jmexel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki,
Suomisarjaa tahkotaan taas ensi kausi kun 2013-2014 kausi toi suuren pettymyksen kun joukkue lähti lauluun jo ensimmäisellä poff-kierroksella. Muistan jostain lukeneeni että Hirvosen tultua joukkueen peräsimeen sorvattiin Petterille kahden vuoden diili?! Joku korjatkoon jos olen väärässä. Mikäli Hirvonen jatkaa niin lähtisin hakemaan hiukan lisäystä valmennukseen, Soronen toimisi puolustuspään ja maalivahtien peluuttajana ja vaikka Vierola tulisi tuomaan juonikkuutta hyökkäjille. Eerolla taitaa olla soppari junnujen kanssa valmennuksesta mutta jos sopimukseen päästäisiin olisi hyvä lisä valmennukseen.

Muutamia soppareita taitaa olla jo ensikaudesta, muistaakseni Kostamo ja Erkkilä ainakin tekivät parin vuoden pahvit viime kesänä. Joukkueen rakennus on kuulemma käynnissä, toimitusjohtaja taisi näin virkkoa tuossa muuan viikko sitten. Joukkueen kasaamiseen tuo uuden tilanteen Rebelsien nousu II-divariin ja kuulemma ollaan puuhaamassa myös Rebels II-joukkuetta joka ottaisi paikkansa Lappi liigassa.

Viime kauden miehistä tarjoaisin jatkoa seuraaville.
Hyökkääjät
Vesse, Wedman, Iivari, Fomin, Järvelä O-M, Väänänen, Mäenalainen. Erkkilän ja Kostin tähän niin meillä olisi kolme hyökkäystä kasassa. Tähän sitten ketjullinen kärkiukkoja!

Puolutajat:
J-E, Laakko, Männistö, Penttinen. Tähän kans pari ukkoa hankinnalle.

Maalivahti:
Voutilaiselle jatkoa, junnu pelasi hyvin Tuukan lähdön jälkeen ja omaa tarvittavat taidot. Tähän rinnalle kokeneempi konna joka sitten kantaa vastuun keväällä.

Ei jatkoa: Kokille, ei vakuuttanut joskin Kokkiin ei kaaduttu mutta tuskin on halpa veska joten kotimaa tarjoaa parempaa.

Järvelä, Korpela, Springare, Rupponen, Kauvosaari yms. isolla roolilla pelaamaan kakkosta josta voi sitten nostaa myös itsensä korvaamaan poissaoloja.

Uusi kausi tuo useita mielenkiintoisia juttuja:
1. SS vs Mestis, ylempi sarjataso on melkoinen kysymysmerkki jo nyt. Karsintoja tuskin tulee ensikaudellakaan(Jokipoikien tilanne, Keupa ja Kookoon liiga rojekti). Toivottavasti SS on valtakunnallinen.
2. Toimitusjohtajan toiminta, saako kapiainen hallitoimintaan, markkinointiin ja rahan keruuseen ryhtiä.
3. Farmijoukkueen toiminta, onko Rebels oma itsensä vai asettuuko Rokin farmiksi.
4. Valmennuksen vahvistaminen ja joukkueen kasaaminen?! Tämä ehkä se mielenkiintoisin touhu taas. Joko ammattimaisuutta tulee valmennuksen ja johdon toimesta?!
 
Viimeksi muokattu:
Tampereella ei liigapelissäkään nouse tunnelma ja kannustus sellaisiin atmosfääreihin, mihin se Lappi Areenalla ylsi - Nokian Pyryn kotisivut

adidasler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vauhdikas ja hyökkäysvoittoinen taitokiekko.
Edelleenkin on tyhjä olo tuon kevään räpellyksen jäljiltä. Joukkueen tipahtamiseen oli monta syytä ja niitä on puitu aikaisemmin riittämiin, toivottavasti etenkin joukkueen johdossa. Sen verran täytyy kuitenkin vielä sanoa, että Huumosen poistuminen oli ratkaisevampaa kuin Kokin epävarmat otteet.

Edellisistä kausista on otettava jälleen kerran opiksi. Mielestäni nyt tulisi keskittyä hankkimaan etupäässä ja ensimmäisenä luotettava ja varma kassari maalinsuulle. Joukkueen rakennus etenisi näin ollen toivottavasti alakerran kautta, sillä puolustajia on sitä vähemmän tarjolla, mitä lähemmäksi syksyä etenemme. Hyökkäykseen kyllä löytyy myöhemminkin muutama täsmähankinta, jos aikuisten oikeasti halutaan ja on tarjota jotakin muutakin kuin pelkkää lämpöistä kättä.

Suurin kysymys ja mielenkiinnon kohde on ainakin allekirjoittaneella se, että muuttuuko Rokin toiminnassa mikään tulevalla kaudella. Ja nyt puhun siitä, mikä näkyy ulospäin meille faneille. Näistä "asioista" voi kaivaa listaa Roki -ketjujen syövereistä, jos ei niitä muista.
 
Oletko sinä se vanhempi, joka raivoaa lajin parissa..?!

Lieminen

Jäsen
Elluhan sen analysoi jo valmiiksi tämän. Paras joukkue ja silti tippui Keuruun pubijengille heti kättelyssä. No joo, tsempit Rovaniemelle, ens kaudella perässä Mestikseen, jos Pirkka suo? ;)
 
Mitäs tähän?

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Vedenjakajalla

Historiaa

Rovaniemellä ykkösjääurheilulaji oli pitkään jääpallo. Jääkiekkoakin on kuitenkin harrastettu ulkokentillä pitkään eritavoin. Lopulta kun Rovaniemen Reippaan jääkiekkojaosto lopetti jääkiekon, perustettiin erikoisseura Rovaniemen Kiekko-79 vuonna 1979. Luonnonjäillä pelaten ei tasoa kuitenkaan saatu nostettua III-divisioonaa korkeammalle vuosikausiin.

Vasta 1990-luvulla saatiin ensin Rovaniemen Teollisuuskylään yksityisrahoitteinen jäähalli. Tämä jäi kuitenkin lyhytaikaiseksi sillä kaupunki ei suostunut hallia rahoittamaan, ja näin ollen veikkausvoittorahojakaan ei voitu hyödyntää. Halli siirtyikin hetimiten muuhun käyttöön kaupungin tuen puuttumisen takia.

Onneksi kuitenkin tuolloin oli vielä Rovaniemen maalaiskunta, joka innostui tukemaan jäähallin rakentamista Rovaniemen Saarenkylään, keskustan tuntumaan. Näin päästiin viimein halliaikaan ja sen myötä suomisarjaan 1995.

Junioritoiminnassa seura on kasvanut Lapin suurimmaksi ja Pohjois-Suomen toiseksi suurimmaksi (Kärppien jälkeen). Edustusjääkiekkon edistämiseksi perustettiin 2002 RoKi Hockey OY. Mestis asetettiin tavoitteeksi 2004. Tässä vaiheessa pelattiin jo upealla 2003 valmistuneella Lappi Areenalla, joka vetää 3500 katsojaa (konserteissa 4780). Areenan kolmas kaukalo valmistuu 2015.

RoKi nousi Mestikseen kaudelle 2009-2010. Yhden kauden jälkeen tipahtaminen vei talouden niin tiukalle, että seura joutui saneeraukseen välttäen niukasti konkurssin. Saneeraus esti keskittymisen Mestikseen palaamiseen, vaikka seura voittikin Suomi-sarjan mestaruuden kausilla 2010-2011 ja 2012-2013. Saneeraus päättyi syksyllä 2013.

Vedenjakajalla

Saneerausvuosina RoKilla oli vain osa-aikainen toimitusjohtaja. Vasta tämän vuoden helmikuun alusta saatiin yhtiölle jälleen täysaikainen toimitusjohtaja Jari Nykänen, joka oli aikanaan pelasi jo Rovaniemen Reippaassa ja oli perustamassa emäseuraa Hotelli Oppipojan kabinetissa toukokussa 1979. Seuralla pitäisi siis nyt olla kaikki taloudelliset edellytykset panostaa tosissaan paluuseen Mestikseen.

Pelillisesti päättynyt kausi 2013-2014 loppui kesken. Paperilla ja runkosarjassa joukkue oli sarjan paras. Vuoden vaihteessa kuitenkin tapahtui jotakin, josta ei toivuttu. Osa syynä oli loukkaantumissuma, osa syynä oli pelaajavahvistusten hankinnassa epäonnistuminen. On esitetty myös syytöksiä valmennuksen suuntaan. Jäänee Suomen maajoukkueen Olympiafinaalin 2006 tappion tapaiseksi ihmettelyksi ja jossitteluksi, miksi hävittiin sinällään hyvälle, mutta kuitenkin heikommalle joukkueelle. Pettymys niin kannattajien kuin seuran piirissä oli suuri, sillä kaiken järjen mukaan pelien olisi pitänyt jatkua huomattavasti pidempään.

Edellä kirjoitettu historia ja spekulointi joutaa jokatapauksessa heittää unhoon. On keskityttävä tulevaisuuteen. Realistisesti RoKi keikkuu Suomi-sarjan kärjessä jokatapauksessa jo resurssiensa ja kaupungin vetovoiman (Yliopisto, AMK, varusmieskoulutus jne) myötä. Nyt vain tarvittaisiin se pieni lisäponnistus, jotta tästä päästään oikeaan suuntaan. Saneeraus on viimein ohi - menestystä voidaan alkaa sekä rakentamaan että odottamaan. Olemme vedenjakajalla.
 
Viimeksi muokattu:

Sho-Nuff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, roki
Hirvonen jatkaa päävalmentaja.http://www.lapinkansa.fi/Urheilu/1194897592762/artikkeli/hirvonen+jatkaa+rokin+perasimessa.html

Todella hyvä asia että valmentaja julkaistaa nyt eikä heinäkuun lopussa.
Nyt kun kasataan se joukkuekkin ajoissa ja vähän järkevämmin kuin viime vuonna ni hyvä tulee.
Käytetään vähän niitä pelimerkkejäkin koska nyt on se Rokin sauma nousta kun mestis karsinnat on poistettu ja olosuhteisiin nousu tuskin kaatuu.

Erkkilän sopimus oli vuoteen 2015,
Toivotaan että saadaan vielä "vanhoista" taikuri, kosti, j-e vielä jatkamaan.
 
Sho'nuff - YouTube

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Hirvosen jatko oli aika odotettua. Toivotaan nyt, että pelimerkkejä olisi edelliskautta enemmän. Historiallista jokatapauksessa, että ollaan liikkeellä jo huhtikuun puolella.
 

Pakki-pakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
KeuPa HT
Ihan nauruun purskahdin, kun luin uutisen Nykäsen eroamisesta/työsuhteen päättämisestä! Ei millään pahalla. Melko pitkäjänteistä toimintaa, tosin kun ei syytä tiedä niin turha sen enempää kritisoida. Mutta kyllä pitkäntähtäimen suunitelmia voi olla melko vaikea toteuttaa, jos TJ jättää hommat parin kuukauden jälkeen.
 

gran reserva

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
TJ:n tulisi olla vahvasti aktiivinen,ulospäinsuuntautunut ja myyntihenkinen. Vaikka en henkilökohtaisesti tunne ex-tj:aa, mielikuva hänestä ei ole kuvauksen mukainen. Saatan tietenkin olla suuresti väärässä. Toivottavasti seuraava on enemmän rahaa tekevä. Kaikki valinnat eivät aina mene nappiin, kunhan edes joskus.
 
"pyrimme auttamaan Roki Hockey Oy:tä rahallisissa haasteissa tarjoutumalla ostamaan nyt Kärpille menevät osakkeet, Rumpuryhmä räväyttää." -Iltalehti 2.12.2009

jmexel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki,
TJ:n tulisi olla vahvasti aktiivinen,ulospäinsuuntautunut ja myyntihenkinen. Vaikka en henkilökohtaisesti tunne ex-tj:aa, mielikuva hänestä ei ole kuvauksen mukainen. Saatan tietenkin olla suuresti väärässä. Toivottavasti seuraava on enemmän rahaa tekevä. Kaikki valinnat eivät aina mene nappiin, kunhan edes joskus.
Luulen että suurempi raha on vienyt Nykäsen ja homma seis. Paloa pitää olla sisäisesti ja ulkoisesti, toivottavasti kysyttäs vaikka Kokkos Arskalta, lakki kourassa. Keupan mestiskauden jälkeen nähdään kuinka pitkäjänteistä se siellä on, tämäkin kausi taisi mennä tuloilla koska pelaajat myivät omia poikakalentereita ;)
 
Tampereella ei liigapelissäkään nouse tunnelma ja kannustus sellaisiin atmosfääreihin, mihin se Lappi Areenalla ylsi - Nokian Pyryn kotisivut

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
RoKi siis julkaisi tukun runkosopimuksia. Ei yllätyksiä. Männistön jatkaminen ehkä mukavin yksittäinen poiminta. Maalivahtiosastolla nuori Savolainen on sitten saanut sopimuksen ykkösjoukkueeseen. Epäilemättä tulevaisuuden kultakimpale, mutta toivotaan, että tuokin osasto vielä vahvistuu. Neuvottelut ovat käynnissä a)suuntaan b)toiseen ja Try outtikin on reilun viikon päästä. Toivottavasti pyydyksiin osuu hyvä saalis.
 

The Rock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit & Ässät
Mistäs nämä sopimuspelaajat näkee?
Vaikkapa seuran kotisivuilta?

Hienoa, että Artulle sorvattiin jatkosopimus, joten nyt vain jatkossa entistä enemmän vastuuta nuoren miehen harteille. Kuten jo viime kaudella nähtiin, niin kyllä se limppu tarttuu räpylään, kunhan vain luottoa tulee.
 
Life is just a place where we spend time between games.

pertteli

Jäsen
Kiitoksia titaani-miehelle vastauksesta, vaikkakin vähän vittuilulta vaikutti. Linkkisi vie lapin kansan sivuille,.eikä seuran kotisivuille. Rokin sivuilta kävin kyllä aikaisemmin katsomassa, mutta en osannut sitä sieltä löytää. Mutta on se hyvä, että sinunkaltaisia tietäväisiä täältä löytyy. Asia selvisi, ei ollut Iivarin nimeä listassa.

No nyt löysin rokin sivuiltakin, vei samaan lapin kansan uutuseen.
 
Viimeksi muokattu:

gran reserva

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Nyt on Pertteli tainnut katsoa hieman liian kriittisesti. Vaikka siellä sivulla Lapin Kansan mainos on yläbannerissa, niin ei kai se siitä vielä Lapin Kansan sivua tee...
Aiemmin vihjattu linkki vie kyllä ihan RoKi Hockeyn sivuille.
 
"pyrimme auttamaan Roki Hockey Oy:tä rahallisissa haasteissa tarjoutumalla ostamaan nyt Kärpille menevät osakkeet, Rumpuryhmä räväyttää." -Iltalehti 2.12.2009

adidasler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vauhdikas ja hyökkäysvoittoinen taitokiekko.
Ensi keväänä olisi jälleen nousun suhteen "nyt tai ei koskaan" -paikka! Onko kenelläkään tietoa, lähdetäänkö Rovaniemellä tavoittelemaan paikkaa Mestiksessä tosi mielessä, vai vieläkö mennään säästöliekillä?
 
Oletko sinä se vanhempi, joka raivoaa lajin parissa..?!

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Viimeisien sopimusten myötä RoKilla on aika erilainen tilanne kuin monena vuotena. Nimittäin määrällisesti sopimuspelaajissa on enemmän puolustuspään ukkoja. Kolme molaria, kahdeksan pakkia ja vain seitsemän hyökkääjää. Tilanne on siinä mielessä hyvä, että hyökkääjiä on helppo löytää. Inkeröisen ja Joki-Erkkilän tilanteesta en myöskään ole kuullut mitään varmaa, mutta eiköhän sekin koht'sillään selviä. Tähtiähän tuossa sopimuspelaajien joukossa ei vielä ole, mutta katsotaan mitä tapahtuu.
 

adidasler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vauhdikas ja hyökkäysvoittoinen taitokiekko.
Onhan tämä sopimustilanne kokonaisuudessaan hyvä moniin aiempiin vuosiin verrattuna, mutta seuraavaksi odotellaan jo ykköskorin miehiä, joilla on rahkeet kantaa joukkuetta kohti sarjanousua. Toivottavasti tämä Vaasan maalivahti osoittautuu hyväksi hankinnaksi.
 
Oletko sinä se vanhempi, joka raivoaa lajin parissa..?!

HomerJSimpson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, Stars
Hevosmiesten tietotoimiston mukaan Rokilla on syksyllä edessään uuden kapteenin valinta. Hyvin varmojen lähteiden mukaan Joki-Erkkilällä on tulevan kauden suuntana ulkomaat.
 

adidasler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vauhdikas ja hyökkäysvoittoinen taitokiekko.
Hevosmiesten tietotoimiston mukaan Rokilla on syksyllä edessään uuden kapteenin valinta. Hyvin varmojen lähteiden mukaan Joki-Erkkilällä on tulevan kauden suuntana ulkomaat.
Ei ainoastaan kapteeni, vaan myös puolustuksen johtotähti ja isojen minuuttien mies. Rokilla on nyt monta sopimuksen tehnyttä puolustajaa, mutta heistä ei yksikään korvaa Joki-Erkkilää. Vaikka odotan eritoten nuoren Samuli Hietalan ottavan Rovaniemellä suuria kehitysaskeleita, on silti tähyiltävä vielä hyvän sivuttaisliikkeen ja laukaisun omaavaa pakkia viivalle, hyökkäyksestä puhumattakaan.
 
Oletko sinä se vanhempi, joka raivoaa lajin parissa..?!

Supreme

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
J-E:n lähtö olisi kyllä erittäin iso takaisku Sinisille. Joukkueen tärkein pelaaja ollut jo vuosia. Uusia hyökkääjiä kyllä saa (esim. Inkeröisen tilalle joka tuskin on jatkamassa) mutta huippupakit ovatkin sitten tiukemmassa. Mutta odotellaan nyt uutisia ennen kuin hermoillaan enempää. Sen verran erilaisia huhuja mm. tuosta J-E:n casesta on kesäloman aikana kylillä kuulunut.
 

adidasler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vauhdikas ja hyökkäysvoittoinen taitokiekko.
Kertooko tuo Joki-Erkkilän lähtö siitä, että Roki ei ole kasaamassa ensi kaudellakaan nousukykyistä joukkuetta? Tosin, jos on ollut unelmissa pelata ulkomailla, niin nyt siihen avautuu oiva paikka. Etenkin viime kaudella J-E kannatteli joukkuetta, mätti pisteitä ja on näin näyttönsä antanut.

Mitä Inkeröiseen tulee, niin ei yksi mies voi olla joukkueelleen liian tärkeä. Olen "muutaman kerran" ollut livenä todistamassa miehen hyviä sekä huonoja päiviä ja niillä on mielestäni aivan liian suuri ero. Keuruulla katselin Vessen hyökkäyspään idiottimaista temppua, joka käytännössä ratkaisi ottelun Keuruulaisille. Välillä mies on kentällä aivan pihalla ja joskus tekee mitä tahtoo myös positiivisessa mielessä. Vaikea tapaus, jonka lähtö saattaisi antaa tilaa uusille kyvyille nousta parrasvalioihin ja astua kehitysportaissa askeleita ylemmäs.

Jokatapauksessa olisi aika kaivaa sinne siniseen rosteriin sellaisia sopimuksia, joilla ei tarvitsisi pyyhkiä persusta ison hädän sattuessa.
 
Oletko sinä se vanhempi, joka raivoaa lajin parissa..?!
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy