viikon päästä kun harjoitukset alkavat. Katsotaan harjoituskausi ja valmistavat ottelut ja mietitään sitten uudestaan."
Eli, ei ole kokonaan pois suljettua, etteikö joku vielä tulisikin.

Laitan vielä toisen referaatin mietittäväksi koskien viime kauden joukkuetta Tuomenoksan sanomana: "Vaihtuvuus oli jonkinlainen, varsinkin ulkomaalaispelaajat, jotka vaihtuivat täysin. Se oli tottakai pieni haaste, mutta harkittukin."
Ehkäpä noin poistettiin yksi syy joukkueen kuppikuntaisuudesta?

Vain sentteritilanne hiukan arveluttaa minua, muuten joukkue on minun mielestäni aivan hyvä, muuttuuko mielipide kauden sitten aikana, saapa nähdä?
Mielestäni kyllä valmennuksellakin on ensi kaudella jonkin verran todistettavaa osaamisestaan!
 
Totuuden torvi: Minä ja Ernesti Hentusen sanomalehti.

juice71

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Laitan vielä toisen referaatin mietittäväksi koskien viime kauden joukkuetta Tuomenoksan sanomana: "Vaihtuvuus oli jonkinlainen, varsinkin ulkomaalaispelaajat, jotka vaihtuivat täysin. Se oli tottakai pieni haaste, mutta harkittukin."
Ehkäpä noin poistettiin yksi syy joukkueen kuppikuntaisuudesta?
Pitkästä aikaa SaiPalla rosteri, jossa ei ole yhtään pohjoisamerikkalaista. Ehkä tosiaan yritetään välttää yhden tyylin nurkkariskiä, vaikka viime vuosien kokemus AHL-ulkkareista on ollut kokonaisuutena selvästi positiivisen puolella. Ehkä Tertsin KHL-tason uskottavuus ei sitten vaan pohjoisamerikkalaisille riitä.

Yksi asia, joka voisi estää kuppikuntaisuutta etukäteen on kapteenisto. Koho-Kaksonen-Löfman ei vaan oi olla tulevan kauden kapteenisto. Iso respect kaikille, mutta pitää löytyä tähänkin vähän diversiteettiä.
 

Tuen Vety

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Pitkästä aikaa SaiPalla rosteri, jossa ei ole yhtään pohjoisamerikkalaista.
Piti kaivaa historianlehtiä 16 vuotta taaksepäin kun edellisen kerran mentiin ilman Atlantin takaisia apuja. Kaudella 03-04 ulkomaalaiset olivat Machulda ja Sachl. Selkeä linjanmuutos siis edellisiin kausiin. Katsotaan miten tämä uusi linjaus toimii.
 

Jubomir

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Vain sentteritilanne hiukan arveluttaa minua, muuten joukkue on minun mielestäni aivan hyvä, muuttuuko mielipide kauden sitten aikana, saapa nähdä?
Ramstedt - Saari - Virtanen - Koho - Löfman - Iso-Mustajärvi - Mäntykivi, kai tuosta sentteristö pitäisi saada kasaan. Löytyy selkeä ykkössentteri, 3-4 pelaajaa, joilta tasonnosto mahdollinen(jopa odotettava) ja pari kokenutta kettua. Mahdollisuus pyörittää vähän rotaatiotakin, jos loukkaantumiset pysyy jollain lailla edes kurissa.
 

Herra Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kojo sekä Sneck ovat ja tulevat olemaan ihan max. 7 pakin tasoisia liigassa. Aivan hirveää koheltamista ja järjettömiä jäähyjä. Peliä voi katsoa silmät kiinni ja aina kun kuulee että on tulossa jäähy tietää että se on Sneck tai Kojo.
Ei nyt ihan niinkään. Kojolla kyllä paljon jäähyjä (105) minuuttia, mutta Sneckillä (22) minuuttia. Otetaan tuo Sneck pois tuosta. Kukaan ei voi esittää faktana miten joku pelaaja tulee kehittymään, en minä eikä muut. Jotain Ana ja valmennus heissä kuitenkin näkee.
 

heavylutaa18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Seattle Kraken
Kyllähän valmennus jotain Sneckissä näkee. Se mitä se sitten on en itse tiedä, olisin heivannut pois kokoonpanosta viime kaudella ja en ainakaan olisi jatkopahvia tehnyt. Harvassa on ne hyvät tai edes välttävät suoritukset kentällä.
 
Maassa jota sika johtaa porsaat pyrkii ylöspäin

redpecka

Jäsen
Kojo sekä Sneck ovat ja tulevat olemaan ihan max. 7 pakin tasoisia liigassa. Aivan hirveää koheltamista ja järjettömiä jäähyjä. Peliä voi katsoa silmät kiinni ja aina kun kuulee että on tulossa jäähy tietää että se on Sneck tai Kojo.
En ole sen kummemmin näitä pelureita puolustelemassa, mutta kun ne on kiinnitetty joukkueeseen niin pakko kai niille on joku rako jostain löytää. "Onneksi" tietenkin tulee loukkaantumisia niin varmaan jokainen pääsee pelaamaan, mutta mielestäni kasi- ja ysipakit voisivat olla jotain halvemman lapun veikkoja..

Ihan mielenkiinnosta, milloin voidaan puhua "KHL-statuksesta"? Ilmeisesti 5 KHL peliä riittää. No anyway, oli mikä status tahansa ni Jere on SaiPassa korkeintaan 7-pakin arvoinen, mielummin ei edes sitä. Ja mitä tulee Sneckin potentiaaliin, niin sitähän tässä on jo kolme kautta odotettu, ei vaan oo näkynyt.
Juu, ei pidäkään takertua tuohon KHL-statukseen. Ja eikö Sneckille ole senkin jälkeen jo tehty jatkosoppari että tänään hän ei ainakaan enää ole tuolla statuksella liikenteessä.

Mutta silloin kun Sneck ja Saku Salminen tulivat, palstahuhujen mukaan olivat kalliita pelaajia. Mutuilen, että tulisi hintaa aika kivasti per popkorni jos Jereä aletaan katsomossa lähtökohtaisesti pitämään.

Toivotaan, että Kojo vielä kehittyy. Kun kerran joukkueessa on ja tuonkin kaliperin ukkoja tarvitaan. Jos Kojo joskus todetaan riittämättömäksi, ei itseäni haittaa yhtään jos joku parempi ukko tilalle hommattaisiin. Kunhan ei luovuta muskeleista kokonaan ellei pelin evoluutio johda ei-muskeliseen tyyliin. Silloin ei kojoja enää tarvita, mutta toistaiseksi vielä ainakin pleijarit on sellaista painimista että.
 

anthax

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Kojon touhu meni kyllä viime kaudella eteenpäin vaikka koheltamista sattui edelleen silloin tällöin. 100kg painavalta ja vajaa 2m pitkältä kohtuu nuorelta kaverilta tunnutaan odottavan jotain Erik Karlsson tyyppistä tykitystä. Mies ajaa asiansa oikein hyvin Saipan muiden kukkakeppien rinnalla kunhan unohtaa ne turhat jäähyilyt. Viime kaudellahan mies antoi ihan hyviä avauksiakin silloin tällöin, toissakaudella ne puuttui kokonaan. Verrokiksi voisi ottaa Miro Karjalaisen, joka oli toissakaudella lähinnä hullun statuksella liigassa, mutta viime kaudella siisti pelin ja nyt on monen kirjoissa vähintään HPK:n ykköspakkeja.

Eiköhän se siitä. Hyvin mahtuu kokoonpanoon.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Hyökkäys näyttää asialliselta. Ykkösketju on uskottava, ja lisäksi rosterista löytyy noin 11 kpl Liiga-tasoisia hyökkääjiä kisaamaan 2-4 ketjujen paikoista. Ja näiden päälle koeajalla olevat Piipponen ja Aleksejev, sekä Luusuanniemi, jolta on vaikea odottaa yhtään mitään. Joidenkin 30+ ikäisten hyökkääjien terveystilanne tietysti vähän huolettaa, mutta toisaalta Virtanen, Saari, Oksanen, Mäntykivi ym. toivottavasti ottavat ison askelen eteen päin.

Puolustus on myös riittävä. Syksymmällä voi katsoa täsmävahvistuksia, varsinkin jos tulee pahempia loukkaantumisia tai Vainiosta ei ole pelimieheksi. Tavallaan ymmärrän joidenkin kirjoitajien negailun Sneckin ja Kojon suhteen, mutta itse oletan että näille herroille on kaavailtu enemmän kuin "enintään seiskapakin" rooli. SaiPa julkisti Kojon kahden vuoden ja Sneckin yhden vuoden sopimukset huhtikuussa, ja kai siinä jotain muutakin on taustalla kuin seiskapakin rooli.

Maalivahdit minua hermostuttaa eniten. Westerholmille on varmasti kaavailtu/luvattu ykkösmaalivahdin roolia, muussa tapauksessa Nashville Predators olisi kaiketi ottanut Niclaksen bussiliigaan opettelemaan pienen kaukalon niksejä. Vaikka Niclaksen torjuntaprosentti olikin viime talvena ihan asiallinen 90,7 %, niin jotenkin epävarmat fiilikset kaudesta jäi. Toivottavasti
 
Mieluummin optimisti ja väärässä, kuin pessimisti ja oikeassa.

startin13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo
Kojon ja Sneckin perässä ei varmaan kovin moni seura juossut vakavissaan. Täyteukkoja tarvitaan ja varmaan ihan oli ihan budjettiin mahtuvia. Siellä on tiedetty mitä ollaan ostamassa, jos taso nousee ei haittaa, mutta kauheasti se ei voi laskeakkaan. Eiköhän kaksikko tasaa muitten kuormaa?

Kyllä se yksi kiekollinen pakki vielä mahtuisi, sitten olisi toiveet aika hyvin täytetty. Moni ei sen jälkeen viitsisi enää vakavissaan mankua lisää vahvistuksia.
 

HNaski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo
Ollaanpas palstalla yllättävän samassa veneessä. Sneck ja Kojo täälläkin suurimpia kysymysmerkkejä, ensimmäiselle olisin itsekin valmis näyttämään ovea, mutta Kojo väläytti jotakin kulmahampaan tapaista kauden viimeisissä peleissä. Toivottavasti nähdään edes jotain sen suuntaista jo harkkaotteluista alkaen.

Oma mielenkiinto kohdistuu Alexejevin otteisiin, venäläisiä kun ei SaiPassa ruuhkaksi asti ole ollut. Eliteprospectsin 180cm/69kg ei voi olla kovin tuore lukema, toivottavasti edes muutama kilo enemmän (mieluiten lihasta) on kertynyt syksyyn mennessä.
 

ahal

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kojon ja Sneckin perässä ei varmaan kovin moni seura juossut vakavissaan. Täyteukkoja tarvitaan ja varmaan ihan oli ihan budjettiin mahtuvia. Siellä on tiedetty mitä ollaan ostamassa, jos taso nousee ei haittaa, mutta kauheasti se ei voi laskeakkaan. Eiköhän kaksikko tasaa muitten kuormaa?

Kyllä se yksi kiekollinen pakki vielä mahtuisi, sitten olisi toiveet aika hyvin täytetty. Moni ei sen jälkeen viitsisi enää vakavissaan mankua lisää vahvistuksia.
Viime vuosien rostereita selatessa havaitsee nopeasti, että joukkueessa on pelannut yleensä 11-13 pakkia kauden aikana. Kausi 15-16 oli poikkeus, kun selvittiin 9:llä. Sama luku on nyt voimassa. En usko sen riittävän koko kaudeksi, etenkin kun Vainio on täysi kysymysmerkki. Ja olipa kyse kenestä tahansa, yksi päätälli voi päättää kauden heti alkuunsa Radken tavoin. No ei maalata piruja seinille, kun yhtään peliä ei ole pelattu. Toivotaan, että yhteys Ketterään on säilynyt hyvänä.

Sneck tuntuu olevan jatkuvasti tikunnokassa, mutten lietsoisi silti paniikkia. Toki viimeinen näytönpaikka lie tuloillaan, jos aikoo pitkän peliuran tehdä. JS väläyttelee silloin tällöin oivaa pelaamista, mutta taso heittele liikaa. Siinä näkisin olevan suurin kehityskohde, tasaisuutta otteisiin kaivataan. Esim. viime syksynä oli monessa matsissa SaiPan parhaita, mutta myös toisin päin. Mikä lie sitten sopiva minuuttimäärä, 10-15 kenties.
 
Tanskan kruununprinssi leikkauksessa - hovin mukaan ensi viikolla Suomeen tulee kruununprinsessa. Yle.fi 4.9.2018.

Läts

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo
Zaborsky-Ramstedt-Kaksonen
Oksanen-Saari-Persson
Nikko-Löfman/Koho-Virtanen
Vainikainen-Koho/Iso-Musta-Kuronen
+Piipponen, Alexeyev, Luusuaniemi, Mäntykivi
Eikö tämä hyökkäys ole kenenkään muun mielestä hieman pelottavan kapea?

Tuosta Trimmerin rosterista jos edelliskauden perusteella sivussa suuren osan kaudesta on:
Kaksonen
Oksanen
Löfman
Koho

Muilla vain satunnaisia flunssia ja pikkutällejä. Eli jos samalla tavalla etenee kausi, niin meillä on edellä mainitussa kokoonpanossa 1 varamies noiden kausiflunssien yms paikkaamiseen. Toivon toki, että meidän konkariosasto pysyisi ehjänä.
 

Huppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Eikö tämä hyökkäys ole kenenkään muun mielestä hieman pelottavan kapea?

Tuosta Trimmerin rosterista jos edelliskauden perusteella sivussa suuren osan kaudesta on:
Kaksonen
Oksanen
Löfman
Koho

Muilla vain satunnaisia flunssia ja pikkutällejä. Eli jos samalla tavalla etenee kausi, niin meillä on edellä mainitussa kokoonpanossa 1 varamies noiden kausiflunssien yms paikkaamiseen. Toivon toki, että meidän konkariosasto pysyisi ehjänä.
Kaksonen on kuitenkin viime kautta lukuunottamatta pelannut suht täysiä kausia vaikka pikkuvammoja onkin ollut. Neljällä edeltävällä kaudella vähintään 50 peliä runkosarjassa. Myös Oksasen kanssa yhden kauden pohjalta on turha isommin vetää johtopäätöksiä. Koholla mennyt viimeiset vuodet vähän joka toista kautta paremmin ja huonommin mutta ikä ei helpottane asiaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy