Pudotuspelit 2022: finaalisarja Ketterä – Kiekko-Espoo

  • 22 417
  • 258

Gennadi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, R.I.P M-juna, Ketterä
Jaaha vai niin. Täytyykin alkaa rukkaamaan lukujärjestystä uusiksi että perjantaina ja maanantaina pääsisi paikalle, muutenhan ei tarvitse enään tulla.... Eipä ole Metro areenalla käyty sitten Blues -vuosien. Onko K-Espoon peleissä mikä kapasiteetti? Julkisilla kohtalaisen vittumainen tulla, Bluesin aikana Lepuskin asemalta pääsi kiekkodösällä hallille. No pitää suunnitella.

Ei mitään, parempi voittakoon ja rehtiä peliä sekä keskustelua sen ympäriltä!
 

Peteliuz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Michael Van Gerwen
Nyt on jotenkin niin takki tyhjänä hetkellisesti tuosta välieräsarjasta, ettei ainakaan vielä pysty mihinkään suurempaan analyysiin finaaliparista. Hienointa on se että runkosarjan kaksi parasta siellä pelaa. Itsellä ei myöskään ole mitään tietoa, lähteekö Imatralta minkäänlaista fanibussia peleihin vai ei. Eikös sinne Länkkärille pääse metrolla suht kätevästi Helsingin asemalta, jos junalla kulkisi?
 

Dynamo_FIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ketterä
Hienointa on se että runkosarjan kaksi parasta siellä pelaa.

Kiekkoniiloille (@Everton ) kymysys: koska viimeksi näin on tapahtunut Mestiksessä? (ja miksei Liigassakin)
Voisi löytyä helpollakin ja läheltä tieto, mutta kuten Peteliuz asian tiivisti - "rotsi on tyhjä".

Herkullinen parivaljakko se on tämäkin. K-Espoo sai jo runkosarjassa CUP-finaalin kostonsa (toivottavasti) - vai saiko sittenkään??
Jos ei muuta voi sanoa ennakkoon tästä parista, niin nyt on ainakin taitoa tälle sarjatasolle ihan riittävästi laatikossa! Sen oikeastaan voi luvata, että 4-0 ei mene kumpaankaan suuntaan.
 

Gennadi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, R.I.P M-juna, Ketterä
Reilu 3300 sopii alakatsomoihin ja ainakin ne ovat auki.
Julkisilla pääsee helposti, sillä Metro tuo muutaman sadan metrin päähän.

Ihan unohtanut koko länsi-metron. Ja näköjään Länsi-Vantaalta pääseekin dösällä suoraan Otaniemeen ja siitä metroon. Loistavaa!

Espoolla taitaa olla pieni edge tässä kun ovat huilailleet. No huomenna se nähdään, onneksi alkaa Imatralta niin säästyy edes matkustamisessa.
 

Espoonmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Reilu 3300 sopii alakatsomoihin ja ainakin ne ovat auki.
Julkisilla pääsee helposti, sillä Metro tuo muutaman sadan metrin päähän.
Nyt kun kotipäädyn siirtokatsomo ei ole ollut käytössä niin alakatsomon kapasiteetti on reilu 2700. Katsomo 212 muutettiin aikoja sitten ensin seisomakatsomoksi ja sittemmin median käyttöön pöytineen.

Ei tuo varmaankaan kapasiteetista tule olemaan kiinni. Yläkatsomot avataan varmasti jos sellainen yleisöryntäys tulee ettei alakatsomoiden kapasiteetti riitä. Kunhan vain ihmiset osaisivat ostaa liput ennakkoon. Jos ennakkoon menee tuhat lippua ja ovella jonottaa 3000 asiakasta, niin loppuu lipunmyynnin kapasiteetti ja järkkärit.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Jos ennakkoon menee tuhat lippua ja ovella jonottaa 3000 asiakasta, niin loppuu lipunmyynnin kapasiteetti ja järkkärit.
Joo. Viidennessä puolivälierässä tekivät sillä tavalla fiksusti, että 5 minuuttia ennen ottelun alkua sulkivat ennakkolippujen oven. Siinä sitten ennakkoon lipun ostaneet jonotti lipunostojonossa ja missasi matsin alun. Kun kysyttiin mitä järkeä, vastaus oli, "me tehään tälleen". No, perjantaina sitten ajoissa paikalla ja liput ennakkoon hankittuna.

Mitähän parista sanoisi. Vastakkain runkosarjan ykkönen kakkonen. Kauden alussa ajateltiin, että homman pitikin mennä näin. Ketterällä ja Kiekko-Espoolla oli melko selvällä erolla parhaat kokoonpanot. Kauden aikana sitten Ketterä vahvisti joukkueettaan, vaikka välillä vähän lainailikin pelaajiaan farmiin. Samalla Kiekko-Espoosta lähtivät ykkössentteri Kasper Elo, paras pistemies Mikko Lehtonen, ykköspakki Saku Salmela ja kokenut Mikko Kuukka. Tämän jälkeen ykkösketjuna hääri varsin tehokkaasti kolmikko Kähkönen - Kuure - Iisakka, joka on ollut loukkaantuneena koko pudotuspelien ajan. Taponen lähti juuri pudotuspelien alla viettämään pitkää kesälomaa itään. Lisäksi loukkaantuneina on muutama muu hyökkääjä. Kahden ensimmäisen ketjun ja "ykkösparin" sekä ykkösveskarin lähtö on kuitenkin onnistuttu paikkaamaan: Viljami Wacklin + junnut. Voidaan siis rehellisesti sanoa, että Ketterällä on aika selkeä materiaalietu, jonka Veikkauskin on huomannut. Kertoimet avausmatsiin ovat tällä hetkellä 1,72-4,25-4,05. Etenkin ratkaisijarintama on Ketterällä huomattavasti leveämpi.

Otteluita ja sarjoja ei kuitenkaan voiteta paperilla. Kivikova on näyttänyt, että pystytään venymään. Junnut eivät ole ratkoneet pelejä, mutta pelanneet kyllä hyvin. Lisäksi maalivahtitilanne ei ole huono. Taponen pelasi kuitenkin alle puolet runkosarjan otteluista ja pudotuspeleihin lähdettäessä Lampisella oli identtiset statsit Taposen kanssa. Järvinen on kuitenkin nyt ottanut sen pelaavan maalivahdin paikan ja pelannut erinomaisesti. Täydellisellä onnistumisella ja pienellä stägällä mestaruus voi hyvinkin tulla Espooseen, mutta se tosiaan vaatii aivan täydellistä onnistumista.

Ketterällä on tänä keväänä ollut tapana pistää ranttaliksi sarjan ensimmäisessä ottelussa ja sen jälkeen ottaa vähän happea. Sarjat ovat näin venyneet turhan pitkiksi ja Espoolla on hiuksen hieno lepoetu puolellaan. Toisaalta taukojen jälkeen joukkue on monesti ollut aivan unessa ja ensimmäisen erän jälkeen on kompassin kanssa etsitty omaa koppia. Saa nähdä miten Kiekko-Espoo luomulätkä, antikiekko ja miksi kaikeksi sitä onkaan sanottu, riittää Ketterää vastaan.

Toivottavasti saadaan hyvä ja tasainen sarja. Välierissä yleisökeskiarvo oli Espoossa reilut puolitoistatuhatta. Jokohan nyt päästään yli kahteen?
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kiekkoniiloille (@Everton ) kymysys: koska viimeksi näin on tapahtunut Mestiksessä? (ja miksei Liigassakin)

Mestiksessä viimeksi 2015-2016. Jukurit voitti runkosarjan ja mestaruuden. Hokki oli runkosarjassa kakkonen ja hävisi finaalit Jukureille.

Mutta yllättävän harvinaista tämä on viime vuosina ollut. Muut aiemmat kerrat koko Mestis-historiasta:
2014-2015 (mestari Jukurit 1. ja finaaleissa KooKoo 2.)
2008-2009 (mestari Sport 2. ja finaaleissa Jokipojat 1.)
2007-2008 (mestari TuTo 1. ja finaaleissa Hokki 2.)
2005-2006 (mestari Jukurit 1. ja finaaleissa Sport 2.)
2003-2004 (mestari KalPa 2. ja finaaleissa Jukurit 1.)
2001-2002 (mestari Jukurit 1. ja finaaleissa KooKoo 2.)
2000-2001 (mestari Jukurit 2. ja finaaleissa TuTo 1.)

Voitot siis runkosarjan ykköselle 5 vs runkosarjan kakkoselle 3.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Liigassa näköjään viimeksi kaudella 2014-2015. Kärpät voitti silloin runkosarjan ja mestaruuden. Tappara oli runkosarjassa kakkonen ja hävisi myös finaalisarjan. Ihan samalla tavalla mentiin myös 2013-2014.

Kaudella 2003-2004 Kärpät oli runkosarjassa kakkonen, mutta voitti finaaleissa runkosarjavoittaja TPS:n. Se on ainoa vastaava tapaus liigassa 30 vuoteen.
 

Napanderi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ketterä
Varmasti nähdään vähän erilaista kiekkoa, kun RoKi sarjassa. Omasta mielestäni Kiekko-Espoolla ainakin parempi ylivoima, kuin RoKilla vaikka prosentit on RoKilla paremmat playoffeissa. Ketterällä ja Kiekko-Espoolla ylivoima kulkenut kotipeleissä paremmin, mutta vieraissa surkeat prosentit molemmilla. Ketterä edistyneissä tilastoissa hieman edellä. Aika tasaista on tilastojenkin valossa.
 

Lähdepelto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ketterä,Lukko
Toivottavasti nyt alkaa sarja josta molemmat voivat olla ylpeitä vielä kesäkuussakin. Kaksi taitavaa joukkuetta mittaa kummalle kannu kuuluu. Ikinä en ole ajatellut että Ketterä häviäisi enkä siihen usko nytkään
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: E

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Onhan Ketterä selkeä ennakkosuosikki, ei siitä mihinkään pääse. Kespoon pitäisi onnistua horjuttamaan todella pahasti Ketterän peliä, jotta neljä voittoa kairattaisiin, mutta mahdollista se on. Kyllä kieltämättä aika hyvät täpinät alkaa olla ja perjantain peliä ei malta odottaa. Näitä fiiliksiä ei ole ollutkaan kymmeniseen vuoteen joten aika sweeet.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Kyllähän Ketterä sarjaan on ennakkosuosikki, mutta yhtään voittoa ei ole vielä jaettu - eikä kyllä mielestäni missään nimessä Veikkauksen kertoimenlaskun yli 75 % suosikki. Yllättävänkin haavoittuvainen Ketterä on välillä ollut.

Ketterää vastaan K-Espoonkin pitää pystyä näyttämään oikeanlaista kovuutta. Yhtään turhaa tilaa ja aikaa ei saa antaa. Samalla myöskään yhtään turhaa jäähyä ei saa ottaa. K-Espoon liikkeen ja kamppailupelaamisen pitää olla kovalla tasolla.

Ketterän pelitavassa on aika paljon samaa kuin FPS:n, mutta Ketterän yksilöt ovat nopeampia - tosin samalla myös kevyempiä fyysisesti. FPS-sarjan edetessä K-Espoo sai hyvin FPS:n avauspelaamista rikottua sekä sitä kautta katkoja - tai pakotti FPS:aa pelaamaan syvään, jolloin kiekon hallinta saatiin itselle. Yksi sarjan avaintekijöitä onkin se, saako K-Espoo sotkettua Ketterän viisikkopeliä vai ei.

K-Espoon omassa hyökkäys- ja vastaiskupelissä on välillä myös ikävä yrittää kontrolloidusti puolustaa, kun pelissä on niin paljon vastuuta pelaajilla siinä, miten pelataan. Jos Ketterä lähtee prässäämään liikaa, K-Espoon hyökkäys pystyy parhaimmillaan lennosta lukemaan Ketterän puolustusvirheitä, mitä kautta läpisyöttöjen paikkoja tulee. Jos taas Ketterä vetää trappia, K-Espoo pelannee punaiselta syvään, minkä jälkeen lähdetään prässäämään ja karvaamaan pois.

Ketterällä on myös tiukat matkat välieristä takana verrattuna K-Espooseen sekä K-Espoolla pari lepopäivää enemmän. Ei sen tässä vaiheessa kautta pitäisi näkyä, mutta saattaa pienen napsun kuitenkin antaa Espoolle etua.

Kokonaisuudessaan en ennusta mitään... tämä voi olla tiukka sarja... tai sitten ei. Ja kumpaan suuntaan vaan. Antaa pelin näyttää, henkimaailman asiatkin korostuu monesti keväällä. Toivottavasti kuitenkin nähdään hieno, kova ja rehti sarja.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Itsellähän tietyllä tapaa voisi sanoa, että tässä sarjassa yksi ympyrä nyt sulkeutuu...

Itse aikanani ensikosketukseni jääkiekkoon oli Näreharjun hallissa isoisäni kanssa, kun otti tyttärenpoikansa ihan lähes vaahtosammuttimen kokoisena mukaan divarimatsiin... ja kun itse asuin silloin Espoossa, kakkosessa juuri aloittanut Kiekko-Espoo tarjosi sen arjen vaihtoehdon... ja vei sydämen.

Onko muuten palstalla muita, jotka on jo Näreharjussa nähnyt Ketterän ja K-Espoon kohtaamisia?
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Olen itsekin K-Espoon Näreharjussa nähnyt, ja olen muuten Ketterän nähnyt tuolla jo ennen kuin rakennettiin koko Gardenia. Ja kun 80-luvun divaritaivalta seurasi, niin ei kyllä voinut olla usein uskomatta, että ketterä varmaan häviää ;) Nyt on lippu ainakin perjantain finaaliin, kun täällä pk- seudulla nykyjään asustelen. Ketterää on kyllä jatkuvasti seurattu koko ajan muutenkin.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: E

Näläkämua

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Kyllähän finaaliin selvisi lopulta ihan odotetut joukkueet. Ketterä ja Kiekko Espoo ansaitusti, joskin tiukkojen vaiheiden jälkeen. Mielenkiintoinen sarja edessä, pitää seurata näin ulkopuolisenakin. Sen verran mestis kuitenkin vielä kiinnostaa.

Kaksi kovaa vastakkain ja laadukasta kiekkoa luvassa. Veikataan nyt että Espoo vie tämänkin, Roki tylsytti Ketterältä osan terävyydestä ja Espoo taas ei tunnu häviävän millään.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: E
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Ei mitään pois RoKilta ja Masolta, mutta heidän pelaaminen oli välillä sääntöihin nähden aika harmaalla alueella. Toki niillä asetuksilla pelataan, mitkä tuomarit sallii, eli sen hyödyntäminen oli toki RoKin hyvyyttä.

Kiekko-Espoo on aika lailla RoKin vastakohta. Kiekko-Espoossa on paljon taitoa ja he pyrkivät pelaamaan taitokiekkoa. Siis aika lailla samat lääkkeet kuin Ketterällä. Näin ollen onkin odotettavissa todella laadukas finaalisarja. Ketterällä on 3 ja 4 kentät laadukkaampia kuin Espoolla, joten Järvisen on jatkettava loisto-otteita, jos Espoo aikoo sarjan voittaa.
 

always right

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mestis ja alasarjojen palkattomat raatajat
Ei mitään pois RoKilta ja Masolta, mutta heidän pelaaminen oli välillä sääntöihin nähden aika harmaalla alueella. Toki niillä asetuksilla pelataan, mitkä tuomarit sallii, eli sen hyödyntäminen oli toki RoKin hyvyyttä.
Lopeta jo tuo itkeminen ja ala valmistumaan ja kestämään tulevat tappiot, ei hoppee oo häppee ;)
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Lopeta jo tuo itkeminen ja ala valmistumaan ja kestämään tulevat tappiot, ei hoppee oo häppee ;)
Ai kuten 2019 ja 2021?

Muutenkin muisti alkaa jo olemaan sen verran huono, ettei edes muista millaista on olla häviäjän puolella pudotuspelisarjassa, kun Ketterän edellisestä pudotuspelisarjatappiosta on jo pitkälti yli neljä vuotta. Sinänsä kiusallista kannustaa Ketterää, kun ei pääse muiden joukkueiden kannattajien tapaan kokemaan pettymyksiä.
 
Viimeksi muokattu:

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Jatkoajan toimituksen näkemys finaalisarjasta: "Ketterän materiaali on vahvempi, ja imatralaisjoukkue on pysynyt paremmin kasassa kauden mittaan. Samalla Ketterä on ratkaisevan verran edellä pelisysteeminsä kanssa. Nämä asiat tuovat imatralaisille kolmannen peräkkäisen Mestis-mestaruuden viidessä tai kuudessa ottelussa."
 
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Kyllähän kaiken järjen mukaan Ketterä on suosikki, mutta toki pelkästään järkeilemällä on tullut usein myös erehdyttyäkin. Sinänsä sama kumpi voittaa, sillä omaan makuun finaalisarjasta meni enin mielenkiinto, kun FPS tai RoKi tai jopa molemmat eivät ole mukana. Joka tapauksessa tsemppiä Imatralle sekä Espooseen, parempi voittakoon!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös