Playoffs 2023 – yleisketju

 • 12 745
 • 67

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
En lähde keksimään pyörää uudelleen vaan siteeraan @Mängimies hyvää avausta viime vuodelta:

"Koin, että tällaiselle ketjulle on tilausta. Itse tykkään ajankäytön rajoitukset huomioiden seurata kaikkia ottelusarjoja suurella mielenkiinnolla. Tämä aika vuodesta onkin tunnetusti vuoden parasta aikaa kiekkofanin silmissä. Jokaisessa sarjassa riittää mielenkiintoa - toisissa enemmän ja toisissa vähemmän. Ottelusarjoille on toki omatkin ketjut, mutta joitain hajanaisia huomioita voi esittää täälläkin esim. yleisesti koskien tämän kevään pelejä tai vaikka tiettyä ottelusarjaa, tuomarilinjaa, ym ym.

Useinhan nämä kaksi ensimmäistä kierrosta ovat viihdearvoltaan parhaat enkä usko tämän kevään tekevän siinä suhteessa poikkeusta. Vauhti on paikoin hurjaa ja ylilyöntejäkin nähdään."

Playoffs-parit:

Bruins – Panthers
Maple Leafs – Lightning
Hurricanes – Islanders
Devils – Rangers

Avalanche – Kraken
Stars – Wild
Golden Knights – Jets
Oilers – Kings

Itseäni noista kiinnostavat erityisesti idän sarjat. Totta kai Devils – Rangers on se ykkösjuttu, mutta myös Maple Leafsin ja Lightningin välinen sarja kutkuttaa mukavalla tavalla. Samoin Bruins – Panthers -sarjassa on ainekset mielenkiintoiseen ottelupariin, jos Panthers onnistuu pelaamaan ns. ylärekisterissä ja haastamaan Bruinsin kunnolla. Ilman sitä tuloksena voi olla täysi läpijuoksu.

Lännessäkin on itselleni pari mielenkiintoista otteluparia. Oilersia on aina kiva katsoa, joten sarja Kingsia vastaan kiinnostaa, etenkin viime vuoden pudotuspelejä ja molempien joukkueiden tämän kauden hyviä suorituksia vasten. Ja onhan se Avalanchekin yhä viihdyttävä joukkue, ja Kraken on kiva nähdä pudotuspeleissä ekaa kertaa, vaikka muuten ei ole tullut seurattua kovin aktiivisesti joukkueen otteita. Myös Stars – Wild -sarjasta voi tulla tiukkaa (ja todennäköisesti vähämaalista) vääntöä.

Loppuun vielä toinen Mängimiehen sitaatti: "Mitä Sinä odotat avauskierroksen peleiltä?" Tai tulevilta pudotuspeleiltä ylipäätään?

 

Apheu

Jäsen
Vaikeuksia on valita, mitä sarjoja seuraisi. Lähtökohtaisesti oikeastaan Carolina - Islanders on ainoa sarja, joka on helppo poimia "pois", vaikka kiinnostavia aspekteja siinäkin on. Todennäköisesti Vegas-Winnipeg jää myös pienemmälle huomiolle, vaikkakin molemmissa halleissa on varmasti kova playofftunnelma. Ja onkohan nämä nyt Eichelin ensimmäiset pudotuspelit? Jännä nähdä, millainen pelaaja on tosipaikassa.

Toronto-Tampa ei minua tänä vuonna jaksa kiinnostaa liiemmin, lähinnä siitä syystä, että molemmat joukkueet ovat ns. liian tuttuja playoffseista jo monen kauden ajalta ja rostereissakaan ei ole isoja muutoksia. Toki Toronton playoffkirousta on kiva jännätä, mutta sarjana tuo ei jotenkin aseta kovinkaan hurjia ennakko-odotuksia itselle. Tiedän, että moni on ihan toista mieltä.

Oilers-Kings on uusinta viime vuodelta, jossa venyttiin Game Seveniin. Molemmat ovat mielestäni parempia joukkueita, kuin viime vuonna. Molemmat ovat nuoria, menossa ylöspäin. McDavidin seuraaminen on aina hienoa. Varmasti hyvä ja tasainen sarja, tai sitten Oilers ylikävelee. Kingsin jatkoonmeno tapahtuu omissa ajatuksissa vain pitkän sarjan kautta.

Colorado-Seattle kiinnostaa pitkälti Coloradon huippuyksilöiden ja suomalaisten kautta, ja toisaalta taas Seattlen ensimmäisen pudotuspelisarjan osalta. Kaksi irrallista aspektia, joukkueiden keskinäinen kohtaaminen ei niinkään tässä ole se juttu. Seattle on syvempi joukkue, joten jos onnistuvat pimentämään Coloradon kärkimiehet, voi mahdollisuus yllätykseen olla. Colorado on playoffeihin mentäesssä niin kovassa iskussa, että tokkopa Seattle onnistuu kuitenkaan yllättämään.

Dallas-Minnesota on lähtökohtaisesti ehkä kovin kamppailusarja ja "kuumin" ottelupari. Tasaiset lähtökohdat, jossa kumpi tahansa voi voittaa ja molemmilla on valtavasti halua mennä eteenpäin toiselle kierrokselle. Dallas on hienoa seurattavaa suomalaisittain, ja Minnesotaa haluaisin nähdä enemmän siitä syystä, että on itselle yhä vähän arvoitus, miksi joukkue on noin korkealla - eihän siellä ole kuin Kaprizov ja Boldy...

Boston-Florida tulee olemaan äärimmäisen mielenkiintoinen kahden tosi hyvävireisen jengin välienselvittely. Tkachuk vs. Marchand, Bostonin ydinryhmän viimeinen mahdollisuus. Floridalla on saumat yllättää, ovat kuitenkin jo kokeneempi playoffporukka hekin. Kiinnostava sarja, jota tulee varmasti seurattua, etenkin jos se pysyy tasaisena.

Devils-Rangers on lähtökohdiltaan ihan hemmetin kiinnostava. Nousukasjoukkue Hughesin veljeksineen, Haula menossa mukana ja nopeatempoista lätkää. Rangers taas suurena ja mahtavana Patrick Kaneineen ja suomalaisittainkin kiinnostavana aspekti on kid line, jossa on jälleen jännä nähdä, ovatko Rangersin paras ketju kevään peleissä. Lafrenieren otteet myös kiinnostavat, on alkanut pikku hiljaa tulemaan sieltä... Tiukat lähtökohdat, hyvät rosterit. Ai että, paikallispelitunnelmaakin vielä.

Niin, kertokaa nyt, mitä näistä sitten seuraisi, kaikkia ei kuitenkaan ehdi. :)

Lännestä ehkä sitten kuitenkin Dallas-Minnesota vetää eniten puoleensa, idästä Boston-Florida ja Devils-Rangers.

Pelipäivien osalta samana päivänä menee sarjat NYI-CAR, FLO-BOS, MIN-DAL ja LAK-EDM. Sitten seuraavana päivänä alkaa NYR-NJD, TBL-TOR, WPG-VGK, SEA-COL.

Eiköhän siis ensimmäisestä ryppäästä katsota joko Florida-Boston tai Minnesota-Dallas. Toisesta sitten Rangers-Devils.
 
Ai että, lätkäfanin parhaat viikot edessä, etenkin seuraavat kaksi.

En usko, että ensimmäinen kierros pettää tälläkään kertaa. Ainakin pari sarjaa saadaan seiskapeliin, jokunen ylilyönti nähdään ja yllättäviä uusia playoff-sankareita ja siten uusia hienoja tarinoita.

Sarjoista katse on ainakin ennakkoon vahvemmin idässä, mutta kyllähän länteenkin saatiin kivoja asetelmia ainakin paperilla. Ennustusketju taitaa olla erikseen, mutta laitan nyt muutamia ajatuksia sarjoista tähän.

Itä:
BOS-FLA
Odotan tuollaisen runkosarjan jälkeen Bostonin menevän helpohkosti jatkoon. Floridan kausi on ollut nousujohteinen ja aivan päinvastainen kuin viime kausi. En silti millään näe Floridan laadun riittävän vastaamaan siirtorajalla entisestään vahvistuneelle Bruinsille. Boston jatkoon viidessä tai kuudessa pelissä.

TOR-TBL
Tämän on omissa papereissa ekan kierroksen kiinnostavin sarja. Tästä tulee täyttä sotaa. Asetelmat ovat kaikilla tiedossa ja joukkueiden playoff-historia tunnetaan. Asetelmia haettiin tämän viikon keskinäisessä ”turhassa” runkosarjapelistään, jossa läikkyi ainakin Tampan puolelta yli. Mediapeli on alkanut ja tämä ottelupari on ollut tiedossa jo kuukausia. Povaan pitkää ja tasaista sarjaa. Nyt on Toronton aika taittaa kirouksensa ja marssia jatkoon seiskapelissä.

CAR-NYI
Mulle ehkäpä idän tylsin sarja, mutta ei tästäkään mielenkiintoa puutu. Islandersin kokenut runko voi olla yllättävän sitkeä pala ilman paria tärkeää hyökkääjää pelaavaa Carolinaa. Näen, että paineet on Carolinan harteilla ja maalivahtipeli nousee isoon osaan. Sorokin voi päihittää Carolinan virkaveljensä (Andersen aloittaa?) ja siten kääntää koko sarjan. Veikkaan kuitenkin Carolinaa jatkoon kuudessa.

NJD-NYR
Kiihkeä paikallissarja, jossa ”pikkuveli” haastaa isompaansa. Devilsin runkosarja oli menestys, mutta paineet silti Rangersin niskassa. Seitsemää peliä tarjoan tähänkin ja povaan kuitenkin Rangersia jatkoon. Devilsin aika tulee myöhemmin. En silti yllättyisi, vaikka Devils pitäisi kotiedun ja ryöstöksi toisen MSG:n pelin ja marssisi jatkoon.

Länsi:
COL-SEA
Krakenin huima kausi huipentuu pudotuspeleissä, joissa en kuitenkaan näe mitään saumaa kaataa Avsia. Coloradon kone on rasvattu ja löytänyt kuutosvaihdetta sopivasti kauden tärkeimpiin peleihin ja loukkaantuneet on saatu riviin. Colorado jatkaa helposti viidessä pelissä.

DAL-MIN
Tämä voi olla Dallasin kausi, mutta Wild on hankala vastus. Kaprizov saatiin sopivasti takaisin riviin ja Gustafsson on ollut maalilla loistava. Vai kaivetaanko kokenut Fleury sittenkin askiin? Näen laatueron Dallasin eduksi ratkaisevan tämän, mutta ainakin kuusi peliä nähdään.

VGK-WIN
Vegasin kausi oli hieman vaihteleva. Alkukausi oli hieno ja sen jälkeen vaikeaa, mutta loppukausi sujui paremmin. Winnipegin käyrä on ollut laskeva. Mark Stone saatetaan nähdä takaisin kaukalossa ja viimeistään se kääntää tämän Vegasille kuudessa pelissä.

EDM-LAK
Viime kauden uusinta. Oilersin pitää mennä tästä jatkoon, mutta Kings ei päästä helpolla. Vuosi sitten McDavid päätti hoitaa itse homman ja näin käynee nytkin. Oilers kuudessa pelissä.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Realistisesti ajateltuna Carolina-Islanders-parin pitäisi olla täysin selvää kauraa. Islanders tarvitsee ennen kaikkea Barzalin takaisin, jonka lisäksi maalivahdin(todennäköisesti Sorokin) on päästävä aivan jumalmoodiin, jotta yllätyksestä voidaan edes haaveilla. Brind'Amourin vauhdikas ja paineistava jääkiekko on pahaa myrkkyä Islesin varsin hitaalle ja virhealttiille puolustukselle. Tietenkin haluaisin nähdä Islandersin ottavan heti mehukkaan ryöstön Raleighista ja painelevan sen jälkeen kotivoittojen turvin jatkoon, mutta edelleen realistisesti katsottuna mikä tahansa muu tulos kuin 4-0/4-1 Canesille olisi yllätys.
 
Monen muun kiinnostavan asian ohella kohta käynnistyvissä pudotuspeleissä on kiehtovaa seurata joukkueiden maalivahtivalintoja. Nyt on aika monella joukkueella pakka auki sen suhteen kuka aloittaa maalilla.

Florida:
Bobrovskin pitäisi olla selkeä startteri varsinkin kun Spencer Knight on sivussa, mutta kaikista maailman maalivahdeista Alex Lyon nousi puskista runkosarjan lopulla ja pelasi kovin tilastoin. Kumpi aloittaa Bostonia vastaan? Veikkaan jopa, että Lyon aloittaa, vaikka en missään nimessä olisi uskonut kirjoittavani tällaista vielä pari kk sitten.

Carolina:
Andersen on vähän väliä rikki, niin on tosin myös Raanta. Taustalla odottelee Kochetkov, joka pelasi myös varsin paljon runkosarjassa. Ilmeisesti Raanta aloittaa ensimmäisen pelin, mutta seurataan tilanteen kehittymistä.

Minnesota:
Kokemus (ja menneisyys) vastaan nuoruus (ja tulevaisuus) eli Fleury vai Gustavsson? Puhtaasti viime aikaisten tai oikeastaan koko runkosarjan perusteella sen pitäisi olla ruotsalainen, vaan luotetaanko kuitenkin kokemukseen?

Edmonton:
Hieman sama tilanne kuin Minnesotalla, tosin Campbell ei mikään kokenut voittaja ole. Tässäkin mielestäni pitäisi mennä näyttöjen mukaan eli nuorempi ja kokemattomampi Skinner maalille.

Vegas:
Sen piti olla Lehnerin tontti, vai sittenkin Adin Hillin? Ei ainakaan Laurent Brossoitin, vaan Logan Thompsonin. Eikun deadlinella hankittu Jonathan Quick on oikea vastaus. Ehei, taitaa olla niin, että Brossoit on sittenkin aloittava maalivahti, mutta tuolla jos missä on pakka auki.

Los Angeles:
Sensaatiovahti Phoenix Copley vai deadlinella hankittu Joonas Korpisalo? Ei tästäkään ota selvää, mutta oletan kuitenkin Korpisalolle tarjottavan aloittavan molarin paikkaa.

Seattle:
Grubauer vai Jones? Grubauerille tämä varmaan kääntyy, vaikka Jones oli runkosarjassa parempi. Viime aikoina Grubauer on saanut enemmän startteja ja onhan hänellä enemmän playoff-kokemusta viime vuosilta. Niin ja ihan viime viikkoina Grubauer on löytänyt parempaa virettä, joten kyllä itsekin häneen kallistuisin.

New Jersey:
Periaatteessa selkeä homma ja Vanecek aloittaa. Mielenkiintoista seurata kuitenkin sitä, onko Akira Schmid vai Mackenzie Blackwood varalla.

Toronto:
Samsonov varmasti aloittaa nyt kun Murray on ollut loukkaantuneena. Mielenkiintoista pääseekö Murray kuitenkin varalle vai annetaanko Joseph Wollin availla luukkua ja hypätä tarvittaessa Samsonovin tilalle.

Islandersilla Sorokin, Dallasilla Oettinger, Tampalla Vasilevski, Rangersilla Shestjorkin, Bostonilla Ullmark, Winnipegillä Hellebucyk ja Coloradolla Georgijev. Näiden joukkueiden osalta ei ole juuri keskusteltavaa.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Seattle:
Grubauer vai Jones? Grubauerille tämä varmaan kääntyy, vaikka Jones oli runkosarjassa parempi. Viime aikoina Grubauer on saanut enemmän startteja ja onhan hänellä enemmän playoff-kokemusta viime vuosilta. Niin ja ihan viime viikkoina Grubauer on löytänyt parempaa virettä, joten kyllä itsekin häneen kallistuisin.

Eiköhän Seattlen maalivahtipeli tosiaan selkeästi kallistu Grubauerin suuntaan. All-Stars tauon jälkeen startit 20-10 Grubauerin eduksi Jonesiin nähden. Torjuntaprosentti .893 vs. .857 Grubauerin eduksi. Grubauerin torjuntaprosentti siten huono tuolta ajanjaksolta, mutta Jonesin numerot täysin ala-arvoiset. GAA 2.70 vs. 3.54 Grubauerin eduksi. Eipä Jonesin viimeisen reilun 2+ kuukauden esityksillä tulisi olla asiaa maalinsuulle playoffeissa.

Korpisalo saanee tosiaan aloittaa Kingsin maalinsuulla. Wildin tilanne mielenkiintoisin seurattava.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Koska Flames ei päässyt pudotuspeleihin vähemmän yllättävästi, niin minulla ei ole oikeastaan suosikkia näissä pudotuspeleissä. Toki ainahan sitä kannattaa altavastaajaa, joista yhtenä mainitsen Krakenin, mutta nämä tosipelit tulevat olemaan heille silkkaa painajaista, joten toivottavasti heille jää sentään hyvä maku pelisarjasta. Kanadalaiselle joukkueelle toivon menestystä, sillä on jo aika palauttaa Stanley Cup jääkiekon kotimaahan.
 

Rara

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mielenkiintoinen alku playoffeille. Lännessä kaikissa avausotteluissa ryöstö vierasjoukkueelle ja idässäkin kahdessa. Sanoisin, että ainakin 2-3 joukkuetta, jolla ei ollut sarjan alkaessa kotietua, jatkaa toiselle kierrokselle.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Jos 1. kierroksella vieraissa yllättäneistä joku tai jotkut onnistuvat toistamaan temppunsa, niin ainakin suomalainen media alkaa spekuloida supervahvistuksilla MM-joukkueeseen.
Vielä ei kannata toivoa liikaa.
 

Seiskakerros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Yllättävän tasaiset pudotuspelit mielestäni menossa. Kenttä on auki enemmän kuin pitkään aikaan ennen.

Runkosarjan perusteella selvällä ykkössuosikilla Bostonilla on pahoja ongelmia loukkaantumisten kanssa, eikä ykkös- ja kakkossentterinsä menettänyttä joukkuetta voitane enää pitää ennakkosuosikkina, vaikka ovatkin sarjassaan 3-1 voitolla. Viime kauden mestari Colorado Avalanche taas on 2-2 tasatilanteessa Seattle Krakenia vastaan ja 5vs5 pelissä on ollut yllättävänkin pahoissa vaikeuksissa toissakauden laajennusjoukkuetta vastaan. Carolina Hurricanes näyttää menevän Islandersista ohi, mutta kaksi huippulaituria köyhempänä ei ole enää niin kova joukkue kuin runkosarjassa.

Edmonton Oilers ja Los Angeles Kings vääntävät erittäin tasaista sarjaa, josta voittajaa on tällä hetkellä erittäin vaikea ennustaa. Vegas mennee Winnipegistä läpi Pacificin toisena joukkueena.

Tampa alkaa olla rikkinäinen ja sen verran heikentynyt mestarivuosista, että tuskin kampeaa itseään 3-1 tappiolta enää Leafsia vastaan. Olisiko Toronto sitten juuri tällä hetkellä mestarisuosikki #1, jos pitäisi yksi joukkue valita? Erittäin tasaista mielestäni ja lähes jokainen joukkue voi mennä vielä päätyyn asti, ilman että se yllättäisi sen suuremmin ainakaan minua.
 

Naamavelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Tasaisia sarjoja ollut tänä keväänä, ainakin voittosarakkeiden muodossa. Tällä hetkellä vain Maple Leafs ja Golden Knights voivat mennä jatkoon 4-1 voitoin.

Devils-Rangers on vielä täysin auki, kun eivät ole myöskään viidettä peliä vielä pelanneet ja tilanne on 2-2.

Olisihan se melko hauska tilanne, jos Maple Leafs olisi ensimmäinen joukkue joka varmistaa pääsyn ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon. Itsellä vahva usko, että juuri näin tapahtuu.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Vegas oli sitten ainoa joka pystyi laittamaan sarjansa poikki kotona viidennessä ottelussa. Carolina, Boston ja Toronto jokainen omalla vuorollaan epäonnistuivat siinä.

Tänään sitten neljä sarjaa katkolla kuutosottelussa. Carolinalla ja Bostonilla toiset mahdollisuudet sarjan katkaisuun, tällä kertaa vieraissa. Dallasilla myös vieraissa mahdollisuus laittaa sarja poikki, ja Seattlella puolestaan mahdollisuus historiansa ensimmäiseen sarjavoittoon ja vielä kotiyleisön edessä hallitsevaa mestaria vastaan.

Roope Hintz tarvitsisi yhden pisteen että nousisi yksin kaikkien aikojen toiseksi tehokkaimmaksi suomalaispelaajaksi yhden playoff-sarjan osalta. Nyt jo jakaa tuota kakkossijaa:

Koodi:
 Kausi   Pelaaja           Joukkue          Tilastot     Kierros                 Vastustaja              Huomioita
1984-85  Jari Kurri      Edmonton Oilers        6 GP 12+ 3=15    Conference Final     (3.kierros)   Chicago Black Hawks
1986-87  Jari Kurri      Edmonton Oilers        5 GP 7+ 4=11    Division Semifinal    (1.kierros)   Los Angeles Kings
2019-20  Mikko Rantanen    Colorado Avalanche      7 GP 4+ 7=11    Second Round       (2.kierros)   Dallas Stars             Tappio
2022-23  Roope Hintz      Dallas Stars         5 GP 4+ 7=11    First Round       (1.kierros)   Minnesota Wild
1989-90  Jari Kurri      Edmonton Oilers        7 GP 3+ 7=10    Division Semifinal    (1.kierros)   Winnipeg Jets
1990-91  Esa Tikkanen     Edmonton Oilers        7 GP 7+ 3=10    Division Semifinal    (1.kierros)   Calgary Flames
2003-04  Saku Koivu      Montreal Canadiens      7 GP 2+ 8=10    Conference Quarterfinal (1.kierros)   Boston Bruins

Kurrin parhaan suorituksen kiinniottaminen vaatisikin jo melkoisen dominoivaa suoritusta, tai kahta erinomaista ottelua.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Hallitseva mestari ja selkeä mestarisuosikki. Molemmat läksivät 1. kierrokselta lauluun.

Onneksi urheilussa asiat eivät useinkaan mene sillä tavalla, kuin niiden odottaa menevän.
 

Parson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Hallitseva mestari ja selkeä mestarisuosikki. Molemmat läksivät 1. kierrokselta lauluun.

Onneksi urheilussa asiat eivät useinkaan mene sillä tavalla, kuin niiden odottaa menevän.
Tässä katselen NHL makasiinia. Viimeinen runkosarjan voittanut mestari on 2013 Chigago. Ei ehkä kannata runkosarjassa revitellä?
 

Naamavelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Tässä lista milloin mikäkin joukkue ollut viimeksi finaalissa:
2020 Stars
2018 Golden Knights
2014 Rangers
2012 Devils
2006 Hurricanes
2006 Oilers
1996 Panthers
1967 Maple Leafs
Ei finaalissa: Kraken

Ja milloin voittanut mestaruuden:
2006 Hurricanes
2003 Devils
1999 Stars
1994 Rangers
1990 Oilers
1967 Maple Leafs
Ei mestaruutta: Panthers, Golden Knights, Kraken
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Tässä joku aika sitten ennen pudotuspelienkin alkua valitsin mestarisuosikeikseni Bostonin, Coloradon ja Dallasin. Nyt on kaksi kolmasosaa noista pihalla isojen yllätysten johdosta.

Olisi ollut ihan hauskaa nähdä Boston-Toronto toisella kierroksella. Torontolla olisi ollut hyvä tilaisuus jatkaa demoniensa kohtaamista, kun ensimmäisellä kierroksella tuli Tampa vastaan, joka on ollut sille vaikea vastustaja ja nyt he onnistuivat Tampan kaadossa. Boston on monesti päättänyt Toronton kauden, niin se olisi ollut seuraava kohdattava demoni. No ehkä ensi vuonna sitten.
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans, Dallas Stars, Leksands IF
On kyllä hienot playoffit menossa. Tampa ulkona, Boston ulkona, Colorado ulkona. Seattle jatkossa, Florida jatkossa, Toronto jatkossa. Huhhuh olisi uskonut että em. sarjat olisi kääntyneet juuri toisin päin. Tässä on playoff-kiekon hienous - yllätyksiä tulee aina.

Dallas - Seattle, aivan unelma toisen kierroksen pari mulle. Jos Stars ei pääse jatkoon, on helppo hypätä Krakenin vankkureihin.

Mikä hienointa, saadaan varmuudella uusi mestari edelliseen 17 vuoteen, kun jäljellä olevista joukkueista Carolina on edellinen mestaruuden voittanut (2006).
 

mikkelson

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Erikoinen fiilis. Viime vuodet tykännyt seurata paljon Rangersin, Tampan, Bostonin ja Islandersin pelejä. Nyt kaikki pihalla. Coloradokin. Vähän joutuu pohtimaan kenen kelkkaan lähteä ja mitä sarjaa lähtisi erityisesti seuraamaan. CAR-NJD ja DAL-SEA sarjoista ei varmaan vauhtia ja viihdearvoa puutu mutta kun jatkoonmenijästä ei varsinaisesti ole toiveita niin se laskee automaattisesti fiilistä. Vegasin kelkkaan sitä voisi lähteä vaikka siinäkään sarjassa ei tuo vastustaja Edmonton hirveästi sytytä.
 

Dragunov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Outo fiilis myös täällä vaikka oma joukkue putosi juuri, niin kyllä se kiinnostus näihin playoffeihin on vielä erittäinkin hyvin tallella. Idästä putosi Rangers, Islanders, Bruins joista kaikkia vastaan Tampalla oli tiukkoja sarjoja viime vuosilta. Nyt sieltä löytyy ihan uutta verta ja niitä jotka ovat ensimmäisillä kierroksilla olleet häviävänä osapuolena useammin, pl. Hurricanes joka toki ei myöskään ole toiselta kierrokselta päässyt eteenpäin viime vuosina.

Avsin tippuminen lännessä avaa mahdollisuudet ihan eri tavalla monelle. Dallasin kyydissä ollaan siellä playoff junassa, 2020 oli kannu jo lähellä ja suomalaisten lisäksi vanhoille parroille Jamie Benn/Joe Pavelski/Ryan Suter soisi kyllä sen sormuksen. Ei stressiä, ei unettomia öitä playoffien aikaan, jotain mitä ei ole hetkeen saanut kokea.
 
Onko kaikissa sarjoissa molemmat joukkueet menettäneet kotietunsa ainakin kerran? Toki Florida ja Seattle eivät tietenkään kakkoskierroksella vielä, kun ei ole pelattu heidän kotiedullaan vielä peliäkään.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Vanha totuus puolustamalla voitetaan mestaruudet ei ole ihan pätenyt näissä playoffeissa. Tämän kevään playoffeissa on tähän mennessä mätetty maaleja 6.3 maalin ottelukohtaisella keskiarvolla, mikä on mielestäni aika paljon. Kotoisessa liigassa vastaava lukema tällä kaudella oli 3.7 maalia per peli ja tässä kohtaa ottelumäärät ovat suhteellisen samat.
 
(1)
 • Tykkää
Reactions: KiVi

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Onko kaikissa sarjoissa molemmat joukkueet menettäneet kotietunsa ainakin kerran? Toki Florida ja Seattle eivät tietenkään kakkoskierroksella vielä, kun ei ole pelattu heidän kotiedullaan vielä peliäkään.
Hurricanes ei missään vaiheessa menettänyt kotietua, vaikka viidennen pelin hävisivätkin kotikaukalossa.
 

FiveHole

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Kraken, Giants
Onko kaikissa sarjoissa molemmat joukkueet menettäneet kotietunsa ainakin kerran? Toki Florida ja Seattle eivät tietenkään kakkoskierroksella vielä, kun ei ole pelattu heidän kotiedullaan vielä peliäkään.

Hurricanes ei missään vaiheessa menettänyt kotietua, vaikka viidennen pelin hävisivätkin kotikaukalossa.
Ja Krakenilla ei sellaista olekaan kuin kotietu, heillä se on vierasetu.
 
Monen muun kiinnostavan asian ohella kohta käynnistyvissä pudotuspeleissä on kiehtovaa seurata joukkueiden maalivahtivalintoja. Nyt on aika monella joukkueella pakka auki sen suhteen kuka aloittaa maalilla.

Pakko napata näistä kiinni, mitä ennen ekan kierroksen alkua kirjoitin. Maalivahtitilanteet ovat olleet ennakoidun mielenkiintoisia ja myös dramaattisiä käänteitä on nähty.

Florida:
Aloitti kevään sensaatiovahti Lyonilla, mutta luovutti paikkansa Bobrovskylle kolmannen pelin jälkeen. Lyon pelasi ihan ok, mutta ei pystynyt kannattelemaan riittävästi joukkuettaan. Bobrovski ei ole säkenöinyt, mutta on onnistunut voittamaan ja varmaan Bobilla mennään tästä eteenpäin ainakin ellei tule useampaa tappiota peräkkäin.

Carolina:
Raanta aloitti ja pelasi omalla tasollaan, ei voittanut eikä hävinnyt omalla panoksellaan pelejä. Kuten hieman ennakoin, niin Andersen nousi aloittajaksi sarjan lopulla ja aloittaa myös kakkoskierroksen pelit. Tässä aloittava maalivahti saattaa kyllä vielä vaihtua ja Raantakin saa uuden sauman.

Minnesota:
Kokemus vastaan nuoruus kääntyi nuoruuden eduksi ja Gustavsson pelasi lopulta sarjan kuudesta pelistä viisi. Fleury pelasi kakkospelin ja hävisi sen heikon esityksen jälkeen. Nyt viimeistään voi sanoa, että valta vaihtui ja Gusse on jatkossa ykkönen.

Edmonton:
Nuoruudella eli Skinnerillä mentiin täälläkin. Jack Campbell pääsi Kingsiä vastaan nelospelissä kentälle kesken ottelun ja voitti sen jatkoajalla. Skinner pelasi kuitenkin seuraavan pelin eli varmaan Skinnerillä jatketaan, mutta Campbellin uskaltaa laittaa maalille tarvittaessa.

Vegas:
Yllättävän stabiilina on pysynyt täällä, sillä Brossoit on aloittanut ja lopettanut kaikki pelit. Ja kun voitat viidestä pelistä neljä, niin tarvetta ei ole vaihtaa. Kyllä Quickilla silti sauma tulee jos Brossoit häviää Oilersia vastaan pari matsia heti alkuun.

LA Kings:
Korpisalolla mentiin yhtä kesken ottelun tehtyä vaihtoa lukuunottamatta. Eikä tuo homma Korpisalosta jäänyt kiinni.

Seattle:
Grubauer on pelannut kaikki minuutit ja kannatellut välillä joukkuettaan. En usko, että Jones saa startteja jatkossakaan ellei jotain kummallista tapahdu.

New Jersey:
Homman piti olla selvä ja Vanecekin pelata, mutta kahden tappion jälkeen Akira Schmid pääsi maalille ja kevään hienoin tarina sai alkunsa. Schmidillä jatketaan, mutta kyllä sieltä Vanecek saattaa vielä päästä maalille jos ei voittoja tule.

Toronto:
Samsonov vaikuttaa hieman puolikuntoiselta, mutta niin on myös Matt Murray eikä Joseph Wolliin ehkä uskalleta luottaa. Silti tosi mielenkiintoista nähdä seuraavan pelin maalivahtivalinta nyt kun Florida kävi ryöstämässä heti vierasvoiton eikä Samsonov varsinaisesti vakuuttanut.

Dallas:
Oettinger pelaa kaikki pelit jos ei mitään ihmeellistä tapahdu.

Rangersin, Tampan ja Winnipegin tilanteet olivat ennakkoon tiedossa eikä näissä yllätyksiä nähtykään. Bostonin maalivahtipeluutus hieman puhututti ja Ullmark pelasi ensimmäiset kuusi peliä ja seiskapeliin Swayman laitettiin maalille, mutta tappio sieltäkin tuli. Ullmark vaikuttii olevan hieman rikki, joten jälkiviisaana voi sanoa, että Swayman olisi pitänyt laittaa jo aiemmin maalille.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös