Playoffs 2019 finaalit: Kärpät (1.) – HPK (5.)

  • 262 533
  • 2 304

Bob Rambo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, AC Oulu
Kumma juttu, että tämä tappio ei aivan älyttömästi harmita. Johtuuko HPK:n hienoista pelitavasta, pienemmän seuran sympaattisuudesta, viime kevään kullasta vai mistä? Vaikea sanoa.

Se johtuu siitä, että HPK:n tämän kauden tarina on aidosti mestaruuden arvoinen. Pennanen on upea valmentaja ja sai tuosta hienosta joukkueestaan rakennettua yksilöitään suuremman. Tappio harmittaa aina, mutta paremmalleen häviäminen ei ole häpeä.
 

Sean Connery

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Jos mukana olisi Bond-tyttö, olisiko hän HPK- vai Kärpät-fani? Entä kumman Bondin matkaan tämä lähtisi?

Tän illan perusteella kohtuullisen tyhmä kysymys... Luultavasti istahtaa oranssiin urheiluautoon.

Mutta pakko sanoa, että kaikesta pippelinmittauksesta ja ylimieliuhoilusta päästyään Kärppäleiri veti hienosti tän kevään. Asiallista sakkia täällä ja jäällä myös.. varsinkin Manner saa isot respectit lausunnoistaan läpi sarjan.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Risa

Koodari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Vihdoinkin kotiutunut tämän illan matsista. Olipa huikea sarja ja onnittelut HPK:lle ja sen kannattajille, hienoa porukkaa kerta kaikkiaan. Piti tuossa kaupungilla kävellessä heittää ylävitoset kaikkien vastaantulevien HPK:n kannattajien kanssa eikä yksikään alkanut aukomaan päätään kärppien tappiosta. Respect!
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Herkistyn... Otetaan martinit sitten rantabaarissa. Heiluteltuna, vaan ei läikyteltynä!
Juuri näin. Tähän ei maailma lopu, Martinit kilisee vastakkain ja rantabaarin taustalla ORANSSI auringonlasku toivottaa kiekkoagenteille kaikkea hyvää. Taisto on nyt tauonnut.

Kun maailma ei riitä. Siitä ainoastaan suurempi on Kanada Malja. Nyt se on Kerhon!
 

Pedon kynnet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kausi ohi. Kaus,i joka päättyi hienoon seitsemän pelin finaalisarjaan, ja äärimmäisen tasaiseen viimeiseen peliin. Game 7 ja jatkoerä on aika raaka yhdistelmä, jonka hedelmistä Kärpät on pari kertaa päässyt nauttimaan koti-Raksilassa viimevuosina, mutta ei sitten enää tällä kertaa. Itse pidin Kärppien aktiivisesta tavasta, jolla he tulivat jatkoerään. Siitä jäi ainakin itselleni hyvä fiilis, tappiosta huolimatta. Case Heponiemi 2+2 en ala nyt tässä ruotimaan, vaan totean, että..... Onnittelut HPK ja Hämeenlinna.
 

Miekkonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kiitokset HPK:lle kovasta, reilusta ja tiukasta sarjasta ja onnittelut mestaruudesta. Hyvä maku jäi kerhon faneista ja teidän kasvutarina oli upea. Tottakai jatkoajan selkeä tuomarivirhe (heponiemen korkea maila) syö helvetisti, mutta oli myös tilanteita toisin päin kun hyödyttiin tuomarien virheistä.
Muiden seurojen joidenkien fanien lapsellisesta lällättelystä huutonaurua! Mutta niihän se menee kun joku voittaa liikaa ja on vielä rikas sekä tyylikäs niin meneehän se joillain kateellisilla suomalaisilla tunteisiin. Se on varmaa, että tämä tulos lisää nälkää pirusti pohjoisessa ja ollaan varmasti valmiina ensi kaudella tuplan metsästykseen! Helvetin iso kiitos tälle seuralle, mitä se on antanut näin pitkänlinjan fanille. Kun on ollut vaikeita hetkiä omassa elämässä niin Kärpät on antanut niin suurta iloa ja riemua elämään. Vaikea kuvailla kuinka tärkeä tämä seura loppujen lopuksi on minulle. Voitetaan tai hävitään, seistään aina teidän tukena!<3
 

mayra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slava Ukraini
Oranssi aurinko nousee!

Tuntuu, että HPK oli sen ratkaisevat 5% parempi tässä sarjassa ja ansaitsee täysin voittonsa. Suuret onnittelut HPK:n joukkueelle ja faneille. Virkistävää, että altavastaajaksi povattu joukkue kampesi voittoon.

Kädenpuristukset tuli tarjoiltua Oulun yössä siellä vaikuttaneille hämeenlinnalaisille ja lopuille virtuaalinen onnittelutassu. Me oululaiset järsimme hopeaa. Kelpo kausi kokonaisuudessaan. Hyvää kesälomaa kaikille Liigaa seuranneille ja Hämeenlinnaan mahtavia bileitä.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Kättelyjono ja taputukset vastustajalle. Kohta on nilkkatulehdus.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: M10

Kennedy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Noutajat
Pienestä kiinni. Kerho teki mahdottomasta mahdollisen ja paluumatka lyhenee huomattavasti. Iso kiitos molemmille jengeille ja kannattajille. Tämä sarja oli Hämeenlinnalaisittain once in a lifetime. Se, jos mikä nostaa karvat pystyyn vielä vuosien jälkeen. Sen uskon. Oulu on dynastia ja matkalla kaatui pari aikaisempaa. Se pitkä matka, minkä HPK Kannattajat ovat tehneet jengiä tukien useiden vuosien aikana, on nyt saanut kultareunuksisen muiston, joka ei historian kirjoista lähde pois. Tätä tunnetta on odotettu pitkät 13 vuotta ja nyt nautitaan. Oulun Kärpät oli kovin mahdollinen koetinkivi ja se kyettiin selvittämään. Rispektit Ouluun, kiekkokulttuuria löytyy.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Onnittelut molemmille joukkueille - oli varmaan pelillisesti (tasollisesti) parhaita finaalisarjoja Liigan historiassa. Ainoastaan tässä viimeisessä ja ratkaisevassa pelissä näkyi hermostuneisuus ja pelin taso lievästi siitä kärsi. Muutama hajanainen (poimittu otsikoiden ulkopuolelta) kommentti pelaajista:
  • Odotuksiin nähden parhaat pelaajat eli suuret onnistujat olivat Kärpiltä J Lindsten ja HPK:lta M Karjalainen. Kuka olisi uskonut haahuileva neppailija Jasperista kuoriutuvan nähty raataja ja ratkaisija finaaleihin? Miro taas ei todellakaan ole jäällä toikkaroiva köntys, vaan Liiga-tasolle loistava fyysinen peruspakki. Molemmilla voi olla vielä ovet avoinna rahakkaampiin peleihin. Hienoja kasvutarinoita.
  • Niclas Almarilla ja Rasmus Kuparilla on valitettavasti vielä aika pitkä matka heidän tavoitteena olevaan rapakon taakse luisteluun. Molemmilla lienee mietinnän paikka?
  • Kärppien Hepokatista voi todeta upean kehityksen. Hennosta rääpäleestä on kasvanut nopeasti Liigan huippu. Jos kehitys jatkuu nähdyllä tavalla, lienee änärisopimus selviö.
  • Larmista ja Vehviläisestä lienee sanottu jo kaikki tarpeeton. Kommenttina voinee lisätä horinoiden suomalaisen mv-tuotannon alennustilasta olevan vahvasti lietelannalla höystettyjä.
Kiitos molemmille, oli todella viihdyttävä finaalisarja.
 

ReijoRotta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Metsänreuna since 1975!!
Huhhuh! Hienoa HPK! Finaalisarja oli myös eräänlainen urheiluhengen jatkoaikavoitto, ei harmistelijoita liiemmälti. Toki Kärpillä nyt mälsää, mutta suurin osa Kärpistä ja kärppäfaneista tietää miltä vastustajasta nyt tuntuu ja sitä ei sovi pilata. Onnittelut vielä Hämeenlinnaan!
 

Rinkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kiitos hienoille Kärppien faneille. Etenkin Joelle. Kerho voitti mestaruuden, sattumaako? Tuskin. Näin sinut torstaina Rinkelinmäellä, mutta en uskaltanut tulla jutulle, koska ajattelin, että jos tapaamme niin perhonen läpyttää siipiään väärään aikaan ja Kerho häviää varman mestaruuden. Arille myös voimia, toivottavasti tämä mestaruus ei ole sinulle liian raskas.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Vesa

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal
Ei ollut paskempi reiszu tänään, mutta ei jäänyt myöskään vaiivaamaan ettei ehditty saamaan olutta ennen ekaa jatkoerää

Etäkärpille koitettiin antaa virtaa.
 

Liitteet

  • IMG_20190505_052244.jpg
    IMG_20190505_052244.jpg
    680,2 KB · kertaa luettu: 712
  • IMG_20190505_052244.jpg
    IMG_20190505_052244.jpg
    680,2 KB · kertaa luettu: 663

Jupa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Hyvää huomenta erityisesti Hämeenlinnaan ja Ouluun!

Ensinnäkin HPK:lle onnittelut mestaruudesta! Ja Ouluun tsempit, varmasti harmittaa ja huolella.

Sanoisin, että jokaisessa pelissä tulee tuomarivirheitä (vihellettyjä tai viheltämättä jättämisiä) 10-20 per peli. Siksi tämän ’ratkesi tuomarivirheeseen’ -saagan voisi lopettaa. Samalla tavalla se tällä logiikalla ratkeaa joka ikisessä pelissä.

Paras seitsemästä. Jos jokainen peli pelataan 3x20 minuutin pelinä ja sarja venyy 7-peliin, minuutteja ratkaista finaalit kertyy vähintään se 420. HPK oli parempi joukkue kuin Kärpät tällä 420+ minuutin jaksolla.

Runkosarjaa pelaa jokainen joukkue vähintään 60 x 60 eli 3 600 minuuttia. Päälle pelataan PO-matseja uskoakseni keskimäärin 6 matsia per sarja minimissään se 60 minuuttia per peli. Tämä tekee puolivälierät, välierät ja finaalit yhteen laskettuna minuutteja lisää ratkoa pelejä yhteensä 1080.

HPK oli Suomen paras jääkiekkojoukkue vuosina 2018-2019 pelatussa minimissään 4 680 minuutin sarjassa. Vaihtoja tällä jaksolla oli arviolta noin 6-7000.

Ja näissä laskelmissa ei ole mukana yhtään jatkoaikaa tai jatkoerää. Unohtakaa siksi se yksi väärä vihellys.

Parasta tässä HPK:n mestaruudessa on tämä: uskon, että se tarkoittaa koko lajille, sen seuraajille ja myös urheiluseurojen talouksille hyvää: lisää pelaajia, lisää katsojia, lisää euroja. Miksi? Usko siihen, että hyvällä joukkueella voidaan voittaa jäällä paperilla ylivoimaisia joukkueita, hyvällä valmentamisella ja seurakulttuurilla voi voittaa kenet tahansa.

Näin tässä sarjassa neutraalin kiekkojännittäjän päädystä siis kiitos Hämeenlinnaan tästä!

Jupa
 
Viimeksi muokattu:

Mechalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Idän ihme, Honka
Vilpittömät onnittelut myös tästä suunnasta tuoreelle mestarijoukkueelle HPK:lle ja etenkin sen valmennusryhmälle jonka pitkäjänteinen projekti sai nyt ansaitsemansa kruunun. Erityisen hyvältä tämä tuntuu siksi että itselläni on äitini isän puolelta sukua Hämeenlinnassa, joten senkin takia toivoin että HPK:n 13 vuoden odotus päättyisi. Onnittelut toki myös Oulun suuntaan hienosta kaudesta, hieman vajaaksi jäi mutta ei anneta sen haitata noin muuten uskomatonta kautta. Pienet marginaalit ym. kliseet on tässä ketjussa käyty läpi joten niitä en ala sen kummemmin toistelemaan. Tietysti tällaista ratkaisua varmasti kukaan ei toivonut että mestaruus ratkeaisi kyseenalaiseen tilanteeseen, mutta tuomaritkin ovat vain ihmisiä ja me kaikki teemme virheitä yhtä lailla. Onnittelut siis molemmille joukkueille hienosta finaalisarjasta ja hienosta kaudesta kaiken kaikkiaan, syksyllä palataan taas asiaan.
 

vastaantulija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Määrätietoisesti HPK
Olihan se karu virhe nyt jälkeenpäin ajateltuna. Toisaalta livenä sitä ei huomannut kovin helposti ja en kyllä itse nähnyt sitä edes siitä yhdestä(?) hidastuksesta, mikä tuli tilanteen jälkeen.

Tässä on 30 vuotta tullut Kerhon kanssa elettyä ylä- ja alamäkiä, ja onhan siellä ollut niitä hetkiä, kun on isoillakin hetkillä ollut kyseenalaista tuomaritoimintaa.

Tuomaritoimintaan on oppinut vuosien varrella suhtautumaan niin, että pelejä on paljon ja pelit on pitkiä, niin kyllä siellä aikaa on ollut ratkaista se homma muulla tavoin. Kääntäen voi sanoa, että aika paljon on pitänyt tehdä oikein, että ollaan siinä tilanteessa, jossa tuomarivirhe voi tarjota mahdollisuuden ratkaista peli. Sama pätee sitten niihin tuuripomppuihin.

Iso käsi sille, että suuri osa Kärppäleiristä ottaa tämän noin tyynesti ja ymmärtävästi. Ei olisi meidän leiriltä onnistunut. Siinä näkyy varmaan se Kärppien vahvempi menestyskulttuuri.
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Onko jossain videota siitä Larmin ja Veinin kohtaamisesta ottelun ratkettua?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös