hablaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
snow mocking team
Konsolirintamalta vähän uutta, Mark Cernyn (PS4:n pääarkkitehti) haastattelu WIREDissä: Exclusive: What to Expect From Sony's Next-Gen PlayStation

Kyseessä ei siis ollut mikään virallinen täysi julkistus, vaan pikemminkin "teaseri" siitä mitä tuleman pitää. Mutta mitä tuosta jo nyt voi poimia, niin tärkeimpinä:
 • Zen 2-pohjainen CPU
 • Navi-pohjainen GPU
 • Raytracing-tuki
 • 3D audio-tuki
 • Tukee nykyistä PSVR:ää
 • SSD joka on "nopeampi kuin mitään mitä nykyiset PC:t tarjoaa"
 • taaksepäin yhteensopiva PS4:n kanssa
 • toistaiseksi ei ole nimetty
Ilman tarkempia speksejä tästä on hakala vetää mitään kovin kauaskantoisia johtopäätöksiä, yritetään silti vähän:
 • Zen 2 on huomattava parannus nykyisiin Jaguar-coreihin, jotka olivat huonoja jo kun nykyinen konsolisukupolvi julkaistiin. Oli GPU miten tehokas hyvänsä, CPU on erittäin tärkeä mm. jos halutaan korkeampaa virkistystaajuutta. Voisiko 60fps olla enemmän sääntö kuin poikkeus seuraavalla sukupolvella? Saahan sitä toivoa.
 • Sen sijaan GPU:n suhteen ei ole luvassa ihan samanlaista hyppyä. Arviot liikkuu akselilla 12-14 TF, mikä toki on parannus nykyiseen (etenkin perusmalleihin), mutta aikaisempina sukupolvina on nähty paljon isompia muutoksia. Onko tuolla väliä, omasta mielestä ei hirveästi, 12-14 TF kuulostaa täysin passelilta.
 • Raytracing-tuesta ei ollut sen kummempaa infoa - NVidiallahan on nykyisellään kortteja, joissa on tuohon rautatuki, ja vanhemmillakin korteilla onnistuu softatuella (ja erittäin huonolla suorituskyvyllä). Kerta tuosta erikseen puhuttiin, niin voisi kuvitella jotain rautaakin olevan taustalla; todennäköistä on, että AMD lanseeraa jonkun oman brändäyksensä aiheesta tässä piakkoin, jota myös tämä tuleva konsoli käyttää.
 • 3D audion pointtina olisi siis, että vain kahdellakin äänilähteellä (vaikkapa telkkarin kaiuttimet tai kuulokkeet) saataisiin aikaan uskottava tilaääni, myös ylös/alas-akselilla. Tämä on täysin mahdollista (TJEU: Hellblade kuulokkeet päässä), mutta vaatii kehittäjiltä aika paljon työtä ja myöskin prosessointia. Jos tähän löytyy rautatuki, niin toivottavasti kehittäjät tukee enemmän - parhaimmillaan oikein hyvä lisä.
 • Hienoa ettei vanhaa lisälaitetta tarvitse heti heittää romukoppaan. Mutta edelliseen kohtaan liittyen, se PSVR:n ulkoinen boksi hoitaa pääosin juuri 3D audiota. Jos kerta tuki löytyy suoraan konsolista, niin tuleva PSVR 2 (huhuttu julkaistavan tässä parin vuoden sisään) selviää vähemmällä piuhaviidakolla.
 • Tuo SSD-väite kuulostaa kovasti markkinointihöystöltä... mutta onhan tässä tällainen "factually correct"-vaihtoehto. PCIe 4.0 ei ole vielä tarjolla PC:lle - siinä vaiheessa kun tuleva pleikkari tulee myyntiin, tilanne on eri, mutta juuri nyt tuon tarjoamaa kaistaa ei ole PC:lle saatavilla. Kerta silti ehdoton minimikoko massamuistille on 1TB, en jaksa uskoa että tuo kaikki olisi SSD:tä (jos konsolin hinta on lainkaan kohtuullinen). Oma veikkaus on jonkin verran SSD:tä yhdistettynä perinteiseen kovoon, siten että käyttiksellä/sovelluksilla on mahdollisuus vaikuttaa mitä ladataan SSD-osioon, mutta kahtotaan mitä sieltä tulee.
 • Hyvä uutinen - ainoa kysymys on, tuleeko myös "PS5-patcheja" (vrt. Pro-patchit nykyisellään), Sonyllä on ollut joitain mielenkiintoisia patentteja aiheen suhteen.
 • Syön hattuni jos se ei ole PS5.
Mutta tosiaan, aika ympäripyöreää toistaiseksi. Osa spekseistä on vielä täysin pimennossa (mm. keskusmuistin määrä/tyyppi, hinta), tämän verran tiedetään toistaiseksi. Ei ilmesty tämän vuoden aikana, jossain vaiheessa ensi vuotta pitäisi löytyä kaupoista.
 
Volvot ulvoo kuun savuun / ihmislapset hullaantuu / auuuuuu

Jonisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis blues, KalPa
Ei suoranaisesti tämän ps4 -ketjun kamaa, mutta laitetaan puolivirallisia huhuja liittyen seuraavan sukupolven konsoliin, eli tuttavallisemmin pleikkari vitosen, julkistusajankohdasta.

AMD saattoi vahingossa paljastaa PlayStation 5:n julkaisuajankohdan | Muropaketti.com

Itse tulen luultavasti konsolin hankkimaan. Ostanko sitten heti ensijulkaisussa vai odotanko hetken aikaa, jää nähtäväksi. Toki päätökseen vaikuttaa hinta ja mitä sillä rahalla saa. Jossain huhussa olikin, että hinta olisi jotain 600 - 700 dollarin kieppeillä. Konsolille luvataan mm: taaksepäin yhteensopivuus ps4 pelien kanssa, ssd -kovo ja 8k -laatu.
 
Tyhjät tynnyrit kolisevat eniten.

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Jossain huhussa olikin, että hinta olisi jotain 600 - 700 dollarin kieppeillä.
Yleensä hinta on ollut sama euroissa ja tuo on vain liikaa. Epäilen että 499e on hintana, johon jälleenmyyjät voivat vielä jonkun 30e tunkea lisää, jos huonosti käy. Kolmonenhan oli jotain tota mainitsemaasi luokkaa ja se osoittautui virheeksi, nelonen oli 399e ja se olisi aikamoinen jytky saada samaan hintaan taas. Jännä myös nähdä miten Xboxin hinnoittelu/tehosuhde menee, koska siitä on huhuissa tulossa heti kaksi eri versiota. Miten "pahasti" PS5 mahtaa sijoittua näiden mallien väliin.
 

Jonisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis blues, KalPa
En @stiflat äkkiä löytänyt tuota lähdettä, mistä luin tuon huhun. Lisäksi sisällössä taisi olla maininta tuosta, että hinta tulee olemaan aika kova mutta "on todellakin sen arvoinen" tjsp. Harmi, kun en nyt millään muista/löydä mistä tämän luin.

Alkuperäinen viestini ylempänä meni ps4 -ketjuun, kun puusilmäni ei nähnyt tämän aiheen olemassaoloa. Modet siirsivät tänne minne kuuluukin.

Odotan myös mielenkiinnolla, minkälainen DS ja itse konsoli sieltä on tulossa. Jospa muotoilu tekisi kunniaa alkuperäiselle harmaalle psonelle.
 
Tyhjät tynnyrit kolisevat eniten.

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
En @stiflat äkkiä löytänyt tuota lähdettä, mistä luin tuon huhun. Lisäksi sisällössä taisi olla maininta tuosta, että hinta tulee olemaan aika kova mutta "on todellakin sen arvoinen" tjsp. Harmi, kun en nyt millään muista/löydä mistä tämän luin.

Odotan myös mielenkiinnolla, minkälainen DS ja itse konsoli sieltä on tulossa.
On varmaan sen arvoinen, enkä epäile nyt lähteitäsi, mutta epäilen että moisella riskillä Sony ei enää halua uudestaan lähteä markkinoille. Konsoli pitää olla ns. perheille sopivaan hintaan ja toi 500e alkaa olemaan mielestäni jo niillä rajoilla. Varmasti kuitenkin tulevat myymään sitä aluksi tappiolla jokatapauksessa. Ainoa ehkä on tuo Xboxin asetelma kallimmalla versiollaan, josta tuskin haluavat jäädä tehoissa hirveästi. Xboxilla taas en näe tällä hetkellä kilpailuvalttina hirveästi muuta mahdollisuutta kuin hivenen tehokkaampi konsoli (vrt One X ja Pro).

Uudesta DualShock-ohjaimesta on ollut huhua, että sisältäisi (kosketus)näytön nykyisen kosketuslevyn paikalla. Olen ihastellut WiiU:n innovatiivisuutta, mutta enpä oikein kuitenkaan tiedä tästä huhusta. Pelaan sellaisessa asennossa etten näe edes valoviivaa. Ja millainen näyttö olisi sopiva kokosuhteen pysyessä vielä sopivana pelaamiseen.
 

hablaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
snow mocking team
Uudesta pleikkarista tihkuu lisää infoa (tuskaisen hitaasti): Exclusive: A Deeper Look at the PlayStation 5—Haptics, UI Facelift, and More

Ei hirveästi uutta, mutta pääpointteina:
 • Tulevan konsolin nimi on PlayStation 5 (yllättyneet käsi ylös)
 • Julkaisu "holiday 2020", tahtonee sanoa ensi vuoden marraskuussa
 • Raytracing-tuki on rautapohjainen (ei ollut mitään syytä olettaa etteikö olisi, mutta kerta Sony ei tuota erikseen sanonut aiemmin niin aiheesta on jaksettu vääntää konsolisotaketjuissa ympäri nettiä)
 • SSD on ilmeisen nopea (en vieläkään ihan täysin jaksa uskoa, että koko tallennustila olisi SSD:tä, mutta kahtotaan)
 • Pelien asennus on "modulaarisempaa" - voi asentaa vain yksin- tai monipeliosion / poistaa jomman kumman myöhemmin
 • Uudessa DualShockissa on "adaptive triggers"
Tuo viimeinen vaikuttaa mielenkiintoisimmalta (oikeasti uusista ominaisuuksista). Eli siis, ohjain pystyy säätämään liipasimien jäykkyyttä pelitilanteen mukaan, vaikkpa ajopeleissä eri pinnoilla voisi olla eri "tatsi" ajaa. Varmasti kuten minkä hyvänsä ohjainuutuuden kanssa jotkut pelit tulevat väärinkäyttämään tuota paljon, mutta teorian tasolla ihan mielenkiintoinen uudistus.

(linkki wired.com - jos maksumuuri tulee vastaan niin pornomoodi käyttöön)
 
Volvot ulvoo kuun savuun / ihmislapset hullaantuu / auuuuuu

Bunder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Coyotes, Thrashers
Hyvä että PS4 pelit pyörivät tällä laitteella. Konsolien osto julkaisussa on mielestäni ollut aina vähän turhaa hommaa, kun ei edes kunnollisia pelejä ole saatavilla. Toivottavasti eivät radikaalisti muokkaa tuota ohjainta, koska PS4 controller oli ehkäpä paras mitä on tullut käytettyä. Harmi ettei kyseiset ohjaimet varmaankaan uudella konsolilla tule toimimaan. Toisaalta änärin pelaaminen rikkoo noita sen verran, että ohjaimia joutuu joka tapauksessa ostamaan uusia. PS4:seen olen muutenkin ollut tyytyväinen, joten toivottavasti pitävät itse käytettävyyden suhteellisen samanlaisena.
Julkaisuun olisi hyvä saada joku porkkana tyyliin GTA 6, jotta innostuisi ostamaan siinä pienen ajan päässä julkaisusta.
 
"Kneel Before Zod!" - Johnny Superbman

HPL76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mä olen aina ollut vähän konsolivastainen, mutta tätä uutta PS-versiota olen vähän katellut "sillä silmällä". Oon omistanut PS2:n joskus vuonna nakki, ja sillä tuli väännettyä GTA:ta ja änäriä, mutta jotenkin ei vaan oikein sytyttänyt. Toki tekniikka on mennyt siitä eteenpäin huimasti, ja varmasti olisi ihan eri kokemus nykyään.

Ehkä yksi isoimmista esteistä konsolin hankkimiselle on ollut nuo ohjaimet, kun eivät ne oikein multa luonnistu. Eikä kyllä ole oikein ollut sellaisia pelejäkään minkä takia konsoli olisi ollut välttämätön hankinta. Yleensä kaikki havittelemani pelit ovat ilmestyneet myös PC:lle ja mulle se on aina ollut ihan tarpeeksi.

Mutta joo, jos tämän uuden pleikkarin nyt hankkisin niin sehän tarkoittaa sitä, että pitäisi hommata myös uusi telkkari. Ja telkkaria ei ole tullut katseltua moneen vuoteen enkä usko että silti sitä katselisin yhtään enempää vaikka uusi olisikin. Täytyy kuitenkin pitää mieli avoinna konsolin suhteen, ja täältä Jatkoajastahan saa sitten katsella arvioita kannattaako vai ei.
 
Yes English can be weird. It can be understood through thorough thought, though.

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Julkaisussa jää ostamatta, kuten todennäköisesti myös vielä hetkeen tuosta muutenkin. Jos Fifa21 tulee kosolille, se on vain korkeintaan joku graafinen upgrade, koska en todellakaan usko EA:n odottavan julkaisuun asti pelinsä kanssa ja näin menettävän pakkatuloja. Todennäköisin ostoaika tälle siis on kesä 2022, koska meinasin muutenkin siirtyä Fifan parissa PS:n puolelle ja jättää X-laatikon vähän enemmän muita pelejä varten.
 
"But remember there are no stupid questions, just stupid people" - Mr. Garrison

A Siente

Jäsen
PS4 oli julkasussa heti jotain ongelmia, mitä sit korjailtiin. Lopulta julkaistiin varmaan kolme paranneltua versiota. Eli ei tässä mitään kiirettä ole ostaa tätä heti julkaisussa. Vaikea kuvitella että tässä on mitään ihmeellistä ellei olla keksitty jotain aivan uutta.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Ravens
Uudesta pleikkarista tihkuu lisää infoa (tuskaisen hitaasti): Exclusive: A Deeper Look at the PlayStation 5—Haptics, UI Facelift, and More

Ei hirveästi uutta, mutta pääpointteina:
 • Tulevan konsolin nimi on PlayStation 5 (yllättyneet käsi ylös)
 • Julkaisu "holiday 2020", tahtonee sanoa ensi vuoden marraskuussa
 • Raytracing-tuki on rautapohjainen (ei ollut mitään syytä olettaa etteikö olisi, mutta kerta Sony ei tuota erikseen sanonut aiemmin niin aiheesta on jaksettu vääntää konsolisotaketjuissa ympäri nettiä)
 • SSD on ilmeisen nopea (en vieläkään ihan täysin jaksa uskoa, että koko tallennustila olisi SSD:tä, mutta kahtotaan)
Karsin vähän.

Minua tuo SSD ei yllätä. Onhan sen hinta pudonnut todella paljon ja hitaampia M2.SSD levyjä saa jo 1Tb:n kokoisena noin satasella. Vielä muutama vuosi sitten hintataso oli ihan eri luokkaa, mutta nyt saa jo kokoa järkevällä hinnalla. Ellei tarkoitus ole tunkea sisään jotain 4Tb:n kovotilaa, tuo 1Tb:n SSD -levyn hinta ei ole kyllä mikään este.
Mikä tahansa muu nimi olisi yllättänyt ja julkaisuajankohtakin on aika odotettu juuri sopivasti ennen Black Fridayta myyntiin, jotta saadaan siitä se eka boosti ja sit vielä jouluostoksista seuraava.
Raytracing on myös vähän pakko ottaa mukaan, kun se PC -puolella jo on käytössä ja tulevat näyttikset lähes tulkoon järjestäen taitavat tuota tukea. Kuluttajapuolella raytracing -korteissa on hyvin paljon ilmaa ja vastaavasti Mikkisofta ja Sony saavat noita kortteja jokseenkin järkevään hintaan laitteisiinsa. Hassua siis olisi, jos tuki ei tulisi raudalta.

Sonyn sekä Microsoftin on aivan pakko myydä laitteitaan alkuun tappiolla ja napattava ne kehitys- ja tuotantokulut pelimyynnistä. Tuskin kumpikaan pulju lopulta tappiolle jää, elleivät onnistu ihan totaalisen paskaa laitetta pistämään myyntiin. Kuluttajia on yksinkertaisesti niin paljon, että hiljalleen noilla pelituloilla se tappio kääntyy isoiksi voitoiksi. Joten hinta lienee jossai 500 dollarin/euron hujakoilla, jotta saavat laitteen mahdollisimman moneen kotiin.
 
Hate the living, love the dead.

Undrafted

Jäsen
Varmasti tuo jossain vaiheessa menee hankintalistalle, mutta miten nopeasti riippunee hinnoista ja miten tarjoaa sitten sellaista kiinnostavaa mihin ps4 ei taivu. PS4:lle ei toki enää tule tehty hankintoja vaan katsellaan sitten tuon ps5:sen suuntaan aikanaan.
 

hablaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
snow mocking team
Minua tuo SSD ei yllätä. Onhan sen hinta pudonnut todella paljon ja hitaampia M2.SSD levyjä saa jo 1Tb:n kokoisena noin satasella. Vielä muutama vuosi sitten hintataso oli ihan eri luokkaa, mutta nyt saa jo kokoa järkevällä hinnalla. Ellei tarkoitus ole tunkea sisään jotain 4Tb:n kovotilaa, tuo 1Tb:n SSD -levyn hinta ei ole kyllä mikään este.
Hinnat ovat toki tippuneet kovasti ja tekevät niin myös jatkossa. Ja luonnollisesti rautavalmistajat saavat komponentteja paljon tavatallaajaa halvemmalla. Mutta pari juttua tuossa on - ensiksi, jos nyt Sonya uskominen, niin levyn pitäisi olla todella nopea. Kuinka paljon tuo on markkinointihöystöä jää nähtäväksi, mutta ei pitäisi olla halvimmasta päästä.

Toinen asia on riittääkö 1TB tulevalla sukupolvella? Nykyisetkin pelit alkaa olla aika jättimäisiä (RDR2, GT Sport ja Doom ovat täysin patchattuna lähemmäs sata gigaa, TLoU part 2 tulee kahdella levyllä jne.), ja puhutaan silti peleistä, joiden assetit ovat tarkoitettu 1080p-resoluutiolle. Jos/kun 4K on tavoite jatkossa, ei nuo tuosta tule ainakaan pienenemään.

Melkein kaikkia konsoleita myydään ensi alkuun tappiolla (Nintendosta en mene takuuseen), PS4:n kohdalla se oli luokkaa 50€ julkaisuhetkellä (joskin aika nopeasti tuo meni nolliin/plussalle). Mutta en usko että mikään PS3-skenaario menisi enää läpi (se teki turskaa useamman satasen per konsoli, vaikka oli huomattavasti kilpailijoita kalliimpi). Noh, kahtellaan tosiaan. Lopullista rautaspeksiä lienee turha odottaa tämän vuoden puolella.
 
Volvot ulvoo kuun savuun / ihmislapset hullaantuu / auuuuuu

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Ravens
Hinnat ovat toki tippuneet kovasti ja tekevät niin myös jatkossa. Ja luonnollisesti rautavalmistajat saavat komponentteja paljon tavatallaajaa halvemmalla. Mutta pari juttua tuossa on - ensiksi, jos nyt Sonya uskominen, niin levyn pitäisi olla todella nopea. Kuinka paljon tuo on markkinointihöystöä jää nähtäväksi, mutta ei pitäisi olla halvimmasta päästä.

Toinen asia on riittääkö 1TB tulevalla sukupolvella? Nykyisetkin pelit alkaa olla aika jättimäisiä (RDR2, GT Sport ja Doom ovat täysin patchattuna lähemmäs sata gigaa, TLoU part 2 tulee kahdella levyllä jne.), ja puhutaan silti peleistä, joiden assetit ovat tarkoitettu 1080p-resoluutiolle. Jos/kun 4K on tavoite jatkossa, ei nuo tuosta tule ainakaan pienenemään.
Niin, kysehän on siitä mihin sitä nopeutta verrataan. Verrataanko sitä yleisesti markkinnoilla oleviin vai nykykonsoleissa oleviin kovalevyihin. 2,5" SSD levyt ovat edelleen noin 2x nopeampia kuin markkinoiden parhaat tavan kovalevyt. En tiedä millaisia mötiköitä nykykonsolit ovat syöneet, mutta niiden nopeuden parantaminen ei paljoaa vaadi. Intelin 120 euroa kuluttajalle maksava 1Tb:n M2.SSD levy taas on jo 8,5 kertaa nopeampi kuin nuo tavan kovalevyt. Tuo kyseinen levy toki häviää nopeudessa aika rajusti Samsungin huippumalleille, mutta pelikäytössä tuota eroa tuskin kovin monikaan edes huomaa.

Tilan riittävyys on toki eri asia, jos tarkoitus saada mahtumaan lukuisia pelejä samaan aikaan kovalevylle. Omalle 500 gigan SSD:lle on mahtunut aika hyvin pelejä saman aikaisesti. Toki välistä pitää poistaa joitain pelejä viemästä tilaa, jos joku uusi peli viekin juuri tuon 100-150 gigaa tilaa. Siinä mielessä näkisin, että tuo 1Tb on riittävä määrä. Tuosta, jos lähdetään yhtään isompaa kovalevyä laittamaan sisälle, hinta myös tuplaantuu. Näkisin juuri tästä syystä, että launchissa tuo tila tulee olemaan tuon 1Tb ja sitten näissä myöhemmissä, hieman parannelluissa versioissa tuo kovalevytila tuplataan, kun kustannukset ovat jokusen euron halvemmat valmistajalle. En toki pidä minään mahdottomuutena, että perusversion rinnalla myydään jotain 100 euroa/dollaria kallimpaa konsolia, jossa on 1Tb:n sijaan 2Tb:n kovalevy sisällä.
 
Hate the living, love the dead.

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Kovalevykeskusteluun vielä:

Samsungin 1 TB M.2 liitäntäinen NVMe SSD maksaa tällä hetkellä kuluttajalle n. 220€.


Nopeutta tuollaisesta NVMe ssd:stä löytyy sen verran että moneen vuoteen ei kovalevyn nopeudesta jää kiinni kuinka nopeasti peli käynnistyy tai pelin sisällä joku kenttä latautuu:

Lukunopeus: jopa 3500 Mt/s
Kirjoitusnopeus: jopa 3300 Mt/s

Vertailuna vaikka Seagate Barracuda 1 TB HDD:

Siirtonopeus: 210 MB/s

Ja Crucial MX500 SSD 1 TB

Lukunopeus: jopa 560 Mb/s
Kirjoitusnopeus: jopa 510 Mb/s
 
"Avaruus, tuo käymättömistä korpimaista viho viimeinen"

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Ja tässä tiedot:

PlayStation 5PlayStation 4
CPU8x Zen 2 Cores at 3.5GHz (variable frequency)8x Jaguar Cores at 1.6GHz
GPU10.28 TFLOPs, 36 CUs at 2.23GHz (variable frequency)1.84 TFLOPs, 18 CUs at 800MHz
GPU ArchitectureCustom RDNA 2Custom GCN
Memory/Interface16GB GDDR6/256-bit8GB GDDR5/256-bit
Memory Bandwidth448GB/s176GB/s
Internal StorageCustom 825GB SSD500GB HDD
IO Throughput5.5GB/s (Raw), Typical 8-9GB/s (Compressed)Approx 50-100MB/s (dependent on data location on HDD)
Expandable StorageNVMe SSD SlotReplaceable internal HDD
External StorageUSB HDD SupportUSB HDD Support
Optical Drive4K UHD Blu-ray DriveBlu-ray Drive


 

Fironic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Ducks, Seattle
Osaako joku sanoa onko miten merkittävästi eroa PS4?
Prosessoritehoa PS4 verrattuna kasvatettu noin kaksinkertaiseksi, graafinen laskentakapasiteetti yli viisinkertaiseksi (jos pelkkää tflops-arvoa tuijottaa), muistia tuplamäärä ja sen nopeus on yli kaksinkertainen ja perinteisen kovalevyn sijaan SSD. Kyllä tuo aika isolta parannukselta vaikuttaa. Menee varmasti heti julkaisussa ostoon itsellä.
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
People's Front of Judea
Menee varmasti heti julkaisussa ostoon itsellä.
Saapas nähdä miten omalla kohdalla on. Tähän asti olen omistanut jokaisen sukupolven konsolin(pleikkariajalta)playstation, xbox, ps3 ja ps4. Aina pääsyy ostoon on ollut metal gear -sarjan peli joten sitä syytä ei enää ole.

Ehkä seuraava gta saa tekemään ostopäätöksen. Siinä kohtaa täytyy kyllä pohtia että onko se sen arvoinen että pitää ensin hankkia 300-500 hintainen konsoli ja siihen 60 euron peli... nyt kun ei ole enää pakottavaa tarvetta blueray -soittimellekaan.

Se ainakin helpottaa että taitaa olla eka pleikkari joka pyörittää vanhojenkin konsolien pelejä.
 
People who read the tabloids deserve to be lied to
-Jerry Seinfeld

hablaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
snow mocking team
Aina pääsyy ostoon on ollut metal gear -sarjan peli joten sitä syytä ei enää ole.
Vielä huhujen asteella mennään, mutta PlayStation is reportedly looking to buy the Metal Gear and Silent Hill licenses from Konami

Se ainakin helpottaa että taitaa olla eka pleikkari joka pyörittää vanhojenkin konsolien pelejä.
PS2 pelasi ykkösen pelejä, kolmonen kakkosen ja ykkösen pelejä (ensi alkuun, siinä oli ihan rautatuki PS2:lle mutta siitä luovuttiin myöhemmin kustannussyistä). PS4 on ainoa pleikkari jossa ei ole taaksepäin yhteensopivuutta (noh, ykkönen toki mutta sitä ei kai lasketa).
 
Volvot ulvoo kuun savuun / ihmislapset hullaantuu / auuuuuu

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
People's Front of Judea
Ohhoh... enpä osaa heti sanoa mielipidettäni tuohon. Mielessäni sarja on maannut haudassa jo vuosia joten olen tavallaan päästänyt irti.

Jos Kojimalla palaa mgs-liekki vahvana niin sitten kyllä innostun. Ehkä paras idea olisi tehdä ne msx-kotikoneelle ilmestyneet ensimmäiset metal gearit uudelleen muutamalla twistillä ja tietenkin ekaan retconetetulla juonimuutoksella jossa Big Boss onkin Venom Snake.

Silent Hills olisi myös iso paukku. P.T oli (melkein)housuunpaskomisen aiheuttavan vakuuttava teos. Löytyy yhä pleikkariltani jota olen vaalinut.

PS2 pelasi ykkösen pelejä, kolmonen kakkosen ja ykkösen pelejä (ensi alkuun, siinä oli ihan rautatuki PS2:lle mutta siitä luovuttiin myöhemmin kustannussyistä). PS4 on ainoa pleikkari jossa ei ole taaksepäin yhteensopivuutta (noh, ykkönen toki mutta sitä ei kai lasketa).
Jaa tuota en tiennytkään. No tosiaan ei olisi paljon itseäni auttanut vaikka olisin tiennytkin kun en tosiaan omistanut ps2 pelejä vaan xboxin mutta ps3 pelejä jouduin myymään pilkkahintaan pienen pinon kun nelonen ei niitä huolinut.
 
People who read the tabloids deserve to be lied to
-Jerry Seinfeld

Draco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kävikös tuohon Dualshock 4:set? Jos vaihtaa, niin ei tarvisi heti kättelyssä vaihtaa kuin itse vehje, mutta mennä vielä vanhoilla ohjaimilla. Mutta voi olla, että itse ostan tuon tyyliin vuosi julkaisun jälkeen. Se tuppaa näissä olemaan, että 1-2 vuotta julkaisun jälkeen ollaan tultu satasen hinnassa alas, jonka jälkeen hinta ei sitten juuri tipu ennenkuin on taas jotain uudempaa konsolia tullut.
 
"Noin 40-vuotias mies kiisti häiriköinnin, joskin sanoi, ettei muista tapahtumista mitään."

hablaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
snow mocking team
Nyt kun on saanut hetken pureskella noita speksejä, ja lukenut useamman minua viisaamman kirjoittamia aatoksia, niin muutama nosto.

Ensiksi, tuo häviää pikkuisen suoriuskyvyssä (prosessori/näytönohjain/keskusmuistin nopeus) tulevalle Xboxille. Onko tällä merkitystä tavatallaajalle, tuskin, mutta jos harrastat pippelinmittausta eri konsolivalmistajien välillä, niin tuossa suhteessa viisari ei nouse ihan tappiin asti. 3D-audio kuulostaa erittäin mielenkiintoiselta, ainakin paperilla; kuinka hyvin tuo toimii käytännössä jää nähtäväksi, olen pikkuisen skeptinen vaikka sikäli tieteellinen pohja miten tuo toimisi on ihan järkevä.

Mutta suurin "oho" oli tuo SSD. Sehän on ihan perkeleellisen nopea, käsittämättömän jopa, en olisi uskonut tuollaista löytyvän konsolista. Tämä myös selittää, miksi on vähän kummasti vain 825GB tilaa, varmasti vie ihan mukavan osuuden konsolin hinnasta nykyiselläänkin. Tällä toki sitten on myös vaikutuksensa lisälevytilan suhteen: jos haluat pelata PS4-pelejä ulkoiselta kovolta, se onnistuu kyllä, kunhan täyttää samat speksit mitä vaaditaan nykyäänkin. Mutta jos haluat laajentaa SSD:tä, niin sekin onnistuu, mutta... sellaisia M2-levyjä, mitkä on riittävän nopeita (ja sopivan kokoisia), ei edes vielä ole markkinoilla. Ja sitten kun tulevat (loppuvuodesta pitäisi alkaa löytyä kaupan hyllyltä) maksanevat aluksi ns. vitusti. Hinnat toki tippuu ajan myötä, ja sikäli hyvä että voi periaatteessa käyttää mitä hyvänsä levyä (kunhan vaatimukset täytetään) ettei tartte mitään virallista PS-kovoa ostaa, mutta ensi alkuun SSD:n laajennuksen voinee unohtaa.

Kävikös tuohon Dualshock 4:set?
Eilinen presis piti tosiaan pitää GDC:ssä (pelikehittäjien konferenssi, joka ylläri pylläri peruttiin), joten sisältö oli pitkälti teknistä ja vain uudesta raudasta. Mutta aiemmin on kyllä sanottu, että kaikki nykyiset lisälaitteet toimisi PS5:n kanssa - enemmän on ollut puhetta PSVR:stä, mutta en näe miksei DS4 olisi kanssa tuettu, DS5:n uudistukset (mitä niistä ainakin tähän mennessä on tiedossa) vaikuttavat ei-pakollisilta (ei kai sillä väliä jos liipasimet ei mukaudu tilanteeseen tai värinä ole yhtä hifiä, jos pelaa vanhemmalla ohjaimella).
 
Volvot ulvoo kuun savuun / ihmislapset hullaantuu / auuuuuu

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC & K-Espoo/Blues 1984-2016, K-Espoo 2018-
Nyt kun on saanut hetken pureskella noita speksejä, ja lukenut useamman minua viisaamman kirjoittamia aatoksia, niin muutama nosto.

Ensiksi, tuo häviää pikkuisen suoriuskyvyssä (prosessori/näytönohjain/keskusmuistin nopeus) tulevalle Xboxille. Onko tällä merkitystä tavatallaajalle, tuskin, mutta jos harrastat pippelinmittausta eri konsolivalmistajien välillä, niin tuossa suhteessa viisari ei nouse ihan tappiin asti. 3D-audio kuulostaa erittäin mielenkiintoiselta, ainakin paperilla; kuinka hyvin tuo toimii käytännössä jää nähtäväksi, olen pikkuisen skeptinen vaikka sikäli tieteellinen pohja miten tuo toimisi on ihan järkevä.

Mutta suurin "oho" oli tuo SSD. Sehän on ihan perkeleellisen nopea, käsittämättömän jopa, en olisi uskonut tuollaista löytyvän konsolista. Tämä myös selittää, miksi on vähän kummasti vain 825GB tilaa, varmasti vie ihan mukavan osuuden konsolin hinnasta nykyiselläänkin. Tällä toki sitten on myös vaikutuksensa lisälevytilan suhteen: jos haluat pelata PS4-pelejä ulkoiselta kovolta, se onnistuu kyllä, kunhan täyttää samat speksit mitä vaaditaan nykyäänkin. Mutta jos haluat laajentaa SSD:tä, niin sekin onnistuu, mutta... sellaisia M2-levyjä, mitkä on riittävän nopeita (ja sopivan kokoisia), ei edes vielä ole markkinoilla. Ja sitten kun tulevat (loppuvuodesta pitäisi alkaa löytyä kaupan hyllyltä) maksanevat aluksi ns. vitusti. Hinnat toki tippuu ajan myötä, ja sikäli hyvä että voi periaatteessa käyttää mitä hyvänsä levyä (kunhan vaatimukset täytetään) ettei tartte mitään virallista PS-kovoa ostaa, mutta ensi alkuun SSD:n laajennuksen voinee unohtaa.


Eilinen presis piti tosiaan pitää GDC:ssä (pelikehittäjien konferenssi, joka ylläri pylläri peruttiin), joten sisältö oli pitkälti teknistä ja vain uudesta raudasta. Mutta aiemmin on kyllä sanottu, että kaikki nykyiset lisälaitteet toimisi PS5:n kanssa - enemmän on ollut puhetta PSVR:stä, mutta en näe miksei DS4 olisi kanssa tuettu, DS5:n uudistukset (mitä niistä ainakin tähän mennessä on tiedossa) vaikuttavat ei-pakollisilta (ei kai sillä väliä jos liipasimet ei mukaudu tilanteeseen tai värinä ole yhtä hifiä, jos pelaa vanhemmalla ohjaimella).
Hyviä pointteja, ja juuri tuo todella nopea SSD aiheuttaa pientä info-stondista. Eli miten tulee vaikuttamaan kaikkeen mm. miten pelejä voidaan suunnitella ja tehdä tästä lähin. Tulee olemaan se mullistava ominaisuus. Varsinkin avoimen maailman-pelit ja kaikki mahdollisuudet innostavat.
 
Sometimes maybe good, sometimes maybe shit. -Gennaro Gattuso
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy