Pulla vai torttu?

  • 10 609
  • 82

Runebergin torttu vai laskiaispulla?

  • Runebergin torttu

    Ääniä: 51 17,1%
  • Laskiaispulla

    Ääniä: 167 56,0%
  • Olen pelimies- Leivon tai ostan molempia

    Ääniä: 71 23,8%
  • En voi sietää kumpaakaan!

    Ääniä: 9 3,0%

  • Äänestäjiä
    298

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Huominen tiistai 5.2.2008 on erikoinen päivä siinä mielessä että silloin vietetään samana päivänä sekä Runebergin päivää että laskiaistiistaita. Tämä aiheuttaa luultavammin myös monelle kotitaloudelle päänvaivaa kun pitäisi päättää kumpaa perinneherkkua leipoisi tai ostaisi kaupasta; runebergin torttuja vai laskaispullia? Jos ei sitten ole niin pelimies että leipoo tai ostaa kumpaakin.

Mutta kumpi perinneherkuista Sinulle hyvä Jatkoaikalainen mieluiten maistuu? Runebergin torttu vai laskiaispulla? Kumpaa leipoisit mieluiten? Kumpi saisi mieluiten jäädä kauppaan asiointisi jälkeen hyllyn lämmittäjäksi? Vai etooko molemmat?
Äänestä ja ota kantaa!

Itselleni mieluiten maistuu laskiaispulla, eikä vähiten sisältönsä ja nimenomaan kermavaahtonsa takia :D...

ps. Tässä ketjussa voitte tuoda myös tietoomme kumpaa herkkua kouluissanne tai työpaikoillanne oli tarjolla jälkiruokana...
 

tutzba

Jäsen
Runebergin torttu ehdottomasti! Laskiaispullat on ihan syötäviä, mutta juuri sen järkyttävän kermavaahtomäärän takia en niin hirveästi innostu. Sen sijaan Runebergin tortusta löytyy kaikki mitä tarvitaan: on sitä valkoista juttua, hilloa, ja sitten vielä itse se mehevä leipomus.
 

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
Ei helvetti... kyllähän ne molemmat täytyy kokea. Tai ainakin ostaa molempia ja syödä toisen kun kykenee.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Valintani on laiskiaisten pulla. Ruuneperi leipoo niin samperin kuivankälppeitä torttuja, ettei niitä syö ite pirukaan.
 

Nakkikastike

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Mikko Pukka & Valencia CF
Laskiaispulla. En oikeastaan pidä kovinkaan paljon näistä makeista leivonnaisista mutta kyllä noista vaihtoehdoista Laskiaispulla saa äänen.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Pulla miehen tiellä pitää. Eli vastaan laskiaispulla. Ei kuitenkaan mantelimassalla, vaan mansikka- tai vadelmahillolla. Pitää käydä huomenna hakemassa kahville pari kermapullaa.
 

Jii

Jäsen
Suosikkijoukkue
musta & valkoinen
Aamulla väännetään torttu ja syödään pulla.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kaikenmaailman hillopullat ja tortut on ihan turhaa hifistelyä. Peruspulla ilman mitään hilloja ja kermavaahtoja on minun juttuni!
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ryynäpäri.

Toki laiskiaisiakin syö, mutta ryynäpäri on ihan ygöstä!
 

dal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ne parit
Mieluiten molemmat, kiitos.

MUTTA jos pitää ehottomasti jompikumpi poimia, nii kyllä se on tuo J.L.R.:n torttu. Ei laskiaispulla aivan pärjää tortulle, vaikka toki niitäkin napaansa ahtaa.

Joten.. tortut kunniaan.
 

Museoesine

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja muut keskisuomalaiset
Huominen tiistai 5.2.2008 on erikoinen päivä siinä mielessä että silloin vietetään samana päivänä sekä Runebergin päivää että laskiaistiistaita. Tämä aiheuttaa luultavammin myös monelle kotitaloudelle päänvaivaa kun pitäisi päättää kumpaa perinneherkkua leipoisi tai ostaisi kaupasta; runebergin torttuja vai laskaispullia? Jos ei sitten ole niin pelimies että leipoo tai ostaa kumpaakin.
Pelimiehestä en tiedä, mutta aikomuksena olisi tehdä molempia huomenna ellen sitten viime hetkellä jänistä ja torttuainesten sijaan kaupasta lähtee mukaan valmiita torttuja. Pullat onnistuvat varmasti, mutta torttuja aion tehdä ensimmäisen kerran. Saas nähdä kuinka likan käy.
 
Viimeksi muokattu:

Kummeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Washington Capitals
Laskiaispulla noista kahdesta ehdottomasti. En ole ikinä ollut mikään Runebergin tortun suuri ystävä, kun taas laskiaispulla on todella hyvää.. Sinne sopivasti kermaa ja hilloa, niin a´vot..
 

Sateentekijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks - pelaajista: Joe Sakic
Ruunepärin torttu, ehdottomasti. Hyvä, mehevä tuotos. Pientä miinusta siitä, että torttu on kuivahko. Pesee kuitenkin laskiaspullat mennen tullen, kermavaahtoa enemmän kuin laki sallii ja velliperseen kaltainen tuotos. Ei hyvä.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Söin tuossa juuri molemmat, joten lähikaupan otoksen verran vertailupohjaa löytyy. Sanotaan nyt näin, että tuo torttu oli varsin vetinen, tihkui jotain alkomahoolille maistuvaa. Kyllä sen söi, mutta ei tuo mikään elämys ollut. Pullalle menisi ääni edelleenkin, vaikka täytyy myöntää, että nuo kaupan kuivakkaat ja paksut pullat pienellä vaahto- ja hillomäärällä eivät ole järin hyviä. Sellainen jäähtynyt, sopivasti voille maistuva ja raesokerilla päällystetty pulla tuhdilla hillosilmällä ja lievästi kermavaahdolla kyyditettynä on sen sijaan todella hyvää. Leivonnaisissa ylipäätään on tärkeää se, että taikinaan on saatu makua. Kyllä se voisilmä tai vaniljatäyte aina jollekin maistuu, joten taikinassa on se juju.
 

Wicci

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh Penguins, Sudden Death (RIP)
Söin tuossa juuri molemmat, joten lähikaupan otoksen verran vertailupohjaa löytyy.

Makeile sillä nyt sitten ;)

Pullaa haen kaupasta kun vaan töistä pääsen kun ei muija kuulemma haluu leipoa eikä itellä ole halukkuutta. Vaikka äänestinkin vaihtoehtoa molemmat on hirveitä.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Juuri oli töissä molemmat tarjolla, vedin putkeen. Yumyum...makeaa kuin kimalaiset. Hillolla, ei mantelimassalla.
 

scholl

Jäsen
En taida syödä kumpaakaan. Aikoinaan kun asuin vielä vanhempieni luona söin molempia, mutten muista, että ne olisivat olleet samana päivänä ikinä. Joo hilloa tottakai siinä laskiaispullassa. Toinen vaihtoehtohan on tehty vain vittuilumielessä sekottamaan. Aivan kuten perunapiirakat.

En ymmärrä miksei esimerkiksi Runebergin torttua myydä koko vuoden ajan. Onhan muitakin leivoksia olemassa ja joku nekin on keksinyt.
 

Jermu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En taida syödä kumpaakaan. Aikoinaan kun asuin vielä vanhempieni luona söin molempia, mutten muista, että ne olisivat olleet samana päivänä ikinä.

Arvailematta sen enempää nimimerkki schollin ikää, niin uskoisin muistisi pelavaan tämän asian suhteen, sillä edellisen kerran laskiaistiistai ja Runebergin päivä ovat olleet samana päivänä vuonna 1856. Onhan tämä aika skitsofreeninen vuosi, kun myös vapunpäivä ja helatorstai osuvat samalle päivälle.

Laskiaispulla mantelimassalla, mutta vasta Runebergin tortun jälkeen. Joku prioriteetti sentään. Ja laskiaispulla hillollahan on lapsille tarkoitettu, ei kai niitä kukaan aikuinen syö?
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Laskiais pulla ehdottomasti. Runebergin torttut ovat tosiaan niin pirun kuivia, ettei niitä viitsi syödä.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Laskiaispulla mantelimassalla, mutta vasta Runebergin tortun jälkeen. Joku prioriteetti sentään. Ja laskiaispulla hillollahan on lapsille tarkoitettu, ei kai niitä kukaan aikuinen syö?
Juuri näin, hienoa että arvot ovat kohdallaan. Laskiaispulla hillolla muille kuin pullamössösukupolven pennuille on vähän niinkuin Japanin lippu aikuisille. Torttuasioissa tarkkana siis.
 

Tuhnu

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, New Jersey Devils, Real Madrid
Kyllä se laskiaispulla voiton vie, joskaan eivät ne Runebergin tortutkaan pahoja ole. Mutta kun kerran saa valita niin huomattavasti mieluummin otan pullan hillolla ja kermavaahdolla.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Keskellä on hillosilmä ja sen ympärillä valkoista juttua

Ketjussa on hämmästyttävä määrä viestejä, joissa Runebergin torttua pidetään kuivana leivonnaisena. Eilen hieroin naamaani kaksikin runebergiläistä, jotka kummatkin olivat kohtuullisesti kostutettuja rommiaromiaineella. Merkki oli Fazer.

Sivussa tuli syötyä puolitoista kappaletta Fazerin laskiaispullia. Niissä oli rutosti kermavaahtoa ja meheviä olivat nekin. Vatsa vain meni sekaisin tuosta leivonnaisten invaasiosta ruoansulatuselimistööni.

Kyllä pulla on mielestäni parempi ja saunan takana on vielä tilaa marsipaanipullien tekijöille.

Runebergin torttuhan on perua Johan Ludvigin muijan Fredrika Runebergin tekemästä prototyypistä, tai ainakin tällainen sitkeä käsitys on vallalla. Toinen tarina kertoo, että Fredrikan luomus olisi muunnelma porvoolaisen konditoriamestarin Lars Asteniuksen kehittämästä tortusta. Alkuperäisessä tortussa on käytetty omenahilloa sokerikuorrutuksen kanssa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös