Romanit

  • 1 480 209
  • 3 748
Tila
Viestiketju on suljettu.

Hiili

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Myin mannelle auton, sain jopa rahatkin siitä heti käteen. ... Näiltä sankareilta en ole eläissäni mitään ostanut, mutta kyllä niille myydä voi kaikkea, pysyy vaan tiukkana :)

Pidä luovutuskirja hyvässä tallessa.
 

Dynamo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Myin mannelle auton, sain jopa rahatkin siitä heti käteen.
-clips-
Näiltä sankareilta en ole eläissäni mitään ostanut, mutta kyllä niille myydä voi kaikkea, pysyy vaan tiukkana :)
Kai otit itsellesi kopion täytetyn rekisteröintitodistuksen ilmoitusosasta tai täytit samansisältöisen erillisen luovutuskirjan. Jos manne laiminlyö rekisteri-ilmoituksen tekemisen määräajassa, voit tehdä luovutusilmoituksen katsastustoimipaikalla tai ajoneuvon liikennevakuutusyhtiössä. Tämä on erityisen tärkeää, jos et halua postinkantajalta mannen pysäköintisakkoja. Vai onko nyt niin, että jäämme odottamaan lisäinformaatiota tapauksesta vitutusketjun puolella?
 

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Paikallinen manne on ajellut koko ikänsä ilman korttia. Auto tietysti Ruotsin kilvissä. Nyt joutui sitten linnaan ajokortitta-ajosta. Kuulemma toinen keikka kyseiseen täyshoitolaan. Aiemmin jäi kiinni 13 kertaa, nyt varmaan hieman vähemmän. Kun sitten ko. teiden ritari lähti suorittamaan tuomiota, niin matka taittui luonnollisesti autolla, vaimo ja penskat kyydissä. Kuulemma nyt ajatteli hommata kortin. Muuten kyllä ihan mukavahkon oloinen tyyppi ja yksi erittäin harvoista positiivisista kokemuksista ko. vähemmistöä kohtaan.

Myös kavereidensa jutut paikallisella vedonlyöntikioskilla ovat ihan hauskoja. Kerran kun tekivät yllättäen totopeliä ja vihjeissä oli maininta "...sillä ja sillä hevosella on potentiaalia kärkisijoille...". Toinen manneista sitten tokaisi: "Allanii, mikä tää potentttiaaaaliii on?" Lisäksi porukan kolmas mies ei osaa kunnolla lukea.
 

Sir von Aulis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
Aikansa väiteltyäni sanoin nauhoittaneeni puhelun todisteeksi (kusetusta) ja että se voidaan kuunnella saman tien, muuttui mannella ääni kellossa.

Ei ole valkolaiseen luottaminen, tuon kohdan luettuani totesin.

Toivon hartaasti, ettei tämä kusettamasi romani osaa lukea, ainakaan netin keskustelupalstoja.
 

Lodnikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa
Taitaa mannetkin olla tarkkoja rahojensa suhteen, auto oli rekisteröity uudelle omistajalle seuraavana päivänä. Luovarit tietysti tein kahtena kappaleena, yleensä ollut tapana tämä. Tiedän tapauksen, jossa autoa ei oltu rekisteröity 7 päivän kuluttua myynnistä, eikä kuukausikaan sen jälkeen, eikä uutta omistajaa saatu kiinni puhelimitse eikä muutenkaan, entinen omistaja katkaisi liikennevakuutuksen, ilmoitti poliisille, joka luonnollisesti kirjauttaa auton varastetuksi. Tähänkään mennessä ei ko. autoa ole löytynyt, missä lienee.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Pitää välillä laittaa tähän ketjuun hieman toisenlaista palautetta eli ehkä ensimmäinen puhtaasti positiivinen kokemus romaneista. Junalla tulin Helsingin asemalle ja junan aulassa panin merkille kolme suomalaiseen makuun melko äänekkäästi keskutelevaa romania (~ 18-vuotiaita, 2 x N & M). Asemalaiturilla huomasin, että toinen naisista juoksee perässäni huutaen "Anteeksi, herra!". Perusnegatiivisella mielellä pysähdyin ja sain vastauksen huutoihin "Teiltä putosi hansikas tuolla, olkaa hyvä.". Mitä ihmettä? Teittittelyä, herra, olkaa hyvä? Noh, kerran näinkinpäin. Meikäläisen villisiannahat oli pelastettu, kiitos.
 

Koirapoika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jutta Grahnin mies, Else-Maj Pontoppidan.
Pieni kontakti ihmisryhmään tuli tänään, harmiton semmoinen jopa hauska. Työkuva on tällä hetkellä maalin poisto vanhahkosta talosta Pispalassa. Talossa asuu hieman heikommin toimeen tulevaa väkeä, romanit ilmeisesti muuttamassa tähän taloon, ainakin kävivät asuntoa katsomassa isolla sakilla toki. Telineillä oltiin työn touhussa kun alempaa kuuluu iloinen "työn iloa" huuto, sittenhän sitä sakkia virtasi edes takas ja puhetta piisasi. Pois oltiin lähdössä kun alkoi satelemaan kysymyksiä, monelta päivä alkaa? 7.30 alkaa ja kahdeksan tunnin työpäivä (puhaltelua ja pään pyörittelyä kysyjän taholta), arvailtiin onko hyvä palkka jne... Paras kommentti oli se kun eräs nuori mies sanoi ettei hällä riittäisi motivaatiota tuohon hommaan.
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Pitää välillä laittaa tähän ketjuun hieman toisenlaista palautetta eli ehkä ensimmäinen puhtaasti positiivinen kokemus romaneista. Junalla tulin Helsingin asemalle...
Ilmeisesti juna on positiivisia piirteitä esille kaivava elementti! Itse matkustin viime viikolla Turkuun, ja VR oli onnistunut myymään samoille penkeille paikkalippuja useammalle - mm. minulle kävi näin. Pasilan jälkeen näin parin keski-ikää vanhemman romanimiehen pysähtyvän vastapäätä istuvan "valkolaisen" vierelle ja tiirailevan lippujaan. Kaveri kysyi, että "onko teillä paikat tähän", johon romanit totesivat ystävällisesti, että "istu vaan, me mennään tuohon taakse missä on vapaata." Hieman myöhemmin romaniherrasmiehet vielä antoivat ostamansa Ilta-Sanomat muiden matkustajien luettavaksi ilmaiseksi.
 

jpp

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, ManU
Pasilan jälkeen näin parin keski-ikää vanhemman romanimiehen pysähtyvän vastapäätä istuvan "valkolaisen" vierelle ja tiirailevan lippujaan. Kaveri kysyi, että "onko teillä paikat tähän", johon romanit totesivat ystävällisesti, että "istu vaan, me mennään tuohon taakse missä on vapaata." Hieman myöhemmin romaniherrasmiehet vielä antoivat ostamansa Ilta-Sanomat muiden matkustajien luettavaksi ilmaiseksi.

Omat positiiviset kokemukseni mustalaisista ovat juuri näistä vanhemmista herrasmiehistä. Kovia kauppamiehiähän nuo yleensä ovat, mutta ainakin omalla kohdallani ovat uskoneet heti, että en osta mitään. Joskus ovat tietä kysyneet kohteliaasti ja kiittäneet monta kertaa, kun olen reitin neuvonut.

Jottei nyt menisi ihan Suomen virallisen linjan tarinaksi, jossa kielteisistä ilmiöistä ei saa puhua, niin valitettavasti suurin osa kokemuksista on kyllä negatiivisia. Kauempaa kuultuna näiden sankareiden keskinäiset keskustelut ovat kyllä välillä loistavaa livekomediaa, mutta eipä noidenkaan takia viitsisi moista laumaa elättää.
 

J.Petke

Jäsen
Olin ajelemassa vesijetillä järvellä ja menin odottelemaan kaveria laiturin viereen. Manne tuli poikansa kanssa kysymään jotta

"hei, voisiko miu poika käydä koittamassa tuota siun laitetta"

"juu ei se oikein käy kun on kaverin laite"

"no ei se kävis kun vaan pienen lenkin heittäis"

"joo sori ei käy"

"no anna nyt testata"

"sori, ei onnistu, täytyy mennä"

Siinä jos olisin lainaan antanut niin se olisi varmaan ollut se viimeinen näköhavainto.
 

Tulppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Setelinippu oli epähuomiossa jäänyt tiskille niin, että pienellä kurkottelulla sen sai käsiinsä tiskin toiseltakin puolelta. Ketjun kaikkia toimipaikkoja informoitiin ko. asiasta ja arvosetelien tunnistenumerot laitettiin jakoon.

Toivottavasti vuorossa ollut sai heti potkut. Edesvastuutonta. Jos olisin hotellin johtaja, miettisin kaksi kertaa, ennenkuin tuollaista tyyppiä laskisin itsenäisesti työskentelemään.

Ensi kerralla pöydälle unohtuu varmaankin "epähuomiossa" pino viidensadan euron seteleitä?
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Toivottavasti vuorossa ollut sai heti potkut. Edesvastuutonta. Jos olisin hotellin johtaja, miettisin kaksi kertaa, ennenkuin tuollaista tyyppiä laskisin itsenäisesti työskentelemään.

Ensi kerralla pöydälle unohtuu varmaankin "epähuomiossa" pino viidensadan euron seteleitä?

Vahinkoja sattuu kaikille. Yli 99 % hotelliasiakkaista on kuitenkin täysin rehellistä väkeä. Kuinka monelle tulisi mieleen varastaa tilaisuuden salliessa jotain v*tun etukuponkeja. Olettaisin että aika monessa hotellissa on respassa turvakamerat.
 

J.Petke

Jäsen
Toivottavasti vuorossa ollut sai heti potkut. Edesvastuutonta. Jos olisin hotellin johtaja, miettisin kaksi kertaa, ennenkuin tuollaista tyyppiä laskisin itsenäisesti työskentelemään.

Ensi kerralla pöydälle unohtuu varmaankin "epähuomiossa" pino viidensadan euron seteleitä?

Terveisin nimim. Ikinä en ole virhettä tehnyt.

Pieni lapsus sattunut mutta mitään isoahan vahinkoa ei ole tapahtunut. Aina sattuu virheitä mutta tärkeintä on oppia niistä virheistä. Jos virhe toistuu jatkuvasti niin sitten voidaan miettiä uudestaan.
 

Kalmari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, LäKi, KK-V, PaRa, Suomalaiset NHL:ssä
Eilen kävi romaneja + niiden "valkolainen" apuri urheiluliikkeessä, jossa olen harjoittelussa/kesätöissä. Eli liikkeeseen astui kolme romania ja lähdin työtoverin kanssa seuraamaan niitä. Kävivät nopeasti silmäilemässä liikettä ja lähtivät pois. Liikkeeseen tuli pari minuuttia myöhemmin ihan tavallisen näköinen nuorehko mies, jolla oli sellainen "mieskäsilaukku" mukana, eikä tämän kaverin liikkeisiin sen koommin kiinnitetty huomiota, mutta aika nopeasti tämäkin kaveri lähti liikkeestä.
Noin 10 minuuttia myöhemmin huomasin, että tämä "mannemersu" oli taas pihalla ja työtoverin kanssa seurattiin, mitä meinaavat seuraavaksi tehdä. No, tämä "valkolainen" lampsi naapuriliikkeestä suoraan Mersun kyytiin ja molemmat työtoverin kanssa tajuttiin tilanne välittömästi. Parit urheiluhousut kaveri oli vieny. No, tietää ainakin tästä lähtien varoa myös tällaisia tapauksia.
 

polvipetteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Olen tässä pari kertaa istuksinut parkkipaikalla autossa ja lähistöllä on esiintynyt romaniryhmä auton parissa. Siinä sitten ajankulukseni olen hakenut rekisteritunnuksella auton omistajatietoja, jos auto on ollut perus-vectrasta hiukan arvokkaampi malli. Sivujuonteena sen verran, että Audit näyttävät olevan tällä hetkellä kuuminta hottia.

Omistuskohdassa tai lisätiedoissa on ollut monenlaisia ilmoituksia ja nyt viimeisimmässäkin lauantai-iltapäivällä luki seuraavaa:

Omistaja: Automyynti Fin-Kos, Tuusula
Lisätiedoissa: Rek.merk. om/halt ilmoittanut myyneensä ajoneuvon.

Autossa oli kaksi romaninaista kerallaan takapenkki täynnä tavaraa. Kiertelivät suurehkoa parkkipaikkaa ristiin rastiin ja pysähtyivät jalankulkijoiden kohdalle jotain kysymään / kertomaan.
 

kakkonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Toivottavasti vuorossa ollut sai heti potkut. Edesvastuutonta. Jos olisin hotellin johtaja, miettisin kaksi kertaa, ennenkuin tuollaista tyyppiä laskisin itsenäisesti työskentelemään.
Onko sulla hiekkaa varpaiden välissä? Känkkäräkkä-päivä? Ei kai tuollainen pieni kämmi (etusetelit liian lähellä asiakasta) sentään potkuihin oikeuta vaikka kämmi olisikin sattunut? Aika tiukka pomo olet/olisit.
 
Kävin tuossa äitienpäivänä vanhemmillani kylässä. Heillä on naapureina viereisessä rapussa romaniperhe, jotka ovat saaneet häädön aiemmin tänä vuonna antamieen näyttöjen perusteella, mutta sopimus taitaa olla vielä toukokuun voimassa. Seurattiin parvekkeelta tämän perheen + ilmeisesti heidän tuttavaperheen toimintaa kun joku heistä oli huomannut aukinaisen autopaikan sähkötolpankannen. Siinä sitä kahdeksan hengen voimin sitten imuroitiin molempien perheiden autoja keskellä päivää toisen asukkaan autopaikalla...
 

Laakamato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers (Jokerit)
Kävin tuossa äitienpäivänä vanhemmillani kylässä. Heillä on naapureina viereisessä rapussa romaniperhe, jotka ovat saaneet häädön aiemmin tänä vuonna antamieen näyttöjen perusteella, mutta sopimus taitaa olla vielä toukokuun voimassa. Seurattiin parvekkeelta tämän perheen + ilmeisesti heidän tuttavaperheen toimintaa kun joku heistä oli huomannut aukinaisen autopaikan sähkötolpankannen. Siinä sitä kahdeksan hengen voimin sitten imuroitiin molempien perheiden autoja keskellä päivää toisen asukkaan autopaikalla...

Ilmeisesti ko. henkilöt olivat typeriä tai heillä ei ollut omaa autopaikkaa?
Ainakin meidän taloyhtiössä autopaikkojen sähkönkulutus maksetaan yhtiövastikkeessa.
 

TF-79

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO. Pekka Virran nakkipiirakat.
Tulin tuossa hetki sitten bussilla himaan ja samassa bussissa istui about kolmikymppinen romanimies. Selitti puhelimessa jollekin kaverilleen kovaan ääneen seuraavaa: "Kyl se tästä nyt järjestyy taas, kävin tuolla sosiaalis ja kohta saahaan louvoo, päästää hakemaan tavaraa ja myymään. Tarvii saaha muutama siiderii joo, saat tulla auttamaan, tuut hämäämään myyjää, niin saahaan siideriä, ja toisesta kaupasta sitten kaljaa..."
 

TF-79

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO. Pekka Virran nakkipiirakat.
Käytiin vaimon kanssa saunassa tuossa hetki sitten, ja aluksi sattuikin pieni episodi: Mentiin saunan ulkoovesta sisään ja vessassa oli joku, pääteltiin, että edellisellekin saunavuorolle on tullut uusi käyttäjä. Mentiin sitten pesuhuoneeseen ja huomattiin, että sauna puolellakin on vielä joku, vaikka vuoro on päättynyt jo reilut 10 minsaa sitten. Menin sitten takaisin pukuhoneeseen ja katsomaan käytävälle, vieläkö vessassa on joku, jotta voisin kysellä, onko löylyttelijä heidän sakkiaan. No vessan ovi oli auki ja siellä alaston romanimies. Tämä totesi minut nähdessään munasillaan tyynesti vain, että "mie ajan tääl partaa". kerron sitten, että hänen seuralaisensa on vielä löylyissä, vaikka vuoro on jo loppunut. Siihen äijä vaan, " myö katottiin, että tässä on tunnin vappaa vuoro". Selvitin sitten, että se on pesupuoli se tunti, löyly vain puolesta tasaan, eli puolituntia, ja meillä taas tasasta puoleen, jne. No, mies kävi hätyyttämässä muijansa pois ja samalla selvisi, että he ovat kyläilemässä Suomessa ja tulivat sukuloimaan vaimon äidin luo. Äiti oli sitten huomannut, että yksi saunavuoro on vapaana, jolloin vierailijat päättivät käyttää tätä. Olivat kyllä fiksusti vetäneet koneellakirjoitettuun vuorolistaan mustekynällä oman nimensä...
 
Viimeksi muokattu:

Halmela

Jäsen
Suosikkijoukkue
maajoukkue
Pari kuukautta sitten Kauppalehden uudet yritykset-palstalla:
Leiffin Ravipalvelu, Pori. Omistaja Leif Hagert.
Tällä viikolla Kauppalehden protestilistalla:
Leiffin Ravipalvelu, Pori.
 

Laakamato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers (Jokerit)
Heh, mustalaisilla yhtiön maksullinen autopaikka :-) Kaunis ajatus, mutta nou.

Sossun maksamana? Ei kato vanha tupaöljyllä käyvä mannelavetti lähde ilman kevyttä naruruokintaa käyntiin enää niin helpolla. 600tkm aikana ehtii naapurin jäteöljyt silittää puristuspaineet melkoisen alas...Jos ei lähe käyntiin, niin kuka ne markettien invapaikat sitten enää täyttää?
Puhumattakaan siitä mitä liian täyteen ahdettu nahkatakki ja teryleenihousut tekeekään Merskeleksen jousille. Katsokaa ihan piruuttaan joskus...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös