Ilmoitukset

Nimimerkin RiverDog vähäinen tuotanto on sisältänyt henkilökohtaisuuksia, offtopicia ja itsemoderointia. Häntä on jo aiemmin huomautettu käytöksestään, mutta kun huomautus ei auttanut, on raati laittanut hänet viikon rauhoittumislomalle.

Lisäksi päätimme viikonloppuna, ettei nimimerkki Bawdy enää jatkossa avaa ketjuja. Meille ei ole väliä, milloin "valmentajalle X kenkää!"-ketju avataan, mutta myös näiden ketjujen avauksiin odotamme edes jonkinlaista panostusta. Tähän Bawdy ei ole kyennyt, sillä hänen ketjunavauksensa sekä Merikiven että Tirkkosen potkuille ovat olleet aivan luokattomia.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin Hatchetman tuotanto Jokerit-osiossa on ollut silkkaa flametusta ja ohi aiheen huutelua. Koska aiemmat huomautukset ja viikon pelikiellot eivät ole tepsineet, kyseinen nimimerkki päätyy tällä kertaa kahdeksi viikoksi jäähyaition puolelle.

Sulje ilmoitus

Ruotsi vs Suomi

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana Ahar, 22.12.2013 klo 18.43.

 1. Ahar Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyp, Pelicans, Suomi, Ruotsi, Columbus
  Olympia -kiekkoturnaus tulossa. Aloin miettimään Suomen mahdollisuuksia ja mietin kuinka moni suomalainen pelaaja mahtuisi tällä hetkellä Ruotsin maajoukkueeseen. Surullista kyllä, niin suomalaisia näin amatöörin silmin Tre Kronoriin mahtuisi vain 1-2 pelaajaa. Mikko Koivu 3-4 kenttään ja ehkä Filppula ylimääräiseksi hyökkääjäksi.

  Mitäpä muut tuumaavat?
   
 2. Steegil Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
  Lainaus:
  No maalivahdeista mahtuisi kaksi herraa mukaan, mutta oikeassa olet muuten. Laskeppa huviksesi kuinka monta alle 25-vuotiasta ruotsalaista pelaa NHL:ssä ja tutki sen jälkeen suomalaisten lukumäärä.
   
 3. Soilworker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko, Preds
  Eiköhän Jere Karalahti mahdu ainakin spekulaatioihin. Mikäli Jere, tuo hidas, ikäloppu paska voi olla viimeisten joukossa Suomen joukkuetta päätettäessä, ei se tasoero Ruotsin kanssa nyt liian suuri ole. Kyllähän Jere parempi on kuin joku junnu-Brodin, Jereltä löytyy kokemusta ja rauhallisuutta vaikka muille jakaa. Sen verran kovat paineet Mårtsilla on menestyä, ettei hän voi nuorten pelaajien varaan laskea, vaan Jeren kokemus ja suoritukset kymmenen vuoden takaa takaavat että Jere olisi Tre Kronorin top 10 -puolustaja.
   
 4. Ahar Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyp, Pelicans, Suomi, Ruotsi, Columbus
  Lainaus:
  Joo, maalivahdit unohdin tuosta avauksestani, mutta kenttäpelaajien osalta pysyn toistaiseksi kannassani.
   
 5. Ahar Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyp, Pelicans, Suomi, Ruotsi, Columbus
  Nopeasti katsottuna suomalaiset NHL-pelaajat ovat tällä kaudella tehneet 217 pistettä ja ruotsalaiset 477 pistettä. Pistepörssissä 7 ruotsalaista on parhaan suomalaisen edellä ja ruotsalaisten hyökkääjien ylivoima noissa pisteissä on 456-178.

  Tämän lisäksi Ruotsi saisi lähes kolme joukkuetta NHL -pelaajista ja Suomi ei yhtään. Toivottavasti "meidän peli" toimii olympialaisissa, sillä muuten kyyti tulee olemaan kylmää.
   
 6. Petri1981 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Florida Panthers
  Lainaus:
  Ja Suomella ja Ruotsilla on aika hyvin samanmoiset luvut harrastajamäärissä, niin voikin todeta, että kyllä ne ruotsalaiset on vain parempia kuin me, paljonkin.

  Jos Suomen joukkueen pelaajia pitäisi ujuttaa Ruotsin joukkueeseen niin saisin seuraavanlaiset tulokset:

  Maalivahteja 2 kappaletta. Rask + kuka tahansa nimistä Rinne, Lehtonen, Niemi. Tottakai Lundqvistin seuraan liittyisi.

  Sentterit: 2 kappaletta. Koivu 3. sentteri & Filppula 4. sentteri. H. Sedin ja Backstrom tietenkin 1/2 sentterit.

  Puolustajat: 1 kappale. Kyllä tuonne Timonen menisi vielä minun kirjoissani, vaikka huikeita nuoria pakkeja Ruotsilla on. Tästä voitaisiin käydä väittelyä toki.

  Laiturit: Ei ketään. Tai ehkä Jussi Jokinen

  Yht: 5-6 kappaletta, ja kun maalivahdit miinustetaan niin 3-4 kappaletta.
   
  Viimeksi muokattu: 22.12.2013 klo 19.51
 7. Porvoon Kärppä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  No eihän tässä mitään uutta ole. Ruotsi on ihan aidosti ollut jääkiekon suurmaa jo viimeiset sata vuotta. Suomea ei ole siihen kategoriaan laskettu vakituisesti kuin vasta jostain 90-luvun alkupuolelta, joskin sitä ennenkin haastettiin jo hetkittäin "isoja".
   
 8. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Ruotsi-Suomi -joukkueessa olisi yksi suomalaiskenttäpelaaja, se olisi Mikko Koivu neloskentässä. Sentteristö menisi hänen edellään Henrik Sedin-Henrik Zetterberg-Nicklas Bäckström.

  Puolustukseen Kimmo Timosella ei ole mitään asiaa.
   
 9. Blackie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Buffalo Sabresin symppaaja
  Toisaalta Ruotsin esimerkki antaa toivoa myös Suomelle. Ruotsillakin oli suvantovaiheensa pelaajatuotannossa jossain vaiheessa, mutta tekivät tarvittavat korjausliikkeet ja tulos on kaikkien nähtävissä.

  Onneksi Suomi sentään tuottaa loistavia maalivahteja koko ajan. Hyvä maalivahti pystyy arvokisoissa voittamaan joukkueelle yksittäisiä isoja pelejä.

  Pitää muistaa, että KHL:ssä on joitain suomalaispelaajia, jotka aivan varmasti pystyisivät pelaamaan NHL:ssä. Mutta miksi pelata enemmän pelejä pienemmällä palkalla?
   
 10. Steegil Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
  Lainaus:
  Kunnianhimo ja sekin kannattaa muistaa, että kannattaa ajatella sitä seuraavaa kautta pidemmälle. Jos onnistuu lyömään kunnolla läpi niin pääsee ihan mukaviin tienesteihin tuolla NHL:llän puolella.

  Ja ei noita pelaajia nyt kovin paljon ole. Komarov on ainoa joka on osoittanut tasonsa siellä ja Lehterä olisi saanut sopimuksen, mutta siihen ne nyt jää. Tosin yksisuuntainen sopimuskaan ei tarkoita vielä mitään sen on Riku Heleniuskin saanut todeta.
   
 11. Petri1981 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Florida Panthers
  Lainaus:
  Minä olisin tuossa laittanut Zetan laitaan, ja Filppula nelosen sentteriksi.

  Ja minun mielestä Timosella olisi puolustukseen asiaa.

  Porvoon Kärpälle: En tainnut väittääkään, että "havaintoni" olisi jotenkin sensaatiomainen ja uusi. Siksi en ymmärrä, miksi vaivauduit kirjoittamaan tuon viestin.
   
 12. Deko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit KHL:n jälkeen, St. Louis Blues
  Lainaus:
  Minä taas sain ruotsalaisille 631 pistettä ja suomalaisille samat 217 pistettä.

  Harmi, ettei maajoukkuekiekossa voi tehdä treidejä. Vaihtokaupassa Lehtonen<->Gunnarsson+Strålman+Grossmann molemmat osapuolet voittaisivat; Ruotsi saisi toisen huippuvahdin ja Suomi kolme parhaassa peli-iässä olevaa, NHL-joukkueissaan hyviä minuutteja pelaavaa pakkia, joilla ei kuitenkaan ole mitään mahdollisuuksia mahtua Tre Kronorin olympiajoukkueeseen.

  Lainaus:
  Tämän on pakko olla provoa.
   
 13. Saasta Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Kyllähän tuo aika synkälle kieltämättä Suomen kannalta näyttää. Jos tässä ihan omaksi mielenkiinnokseen kasaisi tuon Ruotsi-Suomen maajoukkueen niin se olisi omasta mielestäni jotakuinkin tällainen:

  Hyökkäys:
  Daniel Sedin - Henrik Sedin - Henrik Zetterberg
  Gabriel Landeskog - Nicklas Bäckström - Daniel Alfredsson
  Johan Franzen - Mikko Koivu - Loui Eriksson
  Patrik Hörnqvist - Valtteri Filppula - Alex Steen
  (Sitten olisi vielä Marcus Krüger, Marcus Johansson, Jakob Silvferberg, Carl Hagelin, Mika Zibanejad, Jokisen Jussi)

  Pakisto:
  Nicklas Kronwall - Erik Karlsson
  Oliver Ekman-Larsson - Niklas Hjalmarsson
  Jonas Brodin - Victor Hedman
  (Olin laittamassa Timosta pelaavaan, mutta sitten muistin Brodinin ja Hjalmarssonin. Lisäksi olisihan tuolla vielä Tobias Enströmiä, Douglas Murrayta, Henrik Tallinderia, Anton Strålmania ynnä muita).

  Maalivahdit:
  Tuukka Rask
  Henrik Lundqvist
  Pekka Rinne

  Tästä nyt unohtui ihan satavarmaan vaikka ketä, mutta menkööt.

  Lainaus:
  Tämän on pakko olla provoa.
   
 14. Kulmadivaani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Capitals
  Lainaus:
  Kontiola voisi myös pärjätä ja Hartikainenkin on varmasti mennyt eteenpäin (samalla tavalla kun Joensuu, kun palasi Eurooppaan kehittymään), joten hän myös.

  Itse en ole kovin huolissaan. Huonojen 85-90 ikäluokkien takia ei meillä nyt ole kauheasti pelaajia NHL:ssä, mutta tämä tulee muuttumaan. Draftvarauksia on nyt viime vuosina ihan hyvin tullut. Pakeissa löytyy 91-96 ikäluokissa Vatanen, Määttä, Ristolainen, Hakanpää, Jokipakka, Pokka ja Honka. Hyökkääjistä Teräväinen, Barkov, Lehkonen, Granlund x2, Kapanen ja Armia. Maalivahtejakin löytyy muutama, kuten Ortio, Aittokallio, Gibson ja Saros ja Rask on vielä myös suhteellisen nuori. Maalivahtien kehitys on muutenkin vaikeampi ennustaa. Lisäksi vissiin 98-ikäluokka on äärimmäisen hyvä Suomella, joten kyllä se siitä.

  edit: Tossa nyt muutama nimi, ja ulkopuolelta pomppaa varmasti muutama pelaaja, joten kyllä sinne NHL:ään saadaan ihan tarpeeksi pelaajia. En usko, että samalla tavalla kuin Ruotsi, mutta kansainvälisessä peleissä pystytään varmasti haastamaan ihan kenet tahansa hyvällä maalivahtipelillä ja joukkuepelillä, kuten tähän asti.
   
 15. jundebooY Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilya Kovalchuk
  Kimmo Timonen mahtuisi Ruotsin maajoukkueeseen? :D Vuoden paras tähän asti!

  Kirjoitin molempien pakistosta syksyllä pienehkön pätkän mistä saa melko hyvää kuvaa tämän hetkisestä tilanteesta. Kannattaa lukaista!

  Suomi ja Ruotsin puolustajat vertailuna
   
 16. ämjiijii Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Suomen maajoukkue, Sharks bandwagon 2016
  Lainaus:
  Eipä taidakaan kyllä nykyisellään mahtua. Väittäisin että viime keväänä olisi mahtunut. Pelasi silloin isoja minuutteja sekä tasakentällisin että erikoistilanteissa ja oli pakkien pistepörssissä muistaakseni seitsemäs.

  Jos nyt tällaisella spekulaatiolla niin hirveästi on merkitystä.
   
 17. Porvoon Kärppä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Jos havaintosi kerran ei ollut sinulle uusi, miksi vaivauduit edes toteamaan asian? Eihän itsestään selvyyksistä tarvi keskustella.

  Eihän täällä ole kukaan vaivautunut toteamaan sitäkään että "kyllä ne kanadalaiset vain on parempia kuin me, paljonkin" koska kaikki tietää tämän tosiasian.
   
 18. Black Adder Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, The Original Six
  Se mikä tässä on surullista on se, että Ruotsissa juniorituotanto suunnattiin vastaamaan NHLn tarpeita. Isoja, taitavia pelaajia alkoi tulemaan ulos juniorimyllystä kuin liukuhihnalta 2000-luvun puolivälin jälkeen. Miten Suomessa? Ei tarvitse kuin katsoa joukkueiden keskimittoja ja painoja taas U20 kisoista ja siellä kääpiösarjassa Suomi taas taistelee. Laitojen lähellä, maalin edessä hävitään pelit ja ihmetellään, kun joukkue ei tee maaleja, kun ei ole voimaa vääntöpeliin. Jatketaan hyväksi havaitulla tiellä...
   
 19. Steegil Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
  Lainaus:
  Yksi suurimmista ongelmista on myös se, että täällä tuhrataan arvokasta harjoitteluaikaa juoksuratojen kuluttamiseen.
   
 20. gcz_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JHC, NYI, Suomen NATO-jäsenyys
  Lainaus:
  Niin, esimerkiksi monet Suomeen tulleet pohjois-amerikkalaisethan ovat olleet hieman hölmistyneitä siitä, kun täällä joutuu pururadalle jurnuttamaan tasaisen tappavaa hölkkää. Tuollainen treeni on täydellistä ajanhukkaa jääkiekkoilijalle ja ajallisesti pois järkevimmistä harjoitteista.
   
 21. JakeTheGreat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Suomella lähes Ruotsin tasoiset resurssit

  Olen pitkään ihmetellyt sitä, miten Ruotsissa osattiin tehdä jotain niin mystistä 2000-luvun juniorijärjestelmän uudistuksessa. Mitä siellä konkreettisesti tehtiin? Jotenkin en vaan usko, että Suomi, joka operoi lähes samoilla resursseilla (mm. harrastajamäärät ja jaahallien lukumäärä) ei pystyisi ainakin lähes samaan kuin länsinaapurimme. En osaa selittää tätä muuten kuin että Suomessa on puuhasteltu liian monta vuotta tai Ruotsissa ollaan tehty jotain ainutkertaisen maagista.

  Tiedän, että parempaan suuntaan on menty. Siltikin tuntuu, että Ruotsi on meitä valovuoden edellä.
   
 22. Blackie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Buffalo Sabresin symppaaja
  Lainaus:
  Ei olisi mikään häpeä kopioida Ruotsin mallia sellaisenaan. Mitkä sitten nämä uudistukset olivatkin konkreettisesti (lusikka tosiaan otettiin siellä kauniiseen käteen ja tehtiin muutoksia).
   
 23. Petri1981 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Florida Panthers
  Lainaus:
  Puuhastelua nimenomaan, ja vielä täysin yli ymmärryksen menevää sellaista. Suomellahan meni tuon 2004 varaustilaisuuden jälkeen 5 (VIISI!!) draftia ilman yhtään ykköskierroksen varausta kenttäpelaajien osalta, ennen kuin tuli Ilmaveivi, joka rikkoi tuon ruman putken. Siis aivan uskomaton puuhastelun merkkipaalu Suomen kaltaiselta jääkiekkomaalta. Noina vuosina 2005-2009 ykköskierroksella ruotsalaisia varattiin NHL:ään 15 kappaletta, tsekkiläisiä 5 kappaletta ja venäläisiä 6 kappaletta. Vaikka Tsekistäkin on puhuttu, että samalla lailla alamäessä ollut kuin Suomi, niin eivät missään nimessä onnistunut yhtä pahasti kusemaan juniorituotantoa. Suomi siis antoi kohtuuttomasti omalla puuhastelullaan etumatkaa näissä ikäluokissa, jotka juuri nyt sekä lähitulevaisuudessa ovat NHL:ssä kuumimmillaan.
   
 24. SamSal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vilpas
  Vaikka Suomi on puuhastellut jo pitkään niin kyllä täällä jotakin oikein tehdään kun tarkastellaan olympiatunauksia ja World Cupia. Missään turnauksessa suomi ei ole ollut materiaaliltaan mitalisuosikki. Kuitenkin saldona on 2pronssia ja 1 hopea sekä WC finaalipaikka. Ruotsi sai toki täysosuman 2006, mutta muuten onkin lähtö tullut puolivälierissä.
   
 25. Petri1981 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Florida Panthers
  Lainaus:
  Esim Torinon olympiahopealla ei ole mitään tekemistä tämän 2000-luvun juniorituotannon puuhastelun kanssa. Vaikka Suomi pelasi myös pelillisesti mielestäni sen historian parhaan turnauksen Torinossa, oli sillä myös huomattavasti parempi pelaajamateriaali siellä, kuin mitä se saa jalkeille Sotshin olympialaisiin.

  On totta, että Suomi pystyy tiiviillä joukkuepelillä ja asenteella paikkaamaan vastustajien materiaalietua umpeen, niin on myöskin totta, että lähinnä juuri tämän 85-90 ikäluokkien hukkaan heittämisen takia Suomi lähtee Sotshiin huomattavasti huonommalla joukkueella, kuin mitä sillä oli vaikkapa Torinossa.