Mä en ymmärrä yhtään jotain poliisien resurssipulaa. Sehän on vaan päättäjien valinta. Lisää määrärahoja turvallisuuteen, niin tilanne saattais parantua. Toivottavasti tuleva hallitus satsaa enemmän kansalaisten turvallisuuteen ja saatais tää rötöstelevä paskasakki kuriin.
Resurssipula on osa totuutta eikä kaikkea kyetä ratkomaan vain rahalla, kuten nykyään ajatellaan: lisää rahaa ja asiat korjaantuvat. Eivät korjaannu.
Oli kyse poliiseista tai hoitajista tai muista ihmimisille tärkeistä toimijoista, niin rahat eli resurssit näyttävät suuntautuvan enemmän hallinnolliseen touhuiluun kuin suorittavan portaan toimintaan eli kentällä toimivien henkilöiden määrän/palkkauksen lisäämiseen.
Mitä tulee nuorisojengeihin, niin aina on ollut erilaisia jengejä, porukoita, ideologioita (kaupunginosat, musiikkiskene yms.) joiden välillä oli kärhämää. Useimmiten kärhämät olivat keskinäistä uhoamista porukoiden välillä, mutta suoranainen väkivalta oli harvinaista puhumattakaan täysin ulkopuolisiin kohdistuneista ryöstöistä. Kuten
@Mäyräkoira mainitsikin, Helsingissä 1980-luvulla ainoa "vaarallinen" paikka oli steissi. Nyt niitä "vaarallisia" paikkoja on hieman enemmän.
Aina puhutaan juurisyistä ja tässäkin pitäisi rehellisesti puhua juurikin juurisyistä (tautologia tarkoituksellista). Mielestäni perusongelma on naivistinen, "sosiaalidemokraattinen" (ei liity suoraan puolueeseen), maailmaasyleilevä käsitys ihmisestä ja tasa-arvosta.
Vanhemmuus ja siihen liittyvä vastuu on ulkoistettu yhteiskunnalle (varhaiskasvatus, koulu), joilta vastaavasti on viety työkalut hallita näitä kullannuppuja: lopputuloksena on suuri määrä lukutaidottomia, säännöistä piittamattomia, itsekkäitä pikkumulkkuja. Koska mä voin.
Taloudelliset resurssit on käytetty, päinvastoin tulisi säästää. Vastuutetaan enemmän äitejä, isiä huolehtimaan jälkikasvustaan - riippumatta taustasta - kuten heidän olisi pitänyt tehdä jo aiemmin. Kyse ei aina ole resursseista vaan asenteesta.