RIP-ketju

  • 2 869 234
  • 11 593

Useful Idiot

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
RIP Jari Vesa. Eiköhän seuraavassa "Enskassa" miestä muistella.
 

Brett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat, kehä-III:n ulkopuolinen Suomi
Johan nyt on perhana. Anonyymit kotikiusatut oli loistava ohjelma ja Vesa oli huikea juontaja myös lauantaisessa Entisten nuorten sävellahjassa. Nämäkin ovat olleet isäni suosikkiohjelmia, minkä kautta noihin olen alunperin törmännytkin. Nuori mies vielä. Todellinen Black week menossa. Korona vielä jyllää pikku alennuksena kyljessä.
 

Hauptmann

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ikävä juttu tuo Jari Vesan kuolema noin nuorena. Anonyymejä kotikiusattuja kuuntelin vuosien ajan silloin, kun öisin ajoin töissä autoa ja se tuli Yöradiossa uusintana. Jari Vesa juonsi myös huumorimusiikin ohjelmia radiossa yms. Entisten nuorten sävellahjaa en paljoa kuunnellut. Jari Vesa oli huumorimiehiä ja sanoi, että hän on niin köyhästä perheestä, ettei edes sukunimeen ollut varaa, joten hänellä on vain kaksi etunimeä.
 

MegaForce

Jäsen
Hullua katsoa livekuvaa tuolta Buenos Airesista. Vaikuttaa melkoiselta kansanjuhlalta ja kertoo kuinka suuri henkilö Diego Maradona oli/on Argentiinassa.
 

Le Banner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK täältä ikuisuuteen! 106-105
Hullua katsoa livekuvaa tuolta Buenos Airesista. Vaikuttaa melkoiselta kansanjuhlalta ja kertoo kuinka suuri henkilö Diego Maradona oli/on Argentiinassa.

Saivat näköjään arkun just parkkiin. Muutama poliisimoottoripyörä piti olla saattueessa.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Katsoin päivällä noita Maradonan arkunvalvojaisia Buenos Airesin kaupungintalolta, kun oli töissä vähän väljää aikaa. Suurin osa jengistä käyttäytyi hienosti, moni heitti arkulle suudelmia tai jotain tavaraa, kukkia, pelipaitoja tai vastaavaa. Suunnilleen jokainen teki ristinmerkin.

Tuli taas mieleen se, miten paljon arvostankaan tuollaisia urheiluun niin tiukasti liittyviä kulttuureita. Se on niin kaunista. Kun noissa maissa käy, niin sen huomaa. Se on kuin uskonto. Pelaajista isoja muraaleja. Sitä on Suomessa niin vaikea ymmärtää. Onhan meillä kendo ja mömmöm-leijonat, mutta ei se pääse lähellekään sitä kiihkeää rakkautta, mitä noissa maissa on.

Livelähetyksessä tuli tosin pieni yllätys, kun joku janari puski sisään Che Guevaran lipun kanssa ja alkoi möykätä. Järkkärit kyllä reagoivat nopeasti.

El Diego on juuri niin iso Argentiinassa kuten odotinkin. Ja Napolissa nimetään stadion uudelleen Diegon mukaan.

Minä rakastan sitä mahtipontisuutta, mikä näissä kulttuureissa on. Ja mitä Diegokaan muuta oli kuin mahtava ja mahtipontinen. Numeronsa mukainen.
 

lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jari Vesan omaisille ja ystäville voimia ja osanottoni. Hiukan yli viisikymppisenä kun kuulun kohderyhmään, niin Enskaa eli Entisten nuorten sävellahjaa Ylen Radio Suomen lauantai-iltapäivässä tulee usein kuunneltua. Toki Vesa on ollut tuttu muistakin ohjelmista. Nyt nuo ohjelmat ovat yhtä ihmistä vajaampia.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Jari Vesa taisi olla niitä viimeisiä, jotka näkivät äitini elossa ja nyt Jari Vesakin kuoli. Lepäilkää rauhassa!

(siirränkö humble bragiin, että melkein olen tuntenut Jari Vesan?)
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Dario Argenton kauhuleffoissa näytellyt (ja Argenton ex-vaimo ja näyttelijä Asia Argenton äiti) Daria Nicolodi on poistunut.





Nyt kuoleman myötä vasta selvisi, että on osallistunut noiden klassikoiden kirjoittamiseenkin.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, Eddie Howe, Sir Bobby, Rock of Gibraltar
Portugalilaisvalmentaja Vitor Oliveira on kuollut tänään. Oli lopettanut valmentamisen viime kauden jälkeen ja viimeiseksi seuraksi jäi Gil Vicente. Oliveira nosti joukkueensa 11 kertaa divarista pääsarjaan. Syyksi miksi halusi aina palata divariin valmentamaan oli yksinkertainen: Oliveira sanoi että on mukavampi voittaa divarissa, kuin rimpuilla liian pienillä resursseilla pääsarjassa. Todellinen lajin vähän puhuttu legenda ja jalkapalloromantikko.

Guardianista juttua:

 

Liitteet

  • 805730DD-6E9B-45A4-9F05-B890D0B2E511.jpeg
    805730DD-6E9B-45A4-9F05-B890D0B2E511.jpeg
    374,6 KB · kertaa luettu: 78
Viimeksi muokattu:

Hokileidi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dynamo Moskova, NHL, Jokerit 2014-2022
RIP Anatoli Antipov

Anatoli Antipovia on ehdoteltu viime vuosina Dynamo Moskovan edustusjoukkueen päävalmentajaksi, myös nykyisen 70-vuotiaan päävalmentajan Krikunovin korvaajaksi.

Viime hetki löi tänään Antipoville 61-vuotiaana eikä hänen asemansa ennen kaikkea Dynamo Moskovan juniorivalmentajana CV:hen tutustumisen jälkeen ihmetytä:

Pelaajaura:
1977-1981 Dinamo Riika
1981-1990 Dynamo Moskova: pelasi joukkueessa, joka mursi TsSKA Moskovan vuosikymmeniä kestäneen hegemonian ja voitti NL:n viimeisen mestaruuden
1990-1999 Itävallan ja Saksan sarjat.

Valmennusura:
2004-2020 Dynamo Moskovan eri farmi- ja juniorijoukkueet.

Uran merkittävin saavutus lienee kaudelta 2016-2017, jolloin hän luotsasi Dynamon VHL-joukkueen Dynamo Balashihan VHL-mestaruuteen. Mestaruudesta teki legendaarisen se, että joukkue oli sarjan nuorin koostuen Dynamon muutaman ikäluokan (lähinnä 1995-1998 syntyneiden) pelaajista.

Dynamo Moskovan tämänhetkisestä KHL-joukkueesta 10 pelaajaa kuului em. mestaruusjoukkueeseen:

maalivahdit: Ivan Bocharov, Georgi Kuznetsov
puolustajat: Andrei Mironov, Artjom Volkov, Jegor Zaitsev
sentterit: Ivan Igumnov, Ilja Shipov, Vladislav Jefremov
laiturit: Andrei S. Aleksejev, Vladimir Brjukvin.

Esimerkki ihmisestä, joka on omistanut ison osan elämästään hyvälle asialle.

Tällaiset ihmiset saavat harvoin riittävästi tunnustusta elämäntyöstään.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
2002 meikäläisestä tuli aika kova Papa Boupa Diop -fani. Ne tuuletukset olivat mahtavia ja Sengealin menestys upeaa. Muutenkin lopulta ehkäpä parhaat arvokisat oman elämäni ajalta, eikä ollenkaan vähiten Senegalin ja Papan takia.

Lepää rauhassa sinä iso, upea mies!
 

Buster

Jäsen
2002 meikäläisestä tuli aika kova Papa Boupa Diop -fani. Ne tuuletukset olivat mahtavia ja Sengealin menestys upeaa. Muutenkin lopulta ehkäpä parhaat arvokisat oman elämäni ajalta, eikä ollenkaan vähiten Senegalin ja Papan takia.

Lepää rauhassa sinä iso, upea mies!
Kyllä! Ensimmäiset MM-kisat, joita muistan seuranneeni intensiivisesti. Heti ensimmäisessä ottelussa Senegal voitti hallitsevan maailmanmestarin Ranskan 1-0, vaikka kyseessä piti olla täysi ylikävely ranskalaisille. El-Hadji Diouf keskitti ja Boupa Diop laittoi liukuen pallon sisään. Muistan muitakin pelaajia, kuten Salif Diao, Khalilou Fadiga ja pari kappaletta Camaroita, mutta Papa Boupa Diop oli kuitenkin myös minulle sen joukkoon kasvot, sekä hengen ja taistelun ilmentymä.

Iso ja kovaotteinen keskikentän raataja pitkine jalkoineen, joka oli myös hyvä pallon kanssa ja löytyi muistaakseni ihan kiva kanuunakin. Mistä asti se ManU:akin vastaan jonkun maalin joskus pyssytti. Oli todella kova Fulhamissa, mutta en sitten oikein tiedä miten se ura vei Portsmouthin tippumisen jälkeen lopulta AEK Ateenaan. Olkoonkin, että vielä tuolloin Kreikan sarja ja porukat oli kovempia kuin nykypäivänä. Senegal ja Diop olivat yksi näitä hienoja arvokisatarinoita, joiden vuoksi mies tuli tutuksi ja hänen uraansa vähän sivusilmällä tuli välillä seurattua.

Vissiin ALS, eli Lou Gehrigin tauti ja/tai Charcot-Marie Toothin tauti oli brittilehdistön mukaan. On ne vaan syvältä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: V-G-

Konsta Kepuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Athletic Bilbao, Tahko, Pool, Saints
Valéry Giscard d’Estaing
1926-2020.

Kekkosen aikalainen ja ensimmäinen Ranskan presidentti jonka itse muistan.

Repose en paix
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Monsieur VGE tai myös Monsieur Giscard oli tosiaan Ranskan vanhimmaksi elänyt presidentti virkauran jälkeen.

Paljon oli kehuttu, mutta välillä hieman jälkipolvien silmissä varmaankin hänen ja Pääministeri Barren ajan jarruttelevuuden takia jäänyt huonommaksi sinänsä asemaltaan.

Toisaalta on kiitelty myös Mitterrandin ja aikaansa liian nuoren Chiracin valtavillintää kun tilapäisesti muutaman vuoden ajan jälkimmäinen oli vähän aikaa itsekin Ranskan Pääministerinä juuri keskuudestamme poistuneen herran presidenttikaudella.

Kahta kuukautta vaille 95-vuotiaaksi eli ja ilman koronaan ja viime vuosien sydänongelmia olisi varmaan elänyt 100-vuotiaaksi tai pidempäänkin.

Ja onhan viime aikoina poistunut keskuudestamme hyvin monta tunnettua hahmoa.

Niin Darth Vaderin alkuperäisempi näyttelijä David Prowse ja tietenkin itse El Pequeno Passarella eli vanhempien aikojen vanhempien ihmisten silmissä tuolloisen Argentiinan tähtipelaajan Passarellan pienikokoinen maineseuraaja eli Diego Armando Maradona.

Maradonasta oli yksi kotimainenkin lempinimi aikanaan käytössä, mutta se jääköön tällä erää sanomatta.

Se ei olisi tietenkään liian kielteinen, mutta se voitaisiin tulkita sellaiseksi niin jääköön sanomatta.

Ellei joku sitten ihan väen välttämättä halua sitä kuulla.

Rauha heidän muistolleen.
 
Viimeksi muokattu:

Buster

Jäsen
Painilegenda Pat Patterson vissiin eilen 79-vuotiaana. Oli ensimmäinen Intercontinental-mestari, mukana luomassa ja bookkaamassa Royal Rumble -ottelua ja alan ensimmäisiä "julkihomoja", joskin tuo tieto oli v. 2014 saakka lähinnä vain sisäisessä tiedossa ts. ei tuotu virallisissa kuvioissa julki yleisölle kuin vasta 2014.

Eläköityi painihommista jo 1984, joskin paini senkin jälkeen vielä satunnaisesti. "Eläköitymisen" jälkeen lukemattomissa rooleissa WWF/WWE:n sisällä. Kommentaattori, road agent, tuomari ja oikeastaan miestä kuvannee parhaiten se, että oli Vince McMahonin oikea käsi. Tutuimmaksi globaalille yleisölle tuli Attitude-eralla, kun heilui Gerald Briscon kanssa Vince McMahonin entouragena.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Painilegenda Pat Patterson vissiin eilen 79-vuotiaana. Oli ensimmäinen Intercontinental-mestari, mukana luomassa ja bookkaamassa Royal Rumble -ottelua ja alan ensimmäisiä "julkihomoja", joskin tuo tieto oli v. 2014 saakka lähinnä vain sisäisessä tiedossa ts. ei tuotu virallisissa kuvioissa julki yleisölle kuin vasta 2014.
Kyllähän Patterson tiedettiin homoksi jos vähän smarkki oli. Tuosta oli puhetta ainakin Bret Hartin elämänkerrassa jo aiemmin.

Kevyet mullat Pattersonille.
 

Stolk-2

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Painilegenda Pat Patterson vissiin eilen 79-vuotiaana. Oli ensimmäinen Intercontinental-mestari, mukana luomassa ja bookkaamassa Royal Rumble -ottelua ja alan ensimmäisiä "julkihomoja", joskin tuo tieto oli v. 2014 saakka lähinnä vain sisäisessä tiedossa ts. ei tuotu virallisissa kuvioissa julki yleisölle kuin vasta 2014.

Eläköityi painihommista jo 1984, joskin paini senkin jälkeen vielä satunnaisesti. "Eläköitymisen" jälkeen lukemattomissa rooleissa WWF/WWE:n sisällä. Kommentaattori, road agent, tuomari ja oikeastaan miestä kuvannee parhaiten se, että oli Vince McMahonin oikea käsi. Tutuimmaksi globaalille yleisölle tuli Attitude-eralla, kun heilui Gerald Briscon kanssa Vince McMahonin entouragena.

Kevyet mullat Pattersonille. Hänen painiuransa jäänyt jonkin verran pimentoon minulle kun häntä ei oikein ole missään WWE julkaisulla esiinny painijana. Muuten hän on tuttu edellä mainituista rooleistaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös