Positiivisuusketju

  • 840 147
  • 3 832

Brett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat, kehä-III:n ulkopuolinen Suomi
Boldaus oma. En tiedä onko tämä koko viesti sarkasmia, mutta olihan tämä kausi iso pettymys materiaaliin nähden. Peli oli pudotuspeleissä paljon heikompaa kuin vuosi sitten.

Ei ollut sarkasmia. Toki materiaalimme oli ihan loistava lahtelaisella mittapuulla ja sellainen, jolla pystyi haastamaan ihan jokaisen joukkueen Liigassa. Ei kuitenkaan ratkaisevasti sen parempi kuin n. 12 muulla Liigajoukkueella. Erittäin tasainen sarja kokonaisuudessaan ja runkosarjan 6.sija oli ihan paikallaan tuolle materiaalille vaikka paremmalla tuurilla mitaleille olisikin ollut saumaa näin tasaisessa menossa. Samat nimimerkit jotka ovat kaudella haukkuneet joukkueemme tasoa, pitivätkin nyt keväällä tätä huippujoukkueena, joka floppasi. Ja yhtäkkiä haukutaan 2 kautta putkeen onnistunutta valmennustakin kuin Toivolaa tai Kauppia.

Viime kevään sopu-rahastuspelejä ei kannata verrata millään tavalla tähän kevääseen. Silloin sarja ratkesi 2 ekaan peliin ja sen jälkeen nostettiin yleisötuloja joukkueille HIFK:n heittäessä totaalisen pelleilyn päälle ja pelailtiin useampi peli kun sarja oli selvä. Tänä keväänä pelattiin kuitenkin ilmeisen tosissaan. KalPa toki kaadettiin vuosi sitten mutta se oli säälipleijari-KalPa, ei runkosarjan 3.
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans, Dallas Stars, Leksands IF
Hieno kausi takana. Harmi että päättyy tänään, mutta loistava 6.sija saadaan. Tappara-Ilves pelaavat rahankeruunäytöksen, jonka jälkeen Tappara jatkoon, joten Ipakin jää taakse.

Enpä sanois vielä. Sarjat on perjantaina katkolla sekä HIFKille että Ilvekselle. Saatetaan ihan hyvin jäädä sijalle 8, joka onkin sama sija jolle jäätiin vuosi sitten.

.Kaudella nähtiin paljon loistavia pelejä ja välillä ladottiin maalejakin urakalla. Joukkue taisteli hyvin ja pleijareissa pistettiin 4 ottelussa todella hyvin kampoihin KalPalle. Kaikki pelit olisivat voineet päättyä kumman tahansa joukkueen voittoon. Paitsi jo ennakkoon luovutettu 5.ottelu. 4.pelin täysin ratkaisupeleihin kuulumaton Virta-otteluvalvoja perseily jäi pahasti kismittämään koska tuo peli oltaisiin ilman tuota järkytystä todennäköisesti voitettu. Sen verran kovasti vietiin KalPaa kuin pässiä narussa tuohon saakka sen erän ajan. Hylkäyksen jälkeinen romahdus jäi mysteeriksi.

Runkosarjassa tosiaan nähtiin välillä jopa ihan loistokkaita pelejä, sitä en kiellä. Ja joo, hyvin pistettiin kampoihin KalPalle aluksi mutta joukkueen selkäranka naksahti oikein äänekkäästi poikki siitä hylätystä maalista ja tuo miten koko joukkue ikään ku luovutti sen jälkeen on varsin anteeksiantamatonta. Tänään olisi odottanut vähintäänkin miehekestä taistelua mutta sen sijaan nähtiin valmiiksi luovuttanut lammaslauma.

Tästä rapsahtaa vastuu valmennusjohdon suuntaan. Miten voidaan antaa äijämäiseksi ja loppuun asti taistelevaksi mainostetun joukkueen romahtaa noin totaalisesti yhdestä takaiskusta, eikä voitu ottaa edes aikalisää ja rauhotella jätkiä ja saada jengin fokus suunnattua ottelun kääntämiseen. Se fokus oli jossain ihan muualla kun otettiin tyhmiä jäähyjä ja päästettiin KalPa 1-4 johtoon. Miten noin pääsi käymään jää tosiaan mysteeriksi. Ehkä tolla porukalla ei sit vaa oo sitä näihin peleihin vaadittavaa selkärankaa ja sikäli ei ansaittu yhtään voittoa enempää tästä sarjasta.

Viime keväänä meillä oli huomattavasti nimettömämpi porukka kasassa mutta jotenkin se porukka oli yhtenäisempi ja pistettiin oikeesti runkosarjan voittanut ylivoimanen ennakkosuosikki HIFK tiukille. Sillon saattoi oikeesti olla ylpeä omiensa taistelusta. Tästä keväästä käteen jää lähinnä häpeä ja vitutus, huolimatta siitä että runkosarja sujui viime vuotista jonkin verran paremmin.

Erikoistilannepelaaminen oli myös vuos sitte aivan eri tasolla kuin nyt. Miten ihmeessä sekä yli- että alivoima oli tällä kaudella läpi kauden älytöntä paskaa. Se oikein korostu tässä playoffsarjassa kun vastassa oli aivan eri kaliiberin ylivoima. Ja vastassa oli ennen kaikkea yhtenäinen joukkue. Petun joukkuueen vahvuutena pitäisi, huom. pitäisi olla yhtenäisyys mutta tässä sarjassa KalPa oli se yhtenäinen nippu ja meillä oli kasa hyviä yksilöitä, jotka eivät osanneet pelata hyvin joukkueena silloin kun pitäisi. Ratkasevin asia KalPan jatkoonpääsyn kannalta saattoi Sopasen paskuudesta yms. yms. huolimatta olla silti se miten paskaa meidän alivoima oli. Ritari totesi että ennen tätä peliä meidän alivoimaprosentti playoffeissa oli 66,7%. Eikä tuo ainakaa yhtään parantunu tänään. Kyllä noilla prosenteilla kuuluukin tulla turpaan. Koiviston maaleilla pysyttiin pinnalla kahessa ekassa pelissä ja Alanteen pommeilla saatiin ainut voitto. Mutta joukkuuena KalPa oli yhtenäisempi, kurinalaisempi, liikkuvampi ja ennen kaikkea hallitsevampi osapuoli.

Olisi pitänyt pystyä haastamaan KalPa paljon paremmin mutta pannukakuksi jäi tämä playoff-taival. Kyllähän esimerkiksi viime keväänä tai keväällä 2009 Bluesia vastaan pistettiin paljon paremmin kampoihin silloisille vastustajille. Tässä sarjassa KalPa vei ja me lähinnä roikuttiin mukana. Sikäli noiden muutaman ensimmäisen pelin tulokset mairittelevat meitä. KalPa vei jokaikistä peliä kiekollisesti mutta muutamassa ekassa pelissä oltiin tehokkaita omissa paikoissamme ja KalPan maalinteko yski pl. Keränen.

Hieno runkosarja, todella heikot playoffit. Siinä mun mielipide. Ei tainnu olla ihan positiivisuusketjun kamaa tää viesti mutta menkööt.
 

Brett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat, kehä-III:n ulkopuolinen Suomi
Erittäin asiallinen kirjoitus Smittyltä. Totta kyllä että viime kevään pleijareissa meillä oli todella kapea, Peliittoja myöten kasaan raavittu kokoonpano. Nyt ihan eri tasoa, mutta pelikunnot saattoi olla mitä vaan.

Ja HIFK vaikuttaa nyt ikävä kyllä aika todennäköiseltä jatkoonmenijältä. Siihen luotan kuin vuoreen että Ilves ja Tappara pelaavat vain rahasta ja Ipan tulevaisuudesta. 4-0 sarja päätetty pelata 4-3 niin kaikilla on kivaa ja jää taistelun maku ja kahisevaa seuroille. Aina sitä voi toki väärässäkin olla. Aika näyttää. Runkosarjan 6.sijaa ei kuitenkaan viedä. Positiivista sekin.
 

BileTooth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Löytyisiköhän jotain positiivista siitä, että joillekin kannattajille 6. sija runkosarjassa ja 4-1 turpaan ekalla pudotuspelikierroksella tunnettua runkosarjajoukkuetta vastaan on kuin mestaruus. Ja tuolla materiaalilla. Ainakaan odotukset eivät ole liian korkealla, niin voi olla tyytyväinen jokaiseen voittoon ja sijaa 10. korkeampaan sijoitukseen.

Positiivista on varmaan se, että osa noista fleguilijoista ei pelaa enää Lahdessa ensi kaudella. Tai ehkä siellä oli vain jotain loukkaantumisia, mistä noita voi tietää. Peli oli joka tapauksessa kamalaa paskaa runkosarjan lopulta alkaen ja läpi koko pudotuspelisarjan, muutamia hetkittäisiä valonpilkahduksia lukuun ottamatta. Positiivista on myös se, että ensi kauden pudotuspeleihin pitäisi voida vain parantaa.

Veikkaisin kuitenkin, että suurin ongelma oli vähäinen ehjällä rosterilla pelaaminen runkosarjassa. Loukkaantumisten takia joukkue ei ehtinyt hitsaantua yhteen eikä rooleja ja toimivia ketjuja löytynyt. Toisaalta esimerkiksi ykkösketjun olisi pitänyt tällä logiikalla toimia erinomaisesti, mutta sieltäkin menetettiin Tyrväinen. Alkoiko Sopasen ja Erkinjuntin varjoissa surffailu Tyrväisen loukkaantumisesta vai jo aikaisemmin?
 

Brett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat, kehä-III:n ulkopuolinen Suomi
Sopanenhan on fleguillut aina pääosan ajasta, kun ei taio kiekon kanssa. Eli käytännössä aina kiekottomana. Tuollainen taiteilijasieluinen tuloksentekijä, joka on heitellyt ihan luokattomalla pelillä välillä 4-5 pinnaa pelissä. Pidempi suonenveto oli nyt keväällä pisteissä, mutta runkosarjan lopuilla Vili vajosi koko ajan enemmän näkymättömiin yhden ottelun "flunssan" jälkeen.

Erkinjuntti taas on erikoinen tapaus. Ei osu koskaan mistään mutta tehoilee jossain välissä kuitenkin ja kuskaa kiekkoa ahkeraan. Muistaakseni viimeisen maajoukkuekomennuksen jäljiltä alkoi hänellä huonompi jakso.

Siitä olen täysin samaa mieltä useiden palstalaisten kanssa että joidenkin toisten olisi pitänyt hoitaa alivoimaa koko kauden ajan kuin näiden tulosyksiköiden kärkien. Erkinjuntti raatoi alivoimalla aina isot minuutit. Tiedä sitten vaikka olisi ollut pelaajien omakin toive. Eipä tuo Pirin alivoima toiminut koko kautena.

Eipä taida tarvita Sopasen ja Erkinjuntin ailahteluja enää seurata Lahdessa. Positiivista. Tilalle jotain tyyliin Ilveksen Mustosta. Erittäin positiivista. Päätyyn asti ensi kaudella. Tuleehan sieltä Pepe Jurgenskin. Ja päästään imureistammekin eroon. Voutilaista maaliin vaan.
 
Viimeksi muokattu:

laituri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hockey Reipas, Charlestown Chiefs
Positiivista on, että tämä projekti päättyy ensi kauteen.
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans, Dallas Stars, Leksands IF
KalPa näyttäis vievän JYPiä pahemmin ku meitä. JYP ei oo kahteen ekaan peliin saanu tehtyä maalin maalia. Täl hetkel vituttaa hieman vähemmän kauden päättyminen puolivälieriin.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo

Boogy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Mukava huomata että seura osaa seurata aikaansa. Aiemmin on jo järjestetty tapahtumia joissa yleisö on päässyt pelaamaan ENCEn NHL-pelaajia vastaan.

ENCE on kuuluu Suomen ammattimaisimpiin eSports-organisaatoihin joten yhteistyö heidän kanssa on erittäin hienoa. Toivottavasti netin kautta voisi ostaa lippuja jotta voisin ainakin tukea tapahtumaa vaikka en itse paikalle pääsisi.
 

Arsi Haakana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans
Mukava huomata että seura osaa seurata aikaansa.
Otan vain tähän kohtaan kiinni.

Jotenkin tuntuu, että Pelicans on organisaationa mennyt (reilussa) vuodessa älyttömästi eteenpäin joka osa-alueella. Eikä vähiten Pelicans Ravintolat Oy:n takia. MM-hiihdoista otettiin hyvät massit, on osana Takkula Golfia, järkätty konserttia ja nyt tulee tuota pelitapahtumaa. Ottelutapahtumaa on kehitetty ja pyritään kehittämään jatkuvasti, tähän on jo valmiita pläänejä tuleville vuosille.

Urheilupuoleen panostetaan organisaatiotasolla ensi kertaa kiitettävästi, ja toivottavasti se alkaa lähiaikoina kantamaan myös hedelmää kentällä menestymise muodossa.
Vaikka sieltä urheilutasolla puuttuu se pari pelaajaa ens kauden joukkueesta, niin isoa kuvaa katsoessa on kyllä todella positiivinen fiilis seuran toiminnasta tällä hetkellä.

Kaikki tämä yllä mainittu "organisaation laajentuminen ja levittäytyminen" kuitenkin tähtää siihen seikkaan, että tulevaisuudessa urheilupuoleen on helpompaa panostaa, myös taloudellisesti.
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans, Dallas Stars, Leksands IF
Kaks ylivoimamaalii jo tänää ja viimekin pelissä melkeen kaks. En ala vielä hurraahuutoja huutelemaan mut onhan toi ihan ok saldo pariin peliin.

Ja sieltä tuli siirretyn rangaistuksen aikana seuraava maali eli myös "ylivoimamaali".

Tappiosta huolimatta oon tyytyväinen vikaan erään. Muutenhan tuo oli aika kuraa valitettavasti. Noh, jospa huomenna oltais hereillä alusta saakka, vaikka aikainen peli onki.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans, Dallas Stars, Leksands IF
-Voutilaiselle uran ensimmäinen nollapeli, onnittelut siitä.
-Neloskenttä otti meidät reppuselkäänsä kun ykkösestä ei tällä hetkellä selkeestikään siihen oo.
-Paketti pysyi selvästi paremmin kasassa ku eilen vaikka kyllähän sinne tänäänkin muutama nukahus mahtui joukkoon.
-AV ollu tähän mennessä sataprosenttista ja ylivoimallakin ollaan onnistuttu kerran molemmissa peleissä (kiitos Leimun kudin).
 

BileTooth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
-AV ollu tähän mennessä sataprosenttista ja ylivoimallakin ollaan onnistuttu kerran molemmissa peleissä (kiitos Leimun kudin).
Vähän kyllä pelottaa, että miten käy kun tuo Leimun veto lopulta otetaan pois tai jos pahimmassa tapauksessa vaikka loukkaantuu. Ylivoimalla ei oikein ole taaskaan ollut mitään muuta asetta Leimun lisäksi. Tuo on kyllä vain ja ainoastaan positiivista, että varmaankin liigan paras laukaus tuolta viivasta löytyy, mutta jotain muutakin täytyisi yv:llä saada aikaiseksi, ikuisesti ei voi luottaa vain siihen yhteen korttiin.
 

pertteli

Jäsen
Ei ole mv-ongelmaa, jos Voutilainen jatkaa samaan malliin. Toivottavasti saa jatkaa maalilla ens viikolla. Voihan se olla, että on taas Jannen "vuoro"! Muutama huikee koppi varsinkin eka erässä.
 

Brett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat, kehä-III:n ulkopuolinen Suomi
Ei ole mv-ongelmaa, jos Voutilainen jatkaa samaan malliin. Toivottavasti saa jatkaa maalilla ens viikolla. Voihan se olla, että on taas Jannen "vuoro"! Muutama huikee koppi varsinkin eka erässä.
Tottakai Voutilaisen pitäisi jatkaa tällaisen pelin jälkeen tilastojen valossa. Ellei sitten haparoinut pahasti torjunnoissaan, en meinaan nähnyt peliä. 0-pelikään ei aina tarkoita onnistumista. Veikkaan että silti on Juvosen vuoro tiistaina, kuitenkin todennäköisen epäansaitusti.
 

NallePyh

Jäsen
Suosikkijoukkue
se lahtelainen
En huomannut haparointia, päinvastoin. Erittäin varma esitys. Tähän toki Juvonenkin on pystynyt, mutta jostain kumman syystä meidän kakkosesta onkin vaikka ykköseksi. Joo, yksi matsi, mutta ajatellaan posin kautta niin kuin aina Lahessa, eikö vaan?
 

Turkoosisalpa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Lassen on ihan päällikkö omassa päässä. Saa pakkiparinsakin näyttämään hyvältä. Voutilainen luottamusta herättävä. Alanne positiivinen tapaus, vaikkei olisi pisteitä tänään tullutkaan.
 

Brett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat, kehä-III:n ulkopuolinen Suomi
Hienoa että rotaatio hyökkäyksessä toimi pisteiden valossa ainakin. Eli uusi 4-ketju esiintyi ilmeisesti koko pelin ajan pirteästi. Saadaan esim. Vartiainen kyllä helposti poppariosastolle/Peliittoihin.

Lassen pelannut todella hyvin taas, ihan toissakausi tuli mieleen ainakin eilen. Oli Liigan parhaita puolustavia puolustajia, kunnes viime kaudella meni loukkaantumisen jälkeen hakemiseksi.

Annettakoon Tyrväiselle vielä mahdollisuuksia, mutta ei ole kyllä esittänyt yhtään mitään, jota ei meiltä kymmenkunta hyökkääjää olisi tehnyt paremmin. Nimi, maine ja edesmennyt kovuus antavat kuitenkin anteeksi tavan Joel Mustosta kauemmin.
 

Rademoottori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liigan tippumuspelit
Joona Voutilaiselle hatun nosto uran ensimmäisestä nollapelistä Liigassa. Onnistumisia tarvittiin tänään maalinsuulla ja niitä myös saatiin. Toivotetaan Joonalle tasaisia otteita ja ennen kaikkea hyvä tasoisia suorituksia jatkossakin.
 

Drewiske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Todella komea nousu! Hyvä jätkät!

Viimeiseen erään ketjut sekotettiin ja se tuotti tulosta. Vikassa erässä kolme ylintä ketjua taisi olla jotakuinkin näin:

Kangasniemi - Siikonen - Mustonen
Rendulic - Björninen - Tyrväinen
Rekonen - J.Mustonen - Koivisto

Kangasniemi on kyllä ihan uskomaton seppä. Ihan eri tasolla kuin muut jampat tuossa joukkueessa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös