RIP-ketju

  • 2 886 060
  • 11 648

Kouhia

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Täällä Aarne Tanninen, Washington.

Voihan paska mikä uutinen. Pentuna tuli kulutettua Jopen levyjä ihan huolella. Kevyet mullat sinne jonnekin!
 

Nahkaparturi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiseeraan TuToa
Kevyet mullat Jopelle. Yllätyksenä poismeno tuli, kun jotenkin olin siinä uskossa, että terveys olisi ollut menossa parempaan suuntaan. Itselle kolahti parhaiten nämä sivupersoona-sketsit. Viimeksi eilen töissä näitä siteerattiin.

Yle Puheella on Jopen "Miten minusta tuli minä"- jakso, missä käydään läpi Jopen elämää ja historiaa. Ohjelma on kai nauhoitettu joskus 90-luvulla.

 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jope oli mainio jo Koivusalon Pekko-elokuvissa Heka Haimakaisena. Niitä ipanana tuli katseltua ja naurettua em. hahmolle. Yle voisi ottaa Areenaan nuokin elokuvat jälleen.

Jopen musiikille on tullut naurettua monet kerrat. Ihan timanttista settiä huumoripuolella.

Lepää rauhassa taiteilija.
 

Jakke76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Boston Bruins, Man United, Darts
Olipas ikävä uutinen. Jopen huumorille on tullut monesti naurettua. Lepää rauhassa.
 

Brett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat, kehä-III:n ulkopuolinen Suomi
Kovin heikon ennusteen syövän Jope sairasti. Viime viikolla mietin, että mikähän hänen tilansa on, kun ei mitään ole kuulunut. Arvostan ettei "retostellut" taudillaan julkisuudessa, eikä toisaalta toimittajat lähteneet hakemaan kohulööppejä. Joidenkin taiteilijoiden osalta näin on käynyt, halusi kohde tai ei.

Pidin kovasti Jopen huumorista. Jopet Show:t olivat loistavia ja aikanaan harmitti kun YLE sanoi ei tuon jatkolle. Loistavia hahmoja, imitoinneista mm. Remu rumpuineen oli kova.

Liian vähälle tai oikeastaan täysin ilman huomiota on jäänyt Jopen Peteliuksen kanssa tekemä 6-pack sarja. Se oli hieman erilainen kuin Jopet Show ja täynnä hienoa huumoria omaan makuuni. Varsin outoa, että siitä ei löydy juurikaan mitään pätkiä edes YouTubesta. Ei tainnut upota muihin kuin meikäläiseen.

Toivottavasti Jope viihdyttää nyt jossain toisessa ulottuvuudessa ja hänen sketsejään pääsisi sinne joskus katsomaan ja kuulemaan.
 
Suosikkijoukkue
Turkoosi kevät 2024, Dallas Stars, Leksands IF
Ei perse... Nyt lähti yksi omista idoleista. Riipaisi syvältä tää uutinen. Jopet show oli suosikki kotimaisia sketsisarjoja





Hyvää matkaa legenda. Rauhaisat levot ja osanotot läheisille sekä Jopen tunteneille.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Mas@

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kevyimmät mullat Jopelle. Oli kotimaisen viihteen yksi ehdottomia suosikkeja.

TV Jyväskylältä tuli aikoinaan Washington Bar joka jäi mieleen mm. Taunus miehestä. Sama ohjelma taisi pyöriä radio JKL.ssäkin radioversiona.

Myös muutamia huikeita lauluja. mm maksalaatikkolaulu (shaggy) ja Eminem imitaatio, (olikohan Niemine) jotka tosin menee osastoon, "naurattaa kerran ja viim. neljännellä kerralla jo kiristää kuunnella".

Junan vessan imitointi Arto Nybergin ohjelmassa on jotain mitä ei usko vieläkään todeksi. Tuskin Jope sitä pysty tekemään.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
56v on paha ikä suomalaiselle viihdetaiteilijalle. Ketä näitä nyt on lähtenyt 56v.... Juice, Kirka, Jope, Nykänen.... ja Olli Lindholmkin yli 55v kun lähtö ajasta iäisyyteen tuli.

e: korjataas. Matti oli myös jo 56v, Lindholm 55v
 
Viimeksi muokattu:

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kevyet mullat Jopelle. Yllätyksenä poismeno tuli, kun jotenkin olin siinä uskossa, että terveys olisi ollut menossa parempaan suuntaan. Itselle kolahti parhaiten nämä sivupersoona-sketsit. Viimeksi eilen töissä näitä siteerattiin.

Itselleni tämä taas ei valitettavasti tullut yllätyksenä. Ruokatorven syöpä, mistä Jope kertoi, on sen verran huono ennusteeltaan, että lopputulos oli jo tuolloin aika lailla selvä. Sitten kun tässä muutama kuukausi sitten mies kertoi uutisessa olevansa sairaalassa varsin heikossa kunnossa, pystyi tuostakin tekemään johtopäätöksiä. Muistaakseni miehestä julkaistiin tuolloin valokuvakin, ja kyllä sairaus siinä näkyi.

Surullista. Nuori mies vielä. Ja todella mahtava viihdetaiteilija.

R.I.P.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Muun muassa Jopet-Show'sta ja Oulun teatterilavoilta tuttu näyttelijä ja Jopen ystävä Mika Räinä muistelee Jopea Iltalehdessä. Aikamoinen monitaituri Jope kyllä oli kun karikatyyrien piirtelykin onnistui monen muun asian ohella (jutussa mukana kuva Jopen piirtämästä karikatyyristä Räinästä).

 

Hauptmann

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Olihan tämä Jopen kuolema surullinen juttu. Veti oikein hiljaiseksi ainakin minut. Jopella oli muutamia ihan hyviä komediahahmoja, kuten esimerkiksi sivupersoona, Lapin mies, se lääkäri, joka määräsi kaikkiin vaivoihin Bepanthenia ja sitten se naurava lentokapteeni. Rauhaisat levot Jormalle.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Tämä uutinen stoppas kyllä hengityksen 10sekunniks. Olen fani. Tai olin...
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Mas@
K

Kiekkokatsoja

Mulle Jope oli se ykköskoomikko/stand up mies aikoinaan. Kyllä harmittaa tää poismeno paljon.
Sattumalta kerran tapasinkin ohimennen. Hänellä oli pieniä, nyt lienee kouluikäisiä lapsia. Jaksamista heille, ja heidän äidilleen hyvää voimaa lapsien huolenpitoon.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Nyt oli kyllä sellainen sävähdyttävä kuolema, jotenkin se aina iskee kun lähtee joku sellainen, joka tällaisellä 80-luvun alussa syntyneelle on ollut olemassa aina, siis niin kauan kuin oman elämän suhteen muisti vain kantaa. Jopen huumorilevyihin tuli törmättyä jo lapsena heti 90-luvun alussa.. ajatelkaa, että ainoa ammatti jonka mies on virallisesti itselleen koskaan opiskellut on puuseppä, mutta silti ansioluettelossa luki koomikko-imitaattori-muusikko-näyttelijä

Minusta tämä sketsi on aina hienosti ja arvostavasti tiivistänyt sen, mikä on vanhan koulukunnan kansantaiteilija Ruonansuun perintö kansakunnalle


 
Viimeksi muokattu:

rasmus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Pool, Konalan Pallo
Voihan paska, hemmetin mukava ja oikealla tavalla tavallinen taiteilija on poissa. Harvoin koskettaa tuntemattoman poismeno näin paljon
"Ollaanko enkeleitä toisillemme"
 
Viimeksi muokattu:

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Raimo Sailas: ~3 viestiä - Jope: ~3 sivua viestejä

En kyllä itsekään ollut lainkaan Jopen huumorin ystävä ja pidän valtiosihteeri Sailaksen uraa paljon tärkeämpänä ja kuolemaansakin merkittävämpänä uutisena, mutta kyllä jo nuo viestimäärät kertovat jotain. Tai ainakin pitäisi kertoa. Osoittaa mielenköyhyyttä (tai vaihtoehtoisesti esim. liiallisesta alkomahoolin nauttimisesta johtuvaa harkintakyvyn puutetta?) lähteä sörkkimään ja provoamaan asialla, kun selvästikin moni palstalainen piti suuresti Jopesta.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Muistan jostain ehkä vuodelta 1999, kun Jope oli pääesiintyjänä Vartiokylän koulun pihalla järjestetyssä hyväntekeväisyystapahtumassa. Hän piti radiokuunnelman, jossa hän ikäänkuin haki vanhanaikaisesta radiosta kanavia asiaankuuluvine rahinoineen. Ensimmäinen kanava, jonka Jope "löysi" tarjosi livenä luontoseikkailua, jossa kaksi miestä oli luonnon helmassa bongaamassa lintuja. Muistan elävästi kuinka Jope onnistui luomaan todella autenttisen "laiskan" luontolive-tunnelman, joka päättyi seuraavaan dialogiin:

"Rauno. Ojenstaistkos minulle kiikarit."
- Ole hyvä
"... ..." "Annas ne toiset. Tämä on jo tyhjä".

Sen jälkeen Jope viritti urheilulähetystä suoltavan kanavan, jossa ääneen pääsi todella entusiastinen selostaja:
Takasuoraa tullaan, alle kilometri matkaa maaliin ja MEIDÄN PIRJO on kolmantena taistele PIRJO taistele, ja MEIDÄN PIRJOHAN taistelee ja kirii kärkikaksikkoa, jossa rinnat rinnan ovat Bulgarian Tatjana Rakopaljana sekä puolalaisen hiihdon ykköstähti Pani Skusaiski.

Tavallaan ihanan tyhmää, mutta naurettiin aivan hulluina. Nykyäänhän tuolla pääsisi twitter-keskusteluissa syntipukiksi ja varmaan ihan oikeastikin tuomiolle.

Lepää Jope rauhassa. Kerro Pyhälle Pietarille joku hyvä tsoukki!
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Tähän kohtaan joutuu taas kerran sanomaan, että jos ei poisnukkuneesta ihmisestä ole mitään hyvää sanottavaa, silloin on paras olla vain hiljaa.

Lepää Jope rauhassa.

Tässä kohtaa tulee mieleen päivä kun eräs Margaret Thatcher vaihtoi hiippakuntaa niin kuinka moni oli hiljaa saarivaltiossa?
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Yle lähetti kahden tunnin erikoislähetyksen Jope Ruonansuusta Radio Suomella 19-21... muisteloita, musiikkia ja Jopen juttuja. En kuunnellut kuin vähän alusta... Enkeleitä toisillemme oli toivotuin Jopen kappale ja se oli lähetyksen alussa. Myös Pienen Hiacen kerkisin kuulla ja se on kyllä ehkä minulle se tunnetuin Jopen kappale. Kun eetteriin tuli "Miten minusta tuli minä" vuodelta 1994 (Jopen elämää omin sanoin) niin lopetin kuuntelun.

Lepää rauhassa Jope! Olit taitava ja viihdyttävä esiintyjä...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös