Pedon kynnet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tekisi mieli purkaa sydäntäni enemmänkin, mutta maltan mieltäni nyt kun tunteet on hieman rauhoittuneet. Olen monessa mielessä, monissa asioissa samaa mieltä kuin useimmat täällä, mutta... haluaisin olla myös hieman maltillinenkin, olematta tyytyväinen tähän mihin on tultu.

Kyllähän Mamba on hyvä valmentaja, eli en uittaisi häntä kölin ali, mutta tosiasiassa aikalailla eväät oli jo Kärppien suhteen syöty jo viimekauteen, mitä toki ei vielä viime keväällä ollut nähtävissä, vaikka moni täällä sitä huuteleekon, että oli. Ehkä oli, ehkä ei, mutta jälkiviisaus on parasta viisautta Itsekin olen, vaikka nyt Mambaa hieman puolustelenkin, turhautunut tämän kauden otteisiin. Ja syystäkin. Olen eri osioissa kritisoinut (ja joskus oman osion asialle luonutkin) Kärppien ylivoimaa. Tästä ei voi osoittaa syyttävää sormea kuin valmennusta kohtaan. Jos on käytettävissä tuollainen materiaali, niin luulisi siitä saatavan parempaa tulosta. Nyky yv on todella häpeällistä, varsinkin kun se on ollut sitä jo useamman kauden. Siitäkin huolimatta että myös menestystä on tullut ja että välillä se on myös "jopa" toiminut?

Mutta että , otsikon mukaan, Mamballe potkut. Enpä usko, että se olisi enää tässä vaiheessa kurssia muuttava teko. Tämä kausi alkaa olla paketissa, kun ei nuo otteet pelikentällä näytä muuksi muuttuvan. Antaa uuden valmennuksen lähteä ensi kauteen puhtaalta pöydältä ottamatta tahraa kilpeen tältä keväältä.

Tottakai toivoisin Kärpille pitkää kevättä, mutta kuten kaikki on nyt jo kauan nähnyt, karille ollaan karahtamassa. Ei tässä kovin optimistinenkään voi olla. Vai voiko?
 

avail

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Sauna- ja Kivavelikerho
Tämä koronakausi pelaajamarkkinoineen oli hyvin outo enkä sinänsä osaa Ahoa siitä kritisoida. Ei ollut helppo ympäristö toimia kun vanhat opit eivät päteneetkään. Liigassa pelasi kovempia janttereita mitä ehkä Kärpät omassa rekrypolitiikassaan oli ajatellut. Kärpät meni säästölinjalla (mitä en kritisoi myöskään) ja sillä porukalla mitä ennen kautta oli mukaan saatu. Aaltonen tuli toki matkalla mukaan. Manner ei saanut joukkuetta toimimaan tällä kaudella vaikka monta "yritystä" koitettiinkin. Aina se pelin sekavuus nousi sieltä kun vastustaja nosti hieman tasoaan.
Jos lähtee omaan kauteensa sillä porukalla, jossa on mukana Puljujärven ja Kuokkasen tasoista pelimiestä, niin laskisin jopa vielä enemmän metsään menneeksi kaudeksi kuin päinvastaisilla kriteereillä, jos tosiaan pääsi yllättämään se, että Liigassa pelasi kovempia janttereita kuin oli ajateltu.

Tässä nyt verenpaineiden hieman laskettua yön aikana, aloin perkaamaan vähän epäonnistumisten järjestystä tällä kaudella.

Ensisijaisesti kentällä tietenkin ovat pelaajat. Pelaajista lähestulkoon jokainen alisuoritti koko runkosarjan, poislukien Aaltosen ensimmäiset pelit tälle kaudelle sekä Tieksolan ja Huttulan loppukaudet. Kauden keskivaiheilla vain junnukisoista ison sytykkeen saanut nuorempi Niemelä pelasi pelin vaatimalla tasolla. Vanhempikin Niemelä menköön myös lisäksi vielä kategoriaan "ok", koska EHT-Mise oli loppuviimein hyvin näkymätön pitkin kautta, jonka luen tuon roolin pelaajalle plussaksi.

Kärpillä olisi ihan aidosti ollut tuolla materiaalilla mahdollisuus olla top3-joukkue runkosarjassa, jos Manner olisi jääräpäisyydeltään myöntänyt viimeistään jouluna, että tuo kyseinen pelityyli ei kanna. Lasken myös vain ja ainoastaan Mannerin virheeksi esimerkiksi Mustosen pakkopeluttamisen tulosketjun keskushyökkääjänä yli puolen kauden ajan. Tässä mennään sitten siihen, että yksittäisten pelaajien surkea epäonnistuminen johtui kuitenkin loppuviimein valmennuksen tasosta. Kaikki pelaa, kaikilla on kivaa jne. Joukkueena kuitenkin voitetaan ja joukkueena hävitään. Häviöistä pitää ottaa oppia, mutta niin pitää myös voitoista. Ei ole kenenkään, eikä varsinkaan kokonaisuuden etu millään tavalla, että joukkueessa on puolisataa pelaajaa jotka pelaavat illasta toiseen eri ketjukavereiden kanssa, jos ollenkaan. Popparitkin kutsui lukemattomia kertoja tällä kaudella edellisessä pelissä loistaneita pelaajia.

No, valmennus floppasi. Mitäs sitten? Organisaation johto. Mitä helevettiä siellä tehdään? Ihan vitun oikeasti. Sanoin tämän jo aiemmin, mutta sanon sen nyt uudestaan. Virkkunen ja hallitus, nyt vittu. Kukaan ei herää tähän paskaan eikä asioihin reagoida, vaikka kaikki näkee ja tietää, että mennään perse edellä puuhun. Olis ees ollu housut jalassa, mutta ei. Ensimmäinen virhe tapahtui toki jo Junnon aikana, kun Marjamäelle annettiin vapaus toimia maajoukkueen matkassa oman päätyönsä ohella. Samaa kaavaa jatkettiin sitten manttelinperijän Mannerin kanssa ja vielä koronakaudella. Vaikka Manner olisikin valmentanut voittavaa joukkuetta, kaikki tiesivät, että karanteeneineen päivineen tällä kaudella jokainen maajoukkuetauko vie pois ison siivun päävalmentajan ajasta joukkueen kanssa. Toisaalta tällä myös melkein väistettiin luoti, koska Mikkola peluutti voittavaa kiekkoa. Mutta tämäkään ei riittänyt aukaisemaan johtoportaan silmiä. Tähän ainoa kuvaava termi on "pöhöttynyt". Kun ketään ei enää kiinnosta. Kyntämisen keskellä puhutaan lehtiin korulauseita kuinka halutaan olla Euroopan paras kasvattajaseura, vaikka ainoa tähtäin pitäisi olla näillä resursseilla ja tällä historialla Euroopan paras jääkiekkoseura - koko Suomen lippulaiva Eurokentille.

Loppuviimein isossa kuvassa siellä ylimpänä on kuitenkin tämän lystin maksaja. Sponsorit sekä me - kannattajat. Tällä kaudella ei pystytty äänestämään jaloillamme, mutta uskoisin, että siellä toimistollakaan ei niin unessa olla, etteivätkö he tietäisi mitä mieltä me olemme tästä kaikesta. Me ainakin pidimme meteliä, kun näimme epäkohtia toiminnassa. Sponsoreista en tiedä, mutta toivon, että tämä kausi näkyy myös sponsorisopimusten määrässä sekä myyntihinnoissa ensi kaudella. Jos korona vain antaa periksi, toivon myös, että tämä kausi näkyy kävijämääreissä sekä oheistuotemyynnissä ensi kaudella.

Miksi? Siksikö että olen katkera? Siksikö että olen takinkääntäjä? Ei. Vaan siksi, että välitän tästä urheiluorganisaatiosta niin paljon, että toivon syvästi olevan vielä keinoja käytössä, jolla osakeyhtiön hallitus heräilee koomastaan, ottaa kädet pois taskuistaan ja alkaa tekemään töitä. Näin tämä ei voi jatkua. Kärpät kyllä pärjää taloudellisesti meidän hetkellisen ulosmarssin, mutta jos tätä alasajoa jatketaan vielä ylimielisesti kuvittelemalla asioiden muuttuvan paremmaksi tekemättä mitään - sitä ei edes Kärppien talous tule kestämään tässä maailmantilanteessa.
 

oukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikko Kaukokari
Kyllähän Mamba on hyvä valmentaja, eli en uittaisi häntä kölin ali, mutta tosiasiassa aikalailla eväät oli jo Kärppien suhteen syöty jo viimekauteen, mitä toki ei vielä viime keväällä ollut nähtävissä, vaikka moni täällä sitä huuteleekon, että oli. Ehkä oli, ehkä ei, mutta jälkiviisaus on parasta viisautta Itsekin olen, vaikka nyt Mambaa hieman puolustelenkin, turhautunut tämän kauden otteisiin. Ja syystäkin.
Mitä jälkiviisautta se on, jos asiasta jauhettiin täällä jo viime vuoden tammikuussa heti kun luisu alkoi?
 

Sokerimunkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Päinvastoin. Mamban potkujen jälkeen Mikkola voisi lähteä Sportin kaatoon puhtaalta pöydältä. Kukaan ei odota mitään ja voidaan edetä vaihto ja peli kerrallaan ja katsoa, mitä kaikkea voidaan parantaa pelkästään paremmalla pelikurilla ja taistelulla. Olisi lopullinen signaali myös koko joukkueelle, että tähänastinen ei todellakaan kelpaa.
Vaikka kuinka toivoisinkin, niin ei niitä potkuja tule. Koko organisaatio on halvaantunut, siellä eletään pumpuliin käärittynä Mannerin ikuisen luottamuksen ideologiassa, koska se on niin kivvaa ja antaa mahdollisuudet jatkaa tutulla saunakerholla. Luulenpa, että jos on edes harkittu, niin on pelätty liikaa Mannerin potkujen aiheuttavan suuren imagotappion, mikä on ironista, koska tämä nykyperseily tekee vielä pahempaa.

Sanoin tästä aiemmin: jo Mikon uhriutuminen alkuvuodesta (jos muistan ajankohdan oikein, puhui siitä etteivät ilmeisesti mestaruus, hopea ja kolme runkosarjan voittoa ole tarpeeksi hyvä saavutus kun potkuja vaaditaan) viittasi siihen, että ainoastaan fanit ovat niitä jotka eivät luota häneen.

On ihan käsittämätöntä, että huippu-urheilussa ei eletä tuloksesta ja peliesityksistä, vaan toivotaan, että jatkuvalla, rajattomalla vastuulla kaikki joskus onnistuvat. Tämä on nähtävästi levinnyt ihan pelaajasopimuksiin asti, kun Aho sorvasi Ronkille kahden vuoden jatkon. Onhan se mukavaa, ettei tarvitse pahoittaa pelaajien mieltä, kun penkitetään tai pistetään poppareille, joo.

Päivänselvää on, että tämä on johtanut Mannerin Kärpissä vaatimustason laskuun: miksi pelata jokaista matsia täysillä tai yrittää kuin viimeistä päivää, jos paikka joukkueessa ja pelaavassa kokoonpanossa on varma? Uskon, että tämä on syynä niin esimerkiksi Mustosen kuin vaikka Kristofin suorituksiin. Mikään ei motivoi heitä pistämään kaikkea likoon, varsinkin, kun molemmilla on soppari ensi kaudesta Kärppiin.
 

Goner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, NHL
Suurimmalla budjetilla operoiva seura päätyy runkosarjassa 7. ja vastuuvalmentajamme on sitä mieltä että se on tyydyttävä suoritus.
Suurin rimanalitus tässä on se, jos tuo joukkue aidosti oli liigan kallein. En jotenkin jaksa millään uskoa tähän.

Annetaanhan Mikon vetää projektinsa loppuun, itselle jää ainakin miehestä hyvä kuva kaikki Kärppä-vuodet mukaanlukien. Ei varmasti ollut niin hyvä, kun menestyksen huumassa täällä porukka hehkutti, eikä toisaalta ole niin sysipaska, kun nyt harmituksissaan porukka haukkuu.
 
"I had an opinion that didn't matter"

Veterano

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
En ole lukenut kaikkia Mannerin selityksiä, mutta ihan mielenkiinnosta kysyn, että ottihan hän varmasti jossain esiin sen, että Kärpät "sai" ilmaiseksi sen 3 pisteen voiton (HIFK?) ihan loppumetreillä ja silti jäi sääleihin? Vai saivatko muut 6 sakkiin menneet jopa enemmän näitä lahjapisteitä?
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Hexa
Suosikkijoukkue
Kärpät
En ole lukenut kaikkia Mannerin selityksiä, mutta ihan mielenkiinnosta kysyn, että ottihan hän varmasti jossain esiin sen, että Kärpät "sai" ilmaiseksi sen 3 pisteen voiton (HIFK?) ihan loppumetreillä ja silti jäi sääleihin? Vai saivatko muut 6 sakkiin menneet jopa enemmän näitä lahjapisteitä?
Eikai noita luovutusvoittopisteitä tällä kaudella saanut kukaan muu jengi pinnan pinnaa. Koronakaranteenien takia perutuista peleistä ei sarjapisteitä jaettu. IFK-Kärpät pelissä IFK olisi ollut pelikelpoinen ja sillä oli rittävästi pelaajia, mutta päättivät omasta aloitteestaan luovuttaa pelin Kärpille.
 
Oulu - Keski-Suomen pääkaupunki

Overdoze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kyllähän Manner ehdottomasti juhlat ja suuret kiitokset täällä tehdystä uskomattoman hienosta työstä ansaitsee. Mutta on väärin uhrata tämän kauden viimeinen oljenkorsi vain ettei Mamballa tai kellään mulla jäisi paha maku suuhun. Mutta ymmärrettävää sekin, ettei Mikko voi itsekään joukkuetta hylätä vaikka tietäisikin sen olevan joukkueelle mahdollinen herätys. Se päätös olisi pitänyt tehdä yhteisymmärryksessä koko valmennusjohdon, UTJ:n ja hallituksen välillä.

Mikäli Kärpät pelaa tästä vielä itsensä mitaleille, niin voitaisiin varmasti todeta että Manner näytti kyntensä vielä viimeisen kerran. Muussa tapauksessa jää ilmoille ikuinen jossittelu miksei katsottu Late-korttia kun siinä ei olisi ollut mitään menetettävääkään.

Jos miettii mikä joukkueen suoritustaso oli tuossa viimeisessä elämän ja kuoleman pelissä, niin paljoa ei ole kyllä odotettavissa jatkossakaan. Pelkkä työnteko ja energia ilman toimivaa pelisysteemiä on onkin aina vain tuollaista tuloksetonta kouhottamista ja turhia jäähyjä.

Ihan pienen pieni toivonkipinä elää siinä, että Sport on kuitenkin jatkoon päässeistä joukkueista heikoin. Ehkä tuo Tapparaa vastaan esitetty taso sittenkin nipin napin riittää. Ja HIFK puolestaan saattaa mahdollisten uusien koronatapausten myötä joutua luopumaan jossain vaiheessa playoff-paikastakin tai ehkä pelituntuman puute avittaa meitä pariin yllätysvoittoon, mitkä riittäisi jatkoon.
 
This is where heroes and cowards part ways

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kyllähän Manner ehdottomasti juhlat ja suuret kiitokset täällä tehdystä uskomattoman hienosta työstä ansaitsee. Mutta on väärin uhrata tämän kauden viimeinen oljenkorsi vain ettei Mamballa tai kellään mulla jäisi paha maku suuhun.
Ehdottomasti ansaitsee. Kahdeksan vuotta seurassa mukana, ja huikea määrä menestystä. Nostan hattua.

Mutta sitten toisaalta, tämä on tulosurheilua. Ei siinä edelliskausien menestykset paina, kun nyt uidaan syvällä. Jos Kärppien paras taso nähtiin näissä kahdessa Tappara -matsissa, niin kovin pitkää kevättä ei varmasti ole luvassa. Tasoero oli aivan järkyttävä, vaikka Kärpät onnistuikin ensimmäisen matsin pelitapahtumien vastaisesti voittamaan.
 
Neljän puolustajan voimin - Oulun Kärpät 2021 - 2022

Zeic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, JHT
Ensisijaisesti kentällä tietenkin ovat pelaajat. Pelaajista lähestulkoon jokainen alisuoritti koko runkosarjan, poislukien Aaltosen ensimmäiset pelit tälle kaudelle sekä Tieksolan ja Huttulan loppukaudet. Kauden keskivaiheilla vain junnukisoista ison sytykkeen saanut nuorempi Niemelä pelasi pelin vaatimalla tasolla. Vanhempikin Niemelä menköön myös lisäksi vielä kategoriaan "ok", koska EHT-Mise oli loppuviimein hyvin näkymätön pitkin kautta, jonka luen tuon roolin pelaajalle plussaksi.
Voi olla hieman alisuoritusta, mutta kyllä tämän kauden materiaali on myös heikompi mitä ennen kautta kukaan ymmärsi myöntää. Joukkueen vanhimmilta pieni heikennys, nuoremmat ei oo ihan vielä valmiita ratkaisupelaajiksi ja kukaan ei ottanut steppiä tähtistatukselle. Viimekaudella ylikylän pelaajia oli Lammikko, Puljujärvi, Pyörälä, Krejcik ja Junttila. Tilalle Kunyk, Sulak ja Aaltonen. Kärki suli lähes kokonaan. Kunyk on hyvä, mutta ei silti lähelläkään Lammikon tasoa.

Kärpillä olisi ihan aidosti ollut tuolla materiaalilla mahdollisuus olla top3-joukkue runkosarjassa, jos Manner olisi jääräpäisyydeltään myöntänyt viimeistään jouluna, että tuo kyseinen pelityyli ei kanna.
Joukkueen vahvuus on minusta paperilla puolustus. Heikkous on hyökkäyksen maalinteko voima. Joukkueessa on myös aika monta paria verkkaisia jalkoja mukana. Tällaisella materiaalilla run-and-gun tyylinen peli on itsemurha, et voi voittaa maalintekokisaa ilman hyviä maalintekijöitä. Sen sijaan Marjamäki tyylinen hidas kiekottelupeli puolustus edellä sopisi minusta materiaalille parhaiten. Tämä näin puusilmäisen katsojan asiantuntemattomana mielipiteenä.

Mutta tämäkään ei riittänyt aukaisemaan johtoportaan silmiä. Tähän ainoa kuvaava termi on "pöhöttynyt". Kun ketään ei enää kiinnosta.
Yksi merkki kiinnostuksen puutteesta on se että Raksila on varmaan ainoa halli jossa ei tyhjiin katsomoihin ole tuota minkäänlaisia mainoksia tai kannattajien pahvijanttereita. Tuskin niistä nyt montaa euroa olisi saanut, mutta kuvitelkaapa sama Junnon aikana. Mies joka olisi myynyt vaikka hiekka Saharaan olisi keksinyt jotain.

Kausi on toki vielä kesken. Meno päälle!
 
Well, I pick up all the pieces and make an island
Might even raise just a little sand

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Voi olla hieman alisuoritusta, mutta kyllä tämän kauden materiaali on myös heikompi mitä ennen kautta kukaan ymmärsi myöntää. Joukkueen vanhimmilta pieni heikennys, nuoremmat ei oo ihan vielä valmiita ratkaisupelaajiksi ja kukaan ei ottanut steppiä tähtistatukselle. Viimekaudella ylikylän pelaajia oli Lammikko, Puljujärvi, Pyörälä ja Junttila. Tilalle Kunyk ja Aaltonen. Kärki suli lähes kokonaan. Kunyk on hyvä, mutta ei silti lähelläkään Lammikon tasoa.
Nostan jälleen omaa häntääni toteamalla, että teilasin hyökkäyksen tason jo kauteen lähdettäessä. Yhden ketjun joukkue, kuten viime kaudenkin alussa. Junttila toi sitten kaivattua taustatukea hyökkäykseen.

Toki olet oikeassa siinä, että downgradea oli myös kärkipelaajissa. Aaltonen ei ole Puljujärven tasoa, eikä Kunyk myöskään Lammikon.
 
Neljän puolustajan voimin - Oulun Kärpät 2021 - 2022

Hexa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ihan pienen pieni toivonkipinä elää siinä, että Sport on kuitenkin jatkoon päässeistä joukkueista heikoin.
Voi olla ehkä heikoin, mutta on varmasti myös sitkein säälijoukkueista. Dufvan joukkue on yleensä se joukkue jota kukaan ei halua kohdata playoffeissa. Täyden päivätyön saa Kärpät tehdä, jos tuosta parista menee jatkoon. Ehkä pahin vastus noista.
 

vanukas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
Toki olet oikeassa siinä, että downgradea oli myös kärkipelaajissa. Aaltonen ei ole Puljujärven tasoa, eikä Kunyk myöskään Lammikon.
Onko Kunyk huonompi kuin Lammikko? Enpä tiedä. Viime kaudella Lammikko 51 pistettä ja Kunyk 49. Kunykin surkeus tällä kaudella on enemmän Kärppien vika kuin yhden miehen tason lasku. Jos mies ensi kaudella HPK:ssa taas luistelee niin luultavimmin muistuttaa enemmänkin 19-20 kautta kuin 20-21 kauden Kunykiä.
 

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Onko Kunyk huonompi kuin Lammikko? Enpä tiedä. Viime kaudella Lammikko 51 pistettä ja Kunyk 49. Kunykin surkeus tällä kaudella on enemmän Kärppien vika kuin yhden miehen tason lasku. Jos mies ensi kaudella HPK:ssa taas luistelee niin luultavimmin muistuttaa enemmänkin 19-20 kautta kuin 20-21 kauden Kunykiä.
Ei merkittävä downgrade, mutta tykkäsin enemmän Lammikon työmäärästä.

En kuitenkaan sen enempää halua lähteä arvostelemaan yksittäisiä pelaajia, sillä tuolla viisikkopelillä ainoastaan poikkeukselliset yksilöt nousevat esiin. Jossain Lukossa Kunyk olisi varmaan nakutellut sellaiset 60p.
 
Neljän puolustajan voimin - Oulun Kärpät 2021 - 2022

Overdoze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Joukkueen vahvuus on minusta paperilla puolustus. Heikkous on hyökkäyksen maalinteko voima. Joukkueessa on myös aika monta paria verkkaisia jalkoja mukana. Tällaisella materiaalilla run-and-gun tyylinen peli on itsemurha, et voi voittaa maalintekokisaa ilman hyviä maalintekijöitä. Sen sijaan Marjamäki tyylinen hidas kiekottelupeli puolustus edellä sopisi minusta materiaalille parhaiten. Tämä näin puusilmäisen katsojan asiantuntemattomana mielipiteenä.
Tämä oli hyvä pointti ja Kärpät saattaa muuten tuohon kilpikonnapuolustukseen siirtyä tänäkin vuonna. Manner on vaihtanut aktiivisen pelitavan sumpuksi pleijareihin ennenkin. Siinä voisi hyvinkin olla meidän yllätysmomenttimme.

Sitten vaan rukoillaan, että kiekkojumalat pysyvät Rybarin takana kuten tuossa viimeisen pelin ensimmäisessä erässä (kolme vai neljä tolppaako siinä oli?). Tai käytetään Annunen yllätyskorttina. Joku Karvinen tai Mustonen heittää sitten jonkun pomppukiekon pakin luistimen kautta sisään kolmannessa erässä.

Toinen mikä voi olla meidän eduksemme on pleijareihin aina löystyvä tuomarilinja. Meidän ylivoima on tunnetusti kuraa, eikä alivoimakaan mitään eeppistä ole tälle kaudelle ollut. Mitä enemmän pelataan tasakentällisin, sitä lähempänä voittoa olemme.
 
This is where heroes and cowards part ways

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat KalPa
”Vanhaan Junnon aikaan” - puhelinsoitto ”muualle” olisi jo tehty !!!!!
Tässä on kyllä pikkuisen nyt jonkinlaista Mandela-efektiä mukana. Ei Kärpät Junnon aikanakaan koskaan antanut koutsille kenkää kesken kauden jos sijoitus oli tuossa missä Mamballa nyt. Alatalo sai kenkää kun Kärpät pyöri jossain sijalla 8-9 ja Haapamikon aikana ei ollut edes pudotuspelipaikassa. Tammisen sijoitusta en muista, mutta varmasti myös huonompi kuin nyt.

Toki olen sitä mieltä että kenkää olisi pitänyt antaa, mutta ei se Junnokaan kovin hanakasti potkuja antanut.
 
Pedon rinnassa on sydän ikiroutainen

BANZAI!

Corona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Voi olla ehkä heikoin, mutta on varmasti myös sitkein säälijoukkueista. Dufvan joukkue on yleensä se joukkue jota kukaan ei halua kohdata playoffeissa. Täyden päivätyön saa Kärpät tehdä, jos tuosta parista menee jatkoon. Ehkä pahin vastus noista.
Niin ja tähän kun lisätään vielä se, kuinka suuri juttu ensinnäkin pelkästään pudotuspelit on Vaasassa. Näkihän sen Oulussa, kun varmistivat sen viimeisen paikan. Sitä juhlittiin, kuin mestaruutta. Asenne siellä on pomminvarmasti ihan tapissa, mitä ei ikävä kyllä uskalla mennä lupaamaan meidän porukasta.
 
"Jos ei saatana uskalla pelata, niin ei pellaa sitte ollenkaan!" #50 (04/2014)

Preeriakoira

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Toki olet oikeassa siinä, että downgradea oli myös kärkipelaajissa. Aaltonen ei ole Puljujärven tasoa, eikä Kunyk myöskään Lammikon.
Kunyk ois aivan helkkarin kova kakkossentteri jos ykkösessä olis justii joku Lammikon tasonen vahva vääntäjä. Pystyy kiekolla sitomaan vähintään kaks vastustajaa itteensä, pystyy haastamaan kiekon kanssa ja jopa pääsemään ohitte, luo maalipaikkoja, mutta ei ole maalineduspelaaja. Ja nyt vielä käytännössä koko hyökkäyksestä(kaikki neljä koostumusta) puuttuu kyky voittaa kaksinkamppailuja. Joskus tulee satunnaisia suonenvetoja, mutta 80% kerroista kiekko on kaverin pakilla kulmaanajon jälkeen. Ja vielä ku hyökkäys perustu suurimman osan runkosarjasta ränniheittoihin joitten perään lähti "kovia" vääntäjiä kuten Kristof, Mustonen, Koblizek, Rädyt, Hermonen, Kunyk jne. Ja ku tunnuslauseen kohta "nopea" ei myöskään toteutunu kauheen hyvin nii miten siinä kiekonhallinnan käännät omille hyökkäyspäässä. Jotenki tuntuu että melko hankalat kaks peliä on nyt edessä...
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Kunyk ois aivan helkkarin kova kakkossentteri jos ykkösessä olis justii joku Lammikon tasonen vahva vääntäjä. Pystyy kiekolla sitomaan vähintään kaks vastustajaa itteensä, pystyy haastamaan kiekon kanssa ja jopa pääsemään ohitte, luo maalipaikkoja, mutta ei ole maalineduspelaaja. Ja nyt vielä käytännössä koko hyökkäyksestä(kaikki neljä koostumusta) puuttuu kyky voittaa kaksinkamppailuja. Joskus tulee satunnaisia suonenvetoja, mutta 80% kerroista kiekko on kaverin pakilla kulmaanajon jälkeen. Ja vielä ku hyökkäys perustu suurimman osan runkosarjasta ränniheittoihin joitten perään lähti "kovia" vääntäjiä kuten Kristof, Mustonen, Koblizek, Rädyt, Hermonen, Kunyk jne. Ja ku tunnuslauseen kohta "nopea" ei myöskään toteutunu kauheen hyvin nii miten siinä kiekonhallinnan käännät omille hyökkäyspäässä. Jotenki tuntuu että melko hankalat kaks peliä on nyt edessä...
On tullut tästä aiheesta jo aiemminkin kirjoitettua, mutta kyllähän Kunyk on tässä Liigassa ihan ehdotonta 1.sentteri kamaa, ei kahta sanaa. Kunyk pelasi kaikilla mittareilla mitattuna todella kovan kauden ja hoiti tuon oman tonttinsa (1.sentterin tontti) erinomaisella tavalla. Toki Kunykin oli täksi kaudeksi kaivannut jonkun toisen kovan luokan sentterin jakamaan vastuuta ja kuormaa. Tämän kauden sentteristössä kaikki sentterit ovat oikeastaan tuosta samasta puusta veistettyjä. Pienikokoisia taitopelaajia, mutta se Lammikon/Mäenalasen kaltainen iskokoinen ja erityppinen höyryveturi on puuttunut ja Kunyk on joutunut kantamaan jopa kohtuuttoman suurta kuormaa.

Mutta kyllähän Kunyk tällä kaudella tuon 1.sentterin tontin hoiti erinomaisesti ja oli tällä kaudella Kärppien ylivoimaisesti paras ja kokonaisvaltaisin pelaaja runkosarjassa. 53 ottelua, missä tehot 15+27=42 ja plus/miinus tilasto oli häkellyttävä +20 (!). Tämän kauden Kärpissä ja ylä- ja alamäissä pystyi noin kovat tehot iskemään ja oli täydellä kaudella matkalla lähes 50 pinnan kauteen, mikä on todella kova saavutus, edelleen tämän kauden Kärpissä ja kaikkihan ne Kärppien vaikeudet ovat tienneet tällä kaudella. Kunyk oli myös osallisena lähes 1/3 osassa Kärppien tämän kauden maaleista. Se on massiivinen osa ja varsinkin vaiktus mikä Kunykilla oli siihen, että Kärpät oli edes 7.sijalla runkosarjassa.

Hyökkäyspäässä tulos oli todella, todella vakuuttavaa ja oli suurin yksittäinen tekijä, minkä takia Kärpät oli edes noin korkealla runkosarjassa. Ok, runkosarjassa tuli myös pitkiä maalittomia jaksoja, mutta pelilliset suvaintovaiheet olviat todella harvassa ja suoritti tasaisen kovalla tasolla läpi runkosarjan. Oli toki myös ihan loogista, että Kärppien kipuilessa pelinsä kanssa, tuli Codyllekin vaikeuksia kauden aikana. Ehkä Kunykilla tuli tuossa alkukaudesta yksi hieman pidempi suvaintovaihe, milloin pelaaminen sakkasi. Kunykin tulos hyökkäyspäässä oli vakuuttavaa (ja edelleen oli 47 pinnan vauhdissa tämän kauden Kärpissä, joukkueen, jonka maalinteko on ollut tuskaisen vaikeaa läpi kauden).

Ja jos tulos oli hyökkäyspäässä kovaa, niin joukkueen ylivoimaisesti paras plus/miinus lukema +20 kertoo siitä, että hoiti myös puolustusvelvoitteet huikealla tavalla. Tämän kauden Kärpissä +20 lukema on aivan järkyttävän hurjaa valuuttaa. Aiemmilla kausilla nuo lukemat olivat sellaista ylempää keskikastia Kärpissä, kun menestystä tuli joukkueena, mutta nyt näinkin hankalan kauden aikana Kunykin lukema +20 on yksinekrtaisesti hurja. Kukaan, siis ei kukaan Kärppä-pelaaja tällä kaudella päässyt tehopisteiden ja plus/miinus lukemilla mitattuna yhtä kovaan suoritukseen kuin Kunyk. Kenelläkään ei ollut noin kovaa "yhteiskomboa" tuolla saralla, kuin Kunykilla. Kunyk pelasi kaikilla mittareilla ihan häkellyttävän kovan kauden ja on äärettömän kova pelimies tähän sarjaan.

Kun käy lukemassa, vaikka HPK:nkin osiossa tekstejä Kunykista, niin sielläkin kommentit ovat vähän luokkaa "noh, siellä se Cody liukuu menemään, mutta ei mitenkään suuremmin erotu joukosta, mutta ohhoh, taululla komeileekin kauden jälkeen 49 pinnaa". Vähän sama toistui tällä kaudella Kärpissä. Koko kauden sai lukea, että vähän on tahmean ja flegmaattisen näköistä, mutta silti tulostaululla komeilee 42 pinnaa (täyden kauden aikana 47p vauhdissa) ja +/- taululla komeilee hurja +20. Ei se suuremmin kentällä erotu, vaan liukuu siellä menemään, mutta tulosta tulee joka osa-alueella ihan järkyttävän kovalla tahdilla. Pelityyli ei ole kaikkein näyttävin ja nuo kovat lukemat tulevat ikään kuin yllätyksenä, että "hupsis, sehän on iskenyt tehoja todella kovaa tahtiin". Mutta päässä raksuttaa sellainen tietokone, että oksat pois. Uskomattoman tasapainoinen ja kokonaisvaltainen peluri tähän Liigaan. Piinkova pelin ihan joka osa-alueella.

Ja kaikki tämä on tapahtunut sen rinnalla, miten hävyttömän suurta ja kovaa kuormaa Kunyk on tällä kaudella kantanut. Paikka paikoin jopa aivan älytöntä, mutta silti tulosta tuli hurjaan tahtiin. Ja vielä jos otan kantaa tuohon, että Kunyk ei ole kova kamppailupelaaja, niin siitä olen erimieltä. Kunyk ei ole kaikkein isokokoisin pelaaja, mutta tasapaino ja tuo liuku on vaan järisyttävän kovalla tasolla. Kunykia ei todellakaan horjuteta helposti ja pärjää todella hyvin kaksinkamppailuissa. Kyllä Kunyk on tähän Liigaan ihan häkellytävän kova pelimies ja aivan Liigan kärkipelaajia. Ei tuollaisia ja tuontason suorittajia kasva puissa.

Aivan järkyttävän aukon jättää Kunyk ensi kaudeksi ja hurjan massiivinen työ on Haba Aholla paikat tuo Kunykin jättämä aukko. Nyt käynnissä olevissa pleijareissakin Kunyk on ollut suorastaan huikea. Kokonaisvaltainen pelaaminen on näissä Sport-peleissä ollut todella kovalla tasolla ja tehojakin on tullut 1.sentterille odotetulla tavalla. Aivan ihana on kyllä katsoa Codyn pelaamista tällä hetkellä. Huikea pelimies tähän Liigaan.

Kiekkokiuas podcastissa Samuel Savolainen ainakin kertoi, että omien lähteidensä mukaan HPK on ainakin haistellut ja kysellyt Kunykin mahdollisen paluun perään. Mutta spekuloi samalla, että Kunyk saattaa tähyillä ensi sijassa, kuitenkin ulkomaille. Jos Kunykilla ei vielä ole sopimusta ensi kaudesta ja on millään tasolla viihtynyt Kärpissä ja olisi edes jonkun tason kiinnostusta jatkaa pelaamista Kärpissä, niin toivottavasti Aho tekee tai on ainakin tehnyt kaikkensa omalta osaltaan, että Cody Kärpissä ensi kaudella jatkaisi. Mutta tämä taitaa valitettavasti olla turhaa haihattelua. Ei ole Aholla helppo työ korvata Liigan yhtä kovinta pelimiestä.
 

Koskenkorva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Hienoja sanoja ja lauseita taas Mannerin suusta eilisen pelin jälkeen: "Ei HIFK:n kova alku yllättänyt", "olemme olleet HIFK:ta vastaan sata kertaa pahemminkin purjeessa tällä kaudella", "kyllä ne paineet ovat edelleen HIFK:lla".

Tuon pahemmin purjeessa ei voi olla kun mitä eka erässä esimerkiksi, mikko laskee senkin kertaa sata. Toisekseen miten niin ei yllättänyt? Yllättihän se! housut kintuissa!!! Kyllä ne paineet on edelleenkin HIFK:llä, ononnon tottakai vaan aika rennolta näyttää tekeminen versus Kärppien lavassa kiekko polttaa ja ehkä Kunykia lukuunottamatta tuntuu kuin koko joukkue olisi suorastaan paskajäykkänä kauden tärkeimmällä hetkellä. Vaan ei hätää Mikko sanoi että ei paineita, don't worry be happy.

Joukkueen puolesta toivoisi että ne pääsisivät mahdollisimman pitkälle, itsenikin kannalta, vaan en minä näitä Mannerin selityksiä enää jaksa seuraavan päivän Kalevasta lukea. Tää on kuitenkin maksullinen lehti, hei!
 
"Neljä peliä on käynnissä Suomen maassa ja tänne raahataan vittu kaiken näkösiä Rantaloita, joka ei oo eläissään viheltäny yhtään hyvää peliä."
-Kai Suikkanen

Rämemajava

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Leijonat
Noh, Kärpät kyllä oli IFK:n kovan karvauksen kanssa vaikeuksissa jo niissä parissa edellisessä playoff-sarjassa, joissa ollaan helsinkiläiset kohdattu. Tuolloinkaan kunnon lääkettä ei tuntunut löytyvän paremmasta pelaajamateriaalista ja laadukkaammasta viisikkopelistä huolimatta, mutta noilla kerroilla selvittiin nippa nappa jatkoon.

Miten siis tänä keväänä voisi mennä sen paremmin? Ei HIFK:in peli varmasti Kärppiä mitenkään yllättänyt, Kärpät ei vaan tämän kauden paketilla pysty haasteeseen vastaamaan. Nyt kun vastustajalla on sekä materiaalietu että pelitapaetu.
 
Sieltä ne jostain aina ilmestyi kuumina kesäpäivinä, taskulämmin punainen Sun maid -aski kädessä, tarjoten kaikille rusinoita ja kosketellen lähmäisillä rusinasormillaan kaikkea mihin yltää. Rusinalapset.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy