Rönnbergin taklaus Rosaan 23.3.2010.

  • 55 711
  • 345

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jos yläkerta meni noin pitkäksi aikaa sekaisin niin vastuullinen lääkäri epäile AINA aivotärähdystä. Ja silloin ei peliä jatketa.

Aivotärähdyksen hauskoihin piirteisiin kuuluu mm. vasta tunteja myöhemmin alkavat päänsäryt, huimaukset jne. Eli ne eivät välttämättä ilmene heti.

Nyt täytyy muistaa, että urheilulääkärit eivät ole lääkäreitä vaan urheilulääkäreitä. Tämän on sanonut eräs Ässien takavuosien lääkäri, joka puudutti pelaajan peukaloa tärkeää peliä varten ja jatkoi, että jos hän olisi pelkkä lääkäri, hän määräisi pelaajan parin viikon lepoon ja vamma paranisi. Urheilun parissa toimivat lääkärit joutuvat usein venyttämään etiikkaansa, niin Bluesin kuin Kärppien kopissakin.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Mielestäni olen ollut todistamassa tilanteita jossa kymppi on annettu ainoastaan sukeltajalle, eli ns rikkoja ei ole saanut mitään.

Jaa, itse olen kyllä ymmärtänyt että noista tuli aina kakkonen sille "rikkoneellekin" pelaajalle. Miksi, siihen en ikinä keksinyt vastausta. Ja kuten edelläkin mainittiin, niin tämähän oli täysin idioottimainen sääntö. Pelkkä kymppi sinällään olisi erittäin hyvä.

Mutta joo, anteeksi off-topic.
 

Sarastro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jos nyt todetaan että:

Rosa filmaa, josta seuraa, että hän on pelle,ämmä,mieshuora yms. --> Kärpät on nolo ämmälauma yms.
Mäkiaho sukeltelee tai legendaarisesti kaatuilee, hän on...................?
--> Blues on........?

Voisko esim. E, Juhaht, Gags, tai kuka vaan halukas täyttää lauseet loppuun?

Lopputulemahan on tilanteissa sama, eli teolla saavutetaan omalle joukkueelle ansiotonta hyötyä.
 

Tuljakov

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, PaKa
Kyllähän tämä nyt menee jo vähän naurettavaksi terminologian vääntelyksi, mutta kun itse kuulin ensimmäistä kertaa käytettävän sanaa filmaaminen, lausujana oli joku suomalainen painija 80- ja 90-luvun taitteen tienoilla ottelun jälkeisessä haastatelussa. Kyseinen henkilö (en muista nimeä) valitteli vastustajan esittäneen osumia, joita ei todellisuudessa tapahtunut. Muistaakseni vastustaja näytteli suomalaisen puskeneen häntä päällään pari kertaa ottelun aikana, jonka jälkeen suomalainen hylättiin. Myös hidastuksista pystyi näkemään, että kontaktia ei todellakaan ollut kyseisissä tilanteissa. Taisi olla joku vähän isompikin ottelu.

Sen jälkeen olen pitänyt filmaamista kaikenlaisena esittämisenä ja tuomarin tarkoituksellisena hämäämisenä, sisältäen sukellukset, vaikka termi aluksi vaikuttikin jotenkin huvittavalta ja omituiselta.

Liittyykö tämä sitten enää aiheeseen varsinaisesti, ei välttämättä.

Rangaistus ansaittu, kärsitty, ei isoa loukkaantumista, ei ratkaisevia seurauksia muutenkaan ottelusarjan kannalta, kaikilla kaikki hyvin?
 
Viimeksi muokattu:

Lauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues & Devils
Jos nyt todetaan että:

Rosa filmaa, josta seuraa, että hän on pelle,ämmä,mieshuora yms. --> Kärpät on nolo ämmälauma yms.
Mäkiaho sukeltelee tai legendaarisesti kaatuilee, hän on...................?
--> Blues on........?

Vedät siis = merkin Mäkiahon kaatumiselle ja Rosan kuolemalle? Etkö näe näillä tapauksilla mitään eroa?
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Edmonton
Taklaus on tuomittava. Rosalla ei ole pelivälinettä hallussa ja pommi osuu päähän, vaikkei siinä mitenkään yybertörkeästi kyynärpäällä telotakkaan.

Rosan "vakava loukkaantuminen" kesti sitten sen 18 minuuttia ja se on säälittävää. Ei muuta kuin uutta pommia kaveriin - puhtaita siis. Eiköhän tuollaisen pellen pelihalut hiivu, kun pitää ruveta jatkuvasti katselemaan olan yli, että milloin tulee.
 

Grohl

Jäsen
Mikäli valot käyvät poissa on kyseessä aina aivotärähdys. Ja siltä Rosan loikoilu näytti. Oli aivotärähdys kuinka lievä hyvänsä niin se avaa portit huomattavasti pahemmalle loukkaantumiselle. Silloin pelaajan päästäminen jäälle olisi täysin edesvastuutonta eikä yksikään lääkäri ota sitä vastuuta. Eikä tarvita portsaria pitämään kaveria poissa, riittää kun sanotaan että jäälle et tule.

Tämän takia pidän Rosan loikoilua filminä, vaikka varmasti kipeää tekikin.

http://www.youtube.com/watch?v=8up-tkxZ4r8
Aikamoinen ämmä tämä Kariyan vanhin veljes. Hamekangasta tähänkin suuntaan. Wink wink. Enempää asiaan ottamatta kantaa, tietämättä mikä on ollut tällin kovuus ja asian oikea laita, niin tällaisia kentälle palaamisia on esittänyt mm. kaveri, joka on varmasti erittäin tarkka lääkäreidensä kanssa aivotärähdyksistä.
 

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Lainaus wikipediasta: Filmaaminen on urheilussa käytettävä termi, jolla tarkoitetaan tahallista kaatumista tai teeskenneltyä loukkaantumista tarkoituksena hankkia itselleen tai joukkuelleen etua.
Näinhän siellä lukee. Ja kyseisen tekstin kirjoittamisen Wikipediaan on aloittanut käyttäjä SM joka on kaikkien alojen asiantuntija ja usein surullinen, koska Wikipediassa on monia käyttäjiä, jotka haluavat poistaa tietoa. Tuo edellinen on muuten hänen ikiomaa tekstiään: http://fi.wikipedia.org/wiki/Käyttäjä:SM

SM:n jälkeen juttua on muokannut Velma (http://fi.wikipedia.org/wiki/Käyttäjä:Velma) joka on myös monipuolinen heppu. 26-vuotias maisemasuunnittelija joka on varsinainen wikipediakone, 15000 muokkausta rikki syyskuussa 2008.

Seuraava muokkaaja on santtu97, Imatralta kotoisin oleva poika (http://fi.wikipedia.org/wiki/Käyttäjä:Santtu97)

Ja joku pätee täällä ja perustelee omat näkemyksensä lainaamalla Wikipediaa.

Itse taklauksesta. Kiekottomaan pelaajaan tulee eli mun mielestä selkeä jäähy. Mutta tarkistakaa nyt ihmeessä Wikipediasta.
 

miklaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät (Sympatiat HIFK)
Nyt täytyy muistaa, että urheilulääkärit eivät ole lääkäreitä vaan urheilulääkäreitä. Tämän on sanonut eräs Ässien takavuosien lääkäri, joka puudutti pelaajan peukaloa tärkeää peliä varten ja jatkoi, että jos hän olisi pelkkä lääkäri, hän määräisi pelaajan parin viikon lepoon ja vamma paranisi. Urheilun parissa toimivat lääkärit joutuvat usein venyttämään etiikkaansa, niin Bluesin kuin Kärppien kopissakin.

Aivotärähdyksissä ei ole kyse enää etiikasta vaan hengenvaarasta. On videoituja tapauksia amerikkalaisen jalkakapallon tapauksista, jossa ensimmäisen aivotärähdyksen jälkeen pienempi, lähes mitätön, isku päähän samassa pelissä on johtanut kuolemaan. Syytä ei täysin tiedetä, mutta ilmeisesti jostain syystä tämä jälkimmäinen isku laukaisee vaurioituneissa aivoissa ("aivotärähdystä" ei nykyterminologiassa enää tunneta vaan kyse on aina aivovammasta paitsi potilaalle itselleen hyvin lievä vamma kuvataan ymmärrettävää kyllä "tärähdyksenä") hallitsemattoman turvotuksen. Ei tietenkään joka kerta, mutta joskus.

Näihin analysoituihin videoihin mm. perustuu ohjeet, jonka mukaan urheilua ei saa jatkaa ennenkuin oireet ovat täysin poissa eikä koskaan edes samana päivänä. Nyrkkeillyssä on tyrmäyksen jälkeen ymmärtääkseni kuukauden pakollinen ottelutauko. Asiansa osaavan lääkärin ei pitäisi koskaan missäään olosuhteissa päästää aivotärähdyksen saanutta pelaajaa peliin takaisin, vaikka tämä kuinka haluaisi tai vaikka valmentaja vaatisi. Aivotärähdystä ei kuulu koskaan vähätellä. Se on toinen asia, josko "aivotärähdystä" ei ole lainkaan tullutkaan.
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365
Pavel Rosa: Oksettava pelaaja. Yksi asia mistä pidän jääkiekossa on se, että pelaajat nousevat iskujen ja taklausten jälkeen ylös jäästä ja jatkavat pelaamista tai suuntaavat vaihtoon vaikka jalat eivät kantaisi. Tällaiset pelaajat kuten Rosa raiskaavat jääkiekiekkoa kuivana kakkoseen. Kruunu oli tuuletus maalin jälkeen joka kertoi, että mies ei edes häpeä tekoaan vaikka joukkuekaverit toivottavasti niin tekevät. Rosan tämän iltaiset teot tulisi jättää futisareenoille.

Joonas Rönnberg: Kova niitti. Harmi vain, että osui kiekottomaan pelaajaan. Vielä suurempi harmi on se, että sattui osumaan Kärppien Tshekki-edustajaan. 99,9 varmuudella pelikieltoa ei ole luvassa. Tämä on SM-Liiga joten pienen pieni takaportti on jätettävä.

Tuomarit: Menivät yhtä halpaan kuin allekirjoittanutkin. 5+20 kuitenkin oli täysin oikea tuomio mikä tuosta teosta ja ennen kaikkea seurauksesta (mikä osoittautui loppujen lopuksi vääräksi) piti antaa. Eli täysin turha syyttää tuomareita sillä niin vakuuttava oli Pavelin teatteri.

Jatkoseuraamukset: Itse antaisin Rosalle yhden pelin huilia ja erittäin kovaa niittiä mahdollisessa kolmannessa pelissä.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Rosan päähän osuu 1) Rönnbergin hanskat 2) pää osuu pleksiin 3) pää osuu jäähän
Funniest shit ever.

2/3 päin persettä näistä "faktoista". Rönnbergin hanskat on jossain munien korkeudella. Päähän osuu olkapää, ei hanskat. Ihan oikeasti, selitä mulle miten tilanteen voi nähdä tai ymmärtää näin päin persettä. Selitä, kun ei vaan jaksa ymmärtää näitä "mielipiteitä", vaikka kuinka vahvasti olisi omien puolella.

Pää ei osu jäähän missään vaiheessa. Ihan oikeasti, selitä mulle miten tilanteen voi nähdä tai ymmärtää näin päin persettä. Selitä, kun ei vaan jaksa ymmärtää näitä "mielipiteitä", vaikka kuinka vahvasti olisi omien puolella.

Melkein tekisi mieli väittää kakkoskohtaakin paskapuheeksi mutta saattaa se kypärä pleksiä hipaista.

Liigan säännöillä tuomio olisi ollut oikea, mikäli tuomio olisi tullut päähän kohdistuneesta taklauksesta. Laitataklaus -tuomio kertoo, että tuomarit eivät nähneet tilannetta kunnolla mutta piti keksiä joku selitys sille, että Rosa tipahti kuin kärpänen.

Varmasti sattui, kun kivikova olkapääsuoja tuli päin naamaa. Siitä ei kahta sanaa. En ihan niin vahvasti uskalla ottaa kantaa tähän filmaamiseen, kun en ole itse koskaan kokeillut syödä olkapääsuojaa lätkäpelaajan tarjoamana. Ei se kuitenkaan noin paljoa vaikuttanut, mitä Rosa esitti.

Rönnbergille tilanne oli epäreilu kokoeron vuoksi mutta mies teki itse valinnan taklata kiekotonta ja tilanteesta autuaan tietämätöntä vastustajaa.
 

sladdi#17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sininen Suosikkijuoma: Ilmanen
Itselläni ei ole mitään kompetenssia kirjoittaa asiasta yhtään tämän enempää kuin nyt kirjoitan.

Harvinainen tilanne? Oikeasti.

Naisten säännöillä mies kiilaa naisen laitaan ja nainen kuolee ja halvaantuu samanaikaisesti. Sama akka on 20 sek pelikellon mukaan jauhamassa ylivoimaa.

Onko tämä nähty joskus ennenkin?

Rosa. Rosan Pavel. Oot varmaan vitun ylpeä kun menet kotiin ja kerrot mitä pelissä kävi omalle miehell.. naisellesi.

Vitun moista pelleilyä. Muuta ei voi sanoa. Ei pysty. Ymmärrän jotenkin paremmin vanhoissa sarjoissa, joissa on pelattu oikeista asioista ja ymmärrän et Oulun tyyli. Ei siinä midis.

Mut vittu sääleissä.. Ei voi olla totta.

Tapu-Tapu..
 

sladdi#17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sininen Suosikkijuoma: Ilmanen
Taitaa olla kaksi tapausta, jossa pelaaja pelaa pelin loppuun asti. Muut ovat aiheuttaneet loukkaantumisen muutamasta pelistä useaan viikkoon.

Pelkästään saman finaalin jatkoajalla parikautta sitten kaksi apinaa kuoli ja halvaantui saman aikaisesti. Siis kuoli ja halvaantui. Eri tilanteissa kylläkin. Toinen jatkoi peliään ja toisen tila parani hämmästyttävästi kotimatkalla bussissa. Kolkuttaako kelloja?

Vitun pelle lauma. Ei mitään kunnioitusta lajia kohtaan.

Itse haluaisin vielä muistuttaa että kauden alussa hienon Suomalaisen ja melko Espoolaisen jääkiekkoilijan ura päättyi aikalailla samoilla kohdilla samaa kenttää ja juurikin Kärppiä vastaan hyvin samanlaisessa tilanteessa kuin tänään. (Rami Alanko btw.)

Itse en tiedä yhtään Espoolaista tai yhtään jääkiekon seuraajaa joka olisi silloin kyseiselle neverhöödille halunnut minkäänlaista rangaistusta.

Olen melko varma että saatan olla hallissa se ainoa joka joku päivä taputtaa oikeasti pahasti loukkaantuneelle kyrpälle. Se sama tarina pojasta joka huusi sitä sutta, joka saatanan vuosi..

Helvetin apinalauma. Ei mitään kunnioitusta...
 

Tuljakov

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, PaKa
Tarvittavat faktat:

-Kärpillä on mestaruuksia lähivuosilta
-Rosa on syntynyt Tšekkoslovakiassa

Syyte: Filmaaminen
Tuomio: Syyllinen

Tää oli nyt valitettavasti tässä.
 

Weasels

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Vuodesta toiseen tämä on tätä spoolaisten itkua litkua, jota saa nauraa silmät märkänä :D Milloin Viuhkola ämmä milloin se ja se, nyt Rosa. Taklaushan oli sinällään puhdas, mutta kun se tuli KIEKOTTOMAAN mieheen niin jäähy oli täysin ansaittu ja hankittu. Tulipa mieleen, että olikohan tarkoituksella yritetty ajaa Rosa pois peleistä.

Mutta niin tai näin, kyllä nämä espoolaiset wannabe fanit naurattaa joka vuosi :D Kävi tässä miniottelusarjassa miten tahansa niin spoolaiset ei petä. Nyt haluan tänne lisää spoolaisten (helsinkiläisten tai mamujen) itkuja litkuja, että saan nauraa. Tämähän on jo joka vuotinen spoolaisten itkuperinne.
 

Weasels

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Funniest shit ever.

2/3 päin persettä näistä "faktoista". Rönnbergin hanskat on jossain munien korkeudella. Päähän osuu olkapää, ei hanskat. Ihan oikeasti, selitä mulle miten tilanteen voi nähdä tai ymmärtää näin päin persettä. Selitä, kun ei vaan jaksa ymmärtää näitä "mielipiteitä", vaikka kuinka vahvasti olisi omien puolella.

Pää ei osu jäähän missään vaiheessa. Ihan oikeasti, selitä mulle miten tilanteen voi nähdä tai ymmärtää näin päin persettä. Selitä, kun ei vaan jaksa ymmärtää näitä "mielipiteitä", vaikka kuinka vahvasti olisi omien puolella.

Melkein tekisi mieli väittää kakkoskohtaakin paskapuheeksi mutta saattaa se kypärä pleksiä hipaista.

Liigan säännöillä tuomio olisi ollut oikea, mikäli tuomio olisi tullut päähän kohdistuneesta taklauksesta. Laitataklaus -tuomio kertoo, että tuomarit eivät nähneet tilannetta kunnolla mutta piti keksiä joku selitys sille, että Rosa tipahti kuin kärpänen.

Varmasti sattui, kun kivikova olkapääsuoja tuli päin naamaa. Siitä ei kahta sanaa. En ihan niin vahvasti uskalla ottaa kantaa tähän filmaamiseen, kun en ole itse koskaan kokeillut syödä olkapääsuojaa lätkäpelaajan tarjoamana. Ei se kuitenkaan noin paljoa vaikuttanut, mitä Rosa esitti.

Rönnbergille tilanne oli epäreilu kokoeron vuoksi mutta mies teki itse valinnan taklata kiekotonta ja tilanteesta autuaan tietämätöntä vastustajaa.

Saako kiekotonta miestä taklata?

Ei minulla muuta, paitsi Saipun kausi ohi.
 

TD

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Feran tytöt <3
Taklaus kiekottomaan mieheen - tuomio täysin oikein.

Rosa melkein kuoli, takaisin kentälle... Todella nolo jätkä.

Kuten arvata saattoi, Rosa teki maalin samassa pelissä. Toisaalta puolueettomana yleisen hässäkän vuoksi jopa toivoin tätä, mutta toisaalta oksettaa kyllä tuonlainen filmaaminen... No, maali tuli ja yleistä hässäkkää riittää.

Kun tekee vierashallissa maalin ja hiljentää yleisön, tuon tapainen tuuletus on loistava, yksi parhaista. Mutta tällä kertaa vähän mauton, sillä vihellykset kuitenkin olivat täysin ansaitut.

En voi välttyä muistikuvalta, jossa Oulussa Lukon McLean tuuletti samalla tavalla ja jatkoaika oli _täynnä_ kitinää noloimmasta tuuletuksesta ikinä. Haatajakin teki saman Raumalla, kyllähän tuo vitutti mutta niinhän sen kuuluukin, ei siinä silti käristävää ole :) Tässä Rosan tapauksessa olis voinut jättää tekemättä.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Nyt täytyy muistaa, että urheilulääkärit eivät ole lääkäreitä vaan urheilulääkäreitä. Tämän on sanonut eräs Ässien takavuosien lääkäri, joka puudutti pelaajan peukaloa tärkeää peliä varten ja jatkoi, että jos hän olisi pelkkä lääkäri, hän määräisi pelaajan parin viikon lepoon ja vamma paranisi. Urheilun parissa toimivat lääkärit joutuvat usein venyttämään etiikkaansa, niin Bluesin kuin Kärppien kopissakin.

Nyt puhutaan täysin eri asioista. Jos käsi tai jalka on paskana niin se on pelaajan kipukynnyksestä kiinni saako palata vai ei (noh, ehkä koutsilla on joku sana tähän). Mutta kun puhutaan aivotärähdyksestä niin silloin lääkärit eivät enään saa jakaa buranaa ja antaa pelaajan jatkaa.

Kun valot sammuu siten että pelaaja lepuuttaa useamman minuutin jäässä niin siinä vaiheessa on aina erittäin suuri syy epäillä aivotärähdystä ja sen pelin pitäisi jäädä siihen.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Vuodesta toiseen tämä on tätä spoolaisten itkua litkua, jota saa nauraa silmät märkänä :D Milloin Viuhkola ämmä milloin se ja se, nyt Rosa. Taklaushan oli sinällään puhdas, mutta kun se tuli KIEKOTTOMAAN mieheen niin jäähy oli täysin ansaittu ja hankittu. Tulipa mieleen, että olikohan tarkoituksella yritetty ajaa Rosa pois peleistä..

Ainoa oikea jäähy tässä tapauksessa olisi ollut 2min. Mitään muuta vaihtoehtoja ei tuomareilla ollut.

Faktaa on se että nyt tapahtui tuomarivirhe koska tuosta ei saa puupäisinkään näätä-fani laitataklausta.

Kysymys kuuluu oliko tilanne päähän kohdistunut taklaus, sinun mielestäsi ei.
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
En ole esbolainen, mutta voin vastata tuohon:

Valmentajan nöyrä käskyläinen.

Ahaa, eli Matikainen on siis käskyttänyt Rönnbergin ajamaan Rosan kylmäksi ? Jep jep, ja tämän pystyt todistamaan jotenkin ? Aikoijen saatossa on liigassa ollut ja tulee jatkossa olemaan kovia taklauksia. Osa niistä on puhtaita ja osa ei, jokainen voi päätellä itse miten on minkäkin taklauksen laita. Historian saatossa on myös lukuisia kertoja epäilty/väitetty että valmentaja olisi suoraan käskyttänyt jotain ajamaan vastustajan pelaaja kylmäksi. Tätä on tässä(kin) tapauksessa mahdoton osoittaa todeksi.
Tämä taklaus on herättänyt runsaasti keskustelua, mutta kuten jo aiemmin totesin, molemmat puolustaa omaansa ja syyttää vastustajaa. Tilanne olisi ihan sama jos "uhrina" olisi ollut Rönnberg ja "telojana" Rosa.

Taisi olla Hifk Tps peli turussa jossa Sheddeni sanoi ( Lostedille? ) jotakuinkin tell him to keep or rip his f*cking head of, tämä videopätkä löytyy kyllä youtubesta. Videon äänenlaatu on sen verran heikko, että siitä en ainakaan minä saa selvää mitä Sheddeni todellisuudessa sanoi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös