Pudotuspelien taisteluparit kautta historian

  • 3 597
  • 5

vastaantulija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Määrätietoisesti HPK
Liigassa on näitä tunnetumpia TPS-Jokerit ja Kärpät-Tappara taistelupareja syntynyt pudotuspeleissä historian saatossa, mutta jokaisen joukkueen vinkkelistä on varmaan paljon erilaisia muistoja ja asetelmia eri vastustajien kanssa.

Nyt kun eletään pudotuspelien aikaa ja oma joukkue jäi aikaiselle kesälomalle, niin sorruin tässä fiilistelemään muistoilla ja kävin läpi Kerhon koko liiga-ajan pudotuspelihistorian ja niistä listaus tämän alkupuheen jälkeen. Meidän ykkösvastustajamme pudotuspeleissä ovat olleet TPS, HIFK ja Jokerit, joiden lisäksi JYPin kanssa on ollut hyvää kapinaa, mutta mieleenpainuneita kohtaamisia löytyy harvemmin kohdattujenkin joukosta.

Jos muiden joukkueiden kannattajista joku jaksaa listailla niitä oman joukkueen kohtaamisia vastaavalla tavalla, niin olisi ihan mielenkiintoista lukea näistä taistelupareista, mitä noiden laajasti tunnettujen klassikoiden lisäksi löytyy.

HPK:n pudotuspelikohtaamiset liigassa

HPK – TPS 8 kohtaamista (voitot 3-5)

- 2 finaalia, 1 pronssiottelu, 3 välierää, 2 puolivälierää
- Ensimmäisessä finaalikohtaamisessa -93 Kerho oli aluksi kuin peura ajovaloissa ja TPS johti muistaakseni 9-0 ensimmäistä finaaliottelua ennen kuin Kerho pääsi maalin makuun. Voitettiin sitten toinen peli Hämeenlinnassa, mutta lopultahan TPS oli tuossa sarjassa aika ylivoimainen.
- Toisessa finaalikohtaamisessa 2010 kohtasi kaksi kevään hurmosjoukkuetta ja Kerholla oli erikoisesti vasta finaalissa ensimmäistä kertaa kotietu tuona keväänä, mutta TPS:hän tämän taas vei.
- Kolme karvasta välierätappiota Kerholla ja varsinkin se kevään -97 sarja on mielessä, kun Kerho johti jo 2-0 voitoin ja kolmatta kohtaamistakin Turussa johdettiin 3-1 ja 4-2, mutta TPS tuli vaan ohi. Ja vielä se neljäs peli meni turkulaisille vasta jatkoajalla Hannes Hyvösen runnoessa kiekon Andrew Vernerin polvarin alta maaliin.
- Ja sitten oli se 2003 kevään puolivälierä, jossa TPS kiusasi runkosarjan voittanutta Kerhoa ja johti jo 3-1 voitoin, mutta kääntyi onneksi vielä meille. Tässä nähtiin myös se Miettinen-Rautee episodi ja Kerhon tyrmäävä 7-0 vierasvoitto kuudennessa ottelussa.

HPK – HIFK 7 (5-2)
- 2 pronssiottelu, 2 välierää, 3 puolivälierää
- HIFK voittanut toisen pronssiottelun ja -99 keväänä ei jättänyt mitään mahdollisuuksia Kerholle välierissä kovalla joukueellaan. Muuten mennyt hyvällä prosentilla Kerholle nämä kohtaamiset.
- 2006 keväällä HIFK johti välierää jo 2-1 voitoin, mutta Miika Wiikmanin kaksi nollapeliä sarjan loppuun siivitti Kerhon finaaliin. Sarjan toisessa ottelussa nähtiin Pasi Nielikäisen jatkoaikamaali, ah.
- 2010 keväällä tuli kunnon taisteluvoitto altavastaajan asemasta, vaikka HIFK voitti kahden tasaisen pelin jälkeen kolmannen pelin 7-0 ja oli näyttävinään kaapin paikan.

HPK – Jokerit 7 (2-5)
- 1 pronssiottelu, 5 välierää, 1 villi kortti
- Todellinen unelmien murskaaja on Jokerit ollut meille, kun 5 kertaa on meidän tie katkennut välierissä tähän narrilaumaan ja otteluvoitot noista välieristä 15-2 Jokereille. Siihen peilaten oli kovin nautinnollista olla päättämässä Jokerien liigataivalta tuohon villi kortti -kierroksen voittoon, minkä jälkeen Jokerit siirtyikin sitten KHL:ään.

HPK – Ilves 5 (4-1)
- 1 pronssiottelu, 3 puolivälierää, 1 villi kortti
- Ilveksen ainoa voitto tuosta villi kortti -kohtaamisesta
- Noissa puolivälieräkohtaamisissa otteluvoitot Kerholle 9-1
- Keväällä -99 oil jännä sarja, jossa haettiin kaksi maukasta jatkoaikavoittoa Tampereella. Tomas Vlasak ja Tom Koivisto muistaakseni maalintekijöinä.

HPK – JYP 4 (2-2)
- 1 pronssiottelu, 1 välierä, 2 puolivälierää
- Kerhon ensimmäinen liigamitali ripustettiin kaulaan keväällä -91 Hippoksella
- Marko Palo ja 5. välierän jatkoaika -93. Nevöfoget.
- 2017 keväällä Kerhon uuden tulemisen huipensi kova 7:n pelin puolivälierä. (kunnes sitä tulemista taas rusensi seuraavan kauden tumpeloinnit)

HPK – Lukko 4 (3-1)
- 2 pronssiottelu, 2 puolivälierää
- Ei oikein muistikuvia näistä. Puolivälieräkohtaamisissa otteluvoitot Kerholle tylysti 7-0 ja pronssiotteluista molemmilla yksi voitto.

HPK – Blues/K-Espoo 3 (3-0)
- 1 pronssiottelu, 2 puolivälierää
- Ei näistäkään oikein mitään erikoista muistissa

HPK – Tappara 2 (1-1)
- 1 välierä, 1 puolivälierä
- Aika vähän osunut kohtaamisia Tapparan kanssa pudotuspeleissä, mutta ehkä se kaikkien aikojen vituttavin tappio oli tuo runkosarjan voiton jälkeen tullut välierätappio vuonna 2003.

HPK – KalPa 2 (1-1)
- 1 välierä, 1 puolivälierä
- Kahtena peräkkäisenä keväänä oli hyvää säpinää 2009 ja 2010
- Molemmat on voittanut toisensa lähdettyään sarjaan altavastaajan asemasta, eikä kumpikaan sarja ollut mikään läpihuutojuttu.

HPK – Ässät 1 (1-0)
- 1 finaali
- Finaali on aina finaali ja varsinkin, kun se päättyi toistaiseksi ainoaan mestaruuteemme, niin lämpimät muistot tästä kohtaamisesta. Värikäs joukkue oli Ässät silloin Nickersoneineen.

HPK – SaiPa 1 (1-0)
- 1 pronssiottelu
- Muistan sen valtavan keltaisen meren Rinkelinmäen pohjoispäädyssä, mikä Lappeenrannasta saapui tätä peliä katsomaan. Vaikka Kerho vei sen pelin 7-2, niin oli kiva katsoa sitä ryhmähenkeä ja kannatusta.

HPK – Kärpät 1 (0-1)
- 1 puolivälierä
- Vähän on osunut kohtaamisia Kärppienkin kanssa (harmi) ja tämä ainokainen oli sen Kerhon ihmenousun jälkeinen seinään juoksu, kun joukkueen tähdet oli jo myyty ja Jokeritkin kaadettu villi kortti -kierroksella. Ei jäänyt jossiteltavaa, mutta uusintaa odotetaan kovasti.

Nykyisistä liigajoukkueista ei ole koskaan kohdattu pudotuspeleissä: Pelicans, Jukurit, KooKoo, Sport
 
Viimeksi muokattu:

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
HPK – Jokerit 7 (2-5)
- 1 pronssiottelu, 5 välierää, 1 villi kortti
- Todellinen unelmien murskaaja on Jokerit ollut meille, kun 5 kertaa on meidän tie katkennut välierissä tähän narrilaumaan ja otteluvoitot noista välieristä 15-2 Jokereille. Siihen peilaten oli kovin nautinnollista olla päättämässä Jokerien liigataivalta tuohon villi kortti -kierroksen voittoon, minkä jälkeen Jokerit siirtyikin sitten KHL:ään.

Kerho oli pitkään "mieluisa" vastustaja pleijareissa kaikin puolin. En muistanut välierien menneen ihan noin selvästi meille, mutta Kerho tuntui taipuvan noissa peleissä ilman pitkää pleijarisarjaa joka kerta ja aina sitä toivoi, että lyhyen matkustamisen jälkeen finaaleissa oltaisiin sitten hereillä. Ihan viittä mestaruutta ei noiden sarjojen jälkeen otetukaan, joten...

Kerhollahan taisi olla myös aika legendaarinen track record Ilmalasta, menikö nyt joku 6-8 vuotta putkeen ilman voittoa? En muista katkesiko kauden 2013-14 sääleihin se putki, mutta viimeinen matsi oli melkoista menoa. Tolppa sisään tai tolppa ulos, ihan sama, taululla kun oli tylyt 5-1 ja yksi taival oli lähellä päätöstä. Ei ainakaan tarvinnut jossitella, kuten niin monen muun matsin/sarjan jälkeen. Parempi sen sarjan vei ja ansaitusti. Tosin rehellisyyden nimissä on sanottava, että omalla tavallaan HPK teki tuolloin melkoisen palveluksen. Se viimeinen kausi Liigassa oli Jokereilta alusta loppuun sen tason sekoilua ja tuskaa, että melkein kiittää pitäisi. Lopetetaanhan kituvat eläimetkin armollisesti.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Kärpät-Tappara on ollut tässä tämän vuosikymmenen aikana finaalien klassikkopari ja kerran myös välierissä oltiin vastakkain. Lisäksi Kärpiltä löytyy Jokereita vastaan kovia ottelusarjoja, saaga sai alkunsa jo 80-luvun lopulla kun Jokerit pudotti Kärpät liigasta, mutta sitten 2000-luvulla uuden nousun jälkeen Kärpät on niitä kalavelkoja saanut kuittailtua pudotuspeleissä ihan mukavasti. Seitsemän kertaa on Kärpät ja Jokerit pelanneet 2000-luvulla pleijareita vastakkain, Kärpät on voittanut sarjoista kuusi ja Jokerit yhden vuonna 2002, samana vuonna kun voittivat toistaiseksi viimeisimmän mestaruutensa. Muutenhan Kärpät on niistänyt Jokereita mukavasti, kolme kertaa puolivälierissä eli 2001, 2004 ja 2009, kerran välierissä eli 2003 ja kahdesti myös finaaleissa eli 2005 ja 2007.

Yksi hieno ja ehkä hieman unholaankin jäänyt taistelupari Kärpillä on ollut nyt jo edesmennyt Espoon Blues. Blegiä vaistaan kamppailtiin peräti kuutena keväänä peräkkäin ja Kärpät voitti näistä viisi ensimmäistä, viimeisin kääntyi Bluesille. Näitä voisi vähän muistellakin:

2006
Se ensimmäinen sarja, ei itse asiassa jäänyt noin muuten mitenkään erityisesti mieleen, mutta tuon kevään kannalta Blues-sarja oli kohtalokas sillä Erkki Rajamäen avustuksella Kärpiltä tippui käytännössä loppukevään ajaksi pois ykkösveskari Niklas Bäckström. Kukaan ei tiedä miten tuo kevät olisi muuten päättynyt, mutta olisihan Kärpillä voinut olla paremmat mahdollisuudet voittaa silloin se kolmas perättäinen mestaruus maalillaan Bäckström, sen sijaan että Mika Pietilä oli maalilla. Sarja itsessään meni Kärpille 4-2.

2007
Kärpille sarja meni 3-0, mutta kaksi viimeistä oli maalin pelejä ja viimeisin ratkesi vasta jatkoajalla. Tämäkään nyt ei erityiseksi klassikoksi noin yleisesti noussut, Michal Bros tosin oli muistaakseni aika tehokas tässä sarjassa. Kolmannesta pelistä muistan sen että Blues meni Patrik Lostedtin maalilla 2-1 johtoon pari minuuttia ennen loppua, pian tämän jälkeen Hannes Hyvönen otti jäähyn ja Kärpät oli käytännössä pelin loppuun saakka alivoimalla, mutta ilman maalivahtia viidellä viittä vastaan Kärpät painoi pelin tasoihin. Michal Bros ratkaisi jatkoajalla. Tuona keväänä Kärpät voitti mestaruuden häviämättä peliäkään, sarja oli 10-0.

2008
Finaalihuumaa! Mielenkiintoinen sarja kaikkinensa, Kärpät pelasi aika inhorealistista puolustusvoittoista kiekkoa, mutta joukkueen materiaali ja viimeistelytaso oli sitä luokkaa että etenkin pelin ratkaisuhetkillä Kärpät tuntui tekevän lähes jokaisesta kunnon paikasta maalin. Eka peli meni Kärpille muistaakseni 3-1, tuolloin Kärpät meni jo kymmenessä minuutissa 2-0 johtoon ja sen jälkeen Kärpät vaan pelasi safetya. Toinen finaali oli sitten oikein nyhjäyksen perikuva, Kärpät johti pitkään 1-0 ja yritti tosissaan puolustaa 1-0 voiton, mutta Blegi tuli kolmannessa tasoihin. Blues oli pelissä hallitsevampi osapuoli ja joku tolppalaukaus taisi olla toisessa jatkoerässä kiekko pyöri jossain maaliviivalla, mutta oliko peräti Blues-pelaajan oma maila mikä oli maaliviivalla edessä ja kiekko ei mennyt maaliin? Peli ratkesi ajassa 90 minuuttia ja risat Antti Ylösen siniviivalämäriin, jonka Brückler imuroi kainalosta ilman minkäänlaista maskia.

Kärpät otti henkisesti aika ison askeleen kohti mestaruutta tässä, ja etenkin seuraavan pelin ekat kaksi erää oli Kärpiltä niin vahvaa peliä että äkkiseltään olisi voinut luulla Kärppien menevän otteluvoitoissa jo 3-0 johtoon. Kahden erän jälkeen peli oli 2-0 Kärpille, mutta Blues tuli tasoihin kolmannessa erässä ja otti tällä kertaa jatkoajalla voiton, kiekko meni jostain nollakulmasta Toni Kähkösen perseen kautta maaliin. Voitot 2-1, sinänsä oikeutettu tulos koska Blues hallitsi sitä kotipeliä minkä hävisi ja Kärpät hallitsi tuota kolmatta peliä minkä hävisi.

Tämän jälkeen homma muuttuikin sitten aika totaalisesti. Jos en väärin muista niin paljon oli puhetta siitä että Blues sai nyt hengen päälle ja sarja lähtee kääntymään, mutta neljännessä pelissä Kärpät otti jälleen otteen itselleen. Kärpät paukutti tylyn 4-0 vierasvoiton, ja mestarista ei enää epäselvyyttä ollut vaikka vielä kerran Raksilassa pelattiinkin. Viimeinen peli Kärpille 5-1 ja Jalosen dynastia sai hienon päätöksen.

2009
Jälkeenpäin mietittynä kenties kaikkein hienoin sarja. Blues lähti sarjaan ennakkosuosikkina, runkosarjassa heidän sijoitus oli muistaakseni toinen ja Kärpät oli runkosarjan viides. Sarja oli huikeaa hyökkäyspelin juhlaa ja alle viiden tehdyn maalin ei jääty yhdessäkään pelissä. Bluesille oli tuohon aikaan varmaan oma kaikkien aikojen joukkueensa, se pelasi silloisen CHL:n välierissä ja joukkueessa Ben Eaves teki varsinkin pudotuspeleissä ihan mitä halusi. Eavesin tuo kausi oli mielenkiintoinen, mies lopetti uransa joulukuussa mutta teki comebackin helmikuussa, ja pudotuspeleissä mies teki 14 pelissä ujot 4+20 tehot. Toni Kähkönen oli toinen riesa, teki 9+7 tehot sinä keväänä ja oli muistaakseni Kärppiä vastaan tehokas, kuten myös Petri Lammassaari ja Ryan Keller. Muutenkin Bluesilla oli heittää moneen ketjuun nimimiehiä, ja tuossa keväässä olisi ollut ainutlaatuinen sauma mestaruuteen.

Se mitä tuosta sarjasta muistan jälkeenpäin, niin Kärpät haki pari aika tylyä vierasvoittoa Espoosta ja toisena se että Kärpät teki ainakin kahdessa voittopelissä tasoituksen viimeisellä minuutilla ja voitti jatkoajalla. Pari ekaa matsia oli tasaisia, ja kolmas peli sitten sellainen että Blues meni muutamaa minuuttia ennen loppua johtoon, mutta Kärpät tasoitti muistaakseni Josef Boumediennen maalilla viimeisellä minuutilla. Jatkoajalla Bluesin pelaajalla (Petri Kokko?) oli puoliksi tyhjä maali edessä, mutta Tarkki venytti hanskan jostain eteen. Vastahyökkäys, ja Tommi Paakkolanvaara pistää rannelaukauksella kiekon ohi kolmen metrin Koskisen ja Kärpät haki kotiedun. Blues tosin ryösti kotiedun takaisin sitten Raksilassa voittamalla tylysti 4-1 ja sarja 2-2.

Viides peli olikin sitten ihan käsittämätön. Tuolta keväältä aika vähän löytyy mitään koosteita Youtubesta, mutta muistaakseni peli meni jotenkin siten että Blues vei ensimmäistä erää ihan miten halusi ja meni 2-0 johtoon. Maaleja olisi voinut olla paljon enemmänkin, mutta Tarkki teki muutaman huipputorjunnan ja vähän oli onneakin mukana, mutta peli näytti siltä että Blues vie ihan miten haluaa. Toisessa erässä kaikki sitten jotenkin romahti, Kärpät teki kolme maalia ja meni johtoon ja homma ihan päelalleen. Kolmannessa erässä maaleja tehtiin sitten ihan vuorotellen, oliko niin että Kärpät meni 4-2 johtoon, Blues painoi kahdella maalilla 4-4 ja Kärpät teki taas kaksi maalia muutamaan minuuttiin. Blues kavensi 5-6, mutta Vesa Viitakoski iski sitten lopulta tyhjiin loppulukemat 5-7. Kolmas erä oli sekä molempien joukkueiden veskareilta että puolustukselta ihan käsittämätöntä sekoilua, mutta Kärpille kääntyi.

Kuudes välierä Oulussa ja katkon paikka Kärpillä. Blues oli kyllä tässäkin pelissä jokseenkin kuskin paikalla, kahden erän jälkeen peli oli 3-1 Bluesille ja muistissa on ainakin Tomi Ståhlhammarin laseria muistuttanut rannekuti yläkulmaan. Blues piti pintansa aina johonkin kolmannen erän puoliväliin ja oli saanut peliä hyvin jäädytettyä, mutta Kärpät painoi väkisin kavennuksen ja rilleri oli luvassa. Ilkka Mikkola pisti viimeisellä minuutilla muistaakseni yläputkeen, Ben Eaves sai pian tämän jälkeen kiekon ja lakaisi kiekon kohti tyhjää maalia... mutta meni parikymmentä senttiä ohi. Kärpille hyökkäyspään aloitusvoitto, kiekko viivaan Josef Boumediennelle, Bume pistää taktisesti kiekon päätylautaan ja sieltä kiekko pomppi muistaakseni Jari Viuhkolan kautta Vesa Viitakoskelle ja Vesku iski kiekon maaliin. Viitakoski oli itse asiassa todella isossa roolissa tuossa sarjassa, teki neljä maalia kuuteen peliin ja juuri sieltä maalin edestä survoi kiekkoja maaliin.

Jatkoajalla Viitakoski otti jälleen roolia, mies oli tappamassa pari minuuttia alivoimaa kun Kärpät oli kahden miehen vajaalla hyvin pitkään, mutta Blues ei saanut maalia. Kärpät sai sitten rivit kasaan, ja muutaman minuutin pelin jälkeen Juhamatti Aaltonen iski ratkaisun 4-3 ja koko sarja Kärpille 4-2. Jälkeenpäin muisteltuna tuo sarja tosiaan oli sellainen mikä Bluesin "olisi pitänyt" voittaa, mutta ehkä se pieni kokemattomuus ja Kärpillä sitä voittamisen kulttuuria kuitenkin oli edelleenkin paljon jäljellä, vaikka tietysti pakka oli paljon mennyt uusiksi kun valmentaja oli vaihtunut ja pari ketjua hyökkääjiäkin oli vaihtanut maisemaa, mutta oli siellä silti jäljellä muistaakseni 13 kenttäpelaajaa ja maalivahti Tuomas Tarkki jotka oli mestaruuden/mestaruuksia Kärpissä ennenkin voittaneet + pari muuta mestaruuden voittanutta kuten esim. Martti Järventie.

Tuo oli hieno sarja ja kääntää tuon kevään aina positiiviseen valoon, vaikka sitten lopulta finaaleissa Kärpät ei saanut mitään aikaiseksi JYPiä vastaan ja JYP vei finaalisarjan 4-0, Kärpät ei tuossa sarjassa ollut johtoasemassa sekuntiakaan. JYP puolusti Kärpät pois paikoilta ja ei lähtenyt samanlaiseen hurlumhei-kiekkoon mitä Bluesia vastaan oli, vaan pelasi fiksusti omilla vahvuuksillaan.

2010 & 2011
Nämä oli säälisarjoja, joista taisi molempien keväiden osalta jäädä pääasiassa mieleen Pavel Rosa. Ensimmäisenä keväänä Pavel Rosa kalasteli jollekin Bluesin pelaajalle isoa jäähyä ja lopulta Rosa iski tuon pelin ratkaisun, ja Kärpät voitti muistaakseni 2-1 tuon sarjan. Seuraavana keväänä Rosa oli sitten antisankari, toisessa pelissä taisi iskeä maalinkin mutta perseili sitten itselleen "suihinottoliikkeellä" pelikiellon viimeiseen peliin jonka Blues sitten lopulta voitti ja etenkin sensaatiomaisesti lopulta jopa finaaleihin. Säälisarjat nyt ei jälkikäteen mitenkään erityiseksi nousseet, pääasiassa sen vuoksi että aiempina keväinä oli kuitenkin pelattu niin isoista panoksista. Ansaitusti Blues toki sitten lopulta sai lopulta sen revanssinsa, ja jäi sieltä lopulta tuo Rosan touhu mieleen sellaisena Jekyll & Hyde -tyylisenä touhuna kahtena keväänä.

Hienoja sarjoja, sääli että enää ei ole mahdollisia nämä.
 

vastaantulija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Määrätietoisesti HPK
Kerhollahan taisi olla myös aika legendaarinen track record Ilmalasta, menikö nyt joku 6-8 vuotta putkeen ilman voittoa?

Enpä nyt muista ihan tarkkoja lukemia, mutta kyllä se Kerhon areenakammo sai aivan käsittämättömät mittasuhteet. Pelaajat ja valmentajat vaihtui joukkueissa, mutta yksi asia ei muuttunut: Kerho ei Areenalla voita. Yhden käden sormilla ne Areenan voitot on kuitenkin laskettavissa, eikä se meno muistaakseni paljon ruusuisempaa ollut ennen Areenaakaan.

Ketjun aiheeseen liittyen todettakoon, että toinen noista Kerhon otteluvoitoista Jokereita vastaan välierissä tapahtui itseasiassa Helsingissä, mutta vanhassa hallissa. Keväällä -96 Kerho aloitti välierät hakemalla yllätysvoiton Helsingistä, mutta Jokerit vei seuraavat kolme peliä ja Kerho jäi aika nolosti maaleitta molemmissa kotipeleissään. Paras yritys Jokerien kaatoon puolestaan nähtiin keväällä 2002, jolloin Kerholla oli kotietu ja voitettiin ensimmäinen peli kotona 4-3. Siinä pelissä oli draamankaarta, kun Jokerit nousi ensin kahden maalin takaa tasoihin ihan lopussa, mutta jatkoaikaa ei nähty, kun Tomas Kucharcik teki vielä Kerhon voittomaalin ihan viimeisillä sekunneilla. Jokerit voitti seuraavan pelin kotonaan 3-2 ja kolmannessa kohtaamisessa Hämeenlinnassa haettiin ratkaisua jatkoajalta. Ja sitten tuli Jani Rita oikeaa laitaa ylös ja yllätti Puurulan kovalla ranteella. Pettymyksen raskas kalkki oli vaan taas nieltävä ja vaikka neljäskin peli oli vielä maalin peli, niin taisi se selkäranka katketa silloin tuohon Ritan maaliin.
 

Hangon keksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Länsi-Saksan ja Neuvostoliiton joukkueet
Kerhollahan taisi olla myös aika legendaarinen track record Ilmalasta, menikö nyt joku 6-8 vuotta putkeen ilman voittoa? En muista katkesiko kauden 2013-14 sääleihin se putki, mutta viimeinen matsi oli melkoista menoa.
Taisi katketa runkosarjan päätösotteluun kaudella 2012-13, kun Jokerit oli jo varmistanut runkosarjan voiton.
 

Eeyore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tappara-Ässät

1975-1976 : välierät : Tappara-Ässät 2-0
1977-1978 : loppuottelu : Ässät-Tappara 3-1
1978-1979 : loppuottelu : Ässät-Tappara 2-3
1983-1984 : loppuottelu : Tappara-Ässät 3-1
1993-1994 : puolivälierät : Ässät-Tappara 2-3 (Ässät 2., Tappara 7.)
2005-2006 : puolivälierät : Tappara-Ässät 2-4
2012-2013 : loppuottelu : Tappara-Ässät 2-4

loppuottelut 2-2, välierät 1-0, puolivälierät 1-1


Tappara-TPS

1975-1976 : loppuottelu : TPS-Tappara 2-0
1976-1977 : loppuottelu : Tappara-TPS 3-0
1978-1979 : välierät : Tappara-TPS 3-2
1981-1982 : loppuottelu : TPS-Tappara 1-3
1982-1983 : puolivälierät : TPS-Tappara 1-2
1983-1984 : välierät : Tappara-TPS 3-2 (TPS johti sarjaa 0-2)
1986-1987 : välierät : Tappara-TPS 3-1
1988-1989 : välierät : TPS-Tappara 3-2 (Tappara johti sarjaa 0-2)
1993-1994 : välierät : TPS-Tappara 3-1
2000-2001 : loppuottelu : TPS-Tappara 3-1
2001-2002 : välierät : Tappara-TPS 3-0
2017-2018 : välierät : TPS-Tappara 0-4

loppuottelut 2-2, välierät 5-2, puolivälierät 1-0


Tappara-KooVee

1976-1977 : välierät : Tappara-KooVee 3-0

välierät 1-0


Tappara-Ilves

1977-1978 : välierät : Tappara-Ilves 3-1
1982-1983 : pronssiottelu : Ilves-Tappara 2-0
1988-1989 : pronssiottelu : Ilves-Tappara 1-0
1989-1990 : välierät : Ilves-Tappara 3-0
2000-2001 : välierät: Tappara-Ilves 3-0 (3. pelin jatkoerässä Tarvainen ratkaisi)
2016-2017 : puolivälierät : Tappara-Ilves 4-3

välierät 2-1, puolivälierät 1-0, höntsät 0-2


Tappara-hinki

1980-1981 : välierät : Tappara-hinki 3-0
1981-1982 : välierät : hinki-Tappara 2-3 (hinki johti ottelusarjaa 2-0)
1985-1986 : loppuottelu : Tappara-hinki 4-1
1987-1988 : välierät : hinki-Tappara 2-3
1999-2000 : puolivälierät : Tappara-hinki 1-3
2012-2013 : puolivälierät : Tappara-hinki 4-1
2014-2015 : välierät : Tappara-hinki 4-2
2015-2016 : loppuottelu : hinki-Tappara 2-4
2016-2017 : välierät : Tappara-hinki 4-1

loppuottelut 2-0, välierät 5-0, puolivälierät 1-1


Tappara-Kärpät

1980-1981 : loppuottelu : Tappara-Kärpät 2-3
1985-1986 : välierät : Tappara-Kärpät 3-0
1986-1987 : loppuottelu : Kärpät-Tappara 1-4
2002-2003 : loppuottelu : Kärpät-Tappara 0-3
2004-2005 : puolivälierät : Kärpät-Tappara 4-1 (3. pelissä Tappara otti 0-1 voiton pelaamalla "noppavitosta" koko pelin)
2007-2008 : välierät : Kärpät-Tappara 4-0
2013-2014 : loppuottelu : Kärpät-Tappara 4-3
2014-2015 : loppuottelu : Kärpät-Tappara 4-3
2015-2016 : välierät : Kärpät-Tappara 3-4
2017-2018 : loppuottelu : Kärpät-Tappara 4-2

loppuottelut 2-4, välierät 2-1, puolivälierät 0-1


Tappara-Kiekkoreipas/Pelicans

1981-1982 : puolivälierät : Tappara-Kiekkoreipas 2-0
2013-2014 : puolivälierät : Tappara-Pelicans 4-2 (6. ottelun jatkoerässä Nieminen ratkaisi maalin edestä)

puolivälierät 2-0


Tappara-Jokerit

1982-1983 : välierät : Jokerit-Tappara 3-0
1996-1997 : puolivälierät : Jokerit-Tappara 3-0
1997-1998 : puolivälierät : Jokerit-Tappara 3-1
2001-2002 : loppuottelu : Tappara-Jokerit 1-3
2007-2008 : pronssiottelu : Jokerit-Tappara 0-1
2009-2010 : villikortti : Tappara-Jokerit 2-1

loppuottelut 0-1, välierät 0-1, puolivälierät 0-2, höntsät 2-0


Tappara-Lukko

1987-1988 : loppuottelu: Tappara-Lukko 4-1
1993-1994 : pronssiottelu : Lukko-Tappara 1-0
2000-2001 : puolivälierät : Tappara-Lukko 3-0
2012-2013 : välierät : Tappara-Lukko 4-0
2013-2014 : välierät : Tappara-Lukko 4-3
2014-2015 : välierät : Tappara-Lukko (Lukko johti sarjaa 1-3)
2015-2016 : puolivälierät : Tappara-Lukko 4-1
2018-2019 : puolivälierät : Tappara-Lukko 4-0

loppuottelut 1-0, välierät 3-0, puolivälierät 3-0, höntsät 0-1


Tappara-KalPa

1988-1989 : puolivälierät : Tappara-KalPa 2-0
1989-1990 : pronssiottelu : Tappara-KalPa 1-0
2009-2010 : välierät : KalPa-Tappara 4-2
2016-2017 : loppuottelu : Tappara-KalPa 4-2 (KalPa johti sarjaa 0-2)
2017-2018 : puolivälierät : Tappara-KalPa 4-2

loppuottelut 1-0, välierät 0-1, puolivälierät 2-0, höntsät 1-0


Tappara-JYP

1989-1990 : puolivälierät : JYP-Tappara 1-2
1990-1991 : puolivälierät : JYP-Tappara 2-1
2004-2005 : karsintakierros : JYP-Tappara 1-2
2007-2008 : puolivälierät : Tappara-JYP 4-2

puolivälierät 2-1, höntsät 1-0


Tappara-HPK

1995-1996 : puolivälierät : Tappara-HPK 1-3
2002-2003 : välierät : HPK-Tappara 2-3 (5. ottelun lopussa Pirnes laittoi puolustusalueen aloituksesta kiekon tyhjään maaliin alivoimalla)

välierät 1-0, puolivälierät 0-1


Tappara-Blues

2001-2002 : puolivälierät : Tappara-Blues 3-0
2002-2003 : puolivälierät : Blues-Tappara 3-4 (Tappara oli sarjassa 2-0 tappiolla, 7. ottelun jatkoerässä Jämsen ratkaisi)
2003-2004 : karsintakierros : Tappara-Blues 1-2
2006-2007 : puolivälierät : Tappara-Blues 1-4

puolivälierät 2-1, höntsät 0-1
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös