Return to Play – NHL:n pudotuspelit 2019–2020

  • 42 031
  • 199

ipaz

Jäsen
Avalanchen äijät näköjään olleet vapaapäivänä golfailemassa koko jengin kanssa eli vaikka kuplassa ollaan niin ei tuolla sentään neljän seinän sisällä tarvitse paria kuukautta pahimmillaan hengailla. Kuten tuhat kertaa todettu niin varmaan aika ääripäät fiilisten osalta, kun noille nuorille äijille tuo on varmasti siistiä aikaa jopa elellä tuolla kuplassa jengikaverien kanssa ja kuitenkin tekemistä on tarjolla ihan ok määrä. Vanhemmille ja erityisesti perheellisille kavereille sitten varmasti aika paljon vaikeampi tilanne, jos tottunut olemaan perheen arjessa aktiivisesti.

Satuin tässä viikolla juttelemaan yhden kuplasta saapuneen nuoren suomalaispelaajan kanssa ja kertoi, että ei se kuplaelämä todellakaan mitään herkkua ollut. Hänen joukkueensa mm. pääsi tasan kerran ns. isolle viheriölle vähän palloa potkimaan ja päivää viettämään. Muuten aika kului hotellissa - jossa tunnelma oli vähintäänkin outo, kun vastustajiin törmäsi jatkuvasti hotellin yhteisissä tiloissa. Luonnollisesti ihmiset reagoivat tällaiseen poikkeustilanteeseen erilailla. Joku introvertti saattaa hyvinkin nauttia yksin huoneessa olostaan.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Kyllähän sillä suuri psykologinen vaikutus, että ei ole edes mahdollista tehdä muuta kuin norkoilla hotellilla. Varmaan on paljonkin pelaajia, jotka normaalisti vierapelireissuilla pääasiassa pelailevat tai muuten tappavat aikaa huoneessaan, mutta siitä tulee pakko, siitä tulee helposti myös ahdistavaa.
 

MadSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Habs

What is the status of families entering the bubble for the conference finals in Edmonton?

"We've sent a survey out to the clubs and we have responses from each of the eight clubs who remain in the playoffs. We put together a protocol document for what families in the bubble would look like and what procedures would be employed to integrate them into the bubble, the timing of all that, precautions and testing and the like. We intend to have a conversation both with Alberta Health Services and the Public Health Agency of Canada likely this week to see whether family integration can be accommodated. So I don't have a certain answer at this point, but we hope that our track record so far of conducting a safe bubble would generate some comfort and enthusiasm about us allowing families to enter the bubble."


Toivottavasti saavat järjestettyä. Reilu viikko karanteenia ja testausta perheenjäsenille ja kuplaan mars. Varmasti ihan mieletön voimavara loppusuoralle.
 

Ralph

Jäsen
Bruinsin pudottua jäljellä olevista seitsemästä joukkueesta edellinen Stanley Cup -voittaja on Lightning kesältä 2004. Eli työsulkuajalle saadaan uusi voittaja. 2000-luvulla myös Avalanche on voittanut.

Finaaleissa on 2010-luvulla toki pelannut sekä Lightning, Golden Knights, Flyers että Canucks eli yli puolet jäljellä olevista seitsemästä.

Toki kahtena viime kautena on saatu täysin uusi voittaja, joten ei sinänsä mitenkään maailmaa mullistavaa menoa.
 

Vislami

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Erikoisia kommentteja Russolta. Washington oli kuplassa kiinnostuneempi allasbileistä ja lomailusta kuin peleistä? En sitten tiedä, mitä nämä Russon mainitsemat "tarinat" ovat tarkalleen ottaen olleet.

Pojat käy pelin välissä altaalla lillumassa? Varmaan jotain tuota luokkaa.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Varmasti vaikea keksiä kuplassa jotain yhteistä tekemistä, jolla rentouttaa mielialoja. Enemmän pitäisin tuota järkevänä toimintana, jos siihen ei ole liittynyt ryyppäämistä tai jauheen haistelua nenään.
 

RexHex

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Hyvin kyllä tämä kupla toiminut tähän asti. Laitan tämän kommentin nyt tässä vaiheessa, että kaikki voivat sitten kaivaa tarvittaessa tämän esiin, jos kautta ei saadakkaan vedettyä läpi.

Paljon oli kevään tai kesän aikana kommentteja kommentteja, että tämä on ihan hulluutta järjestää pelejä, koska korona. Mutta tällä hetkellä homma näyttää siltä, että homma on saatu hoidettua ja toivon mukaan lopputulema on se, että mestari saadaan selville ja tartuntoja kuplassa on nolla.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Konferenssifinalistien ykkösmaalivahdit:

Andrei Vasilevskiy (Venäjä) vs. Semyon Varlamov (Venäjä)/Thomas Greiss (Saksa)
Robin Lehner (Ruotsi) vs. Anton Khudobin (Venäjä/Kazakstan)

Näyttäisi vahvasti siltä että sieltä on tuloillaan uusi eurooppalainen Stanley Cupin voittava ykkösmaalivahti. Aiemmin heitä on ollut vain kolme: 2002 Dominik Hasek (Tsekki), 2004 Nikolai Khabibulin (Venäjä) ja 2010 Antti Niemi (Suomi). Harvassa ovat olleet tähän saakka vaikka tässä viimeisten reilun kahdenkymmenen vuoden aikana NHL:ssä on nähty lukuisia laadukkaita eurooppalaisia ykkösmaalivahteja.

Eiköhän tässä vielä kuitenkin käy niin että Fleury syrjäyttää Lehnerin tai Bishop tervehtyy ja syrjäyttää Khudobinin, ja sitten mestari tulee tuosta parista ja ei saada lisää eurooppalaisia Stanley Cupin voittavia ykkösmaalivahteja.
 

ipaz

Jäsen
Ihan kiinnostavia kommentteja kuplasta ulostulleilta pelaajilta.




Aika moni noista kertoo, että NHL lupaili vähän liikoja siitä millaista kuplassa olisi. Että mitä kaikkea muuta tekemistä siellä on ja että esim. eri ruokavaihtoehtoja olisi 12-15, mutta sitten niitä ei ollutkaan kuin 5-6. Ja vaikka ruoka olikin laadukasta, niin lopulta osa kyllästyi syömään hotellin listalta ja tilaamaan noutoruokaa: "Some guys, their eating habits went down because they were getting Uber Eats all the time".

Parranpärinää aiheuttanut myös se, että joillain joukkueilla oli kattoterassit / parvekkeet, mutta osa oli lähes koko ajan sisätiloissa. Yksi pelaajaa kertoo, että hänen päiviensä kohokohtia oli bussimatkat treenihalliin, kun näki vähän kaupunkia ja aurinkoa.

Lisäksi joukkueiden toiminnan laadun ero tuli selvästi esiin, kuten tässä lainauksessa kerrotaan: "Some teams like Florida really didn't have much in the way of this or that [in the bubble]. But Montreal, in their little practice area, had wraps and smoothies and everything, ready to rock and roll. That's a team that's got deep pockets,"

Mielenkiintoinen pointti myös tuo, että Toronton Hotel X:n SkyBarissa oli ajoittain samaan aikaan 10-15 pelaajaa jokaisesta joukkueesta ottamassa olutta. Tosin ei koskaan peliä edeltävänä iltana.

Ja sitten tämä, jonka kuulin myös suoraan paikalla olleelta, että samassa hotellissa asuminen vastustajan kanssa oli todella erikoista: "The weird thing was just seeing guys on other teams. Even if they had a couple of hotels where they limited it, it was just weird. Even if you saw a buddy on another team that you're friends with, it's like, 'Do I say hi to him? Do I not say hi to him?'

Eli ei siellä silti ainakaan liikaa ole hengailtu toisessa joukkueessa pelaavan kaverin kanssa.
 
Viimeksi muokattu:

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Perus settiä, jointti huulessa poolilla. Tuskin tossa pelaajat kertoivat kaikkea mitä siellä tehtiin, vaikka anoina asioita kertoivat. Suomessa olis paniikki valmis tollaisen ulosannin jälkeen ja lakipykälää tulossa, odotellaan koska täällä takapajulassa otetaan mallia Kanadasta, 420 all day.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Perus settiä, jointti huulessa poolilla. Tuskin tossa pelaajat kertoivat kaikkea mitä siellä tehtiin, vaikka anoina asioita kertoivat. Suomessa olis paniikki valmis tollaisen ulosannin jälkeen ja lakipykälää tulossa, odotellaan koska täällä takapajulassa otetaan mallia Kanadasta, 420 all day.
Eiköhän siellä jotain siivoojia ja muuta huonepalvelu henkilökuntaa pantu menemään heti kun silmä vältti. Silleen tietty hauskaa että pelaajat vetävät kannabista nukahtaakseen. Mistä ne tietää että se auttaa nukahtamiseen? Eiköhän siellä ollut ihan Blaze it 420 jengiä tosiaan (olen suhteellisen varma että Seguin ainakin on HC pössyttelijä).
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Kiva, että joku oli maininnut kuinka vaikeaa Raskin oli lähteä kuplasta. Ei siellä ole ollut kenenkään helppoa olla rajoitetussa arjessa, kaukana läheisistä ja liioitelluin lupauksin. Kommenttien perusteella vaikuttaa siltä, ettei kuplat ole ensi kaudeksi kovin suosittu ratkaisuvaihtoehto paitsi ääritapauksissa.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Parranpärinää aiheuttanut myös se, että joillain joukkueilla oli kattoterassit / parvekkeet, mutta osa oli lähes koko ajan sisätiloissa. Yksi pelaajaa kertoo, että hänen päiviensä kohokohtia oli bussimatkat treenihalliin, kun näki vähän kaupunkia ja aurinkoa.

Tuostahan tulee mieleen Neuvostoliitto. Yhtä hienoa meininkiä siellä taisi olla.

Pelasivat kaunista jääkiekkoa.
 

ipaz

Jäsen
Tuostahan tulee mieleen Neuvostoliitto. Yhtä hienoa meininkiä siellä taisi olla.

Pelasivat kaunista jääkiekkoa.

Kuuntelin Kimanttia podcastin jossa oli Granlund, niin sanoi ettei se eronnut hänen mielestään juurikaan olympia- tai MM-kisojen leirityksestä. Toki Nashville oli siellä vaan kaksi viikkoa, niin vois olla ollut erilainen mielipiden kuukauden tai kahden jälkeen. Tampa ja Dallas ovat olleet kohta 60 päivää suljettuna kuplaan.
 

myhyjukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mielenkiintoista juttua kuplan sisältä. Osa valituksista oli hieman lapsellisia, mutta selvästi NHL ylihypettänyt vähän kaikkea ja sitten kun pelaajat saatu kuplaan niin ei enää juuri kiinnostanut viedä lupauksia loppuun asti. Voi hankaloittaa seuraavia kuplaneuvotteluja jos niitä tulee. Toki kaikki maksaa, ja jos palveluita halutaan paljonkin paremmaksi, niin jossain kohtaa pelaajienkin on tingittävä palkoistaan, mikä ei välttämättä ihan helpolla sekään tapahdu. Halu nähdä perhettä on tietysti ymmärrettävä, mutta pitäisi sen jokaisen ymmärtää että kovan säätämisen takana noi perhevisiitit tulee olemaan kun karanteenisäännöistä ei voi joustaa.

Hauska tuo vertaus Floridan ja Montrealin massitilanteesta. Ikään kuin muutaman kymmenen wrapin ja smoothien hommaaminen harkkoihin jäisi yhdelläkään seuralla rahasta kiinni.

En tiennytkään että kuplaan sai myös tilata ruokaa. En oikein ymmärtänyt kommenttia että osan pelaajien ruokatottumukset kärsivät kun tilailivat ruokaa. Luulisi että noissa kaupungeissa Uber eatsista saa tilattua mitä vaan ikinä tulee mieleen
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Onpa muuten outoa, kun NBA:n finaaleissa ei ole mitään yleisöääniä tai ei niitä ainakaan lähetyksestä erota.
 

ipaz

Jäsen
En tiennytkään että kuplaan sai myös tilata ruokaa. En oikein ymmärtänyt kommenttia että osan pelaajien ruokatottumukset kärsivät kun tilailivat ruokaa. Luulisi että noissa kaupungeissa Uber eatsista saa tilattua mitä vaan ikinä tulee mieleen

Siinäpä se pointti onkin. Monella joukkueella on kotihalleissaan kokit, jotka tekevät terveellisen ruoan valmiiksi seuran henkilökunnalle. Pelaajat jäävät usein aamutreenien jälkeen syömään hyvin ja terveellisesti seuran puolesta. Mutta koska NHL:ssä on lähes tuhat pelaajaa, niin sinne varmasti mahtuu porukkaa joille pizzat ja burritot maistuvat vaikka ne eivät ammattiurheilijalle parasta mahdollista ravintoa olekaan. Ja kun olet kuukauden syönyt saman hotellin samaan sapuskaa päivästä toiseen, niin on aika helppo tilata itselleen "mitä vaan ikinä tulee mieleen".
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Toivottavasti tuolloin sitten jatkuu. Harmi ettei joulun aikoina jo pelata, siinä katkeaa ikävästi pitkä perinne kun on joulukinkkua paistellut ja sitten maistellut yöllä ja samalla katsellut hokia glögiä siemaillen. No onneksi vanhoja pelejä voi aina kaivaa jostain niin voi sitten niitä väijyä...
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Toivottavasti tuolloin sitten jatkuu. Harmi ettei joulun aikoina jo pelata, siinä katkeaa ikävästi pitkä perinne kun on joulukinkkua paistellut ja sitten maistellut yöllä ja samalla katsellut hokia glögiä siemaillen. No onneksi vanhoja pelejä voi aina kaivaa jostain niin voi sitten niitä väijyä...

Eiköhän siinä jouluna pelata harkkamatseja, joten ei tarvitse välttämättä vanhoja matseja katsella.
 

Ralph

Jäsen
Vieläkö ne haaveilee 82 ottelun runkosarjasta? Jos kausi alkaa tammikuun ensimmäisenä päivänä, joku 50, 52 tai 54 ottelun runkosarja kuulostaa järkevältä, niin pudotuspelit saadaan pelattua normaaliin aikaan ja ensi kausi alkaa taas lokakuussa, kuten pitää.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
^ Niin kauan kuin ei ole varmuutta normaalista, ei ole kovin ensisijaista suunnitella siihen paluuta.

Veikkaan että ensi kauden prioriteetit ovat lähinnä bisnes (katsojat) ja mestari 2021.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös