Romanit

  • 1 480 258
  • 3 748
Tila
Viestiketju on suljettu.

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
" Vieraanamme oli viikonloppuna ryhmä, joka yöpyi meillä maksutta, käytti kylpylän palveluita maksutta, joi omia juomia anniskelualueella sekä häiritsi ravintolan asiakkaita, häiritsi muita asukkaita pitkin yötä, pahoinpiteli työntekijäämme sekä asiakastamme. Tapahtumista johtuen paikalle on jouduttu kutsumaan viikonlopun aikana useaan otteeseen poliisit. Tästä johtuen kyseessä olevaan ryhmään kuuluvia henkilöitä ei päästetty enää sunnuntaina kylpylään. Olisimme toimineet samoin kenen tahansa asiakkaidemme kohdalla. "

Siellä on sikailtu, pahoinpidelty henkilökuntaa ja asiakasta mutta poliisi ei ole poistanut seuruetta valtion hotelliin rauhoittumaan?
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Laittelinkin tuosta Kylpylä Casesta jo tonne rasismi ketjuun... Aina silloin tällöin näitä tapauksia putkahtelee esiin. Ehkä vähän liiankin usein?

Nää on aina vähän, no sixty vs fifty -juttuja, että mitä siellä on oikeasti tapahtunut ja kenenkin toimesta. Mun mielestä, en aina kaikkea tajua, lehdistölläkin olisi peiliin katsomisen paikka? Kaikesta ei aina ole pakko tehdä raflaavia juttuja. Vaikka tarkoitushan on tietenkin saada klikkauksia ja paskoja lehtiä myytyä, mutta silti.

Nyky-yhteiskunta on siitä "sairas", että kaikki mikä vähänkin osuu omaan tuulettimeen, siis muukin kuin haju, pitää heti kuvata ja laittaa Someen. Sit haetaan, ns. uhriutumista.... Vedotaan siihen, että taas meitä sorsittiin ja me ei mitään tehty. Ja sit vedetään toi jo aika kulunut kortti "Eikö meitä tänne saa päästää" esiin. Vaihtakaa jo korttipakkaa...

Kuten jo sanoin aiemmin, en tiedä mitä siellä on oikeasti tapahtunut, mutta ehkä rasistina uskon ennemmin tota kylpylän tilannepäivitystä. Tai siis selostusta miten asia, Heidän mielestä meni. Mutta taas saatiin hyvää mainosta siitä, että valkonaaman kulttuurissa ei haluta Romaneita...
 
Suosikkijoukkue
Ässät ja Ärrät
Olin järjestysmieskurssilla 90-luvulla. Siellä meille oikein erikseen opetettiin, että miten evätään romanilta pääsy ravintolaan / mihin ikinä tilaisuuteen olitkaan järkkäröimässä. Ei saa sanoa, että olet romani, joten et pääse sisään. Sen sijaan pitää sanoa, että et pääse sisään, koska aiheutit häiriötä täällä eilen/viime viikolla. Jos romani nostaa sinua vastaan rasismisyytteen, niin sitten kerrot vaan erehtyneesi henkilöstä. Problem solved.

Kylpylätapausta en tunne muuten kuin tuon jutun perusteella, mutta tuon kylpylän selityksen luettuani muistin tuon järkkärikurssin.
 

Jerry100

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihdoin Oranssi
@aquanqua miten voit tietää että kyseessä on ns eri porukkaa? Eikös nyt suunnilleen Romanit aika hyvin tunne toisensa?

Olettaisin että todella moni vastaava yritys toimisi samoin vastaavassa tilanteessa jossa tämä tietty ryhmä käyttäytyy todella törkeästi ja suorastaan karkoittaa sitte muut asiakkaat kilpailijan kylpylään... Perheiden lapset näkee näitä niin ne ennakkoluulot alkaa syntyä pikkuhiljaa.

Mutta eihän tämä ole ihan niin helppo kuitenkaan
Firmalla on oikeus valita asiakkaansa mutta nyt he syyllistyi syrjintään.


@Niilo tämä on ihan tosi. Omaan agendaan sopivat uhritarinat huudetaan kovaan ääneen ja lehdet julkaisee jättiskandaalin... Yksi viisas totesi kerran hyvä termin tälle: Pyöristys porno. Sitä Kai tämä on.
 

Pulle Nah

Jäsen
Suosikkijoukkue
Palevan Kallo
Onhan se varmasti kuumottava tilanne asiakaspalvelijalle kun tämmöinen seurue pölähtää paikalle ja alkaa tavanomaiseen, suuriääniseen yhteisjollotukseen kysellä ja vaatia. Ehkä asiakaspalvelijan pitäisi jollain verukkeella pyytää timeout jotta saa hetken miettiä millä sanoilla kertoo asian, ettei vaan vahingossa lipsauta. Nämähän tuntuu hakemalla hakevan näitä tilanteita, missä pääsevät kuvaamaan ja uhriutumaan. Miten tuollakin sakilla sattui olemaan just videotallennus päällä?
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
@aquanqua miten voit tietää että kyseessä on ns eri porukkaa? Eikös nyt suunnilleen Romanit aika hyvin tunne toisensa?

Kuten totesin, en tiedäkään ja sen vuoksi aloitin asiaa käsitelleen lauseen "jos"-sanalla. Kylpylän henkilökunnan ratkaisu on ollut kyseenalainen, jos esim. turvakamerakuvassa näkyy selvästi eri porukka (tyyliin viisi miestä), eikä henkilökunnalla ole ollut muuta perusteltua syytä epäillä, että kyseessä on ollut ongelmia aiheuttanut seurue. Romanius/romanisuus(?) yhdistävänä tekijänä ei ole perusteltu syy evätä pääsyä kylpylään; ratkaisun tekeminen puhtaasti etniseen taustaan perustuvan profiloinnin perusteella on syrjintää ja väärin.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
En ole videota nähnyt tai muuten tiedä, mitä on tarkalleen ottaen kysytty ja vastattu, mutta aika kriittinen virhe asiakaspalvelijalta, jos hän on noin mennyt sanomaan ja luonut käsityksen, että pääsykielto koskee romaneita yleisesti.

Turvakamerakuvan perusteella voitanee tarkistaa, ovatko kyseiset tyypit toimineet tai onko henkilökunta voinut tilanteessa perustellusti epäillä heidän toimineen väitetyllä tavalla. Jos siellä on selvästi joku ihan eri romaniporukka riehunut tms., niin pääsyn epääminen muilta romaneilta sen takia että he nyt vain sattuvat olemaan romaneita herättää kyllä kysymyksiä profiloinnista.

Hyvin sanottu. Olen usein tainnut mainita, että tunnen romaneja, ja häiriökäyttäytymisestä kuuluisi aina jäädä ovien ulkopuolelle. Silti on niin, että mikään rotu ei voi olla perusteena. Uskon, että viikonlopun työvuorot ovat hotellissa olleet äärimmäisen kiusallisia ja ikäviä, mutta silti ei respan asiakaspalvelijalla 2020-luvun Suomessa voi olla oikeutta kieltää sisäänpääsyä etnisyyden perusteella.

Ei vain ole, vaikka mitä selitettäisiin. Toinen, yhtä iso virhe, on hotellilta somessa väittää, että videoitu episodi oli sitä, kun samaan ryhmään kuuluvia ei päästetty sunnuntaina sisään. Ei siis edes myönnetty, että tuli sössittyä. Samaan seurueeseen kuuluminen pitäisi pystyä todistamaan, ja kykenemättömyys suattaa maksaa nyt.

Kuten yllä on todettu, kiertoilmaisuja on, ja näin ikävän oloisissa tilanteissa niitä toivottavasti osataan käyttää. Häiriökäyttäytymiseen voi vedota, kyllä sillä jonkun verran saa ketä vaan pois, kun on aihetta. Mitä ilmeisesti oli hyvin paljon.

Tarvitseeko työsuhteen purkamisen tai mitään kyseinen asiakaspalvelija? Ei ole minun asiani miettiä, mutta kevyt oppikoulu säännöistä olisi paikallaan. Tosin saattaa olla aika fiiliksissä jo valmiiksi, tuskin tarvitsee erikseen kertoa, että tuli mokattua.
 
Viimeksi muokattu:

Domi28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Maple Leafs, Liverpool
Jotenkin tuntuu melko epätodennäköiseltä, että tuolla kylpylässä olisi ollut 2 erillistä romaniseuruetta.
Jokainen romanien kanssa tekemisissä ollut pystyy kuvittelemaan tilanteen, että seurue on mölynnyt illalla ravintolassa ja aamulla ollaan kuin mitään ei olisi tapahtunut.
Asiakaspalvelija valitsi kyllä joka tapauksessa sanansa väärin, vaikka luultavasti olikin oikeassa.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
En aio jauhaa tästä enempää, ja ehkä olen joitakin asioita maininnut edellisissä tämän ketjun viesteissäni.

Sympatiani ovat 158-prosenttisesti myös kyseisen hotellin puolella. Oikeasti, viikonlopun täytyy olla jäätävä kamaluudessaan. Uskon välittömästi, että ongelmia on ollut enemmän kuin tarpeeksi. Ja mitä luin hotellin facebook-seinää, kyseessä ei ole edes kategorisesti romaneja syrjivä paikka. Päinvastoin, on lähiviikoilta kokemusta, kuinka joku oli samaan aikaan romaniperheen tai -seurueen kanssa siellä. Jopa ilman mainintoja ongelmista.

Pointti on siinä, mitä @Domi28 totesi, aspa teki nyt sanavalintoja, jotka ovat todella väärin. Ja joiden kuuluukin olla. "Meille ei pääse (lisää tähän mikä tahansa etninen tai muu ryhmä) sisään" on lause, joka on täydellinen nou-nou.

Kaikessa on olemassa aika iso mahdollisuus, että respasta poistetut naiset ja lapsi tosiaan olivat eri porukkaa. Hassusti on väki vedonnut kuvaamisen laittomuuteen, joka ymmärtääkseni on väärin sekin. Hotellin respa ei ole yksityistilaisuus, tosin en tiedä satavarmaksi, missä videota voi käyttää niin, että sillä on merkitystä. Laitonta kuvaaminen kuitenkaan ei ole.

Lausunnoista käy ilmi, että romanit kiellettiin nimenomaan ryhmänä. Muutenkin vaatisi näytöt, että naiset ja lapsi ovat samaa porukkaa, vaikka kuinka viikonloppu turhauttaisi.

Lisäksi vaikea uskoa, että randomina joku häirikköporukasta tekisi tässä temput, sillä videointineen tuossa on maailman helpoin kunnialoukkaussyytös tehtävissä. Hotellilla ei ole kunniaa, jota loukata, mutta asiakaspalvelijalla on. Nykypäivänä perusteeton rasismisyytös alkaa haittaavuudessaan mennä ohitse osasta perusteettomia kanteluja väkivaltarikoksista. Maailma on muuttunut.

Hotellin facebook-päivitys oli ihan paniikinhallintaa, eikä edes hyvää sellaista. Neuvoisin ottamaan henkilökohtaisesti yhteyttä (jos puhuivat totta, että soittivat aiemmin ja varasivat, yhteystiedot on), pyytämään anteeksi ja tarjoamaan seuraavan käynnin hyvin reilulla alennuksella, ellei jopa yhtä ilmaista näille kolmelle.

Veikkaan, että olisi helpoin tie ulos. Ja mikäli oikeasti olivat häirikköryhmän ulkopuolelta, siinä toteutuisi myös oikeudenmukaisuus.

----

Loppuun sanon, että työssäkäyvät ja asialliset romanituttuni välillä purkavat sanoiksi pahaa mieltään esimerkiksi kauppakeskuksissa tapahtuvasta kyttäämisestä. Ymmärtävät syyn, miksi niin tehdään, mutta silti henkilökohtainen häpäiseminen esimerkiksi ison kaupan kassalla välillä turhauttaa ja satuttaa.

Vaikka voidaan sanoa, että monet varastavat, onko oikein jonkun ei-niin-tekevän joutua kokemaan esimerkiksi julkista häpeää. Väitän, että isommissa ketjuissa varas jää kameraan, joten ei tarvitse vedota sen estämiseen suorittaessaan toisen julkisen nolaamisen.
 
Viimeksi muokattu:

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
----
Loppuun sanon, että työssäkäyvät ja asialliset romanituttuni välillä purkavat sanoiksi pahaa mieltään esimerkiksi kauppakeskuksissa tapahtuvasta kyttäämisestä. Ymmärtävät syyn, miksi niin tehdään, mutta silti henkilökohtainen häpäiseminen esimerkiksi ison kaupan kassalla välillä turhauttaa ja satuttaa.

Vaikka voidaan sanoa, että monet varastavat, onko oikein jonkun ei-niin-tekevän joutua kokemaan esimerkiksi julkista häpeää. Väitän, että isommissa ketjuissa varas jää kameraan, joten ei tarvitse vedota sen estämiseen suorittaessaan toisen julkisen nolaamisen.
Ovatko kertoneet mitä tämä nolaaminen käytännössä on?
Varmaankin jotain muuta kuin "voitteko avata kassinne?" - jota joskus pyydetään kyltillä kassalinjan alussa.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
En aio jauhaa tästä enempää, ja ehkä olen joitakin asioita maininnut edellisissä tämän ketjun viesteissäni.

Sympatiani ovat 158-prosenttisesti myös kyseisen hotellin puolella. Oikeasti, viikonlopun täytyy olla jäätävä kamaluudessaan. Uskon välittömästi, että ongelmia on ollut enemmän kuin tarpeeksi. Ja mitä luin hotellin facebook-seinää, kyseessä ei ole edes kategorisesti romaneja syrjivä paikka. Päinvastoin, on lähiviikoilta kokemusta, kuinka joku oli samaan aikaan romaniperheen tai -seurueen kanssa siellä. Jopa ilman mainintoja ongelmista.

Pointti on siinä, mitä @Domi28 totesi, aspa teki nyt sanavalintoja, jotka ovat todella väärin. Ja joiden kuuluukin olla. "Meille ei pääse (lisää tähän mikä tahansa etninen tai muu ryhmä) sisään" on lause, joka on täydellinen nou-nou.

Kaikessa on olemassa aika iso mahdollisuus, että respasta poistetut naiset ja lapsi tosiaan olivat eri porukkaa. Hassusti on väki vedonnut kuvaamisen laittomuuteen, joka ymmärtääkseni on väärin sekin. Hotellin respa ei ole yksityistilaisuus, tosin en tiedä satavarmaksi, missä videota voi käyttää niin, että sillä on merkitystä. Laitonta kuvaaminen kuitenkaan ei ole.

Kuvaaminen julkisilla paikoilla on sallittua. Mutta kylpylä taitaa olla siitä hetkestä alkaen kun astut ovesta sisälle 'työpaikka'. Ja työntekijän kuvaaminen on kielletty ilman tämän suostumusta.

Asikaspalvelija todennäköisesti oli kiihtyneessä mielentilassa ja kyseinen joukko kärjistäen että onko niin että romanit ei pääse tänne? Äkkiä siinä menee ansaan kokemattomampi. Kyllä tämä sakki osaa tilaisuutensa käyttää hyväkseen jos löytyy sopiva kokematon uhri.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
192 prosenttisesti kylpylän puolella, vaikka asiakaspalvelijan vastauksessa sanavalinta ei ollutkaan onnistunut. Tämä etninen ryhmä oli varmasti täysin viaton ja ei millään tavalla kuulunut samaan porukkaan tai sitten ei, mutta ei siitä sen enempää.

On todella mielenkiintoista, kun kaikki ryhmään kuuluvat tuntuvat olevan puhtaita pulmusia, mutta silti heidän ympärillään tapahtuu koko ajan ja omalta kohdaltani on viimeisten viikkojen aikana myös muutama tapaus ja edelleen yhtä tapausta käsitellään, jossa taitavat onnistua tekemään huijauksen, mutta pelko somesta estää sanomasta heille suoraan, mitä ajattelee asiasta.

Ryhmänä haluavat kunnioitusta, mutta omat teot eivät heillä sitä edesauta ja tilanne ei todellakaan ole parantunut viimeisten vuosien aikana.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Ovatko kertoneet mitä tämä nolaaminen käytännössä on?
Varmaankin jotain muuta kuin "voitteko avata kassinne?" - jota joskus pyydetään kyltillä kassalinjan alussa.

Kyllä, aika paljonkin tylympää ja oikeasti loukkaavaa. On jopa kokemus siitä, ettei huoltoliikkeessä vaivauduttu palvelemaan. Pomon kunniaksi sanottava, että tuli myöhemmin anteeksipyyntö ja lupaus käydä asia läpi nuorehkojen työntekijöiden kanssa. Kukaan ei enää ole käynyt katsomassa, menikö oppi perille. Toki mistä tietäisin, kun en kuulu vähemmistöön itse.

Jälkeenpäin jäi harmittamaan, ettemme testanneet niin, että minä menisin kymmenen minuutin päästä samaa asiaa sopimaan.
 

Maukka187

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Florida Panthers, Koovee, FC Haka, NHL
Kuvaaminen julkisilla paikoilla on sallittua. Mutta kylpylä taitaa olla siitä hetkestä alkaen kun astut ovesta sisälle 'työpaikka'. Ja työntekijän kuvaaminen on kielletty ilman tämän suostumusta.

Asikaspalvelija todennäköisesti oli kiihtyneessä mielentilassa ja kyseinen joukko kärjistäen että onko niin että romanit ei pääse tänne? Äkkiä siinä menee ansaan kokemattomampi. Kyllä tämä sakki osaa tilaisuutensa käyttää hyväkseen jos löytyy sopiva kokematon uhri.
Ai nyt tuo kassavirkalija on jo se uhri tässä? Sanattomaksi vetää.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Ai nyt tuo kassavirkalija on jo se uhri tässä? Sanattomaksi vetää.

Parempi varmasti kun ei täällä jatkoajassa aleta uhriutumaan kummankaan osapuolen osalta, tiedot ovat sen verran ristiriitaisia, että vaikea sanoa onko kaikki mennyt ihan niinkuin osapuolet ovat asiansa mediassa esittäneet. Voi olla, että syy on vain toisessa osapuolessa jolloin asianmukaiset toimenpiteet tulee suorittaa pahanmielen hyvittämiseksi.
 

teppana

Jäsen
Aika kamalaa, mutten tunne mitään sympatiaa tuota ryhmää kohtaan. En vain tunne, vaikka tiedän että pitäisi. Kymmenet ja kymmenet kerrat mustalaisten kanssa tekemisissä olleena voin sanoa että yhtä ainutta positiivista kokemusta en tuosta ryhmästä ole saanut. En oikeastaan edes neutraalia. Ikävä juttu lapsien kannalta kun eivät uimaan päässeet.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kuvaaminen julkisilla paikoilla on sallittua. Mutta kylpylä taitaa olla siitä hetkestä alkaen kun astut ovesta sisälle 'työpaikka'. Ja työntekijän kuvaaminen on kielletty ilman tämän suostumusta.

...
Jonkun asiakaspalvelijan keksimä sääntö, mikä ei perustu mihinkään. Kuvaaminen julkisella paikalla on sallittua ja sitä ei voi kieltää. Julkaisu on eri asia.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Aika kamalaa, mutten tunne mitään sympatiaa tuota ryhmää kohtaan. En vain tunne, vaikka tiedän että pitäisi. Kymmenet ja kymmenet kerrat mustalaisten kanssa tekemisissä olleena voin sanoa että yhtä ainutta positiivista kokemusta en tuosta ryhmästä ole saanut. En oikeastaan edes neutraalia. Ikävä juttu lapsien kannalta kun eivät uimaan päässeet.

Uivatko romaaninaiset muuten kansallisasu päällä? En ole koskaan heitä nähnyt uimassa, ei kai kukaan muukaan. Kokemuksia ryhmästä on satoja kertoja ja negatiivisiä kohtuullisen paljon, mutta on tietysti myös neutraaleja ja raviurheilun (puhun siis oikeasti urheilusta) puolelta jopa ihan hyviä kokemuksia. Omiin silmiini edelleen se suurin ongelma on valitettavasti nuoriso, jota ei kasvateta normaaliin elämään ja ei myöskään kunnioittamaan muita ihmisiä, josta syntyy hyvin ylimielinen käytös kaikkea auktoriteettia kohtaan.

Kaikkinainen epärehellisyys rikoksien muodossa on oma lukunsa ja jokainen meistä tietää, kuinka yleistä se on kyseisen ryhmän kohdalla, siitä ei kannata edes keskustella.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Jonkun asiakaspalvelijan keksimä sääntö, mikä ei perustu mihinkään. Kuvaaminen julkisella paikalla on sallittua ja sitä ei voi kieltää. Julkaisu on eri asia.

Kylpylä ei missään nimessä ole julkinen tila. Puolijulkinen se saattaa olla. Kuvaamisesta en ole varma, mutta jos alat pukuhuoneessa kuvaamaan, niin lennät pihalle varmasti. Respa luonnollisesti hieman eri asia, mutta tuskin esim. asiakkaat haluavat tulla kuvatuiksi.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kylpylä ei missään nimessä ole julkinen tila. Puolijulkinen se saattaa olla. Kuvaamisesta en ole varma, mutta jos alat pukuhuoneessa kuvaamaan, niin lennät pihalle varmasti. Respa luonnollisesti hieman eri asia, mutta tuskin esim. asiakkaat haluavat tulla kuvatuiksi.
Pukuhuoneet on erikseen kuvaamisoikeuden ulkopuolella. Samoin jotkut maksulliset tilaisuudet yms., mutta kyllä niissäkin saa kuvata jos vartija retuuttaa asiakasta. Julkaisu on siis edelleenkin eri asia. Jos kuvaat vaikka änkyttävää myyjää ja julkaiset sen tarkoituksena nauraa sille, olet luultavasti syyllistynyt kunnianloukkaokseen. Jos sama myyjä vittuilee mustaihoiselle sen ulkonäöstä, saat myös julkaista sen.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Ai nyt tuo kassavirkalija on jo se uhri tässä? Sanattomaksi vetää.

Tarkoitan nyt yleisesti tämän sakin touhua että vedetään tarkoitushakuinen romanikortti ja sit sen varjolla tehdään tämä.

Mä tunnen monta täysin mukavaa ja fiksua Romaania joiden kanssa lähden paljon mielummin kaljalle tms mutta tämä pieni osa tekee hallaa koko kansaa kohtaan.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Setämiehet
Viesti on johtanut rasismina pelikieltoon
Se mua näissä manneissa ihmetyttää että miten vitussa ne onnistuu kusettamaan systeemiä kerta kerran jälkeen , vuosikymmenestä toiseen? Joka helvetin ikisellä mannella jonka tiedän on invapysäköintiin oikeuttava läpyskä auton ikkunalla, vaikka mitään fyysistä vikaa ei ole. Johonkin saatanan kansanpukuun jaetaan rahaa ja sossu maksaa muutenkin lähes kaikki menot. Oppi- tai asevelvollisuus ei tätä eliittiä koske. Onko tässä taustalla se että jos näitä kohdeltaisiin kuin muitakin ihmisiä niin alkaisi jumalaton huuto "rasismista" sekä "syrjinnästä" ja päättäjät katsovat että helpommalla pääsee kun maasutetaan tämä sakki hiljaiseksi? Multa ei heru minkäänlaista sympatiaa tätä ihmisryhmää kohtaan vaikka luulen että kyllä niistä se ~1% varmaan ihan tolkun ihmisiä on.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös