Playoffs 2018 puolivälierät: JYP (4.) – HIFK (5.)

  • 113 456
  • 818

Kimmo_Ahteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vaikka IFK oli aika pahassa mankelissa useamman kerran niin JYP ei vaan pystynyt hyödyntämään omia vahvoja hetkiään. Oman maalin edusta miehitettiin aika rankasti ja ehkä vähän ihme ettei kiekko pomppinut sisään kovasta yrityksestä huolimatta. IFK blokkasi paljon vetoja ja Lankinen otti taidolla ja joskus tuurilla loput kiinni.

Immonen vei varmaan yli 70% aloituksista ja se on kova lukema. Toivottavasti Kärpiltä ei kukaan pysty vastaavaan.

Mitä juonia JYP kehitteleekään ensi kaudeksi niin älkää vaihtako pelitapaa vaan pitäkää nykyinen jatkossakin. Tälläisissä matseissa viihtyy missä karvataan ylhäältä ja koko ajan tullaan päälle.
 
JYPillä oli ottelussa laukausukartan mukaan paikkoja, mutta esimerkiksi ohilaukauksia sillä oli kaksi kertaa IFK:ta enemmän. Mutta olisihan tuolla määrällä ja mistä paikoista laukaukset ovat tuleet pitänyt tehdä enemmän maaleja kuin yksi kappale. Toinen ja kolmas erä laukauksien suhteen oli selkeästi JYP:lle. Ensimmäisessä erässä se ei saanut kuin muutaman laukauksen aikaan.
 

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
Pettymys on valtava. Offence wins games, but defence wins championships. Siihen se kulminoitui. Maalivahtipelissä ja peluutuksessa merkittävä ero. JYPin viidyttävä ja moderni hybridikiekko varmaan näytti kivalta hifkiläisten silmään, kun joka paikasta saa tehtyä maalin, taklauksia satelee ja pelataan rehdisti ilman filmaamista tai mitään ylilyöntejä.

Menee yhdeksi katkerimmistä pleijarisarjoista - ehkä vain 2010 TPS-tappio menee edelle, ja ne taisi silloin voittaa mestaruuden. Silloinkaan ei tullut game 5:n kaltaista sulamista.

Kyllä jäi tyydyttymätön olo tästä keväästä. Älyttömästi jossiteltavaa, aina menetetyistä pisteistä runkosarjassa (esim. Lukon tasoitus maalivahtia estämällä, jonka jälkeen sääntöjä muutettiin) Olkinuoran kieltämättä heikkoihin esityksiin ja game 4-6 kyseenalaisiin vihellyksiin ja viheltämättä jättämisiin. Sarjakin käynnistyi kunnolla vasta kolmannessa pelissä. Ilmaiset voitot HIFK:lle ekassa ja viidennessä pelissä.

Mitä tulee valmennukseen, niin hyvä esimerkki löytyy änäristä: Anaheimissa vaikutti valmentaja Bruce Boudreau, jonka johdolla ankat varmaan viisi vuotta putkeen voitti läntisen konferenssin tai ainakin oman lohkonsa, mutta pudotuspeleissä homma tyssäsi aina ennen konferenssifinaalia viimeistään jossain game 7:ssä. Lopulta BB sai lähteä, yleisesti hyvästä menestyksestä huolimatta. Mielestäni tässä on sama asia - jotain täytyy muuttua, ja kun ottaa huomioon, että runkopelaajilla on sopimuksia paljon jäljellä, niin muutoksen tulee tapahtua valmennuksessa. Tässäkin sarjassa olisi voinut tietyillä muutoksilla tehdä ison eron (Laurikainen, päällystakki Carlssoneille, game 6:n asenne muihinkin peleihin, YV-muutoksia jne.).

Minun on vaikea hyväksyä HIFK:n paremmuutta pelillisesti, niin paljon jäi nyt piippuun JYPillä. Mutta jos tuosta vielä finaaliin painelevat, niin ehkä sitten. Oma etäinen tsemppipeukku menee groteskisti Tepsin suuntaan, koska siellä pelaa JYP-ikoni ja johtajien johtaja Perrin. Tai no, jos TPS ei voita, niin Perrin pelannee vielä yhden vuoden. Ja missä seurassa..?

Plääh.

Sarjassa onnistujia JYPiltä: Tuppurainen. Semisti Ikonen, Verlic, Immonen (23/23) ja Nättinen. Pahimmat pettymykset Olkinuoran lisäksi Hytönen ja Louhivaara. Ja jos jotain hyvää, niin Smelan menetys ei kirpaise enää niin pahasti, sen verran vaatimatonta tulosta pleijareissa hyvän runkosarjan jälkeen. JYPillä yli 400 laukausta ja 15 maalia, HIFK:lla n. 300 ja 19.

Pakko kai vielä kehua HIFK-faneja täällä palstalla. Sen sijaan että olisi kettuiltu ihan huolella pelien 4 ja 5 jälkeen (I would have), oltiin lähinnä iloisia omien suorituksesta ja jopa tsempattiin maansa myyneitä jyppifaneja. Kertoo paljon kypsästä kylttyyristä tai sitten vaan hyvistä tyypeistä.

Töpö töpö.
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV
En tiedä oliko tästä jossain puhetta, mutta mitä Yonkmanille tapahtui eilen? Oli alkulämmöissä muttei sitten pelannut vaihtoakaan?
 

hablaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lügan kaaossseura
En tiedä oliko tästä jossain puhetta, mutta mitä Yonkmanille tapahtui eilen? Oli alkulämmöissä muttei sitten pelannut vaihtoakaan?
Oli täyttänyt jo funktionsa pelotteena. Funktio siis oli, että nähdessään Yonkmanin nimen kokoonpanossa, HIFK:n pelaajat kuolisivat nauruun, mutta kerta ei toiminut, niin ei kummempaa käyttöä.

(ei oikeasti tietoa)
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV
Oli täyttänyt jo funktionsa pelotteena. Funktio siis oli, että nähdessään Yonkmanin nimen kokoonpanossa, HIFK:n pelaajat kuolisivat nauruun, mutta kerta ei toiminut, niin ei kummempaa käyttöä.

(ei oikeasti tietoa)

Ok. Se vaan pyöri alkulämmöissä juuri siinä meidän edessä päädyssä, ja liike näytti ihan normaalilta. Siis Yonkman-normaalilta. Harmitti kun ei pelannut, sai kuitenkin aiemmissa matseissa yleisöstä ihan kivasti ääntä pari kertaa. Olen jotenkin oppinut tykkäämään äijästä tällä kaudella.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
IFK:n kannalta hieno sarja, se taisteli voiton ennakkosuosikista vaikka sillä oli ykkössentteri sivussa kolme matsia. Yhtään kertaa ei varsinaisella peliajalla hävitty, kyllä tuo jotain kertoo. Erikoistilanteissa JYP oli selvästi edellä, ylivoiman taitotaso JYPillä on ihan toista luokkaa kuin mitä se on meillä, mutta ihmeen aseettomaksi JYP jäi 5vs5 pelissä tässä sarjassa. Maalivahtipeli on aina tietenkin isossa roolissa ja sekin meni HIFK:lle. Sitkeys tässä stadilaisessa jengissä on kyllä käsittämättömän korkealla tasolla, tuo sarjan viides peli ei kyllä tule ihan heti unohtumaan, mieletön nousu. Tätä joukkuetta on kyllä hienoa kannustaa vaikka taitotaso ei ihan päätä huimaa, mutta onhan tuo taistelu vaan mielettömän siistiä katsottavaa kun löytyy se oikeanlainen hurmos peliin.

CHL-mestaruus tällä kaudella oli hieno saavutus, tietenkin tässä vaiheessa pettymys on siellä kova, mutta en näe teidän kautta kumminkaan minään suurena floppina kun tuo CHL-mestaruus tuli. Kiitos JYPille ja kannattajille minunkin puolestani, tätä ketjua oli pääosin mukava lukea ja meininki pysyi asiallisena alusta loppuun saakka.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Liigan sivuilla peliajaksi myös merkittiin Yonkmanille 0:00. Ilmeisesti oli mukana seitsemäntenä puolustajana jota Virtanen ei sitten päättänyt peluuttaa lainkaan.
Itse en kyllä havainnut Yonkmania edes penkillä? Toki, olin niin jännittynyt, että on voinut jäädä huomioimatta muutenkin. Yonkman on kyllä yleensä penkilläkin olemukseltaan näkyvä kaveri.
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV
Istui penkin päässä kuin tatti. Ei edes provoillut, ei tehnyt mitään. Omituisen passiivista ja väliinpitämätöntä käytöstä mielestäni.

Kyllä, siinähän se jökötti omalla paikallaan pleksin vieressä viimeisenä. Tietysti sinänsä ymmärrettävää kun peli oli niin tiukka loppuun asti, niin ei ollut oikein varaa pistää kehiin.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Muutamia ajatuksia vielä päättyneestä sarjasta. Hyvä joukkue lähti kesälomille. Ei JYP saanut sitä ihan parastaan irti tässä sarjassa, mutta aika pienillä marginaaleilla mentiin yhtä peliä lukuunottamatta. Kun sarja päättyy 4-2 niin parempi joukkue menee kiistatta jatkoon. Muutenkin IFK oli pelillisesti sillä tasolla, että ansaitsee paikan mitalipeleihin. Olkinuora antoi tasoitusta, tuomarityöskentely saattoi olla pykälän IFK:ta suosiva niissä kahdessa viimeisessä matsissa, mutta näistä huolimatta IFK perusti oman pelinsä voittavaan playoff-lätkään, IFK näytti henkisen vahvuutensa, ja sikäli voi olla omasta joukkueesta ylpeä. Ennen sarjaa JYP:n hyökkäys painoi vaakakupissa voimasuhteet omissakin papereissani JYP:n puolelle, mutta nämä yksilöt eivät nousseet riittävällä tasolle, ja pelillisesti JYP:n hyökkäyspeli oli aika ennalta arvattavaa. IFK:n laajuus höystettynä mm. Carlssonin huippupelillä, sekä kurinalainen pelitapa kallistivat lopulta vaakaa IFK:lle.

Virtasen JYP on käsittääkseni jo useamman vuoden pelannut ja osin yrittänyt pelata tuota suoraviivaista kiekkokontrollilätkää. Usein sanotaan että se JYP:iläinen lätkä on se JYP:n yksi isoista vahvuuksista, mutta onko se kuitenkin pelitavan osalta myös heikkous? Eihän tuo pelitapa huono ole, tuloksetkin sen kertoo, mutta jotenkin on näyttänyt että JYP on edelleen se sama suoraviivainen JYP, joka kuitenkin tietyiltä osin yrittää olla jotain muuta. Nopeaan tempoon pyrkivä kiekkokontrolli lätkä on yksi vaikeimpia pelitapoja, ja Virtanen ei ole ainoa joka ei ole saanut sitä ihan optimaaliselle tasolle. Nyt Virtasen aika tuli päätökseen, ja mielenkiintoisia nähdä kuka lähtee vetämään seuraavaa projektia, ja tuleeko JYP:n pelilliseen identiteettiin jotain pientä päivitystä.

JYP:llä tämän kauden piti olla se The kausi, ja ymmärrän täysin että faneja vituttaa. Virtanen teki varmasti virheitä tässä sarjassa, niin taktisella kuin peluutuksellisella puolella, mutta itse en tykkää tästä suomalaisesta kulttuurista jossa pelkästään valmentaja heitetään bussin alle kun hommat menee vihkoon.

Mielestäni JYP:n johtavat pelaajat eivät nousseet riittävälle tasolle. Näissä tasaisissa sarjoissa tarvitaan johtavia pelaajia molempiin kentän päihin, ja IFK:llä Heiskanen, Petrell, Rask, Carlsson ja moni muu pystyi vastaamaan pelin vaatimaan tasoon. Esim. Petrell ei tehnyt kuin vain 2 pistettä, mutta blokkasi ihan pirun monta laukausta, voitti tärkeitä kaksinkamppailuja, ja taklauksilla piti JYP:n pelaajia varpaillaan. Maalivahti peli meni selvästi IFK:lle, Lankinen oli juuri niin hyvä kuin ennakoitiin, ja Olkinuoran taso heitteli kuten se oli ilmeisesti heitellyt myös runkosarjassa. Playoffit on kova paikka maalivahdeille, pienet virheet kostautuu, ja lopulta Olkinuorakin oli henkisesti tilanteessa jossa hänellä ei ollut periaatteessa kuin hävittävää.

Kiitos JYP:lle hyvästä sarjasta ja faneille voimia vitutuksen purkamiseen. Teitä vastaan on aina ollut hyviä matseja, myös runkosarjassa, ja keskustelu palstalla on ollut aina asiallista.
 

chubster

Jäsen
Virtanen on poissa, aurinko paistaa ja mieliala on loistava!

KIITOS IFK! Ilman teidän panosta tätä ei olisi tapahtunut!
 

Cougar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Detroit Red Wings
Mulla ei mitään varmaa tietoa ole, mutta kuulin, että Yonkmanilla on jokin jalkavamma. Kuka tietää totuuden voinee sen kertoa.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Ok. Se vaan pyöri alkulämmöissä juuri siinä meidän edessä päädyssä, ja liike näytti ihan normaalilta. Siis Yonkman-normaalilta. Harmitti kun ei pelannut, sai kuitenkin aiemmissa matseissa yleisöstä ihan kivasti ääntä pari kertaa. Olen jotenkin oppinut tykkäämään äijästä tällä kaudella.

Virtanen muutti 5. peliin peluutusta ja siitä lähtien mentiin vain 6 pakilla. Muistaakseni Jaakko Jokinen istui koko 5. pelin penkinpäässä (en jaksa tarkistaa tilastoja). Joten sikäli Yonkmanin penkitys oli vain Virtasen "reagointia".
 

Leiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SuKiKa
Odotuksiin nähden kauden päättyminen jo tässä vaiheessa oli luonnollisesti suuri pettymys. Välieräpaikka oli minimitavoite, jota itse varmasti useamman muun tavoin JYPiltä odotin. Puolivälieräsarjasta muodostui JYPin kannalta jokseenkin tukkoinen, minkä vuoksi se lopulta koitui hurrikaanijoukkion kohtaloksi. Menestys jäi piippuun ja HIFK eteni otteluparista ansaitusti jatkoon.
 

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Helppo sanoa että jos pelaavien maalivahtien taso olisi ollut toisin päin, olisi myös sarja mennyt toisin päin. Maalivahti on joukkueen tärkein yksittäinen pelaaja, ja Olkinuora päästi täss sarjassa vähintään muutaman todella helpon maalin. Aina voidaan jossitella silläkin, että mitä jos Veltsu olisit kokeillut Laurikaista aiemmin kuin game6:ssa...

Tämä kevät oli JYP-fanina todellinen pannukakku. Pelaamisen taso heitteli aivan helvetisti pelien sisällä ja oikeastaan koko kauden ajan. Virtasen ajalle tuttua settiä. Parhaimmillaan pelattiin huikeaa ”rumputulilätkää”, mutta matsit kestää vähintään 60min. Piippuun jäi ja parasta ei saatu irti, piste. Jo Game5:n tauottua olo oli todella tyhjä, aivan älytön sulaminen tuollaisessa paikassa ja hetkessä. Vaikka JYP pelasi varsin hyvin vielä kuudennessa pelissä, niin tuohon kotipelin puppelointiin se henkisesti jo katkesi.

Ei mitään silti pois HIFK:lta. Oikea ja parempi joukkue eteni jatkoon. HIFK oli valovuoden edellä maalivahtipelissä ja se myös puolusti keskisektoria todella tiiviisti, ja blokkasi paljon vetoja. HIFK oli (ja on) ennenkaikkea joukkue isolla jiillä vaikka sieltä toki nousi esiin myös huimaa yksilötaitoa esim Raskin muodossa.

Veltsu sai lähteä ja nyt odotellaankin ensi kautta jo innolla. Tämän kevään kiekkokiima on ohi, toki Skoda cup tulee sivusilmällä seurattua ja varmaan Liigastakin koosteet katseltua aamukahvin lomassa.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Tämä kevät oli JYP-fanina todellinen pannukakku. Pelaamisen taso heitteli aivan helvetisti pelien sisällä ja oikeastaan koko kauden ajan. Virtasen ajalle tuttua settiä. Parhaimmillaan pelattiin huikeaa ”rumputulilätkää”, mutta matsit kestää vähintään 60min. Piippuun jäi ja parasta ei saatu irti, piste. Jo Game5:n tauottua olo oli todella tyhjä, aivan älytön sulaminen tuollaisessa paikassa ja hetkessä. Vaikka JYP pelasi varsin hyvin vielä kuudennessa pelissä, niin tuohon kotipelin puppelointiin se henkisesti jo katkesi.

Palataan tähän sarjaan vielä hetkeksi: Vaikka sellainen olo jäi itsellekin, että juuri paremman maalivahtipelin takia oltiin parempia ja ansaittiin voitto, ja Jyp ei esimerkiksi kertaakaan kyennyt voittamaan varsinaisella peliajalla, niin faktahan on se, että Jyp johti game vitosta 5-0 ja 6-2. Olisihan nuo täytynyt pystyä pitämään ja silloin sarja olisi ollut eri. Pienestä se on kiinni. Itselle tämä on kyllä yksi kaikkien aikojen sarjoista juuri tuon huikean nousun takia. Varmaan se Jokeri- sarja menee edelle, mutta kakkosena tämä tulee.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös