Playoffs 2021 puolivälierät: Lukko (1.) – Ilves (8.)

  • 46 818
  • 437

LiutunLätty

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
No ei tosiaan mennyt, mutta tuorein se aina kirpaisee. Olisi ollut edes saappaan remmit kädessä, mutta ihan saappaattomasti tässä hävittiin. Vähän semmoinen fiilis, että Lukko teki sen tarvittavan ja sitten vielä vähän enemmän jos huvitti. Jos Ilves olisi ihmeen kaupalla latonut 8 maalia, niin Lukko olisi sen saman tehnyt ja sitten vielä yhden tai kaksi lisää.
No näinkin. Mutta en mä nyt ihan ylen harmissani ole. Monesti kauden päätyttyä harmittanut paljon enemmän. Ilves on varmasti ihan hyvällä tiellä ja valoa näkyy tunnelinpäässä. Uskon, että tässä kaudessa oli Jalo ja kumppanit ehkä jopa hiukan kaukaa viisaita ja pelattiin hiukan urheilullisuuden kustannuksella riskipeliä. Se nähdään kun taloustuloksia julkistetaan. Muutenkin näin allekirjoittaneella on tämän lätkän suhteen ollut koko kauden hiukan käsijarru päällä. Ja vaikka mestaruus on aina mestaruus toki, niin ehkä kuitenkin soisin meille tupsukorville sen kannun ns. normi olosuhteissa. Rontin 13 tuhannen silmäparin edessä uudenkarheessa uros areenassa nääs.

No siinä oli vähän vitsihuumoriakin, mutta saanet pointista kiinni. Ja nyt ei varmaan olla edes oikein ketjun aiheessa enään.

Tsemppiä Lukolle jatkoon kuitenkin.
 

Yuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Україна
Täytyy sanoa näin raumalaista kiekkoa 80-luvun lopulta seuranneena ja monia muitakin sarjoja nähneenä, ettei tuollaista kiekollista taitoa ole omiin silmiin osunut ikinä, nimenomaan joukkueena tapahtuvaa kiekollista pelaamista. Todella taitavia yksilöitä toki on maailmaan mahtunut aina.

Kyllä viime kauden joukkue pääsee ihan samalle sivulle. Viimeiset 25 peliä ja 11 pistemenetystä...
 

Delorean

Jäsen
Suosikkijoukkue
Keltavihreä kaupunki
Onnittelut Lukolle, ihailtavan varmaa kiekkoa tässä sarjassa ja tuntuu olevan korkealla joukkueen itseluottamus. Ilves ei yltänyt henkisesti samalle tasolle, maalintekoratkaisuissa ja erikoistilanteissa ero oli selvä.

Toivottavasti Raumalla nostellaan maljaa, olette sen ansainneet!
 

Kyle

Jäsen
Täh? Eilen käytettiin lähes poikkeuksetta kolmivaiheista karvausta. Ajettiin Lukon pakkeihin kiinni eikä annettu aikaa rauhoittaa. Tänään pelattiin aivan päinvastaisella taktiikalla, ryhmittyen lähes poikkeuksetta keskialueelle träppiin vastaanottamaan Lukon hyökkäystä.

Kyllä valmennus yrittää selvästi niitä keinoja kaivaa, mutta kun koko kausi on menty aika yksinkertaisella sapluunalla niin vaikea se on enää tässä vaiheessa saada uutta taktiikkaa toimimaan.

Ilman sen syvempää analyysiä(koska en osaa analysoida) Ilves lähinnä yritti estää, ettei Lukko pääse pelaamaan omilla vahvuuksillaan. Isossa kuvassa kun sekä toisen ottelun träppi, että ensimmäisen ottelun korkealta karvaaminen epäonnistuu, niin tulos on se, että Lukko sai vyöryttää hyökkäyksiä moninkertaisen määrän Ilveksen vastaaviin. Ja juuri nopeilla ja suorilla hyökkäyksillä.

Toki kun huomioi Lukon materiaaliedun, niin perjaatteessa tiivispuolustaminen voisi pitää onnistuessaan numerot tasaisina. Nyt kuitenkin Lukko lähinnä puhkoi kertata toisensa jälkeen, pelistä tuli ihan yhden joukkueen näytöstä. Lukko pelasi oman pelikirjan mukaan ja Ilves vain yritti näennäisesti estää Lukkoa pelaamasta erilaisin keinoin.

Nythän pelkästään torjunnat menevät 36-13 ja 32-16. Kertoo se oleellisen pelinkuvasta.

Ilveksellä oli kuitenkin sarjassa ns. kuuma maalivahti - vaikka hävisi niin ei päässyt testaamaan virkaveljeensä.

Ilveksellä on ihan ok puolustaja kuusikko - varsinkin omaanpäähän. Nythän nykyinen pelitapa vaatii älyttömästi taitoa ylöspäin, jota ei kuitenkaan löydy tällähetkellä kuin Maalahdelta. Kuitenkin puolustajat ovat ihan sarjan eliittiä pelaamaan yks vs yks peliä ja helppoa peruspeliä.

Hyökkäyksestä löytyy taitoa - mutta se valui hukkaan, kun Maccellit, Järventiet, Meskaset, Lepaukset ja kumppanit lähinnä "opettelivat" karvaamista. Itsellä ennen sarjan alkua oli toiveena, että juuri näissä kavereissa voi olla juonikkuutta haastaa kiekollisesti vastustajaa.

Nähdäkseni Myrrän ns. yllätysmomentti olisi ollut enemmän siirtyminen avoimempaan peliin ja yks vs yks peliin, jossa oltaisiin toki hävitty silloinkin taktisella puolella. Kuitenkin väitän että esimerkiksi torjuntatilastot (joka sinänsä on huono tilasto) oltaisiin saatu lähemmäksi "normaalia 35-25" kun puhutaan suosikki vs altavastaaja. Tällöin olisi kuitenkin mahdollisesti esim Mäkiniemi saanut tsäännsin voittaa omalla hyvällä pelillä.

-----

Jokatapauksessa ei tästä parivaljakosta jäänyt mitään jossiteltavaa. Harvoin on nähnyt tälläistä pudotuspeliparia jossa toisella joukkueella ei ole käytännössä mitään jakoa, vaikka materiaalin puolesta tasaisen Liigan kahdeksannella pitäisi olla yllätysmomentti joka kevät runkosarjan voittajaa vastaan, vaikka onkin altavastaaja... Onnea Lukolle jatkoon menosta ja Ilvekselle toivottavasti arvokasta pudotuspelikokemusta, josta otetaan oppia tulevaisuuteen.
 

Yohann

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Sens
Ilveksen kauden voisi tiivistää siihen, että vain 19 ottelua pelannut Arttu Ruotsalainen oli silti joukkeen paras maalintekijä.

Kertoo enemmän mielestäni Arttu Ruotsalaisen kuin Ilveksen kaudesta, että kaveri takoo 19 peliin käsittämättömät 16 maalia. Siinä olisi aika monessa muussakin joukkueessa paras tai ainakin ihan parhaita maalintekijöitä.

Mitä tähän playoff - sarjaan tulee, niin Ilves oli kyllä merkillisen vaisu. Johtuiko sitten loukkaantumisista vai mistä, mutta joukkue ei saanut itsestään lähellekään parasta irti. Usein näytti siltä, että Ilves olisi halunnut karvata aktiivisemmin ylhäältä, mutta ei vain ehtinyt tai jaksanut. Materiaalieroa on varsinkin keskikaistalla ja kiekollisten pakkien määrässä ja laadussa, mutta ei se nyt aivan noin iso pitäisi olla, miltä kentällä näytti.

Lukko sitten... En kyllä hetkeen muista noin tasapainoista ja vahvaa joukkuetta kentän joka osa-alueella. Jää viimevuosien Kärpät ja Tapparatkin varjoon. Kertakaikkiaan vakuuttavaa! Saumaton joukkuepeli noilla yksilöillä yhdistettynä kovaan puolustusmoraalin oli melko vahvaa tekemistä. Vielä kun kaikki mahdolliset syötöt ja ilmalätyt saatiin katkaistua ja tuntui, että kaikki 50/50 pomputkin meni sinne, niin eihän siinä juuri ollut Ilveksen osalta kuin näennäistä räpiköintiä, jos sitäkään. Sellaista se sitten on, kun on flow päällä ja itseluottamus 110%, niin kaikki onnistuu ja kiekko pomppiikin suotuisasti kummasti.

Tuomaritoiminnasta pakko mainita, että kyllä on melkoista kuraa tämä liigan tuomaritoiminnan taso. Sarja ei todellakaan siihen ratkennut, mutta toivoisin kyllä jonkinlaista tasoa tähän touhuun. Melkoista piiparointia ajoittain.

Jatkossa puhtaasti pelillisesti mietittynä Lukon pitäisi viedä kenet vaan, mutta ainoa uhka on, jos näitä tiettyjä esim. kirveen muotoisia mörköjä alkaa nousemaan ja joukkue alkaa pelkäämään häviötä. Eli henkinen puoli on se ainoa kysymysmerkki. Mutta mun puolesta ei muutakuin tsemppiä vaan sinne! Menkäähän päätyyn asti!
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko




Tuossa on mallia pleijari-ottelussa, missä vastustaja näyttää, että periksi ei anneta. Tätä tunnetta olisin itse kaivannut. Ilves ei hakenut kertaakaan asetelmia tai edes yrittänyt päästä ihon alle. Fyysinen peli puuttui kokonaan. Jopa Pospisil sai olla koko sarjan aivan rauhassa, ei kukaan tökkinyt.
 

Veffi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomenmestari 2021




Tuossa on mallia pleijari-ottelussa, missä vastustaja näyttää, että periksi ei anneta. Tätä tunnetta olisin itse kaivannut. Ilves ei hakenut kertaakaan asetelmia tai edes yrittänyt päästä ihon alle. Fyysinen peli puuttui kokonaan. Jopa Pospisil sai olla koko sarjan aivan rauhassa, ei kukaan tökkinyt.

Älä nyt laita tämmösiä kun tulee vaan paha mieli tuosta tunnelmasta.
 

sivurauta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat ylipäätään tamperelaiselle jääkie
Ei tarvitse selittellä edes puolella sanalla. Selvästi parempi jatkaa ja omalla tavallaan kyllä toivon, että Raumalla nostellaan pyttyä tänä keväänä.
 

Tumpe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lipö ty.




Tuossa on mallia pleijari-ottelussa, missä vastustaja näyttää, että periksi ei anneta. Tätä tunnetta olisin itse kaivannut. Ilves ei hakenut kertaakaan asetelmia tai edes yrittänyt päästä ihon alle. Fyysinen peli puuttui kokonaan. Jopa Pospisil sai olla koko sarjan aivan rauhassa, ei kukaan tökkinyt.


Jatketaan OT sen verran että yksi makoisimmista otteluista jossa olen ollut paikan päällä. Tämä ja se kun Lukko pudotti Jokerit jatkosta pari kautta myöhemmin.
 

Polvitaklaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Timo Koskelan pyydykset
Aivan aluksi haluan toivottaa Rauman Lukolle onnea jatkoon. Kova joukkue! Minulla on sellainen muistikuva takavuosilta (en jaksanut pintapuolista googlausta pidemmälle tähän perehtyä, mutta ehkä 15+ vuotta sitten), että Ilves ja Lukko olisivat pelanneet useammankin kerran jopa peräkkäisinä kausina, niin sanottuja säälipleijareita vastakkain ja aina Ilves meni noista jatkoon. No nyt oli asetelma jokseenkin päinvastainen, näin maltillisesti sanottuna.

Mutta otteluun: Tämä viimeinen ottelu oli kyllä kaikista ankeinta katsottavaa. Siitä on jo vähän aikaa kun olen viimeksi nähnyt noin valmiiksi hävinneen joukkueen kuin mitä Ilves ensimmäisessä erässä oli ja Ilveksen ja Buffalo Sabresin kannattajana sitä on häviöistä jonkin verran kokemusta, vaikka itse sanonkin. Kaiken kaikkiaan emotionaalinen panostus otteluun tuntui olevan Ilveksellä minimaalinen. Kuten joku taisi tässä ketjussa jo sanoa, kenelläkään ei mennyt edes hermot vaikka kaikki tuntui menevän vihkoon ja kausi näyttäi olevan lahjanarua vaille paketissa.

Muutenkin tämä sarja herättää näin maallikossa kysymyksiä valmennuksen kyvystä valmistaa joukkue kamppailuun. Lukko oli edellä fyysisesti, taidollisesti ja henkisesti, mutta myös taktisesti: kaljaahan siinä alkoi mieli tehdä, kun Lukko syöttelee itsensä lyhyillä syötöillä trapistä läpi ja Ilveksen käsitys siitä paljon puhutusta pelin rytmittämisestä oli se, että puolustaja pitää kiekkoa maalin takana niin kauan, että hyökkääjä varmasti ehtii seisahtamaan paikalleen jonnekin oman siniviivan ja keskiympyrän välille ja suoristamaan selkänsä ennen kuin syöttö tulee. Siis oikein millään osa-alueella Myrrän ja kumppaneiden neljänkymmenen minuutin paine ei kaltaistani perusfania suoranaisesti vakuuttanut.
 

John Deere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko , Vidilän työväenurheilijat VITU
Kaipuu hallille se vaan kasvaa. Olisi varmasti tunnelma katossa niin että vanhat kattokaaret pullistelee !
Nyt saa lähinnä naapurit kärsiä mölinästä.
Pelaajillekin soisi sen kuuluisan 6:nen kenttäpelaajan.

Mentäis taas jo !
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös