RIP-ketju

  • 2 869 117
  • 11 592

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Seiska.fi: Kakkoskaudelta tuttu maajussi Tuomas "Toma" Bährend on kuollut 44-vuotiaana vakavaan sairauteen.

Tämä veti kyllä hiljaiseksi. Itse en miestä tavannut koskaan, mutta kyllähän hän oli varsin tunnettu henkilö Kangasalla.

Nuoren miehen kuolema on aina surullista. Lisäksi sellainen yhteys tässä oli vielä, että tiedän varsin läheisestikin henkilöitä, joiden lähipiiriin hänetkin voisi lukea. Se tuo tapauksen aavistuksen lähemmäs, vaikka - kuten sanoinkin - emme tunteneetkaan toisiamme.
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Ilkka Nummisto.

Voimamieskisoista tietysti ennen kaikkea tuttu, mutta myös kerrassaan nelinkertainen olympiakävijä (paras sijoitus 5. Mexico Cityssa kajakkinelosissa).
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Ilkka Nummisto.

Voimamieskisoista tietysti ennen kaikkea tuttu, mutta myös kerrassaan nelinkertainen olympiakävijä (paras sijoitus 5. Mexico Cityssa kajakkinelosissa).

Nimenomaan. München -72 never forget. Siellä Nummisto toimi Suomen lipunkantajana avajaisissa, tuo on suuri kunnianosoitus ja sen koommin ei Suomen lippua ole kannettu yhtä vahvoilla käsillä.

Suuri urheilija, voimamies ja voimailu-urheilun suurimmat maanläheiset kasvot kuului Nummistolle. Lajin sanan saattajana pyrki toimimaan loppuun saakka vaikka jalkakin amputoitiin. Nummisto - Suonenvirta oli käsite lajin piirissä, kun tuomarihommista puhuttiin vahvin mies - kisoissa. Rauta oli kevyttä kauraa Nummiston käsittelyssä vielä vanhoillakin päivillä ja ikoni olisi pistänyt monet selfie-kynäniskat vielä kakkoseksi jossain penkkikisoissa.

Kevyttä lepoa raavaalle miehelle.
 
Viimeksi muokattu:

Joe Plop

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Joskus kouluaikana rakennettiin vanha Corolla mistä leikattiin katto ja lattia pois noita voimamieskisoja varten. Nummisto tuli Suonenvirran kanssa kokeilemaan sen kantamista muutamaan kertaan. Huumorintajuisia veikkoja molemmat. Jäi mieleen kun Nummisto nosti auton ilmaan, otti muutamat askeleet käytävällä ja totesi että vain miehille jotka kulkevat omia polkujaan... Rauhaisat levot legendalle...
 

CuJo#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins | HIFK | Leijonat | Les Bleus
Loistava näyttelijä Rip Torn on siirtynyt ajasta iäisyyteen kunnioitettavassa 88 vuoden iässä.

RIP Rip.
 

nahkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappelemalla pelinsä pilaava KalPa
Ross Perot on kuollut eilen.

Itse muistan hänet vuoden 1992 presidentinvaaleista.

Oli hienoa nähdä kun hellyttävä ja suorapuheinen texasilainen lähti kisaan 100 % omilla rahoillaan ja hurmasi Amerikan kansan.

Perotin retoriikassa oli yllättän paljon yhtäläisyyksiä Trumpin kanssa. Esim. Bisnes-tausta, NAFTAN purkaminen, Super Packkien vastustaminen ja se, että "politikot eivät saa koskaan mitään aikaan" Trump otti suoraan Perotilta.

Isä-Bush syytti vuoden 1992 tappiostaan Perotia ja oli hänelle niin käärmeissään ettei suostunut kommentoimaan koko tyyppiä sanallakaan yhdessäkään haastattelussa koko loppuelämänsä aikana.
 

CuJo#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins | HIFK | Leijonat | Les Bleus
Claes Andersson on menehtynyt pitkäaikaiseen sairauteen 82-vuotiaana.

RIP.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Blade Runner on elokuva, jonka olen nähnyt useampia kertoja kuin minkään toisen leffan. RIP Rutger Hauer.
 

CuJo#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins | HIFK | Leijonat | Les Bleus
Kimmo Kinnunen ei enää näe saunassa isä(ä)nsä jormaa.

RIP.
 
Viimeksi muokattu:

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Pitkiä kaaria ja kivutonta oloa siellä taivaallisen vauhdinottoradan päässä. Olympiahopea ja maailmanennätys ja sitten vielä toisen poikansa valmentaminen maailmanmestariksi ja ysikympin kerhoon. On siinä meriittiä tälle vanhan liiton huippu-urheilijalle. Paljon surua lyhyen ajan sisällä nyt Kinnusten perheessä.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ostin kirpparilta kirjan, jonka oli kirjoittanut mm. monissa olympialaisissa mukana ollut lääkäri. Kertoili siinä vitsejä (jotka eivät kyllä enää näin ~40 vuotta myöhemmin läpäisisi edes vähäisintä poliittinen korrektius -testiä) sekä muita enemmän ja vähemmän hupaisia tarinoita. Yksi hyvä tarina oli juurikin Jorma Kinnusesta.

Urheilijat olivat juuri saapuneet hotellille Lontooseen ja Kinnunen halusi nykäistä muutaman valmistavan heiton ennen stadionille pääsyä. Pyysi kieliä osaamattomana sitten lääkärin mukaansa oppaaksi ja katsoi kartalta hyvän nurmikkoaukean. Perille päästyä lääkäri yritti ensin toppuutella Kinnusta, että ei me varmaan täällä Hyde Parkissa voidaan alkaa keihästä nakkelemaan. Jorma kuitenkin alkoi kaivelemaan työkaluaan esille, niin eikös siihen sitten pöllähtänyt bobby paikalle.

Bobby oli ensin varsin tormakkaana kieltämässä moista touhua, mutta innostui sitten kun selvisi, kuka keihästä on heittämässä. "Ihanko oikeasti olette Jorma Kinnunen? Noin pieni mieskö heittää keihästä sata jaardia?", ihmetteli Bobby. "Totta kai maailmanennätysmies saa muutaman kerran täällä heittää".

Sen jälkeen bobby vislaili pilliinsä ja hätisti koiranulkoiluttajat ja piknik-väen kauemmas ja Jorma nakkasi keppiään kolmesti. Lopuksi vielä kättelivät bobbyn kanssa. Jorma oli sitten ihmetellyt lääkärille ääneen, että "kuinka kohteliaita nuo poliisit täällä ovatkaan. Tämäkin halusi oikein kätellä. Suomessa olisivat vaan lyöneet turpiin."
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Osanottoni Jorma Kinnusen omaisille, ja levot Äänekosken pikkujättiläiselle. Suomalaisen keihäänheiton merkittävä tekijämies on poistunut näyttämöltä.

Jorma Kinnusen olemassaolon muistan jo hämärästi varhaislapsuudestani, kun vanhempi talonväki katseli tämän urheilusuorituksia television välityksellä. Lienevätkö muistikuvat edes aitoja, hyvä kysymys, mutta koska olen nykyhetken liki 5-kymppinen, niin Jorma Kinnusen urheilusuoritukset tulivat minulle tutuksi lähinnä urheilukirjojen sivuilta ja mm. isäni urheilumuisteloista.

Yhtä kaikki, kantaisä-Kinnusen jutustelua oli mukava kuunnella teeveestä, tapahtuipa tämä studiossa tai suorituspaikan liepeillä. Jorma Kinnunen oli hirmuinen lajientusiasti, joka suhtautui rakkaaseen lajiinsa vahvalla tunteen palolla. Siellä missä heittäjät kokoontuivat, oli usein paikalla myös tuttu viiksimies. Ja toisin kuin muuan toinen suunnilleen saman aikakauden keihäsmies, Kinnunen ei tullut tunnetuksi negatiivisista sivalluksista, vaan paremminkin myötäelämisen kyvystään ja nuorempiensa kannustamisesta.

Yle kutsui Jorma Kinnusen studioon seuraamaan vuoden 1991 yleisurheilun mm-kisojen keihäsfinaalia, jonka yksi suurimmista ennakkosuosikeista oli Jorman poika Kimmo Kinnunen. Moni muistaa Jorman vahvat ja tunteikkaat reaktiot studiossa, kun Kimmon kädestä lähti yli 9-kymppinen voittoheitto. Olihan se ainutlaatuinen hetki televisioidun suomalaisyleisurheilun historiassa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös