Rakennetaanpa Ouluun uusi areena

  • 255 104
  • 1 215

JPL

Jäsen
Vääristelet aivan tarkoituksella noita numeroita.

Ensinnäkin. Miksi puhut jälleen kerran sadasta miljoonasta eurosta? Siinä on vähintään puolet liikaa! Jäähallin saa takuuvarmasti rakennettua ALLE 50 miljoonalla eurolla kun sen suunnittelee järkevästi ja jättää kaikki turhat kotkotukset pois. Säästetty 50 miljoonaa on helvetin iso raha. Itse asiassa uskon että hallin hinta olisi lähempänä 30 kuin 50 miljoonaa.

Toiseksi. Miksi käytät otteluiden yleisökeskiarvona 5000 katsojaa? Nykyisessä ladossakin se on joka ikinen kausi ollut 5500 katsojan luokkaa. Uudessa hallissa keskiarvo saataisiin varmasti nostettua isommaksi, koska tarjolla olisi huomattavasti enemmän nimenomaan HYVIÄ paikkoja.

Kolmanneksi. Kärpät maksaa tällä hetkellä edustuksen lisäksi myös junnujoukkueidensa jään käytöstä vuokraa kaupungille. Ihan edarista sinne E- ja F-junnuihin asti. Jos halli olisi oma, kaikki nuo kulut jäisivät pois ja sama raha olisi käytössä lainan maksuun. Lisäksi hallin jääaikaa myytäisiin luonnollisesti myös kaikille muille mahdollisille tahoille niin että jää olisi käytössä aamusta iltaan. Oulussa on huutava pula jäävuoroista. Kaikki hallit on buukattu täyteen ja kysyntää olisi enemmänkin.

Neljänneksi. Raksilan hallikin on kohta 50 vuotta vanha. Miksi yrityksen tarvitsisi tyytyä 25 vuoden lainaan? Yritys voi hyvin ottaa vaikka 40 vuoden lainan. Yksityishenkilöille niin pitkiä lainoja ei herkästi myönnetä, koska ihminen ehtii siinä kupsahtaa jo pois, mutta yritys on eri asia. Yritys säilyy, henkilöt sen sisällä vain vaihtuvat. Kärpätkin on kohta 80-vuotias seura.

Voit käyttää omia numeroitasi ihan vapaasti.

30M€:lla saattaisi saada 5000 henkeä vetävän jäähallin, tyyliin Lappeenrannan suunnitelmat, vaikkakin itse epäilen että sielläkin lopputulos tulee olemaan jossain 40-50M€ välillä. Sitä vain ei voi ääneen sanoa vielä, koska sairaanhoitajat ja homekoulut. Et voi laskea mitään investointia optimistisesti, vaan numerot pitää aina ajatella huonon ajan mukaan, koska kikut pitää maksaa silloinkin. Silloin näet myös investoinnin riskit, eikä ajatus ole pelkkää unelmointia ja höttöä.
25v jälkeen pitää tehdä jo melko paljon remonttia. Siksi heitin tuon 25 laina-ajaksi. Ei muuta kuin Tommille viestiä menemään, kun näyttää kiinteistö- ja urheiluseuraosaamista löytyvän.

Oulun Kärpät osakeyhtiö maksaa edustuksen sekä A-junnujen vuorot. Loput on ry:n heiniä. Ja niissä vuokrat on vielä merkittävästi pienemmät.

pääasiassa Kärppien junnut treenaa halvemmalla jäällä, esim. Raksila 2:ssa, minkä omistaa Kärpät ja kaupunki yhdessä.

Olisihan se mahtavaa, jos Kärpillä olisi oma monitoimiareena, mikä olisi myös kannattava. Mutta jos se olisi mahdollista, niin se olisi jo tehty.
 

avail

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Teillä on @JPL ja @Porvoon Kärppä molemmilla hyviä ajatuksia ja se totuus varmasti löytyneekin jostain tuolta teidän ajatustenne välimaastosta. Asiantuntija en ole minäkään, joten jätän osallistumiseni tähän keskusteluun tasan tämän viestin mittaiseksi, mutta pari asiaa tuli ainakin nyt mieleen.

Pitää muistaa, että hallin rakentaminen on vasta ensimmäinen kuluerä ja sen jälkeen ne varsinaiset kustannukset vasta alkavatkin. Muun muassa hallin kiinni pitäminenkään ei ole ilmaista. Jätehuolto, kiinteistöhuolto, kylmälaitteet, ilmastoinnit, lämmitykset, ihan kaikki juoksevat kulut niin auki- kuin kiinniollessakin pitää ottaa huomioon.

Jos Kärpät maksaa tällä hetkellä kaupungille vuokraa 2500 € ottelutapahtumasta, niin tuo on aivan mitätön summa mitä omalle henkilökunnalle pitäisi maksaa omassa hallissa. Pelkästään yhden työntekijän palkkaaminen 2000 € kuukausipalkalla maksaa tyelleineen, yelleineen, veroineen jnejne yritykselle noin 3100 € kuussa. En edes tiedä paljonko esimerkiksi Raksilassa on hallin väkeä paikalla ottelutapahtumassa, mutta arvioisin pelkästään huoltotehtävissä olevan vähintään viisi henkeä, joka luultavasti on aika ankarasti alakanttiin kaiken lisäksi arvioitu. Tämä tekisi kuukaudessa hieman yli 15000 €, heille kun ei voi maksaa pelkästään sen ottelutapahtuman aikaisesta työstä, vaan myös kaikesta hallin toiminnan ylläpitämisestä sen ympärillä. Marraskuussa Kärpillä on viisi kotiottelua otteluohjelmassa, eli kaupungille maksetaan vuokraa noin 12500€ johon sisältyy kaikkien kulujen lisäksi myös nuo hallin työntekijät.

Lisäksi uskaltaisin väittää, että Kärpät ei pystyisi haastamaan julkista palvelua hinnoittelullaan, joka ajaisi harrasteporukat yms joko Linnanmaalle tai Raksilaan höntsäämään, eikä Kärpät näin saisi edes sitä oman organisaation ulkopuolista vuokratuloa josta kaupunki tällä hetkellä nauttii.

Eli kaikessa lyhykäisyydessään olettaisin asian olevan juuri kuten @JPL sen tuossa ylempänä ilmaisikin; jos se olisi mahdollista, niin se olisi jo tehty.
 

Glove

Jäsen
Mitenhän nuo jenkkien yliopistot rahoittaa noita areenoitaan? Esimerkiksi Penn State University rakensi 2013 88 miljoonaa dollaria maksaneen kompleksin, johon sisältyi 6000 paikkainen pääareena ja harjoitushalli. University of Nebraska Omaha teki samaan hintaan hieman alle 8000 katsojan areenan 2015.
 

vanukas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
"Kaupunginhallitus päätti laatia hankeselvitykset tapahtuma- ja elämysareenan vaihtoehtoisista sijaintipaikoista. Areenaa kaavaillaan joko Raksilan poliisi- ja oikeustalon paikalle tai Raksilan urheilupuistoon. Suunnitelmassa tarkennetaan areenan tekninen toteuttamismalli, kustannusarvio sekä mahdolliset ulkopuoliset sijoittajat. Suunnitelmiin varataan rahaa 300 000 euroa, ja niiden oletetaan valmistuvan vuoden 2021 loppuun mennessä. Suunnitelmien valmistumisen jälkeen tehdään vuonna 2022 päätös areenan sijoittumisesta.


Suunnittelun lähtökohtana on noin 35 000 kerrosalaneliön kokoinen areena, johon parhaimmillaan mahtuisi 12 000 ihmistä. Jääkiekko-ottelun kapasiteetti olisi noin 10 000 katsojaa. Toteutus on mahdollinen yhtiömuotoisella mallilla. Kaupunginhallitus tiedostaa, että areena ei toteudu ilman Oulun kaupungin sitoutumista ja rahallista panostusta." -MunOulu
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: JPL
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mitenhän nuo jenkkien yliopistot rahoittaa noita areenoitaan? Esimerkiksi Penn State University rakensi 2013 88 miljoonaa dollaria maksaneen kompleksin, johon sisältyi 6000 paikkainen pääareena ja harjoitushalli. University of Nebraska Omaha teki samaan hintaan hieman alle 8000 katsojan areenan 2015.
Luultavasti lahjoituksilla. Niillä ne yliopistot itsekin pitkälti pyörivät.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Olisihan se mahtavaa, jos Kärpillä olisi oma monitoimiareena, mikä olisi myös kannattava. Mutta jos se olisi mahdollista, niin se olisi jo tehty.
Unohda jo se monitoimiareena. Minä puhun jäähallista, enkä mistään vitun monitoimiareenasta, johon sinä olet näköjään hirttäytynyt. Ja olet muutenkin väärässä. Vaikkapa kymmenen vuotta sitten Kärpät oli yrityksenä merkittävästi pienempi pumppu. Silloin niillä ei olisi ollut vielä paukkuja hommaan. Toisaalta Raksilan halli on tähän asti ajanut asiansa joten kuten, eli ei ole ollut ihan pakottavaa tarvettakaan. Nyt kuitenkin aletaan olla siinä tilanteessa, että Raksilan hallissa ei voida enää juuri bisnekselle saada kasvua aikaan ja toisaalta se halli alkaa myös hajota käsiin, joten jotain on tehtävä lähivuosina joka tapauksessa. Tässä tilanteessa Kärpät voisi jo rakentaa uuden hallin itse itselleen, koska kaupunki vatvoo asiaa joka tapauksessa vuosia. Kaupungillehan Raksilan halli on jäähallina vielä ihan ok. Ei heillä ole mitään kiirettä uudelle hallille. Pienillä peruskorjauksilla Raksilalle saadaan kaupungin tarkoituksiin lisäaikaa vielä vaikka kuinka paljon. Kärpille puolestaan jokainen vuosi, mitä Kärpät joutuu Raksilassa vielä viettämään, syö yrityksen kasvua. Kärpille olisi suuri etu päästä mahdollisimman pian modernimpaan halliin. Mutta ei Kärpätkään tarvitse monitoimiareenaa. Kärpät tarvitsee nykyaikaisen jäähallin, jossa voi järjestää nykyaikaisen ottelutapahtuman.
 

Angelo Bronte

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät & Luleå HF
Hohhoijaa, alkaa olemaan aika väsynyttä tavaraa tämä Porvoon Kärpän puskista huutelu. Laita sinne Virkkuselle viestiä ja kysy sieltä suoraan näistä, turhaan sinä täällä jatkoajalla joka asiasta huutelet. Kärppien toimistolla voisi petrata aika monessa asiassa ja kritiikki välissä on ihan paikallaan. Taloudenpito ei kuitenkaan todellakaan ole sellainen asia, josta Urheilukadun väkeä voisi moittia. Myös minä olen aivan varma, että jos jäähallin rakentaminen omillaan olisi taloudellisesti jotenkin mahdollista ja järkevää, olisi se jo varmasti tehty.

Aivan helevetin vaikeaa näyttäisi joillekin olevan Suomen parhaan urheiluseuran kannattaminen.
 

JPL

Jäsen
Alkaa jo risomaan itseäkin.

Tuon kokoluokan investointiin ET saa rahaa jäähallin tulopohjalla, koska se ei ole kannattavaa. Siksi halliin pitää saada kissannaittajaisia ja muuta ohjelmaa riittävän paljon. Jos tehtäisiin uusi jäähalli, niin yksityistä rahaa ei tulisi senkään vertaa ja hallin vastuu olisi pelkästään kaupungilla. Esimerkkinä nyt vaikka tuo Lappeenranta, missä eilen tehtiin kaupungin toimesta päätös jatkaa Kisapuistossa ja tehdä sinne uusi jäähalli. Keskustaan olisivat saaneet yksityistä rahaa ja SaiPan mahdollisuudet kehittää toimintaa olisi olleet paremmat, mutta kaupunki katsoi laskettua euromäärää ja tekivät sen pohjalta päätöksen.

Turhaan sinä tästä henkilökohtaista teet. Perustele asiasi kunnolla, niin päästää keskustelemaan vähän sivistyneemmin.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: kop

1971

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kaleva 27.10. 2020

Oulun kaupunginhallitus päätti maanantaina, että tapahtuma- ja elämysareenan eli Areenan sijoittumisesta poliisi- ja oikeustalon tontille (vaihtoehto yksi) laaditaan hankesuunnitelma ja vaihtoehdosta kaksi eli Areenan sijoittumisesta Raksilan urheilupuistoon tehdään hankeselvitys.

Niiden on määrä valmistua vuoden 2021 loppuun mennessä. Suunnitelmien tekemiseen varattiin 300 000 euroa rahaa.

Hankesuunnitelmassa varmistetaan tekninen toteutusmalli, määritetään tarkempi kustannusarvio sekä selvitetään myös mahdollisten sijoittajien mukaan tulo Areena-hankkeeseen.

Hankesuunnitelman ja hankeselvityksen valmistumisen jälkeen vuonna 2022 on tarkoitus tehdä päätös vaihtoehtojen välillä.

Kaupunginjohtaja Päivi Laajala asetti 9. kesäkuuta työryhmän, jonka tehtävänä oli laatia esitys Areenan vaihtoehtoisista sijaintipaikoista elokuun loppuun mennessä.

Tarkastelun lähtökohtana on ollut, että Areenan koko on 35 000 kerrosneliömetriä, katsomopaikkoja jääkiekko-otteluissa 10 000 ja konserteissa 12 000. Rakentamiskustannusten on molemmissa vaihtoehdoissa oletettu olevan noin 75 miljoonaa euroa.

Senaatin Asema-alueet Oy:n kanssa tehdyn aiesopimuksen perusteella asemanseudulla jatketaan ensimmäisen kaavavaiheen työtä. Tavoitteena on, että kaava valmistuu vuonna 2022 ja investoijan kilpailuttaminen toteutettaisiin vuoden 2021 aikana.

Jos Areena päätetään sijoittaa poliisi- ja oikeustalon tontille, kaavoitus käynnistyisi hankesuunnitelman laatimisen ja sitä seuraavan Areena-päätöksen jälkeen 2022.

Raksilan urheilualueeseen kohdistuu työryhmän mukaan todennäköisesti useita muutoksia lähitulevaisuudessa, jolloin VE-2:n mukaiselle sijoitukselle voi löytyä useita erilaisia mahdollisuuksia.


Siinäpä oikeita lukuja pohdinnan lähteeksi. Lisäksi aamun lehdessä oli juttua myös yliopiston haaveista siirtyä Raksilaan (markettien alueelle). Tällä projektilla taisi olla maaliskuun loppuun asti aikaa toimittaa tietoja mm. siirtyvistä toiminnoista ja logistiikkatarpeista. Samalla pitää toimittaa tieto, että millaisiin vastuualueisiin yliopisto, Kesko ja Arina jakavat Raksilan marketalueen.
 

HokiJone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Luleå HF
Olisihan tuo melko 80-lukua rakentaa "jäähalli" Ouluun. Vai vieläkö menet Verkkokauppaan etsimään CD-soittimia, vai kenties VHS-nauhureita?

Onneksi tuo areena on etenemässä edes vauvan askelin kaupungin päässä. Edelleenkin tuo kompleksi edistäisi muutenkin kaupungin viihdetarjontaa ja mahdollistaisi paljon erilaisten tapahtumien järjestämistä lähes ydinkeskustassa. Ei tuossa hankkeessa pelkästään Kärppäpelit ja niiden tuomat areenan vuokratulot ole fokuksessa. Mielestäni tässä pitää edetä kunnianhimoisesti, aivan kuten verrokkikaupungeissa. Ja tiedoksi myös @Porvoon Kärppä , että Oululle verrokki ei ole mikään Lappeenranta tai Hämeenlinna.
 

Left Wing

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Senaatin Asema-alueet Oy:n kanssa tehdyn aiesopimuksen perusteella asemanseudulla jatketaan ensimmäisen kaavavaiheen työtä. Tavoitteena on, että kaava valmistuu vuonna 2022 ja investoijan kilpailuttaminen toteutettaisiin vuoden 2021 aikana.

Jos Areena päätetään sijoittaa poliisi- ja oikeustalon tontille, kaavoitus käynnistyisi hankesuunnitelman laatimisen ja sitä seuraavan Areena-päätöksen jälkeen 2022.

Pitäiskö tästä ymmärtää että jos kaikki menee putkeen, niin areenan rakennustyöt vois alkaa 2023?
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Eikös täällä kaikki ole hoksinut, että Yliopisto on lyönyt pahasti kapuloita rattaisiin ?
Seuraavat 5 vuotta kinastellaan opinahjon paikasta ja sitten aletaan miettiä 2030 mitäpä muuta ?
Kandeis vaan laittaa Raksila kuntoon ja sillä siisti...
 

JPL

Jäsen
Eikös täällä kaikki ole hoksinut, että Yliopisto on lyönyt pahasti kapuloita rattaisiin ?
Seuraavat 5 vuotta kinastellaan opinahjon paikasta ja sitten aletaan miettiä 2030 mitäpä muuta ?
Kandeis vaan laittaa Raksila kuntoon ja sillä siisti...

Ei ole hoksannut, koska ei ole lyönyt.

Yliopistolle ja Keskolle sekä Arinalle annettiin eilen ohjeistus tehdä suunnitelmat keskustan kampukselle nykyisten markettien paikalle, mikä ei sisällä Oikeustalon tonttia, sen enempää kuin Palolaitoksen tai nykyisen jäähallinkaan.

"Oulun yliopiston, Arinan ja Keskon edustajien allekirjoittamassa hakemuksessa esitetään, että Oulun kaupungin Raksilan kaupunginosassa sijaitsevien tonttien 564-12-35-2, 564-12-35-3, 564-12-35-4, 564-12-35-5 ja tontteihin rajoittuville puistoalueille 564-12-35-0 kaavoitusta jatketaan siten, että myös Oulun yliopistolle myönnetään suunnitteluvaraus kaavoituksen kohteena olevalle alueelle. Yhteistä suunnitteluaikaa varataan 31.12.2021 saakka. Hakemuksessa esitetään, että suunnitteluaikana:
- Oulun kaupunki määrittelee mahdollisen tapahtuma-areenan paikan
- alueelle tehdään liikennesuunnitelma ja sovitaan siihen liittyvien infrakustannusten jako
- suunnitellaan alueiden pysäköintiratkaisut
- kartoitetaan mahdollisuudet alueen hiilijalanjäljen minimoimiseksi "

" Maanvuokrasopimukset Kohteena olevat tontit ovat kaupungin omistuksessa ja niiden vuokrasopimus päättyy toimijoiden kanssa 31.12.2020. Tonttien vuokralaiset ovat:
- tontti 564-12-35-2, Tehtaankatu 1: Arinan Kiinteistöt Oy
- tontti 564- 12-35-3, Tehtaankatu 3: Arinan Kiinteistöt Oy
- tontti 564- 12-35-4, Tehtaankatu 5: Kruunuvuoren Satama Oy
- tontti 564-12-35-5, Ratakatu 1: Raksilan Paikoitus Oy
Maanvuokrasopimusten selvityksen ja asemakaavamuutoksen edellyttämä jatko päätetään erikseen yhdyskuntalautakunnassa 31.12.2020 mennessä."


Tietenkin nämä kaikki vaikuttavat varsinkin liikenteen ja pysäköinnin yms. suunnitteluun. Mutta niin ne tuppaa tekemään. Parempi se on, että nämä kaikki suunnitellaan kokonaisuutena, vaikka sitten kävisikin siten, että uusi Areena tulisi vaikka pesäpallostadionin paikalle. Ei hetkauta itseä juurikaan. Mutta varmaan tuo ratapihan alue olisi kaupungin imagon kannalta parempi. Siihen olisi mahdollisuus rakentaa erittäin hieno kokonaisuus, varsinkin jos yliopisto sekä nuo suuret ketjut (K ja S) siihen tulee mukaan.
 

HokiJone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Luleå HF
Ei ole hoksannut, koska ei ole lyönyt.
Juurikin näin.


Tuon artikkelin lopussa mainitaan sama, eli asemanseudun kaavahankkeen mukana mietitään areenan sijoittumista, kun taas yliopiston / markettien tontit omana instanssinaan.

Toki nämä nivoitutvat liikenteellisesti yhteen, mutta en usko että toinen projekti estää toisen etenemistä millään tavalla.
 

Arthur Morgan

Jäsen
Suosikkijoukkue
AC Oulu, Kärpät, Huuhkajat
Tähän väliin katsaus jalkapallon puolelle. Siellä puuhaillaan tosissaan 5000 hengen stadionia heinäpäähän. Kustannusarvio tuolle on n. 13 miljoonaa. Olisi parhaassa tapauksessa käytössä jo kesällä 2023.

Miksi sen pitää jääkiekon puolella olla niin helvetin vaikeaa?
 

JPL

Jäsen
Tähän väliin katsaus jalkapallon puolelle. Siellä puuhaillaan tosissaan 5000 hengen stadionia heinäpäähän. Kustannusarvio tuolle on n. 13 miljoonaa. Olisi parhaassa tapauksessa käytössä jo kesällä 2023.

Miksi sen pitää jääkiekon puolella olla niin helvetin vaikeaa?
Sielllä taisi olla aika kätevästi rahoituspuoli hoidettuna. Tätä varten tehty sijoituksia, jotka sitten poikineet niin paljon, että tuo stadion on mahdollista rakentaa. Mutta tuollainen ulkostadion on varmaan käyttökustannuksilta aika selvästi halvempi ylläpitää, kuin sisäareena. Tätä veikkaisin suurimmaksi eroksi, tuon 50-60M€ lisäksi. :)
 

Arthur Morgan

Jäsen
Suosikkijoukkue
AC Oulu, Kärpät, Huuhkajat
Sielllä taisi olla aika kätevästi rahoituspuoli hoidettuna. Tätä varten tehty sijoituksia, jotka sitten poikineet niin paljon, että tuo stadion on mahdollista rakentaa. Mutta tuollainen ulkostadion on varmaan käyttökustannuksilta aika selvästi halvempi ylläpitää, kuin sisäareena. Tätä veikkaisin suurimmaksi eroksi, tuon 50-60M€ lisäksi. :)
Joo ja aika iso osa on yksityisyä rahoitusta. Muistankohan oikein että kaupungilta haetaan 1,5milj. rahoitusta. Mutta helpompi se taitaa tosiaan olla saada jalkapalloareena, entä monitoimihalli, ihan sama mikä kaupunki.
 

vanukas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
Voisikohan tämä uusi jalkapalloareena olla sellainen paikka, jossa Kärpät voisi jossain vaiheessa pelata ulkoilmaottelun? Toisin sanoen onko siellä tilaa jossain kohtaa nostaa katsojakapasiteettia lisäkatsomoilla?
 

Arthur Morgan

Jäsen
Suosikkijoukkue
AC Oulu, Kärpät, Huuhkajat
Voisikohan tämä uusi jalkapalloareena olla sellainen paikka, jossa Kärpät voisi jossain vaiheessa pelata ulkoilmaottelun? Toisin sanoen onko siellä tilaa jossain kohtaa nostaa katsojakapasiteettia lisäkatsomoilla?
Havainnekuvista päätellen kyseessä on aika perus jalkapallostadion, eli erittäin huono paikka pelata jääkiekkoa. Alimmat rivit on kentän tasalla ja kenttä todella paljon isompi kuin jääkiekossa. Siihen päälle vielä mahdolliset ongelmat nurmen suhteen (vaikka tekonurmi sinne tulisikin), niin aika paljon saa tapahtua että siellä jääkiekkoa pelattaisiin.
 

Aho#5

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tähän väliin katsaus jalkapallon puolelle. Siellä puuhaillaan tosissaan 5000 hengen stadionia heinäpäähän. Kustannusarvio tuolle on n. 13 miljoonaa. Olisi parhaassa tapauksessa käytössä jo kesällä 2023.

Miksi sen pitää jääkiekon puolella olla niin helvetin vaikeaa?
Mikä vika Raatissa on? Eikö se vasta remontoitukkin.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mikä vika Raatissa on? Eikö se vasta remontoitukkin.
No Raatin tapauksessa taitaa katsojia eniten hiertää se, että kyseessä on yleisurheilustadion eikä varsinainen jalkapallostadion. Pääkatsomo on tavallista lähempänä juoksuratoja, mutta aurinkokatsomon puolella on juoksuratojen lisäksi myös pituushyppypaikatkin kasvattamassa etäisyyttä kenttään. Lisäksi kenttä on käytännössä auki pohjois- ja eteläpäädystä, mikä ei huonommalla säällä ole ideaalinen ratkaisu, varsinkin kun ottaa huomioon, että alue on aika tuulinen. Myös parkkipaikkojen puute ja kapasiteetti on nostettu ongelmiksi.
 

Arthur Morgan

Jäsen
Suosikkijoukkue
AC Oulu, Kärpät, Huuhkajat
Mikä vika Raatissa on? Eikö se vasta remontoitukkin.
Tuossa ylempänä @aurora borealis avasikin hyvin juttuja. Jalkapallostadion on jalkapallostadion, yleisurheilustadioneilla ei imo pidä pelata jalkapalloa ellei yksinkertaisesti ole parempaa tarjolla, kuten Oulussa. Nurmen kuntokin on välillä ollut sitä luokkaa, ettei siellä pitäisi pelata muutenkaan. Siihen päälle vielä se ettei joukkueella ole lupa harjoitella siellä, vain pelata.

Jätetään se Raatti jatkossa erinäisiin yleisurheilukisoihin, jotka teke nurmesta pottupellon ja pelataan jalkapalloa sille tarkoitetulla stadionilla.
 

Yeap

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Taas on Raksilan alue esillä

Mutta montakohan eri suunnitelmaa Kaleva esittelee Huuhkajanpuistosta aina torille saakka, siellä on Matkakeskusta ja Hallituskadun bulevardista lähtien eikä yksikään toteudu. Kyllä monenlaista esitellään lehdessä, mutta mihin se kaatuu heti sen jälkeen kun uutinen siitä on maailmalla?
 

HokiJone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Luleå HF
Taas on Raksilan alue esillä

Mutta montakohan eri suunnitelmaa Kaleva esittelee Huuhkajanpuistosta aina torille saakka, siellä on Matkakeskusta ja Hallituskadun bulevardista lähtien eikä yksikään toteudu. Kyllä monenlaista esitellään lehdessä, mutta mihin se kaatuu heti sen jälkeen kun uutinen siitä on maailmalla?
Melkoista soutamista ja huopaamista, jeesus sentään. Myös toinen artikkeli oli tänään Kalevassa, jota en jaksa tähän nyt etsiä, jossa kerrottiin, että jos pesäpallostadionin tilalle päädytään areena rakentamaan, niin se tulee kysymykseen 10-15 vuoden päästä. Nauroin melkein kuset housuihini.
 

Rautanaamio

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, New Jersey Devils
En toivo teille Lappeenrantalaisen kiekkoyhteisön kohtaloa tässä asiassa. Toivottavasti saatte nykyaikaisen areenan !
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös