RIP-ketju

  • 2 885 118
  • 11 644

Barney

Jäsen
Harvoin nämä tuntemattomien ihmisten kuolemat liikuttaa, mutta tämä kolahti kyllä vähän. Yksi kaikkien aikojen parhaista koripalloilijoista ja itselleni ehkä jopa se kaikkien aikojen ykkönen. RIP Black Mamba.
 

A Siente

Jäsen
Viestistä annettu rikepiste. Joskus olisi fiksuinta olla ihan vain kirjoittamatta mitään.
Ekan kerran kuulen koko tyypistä. Yllättävän isot otsikot revitään kuolemasta. Olihan siellä muitakin uhreja, mutta mitäpä niistä välittämään.
 

Baldrick

Jäsen
Ekan kerran kuulen koko tyypistä. Yllättävän isot otsikot revitään kuolemasta. Olihan siellä muitakin uhreja, mutta mitäpä niistä välittämään.

Vertautuu siihen, jos nyt vaikka Jaromir Jagr tai Gigi Buffon kuolisi. Otsikoiden määrä ei yllätä yhtään, jos on edes hieman itseään sivistänyt. Se, että et ole kuullut Bryantista kertoo vain sen, että ehkä olisi aika ottaa pää pois perseestä. Monille 80-90-lukujen taitteessa syntyneille ehkä se suurin idoli koripallon saralla ja NBA:n kasvot koko 2000-luvun ennen eläköitymistään.

Hienosti kuitenkin ratsastit paikalle jeesustelemaan.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
En tahdo aiheuttaa kenessäkään närää tällä, olen kyllä jonne pahimmasta päästä, mutta kun kuulin Bryantin kuolemasta, minulla ei ollut aavistustakaan kenestä puhuttiin. Nimi Kobe Bryant ei sanonut minulle oikeastaan mitään: kuulosti kyllä hieman tutulta, muttei sanonut silti mitään.

Ei tuosta kannata huonoa omaatuntoa kokea, ja vielä vähemmän muiden pahoittaa mieltään, etenkin kun kirjoitit muuten hyvin asiallisen ja fiksun kirjoituksen. Ihmisellä on kuitenkin rajallinen kapasiteetti seurata ympäröivää maailmaa, ja ne asiat, jotka eivät ole itselle tärkeitä, sisältävät väkisinkin aukkoja. Tämä koskee niin kaltaisiasi "jonneja" kuin kaltaisiani keski-ikäisiä setiä.

Minulle kävi samalla tavalla Aviciin kuoleman kanssa. Kerroin rehellisesti kyseessä olleen minulle täysin tuntemattoman nimen, ja korostin tuolloin, että kyse ei ole vähättelystä, vaan ainoastaan omasta tietämättömyydestäni. Minä kun en ole kuunnellut radiota oikeastaan yhtään kahteenkymmeneen vuoteen, ja oma musiikkimakuni oli täysin toisenlainen. Muuten kirjoitin mielestäni asiallisesti. Mutta kyllä tuokin riitti siihen, että joku pahoitti mielensä.

Kaipa tuo mielensäpahoittaminen juontaa juurensa Helsingin Sanomien Nyt-liitteen ikivanhaan ja väsyneeseen vitsiin, jossa ns. turhia julkkiksia vähäteltiin "ja enää pitäisi tietää, kuka on..."-fraasilla. Tuolta tuo levisi keskustelupalstoille nimenomaan lyömäaseeksi esim. vastustajan tähtipelaajaa kohtaan. Tämän vuoksi joillain kai saattaisi tulla alitajuinen reaktio siitä, että kyse on samasta provoilusta, ja siksi näitä melensäpahoittajia kohtaa näissä tilanteissa.

Mitä Bryantiin tulee, niin tuttu nimi minulle, vaikka en koripalloa seuraakaan. Mutta en minäkään hänen urastaan olisi mitään osannut sanoa. Tiesin kuitenkin merkittäväksi kaveriksi. Hiljaiseksi vetää, kun kyseessä oli vain pari vuotta minua vanhempi kaveri. Ja perheessä oli useampi lapsikin. Myöskään muita onnettomuudessa kuolleita unohtamatta...

edit: perkeleen puhelin ja rajallinen kieliopin ymmärrys

edit2: näemmä yksi perheen lapsista oli mukana. Tekee uutisen vielä yhden pykälän surullisemmaksi.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Bryantin yhden ottelun piste-ennätys NBA:ssa on 81 pistettä. Uransa viimeisessä ottelussa Kobe pussitti 60 pistettä.
Tuo yli 80 pinnaa on kyllä jäänyt ikuisesti mieleen, ei vaan pysty käsittämään miten tuo on edes mahdollista. Harvoin vetää tuntemattoman kuolema näin surulliseksi ja nimenomaan vaimon ja lasten puolesta.

Hankala käsittää miten iso asia tämä on Amerikan tummaihoiselle väestölle. Koris on siellä niin iso kulttuuria ja Kobe on varmasti ollut niin monelle se kaikista suurin idoli.
 
Viimeksi muokattu:

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Instagram on valitettavasti nykyajan mittari suosiolle. Bryantilla on (oli?) enemmän seuraajia kuin aiemmin mainituilla Jagrilla ja Buffonilla yhteensä. Kobe pyörii samoissa luvuissa valioliigan supertähtien kanssa jääden ainoastaan aavistuksen mm. Kevin De Bruynesta. Jääkiekkoilijoista ei ole mitään vastusta hänen suosiolleen.

En ole eläessäni katsonut NBA-ottelua, mutta tiedän kenestä on kyse ja missä suuruusluokassa kaveri pyörii. Täysin kaveria tuntemattomille tiedoksi, että hän on 4. NBAn all time -pistatilastossa. Muuan Michael Jordanin edellä. Wikipedia tietää kertoa vielä yhden käsittämättömän ennätyksen häneltä: 50 pistettä tai enemmän per ottelu neljässä peräkkäisessä ottelussa. Ennätys syntyi alkuvuonna 2007. Tämän ennätyksen hän jakaa Wilt Chamberlainin kanssa.

Kevyet mullat yhdelle lajinsa suurimmista.
 

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
Ekan kerran kuulen koko tyypistä. Yllättävän isot otsikot revitään kuolemasta. Olihan siellä muitakin uhreja, mutta mitäpä niistä välittämään.
Sinun kaltaistesi tyyppien sivistymättömyyden ja pahasti puutteellisen yleistiedon takia on aivan turha puhua mistään sananvapauksista ja vastaavista. Normaalijärjellä varustettu terve ihminen ymmärtää yleensä ihan itse, missä kohtaa kannattaa pitää leipäläpi kiinni, jos ei ole mitään järkevää sanottavaa aiheesta. Toki jos sinä saat jotain irti tuosta säälittävästä töksäyttelystä, niin anna mennä. Ei se minua loukkaa.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ei varmaan helikoptereissa mitään vikaa ole kulkuneuvoina, mutta tuntuu, että niitä ajaa ihmiset, joilla on pinkkaa ostaa eri vempeleitä, mutta ei pätevyyttä ajaa/ lentää niitä. Näin niin kuin yleisenä kommenttina.

Kyllä kai jenkeissäkin tarvitaan tuollaisten härveleiden lentämiseen lupakirja. Ja kulkuvälineenä helikopteri ei taida olla sieltä turvallisimmasta päästä. Onnettomuuteen johtaneet olosuhteetkin olivat käsittääkseni huonot, esimerkiksi Los Angelesin poliisin kopterit eivät nousseet huonon sään takia ilmaan. Jonkinlaista riskiä on siis otettu, ja pahin mahdollinen tapahtui.

Kevyet mullat joka tapauksessa Kobelle ja muille menehtyneille. Karmea onnettomuus ja täysin turhia kuolemia.
 

neks0n

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Juventus, HIFK, Darts
Kopteri, jolla lennettiin, oli ilmeisesti samaa mallia kun tuossa Copterlinen onnettomuudessa 2005, Sikorsky S-76.

Kevyet mullat Kobe ja muut onnettomuudessa menehtyneet. Olet legenda ja tulet aina olemaan!
 

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
Ekan kerran kuulen koko tyypistä. Yllättävän isot otsikot revitään kuolemasta. Olihan siellä muitakin uhreja, mutta mitäpä niistä välittämään.

Boldattu oma.

Anteeksi, mutta mitä ihmettä? Yksi kaikkien aikojen urheilijoista kuolee ennen aikojaan aika karulla tavalla ja sinun mielestäsi tämä pitäisi mainita jossain pienellä präntillä sivujen nurkissa?
 

Crueman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Man Utd, Los Angeles Lakers




Sen verran isosta tähdestä oli kyse, että oikeastaan verrattavissa olisi uutis'arvoltaan' jos esim. David Beckham olisi ollut kyseessä. Toki Beckham on seurapiiripalstoilta tutumpi, mutta Kobe vastaavasti urheilusaavutuksiltaan vielä luokkaa korkeammalla.

Itselleni se kaikista kovin koskaan.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Jopa oli herääminen, kännykkä kertoi että Kobe Bryant on kuollut.

Siis voihan vitun vitun vitun vitun vittu. Suuri persoona. Muistan miten 2004 olympiakisojen koripalloa kattelin ja ihailin. Ja olihan niissä kisoissa myös eräs James, joka juuri ohitti tilastoissa Koben. Ei kun mitä, sekoitanko Koben Sydneyn olympialaisiin. Miten se meni? Ihan sama. Yksi joukkueurheilun suurimmista on kuollut hirvittävässä kopteriturmassa ja kuten aina tuon saatanallisen vehkeen kanssa, siinä kuolevat kaikki kyydissä olevat. Nykäsen kuolemaa jotenkin osasi odottaa, Myllylänkin, mutta tämä.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Ekan kerran kuulen koko tyypistä. Yllättävän isot otsikot revitään kuolemasta. Olihan siellä muitakin uhreja, mutta mitäpä niistä välittämään.

Avaa nyt ihmeessä vähän tuota ajatuksenkulkua millä sait päätettyä, että tämä viesti kannattaa pistää ilmoille?

Kaikkien vähänkään laajemmin urheilua seuraavien tuntema urheilija kuolee suhteellisen nuorena helikopterionnettomuudessa ja mukana menee vielä isänsä jalanjälkiä seurannut tytär, niin sää pystyt tulemaan paikalle jeesustelemaan? Tuli varmaan yllätyksenä, että siihen eniten keskitytään, kuka tunnetaan ja johon omataan jonkinlainen tunneside?
 

SgtMarkov

Jäsen
Nyt en tiedä ajanko miinaan vai ennustatko koko alkaneen vuosikymmenen, mutta eihän tässä vielä kovin pitkällä tämän vuosikymmenen osalta olla.
Tai sitten täällä joku elää vielä menneellä vuosikymmenellä.

Kävin tuossa jo stalkkaamassa Koben instagram-tiliä ja kyllähän siinä meinasi tulla suru puseroon. Kaikki ne yhteiskuvat lasten ja perheen kanssa, ja viimeisin postauskin taisi olla vain joitain tunteja ennen onnettomuutta.. Hyvä muistutus siitä, että lähtö voi tulla ihan milloin vain eikä meistä kukaan ole kuolematon. Ei edes supertähdet. Levätköön rauhassa.
 
Vierastan tähän ketjuun kirjoittamista. Vaikea löytää järkeviä sanoja ja lauseita tähän. On aina todella traagista kun nuori perheellinen ihminen lähtee yllättäen. Ja kun kyseessä on yksi urheilumaailman suurista, niin tämä tuntuu vieläkin ikävämmältä omalla tunnetasolla. Ja vielä samalla reissulla lähtivät oma lapsi, lapsen ystävä vanhempineen ja valmentajineen. Todella murskaavaa.

Sen näkee viimeistään nyt miten valtavaan määrään ihmisiä Kobe Bryant on vaikuttanut yli maanosien tai lajirajojen.

Kobe, olet suurista suurin, legenda. Lepää rauhassa.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kepeät mullat kaikille koneissa olleille. Kaikki koripallohenkisiä, joten donkkaavat nyt tykimmin jossain muualla. Mamba tietenkin opettaa. Surullisia uutisia aina, kun jotain tämmöistä sattuu. Turhia kuolemia.
 

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..

Tuosta kannattaa tosiaan katsella jos herra ei ollut ennestään tuttu. Melkoinen urheilija.
On kyllä jotenkin musertavaa, kun näitä oman ikäluokan ja koko oman ikäkauden sankareita putoilee ihan liian aikaisin, vaikka ovatkin ihmisiä siinä missä muutkin tavan tallaajat. Mutta se kosketuspinta läpi elämän seurattuihin sankareihin ja idoleihin on jotain sanoin kuvaamatonta, pystyn kuvittelemaan miten paljon tämä koskettaa faneja. Kaikki eivät sitä ymmärrä, mutta antakaa nyt hyvänen aika muiden surra omalla tavallaan. Kobe on antanut ihmisille niin paljon iloa elämyksiä, kylmät väreet menee kun katsoo tuota yo. tribuuttia, kun äijä painaa buzzer beateria toisensa perään ja ihan mielipuolisia donkkeja. Aika vaikea on löytää toista pelaajaa, jolla olisi heittotaito tuota luokkaa, jos ominaisuudet on tuolla tasolla kolmen sekunnin alueella.

Levätköön rauhassa, voimia ja jaksamista omaisille. Toivottavasti selviävät tästä yli. Miehen muisto ei koskaan katoa.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Olipahan shokkiuutinen aamuun. Uutisissa sanottiin, että olivat matkalla tyttären koripallo-otteluun kun onnettomuus tapahtui. Järkyttävää. Ei voi todeksi uskoa.
 

Loorz15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit | Huuhkajat | Teuvo Teräväinen
Ekan kerran kuulen koko tyypistä. Yllättävän isot otsikot revitään kuolemasta. Olihan siellä muitakin uhreja, mutta mitäpä niistä välittämään.
Aina tällaisia viestejä lukiessa, pistää miettimään että mikä saa ihmisen painamaan "Lähetä"- nappia? Tai mitä ihminen luulee saavuttavansa sillä, että ylpeänä ilmoittaa, ettei ole kuullut yhdestä maailman parhaimpien urheilijoiden joukkoon kuuluvasta ihmisestä ennen tämän kuolemaa? Itse en kehtaisi.
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Kyllä on todettava että NBA-legendan Kobe Bryantin kuolema järkytti mieltä jonkin verran. Oli aikamoinen herätys maanantaihin ja uuteen viikkoon kun tämän uutisen melkein ensimmäisenä heti herättyäni luin. Olen kuitenkin jonkin sortin koripallon sekä vielä isomman sortin urheilun ystävä ja hyvin oli luonnollisesti tiedossa tämä Kobe Bryantikin. Nyt lähti yksi suurista aivan liian aikaisin täältä pois. Ja vielä 13-vuotias tytär samassa onnettomuudessa.

En ole vain ihminen joka nyt julistautuu suureksi koriksen ystäväksi vaan kyllähän koripallo- ja urheilufaniuteni on varmaan ollut täälläkin jo minut tietävien tiedossa. Tämä nyt on toki epäolennainen seikka tässä vaiheessa. Mutta mielellään seuraisin niin NBA-kuin kotimaistakin koripalloilua entistä enemmänkin jos taas senkään seuraaminen ei vain olisi maksullista.

Elämä voi vain pahimmillaan olla niin raakaa ja julmaa. Se on vain kylmä fakta että kaikki me täältä joskus lähdemme. Jotkut liian aikaisin niin kuin veljeni ja nyt melkein kymmenen vuotta veljeäni vanhemana Bryant ja jotkut taas sitten saa onnekseen? elää pitkänkin elämän. Mutta esileikkiä elämä on vain.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Vertautuu siihen, jos nyt vaikka Jaromir Jagr tai Gigi Buffon kuolisi.
Itse asiassa kyllä tämä Bryantin kuolema on vielä astetta kovempi pommi kuin nämä olisivat. Bryant kuitenkin on ollut eräänlainen 2000-luvun kasvot koripallolle, ja vastaavasti Jagr ja etenkään Buffon eivät sitä koskaan ole omille lajeilleen olleet. Toki Jagr oli varmasti parhaimmillaan maailman paras pelaaja ja Buffon on myös ikoni, mutta ei näistä kumpikaan ole ihan samalla tavilla ollut lajinsa kasvot mitä Kobe.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
On kyllä raaka tammikuu ollut, kun kaksi viikkoa sitten lähti kaveri kolarista johtuen taivasmatkalle ja nyt lentolipun yläkertaan sai käteen supermegaluokan urheilutähti sekä hänen tyttärensä.

Keveät mullat jokaiselle näistä. Maailma on joskus erittäinkin epäreilu paikka.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös