Pudotuspelit 2023: 1. kierros K-Vantaa (8.) – Koovee (9.)

  • 2 785
  • 25

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Paras kolmesta. Voittaja kohtaa joko Kiekko-Espoon tai Ketterän, riippuen pelkästään siitä, kumpi menee jatkoon parista KeuPa HT – TUTO Hockey.

Tilastot runkosarjassa:

K-VantaaKoovee
Pisteet75 (8.)75 (9.)
Tehdyt maalit168 (7.)143 (11.)
Päästetyt maalit189 (11.)179 (9.)
YV23,4% (4.)22,2% (6.)
AV77,9% (6.)77,3% (8.)
Kuntopuntari:
10 viime peliä15 p. (7.)15 p. (8.)
5 viime peliä6 p. (9.)8 p. (8.)

Tehokkaimmat hyökkääjät ja puolustajat runkosarjassa:

K-VantaaKoovee
Emil Oksanen42. 28+21=49, -3Okko Kangasniemi52. 13+32=45, -1
Tomi Purmola47. 19+25=44, +3Samu Markkula42. 14+28=42, 0
Jaakko Kuusisto47. 20+22=42, -16Santtu Hakanen42. 11+21=32, -4
Roope Elimäki47. 14+19=33, -14Santeri Sillanpää47. 10+11=21, -19
Erkka Seppälä23. 4+21=25, +8Jakub Kos24. 4+15=19, +2
K-VantaaKooVee
Jaakko Haarti40. 6+14=20, -17Oskari Kantola36. 7+18=25, -2
Oliver Tuhkanen51. 6+13=19, +4Santeri Airola29. 8+14=22, +1
Atso Lehtinen27. 0+11=11, -2Jeremi Wehmas49. 5+15=20, -5

Maalivahdit runkosarjassa:

K-VantaaOVOITTO%PM/60TORJ%KooveeOVOITTO%PM/60TORJ%
Samuli Tervo4547,73 %
3,28​
90,36 %​
Samu Pakarinen
29​
63,46 %​
2,96​
90,38 %​
Mikko Holopainen1450,00 %
3,91​
89,20 %​
R-V Roos
13​
41,67 %​
3,24​
90,03 %​

Tämän kauden kohtaamiset:

Koovee-K-Vantaa 2-6
K-Vantaa-Koovee 4-2
K-Vantaa-Koovee 2-5
Koovee-K-Vantaa 5-0

Pisteet: tasan 6-6
Maalit: Kooveelle 14-12

K-Vantaan parhaat keskinäisissä:
Jaakko Kuusisto 0+5=5
Olli Maansaari 3+0=3
Emil Oksanen 3+0=3

Kooveen parhaat keskinäisissä:
Santtu Hakanen 1+4=5
Okko Kangasniemi 1+3=4

K-Vantaa-vahdit keskinäisissä:
Holopainen 28/30 (voitto)
Tervo 22/24 (voitto)
Holopainen 35/39 (tappio)
Tervo vaihtoon 12/16, Holopainen 19/20 (tappio)

Koovee-vahdit keskinäisissä:
Pakarinen 15/20 (tappio)
Virtanen 32/36 (tappio)
Pakarinen 21/23 (voitto)
Pakarinen 30/30 (voitto nollapelillä)

Knoppitietoa:
  • Varsin vieraat joukkueet toisilleen. Ei aiempia kohtaamisia pudotuspeleissä ja edellinen runkosarjamatsikin on joulukuun alusta.
  • Kooveen pelaajista Santeri Aalto pelasi Kiekko-Vantaassa vielä viime kaudella ja Aku Kinnari pari vuotta sitten. Okko Kangasniemi on K-Vantaan kasvatti, mutta ei ole pelannut koskaan seuran edustuksessa. Kiekko-Vantaan nykypelaajilla ei ole Koovee-taustaa.
  • Koovee hakee seurahistoriansa ensimmäistä voitetettua playoffs-peliä. Viime kaudella se oli sarjajumbo ja keväällä 2021 hävisi Ketterälle suoraan 2-0. Kaudella 2019-2020 se oli 5. runkosarjassa, mutta pudotuspelit peruttiin.
  • Kiekko-Vantaalle kolmas peräkkäinen kerta säälipleijareissa. Viime keväänä se hävisi Hokille. Kaksi vuotta sitten voitti Peliitat, mutta putosi sitten heti puolivälierissä.
Arvio?

Mielestäni ihan ympäripyöreä pariskunta. Oli kaikin puolin niin tasaväkinen runkosarjassa sekä kuntopuntarissakin, että mahdotonta nostaa kumpaakaan suosikiksi.

Paljon samanlaista: molemmat olleet muutaman tehopelaajan varassa hyvin vahvasti. Kummallakin on 5. tehokkaimpana hyökkääjänä pelaaja, joka on pelannut vain noin puolet kauden peleistä (eikä ole enää mukana kokoonpanossa). Molemmille tuli myös pudotuspelejä varten uusia tai uusvanhoja lainanuoria. Miten he vaikuttavat pelaamiseen ja voimasuhteisiin?

Samuli Tervon olisi pitänyt olla sarjan parhaita vahteja, mutta Samu Pakarinenkin veti paremmat statsit runkosarjasta. KooVeen maalilla voi kuitenkin näissä peleissä pelata joku muukin. Maalivahtipeli voi joka tapauksessa olla tämän parin ratkaisutekijöitä.
 
Suosikkijoukkue
Kiekko-Vantaa, Haukat, HPK
Mielenkiintoinen sarja tulossa, varsinkin kun täällä päin ei ole kovin paljoa riemun aihetta viime vuosina ollut. Keskinäisten pelien perusteella voi odottaa käytännössä mitä vaan, ja @Everton laittoi sen verran hyvän ennakon tiskiin että katsellaan huomenna tarkemmin pelin alettua miltä näyttää. Vähän jännittää minkälainen formi vantaalaisilla on, kun otteet ovat heitelleet viime aikoina pelistä ja melkein erästä toiseen todella paljon.
 
Viimeksi muokattu:

ktmike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Koovee
Tasainen sarja tulossa. Kivan laittaisin kyllä suosikiksi viime pelien perusteella. Perustelut: kooveen ykkönen hajosi, kun Markkula loukkaantui. Kooveen ykkösmaalivahti Pakarinen on ollut poissa viime pelit, onko loukkaantunut vai nostettu ilvekseen, ei tietoa. Kooveella loukkaantumisia ollut paljon, just ja just 3 ketjua hyökkääjiä rivissä. Puolustajia onneksi enemmän. Peli on ailahdellut tosi paljon, välillä hyvääkin tekemistä, välillä ihan hirveetä sekoilua. Tosin viime peleissä ei ole ollut hirveästi panosta, kun ei mahkuja ollut ylöspäin käytännössä eikä tutokaan käytännössä voinut enää uhata. Positiivinen juttu viime peleissä on ollut Järventien paluu Saipasta ja hän on ollutkin kooveen parhaita. Joona korhosta ei ole kentällä näkynyt
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Tsemppiä Lohelle Espoosta! Hoitakaa homma himaan.
 
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo.
En ihmettele vaikka Kiekko-Vantaa pelaisi tällä kaudella välierissä. Salin ja Halttunen massiivisia vahvistuksia, jotka nostaa lohipaidat ihan uudelle tasolle.
 

kilpuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
KOOVEE
Vaikeuksien kautta... Oli maukas tapa ottaa pleijarihistorian avausvoitto.

Taas piti päästää kaveri helposti johtoon, mutta kyllä lämmittää - suorastaan kuumentaa - voitto Vantaalta. Ilman veskaa tasoihin ja jatkoerässä voitto Tampereelle. Mielestäni torjunnat ja laukaukset kertovat riittävästi pelin kulusta. Jos Vantaa ei muutamassa yössä tuosta kummene, niin keskiviikkona voisi laittaa poikki.
 

Peteliuz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Michael Van Gerwen
Koovee voisi paketoida tän kahdessa pelissä ihan jo sen takia, ettei tuota helvetin Hodgea tarvitse kuunnella enää kaiken järjen mukaan peliäkään.
 

ktmike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Koovee
Oli kyllä ihan eri näköinen koovee kuin viime viikolla, jopa nelosketju Ahon johdolla sai painettua peliä Kivan päähän. Puolustus oli yllättävän jämäkkä tänään, vaikka muutama virhe tulikin. Koovee ei ole kyllä tällä kaudella kovinkaan montaa kertaa onnistunut kahta hyvää peliä pelaamaan putkeen, toivottavasti olen väärässä.
 

Cappe71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Thorengruppen IBK, CHL, Salibandy, Leki
Camaa, komee nousu ja voitto jatkoilla. Maistuu! Seuraavassa poikki vaan!
 

KVANTAA

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Vantaa
En ole heittämässä kirvestä kaivoon. Liikaa ruvettiin peruttelemaan kolmannessa erässä johtoasemassa, joka jatkui myös jatkoajalla. Tampereella tehokkuutta maalipaikkoihin ja turha neppailu pois.
 
Suosikkijoukkue
Kiekko-Vantaa, Haukat, HPK
Olihan siinä niitä hyviä asioita havaittavissa, mutta harvemmin sitä peliä voittaa jos pelaa vain 30 minuuttia ja antaa kaverin mylviä lopun aikaa päälle. Tasoitusmaalin jälkeen peli oli aika lailla selvä. Huonolta näyttää, mutta toivottavasti Manninen saa jollain ilveellä taottua joukkueen kalloon vähän voitonnälkää. Siinä tapauksessa jos tämä peruuttelu johtoasemassa oli valmentajan kirjasta tullut taktiikka, voidaankin ruveta jo kaivelemaan rantavarusteita naftaliinista.
 

kilpuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
KOOVEE
Tänään puuttuu KOOVEElta Pelamo, tekee loven ykkösketjuun.

Samaa jargonia, mutta oma pää täytyy pitää tiiviinä. Silloin KiVa kaatuu kyllä kotona.

Kangasniemi-Hakanen-Järventie ehdottomasti suurin uhka hyökkäyssuuntaan. Neloselta voi odottaa ja toivoa jonkinlaista rymistelyä. Varsinkin yv:n pitää edellisestä parantua, Vantaalla oli kuitenkin neljä yritystä ja nolla maalia.
 

Severi94

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Vantaa
Salin meni paikkaamaan Melartia kirkkaisiin valoihin. Jos Lohen asenne on sama kuin maanantaina loppuu kausi tänään tähän. Taklauksia ja omalla pelillä. Ei lähdetä vastustajan vauhtiin.
 

ktmike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Koovee
Ei ollut kooveesta toiseen hyvään peliin. Kiva ei ihmeitä esittänyt, 2 maalia riitti hyvin. Maanantain tasoinen suoritusta kooveelta huomenna riittää hyvin. Voisi ehkä miettiä miten se Tervo ohitetaan, ettei siitä tehdä kentän parasta kiva pelaajaa.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Ei ollut kooveesta toiseen hyvään peliin.
Sanoisin, ettei KV:n suorituksella ole oikeastaan väliä niin kauan, kun Lohi pelaa omalla tasollaan. Tarkemmin sanoen pitää omaa tempoa yllä. Tällöin kilpureiden osaksi jää kilpparipuolustus ja satunnaiset vastahyökkäykset. KV on kyllä erittäin hyvä taisetelemaan keskikaistasta ja kääntämään peliä, mutta maalivahtipeli ei taida ihan riittää em. puolustustaisteluun.
 

kilpuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
KOOVEE
Oli kyllä heikkotasoista tekemistä molemmilla eilen Hakamettässä.

Tasaiset joukkueet, ei ole KiVa pelaajistoltaan kentällä nähdyn perusteella edellä. Lohen "oma taso" on juuri tuo mikä on nähty. Pystyy puolustamaan hyvin KOOVEEn tasoista joukkuetta vastaan, mutta hyökäyspäässä on heikkoa.

KOOVEE lahjoitti taas kaksi maalia eteen. Toistan itseäni, mutta Dynamon hyökkäyspeli ei tuota tekopaikkoja eikä maaleja niin paljon, että olisi varaa noihin virheisiin.

Tänään kolmas peli ja kumpi vaan voi sen kääntää. Mieluusti näkisi Pelamon jäällä ja KOOVEEn saavan jalkaa liikkeelle. Mukavahan se olisi joskus aloitella maalinteko, ettei aina ole heti takana...

Vaan illallahan tuon näkee kuinka lopulta käy.
 
Suosikkijoukkue
Kiekko-Vantaa, Haukat, HPK
Täytyy sanoa että itsellä ei meinannut uskoa riittää maanantain jälkeen mutta niin se vain täysin sama taktiikka tuotti kuin tuottikin tulosta tällä kertaa. Toivotaan että saataisiin vähän enemmän sydänystävällinen viimeinen peli.
 

kilpuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
KOOVEE
Tasaiset olivat kyllä pelit. Olisi voinut kääntyä kummin päin vaan, mutta lopulta KOOVEE vei. Poissaoloihin ja maalivahtitilanteeseen nähden hieno suoritus KOOVEElta. Roos hoiteli nämä miehen lailla, vaikka muutama helpohko sisään menikin. Enää ei ole kuin voitettavaa.
 

Tuoppi

Jäsen
Hienosti seeprat ratkaisi pelin! Ensin ei ollut munaa viheltää Kangasniemen viikateiskua sitten naurettava rankkari. Sitäkään kelatessa ei sääntökirja tullut mieleen. Vitun pellet!
 

ktmike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Koovee
Hieno suoritus Kooveelta, ottaen huomioon, että Pelamo ja Hovinen pois kokoonpanosta ja uutena pakkina ilveksen juniori, joka muutaman pahan tilanteen sai aikaan, mut ei niitä lasketa :)
Nyt ei ole enää mitään paineita mihinkään suuntaan, jokainen lisäpeli on hienoa jatkoa kaudelle.
 
Suosikkijoukkue
Kiekko-Vantaa, Haukat, HPK
Hienolle sarjalle todella huono lopetus. Harmittaa mut ei harmita onneks. Toivottavasti VVV ei ratko enää yhtään ottelua saatikka sarjaa tällaisilla käsittämättömillä sekoiluilla. Tsemppiä Kooveelle jatkoon.
 

KVANTAA

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Vantaa
Hienolle sarjalle todella huono lopetus. Harmittaa mut ei harmita onneks. Toivottavasti VVV ei ratko enää yhtään ottelua saatikka sarjaa tällaisilla käsittämättömillä sekoiluilla. Tsemppiä Kooveelle jatkoon.
Valitettavasti ei käytetty omia paikkoja, päätös oli kyseenalainen. Ensi kaudella korkeammalla, niin ei tarvitse näitä pelejä pelata, tasapainoisempi kausi ja joukkue mahdollisimman omavarainen, ei liikaa lainoja sekoittamassa pakkaa lyhyillä visiiteillä.
 

Potku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Kivikova
Olkoon linja mikä tahansa, niin oli varsin kova ratkaisu viedä tuosta kiekko keskelle ja rankkariksi
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös