Rauman ja Porin kulttuurierot jääkiekossa, onko niitä?

  • 6 691
  • 19

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
Kuten otsikosta käy ilmi, kulttuurieroja jääkiekon osalta haluaisin kartoittettavan. Toivoisin että keskustelu pysyy asiallisena ja kiihkottomana, jotta saisimme vertailla näitä eroja, ilman ketjun lukitusta. Raumallahan on vain yksi mestaruus, vuodelta -63, kun taas Porissa on useampia ja useamman seuran voittamina. Kansaa kohauttaneita pelaajasiirtoja on vuosikymmenten saatossa muutomia, ulkomuistista mainitsen tärkeimpiä. Matti Keinonen Lukosta RU-38:n, Ismo Villa ja Juhani Wallenius Lukosta Ässiin, Timo Saarikoski, Arto Heiskanen ja Markku Tähtinen Ässistä Lukkoon. Tuo Saarikosken siirto oli aikanaan -89 kovanluokan juttu ja tarkoituksellinen. Tähtienvirta kirjassa Rauno Mokka myöntää, että oli tarkoituksellista ostaa huipputason Ässäkasvatti Raumalle ja sen Ari Salmesvirta (joukkueenjohtaja, joka vastasi pelaajahankinnoista) junaili onnistuneesti.

Harvinaisia ovat olleet ne kaudet, kun molemmat satakuntalaiset ovat olleet samaanaikaan huipulla, mieleen tulee ainoastaan -90 luvun puoliväli. Muuten on toinen aina kontannut, toisen ”juhliessa”, mutta kumpaakin tarvitaan. Satakuntalainen jääkiekko elää mielestäni, juuri näillä vastakkainasetteluilla ja kummankin joukkueen kiinostus laskisi roimasti, ilman toisen olemassaoloa. Takavuosina joku ”silmäätekevä” ehdotteli joukkueiden yhdistämistä, se on mielestäni aivan paskaa. Näitä kaupunkeja ei voi koskaan edustaa yhdistetty joukkue pääsarjatasolla missään lajissa. Se mikä kaupunkeja yhdistää jääkiekossa on yleisö. Molemmilla paikkakunnilla äänestetään jaloilla herkästi, jollei menestystä tule, taas myötätuulessa hallit pullistelevat katsojista. Sanoisin, että jääkiekko on, niin Raumalle kuin Porillekin paljon isompi asia, kun esim. Helsinkiläis kannattajille.

Jatkakaapa tästä eteenpäin vanhojen muistelua ja kulttuurierojen vertailua. Näytetäämpä kerrankin, että osaamme keskustella asiallisesti ja kiihkottomasti lajista nimeltä jääkiekko.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Porissahan menestystä on viime vuosina tullut muissakin lajeissa, mutta varsinkin Raumalla ei ainakaan talvisaikaan olisi mitään tekemistä jos jääkiekkoa ja Lukkoa ei olisi. Kaukalopallon SM-sarjan pelit eivät varmasti samalla tavalla sytyttäisi kaupunkilaisia, vaikka UKP tällä hetkellä Rauman parhaiten menestyvä pääsarjajoukkue onkin.

Ainahan sitä puhutaan, että ilman Ässiä ei Lukko pärjäisi, eikä Ässät ilman Lukkoa. Ihan näin asia ei välttämättä olisi, jos noista nyt jompikumpi kupsahtaisi niin kyllä toisella paikkakunnalla silti liigakiekkoa nähtäisiin jatkossakin. Reilun 20 vuoden aikana on tätä päästy kokeilemaankin kahden kauden verran.

En osaa varmuudella sanoa, onko Rauman ja Porin jääkiekkokulttuurissa eroja. Pitkät perinteet molemmilla paikkakunnilla ainakin on. Minulla on semmoinen mielikuva, että porilainen katsoja pitää enemmän rymistelevästä kiekkoilusta, kun taas raumalainen katsoja haluaa nähdä taitoa jäällä. En tiedä onko tällä mitään totuuspohjaa, mutta tämmöisen kuvan olen vuosien saatossa saanut kun kiekkoa olen seurannut. Ainakin minuun Lukon kannattajana tuo pätee kyllä, eli taito se on joka jyllää (ei tosin tällä kaudella Äijänsuolla). Parasta kai olisi, jos nämä kaksi saataisiin jollain tavalla yhdistettyä, ilman tosin että Lukon ja Ässien yhdistymisestä aletaan puhua...

Olisi se mukavaa jos kummatkin pärjäisivät. Pudotuspeleissä ei oikein samaan aikaan ole menestystä tullut, eikä juuri runkosarjassakaan lukuunottamatta noita kausia 1993-94 ja 1994-95. Tuolloinhan 1995 oltiin pronssiottelussa samaan aikaan, harmi vaan näin sivullekirjoittaneen kannalta että Lukko onnistui sählimään tuon kotipelinsä ja jäi ensimmäisen ja ainoan kerran tuona kautena 1994-95 kotikaukalossa ilman maalin maalia.

Mukavaa sekin tietysti on, että edes toinen pärjää. Tällä kaudella, kun ei enää samoista sijoista tapella Ässäin kanssa, niin on ollut kiva seurata porilaisten liitoa jäällä. Joskus mukulana tuli näihinkin asioihin suhtauduttua hiukan toisella tavalla kuin nyt vanhana ja viisaana. Tai jollei niinkään viisaana, niin ainakin vanhana. Ihan samoin kuin silloin 80-luvun alussa pelaajasiirtoihin, kun Ässät vei Ismo Villan ja Walleniuksen Pruunon, silloin tuli monta kertaa sanottua ruma sana niinkuin se on. Sen sijaan kun Lukko nappasi Markku Tähtisen, piti oikein ihmetellä kuinka suurella tunteella porilaiset asiaan suhtautuivat, unohtaen samalla että itse annoin 20 vuotta aiemmin samanlaisen tuomion Iskalle ja Pruutalle.

Tuosta Ässien tämän kauden liidosta vielä sen verran, että vaikka tämä nyt ei mikään veikkausketju olekaan eikä varmasti sellaiseksi ole tarkoitettukaan, niin loppuun vielä pistän semmoisen arvauksen, että tällä kaudella on Ässien vuoro vaihteeksi pelata pronssiottelussa.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Roku kirjoitti:
Minulla on semmoinen mielikuva, että porilainen katsoja pitää enemmän rymistelevästä kiekkoilusta, kun taas raumalainen katsoja haluaa nähdä taitoa jäällä.
Aika lähellä totuutta Roku on tässä kommentissaan. Itse muutaman ottelun ässävalmennuksen alaisena pelanneena voin kyllä todeta että kultuurierot ovat todella suuret ja puhe porilaisesta hulluudesta ei ole kyllä mitenkään liioiteltua, sillä otteluihin valmistautumiset vedettiin aikaisemmin kyllä hmm. erilaisella tavalla.

Blackie kirjoitti:
Tiedä sitten sopiiko Ässien seurakulttuuriin Saarikosken "mahdollisimman puhdas" jääkiekko. En halua ikinä nähdä millään tasolla Ässissä joukkuetta, joka tietoisesti välttelee jäähyjä. Tahalliset vahinkoyritykset (polvitaklaukset, kirvesiskut) ei tietenkään ole hyvä juttu, mutta kun on tunteella mukana, niin välillä kiehahtaa.
Tälläistä puheltiin tuossa toisessa ketjussa ja aika samasta asiasta.

Todetaan nyt tähän vielä että kulttuurierot ovat todella suuret ja sitä miksi ne ovat, niin on paha mennä sanomaan. Joku sanoo että Rauma perustettu aikaisemmin, Lukko aikaisemmin mestari, tai Lukko perustettu ennen Ässiä. Vaikea sanoa. Ehkä jostain tuolta ne periytyy, mutta aitoa naapurikateutta kuitenkin.
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Pori - urheilun kaupunki tiäksää

Joo. Mää tykkän kattella kyllä ryminää. Taitoa yhdistettynä ryminään, aah, parasta mitä ihminen voi tietää. Olen silloin ollut pilke silmäkulmassa kuin porilaisen jääkiekkokulttuurin ryminän ja taidon yhteismutaatio V-P Ketola on jäällä rynninyt. Ainoastaan isäni on voinut kertoa minulle noista ajoista ja likemmäs 10 000:sta katsojasta Isomäen areenalla finaalipelien aikana.

Kulttuuri velvoittaa. Itse pidän kovasta, mieluiten rehdistä hokista. Ylilyönnit ovat sallittuja, kunhan ne säilyttää tasonsa, eikä pelata kovin rumasti. Taitopuoli tulee siinä samalla, porilainen hulluus kun on se kaikkeista tärkein asia. Porilainen hulluus? Mitä se lopulta on? Nykyään katoava kansanpiirrekö? Vähän siltä tuntuu.

Pori on tunnetusti urheilukaupunki. Monella eri sektorilla löytyy pääsarjan tason joukkueita tahi sitten viimeistään ensimmäisestä divisioonasta. Jos haluaa fanittaa, niin fanituksen aiheita löytyy parketilta jäälle ja ruoholta veteen. Pori suorastaan elää palloilulajeista. Mitä olisi nykyään pesäpallon pudotuspelit ilman Pesäkarhuja? Entä jääpallo ilman Narukerää? Ässät yrittää nostaa tasoaan kohti liigan kärkeä, tällä kaudella ollaan toistaiseksi menty reilusti eteenpäin.

Ässät on se suurin nimi, joka aiheuttaa suurimpia tunteita Porissa. Ilman jääkiekon pääsarjatason joukkuetta Pori olisi selvästi köyhempi. Mielipidepalstat ja keskusteluforumit sisältävät Ässäaiheisia tarinoita. Ässillä ei vielä ole vetovoimaa sen verran, että kovia nimiä saataisiin tänne, mutta kuten tämä kausi on osoittanut, niin nuoria lupaavia ulkomaan apuja on tänne irronnut, kiitos Dallasin yhteistyön muun muassa.

Rauma taasen. Tuo pieni, ydinvoiman säteilyttämä kaupunki, siinä Porista eteläänpäin. Rauma ei elä yhtä hektisesti palloilulajeista kuin Pori. Raumalla on suurimmat kipinät Poria vastaan jääkiekossa. Toki pesäpallo yrittää seurata perässä, mutta sanoisin, että suurin kiistakumppani tuntuu Porille olevan Jyväskylä, jos ajattelee eri lajeja. Jääkiekko, pesäpallo, vesipallo.. Koska Rauma yltää samanlaiseen menestysputkeen? Toki Rauman ja Porin välimaastossa sijaitsevat Luvia, Eura ja muut vastaavat kilpailuun omilla joukkueillaan.

Kulttuurieroja löytyy. Sekä jääkiekossa että muissa lajeissa. Tää on niin tätä. Nämä kaksi kaupunkia suorastaan rakastavat toisiaan. Ilman toista ei olisi toista. Muistakaa se, ja kiittäkäämme toisiamme. Saatanan ketut!
 
Suosikkijoukkue
IHK
Vastaus: kulttuurieroja on.

Raumalla ymmärretään lätkää ja asiallista väittelyä syntyy. Porissa neandertalilaiset isopäät eivät osaa suutaan avata vaan apinamöly täyttää hallin kun Japa Levosen promillet alittavat kolmen. Mitä on tuloksena? Alkuasukkaat käyvät sivistyneen kaupunkilaispopulaation kimppuun eläimellistä örinää suustaen päästäen.
 

JanJ

Jäsen
Nimimerkki matti nykäsen viestiin voisi kommentoida sen sopupallofoorumin lausahduksen: ehdin nähdä.
Tuskin "masa" meitä kauaa ilostuttaa viesteillään.

Rauman ja Porin kulttuurierot palloilussa on helpompi yksilöidä. Kuten täällä kirjoitettiinkin jo, Porissa on menestytty purjehduksesta tanssiin, pallosta kiekkoon. Raumalla kaikki on aiemmin ollut vain jääkiekkoa, ja se mistä se johtuu, sitä voisi joku raumlaine analysoida. Nykytilassa muutama laji on nousussa.

Koskaan en ole ollut raumlaise valmennuksessa tai muutenkaan tekemisissä kuin mitä nyt poikittaisella antanut päähän jne mutta junnuissa ainakin suurin ero tuntui olevan fyysisyydessä, sitten pelisysteemissä ja sitten joukkuehengessä. Junnuissa me tapeltiin keskenäänkin treeneissä, raumlaise pelasivat enemmän joukkueena ja siten joskus henki voittikin materian.
 

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
Kun tuossa JanJ viittasi junioriaikoihin, tulee eittämättä mieleen seuraavaa. Molemmissa kaupungeissa kiinitetään liianpaljon junnuissa huomiota naapurikaupunkiin. Muistan elävästi, vaikka aikaa onkin kulunut, nuo valmentajan lausahdukset. "Ei jätkät jumalauta sentään Ässille hävitä", sama varmaan on Porissa, luulisin. Joku Ässien junnuorganisation kokenut voisi kertoa. Mielestäni junioreita pitäisi ohjata kansainvälisempään suuntaan, eikä mihinkään Pori-Rauma-akselille. Toki on tärkeää molemmin puolin pitää viharakkaus suhde yllä, mutta ei liioiteltuna, maailman tärkeimpänä asiana. JanJ voisi kertoa, hänen aikaisesta Ässävalmennuksen suhtautumisesta Lukkoon, nimenomaan junioreissa.
 

Metalwarrior

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Olkku kirjoitti:
Harvinaisia ovat olleet ne kaudet, kun molemmat satakuntalaiset ovat olleet samaanaikaan huipulla, mieleen tulee ainoastaan -90 luvun puoliväli. Muuten on toinen aina kontannut, toisen ”juhliessa”, mutta kumpaakin tarvitaan. Satakuntalainen jääkiekko elää mielestäni, juuri näillä vastakkainasetteluilla ja kummankin joukkueen kiinostus laskisi roimasti, ilman toisen olemassaoloa.

Tuota asiaa kaipaisin, elikkä molemmilla huippujengi samaan aikaan. Oli hienoa silloin 90-luvulla katsella noita pelejä, kun oli jännitteet korkealla ja voittajaa vaikea ennakoida etukäteen. Nyt vaan tuppaa toinen osapuoli vuorollaan dominoimaan paikallispelejä. Tälla kaudella on porilaisten vuoro kyykyttää, josko ensi kaudella mentäisiin tasaisemmissa merkeissä?

Pori on karu paikka missä asuu karua jengiä. Ja tämä jengi tykkää ryminäkiekosta, niin se vaan on. Raumalla taas on ollut taitokiekko pidettyä. Itse tykkään ehkä eniten näitten yhdistelmästä, mutta helppoa ei ole koota jengiä missä on kovuutta ja huipputaitoa samanaikaisesti. Vaatii rahaa ja osaamista johdolta/valmennukselta. Silloin 90-luvulla raumalla tällaisia joukkueita oli, samoin viime kaudella.
 

Redhot

Jäsen
Metalwarrior kirjoitti:
Pori on karu paikka missä asuu karua jengiä. Ja tämä jengi tykkää ryminäkiekosta, niin se vaan on. Raumalla taas on ollut taitokiekko pidettyä.

Eli Rauma on kuin Pariisi joka hurmaa suurella kulttuuri tarjonnallaan jokaisen. Hienoja katukahviloita jossa ihmiset vain hymyilevät toisilleen. Pori taas kuin Vladivostok, täysin sivistyksen ulkopuolella ja ihmiset muistuttavat neandertaalilaisia. Onneksi Porista on matkaan vain 50km tuohon sivistyksen kehtoon, olkaamme onnellisia siitä.
 

Jerkkola

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kolme kovaa: Pori, Pata ja Pesäkarhut
Redhot kirjoitti:
Eli Rauma on kuin Pariisi joka hurmaa suurella kulttuuri tarjonnallaan jokaisen. Hienoja katukahviloita jossa ihmiset vain hymyilevät toisilleen. Pori taas kuin Vladivostok, täysin sivistyksen ulkopuolella ja ihmiset muistuttavat neandertaalilaisia. Onneksi Porista on matkaan vain 50km tuohon sivistyksen kehtoon, olkaamme onnellisia siitä.

Itse tulkitsin tuon asian niin, että jos Rauma on kuin Pariisi, Pori vastaa sitten Berliiniä. Raumalaiset arvostavat taidokasta kiekkoa ja Porilaiset fyysiseen ylivoimaan perustuvaa lätkää. Ei me nyt ihan Neandertalilaisia olla ;)
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Metalwarrior kirjoitti:
Tuota asiaa kaipaisin, elikkä molemmilla huippujengi samaan aikaan. Oli hienoa silloin 90-luvulla katsella noita pelejä, kun oli jännitteet korkealla ja voittajaa vaikea ennakoida etukäteen.

Niinpä, ja kun vielä Tepsin peli kulki myöskin niin 1993-94 oli neljän kärjessä kolme länsirannikon porukkaa melkein koko kauden ajan. Jokerit heilui ainoana muukalaisena siellä. Silloin oli mukava muualla päin Suomea liikkuessa ruveta puhumaan jääkiekosta, ja aloittaa keskustelu tyyliin "meilläpäin sitä sentään osataan pelata kiekkoa".
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Matti Nykänen kirjoitti:
Vastaus: kulttuurieroja on.

Raumalla ymmärretään lätkää ja asiallista väittelyä syntyy. Porissa neandertalilaiset isopäät eivät osaa suutaan avata vaan apinamöly täyttää hallin kun Japa Levosen promillet alittavat kolmen. Mitä on tuloksena? Alkuasukkaat käyvät sivistyneen kaupunkilaispopulaation kimppuun eläimellistä örinää suustaen päästäen.

Lainaan nimim. Matti Nykänen viestin ihan vaan sen takia, että saa haluamansa huomion. No niin, päivän hyvä työ tehty, toivottavasti nyt tuli hyvä mieli :).

Porilais- ja raumalaiskatsojissa on nimenomaan se yhteistä, minkä Olkku on avausviestissä maininnutkin: jos menee huonosti, halli ammottaa tyhjyyttään. Jos menee hyvin, halli on ratketa liitoksistaan. Vaikka menisi kuinka huonosti ja molempien hallit olisivat tyhjiä, niin se ei poista sitä faktaa, että sisimmässään sekä porilaiset ja raumalaiset tietävät kuinka tärkeä juttu Ässät/Lukko on kaupungille.
 
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko. /HC Tallinna !
Tuossa lueskeltuani edellisiä kirjoituksia eroista kaupunkien kiekko-tyylien eroista, ajattelisinkin itse että ero on juuri kikkailu ja tunne puolella, kun ajatellaan vaikkapa Möllin kiemuroita tai Forssin Masan kikkailua jäällä niin ajattelisin että siinä on yhteenveto Raumalaisesta jääkiekosta parhaimmillaan !
Karhut ja Ässät ovat olleet taas suoraviivaisempia joukkueita, ehkäpä jossakin mielessä myös tehokkaampia pelityylinsä ansiosta.

Lukon vahvuus ja heikkous onkin mielestäni johtunut latvapuolelta, parhaina päivinä hauskuutetaan yleisöä ja pelikulkee upeasti, huonoina päivinä alkaakin sitten itkettämään ja kovasti, jos laitetaan Mölli Ja Ketolan Vellu seisomaan vierekkäin, niin siinä ne erot näkyvät parhaiten. Kummallisesti on mielestäni asiat pysyneet kohdillaan vaikka ostomiehiä ym, ja kausia on kulunut ! No nämä olivat vain minun mielipiteitäni ja vuosia Raumalaista jääkiekkoa seuranneena, mikä on totta sitä en tiedä.

veini
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kaupungeilla on selvä ero. Rauma on pieni ja sisäänpäin kääntynyt positiivisessa mielessä eli siellä pidetään yhtä monessa asiassa tiukemmin kuin Porissa. Lisäksi pidän Raumaa tietyllä tavalla älykkäämpänä kaupunkina, opiskelijoiden takia. Tämä tosin on muuttunut viime vuosina kun vihdoinkin saimme yliopiston osastoja Poriin.

Tiesittekö muuten, että Sortavalan seminaari olisi siirretty Poriin 1800 -luvun lopulla, mutta Porin ruotsinkieliset porvarit kieltäytyivät, koska pelkäsivät sen tuovan liikaa suomenkielisiä. Tai tiesittekö, että yliopisto uudistuksen yhteydessä 1970 -luvun alussa Poriin olisi perustettu yliopisto, mutta vasemmisto ei halunnut sitä Poriin, koska pelkäsi sen tuovan liikaa porvareita. Että näin.

Takaisin asiaan. Pori taas on Suomen maskuliinisin kaupunki. Täällä miehen kuuluu olla mies ja jääkiekon ryminää. Toisaalta Pori on sen verran isompi, että urheilun parissa on ollut aina muutamia leirejä, jotka eivät ole päässeet sopuun asioista ja tämä on vaikeuttanut asioita.

Nyt täytyy muistaa jääkiekon kehitys eli viisitoista vuotta sitten 90 -luvun alussa kiekko muuttui harrastuksesta ammatiksi ja samalla paikkakunta sitoutuneisuus hävisi. Tämä on muuttanut kulttuuria selvästi. Enää eivät selvät yleistykset päde. Aika muuttui ja pelaajat alkoivat entistä enemmän kiertämään. Mm. Saarikosken palkaaminen Lukkoon ei ollut Lukon kaappaus, sillä Saarikoski ilmoitti välittömästi putoamisen jälkeen, että haluaa pelata SM liigassa, eikä edes neuvottele Ässien kanssa. Toisaalta oli siellä Lukon toimistolla valmis sopimus myös Tuomen Ristolle.

Mutta jos puhutaan kulttuurista 1970 - 80 luvuilla ero oli selvä. Ässien tyyli pelata meni läpi junnujen eli ryminää piti olla ja varsinkin kotona mentiin kahdella tai kolmella kiinni. Persoonia löytyi esim. Härkälän veljekset tai Harellit, puhumattakaan Levosen veljes/ serkus sarjasta. Lukon tilanne oli erityyppinen jo materiaalin vähyyden takia. Sieltä nousi silloin tällöin muutamia huippu ikäluokki kuten 1965 ja -73 syntyneet. Nythän tilanne on täysin eri koska nuoret lähtevät liikkeelle jo C junnuiässä ja Lukolla on paljon paremmat resurssit.
 

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
Valaiskaapa valistuneemmat. Itsellä on muistikuva, että legendaarinen Ässä #12 Tapio Levo olisi aikanaan ollut siirtymässä Lukkoon. Siirto kariutui aivan kalkkiviivoilla Levon lasten vastustukseen. Muistanko oikein, vai olenko nähnyt unta silloin aikanaan. Tämmöinen kuva asiasta on muistin syövereihin jäänyt.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Redhot kirjoitti:
Eli Rauma on kuin Pariisi joka hurmaa suurella kulttuuri tarjonnallaan jokaisen. Hienoja katukahviloita jossa ihmiset vain hymyilevät toisilleen. Pori taas kuin Vladivostok, täysin sivistyksen ulkopuolella ja ihmiset muistuttavat neandertaalilaisia. Onneksi Porista on matkaan vain 50km tuohon sivistyksen kehtoon, olkaamme onnellisia siitä.

Näinhän se juuri on! Käsitit asian aivan oikein... ;)
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
TosiFani kirjoitti:
Persoonia löytyi esim. .. Harellit
Isukkihan valmensi myös.

Moni nykypeluri varmasti kalpenee Harellien edessä :). Muistan tapauksen kun Raumalla oli paikallistaisto ja nuorempi näistä janttereista oli putkasta haettu aamulla paikalle(Tomko se oli?).
 

JanJ

Jäsen
Olkku kirjoitti:
JanJ voisi kertoa, hänen aikaisesta Ässävalmennuksen suhtautumisesta Lukkoon, nimenomaan junioreissa.

Siitä ajastahan on jo äänestysikä aikaa, mutta kerrotaan nyt omia kokemuksia. Siis sen verran mitä muisti kantaa, ja mitä aika ei ole pahemmin kullannut. Mutta enemmänkin valmennus joutui toppuuttelemaan intoa. Ja monta kertaa vielä nimenomaan taklausintoa. Mikäs sen kivempaa kuin antaa Cooperia iirojen maisteltavaksi. Turhiin jäähyihin kaatui mun ikäluokka usein, eikä se meno ole nykyäänkään pahemmin erilaista...

Vastaus siis: ei erikoista valmennuksen puolelta, kun Lukko oli vastassa.
 

Mallikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät,Suomen maajoukkueet
Raumalaiset vs. porilaiset

Itse näen asian näin: 1) Rauma on pienempi paikkakunta kuin Pori, 2)satakuntalaiset ovat tunnettuja kateudestaan,3) historian aikana joukkueet ovat usein pärjänneet eri tavalla- toinen hyvin toinen huonosti mutta poikkeuksena muutamana vuotena molemmilla on mennyt joko heikosti tai kuten edellä muutama kirjoittaja on maininnut niin 90- luvulla molemmat olivat huipulla.

Ainahan toisen pärjääminen on aiheuttanut kateutta kuten myös talouden erot. RTK:n ns. henkivakuutusta on Porissa kadehdittu kun oman seuran kassa on ollut tyhjä eikä menestystäkään ole tullut. Olen tullut siihen tulokseen, että Raumalla porilaisten kyykyttäminen on ehkä vielä täkeämpi asiakuin meillä Porissa? Itse yli viisitoista vuotta tätä "jaakopin painia" seuranneena olen tullut siihen tulokseen, että se on erittäin tärkeää molemmille kylille vaikka sitä ei aina voikkaan varsinkaan ulkopuoliset ymmärtää?
 

lebak

Jäsen
Nyt kun kevään lyhyt play off -sarja on pelattu ja kummallakin seuralla on aluillaan ns. uusi projekti ja uudet tuulet, olisi mielenkiintoista lukea tämän päivän näkemyksiä asiasta. Yllä oli hyvinkin mielenkiintoisia kommentteja. Miten paljon asiat ovat muuttuneet viimeisen vajaan 20v aikana? Taito vs Ryminä taitaa korostua taas seuraavina vuosina. Lajeissa (pesäpallo, salibändy, jalkapallo etc) homma lienee hieman tasoittunut?
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös