Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sarja osoitti kuinka voidaan pelata rehdisti ja kovaa ilman päähän kohdistuneita tai muutoin rumia taklauksia - epäilen että kaikki tykkäs.
Kyllä. Rehtiä kamppailua puolin ja toisin. Onnittelut TPS-faneille ansaitusta finaalipaikasta. Harmittaa ihan saatanasti, mutta tekosyitä ei tarvi keksiä. Parempi voitti. Laittakaahan Lukko koville.
 
Rock, paper, shotgun.

Gilmore

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onnittelut Turun suuntaan täältäkin! Ansaitsitte ehdottomasti mennä finaaleihin, vaikka marginaalit sarjassa sitten loppujen lopuksi todella pienet olikin ja halukkaat voi jossitella asian jos toisenkin suhteen jos niin haluaa, mutta itse en sitä tarpeellisena näe. Hieno nousu TPS:ltä hankalan ensimmäisen ottelun jälkeen ja suorat kolme voittoa, joista kaksi jatkoerässä, ei sitten loppujen lopuksi jätä paljoakaan jossiteltavaa.
 

12961

Jäsen
Sanottava vielä se, etä ei TPS:lta mitään pois. Huikea on ollut tarina ja ennen kaikkea kasvutarina. En edes ala tässä selittelemään mitään, en minä eikä varmasti kovin moni muukaan tähän uskonut. Raipen ei pitänyt osata valmentaa ja nuoren muukalaislegioonan piti taistelle korkeintaan kymppisijasta. Mutta tämä mahtava asia nimeltä _urheilu_ löi jällee kerran nenille ja näytti miksi jääkiekkoakin on niin mahtava seurata. En olisi kuuna päivänä uskonut, kun viime kesänä luin kun TPS hankki Bibicejä sun muita tuonne joukkueeseen, että nyt oltaisiin tässä.

TPS oli tässä sarjassa kova. Rivien kasaus 1.peli jälkeen oli kerrassaan häkellyttävä. Nuori ja nälkäinen ryhmä näytti halua ja nälkää, mutta ennen kaikkea Raipen pelitavaltaan kova TPS oli se, mikä löi ällikällä. Edelleen mitään ottamatta pois TPS:ltä, niin se pelasi sellaisella intensiteetillä ja flow:ssa, että tämä repaleinen ja rusikoitu HIFK, ei vain yksinkertaisesti siihen pystynyt vastaamaan. Finaaleihin lähdettäessä, en kyllä ala enää aliarvioiman tai pohtimaan TPS:n iskukykyä. Nyt vain katsotaan mihin tuo ryhmä enää yltääkään ja pystyykä se haastaamaan tai jopa lyömään laudalta ylivertaisen Lukon.
Tämän kauden TPS:n kasvutarinasta tekee erityisen hienon se, että muukalaislegioonasta ovat nostaneet päätään juuri omat kasvatit. Kehitystä on tapahtunut laajalla rintamalla. Tuntuu, että nyt on uuden urheilujohdon kautta alettu löytää sitä siementä, millä kasvattajasarjaksi muuttuneessa liigassa on mahdollista menestyä ehkä pitkäjänteisestikin, rakentamalla se menestys nuorten pelaajien kehityksen varaan. Juniorituotantoahan Turussa riittää ja laatua on aina tuotettu, usein se on vain puhjennut kukkaan muualla. Myös scouttaus vaikuttaisi keskittyvän valmiiden starojen sijaan sellaisiin nuoriin pelaajiin, joilla on potentiaalia nostaa tasoaan.

Sitkeys ja lannistumattomuus ovat olleet joukkueelle tyypillisiä asioita läpi kauden. Tämän psyykkisen puolen valmennuksen osalta lienee pelaajina legendan aseman saavuttaneen ja kovissa paikoissa uineen valmennusryhmän rooli todella suuri.

Pelitavallisesti Raipen TPS on tavallaan moderni versio 90-lukuisesta itsestään. Back to basics, kuntopohja kovaksi niin että vastustajalta voidaan luistella jalat alta ja tempon kautta tila ja aika pois. Tämä täysin urheilullinen ja trendien vastainen lähestymistapa sopii kovakuntoisille, nuorille ja yksilöinä taitaville pelaajille erinomaisesti. Suurin heikkous on suoritustason ailahtelevaisuus, jota nähtiin tässäkin sarjassa riittämiin. Kun mailaa puristetaan ja putki ei oikein kulje, kääntyy peli vastustajalle lähes täysin 1. ottelun sekä tämänpäiväisen pelin toisen erän lopun-kolmannen alun tapaan. Pelit ovat liki aina viihdyttäviä momentumin aaltoillessa puolelta toiselle ja kyttäilyn puuttuessa kokonaan.
 
"Virtala on 160cm sulka päässä, ja siellä se vain saatana menee" -Kai Suikkanen-

Steril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Espoon Palloseura
Täytyy sanoa, että tässä on kevään suurin yllätys minun mielestäni. Pidin HIFKiä lähes varmana finaalijoukkueena sen Kärppä-sarjan jälkeen ja ensimmäinen pelikin antoi ymmärtää, että tämä sarja menee punaisille puhtaasti 3-0. No, ei mennyt vaan Tepsi voitti _kolmesti_ putkeen, mikä on todella kova suoritus.

Ilmeisesti kuitenkin sitten oli jonkinlaista puolikuntoisuutta IFK:lla, mene ja tiedä. Kaipa omat kannattajat tietävät sen paremmin kuin minä. Leskisellä taisi olla jo Oulussa ajatukset, sen verran heikot pleijarit veti pisteiden valossa ja näköjään muutenkin. Piristävää nähdä TPS ja Lukko finaalissa, kummankin finaalipaikasta yli 10 vuotta aikaa. Onnea myös Turkuun, kova temppu Raipelta & kumppaneilta!
 

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mahtava lukea HIFK-osiota. Mutta täytyy sanoa, että HIFK ei hävinnyt huonolle joukkueelle ollenkaan. Turussakin ollaan vasta heräämässä siihen miten kova joukkue Tepsillä oikeasti onkaan, mutta luultavasti täytyy vielä muutama vuosi odottaa ennen kuin se kunnolla ymmärretään. Tuossa on Tepsin joukkueessa kuitenkin useampikin pelaaja, jotka tulevat tekemään ihan komean NHL-uran ja monia tulevia liigatason huippupelaajia. Sillä tavalla tämän kauden Tepsissä on hiukan samaa kuin kauden 1994-95 joukkueessa, jonka nuoret kukkopojat muutamalla kokeneella sotaratsulla höystettynä yllättivät Hjalliksen "täysin ylivoimaisen dream teamin" finaaleissa Janeckyn ketjunkin hyytyessä tehoihin 0+0. Raipe on apuvalmentajineen tuonut vielä samankaltaisen simppelin työnteon kulttuurin joukkueeseen kuin Jursi silloin. Molemmat koutsit vieläpä yhtä nöyrinä toteavat peleistä vain "pojat pelas hyvin."

No, toki Tepsin nykyinen joukkue on keski-iältään selvähkösti vanhempi kuin kauden 1994-95 joukkue (24,6 vs 23,4 vuotta), eikä sentään läheskään yhtä lahjakas. Tuosta kauden 1994-95 joukkueesta kuitenkin peräti 17 pelaajaa pääsi NHL:ään, jossa he pelasivat yhteensä 6832 ottelua. Tuolle saavutuksellehan vetää vertoja SM-liigan historiassa ainoastaan kauden 1997-98 HIFK:n 6935 NHL-ottelun joukkue, sillä erotuksella toki, että tuossa HIFK:n dream teamissä useammalla uran parhaat pelit olivat jo takana verrattuna kauden 1994-95 Tepsiin.

Jotain samankaltaista ennakkoluulotonta nuorta voitonnälkää tämän kauden Tepsissä kuitenkin on kuin kauden 1994-95 joukkueessakin oli, ja samalla tavalla pitää muutama vuosi odottaa ennen kuin kunnolla ymmärretään kuinka kovista pelimiehistä joukkue oikein olikaan koottu. Ja toki Turussa myöhemmin nähtiin vuosituhannen vaihteessa Jortikan jälkimmäisen triplan aikaan sillä hetkellä absoluuttisesti parempiakin joukkueita kuin kaudella 1994-95, mutta ei koskaan yhtä voitonnälkäistä, nuorta, ennakkoluulotonta ja rakastettua joukkuetta.
 

MAKE #89

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Yllättävänkin tärkeä voitto Tepsille isossa kuvassa. Vaikka oltiin haastajan roolissa eikä sillä tavalla mitään suuria menestyspaineita ollut, niin Tepsille on viime vuosilta kertynyt aika paljon apinoita niskaan playoffeissa. Vire on ollut mollivoittoinen ja useammin ollaan oltu se häviävä ennakkosuosikki eikä suinkaan mikään varma suorittaja. Hienoa myös, että tuo nuori vastuunkantajien sukupolvi (Paju, Nurmi ja vielä nuoremmat) saivat otettua tällaisen ison askeleen Tepsin paidassa. Täällä ollaan viime vuosikymmenenä totuttu tuhlaamaan huippulupaukset paskoissa jengeissä (tyyliin Ristolainen/Rantanen) tai sitten kosahdettu jo playoffien alkukierroksella (esim. Kakon superkausi), joten hienoa että 2010-luvun hyvä juniorityö kantaa vihdoin hedelmää myös TPS:n menestyksen muodossa. Tässähän alkaa olla sitä 90-luvun Jursin meininkiä. Alle 20-vuotiaat jätkät isoissa rooleissa ratkaisijoina tässäkin sarjassa.

IFK on aina spesiaali vastus ja sitäkin kautta voitto tuntuu makealta. Sama sarja meni 2017 hiukan samoista ennakkoasetelmista toisin päin joten kalavelkoja tuli nyt maksettua kivasti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy