Rauli Urama – TPS:n urheilutoimenjohtaja

  • 79 562
  • 503

Guy Lafleur

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Riven Suomi, Chicago Cubs, lädifutis
Mikäli Ralen aikakaudella alkaa TPS:n uusi dynastia, lupaan ensimmäisenä olla asiasta vilpittömästi onnittelemassa.

Ei tää niin vakavaa ole, vaikka ei samoja mielipiteitä jaeta. Tää on vaa kiekkoo. Cheers!

Tyylikäs viesti omaan lopetukseeni verrattuna. Asia on juuri kuten sanot.

Mielenkiinnolla odottamaan mitä muuta ulostuloa on luvassa.
 

Rotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Minnesota Wild, New York Rangers
UTJ:n tärkeä missio voisi haastatteluista kuvaantuvassa tilanteessa olla seuran johtaminen kohti nykyistä selkeästi urheilullisempaa arkea (mm. fyysinen valmennus + henkinen valmennus + ravitsemus). Tässä siis taustaoletuksena huhupuheet esimerkiksi vääristä valinnoista harjoittelun rytmityksen suhteen sekä seurasta hiljattain siirtyneiden pelaajien hieman negasävytteiset puheet ja näkökannat TPS-ajan harjoittelusta ja muusta toiminnasta.
Näyttöön perustuvaa osaamista eri osa-alueilla löytyisi Suomen mittakaavassa runsain mitoin, jos sitä vain ryhdyttäisiin suunnitelmallisesti, tehokkaasti ja monipuolisesti hyödyntämään. Oikeaa edelläkävijyyttä urheilutoiminnassa olisi se, että urheilullisista tekijöistä vastaavat tahot ja hyödynnettävät valmentajat omaisivat alallaan samantasoista kompetenssia kuin Heidi Ahot ja Erkka Westerlundit omissa piireissään. Jo pelkästään Turun seudulta moni pystyy nimeämään sen suuremmin aloja tuntematta osaajia, joiden yhteistyöhalukkuutta seuratoimintaan olisi ehdottomasti syytä kysyä.

Näiltä raameilta olisi myös helpompi kehittää ja päivittää seuran urheilijan polkua - Muutama vuosi sitten asetettuna tavoitteena oli kuitenkin ensi vuoteen mennessä olla Euroopan paras kasvattajaseura. Tavoitteen realistisuudesta en tiedä, mutta selkeä, maan johtavien asiantuntijoiden luoma polku junnuista edustukseen olisi ensimmäinen askel kohti sitä.

Työnjaon osalta näkisin @Jalasvaara mainitseman vaihtoehdon parhaimpana ratkaisuna, jossa UTJ pitää joukkueen kasaamisessa narut käsissään, mutta oma pelaajatarkkailijaryhmä + päävalmentaja olisivat selkeässä vastuuasemassa joukkueen kokoamisessa. Päävalmentajan vähäisestä roolista joukkueen kokoamisessa on monet vuodet täällä palstallakin itketty. Nyt sen roolin kasvuun olisi oiva tilaisuus.
 

Smirnoff

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS #26
Erkka jakaa tehtävät niin, että kaikki seuran ulkopuoliset on pihalla kuka vastaa mistäkin. Näin taataan työrauha jokaiselle, koska tuulipuvut ja media ei tiedä ketä osoittaa sormella mikäli menestystä ei tule. Minun mielestä Kallio on nyt pakotettu siihen tehtävään mitä hän ei halunut, koska Ralea ei kiinnosta rakentaa mitään. On vaan taustalla johtamassa ei mitään. Mikä sen Uraman tehtävä oikeesti on? Juo kaljaa kotona ja Tomin tuodessa potentiaalisia pelaajia esille niin hän sitten nimen ja palkan perusteella päättää hankitaanko mies vai ei? Missä tapauksessa voi kieltäytyä Tomin ehdottamasta pelaajasta? Ainoastaan periaatteella joka viides on nou nou, että tiedetään kuka on pomo?
Rale haluaa Suomeen toimintamallin missä on itse johtaja jonka ei tarvi tehdä mitään.. menee tepsillä kohta 20 puhki näiden valmentajien ja johtajien osalta...
 

Smirnoff

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS #26
Kallio haluaa olla kotona lasten kanssa eikä koota joukkuetta. Urama ei halua rakentaa joukkuetta? Kuka vittu sen rakentaa? :D Loppukausi hakataan kiekkoa päätyyn punasen jälkeen ja toivotaan pomppukiekkoja. Ei valmentajaa ensi kaudeksi. Ei mitään tavoitteita, ettei kenellekään tule paha mieli. Myydään ylihintaisia pelaajia syyskuussa. Palkataan tilalle johtajia, et olis saunassa enemmän seuraa. Ensikaudesta taitaa tulla vielä surkuhupaisampi kuin tästä.
 

W124

Jäsen
Mun mielestä hieno tapa tulla töihin johtajaksi. Ensin luettelee työt joita ei aio tehdä ja sitten nimeää Kallion etukäteissyntipukiksi jos jokin menisi pieleen. Epäselväksi jää vain se, mitä Urama tekee, jos ei kerran rakenna joukkuetta.
 

charlieglide

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Eiköhän nuo roolitukset selviä sitten kun suunnitelmia enemmän valotetaan. Tässä olisi taas Tepsillä hyvä rako järjestää jonkinlainen info/keskustelutilaisuus.
 

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Hiukan pelottaa tuo tieto, että Kallio kokoaa ensi kauden joukkueen. Näin siksi, että nämä Kallion suosituksesta/vinkkaamina tänne hankitut Allsvenskan arvat eivät kyllä ole vakuuttaneet taidoillaan pätkän vertaa. Vain Thorell oli poikkeus, mutta muut ovat olleet täyttä kuraa. Jos jatkossakin yritetään Kallion toimesta samaa eli pelaajarekryjen pääasiallinen kohde on Allsvenkan-taso, niin eipä paljon ole odotettavissa. Arpoja arpojen perään tyylillä ei mitään pysyvää rakenneta.

Laadukkaat pelaajat maksavat, ja jos TPS:ssä tätä ei vieläkään uskota, niin organisaatioon saadaan palkata vaikka kuinka monta johtajaa ja heille sopivat apupojat, mutta mikään ei silti välttämättä muutu. Vain se, että ruvetaan joka tasolla tekemään nöyrästi töitä menestyksen eteen, johtaa oikeaan suuntaan. Ei johtajien määrä todellakaan ratkaise mitään vaan raaka työnteko.
 

ILIMAVEIVI

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Eiköhän joukkueen rakentaminen jää valmennuksen, Kallion ja yhtenä vaihtoehtona muiden scouttien harteille. Näillä muilla scouteilla tarkoitan esim. Petteri Lehto. Toki hän scouttaa NHL joukkueelle mutta käy läpi/seuraa sen verran monta pelaajaa vuodessa ja entisenä Tepsiläisenä voisi antaa vinkkejä Kallion Tompalle/valmennukselle että tuossa voisi olla hyvä pelaaja. Tämä nyt oli tämmöinen oma pikku heittoni tähän Uraman ehtoon ettei hänen tarvitse rakentaa joukkuetta.
 

Defensor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki Luvialta Paraisille
Kallio haluaa olla kotona lasten kanssa eikä koota joukkuetta. Urama ei halua rakentaa joukkuetta? Kuka vittu sen rakentaa? :D Loppukausi hakataan kiekkoa päätyyn punasen jälkeen ja toivotaan pomppukiekkoja. Ei valmentajaa ensi kaudeksi. Ei mitään tavoitteita, ettei kenellekään tule paha mieli. Myydään ylihintaisia pelaajia syyskuussa. Palkataan tilalle johtajia, et olis saunassa enemmän seuraa. Ensikaudesta taitaa tulla vielä surkuhupaisampi kuin tästä.

Täällä plumpsahtelevat ensimmäiset kirveet kaivoon jo ensi kaudenkin osalta. Itse olisin toivorikkaana valmis odottelemaan touko-kesäkuuhun, kokoaa sen joukkueen sitten kuka hyvänsä.
 

Suurmestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Annetaan nyt Uramalle ja kumppaneille työrauha ja mahdollisuus näyttää. Minä suhtaudun ainakin ihan positiivisesti tähän juttuun, vaikka on tässä kieltämättä joitakin riskejä olemassa. Jos urheilutoimenjohtajan pitäisi kehittää ja uudistaa urheilupuolta sekä näiden lisäksi pitäisi kartoittaa pelaajia ja neuvotella sopimuksista, niin onhan siinä kieltämättä aika paljon työmaata. Periaatteessa tämä kuulostaa oikeinkin hyvältä järjestelyltä, jos UTJ saa oikeasti täydet valtuudet laittaa urheilupuolta kuntoon ja keskittyä sen puolen kehittämiseen. Hänen ei tarvitse käyttää aikaansa uusien potentiaalisten pelaajien metsästämiseen ja sopimusneuvotteluihin. Jos UTJ:n saa keskittyä nimenomaan urheilupuolen kehittämiseen kaikilla sen osa-alueilla ja saa valtaa tehdä päätöksiä oman parhaan näkemyksensä mukaan, niin lopputuloshan voi olla hyvä. Uraman on ilmeisesti myös tarkoitus keskittyä junioripuolen seuraamiseen ja miettiä esim. miten pelaajia saadaan kehitettyä jne. Onhan se niin, että kaikkeen ei vain riitä aika, koska vuorokaudessa on rajallinen määrä tunteja. Kallio voi sitten taas keskittyä täysillä pelaajakoordinaattorin tehtäviin eli pelaajatarkkailuun, uusien pelaajien etsimiseen ja sopimusneuvotteluihin. Tässähän on periaatteessa ihan hyvä työnjako ja kaiken järjen mukaan pelaajien hankkimisessa on mukana kolme henkilöä eli päävalmentaja, Kallio ja Urama. Jos yhtään on järkeä päässä, niin eiköhän nämä keskenään keskustele siitä millaisia pelaajia tarvitaan, kenelle tarjotaan jatkosopimusta jne.

Minusta tässä on kaksi kysymysmerkkiä.

1) Riittääkö Kallion osaaminen ja kyvyt rakentaa joukkueesta toimiva kokonaisuus, jossa on tarpeeksi taitopelaajia, työmyyriä, maalitykkejä, johtavia pelaajia, tasaisen varmoja suorittajia, fyysisiä puolustavia pelaajia, nopeutta ja ratkaisuvoimaa. En ole varma, että onko Kalliolla ainakaan vielä tarpeeksi osaamista ja näkemystä siitä miten rakennetaan menestyvä joukkue. Kalliolle lankeaa aika iso vastuu ja hänen täytyy tietää, mitä on tekemässä. Taitoa ja näkemystä vaaditaan häneltä.

2) Onko Uramalla oikeasti täydet valtuudet ja natsat kehittää toimintaa, tehdä muutoksia ja hoitaa asioita kuntoon. Jos ei ole, niin siten hänellä ei ole mitään virkaa. Sinänsä on mielenkiintoista, että Urama kantaa lopullisen vastuun hankinnoista, mutta ei kuitenkaan ole mukana pelaajien tarkkailussa ja hankintaprosessissa. Aika iso riski hänelle. Mutta haluan uskoa, että Kallio, Urama ja päävalmentaja keskustelevat keskenään, kun pelaajia hankitaan. Onhan se mielenkiintoista, että Kallio metsästää pelaajia pitkin maailmaa ja löytää jonkun itselle mieleisen. Sitten Urama päättäisikin, että ei kelpaa. Lähteekö Kallio sitten uudelle kierrokselle?

Toivottavasti roolit ovat selkeät ja jokainen ottaa vastuuta omassa roolissaan, eikä sitten piilouduta toisten selkien taakse. Mutta kyllä minä olen optimistinen ja uskon, että nyt Tepsi nimisen laivan suunta on kääntymässä kohti parempaa. Minusta nyt näyttää tilanne aika hyvältä. Tulevaisuus näyttää ja parin vuoden päästä ollaan viisaampia. Nyt tarvitaan kärsivällisyyttä ja työrauhaa toimistolle. TPS ui sen verran syvällä, että ei tästä lentoon ihan hetkessä lähdetä, mutta kyllä tämä nyt ihan hyvältä näyttää. Tässä tilanteessa on toki uhkakuvia, mutta paljon myös mahdollisuuksia. Minä ainakin uskon tällä hetkellä Tepsin osalta parempaan huomiseen. Ei Tepsi välttämättä ole mestari kaudella 2020-2021, mutta uskon, että oikeaan suuntaan ollaan menossa.
 

Guy Lafleur

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Riven Suomi, Chicago Cubs, lädifutis
Hiukan pelottaa tuo tieto, että Kallio kokoaa ensi kauden joukkueen. Näin siksi, että nämä Kallion suosituksesta/vinkkaamina tänne hankitut Allsvenskan arvat eivät kyllä ole vakuuttaneet taidoillaan pätkän vertaa. Vain Thorell oli poikkeus, mutta muut ovat olleet täyttä kuraa.

Onko sinulla tieto että Kalliolla näpit pelissä jokaisessa ruotsalaishankinnassa? Onko Larsson täyttä kuraa? Holm on 20 maalin tahdissa vaikka viime otteluissa onkin ollut hankalampaa? Ei nappihankinta, mutta kaukana siitä että olisi täyttä kuraa. @aurajoki taisi vähän taas innostua.

Jotain asiaakin tuossa kyllä oli. Olen samaa mieltä siitä että laadukkaista pelaajista tulisi maksaa. Sen lisäksi niiden tulee olla urheilullisesti eteenpäin meneviä kavereita. En mielellään näkisi pitkiä sopimuksia liian vanhoille pelaajille enää.
 

ILIMAVEIVI

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Annetaan nyt Uramalle ja kumppaneille työrauha ja mahdollisuus näyttää. Minä suhtaudun ainakin ihan positiivisesti tähän juttuun, vaikka on tässä kieltämättä joitakin riskejä olemassa.....
Ainahan näissä omat riskinsä on. Olipa vaikka miten hyviä pelaajia ja nimekäs joukkue niin esim. joku loukkaantumis kierre voi iskeä joka sitten vaikuttaa heti vaikka ei saisi. Tepsillä on tästä kokemusta ihan riitävästi mutta siitä huolimatta jos meinaa menestyä on otettava myös niitä riskejä toki hallittuja sellaisia.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Aika jännää että nyt haetaan erilaista lähestymistapaa joukkueen urheilulliseen johtamiseen ja jo ennalta se tuomitaan paskaksi.
 
En tiedä muistanko väärin, mutta meillä tais jossain vaiheessa entinen oma pelaaja vailla minkään sortin kokemusta rakentaa meille joukkueen. Saattoi hieman ehkä epäonnistua.

Tosiaan muistin varassa mennään, joten saa korjata jos dementia iskenyt.

Joo ja sitten on ollut pitkän linjan NHL-scoutteja myös samassa pestissä ja nekin ovat epäonnistuneet. Eli jospa antaisi jokaisen näyttää ihan omat kykynsä ennen kuin verrataan edeltäjiinsä.
 

septi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Aika jännää että nyt haetaan erilaista lähestymistapaa joukkueen urheilulliseen johtamiseen ja jo ennalta se tuomitaan paskaksi.

Aikalailla nyt vedetään mutkia suoriksi näissä kommenteissa. Meillä nyt siis joukkueen rakentamisesta (ihan Uraman omin sanoin) vastaa henkilö, jolla on pelaajauran lisäksi n. vuoden kokemus scouttina toimimisesta, ja joka on suoraan ilmoittanut ettei UTJn homma, jossa joukkueen rakennus on aika keskiössä, kiinnosta. Tässäkö ei saa nähdä uhkakuvia?

Itselläni on suuret epäilykset Kallion ammattitaidosta ja motivaatiosta ko. tehtävässä. Toivon todella olevani väärässä.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
"Urama vastaa joukkueesta. Urama rakentaa sen. Urama päättää. Mutta joku muu kiertää hallit ja etsii pelaajat - Uraman linjauksen mukaan. "

Tämähän nyt ei ollenkaan vastaa sitä mitä Urama itse on julkisuuteen kertonut, eli että Kallio/"työryhmä" rakentaa joukkueen. Mutta ei ole yllätys ettei tuo zombi ole tätäkään asiaa ymmärtänyt oikein, vaan tulkitsee Urama-Kallion perinteiseksi UTJ-scoutti -akseliksi.

Niin tässä pitäisi nyt ymmärtää, miksi Urama tuli ylipäätään julkisuuteen asiasta. Urama antoi lausunnon kieltääksen sen, että tekisi liiton palkkalistoilla Tepsin UTJ:n hommia. Näköjään moni nieli tämän pureksimatta.

Ei nyt kannata uskoa kaikkia lausuntoja mitä julkisuuteen annetaan.
 

septi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Niin tässä pitäisi nyt ymmärtää, miksi Urama tuli ylipäätään julkisuuteen asiasta. Urama antoi lausunnon kieltääksen sen, että tekisi liiton palkkalistoilla Tepsin UTJ:n hommia. Näköjään moni nieli tämän pureksimatta.

Ei nyt kannata uskoa kaikkia lausuntoja mitä julkisuuteen annetaan.

Urama ei mielestäni eritellyt että tämä toimintatapa koskisi vain aikaa huhtikuun loppuun asti kun on vielä liiton palveluksessa, vaan ylipäätään tulevaa tapaa urheilutoimen järjestelyyn.

Eli ihan en nyt osta tätä tulkintaa.
 

ILIMAVEIVI

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ehkä sittenkin on parempi ettei Urama sotkeudu joukkueen rakentamiseen. Maajoukkueessakin valmennus/ ns. skoutit kuten Jere Lehtinen valitsee joukkueen ja jospa se Urama haluaa tämän saman käytännön Tepsiin.
 

LOFIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
1922
Samapa se minulle on miten tuo järjestely teknisesti toimii, kunhan se toimii. Jos homma menee esimerkiksi tyylillä että Urama ideoi valmentajan kanssa pelityylin suuntaviivat ja sen miten joukkueen (ja joukkueiden) pelitapa suunnilleen menee ja Kallio sitten etsii ne sapluunaan sopivat yksittäiset pelaajat niin mikäs siinä.

Toivottavasti Uraman pesti kattaa KOKO Palloseuran jääkiekkopuolen, silloin on ihan ymmärrettävää että vastuuta jaetaan edustusjoukkueen osalta koska muuten hommaa on ihan liikaa yhdelle miehelle. Tärkeää olisi saada ajettua tiettyä pelillistä identiteettiä kaikkiin Palloseuran joukkueisiin, jotta siirtyminen eteenpäin ikäluokittain ja junioreista edustusjoukkueeseen toimii mahdollisimman saumattomasti. Koskee niin pelaajia kuin valmennusta, koska tuolla tavalla sitä pelaaja- ja valmentajapolkua voidaan alkaa luomaan kunnolla. Viimeistään jossain C-junnujen aikaan pitäisi alkaa ajamaan sisään sitä "tepsiläistä" pelitapaa, oli se sitten minkälainen tahansa. Tämän tepsiläisyyden luominen, sisäänajaminen ja kehittäminen pitäisi olla se Uraman tärkein tehtävä. Kun tausta on kunnossa, on edustusjoukkueenkin kasaaminen helpompaa kun on pohjalla valmis sapluuna ja täytyy vain etsiä siihen sopivat palaset. Enkä usko että tämä olisi joltain Kallioltakaan mahdoton tehtävä suorittaa.
 
Viimeksi muokattu:

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
Sehän on aivan sama vaikka hallinvahtimestari kasaa voittavan joukkueen, mutta kävisikö näin voi olla toinen asia.

Nythän uusi UTJ kertoi 1. haastattelussa jottei kasaa joukkuetta vaan sen hoitaa Kallio(joka sanoi aiemmin syksyllä jottei suostu utj:n hommaan koska haluaa aikaa perheelle, ei kai joukkuettakaan voi kasata ohi mennen jotta perheelle jää aikaa). Kalliolla ei ole kyseisestä tehtävästä kokemusta, eli homman hoitaa harjoittelija. Totta helvetissä voi onnistua, mutta ei kai nyt kannata pelihousujaan repiä jos joku epäilee vähän kuviota.

Edelliset harjoittelijat maksoivat 3 vuotta.

Miksi seura ei avaa utj/valmentaja kuviota enempää? Ainut joka osaa käyttää tiedotusvälineitä istuu oikea sormi perseessä ja ihmettelee kun pelkästään vasemmalla on hankala käyttää laitetta?

PS.
Tämän vuoden kuvioihin ei kai Urama voi osallistua, koska liiton palkoilla?
 

Juippi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Uramahan totesi, että rakenteet elävät edelleen ja asian kanssa tullaan myöhemmin ulos. Kannattaa lukea niitä juttuja.
 

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
Uramahan totesi, että rakenteet elävät edelleen ja asian kanssa tullaan myöhemmin ulos. Kannattaa lukea niitä juttuja.

Mitkä rakenteet, sanottiinko jutussa?

Sanottiinko jotta Kallio hoitaa joukkueen rakentamisen, koska Uraman mielestä utj-työssä on niin paljon tehtävää jottei sitä kerkeä tehdä?
 

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
Onhan tuo hivenen erikoinen juttu, että tälläiseen ratkaisuun päädyttiin, mutta ans kattoo miten meitin käy. Toimiakseen tuo pelaajien tarkkailu vaatisi kyllä muutaman ukon enemmän eikä niin, että Pyydys kiertelee yksin hakemassa pelaajia. Mielellään sellainen 4-8 henkeä joille Rale lyö valmentajan kanssa keskusteltuaan tiedot siitä, että millaista ukkoa haetaan. Kallista toki tuo on, mutta mikäli jotain tehdään, niin tehdään se ennemmin kunnolla eikä niin, että jätetään homma vajaaksi.

En tiedä olisi toimiva just joku 4 hengen tiimi jossa jokaisella olisi omat alueet, valtameren tuo puoli/eurooppa/suomi?

Tuollaiseen ryhmään ei haittaisi vaikka uutena väliin tulisi joku kokemattomampikin, kun olisi tukea ympärillä.

Kallistahan tuo olisi kuin luxus-saippua, mutta yksi ehdotelma muiden joukossa.
 

Juippi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Mitkä rakenteet, sanottiinko jutussa?

Sanottiinko jotta Kallio hoitaa joukkueen rakentamisen, koska Uraman mielestä utj-työssä on niin paljon tehtävää jottei sitä kerkeä tehdä?

Urama:

 Idea tuli seuran puolelta. He miettivät uudenlaista rakennetta. Eikä tämä rakenteen uudistaminen jää nimeämiseeni, mutta tulemme tämän kanssa ulos myöhemmin.
 

Suurmestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Aina tosiaan kaikkiin ratkaisuihin ja päätöksiin sisältyy riskejä ja kysymysmerkkejä. Tämä elämähän olisi ylipäätään tosi helppoa, jos aina pystyisi etukäteen varmasti sanomaan, mikä päätös tai suunnitelma toimii ja mikä ei. Ei sitä etukäteen pysty aina sanomaan, että kun näin toimitaan, niin varmasti menee hyvin. Joskus myös täytyy ottaa hallittuja riskejä ja tehdä rohkeita ratkaisuja. Toki järki pitää olla mukana.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös