Portugali MM-kisoissa 2018

  • 7 608
  • 30

LostHorizon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche, Real Madrid
Forsselin ulosanti on muutenkin esikoululaisen tasolla, eli ihan vitun raskasta kuunneltavaa. Ääni ei sovi ollenkaan televisioon/radioon, toivon ettei tarvitse häntä enää näissä kisoissa kuunnella varsinkaan kommentaattorina.

Pelkäsin täysin samaa, sillä Forssellin ulosanti on aina vituttanut minua. On kuitenkin ollut suuri positiivinen yllätys minulle. Ulosantia on harjoiteltu, rooli studiossa on ollut selvä (entisen hyökkääjän näkemyksiä tilanteista) ja ääni ei ole ärsyttänyt. Mun puolesta jatkoon, mutta ei toisaalta harmita, vaikkei enää olisikaan mukana. Samaa tasoa Litmasen kanssa, eli kakkoskategoriaa studioväkenä.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Portugalihan oli sellainen hyvin yleinen "kakkossuosikki" pitkän aikaa. Pelasi näyttävää futista, oli hyviä persoonia ja taitavia pelaajia. Oli kuitenkin lähtökohtaisesti altavastaaja kovimpia jengejä vastaan ja kärsi sellaisesta maalintekijän pulasta, että ei voinut kuin sympata. Sitten kelkka varmaan monella kääntyi, kun menestystä alkoi tulla ja nousi jopa "ykkössuosikin" edelle. Varmaan silläkin on vaikutusta, että iloinen hyökkäyspeli vaihtui hyvin pragmaattiseen tuloksentekoon - etenkin kun joukkueessa olisi materiaalia pelata sellaista viihdyttävää hurlumheitäkin.
 

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Portugalilla oli mielenkiintoinen "kultainen sukupolvi" Luis Figon johdolla vuosituhannen taitteessa. Oikeastaan todellinen läpimurto Portugalin osalta tapahtui vuoden 2000 EM-kisoissa ja aina tuonne Saksan MM-kisoihin 2006 saakka heillä oli todella kova materiaali. Sen jälkeen pelisysteemi on hieman vaihtunut, mutta ei materiaalikaan aivan samaa tasoa ole kuin vaikkapa 15 vuotta sitten.

Itselleni tulee Portugalista mieleen jääkiekon puolelta Slovakia. Huippuvuodetkin ajoittuu samoihin aikoihin. Kärkipelaajat aivan maailman huipputasoa, mutta materiaalin laajuus ei kokonaisuudessaan ehkä ihan kärkeä koskaan ollut. Nousi suurmaaksi, mutta aina pienoinen altavastaaja.

Itse tykkään ajatella jalkapallon suurmaiksi saman nipun kuin viimeiset parikymmentä vuotta. Brasilia, Espanja, Saksa, Italia, Hollanti, Englanti, Portugali, Argentiina ja Ranska. Toki menestyksen puolesta kaikki eivät tuohon viime aikojen perusteella kuuluisi ja listalle voisi nostaa vaikkapa Belgian. Ehkä kriteereinä voisi pitää osittain menestyshistorias maajoukkuetasolla sekä kyseisen maan pääsarjan tasoa. Nykyistä tasoa ja perinteitä.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Ikävä kyllä Portugalin taival päättyi tähän, ja samalla päättynee monen Portugalin pitkäaikaisen runkopelaajan maajoukkueura ainakin MM-kisojen osalta, osalta myös EM-kisojen osalta. Vaikea uskoa ydinpelaajien enää jatkavan maajoukkueessa juuri tätä pidempään. Loistotoppari Pepen leikkimielisiä koiruuksia tulee ikävä, samoin tatuoidun puolimustalaisen Quaresman kovia keskityksiä, Cristiano Ronaldon taidoista nyt puhumattakaan.

Paskempi homma oli päätyä ns. väärälle puolelle pudotuspelilohkoa, olisihan se ollut helpompaa kohdata Venäjä kuin Uruguay, mutta Espanjan VAR-tuomion jälkeen saama viime hetken maali nosti Espanjan alkulohkon kärkeen. Nyt on Espanjalla suht helppo työ päästä ainakin puolivälieriin asti, ehkä välieriinkin ilman ns. ison maan kohtaamista.

No, ainakin Portugali hävisi rehdin urheilullisesti jalkapallon pelaamiseen keskittyvälle maalle Uruguaylle eikä tullut mitään viime sekuntien tuomaripäätöksiä kuten esim. EM-kisoissa 2000 jolloin tuomarin suhteettoman kovat ja pelin henkeen sopimattomat ratkaisut katkaisivat jatkotaipaleen Abel Xavierin tahattoman käsikontaktin myötä. Ja onhan Portugali edelleen hallitseva Euroopan mestari, joka toivottavasti EM-kisoissa 2020 kykenee mestaruuttaan puolustamaan.

Uruguay on näiden kisojen E-Amerikkalaisista maista sympaattisin ja urheilijamaisin, pelaajat eivät jää voivottelemaan kentälle eivätkä tee Neymareja joka käänteessä. Myös ykköstykki Cavani on vaatimaton mutta todella tehokas pelimies, joten jos kerran Portugali ei jatka niin Uruguay saisi päästä turnauksessa vielä pitkälle. Finaali Uruguay- Ruotsi olisi unelmafinaali.
 

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Uruguay on näiden kisojen E-Amerikkalaisista maista sympaattisin ja urheilijamaisin, pelaajat eivät jää voivottelemaan kentälle eivätkä tee Neymareja joka käänteessä. Myös ykköstykki Cavani on vaatimaton mutta todella tehokas pelimies, joten jos kerran Portugali ei jatka niin Uruguay saisi päästä turnauksessa vielä pitkälle. Finaali Uruguay- Ruotsi olisi unelmafinaali.
Tekisi mieli sanoa, että Etelä-Amerikan maat ei kauhean sympaattisia ole, jos Uruguay on keulilla. :)

Cavani on kyllä huikea pelaaja, eikä mitään pahaa sanottavaa hänestä. Ehkä Suarezin naama hieman tahrii koko miehistöä, vaikka eittämättä yksi kisojen taitavimmista pelimiehistä.

Eilisestä matsista sen verran, että harmittaa Portugalin puolesta. Jos alkulohkon pelit olivat vähän pakkopullamaisia, eikä aina tyylikkäimmästä päästä, niin nyt nähtiin sitä parasta pallollista Portugalia. Joukkueella oli yritystä, mutta kuitenkaan sikailulinjalle ei lähdetty.

Cristiano Ronaldon arvokisahistoriaa ei erityisen hohdokkaana pidetä, mutta mielestäni hän pelasi nyt parhaat kisansa 2004 vuoden EM-kisojen ohella, jolloin kirmasi kentällä kuin nuori varsa. Ronaldo osoitti olevansa hyvä johtaja ja tsemppasi joukkuettaan myös tappion hetkellä. Yksilötaidoiltaan mielestäni turnauksen paras pelaaja ja vaarallisin uhka vastustajille.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Tekisi mieli sanoa, että Etelä-Amerikan maat ei kauhean sympaattisia ole, jos Uruguay on keulilla. :)

Eivät E-Amerikan maat itse asiassa ole minusta keskimäärin kovin sympaattisia. Argentiinan tämän vuoden joukkue kunnostautui lähinnä maassa makaavien vastustajien potkimisessa (myös maan fanit tekivät samaa ja hakkasivat joukolla yksittäisen fanin) silloin kun eivät voivotelleet ja purnanneet. Lopputuloksena iljettävimmän eteläamerikkalaisen joukkueen titteli näissä kisoissa.

Brasilian joukkue on negatiivisempi painos Itse Ilkimyksen Kätyreistä eli keltaisista minioneista säntäilemässä ja kaatuilemassa kentällä (Neymarin filmaukset siihen päälle) ja niin edelleen. Ikinä en ole Brasiliasta erityisesti pitänyt, mutta sentään brassien Ronaldo häpykarvakampauksensa kanssa oli takavuosina todella kova pelimies ja vähemmän mulkku kuin Neymar. Ja Ronaldolla oli tyylikkäämpi kampaus kuin Neymarilla.

Kolumbiasta pidän joukkueena ja pelillisesti enemmän, mutta pelaajien puolesta saa koko ajan pelätä, sillä pahimmillaan yksikin virhe kentällä johtaa siihen, että läpimädän ja ääriväkivaltaisen maan huumelordit murhaavat pelaajan. Eli maana Kolumbia on kaukana sympaattisesta, joukkueen toivon jatkavan ja tiputtavan käkkäräbanaanit Brasiliasta.

Costa Ricaa vastaan ei ole mitään, tosin ei se mitään tunteitakaan herätä koska en juo lainkaan kahvia.

Uruguay siis keulilla sympaattisuuspisteissä. Suomeakin pienempi maa väkiluvultaan, jolla on kovat näytöt jalkapallosta ja esim. Edinson Cavani on nöyrä joukkuepelaaja ollakseen maaleja mättävä supertähti. Suarez on tietysti oma lukunsa lähes kannibalistisen historiansa takia, mutta on hän hyvä hyökkääjä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös