Rapea vai pehmeä pitsapohja?

  • 4 025
  • 24

Rapea vai pehmeä?

  • Pehmeä

    Ääniä: 65 44,5%
  • Rapea

    Ääniä: 81 55,5%

  • Äänestäjiä
    146
  • Poll closed .

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Eli tähän tulee äänestys: Onko tosimiehen/naisen pitsapohja rapea vai pehmeä? Mitään muita mahdollisuuksiahan ei voi olla.

Edit. Kova moottorisahapohja voi tietysti olla, mutta minun mielestäni se on samaa kategoriaa kuin rapea, koska pehmeä ja täyteläinen pizzan olla pitää.

Edit2. Aiai, 16 äänestäjän jälkeen tilanne 9-7 rapealle. Äänestys on tiukka kuin Pelkosen Jaana.
 
Viimeksi muokattu:

Jii

Jäsen
Suosikkijoukkue
musta & valkoinen
Ehdottomasti pehmeä. Mikään ei ole niin ällöä kun sellainen keksipohja pizzassa.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pääasia on, että pohja on ohut. Ei mitään sentin paksuisia piirakkapohjia. Ja ohut pohja on yleensä reunoilta ontto ja hieman rapea, mutta muutoin pehmeä. Eli pehmeä on lähempänä oikeaa vastausta.
 

TML

Jäsen
Itse liputan rapean puolesta. Ei sen kummempia perusteluja eikä sillä loppupeleissä kauheasti väliä ole. Jos kuitenkin toinen pitää valita, on se rapea.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Rapea, ehdottomasti.

Joissakin pizzerioissa voi vielä törmätä ohut- ja rapeapohjaisiin pizzoihin. Joskus ennen karvakäsien perustamien pizzerioiden invaasiota Suomeen olivat pizzat 80-luvulla lähes aina ohut- ja rapeapohjaisia. Mutta oli niillä hintaakin ja silloin vaadittiin huomattavasti enemmän ostovoimaa pizzan saamiseksi kuin nykyään.

Rapeus on edelleen leimallista juuri suomalaisten pyörittämille perinteisille pizzapaikoille. Suomalaisten laatupizzerioiden lätyt ovat ohuempipohjaisia, mutta myös kalliimpia. Ohutpohjaiset pizzat ovat ikävä kyllä monesti hieman kärähtäneitä.

Kurdikiekkojen pehmeät taikataikinapohjat taas ovat monesti jopa vähän raakoja, etenkin megakokoluokkien pizzat. Mutta turha sitä on kamalasti laatua odottaa, jos känkyn saa mukaansa 3,5 eurolla.
 

Fordél

Jäsen
Pääasia on, että pohja on ohut. Ei mitään sentin paksuisia piirakkapohjia. Ja ohut pohja on yleensä reunoilta ontto ja hieman rapea, mutta muutoin pehmeä. Eli pehmeä on lähempänä oikeaa vastausta.

Samoilla linjoilla, mutta sanoisin kuitenkin, että se on enemmän rapeaan kääntyvä.

Sentin paksuiset pehmeät pullapohjat eivät ole mistään kotoisin, mutta toisaalta muutamassa italialaisessa paikassa on tullut syötyä sellaista pitsaa joka oli kyllä ohut, mutta olisi tarvittu moottorisahaa sen leikkaamiseen. Ranteet hajos totaalisesti siinä syömingissä.
 

Tiityy

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Habs, D Team + Maajoukkue
Niin siis ne muutamat hassut pitsat, joita olen Italiassa syönyt, ovat kyllä olleet äärimmäisen ohuita ja paistettu todella kovassa lämmössä ja omakin suu sanoo, että rapeampi ompi parempi.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Pizzan pohja on ohut ja rapea. Piste. Muussa tapauksessa kyse on pannupizzasta tai jostain muusta leivonnaisesta.
 

Chambza

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Flyers
Ilman muuta pehmeä. Kääritään rullalle ja työnnetään suuhun, taivas! Extra cheese.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Vaneripohja on paras, kestää pitkään.
 

ditrim

Jäsen
Vastaan Repeä.

Keskitietä kuljen tässä pizzapohja-asiassa. Ei mitään reisille valuva eikä mikään näkkileipä vaan sellainen sopivan rapsakka jonka voi syödä ilman verisiä ikeniä.

IZMIR!
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Pehmeä pohja mutta reunojen pitää olla rapsakat. Oikeastaan sellainen pohja on paras, joka rullakebuissa yleensä on.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Pizzan pohja on ohut ja rapea. Piste. Muussa tapauksessa kyse on pannupizzasta tai jostain muusta leivonnaisesta.

Tämä kiteyttää aika hyvin omankin näkemyksen.

Joskus 15 vuotta sitten lopetin Kotipizza-lättyjen syömisen kun lättyjen keskustan sai syödä lusikalla, en tiedä miten on nykyään.

Muutama "turkkilaisten" pizzeria saa pohjan tehtyä kohtuullisen rapsakaksi, mutta sanokaa tietävät onko se jauhoista, uuneista vai mistä kyse että täällä suomessa harvoin saa kunnon pitsapohjaa pizzerioista?

Mielestäni etelä-euroopassa tuodaan monesti pizzan kanssa jopa eri veitsi kun muun ruoan kanssa ja se kertoo jo jotain.



J
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eihän tähän ole kuin yksi vastaus olemassa: jos arvostaa hyvää, oikeaa pizzaa, pohjan pitää olla ohut ja rapea.

Jos tykkää suomalaisesta junttipizzasta, voi mennä esim. Ravintola Sivuraiteeseen ja vetää sellaisen pehmeäpohjaisen kiekon, jota myydään pizza-nimellä. Pizzaa se ei kuitenkaan muistuta edes etäisesti.

Ymmärrän toki, että moni valitsee jälkimmäisen. Onhan moni suomalainen kuitenkin ihan rehellisesti sitä mieltä, että italialaiset eivät osaa tehdä kunnon pizzaa. Enkä ala arvostella kenenkään makutottumuksia. Silti kannattaa miettiä, mitä oikeasti tarkoittaa pizza ja mitä puolestaan "pizza".
 

AnFa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Itselle ei ole tullut oikeasti edes mieleen, että joku söisi mieluummin pehmeätä kuin rapeata pohjaa pizzassa. Vähän sama kuin avautui se, että aikaiset miehet kusee istualtaan. Aina sitä oppii jotain uutta.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Tärkeintä on tietenkin että pohja on äärimmäisen ohut. Mielellään ilmassa heitelty muotoonsa. Sitten kun se rapsakkana tulee uunista niin reunat öljytään.

Pohja joka tapauksessa tärkein ominaisuus pizzassa. Ihan sama mitä siihen päälle laittaa jos pohja on huono, niin pizzakin on silloin huono.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ohut ja rapea ihan ehdottomasti, sellainen pehmeä pullapohja vie kyllä välittömästi ruokahalun.
 

Nakkikastike

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Mikko Pukka & Valencia CF
Ohut ja rapea mutta ei missään nimessä kärähtänyt.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Itselle ei ole tullut oikeasti edes mieleen, että joku söisi mieluummin pehmeätä kuin rapeata pohjaa pizzassa.

Kun pohja on tehty hyvistä jauhoista ja oikeilla mittasuhteilla niin on hyvää vaikka ei rapeaa olisikaan. Ns "pehmeä" pohja ei tarkoita sitä, että se olisi osittain raakaa.

Kyllä pizzerioissa osataan pohjat paistaa ainakin Turun seudulla. Osa kebab-pizzerioista alittaa riman mutta suureen määrään mahtuu myös floppeja.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Minulle se on ihan sama kunhan on ohut. Äänestyksessä äänestin kuitenkin pehmeää.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Pizzan pohja on ohut ja rapea. Piste. Muussa tapauksessa kyse on pannupizzasta tai jostain muusta leivonnaisesta.
Nimenomaan ja juuri näin. Piirakkapojat voivat mennä jonnekin muualle vinkumaan.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Nyt sitten vinkkejä kehiin mistä saa pizzaa rapealla pohjalla akselilta Pori-Tampere-Helsinki-Turku. Pitää mennä testaamaan tuo rapea pohja ehdottomasti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös