SaiPa kaudella 2018–2019

  • 564 870
  • 2 483

tonz@

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, NHL:n suomalaiset
Mäntykivellä on edustuksen kanssa sopimus kevääseen -20 ja sen lisäksi vielä optio seuraavasta kaudesta. Sehän se tässä hienoa on, että noin lupaava oma juniori on kiinnitetty useaksi kaudeksi seuraan.
Hyvä homma, liigadebyyttiä odotellessa!
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Aution pituudeksi ilmoitetaan 170cm, varmaan virhe tai vanha tieto?

Eihän Autio mikään kaappi ole, mutta eiköhän pituus ole ennemmin 180 kuin 170.
 

KooJii_#1

Jäsen
Suosikkijoukkue
★ HIFK ★ Detroit Red Wings ★ Dallas Stars ★
Osaako joku Saipalainen sanoa onko Denisovilla jotain loukkia vai miksi ei näyttäisi olleen juurikaan kokoonpanoissa harkkamatseissa?
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Osaako joku Saipalainen sanoa onko Denisovilla jotain loukkia vai miksi ei näyttäisi olleen juurikaan kokoonpanoissa harkkamatseissa?

Ilmeisesti pientä kolhua on. Tuskin kuitenkaan mitään vakavampaa, kun ei ole tiedotettu enempää.
 

Denisovi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Eikös Kunyk julkistettu 3päivää ennen kauden alkua ja saapui Lappeenrantaan 2päivää ennen ensimmäistä peliä. Eli pidetään vielä toiveet yllä!
 

Mctavish85

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kunykin sopimus julkistettiin viime kauden alussa 3 päivää ennen kauden ensimmäistä ottelua, joten vielähän tuon kärkipakin ehtii julkistaa. Jos sitä kärkipakkia ei vielä tule niin sitten verorajalla. Saattaahan tuolta NHL leirityksiltä myös joku pelaaja tippua SaiPan käyttöön vielä syyskuussa.
 

Tsepteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ilves
Toivoa toki on että pakki tulis ennen kauden alkua. Itse en usko että tulee. Posina vois sanoa että nuoret saa ainakin vastuuta!
 

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jos oikein ymmärsin niin Denisov ei pelaa kauden aloituksessa. Se kyllä heikentää tuota puolustusta liikaa. Melkein olisi kannattanut ottaa joku vuokramies. Torikka ei vielä kyllä pärjää liigatasolla.
 

Ferris

Jäsen
Jos oikein ymmärsin niin Denisov ei pelaa kauden aloituksessa. Se kyllä heikentää tuota puolustusta liikaa. Melkein olisi kannattanut ottaa joku vuokramies. Torikka ei vielä kyllä pärjää liigatasolla.

Eihän siellä Torikkaa tarvitakkaan kunhan alla oleva kuusikko pysyy terveenä Vladin paluuseen asti.

Maalahti-Autio
Salo - Vainio
Sneck-Kojo
 

ahal

Jäsen
Eikös tuota Mülleria voisi käyttää stunttina tahi seiskapakkina aluksi... A-nuorilla on leveyttä rosterissa enemmän, joten parin pelin laina ei vielä kaatane heidän projektiaan.
 

Mctavish85

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viime kauden alussa oli muistaakseni sivussa Carson, Vaakanainen ja Taipalus loukkaantui toisessa KooKoo pelissä. Eli sinällään nyt on jopa parempi tilanne kuin viime kauden alussa. Mullerin puolesta minäkin liputan jos hän vaan a-junnuilta joutaa mukaan, siis seiskapakiksi.
 

Vapaapudotus

Jäsen
Suosikkijoukkue
idän ihmeet
"Fyysisesti ja pelitavallisesti ollaan viime kautta valmiimpia." - Tero Lehterä

Niin, kyllähän tuon kehityksen näki tuossa kenraaliharjoituksessa KalPaa vastaan, että edistystä on tapahtunut ja pystysuunnan puskemisen rinnalle on tullut hyviä variaatioita. Ajankohtaan nähden ajoittain hyvää kiekolla pelaamista oman pään lähdöissä ja keskialueella, jos ei tilaa ollut niin siirtokiekkoroiskaisun sijasta palautettiin pakille ja yritettiin toista kautta. Virheitäkin vähemmän, kuin ajattelin alkuun tulevan.

Robin Salo, Veeti Vainio ja Erik Autio vaikuttavat tähän saumaan hyviltä hankinnoilta toteuttamaan tuollaista kiekollisempaa pelitapaa, mutta runkosarjahan se näyttää sitten lopullisen totuuden. Alkukaudesta tulee varmasti vielä räikeitä virheitä, kun kilpailu kovenee, eikä vastassa ole Ketterät tai kymmenen vemppaukon KalPat ja kotisohvilla ärräpäät lentelevät, mutta itse toivoisin että kärsivällisesti jaksetaan jauhaa ja tehdä omaa juttua Lehterän johdolla. Vielä kun sen yhden hyvin peliä avaavan isojen minuuttien pakin saisi, niin hyökkäyspeli parantuisi entisestään tehtaan takuulla.

Onneksi on loistavat veskarit, niin antaa aikaa ja tukea opetteluun.
 

Barney

Jäsen
Onhan tuo puolustuksen tilanne lähtökohtaisesti melko heikko. Maalivahtiosasto ja hyökkäys on ihan riittäviä top-6 sijoitukseen runkosarjassa, mutta saa nähdä mihin asti tuo alakerta riittää. Toivotaan nuorilta pelaajilta kehittymistä, mutta aika valtavia tasonnostoja pitää tapahtua kauden aikana. Itse olen ainakin sitä mieltä, että tuohon pitää tulla vielä kaksi puolustajaa ennen siirtorajan umpeutumista.

Toivottavasti lasi-Anssi nyt pysyisi kunnossa, sillä tuo Löfman-Nättinen-Tanus -ketju omaa kyllä potentiaalia olla yksi tämän sarjan parhaista ketjuista. Tanus on etenkin vaikuttanut harjoituspeleissä todella terävältä. Jos tuo ykkösketju kestää kasassa ja pelaa odotetulla tasolla, niin SaiPalla on pullat erittäin hyvin uunissa, sillä sen takana on vielä Kunyk sekä Goodwin-Morley parivaljakko. Kunykin ketju oli laitureista riippumatta SaiPan parhaimmistoa koko viime kauden. Leveyttä ei kuitenkaan tuossa hyökkäyksessä liikaa ole, joten jo pelkästään Löfmanin loukkaantuminen heikentäisi tuota hyökkäystä merkittävästi.
 

Kuntz

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Hurjalta tuntuu että kauteen mitä todennäköisemmin lähdetään ilman Denisovia (pikkuloukki) ja kauan kohuttua ykköspakkia. Itse ainakin olen niin varmasti olettanut ykköspakin tulevan ennen kauden alkua, että oikeastaan vasta nyt havahduin siihen ettei tätä mysteeripakia olekaan vielä saatu joukkueeseen.

Todella kevyeltähän tuo pakisto näyttää mutta yritän kaivaa mahdollisimman positiivista näkökantaa tähänkin tilanteeseen. Nuoret ja potentiaaliset uudet pakit saavat nyt ainakin suuren mahdollisuuden näyttää osaamistaan. Ainakin omissa papereissani Vainio ja ehkä jopa Salokin olisi ollut liian helppo sysätä pienelle peliajalle tai seiskapakin rooliin jos kärjessä haahuilisivat Maalahti-Denisov-Autio-"Ykköspakki". Nyt sitä vaihtoehtoa ei ole, vaan Vainio ja Salo saavat todistaa rauhassa olevansa vastuunkantajia. Müllerille soisi näyttöpaikan myös.

Voi olla että menee perseelleen, mutta aika näyttää. Liikettä ja kiekollista pelitapaa näiltä herroilta löytyy, mutta millä tasolla?
 

X-Stiff

Jäsen
Minkälainen peluri tämä Ketterään siirretty Maia? Viimekauden visiiteistä Imatralle ei varmaankaan jäänyt ihan oikea kuva kaverista kun sai vielä Saipassa jatkaa. Vieläkö siellä on huhuja muista Imatralle siirtyjistä?
 

ahal

Jäsen
Minkälainen peluri tämä Ketterään siirretty Maia? Viimekauden visiiteistä Imatralle ei varmaankaan jäänyt ihan oikea kuva kaverista kun sai vielä Saipassa jatkaa. Vieläkö siellä on huhuja muista Imatralle siirtyjistä?
Maia on "hyvä pelaaja-aihio", jos nyt hieman kuluneesti ilmaistaan. Hyvä luistelija ja nopeutta sekä käsiäkin riittää. Kookas kaveri, mutta kaipaa vielä voimaa vartaloon 1vs1-vääntöihin. On ilmeisesti tällä hetkellä rajoilla, mahtuako edustukseen vai ei. Taidot eivät vielä ihan riitä vakiokokoonpanoon, kun mikään osa-alue ei ole ylivertainen, eli sopivaa roolia on vaikea löytää ilman loukkeja. Siinä mielessä pelipaikka Ketterässä on hyvä, kenties 2-3-ketjussa. Onnistuessaan saattaa tehdä hyvääkin jälkeä. Kannattaa seurata. - Muista kavereista en osaa sanoa, mutta veikkaan liikettä olevan tasaisesti kumpaankin suuntaan. Muutama ukko vemppaosastolle, niin lainoja tarvitaan.
 

Mctavish85

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Puolustus tosiaan ei kestä oikein yhtään lisäloukkaantumista. Mutta pitää muistaa että siellä on kuitenkin monta tosi potentiaalista puolustajaa, jotka voivat ottaa isoja steppejä kauden aikana. Näistä esimerkkeinä Salo, Vainio ja Autio.

Sitä rightin YV-ykköspakkia tuo puolustus huutaa mutta jos sopivaa vaan ei SaiPalle löydy niin miun mielestä näilläkin voidaan ihan hyvin kauteen lähteä ja etenkin kun Denisov saadaan vempasta takaisin niin tilanne on oleellisesti parempi mutta niin kuin sanottua niin yhtään lisäloukkeja tuo puolustus ei kestä.

Jos loukkeja tulee niin sitten puolustajahankinnan tarve on tietysti vielä suurempi tai jos homma ei lähde kulkemaan alkukaudesta niin ainahan on mahdollista saada sitten apua pelaajamarkkinoilta. Jotain kunnon tekijöitä varmaan jossain vaiheessa vapautuu kunhan sarjat ulkomailla pääsevät kunnolla vauhtiin. Nyt nämä uudet miehet saa tsäänssinsä näyttää taitonsa heti kauden alusta. Lisäksi harjoituspeleissä hyvin pelannut Jakub Müller saattaa saada myös tilaisuutensa. Siinä on hyvä puolustaja-aihio SaiPalle lähivuosiksi.

Ihan luottavainen fiilis silti näin kauden alussa. En lähde vielä tuomitsemaan tuota puolustusta koska monesti nuoret pelaajat osaavat yllättää positiivisesti kuten viime keväänäkin nähtiin. Heiltä myös löytyy tarvittaessa sitä intoa ja tahtoa ihan eri tavalla kuin kokeneemmista pelaajista. Eiköhän se YV-pakki myös löytyne sieltä markkinoilta jossain vaiheessa. Ainakin viimeistään sitten verorajalla.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Maiassa on kyllä potentiaalia, kaveri ei ujostele kiekon kanssa touhutessaan. Viime syksynä (muistaakseni) ensimmäistä kertaa maalintekopaikalle päästessään Maialla jäi kiekko jalkoihin, mutta tilanteen pelastamiseksi yritti veivata kiekon omien jalkojen välistä maalin kattoon. Siis Iikka Kangasniemen rankkarin tyylisesti. Sillä kertaa jäi kiekko maalivahdin suojuksiin, mutta yritys oli hyvä!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös