Polvitaklaus

  • 7 413
  • 4

Artsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Olen aiemminkin keskustelujen yhteydessä täällä palstalla koittanaut saada selville mitä polvitaklauksella tarkoitetaan ja mikä sen ero on verrattuna kampitukseen.
<BR>
<BR>Nyt kävin tuolla sääntösivuilla tarkistamassa, mitä asiasta sanotaan, mutta enpä tullut asiasta paljnkaan viisaammaksi. Sen verran sieltä selvisi, että miksi polvitaklaustilanteessa kannattaa jäädä jäähän makaamaan ja voihkimaan. Sääntöjen mukaan nimittäin polvitaklaus on pienen rangaistuksen arvoinen, ellei kaveri loukkaannu. Loukkaantumisesta taas seuraa automaattisesti 5 minuttia ja käsky suihkuun.
<BR>
<BR>Kukahan osaisi muuten selittää minulle mikä onkaan polvitaklauksen ja kampituksen ero.
<BR>
<BR>Nimimerkki \"Edelleen epätietoinen\"
 

Ghost

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins
En kyllä varmaksi mene sanomaan, mutta voisiko olla niin, että polvitaklauksessa jalka on polvesta koukussa. Kampissa taas jalka on suorana. Ainakin siihen polveen törmääminen ottaa paljon kipeämpää jos polvi on koukussa.
 

Stolk-2

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kampitus suoritetaan yleensä mailalla, tosin myös jalkakamppi on olemassa.
<BR>
<BR>Jalkakampilla vedetään jalat alta vastustajalta omalla jalalla.
<BR>
<BR>Polvitaklauksessa ajetaan polvella polvea vasten. Polvitaklaus on erittäin törkeä teko kaukalossa, jota ei kannata vähätellä. Polvitaklaus saattaa tuhota polven nivelsiteet.
<BR>
<BR>Susijalassa ns potkaistaan vastaantulevaa pelaajaa jalkoihin. Susijalka on myös erittäin törkeä teko kaukalossa ja jalan nivelsiteet joutuvat usein koetukselle tämän tapahtuessa.
<BR>
<BR>Puujalassa taas ns potkaistaan taklattavaa reiteen polvella.
<BR>
<BR>Toivottavasti tuo selvensi noita jalkarikkeitä.
 

Artsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Minua hieman hämmästyttää, että näillä sivuilla löytyy vaikka kuinka monta sellaista, jotka tietävät että heidän pelaajaansa on kohdistunut polvitaklaus, mutta kun kysytään mitähän se Suomeksi on, niin ei asiantuntijoita liiemmin löydy.
<BR>
<BR>Kiitos tähän astisista selvityksistä, mutta minusta tuntuu, ettei niissäkään ihan lopullista totuutta löydy.
 

Stolk-2

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ei noissa kuvauksissa ole mitään väärää. Eli selventäen vielä, että noissa taklauksissa taklataan jalalla ensin. Ainut asia mikä sitten muuttaa rangaistuksen antoa on tuomarin tulkinta.
<BR>
<BR>Esimerkki polvitaklauksesta oli Matt Smith vs Tuomo Ruutu. Molemmat luistelevat linjojaan kohtauskurssilla (ei kuitenkaan törmäyskurssilla). Smith potkaisee jalkansa Ruudun jalkojen väliin niin, että hänen polvensa osuu Ruudun polveen. Smith olisi voinut torpata Ruudun mahtipommilla, mikä kertoo teon tahallisuudesta.
<BR><BR><font size=-1>[ tätä viestiä on muokannut: Stolk-2 2001-03-07 13:39 ]</font>
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös