RIP-ketju

  • 2 869 081
  • 11 592
Nyt täytyy kyllä sanoa että... Pari päivää sitten kun selailin tätä palstaa tietenkin lähinnä Vapaan keskustelun aihealueiden otsikoita lukien, koska aktiivisempi kirjoittelu alkoi kiinnostaa minua. No niin, paskanjauhaminen sikseen ja asiaan.

Eli minulle tuli ihan kuin itsestään ajatus mieleen ja tokaisin lähes ääneen: "Miksi nimimerkki pernaveikko ei ole vastannut tähän tai tähän aihealueeseen viimeisimpänä kirjoittajana, kun muistelin, että hän yleensä varmasti tulee jossain vaiheessa ketjuun jakamaan asiantuntemusta, kunhan jaksan hetken odottaa." Ei näkynyt. Äsken sattumalta luin ketjua "Mitä tehdä jos netti menee tunteisiin" tjms. Siellä mainittiin jotenkin näin: "Pernaveikon poismeno meni tunteisiin." Aloin miettimään, tarkoittaako tuo vain sitä että on halunnut lopettaa kirjoittamisen tänne lopullisesti ja ei enää palaa. Sitten aloin miettimään lisää ja tulin selaamaan tätä ketjua.

RIP nimimerkki pernaveikko, oli mukava lukea kirjoituksiasi.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Suomen ehkä persoonallisimman museon persoonallisin henkilö on poissa. Kyseessä on siis Varkaudessa sijaitsevan Mekaanisen musiikin museon perustaja, saksalaissyntyinen Jürgen Kempf. Kävin muutama vuosi sitten tuolla, ja kyllä tuo Kempfin vetämä kierros oli kokonaisuudessaan aivan huikeaa tykitystä. Poliitikot ja yhteiskunta sai melko kipakkaakin pilkkaa osakseen satiirin muodossa. Välillä mies innostui laulamaan, välillä taas vetämään muuten vaan uskomatonta showta. Tosikoille tuo ei olisi sopinut yhtään, ja jopa minullakin oli muutamissa kohdin huumorintaju koetuksella, mutta ei voi sanoa, että kierros olisi ollut tylsä. Sellaiseksi se muuttui loppupuolella, kun kierroksen vetäjäksi vaihtui nuorempi kaveri.

Saa nähdä, että mikä tuon museon kohtalo on. Tuo henkilöityi kuitenkin ymmärtääkseni hyvin vahvasti perustajaansa.

 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Levy-Eskot.
Tähän kauppaan tuli kannettua opintotuista sen minkä pystyi ja välillä myös levyjä myyntiinkin.


Levykauppojen kuoleminen on kyllä ihan perseestä. Näihin puoteihin on tullut itsekin kannettua vuosien saatossa paljon rahaa. Eikä se ole se raha, vaan se fiilis, että löytää jonkun haluamansa levyn, saa sen käteensä, ja ostaa sen. Se tunne on ollut tärkeä.

Mutta sitten jos muistelee sitä, koska on viimeksi ostanut jotain levykaupasta, niin sitä saakin miettiä pitkään. Jotain harvinaisempia levyjä tai muuten tärkeitä levyjä olen ostanut fyysisinä tallenteina, esimerkiksi kouvolalaisbändien levyjä tai joitain harvinaisia 60- ja 70-luvun levyjä, mutta muuten ei ole enää mitään pakkoa ostaa fyysisiä levyjä. Ja nekin voi ostaa kätevämmin netistä. Ajat muuttuvat, ja huomaan itsekin muuttuvani, vaikken välttämättä edes haluaisi.

Jospa sinne Joensuuhun tulisi Levykauppa X yrittämään.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Toimittaja Leif Salmen on kuollut. Leif muistetaan erityisesti kovista vaalitenteistään, esim. SMP joutui melkoisen runnun kohteeksi Salmenin käsissä. Oltiin miehen mielipiteistä (hänhän oli siis taistolainen) mitä mieltä hyvänsä, Suomeen tarvitaan lisää Lefan kaltaisia tenttaajia.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Toimittaja Leif Salmen on kuollut. Leif muistetaan erityisesti kovista vaalitenteistään, esim. SMP joutui melkoisen runnun kohteeksi Salmenin käsissä. Oltiin miehen mielipiteistä (hänhän oli siis taistolainen) mitä mieltä hyvänsä, Suomeen tarvitaan lisää Lefan kaltaisia tenttaajia.
Itselleni tuli yllätyksenä, että Salmén oli vasta 67-vuotias. Näyttänyt mielestäni seiskavitoselta jo viimeiset 20 vuotta, mutta sitähän se röökin polttaminen ketjussa teettää. Salmén ei tosiaan kauheasti antanut haastateltavilleen armoa ja ei paljoa myöskään peitellyt halveksuntaansa, jos vastapuolen henkilö oli poliittisilta aatteiltaan kentän toisella laidalla. Värikäs hahmo kaiken kaikkiaan ja esiintyminen Pressiklubissa Halla-ahon kanssa on jo melkoista klassikkoainesta.
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Feldt-Ranta teki minuun suuren vaikutuksen taannoisella HS:n Kuukausiliitteen haastattelullaan, jossa hän avasi ajatuksiaan politiikasta, elämästä ja siinä kohden jo ennustettavissa olleesta kuolemasta. Hänestä jäi kuva erittäin lämpimänä, fiksuna ja oikeudenmukaisena sekä lempänä ihmisenä. Suomi tarvitsisi enemmän hänen kaltaisiaan poliitikkoja ja ihmisiä ylipäätään.

"Jonain päivänä kuolen, mutta kaikkina muina elän" on hieno motto. Levätköön rauhassa.
 

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aika moni, kunhan on turkulainen
Feldt-Rannan viimeiset esilläolot oli kyllä hienoja:

”Joka kerta, kun vuosien varrella olen ollut sairaalassa tai käynyt Syöpätautien klinikalla, olen nähnyt ihmisiä, joita kukaan ei käy katsomassa tai jotka aina odottavat tutkimuksiin yksin. Yksinäisyys näkyy joka puolella ympärillämme. Se vihlaisee joka kerta sydämestä.
Haluankin muistuttaa kaikkia siitä, että jokainen meistä voi tehdä jotain, edes jotain pientä jonkun kanssaihmisen hyväksi. Tervehtiminen, kuulumisten kysyminen tai edes ystävällinen katse voi pelastaa yksinäisen kanssaihmisen päivän.”

Tämä kyllä hieno muistutus tälle päivälle, kun monelle on oletus, että kommunikointi hoituu somessa ja älypuhelimien avulla. Yksinäisyys johtuu tietenkin paljon muustakin, mutta tätä usein itse kiroan itsessänikin.

RIP
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Tyttären kundikaveri eilen Tapanilassa junan alle. 19 v. Vituttaa ja itkettää.
 

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)
@PeteX
Näitä ei ole koskaan kiva kuulla. Pärjäile. Ja ennenkaikkea tyttärellesi ja sinne kundin perheelle. Vituttaa jo ajatuskin.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Tyttären kundikaveri eilen Tapanilassa junan alle. 19 v. Vituttaa ja itkettää.
Voimia kaikille asianosaisille.

Olen kantanut tyttöystäväni hautaan, oli 20 v. kun meni. Sydänsairaus. Tiedän todellakin tunteen.
 

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Tosiaan, RIP suosikkiräppäri JUICE WRLD. Pitääkin kaivaa herran tuotantoa levyhyllystä illemmalla ja vähän fiilistellä saunan jälkeen sikarin ja hyvän viskin merkeissä.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Nämä räppärithän ovat nykyajan rokkareita.

Siinä mielessä räppäreiden meno on jopa rockimpaa, että yleinen kuolintapa on myös kuula kalloon, ei pelkkä huumeiden yliannostus.

Musiikki on kyllä sitten paljon paskempaa.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
René Auberjonois, tunnettu parhaiten Startrek DS9 ja Boston Legal sarjoista. Enpä tiennyt että miehellä syöpä oli, rauhaisat levot "Odo"
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös