SaiPa kaudella 2017–2018

  • 522 863
  • 2 027

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Aika moni maalivahti olisi näyttänyt hyvältä tämän kauden joukkueen takana. En ole nähnyt tarpeeksi pelejä ottaakseni kantaa Tuohimaan otteisiin, mutta luulen hänen hehkutuksensa takana olevan myös sen, että hän oli paras huonoista.

Siksi tällaiset "Markkasta ei tarvita"- kommentit kuulostavat melko erikoisilta.
En käsittääkseni kommentoinut Markkasta mitenkään. Eikös hänellä ole ensi kaudestakin sopimus SaiPaan eli asia sillä selvä. Nimenomaan noin surkeanjoukkueen takana maalivahti voi nousta esiin koska töitä riittää. Ja Tuohimaa hoiti tonttinsa hyvin.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Tuohimaa on ollut käsittämättömässä tykistökeskityksessä viime ottelut. Sen on aikaansaanut a-junnujen mestistasoinen puolustus. Vaikka tuossa pari matsia repesikin numeroiden valossa, niin mietin että kuka muu vahti on tuollaiseen myllyyn joutunut. Kyllä Tuohimaa esittelee nyt potentiaaliaan niin, että ainakin minä vakuutun. Eihän se nyt niinkään mene, että jos sulla on edessä kenttäpelaajisto revittynä tyyliin Robinin keikalta ja vastassa pleijareihin valmistautuvat MIEHET, niin se, että sun päätyyn lauotaan joku 100 kertaa ottelussa ja torjuntoja kertyy 50 iltaan olisi huonompi esimerkki sun kyvyistä kuin hyvän pakiston kanssa pelaaminen syksyllä. Ainoa joka näiden viime aikaisten otteiden ottamista mittatikuksi voisi toppuutella on se, että eihän näissä mitään sen suurempaa panosta ole ollut. Syksyllä kaikki on toisin.
 
Viimeksi muokattu:

Aleksandros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Oho? Voitko avata vähän tarkemmin tämän kovin pessimistisen lausahduksen perusteita, koskien IMO tämän paskakauden suurinta positiivista valon pilkahdusta?

Usein maalivahdit näyttävät aika loistavilta silloin, kun saavat pelata jumalattomassa kiekkosateessa. Vuodesta toiseen vaikkapa MM-kisoissa nousee esiin pienten maiden kiekkovahteja, jotka esiintyvät kiekkosateessa uskomattoman hienosti. Silti jostain kumman syystä nämä vahdit pelaavat oikeiden sarjojen sijaan jossain Tanskan tai vastaavan pubiliigoissa.

On psykologialtaan ja torjuntatuntumaltaan aivan eri asia pelata tällaisen heittopussin kuin tosissaan voitosta taistelevan joukkueen takana. Nyt Tuohimaalla ei ole mitään paineita voittamisesta, vaan kaikki mitä saa pelastettua, on plussaa. Kun alkuun saa muutaman kopin, on flow-tila valmis ja silloin näyttää aika paljon paremmalta kuin normioloissa.

Ei sillä. Minusta Tuohimaa on ihan lupaavan oloinen kassari muutoinkin, joten saattaahan siitä Saipalle kehittyä kaudeksi pariksi ihan asiallinen kaveri. Mutta näistä kiekkosadepeleistä suosittelen olemaan vetämättä mitään johtopäätöksiä.

Viimeiseksi vielä kritiikkiä Saipa-faneja kohtaan. Oli mielestäni naurettavaa osoittaa mieltään siitä, että joukkue pelasi vihdoin materiaalinsa edellyttämällä tasolla ja että johtoporras pelastaa tyhjennysmyynneillä seuran tämän kauden taloutta sen minkä pystyy. Santanen tosin ei vakuuta yhtään, joten uuden koutsin tarvitte. Ja jos se on Immonen, niin taitaa hommat mennä ojasta allikkoon. Ei hääviä kuvaa kaverin osaamisesta ole.
 

Laitela

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja sen vaarallinen YV, Bratislavan taika
Ei Zugin kakkosvalkku ja Maajoukkueessa valkkuna oleva mies täysin kädetön voi olla. Ei vaan voi, eihän? Edellisestä päävalmentajan pestistä on se 10v aikaa, pakkohan tuossa ajassa on kehittyä.
 

Swift

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Philadelphia Eagles, Flyers
Itsellä hyvä fiilis Wade Immosesta. Uskoisin, että saa puolustuspelin organisoitua kuntoon ja myytyä muutenkin oman juttunsa joukkueelle ainakin Santasta paremmin. Ei minusta näyttänyt tällä kaudella missään vaiheessa siltä, että joukkue olisi puhaltanut täysillä yhteen hiileen.
 

Tronic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Futbol Club Barcelona
Ottaisin Salcidon takaisin koska vaan. Välillä se sekoilu omassa päässä on ihan kauheaa katseltavaa, mutta pystyy kompensoimaan sitä huikealla kiekollisella osaamisella. Lisäksi vielä mukava persoona, joka ei varmasti myrkyttäisi joukkuehenkeä.
 

Zolomy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerrotaan lähiviikkoina
Viimeiseksi vielä kritiikkiä Saipa-faneja kohtaan. Oli mielestäni naurettavaa osoittaa mieltään siitä, että joukkue pelasi vihdoin materiaalinsa edellyttämällä tasolla ja että johtoporras pelastaa tyhjennysmyynneillä seuran tämän kauden taloutta sen minkä pystyy. Santanen tosin ei vakuuta yhtään, joten uuden koutsin tarvitte.

Eli fanien pitäisi tyytyä "materiaalin edellyttämään tasoon" mutta samaan aikaan koutsi, joka siis sinun logiikallasi on vain valmentanut liigan paskimman materiaalin täysin odotetulle sijalle, ei vakuuta? Hieno paradoksi. Ja jos välttämättä haluaakin katsoa maailmaa naurettavien eliteprospects/tekstitv-lasien läpi, niin eikö silloinkin ole ihan ymmärrettävää jos fanit protestoivat sitä että joukkueen rakentamiseen ei ole panostettu riittävästi?
 

Tulppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
En käsittääkseni kommentoinut Markkasta mitenkään. Eikös hänellä ole ensi kaudestakin sopimus SaiPaan eli asia sillä selvä. Nimenomaan noin surkeanjoukkueen takana maalivahti voi nousta esiin koska töitä riittää. Ja Tuohimaa hoiti tonttinsa hyvin.

Juu et kommentoinutkaan. Piti lainata tuohon heavylutaa18 viestiä mutta jäi pois.

Antaisin Tuohimaalle mahdollisuuden ja käyttäisin Markkasen rahat kenttäpelaajaan.

Mitenkäs sen nyt sitten saisi muokkaustilassa vielä lisättyä. Copypastella varmaan.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Alexsandrosille suosittelisin näkövinkkeliä, jonka kautta esittäytyy koko kausi, ennen kuin menee tuomitsemaan SaiPan kannattajien mielenilmauksen. Ja ei se pahaa tee, vaikka sen ulottaa muutamalle edellisellekin kaudelle. Jos joku miun mielestä saa ottaa kantaa joukkueenjohdon edesottamuksiin, niin se jengi kyllä löytyy kaiteelta.
 

Wolves

Jäsen
Antaisin Tuohimaalle mahdollisuuden ja käyttäisin Markkasen rahat kenttäpelaajaan.

Sellaista tapahtumaketjua ei tule, jossa seura ilmoittaa Markkaselle, että hänet on vapautettu sopimuksestaan. Olisi meinaa aika mielenkiintoinen ja hieman vaivaannuttava paidanjäädytys tulevaisuudessa.

Eli tuota skenariota ei tule tapahtumaan. Jussi seisoo vaikka luukkuvahtina koko ensi kauden. Eri asiahan on, jos mies ilmoittaa lopettavansa kesken sopimuksen.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Volvo oli sen verran mies ja maalivahti paikallaan tälläkin kaudella, että en näkisi tarvetta ulostaa noin motivoitunutta seuraikonia. Olisi melkoinen perseennäyttäminen seuralta pelaajalle joka tekee kaikkensa seuran eteen, on osakkaana. Ei näitä herroja paljoa maailmalla ole, joten niin kauan kuin peli sujuu, niin Markkasella on paikka miun SaiPassa. Muistettakoot, että Markkanen nimenomaan on ollut viime vuosien SaiPan yksi tukipilareista menestyksen poluilla.

Toki tuleva kausi on tuleva kausi ja Markkanen taas vuoden vanhempi. Jos kuitenkin pelillinen taso riittää, niin luukulle vaan. Toki enemmän ja enemmän pelit alkaa jakautumaan toisen maalivahdin kanssa ja Tuohimaa on varmasti riittävän hyvä molari siihen.
 

Heretic

Jäsen
Suosikkijoukkue
1948
Alexsandrosille suosittelisin näkövinkkeliä, jonka kautta esittäytyy koko kausi

Käytän tässä alustuksena hyvää Individualistin lausetta, vaikka Alexandrosia minäkin tavoittelen, koskien Tuohimaan touhuja.
Ehtihän Frans näetsen ennen näitä "helppoja" kiekkosadeotteluita pelaamaan muutamankin ottelun vielä "oikeasti voittoa tavoittelevan" joukkueen takana (se, ettei niitä voittoja juurikaan tullut, on toinen juttu) esiintyen mielestäni aina kelpo lailla. Kuten monen näppäimistöltä on jo todettu, niin veskareihin ei SaiPa tällä kaudella kaatunut.
En ole luonteeltani mikään optimisti, eikä sen myötä ajatus 'syksyllä kaikki on toisin' sinänsä ole vieras eikä mahdoton, mutta annetaan nyt herrajjestas ainakin tällä hetkellä kunniaa sille kelle se kuuluu.

Tämän jinxauksen myötä sitte tänään tietty länget laulaa eikä koppi tartu. Ohi on tämä kausi joka tapauksessa ihan kohta, siitä kiekkojumalille kiitos.
 

rico

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
En tiedä, paljonko Markkanen nostaa tiliä SaiPasta, mutta veikkaan että hän on rahansa jo muualla tehnyt. Jussi on tehnyt seuran eteen valtavan työn ja on ollut kiistatta suurin yksittäinen pelaaja viime kausien menestymisessä (SaiPan mittapuulla puhutaan menestymisestä). Kun Markkanen tuli koppiin syksyllä 2013, jokainen muu pelaaja kasvoi munan mitalla, niin suuri henkinen merkitys Jussilla on ollut.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, KiPa-90, KuPS, Valioliiga ja NHL yleisesti
Markkasella tuolla suurimaalla Saipaikonilla on aina paikka myös meikäläisen joukueessa. Pelasi viime kaudellakin useita kovia otteluita ja oli tukirankana joukkueelle. Ensi kaudella pitää vielä nauttia hänen otteistaan, sillä erittäin todennäköisesti viimeinen kausi alkamassa.

Syksyllä 2018 sitten 27 Kisapuiston kattoon ja seuravana syksynä penkin taakse apukoutsiksi.
 

ahal

Jäsen
Paita ehdottomasti kattoon, mutta vaikka Markkanen saattaisi ihan pätevä ukko olla apuvalmentajanakin, niin melkein toivon hänen ottavan roolia toimiston puolelta. Sielläkin on varmasti annettavaa.
Melkein toivoisin, että Jussi antaisi kasvot touhulle hallituksen jäsenenä tai mieluummin puheenjohtajana. Jussin pitkällä ja laajalla kokemuksella sekä sympaattisella olemuksella olisi käyttöä mm. pr-touhuissa ja seuran identiteetin rakentajana. Toimitusjohtajuus on vaativa ja aikaa vievä pesti, joka vielä saa ohjeensa suurelta osin hallitukselta. Työteliäs "koiranvirka".
 

Trimmer

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kärsimysten kausi on ohi ja katseet tulevaan. Täytyy sanoa että mennyt kausi oli raskain mitä olen kokenut näin kannattajana ikinä. Muistan kyllä kun SaiPa oli se seura mikä oli viimeinen tai jäi ulos pudotuspeleistä 9 tai 11 joukkueena, mutta vaikka ne joukkueet paskoivat housuun niin silloin jalkeilla oli aina taisteleva joukkue. Täytyy kyllä kunnioittaa Mälkiää ja Tirkkosta, saivat kyllä joukkueista kaiken irti mitä otettavissa oli. Hyvät valmentajat ovat kultaakin kalliimmat. Tämän myös kertoo se että pudotuspeleissä pelaa Ilves, HPK, Ässät ja KalPa, ja näistä kolme on esim Kärppiä ja IFK:ta korkeammalla.

Nyt vain odotellaan Santasen ja Co:n potkuilmoitusta ja eikä pahitteeksi olisi Ekin sopparin purku myös. Puhtaalta pöydältä kaudelle 2017-2018.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, KiPa-90, KuPS, Valioliiga ja NHL yleisesti
Offtopickiksi menee, mutta paidänjäädytyksistä puheen ollen. Onko muut kiinnittäneet huomiota Kisapuistossa jäädytettyihin paitoihin. Siellä tosiaan roikku PAIDAT. Muissa halleissa on isohkot lakanat keskellä hallin kattoa, mutta meillä on Skirikon, Mällin ja Lallin paidat aivan siellä vieraspäädyn yläpuolella. Ne olisi paljon paremmin esillä hallin keskipaikkeilla ja huomattavasti isommassa koossa. Jos ne sitten mahdollisen hallirempan yhteydessä järjestelee tuonkin asian paremmaksi.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kiitokset Backmanille palveluksista. Oli eturivissä kokemassa SaiPan nousun tällä vuosikymmenelleä ja hyvä perusluotettava vastuunkantaja ja joukkueen mies. Tuskin ihan ilman syytä oli kapteenistossa. Ilmeisesti nyt kaikki annettava seuralle oli jo annettu ja tämä kausi ei ihan niin varmalla otteella mennyt läpi. Hieno, uskollinen ja ammattimainen peluri joka tapauksessa. Jos uran jälkeen valmennushommiin siirtyy, niin takaisin Saimaan rannalle vaan.
 

ahal

Jäsen
Kiitokset Simonille pitkästä SaiPa-rupeamasta! Monta vuotta joukkueen luottopelaajana ja kapteenistossa. Pidetty kaveri kaikin puolin. Mutta aikansa kutakin ja nyt kohti uusia haasteita.
 

heavylutaa18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Seattle Kraken
Kiitokset tosiaan, mutta parin viime kauden suorituksien perusteella ei mikään iso menetys. Tällä kaudella pakistossa pyöri ties minkälaista koposta ja kumppania, mutta silti Backman onnistui olemaan monessa pelissä mitä katsoin se huonoin pakki ja oman pelaajan hukkaaja.
 

Aleksandros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Eli fanien pitäisi tyytyä "materiaalin edellyttämään tasoon" mutta samaan aikaan koutsi, joka siis sinun logiikallasi on vain valmentanut liigan paskimman materiaalin täysin odotetulle sijalle, ei vakuuta? Hieno paradoksi. Ja jos välttämättä haluaakin katsoa maailmaa naurettavien eliteprospects/tekstitv-lasien läpi, niin eikö silloinkin ole ihan ymmärrettävää jos fanit protestoivat sitä että joukkueen rakentamiseen ei ole panostettu riittävästi?

Ai, ettei rahaa ole panostettu riittävästi joukkueen rakentamiseen? No, eipä sitä voi liikaa tuhlata, jos jatkuvuutta ajattelee.

Lähinnä viittasin tuolla esittämälläsi "paradoksilla" siihen, että jotta Saipan kaltaisella heikohkolla materiaalilla voi menestyä, tulee joukkueella olla koutsi, joka tavalla tai toisella pystyy tuomaan kilpailuetua. Että Saipa on parempi kollektiivi kuin muut. Esimerkiksi Tirkkonen ja Selin tähän ovat pystyneet. Santanen ei, eikä pysty Immonenkaan. Kun koutsi on heikko, jää ainoaksi kilpailuvaltiksi materiaali. HIFKin materiaali riittää sentään sääleihin, Saipan ei. Silloin tuloksena on ne ennen kautta useasti veikatut sijat 11-15.

Jos jotain fanit voisivat protestoida, niin sitä, että johto palkkaa penkin taakse näitä tusina-Santasia. Teidän pitäisi vaatia, että joukkue saa viimeisen päälle laadukkaan valmennusryhmän. Sillä tekee paljon enemmän kuin yhdellä tai kahdella laatupelaajahankinnalla. On sen sijaan järjetöntä kritisoida johtoa siitä, että tehdään tyhjennysmyynti, jonka avulla turvataan taloutta pidemmällä tähtäimellä ja toisaalta saadaan katsastettua junnuja jatkoa ajatellen. Sen ymmärrän, että heikko kausi ahdistaa, mutta rajansa kaikella.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös