Ilmoitukset

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Playoffs 2018 finaalit: KeuPa HT – TUTO Hockey

Viestiketju osiossa 'Mestis' , aloittajana Musta Nuoli, 04.04.2018 klo 00.20.

 1. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Mestis-finalistit kaudelle 2017-2018 ovat selvillä. KeuPa HT kohtaa TuTon, joka oli viimeksi 10 vuotta sitten finaaleissa ja voitti silloin mestaruuden. Voittaako TuTo tälläkin kertaa finaalit, vai kykeneekö runkosarjan voittanut KeuPa viemään myös mestaruuden?

  KeuPa lähtee ottelusarjaan selvänä ennakkosuosikkina runkosarjamenestyksensä ja välierissä saamansa pidemmän lepotauon turvin, TuTolla on puolellaan hyvä vire ja itseluottamus, jota osoitti välierien seiskapelin nousu tappioasemasta vierasvoittoon.

  Runkosarjassa KeuPa voitti kaksi ensimmäistä kohtaamista alkukaudesta ja TuTo toiset kaksi, joten näiden suhteen on ollut tasaista.

  Ottelusarja pelataan seuraavasti:

  pe 6.4.2018 KeuPa - TuTo
  su 8.4.2018 TuTo - KeuPa
  ke 11.4.2018 KeuPa - TuTo
  pe 13.4.2018 TuTo - KeuPa

  tarvittaessa:
  la 14.4.2018 KeuPa - TuTo
  ma 16.4.2018 TuTo - KeuPa
  ke 18.4.2018 KeuPa - TuTo

  Ottelusarjan jokerikorttina on kolmannesta ottelusta alkaen TuTon kuumakalle Niclas "kaksikasvo" Lucenius, joka on siihen mennessä lusinut 13 ottelun pelikieltonsa. Hyvällä pelipäällä ollessaan Lucenius voi yksin ratkaista pelejä, sen sijaan jos kolikon väärä puoli osuu pöydälle niin Lucenius voi rikkoa joukkueensa yhtenäisyyden hommaamalla itsensä taas suihkuun tai vähintäänkin jäähylle tai käytöskympille. Ainakaan lisää vahingoittamisyrityksiä luistimella tai tuomarien koskemattomuuden rikkomista ei kaivattaisi, eikä kauden neljättä useamman ottelun pelikieltoa.

  Oma näkemykseni on, että TuTon olisi hyvä saada Keuruulta vierasvoitto heti alkuun ja missään nimessä TuTo ei saisi päästää KeuPaa kahden voiton karkumatkalle, muuten takaa-ajo on liian raskasta väsyneelle joukkueelle. KeuPa on erittäin suuri ennakkosuosikki, mutta toivottavasti TuTon tahtotila riittäisi taistelemaan ja ennen kaikkea puolustamaan vahvasti.
   
 2. Iltapuhde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT, JYP, Ilves
  Saapa nähdä tosiaan mitä tekee Lucenius palatessaan, luulisi nyt pikkuhiljaa jotain oppivan ja keskittyvän viimeistään tällaisessa paikassa joukkueen auttamiseen. Jos käy niin että KeuPa lähtee viemään sarjaa ja Lucenius hyppää kaukaloon mielessään "pieni hämmentäminen" KeuPan kuvioiden sotkemiseksi, voi varmaan tapahtua mitä vaan. Entä palaako Jokila tai joku muu, entä KeuPan kapteeni Lehtonen?

  Mulla on sellainen käsitys että ei tästä voi tulla muuta kuin tiukka sarja, ainakaan KeuPan romahdukseen on vaikea uskoa. Maalivahtipeli on kunnossa ja viisikot ovat viimeistään nyt pudotuspeleissä pelanneet työteliästä, tiivistä ja aktiivista peliä kaukalon molemmissa päissä. Toisaalta nimenomaan TuTon maalivahtiosasto voi aiheuttaa harmaita hiuksia KeuPalle, mutta olisi se nyt kyllä ihan kivakin että menisi kunnolla tiukaksi tämä sarja, eikä ratkeisi neljässä tai viidessä pelissä, kun noita KeuPan puolivälierä- ja välieräsarjoja ei joutunut ihan viimeiseen asti jännittämään, vaikka tiukkoja pelejä olivatkin.

  Mahtavaa kokea Keuruullakin tämä tilanne ja toivotaan että tänne kyläpahaseen eksyy ympäryskunnista hyvää kiekkoviihdettä arvostavaa väkeä ja kaikissa peleissä olisi täysi halli (vähintään 800 ihmistä). Pelejä molemmilla paikkakunnilla on luonnollisesti paljon arkena, joten saa nähdä miten isoja faniryhmiä lähtee liikkeelle. Sunnuntain (8.4.) ja lauantain (14.4.) peleihin nyt ainakin luulisi vierasfaneja saapuvan hieman enemmän. Jos sarja etenee tasaisesti niin on jännä nähdä onko viimeisissä peleissä Kupittaa täynnä ja toisaalta kuinka paljon Keuruulla jää porukkaa hallin ulkopuolelle hallin täytyttyä. Kävikin mielessä tuo Jyväskylän hippoksen hyödyntäminen ratkaisupeleissä (jos mahdollista). Nyt kun JYP on ulkona mitalipeleistä niin voisi mestisfinaalit kiinnostaa entistä enemmän Jyväskylässäkin ja ratkaisupeleihin voisi saada hyvinkin 2000-3000 katsojaa. Ehkä tämä olisi sitten kuitenkin riski pelillisen menestyksen osalta.
   
 3. Eesau_65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Paluu Savonlinnasta kesti hieman, vaikka matka ei niin pitkä ollut minulla kun joukkueella ja Turusta tulleilla kannattajille. Hieman tässä pitäisi itsekkin henkeä vetäistä ennen tätä finaalia. KeuPa on ehkä ennakkosuosikki jos runkosarjan katsoo. TUTO onnistui kyllä heidänkin lopulta voittamaan.
  TUTO on hieman hankalassa tilanteessa maalivahtien kanssa. Pohjanoksa on nyt antanut joukkueelle mahdollisuuden voittoon. Mutta voidaanko häntä rasittaa liikaa. Kaarlehto on hieman "heikompi", mutta kyllä hänetkin uskaltaa maaliin laittaa.
  LeKi pisti kovasti vastaan KeuPa:lle ja se taisi perustua Heljankon vireeseen. En kyllä usko millään, että TUTO olisi verrattavissa LeKi:iin. TUTO pystyy kyllä useammalla ketjulla hyökkäämään ja tuskin sellaisia torjuntamääriä on odotettavissa. Jokipojat hävisi suoraan KeuPa:lle, joka oli itselleni yllätys. Oliko syynä sitten maalivaahti, puolustus vai hyökkäys?
  Täytyy toivoa, että pieni tauko ennen ensimmäistä peliä mahdollistaa kolhuista selviämistä, eikä huonoja uutisia tulisi. Hyvärinen oli jo alkulämpöjä ottamassa Savonlinnassa, mikä positiivinen uutinen.
   
 4. Flyingbird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO Hockey, Mestis, SJS
  Lainaus:
  Itse olen sitä mieltä, että runkosarjoja ja keskinäisiä on aivan turha näissä peleissä spekuloida. Sen todisti Tuton edellinen välieräsarja. Niiden perusteella voisi olettaa Tuton olevan niskan päällä, kun Tuto kaksi viimeistä ottelua on voittanut KeuPaa vastaan, mutta näinhän se ei ennakkoon ole. Sen verran vakuuttava on KeuPa ollut playoffeissa.
   
 5. Numero 1080p Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO H
  Lainaus:
  Takuulla Pohjanoksa jaksaa. Kaarlehto ei maaliin tule luistelemaan, ellei sitten Jullelle tule jotain vammaa, tai jostain syystä oikein huonoa peliä. Jälkimmäiseen ainakin on hankala uskoa. Mutta siinä olet oikeassa, että kyllä Kaarlehdonkin tarpeen tullen uskaltaa maaliin pistää.

  Pena Hyvärisen paluu olisi oikein hyvä homma. Pientä toivoa pidän yllä myös Mäntylän paluun suhteen, ja hyvin pientä jopa Jokilan tervehtymiselle. Saa nähdä.
   
 6. karate Mauri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  hch ja jokp ja karsijat ja yms
  Näissä peleissä on varmaan sinällään oikeat joukkueet, että Keupa oli ainakin välierissä todella hyvä, ja uskon mestaruuden menevän sinne jos ei ole taso kauheasti keikahtanut tässä vajaassa parissa viikossa. Keupasta seurana on sanottavat sanottu moneenkin kertaan, turha sotkea sitä tähän. Itselleni tämä on ehkä vähiten tunnetta herättävä mahdollinen kombinaatio näistä pudotuspeleihin päässeistä seuroista, mutta kuten todettua, niin melko varmasti myös tasoltaan paras. Nauttikaahan finaaleista, parempi voittakoon.
   
 7. Devon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Jos SaPKossa oli tuttuja pelaajia, ja otteluparissa jännitteitä jo valmiiksi olemassa, niin KeuPan rosteri on jäänyt itselleni kauden aikana todella vieraaksi. Oletin kauden alussa Huhdanpään olevan keuruulaisten johtava pelaaja, mutta hän jäi runkosarjassa aika pieneen rooliin. KeuPan tämän kauden parhaat pistemiehet eivät niminä kerro oikeastaan yhtään mitään, mutta heidän tehonsa kertovat sitäkin enemmän. Jos väsynyttä SaPKoa vastaankin TUTO oli ajoittain täysin purjeessa, niin miten potku riittää viikon verran ryyp...levännyttä KeuPaa vastaan.

  Mikko Heiskanen on toki tuttu. Ja vielä on hyvässä muistissa, miten hän kymmenen vuotta sitten TuTon mestaruusjuhlissa Börsin irkkupubin tiskillä sydäntään koputtaen julisti olevansa aina TuTon mies.
   
 8. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  TUTOlla olisi materiaaliltaan paras joukkue, mikäli kaikki olisi terveinä. Ainakin omista pelaajista :) KeuPalla taas hyökkäys niin timanttia, ja jokaisesta kentästä löytyy ratkaisuvoimaa. Puolustus on ehkä nimellisesti heikompi, mutta oikein hyvin siellä on suoriutunut pojat tämän kauden, siitä varmasti voi suurimman kiitoksen antaa Mikko Heiskaselle, ajattelin nimittäin heikon puolustuksen näkyvän jo runkosarjassa sijoituksessa. Lukko teki hieman paskat KeuPalle, ja vei Mesikämmenen, toisi hyvää kovuutta finaaleissa, mutta myös mahdollisesti tyhmiä jäähyjä. Maalivahtipeli menee hiuksen hienolla erolla TUTOlle, vaikka Pohjanoksa on ollut näiden playoffien paras maalivahti tähän mennessä. Lehtinen myös aika kova seppä, tosin eipä ole joutunut vielä SaPKon kokoiseen testiin, mitään pois viemältä Jokipojilta. Valmennuksellista eroista on paha sanoa mitään, kummatkin ovat päässeet operoimaan melkein ylivoimaisilla joukkueilla Mestiksessä, tosin TUTOa vaivanneet loukkaantumiset (ja pelikiellot) ihan mielettömästi. Heiskanen on kokematon valmentaja, mutta on saanut ainakin materiaalin suorittamaan omalla tasollaan. Elomo hieman kokeneempi, mutta noin muuten melko untuviikko hänkin. Elomo saanut 10 vuoden tauon jälkeen TUTOn finaaliin ja pidettyä joukkueen aisoissa vastoinkäymisistä huolimatta. Tiivistäisin tämän sekavan tekstini jotenkin näin: TUTO on taistellut tiensä finaaliin, KeuPa on vain ilmoittanut itsensä sinne.

  Mitä case Luceniukseen tulee, niin hän ei ole likainen pelaaja. Tyhmiä tekoja joo, mutta hieman tuntuu ihmisillä lähteneen ajatukset laukalle. TUTOn hyvä putki playoffeissa ei johdu Luceniuksen poissaolosta. Lucenius tuleee tekemään TUTOsta vielä paremman joukkueen.

  Itse lähden symppaamaan TUTOa. Syy ei ole pelkästään KeuPan farmimaine, koska olisin sympannyt TUTOa olisi siellä ollut sitten vaikka Jokipojat. TUTO on mielestäni Mestiksen laadukkain organisaatio, ja on suorastaan vääryys, ettei menestystä ole tullut. Turkulaiset vain ansaitsevat sen kullan enemmän, kuin yksikään muu joukkue Mestiksessä. KeuPa varmasti ärsyttää joitain tuolla finaalissa, mutta sehän on tavallaan hyväkin, tuopahan ainakin keskustelua ja enemmän bandwagonilaisia.
   
 9. Numero 1080p Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO H
  Lainaus:
  Sinullekin, Brutukseni?

  Heiskanen esitti TUTOssa hyviä otteita, ja myös minä olin paikalla Börsissä. Kysyin Mikolta, että tekeekö jatkosopimuksen, niin tämä vastasi syvällä rintaäänellä, että ehdottomasti. No kaikkihan toki tietää että tekikö.

  Nyt vaan petturi-Heiskanen banderollia väsäämään. Perkele.
   
  Viimeksi muokattu: 04.04.2018 klo 15.16
 10. LikainenLegenda Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT
  Vaikka kuinka ilman värilaseja koettasi arvioida, niin kyllähän KeuPa tähän (niukkana) ennakkosuosikkina lähtee. TuTo on tosin nimilistansa perusteella materiaaliltaan kovin joukkue, mutta ihmeen sekavaa on siellä suunnalla ollut koko kauden. Tosin playoffeissa homma on alkanut ilmeisen hyvin kulkemaan.

  KeuPan tulisi kyetä kliseisesti vain pelaamaan omaa peliään. Kova luistelu ja tiukka karvaus päälle alusta saakka, niin TuTollakin alkaa painamaan. Olettaa voisi, että nitä pidemmälle sarja etenee, sitä enemmän vaakakuppi alkaa kallistua KeuPalle. KeuPa oli jo varmistanut finaalipaikkansa siinä vaiheessa, kun SaPKo ja TuTo olivat pelanneet vasta kolme ottelua. Lisäksi suurin osa peleistä oli vielä tiukkoja ja kovatasoisia maalin pelejä. Sarjan ensimmäiset ottelut ovat tärkeitä, mikäli TuTo onnistuu ryöstämään alussa kotiedun, on sillä saumat, muuten luotto KeuPaan on kyllä kova.

  TuToa on tullut pudotuspeleissä seurattua melko vähän, joten turkulaiset voivat ottaa siitä kiinni enemmän. KeuPa sen sijaan on onnistunut jopa yllättämään itseni vakuuttavuudellaan. Yksi kauneusvirhe jatkoaikatappion muodossa Heljankoa vastaan, mutta muutoin on edetty voitosta voittoon. Tärkeintä on kuitenkin itse peli, joka on ollut jokaiselta osa-alueeltaan kunnossa, eikä pudotuspeleihin ole osunut vielä yhtäkään heikkoa esitystä. Hyökkäys myllyttää neljällä ketjulla, joista jokainen kykenee saamaan paineen vastustajan päätyyn, hieman nimetön puolustus pitää sekä tukee hyökkäyksiä ja Lassi Lehtinen on loistava viimeisenä lukkona. TuTon puolustuksessa tulee pitämään kiirettä ja tässä saattaakin olla koko sarjan avain. Jos TuTon puolustajat eivät kykene pääsemään paineen alta pois, on TuTo mennyttä.

  Uskon tasaiseen ja vähämaaliseen, kahden huippumaalivahdin sarjaan. Jos veikata pitäisi, niin heitetään KeuPalle 4-2.

  Lainaus:
  Kun Heiskanen aikoinaan pelasi viimeisen ottelunsa KeuPassa, kehui hän olevan kerran KeuPa, aina KeuPa takoen sydäntään samaan tapaan kuin huhun mukaan Börsissä. :)

  Tämä sarja kai sitten osoittaa Heiskasen todellisen ikuisen uskollisuuden kohteen. Keuruulla voitaisiin alkaa väsäämään banderollia, jossa kiitetään Heiskasta kaikista vuosista kaukalossa sekä penkin takana, toivottavasti viimeinen ottelu päättyisi mestaruuteen kotiyleisön edessä.
   
 11. Numero 1080p Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO H
  Lainaus:
  Täyttä asiaa.

  On ollu lähinnä surkuhupaisaa lukea kommentteja, joiden mukaan Luceniuksen poissaolo on ollut TUTOn onni. Lusse on kaikkea muuta kuin likainen pelaaja, ja kaiken lisäksi todellinen joukkuepelaaja. Mies piiskasi liki yksinään joukkuetta pisteille tuossa runkosarjan pimeinä iltoina ja on erittäin pidetty joukkueen keskuudessa. Ei sitä nyt helpolla anneta C-kirjaintakaan rintaan kenellekään joukkuehenkeä rikkovalle mulkulle.

  Kyllä, kaksi tyhmää temppua. Ja siinä on samalla myös kaksi syytä miksi ei taatusti tee älyttömyyksiä finaaleissa.

  Julle Pohjanoksa muuten sijoitti tällä kaudella kerran kiekon auringontarkasti oman maalin alakulmaan. Ei taida koskaan tehdä likikään saman tyylistä enää urallaan.
   
 12. tosiasia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Hieno A-maajoukkue peli pelattu kupittaalla hyvissä tunnelmissa ja vaikka tappio tuli, niin fiilis on korkealla ennen KeuPa-TuTo finaaleja. Runkosarjan voittaja KeuPa on kova vastus, mutta ei mitenkään mahdoton TuTon kaataa.

  Hyökkäys on molemmilla joukkueilla sarjan vahvimpia. TuTolla on ehkä nimekkäämpi, mutta KeuPan hyökkäys oli silti runkosarjassa lähes 20 maalia tehokkaampi. Ennakkoon mielestäni hyökkäyspeli menee aika tasan. Puolustuksessa TuTolla on sarjan kärkipakki ja muutenkin hyvää materiaalia, mutta matka on vaatinut siltä veroaan pakistossa jo jonkun verran. Uusiin loukkaantumisiin pakistossa ei juurikaan enää ole varaa. KeuPan puolustukselta puuttuu ihan terävin kärki, mutta se on todella tasaisen hyvä ja erittäin varman oloinen. Puolustuksessa etu on mielestäni hieman KeuPalla.

  Maalivahtipelissä molemmilla joukkueilla on heittää kehiin hyviä veskareita. Pohjanoksa on ollut maaginen ja Kaarlehto pystyy myös tarvittaessa nousemaan TuTolla kehiin. KeuPalla vastuuta on eniten pudotuspelissä kantanut Lassi Lehtinen ihan hyvillä otteilla, mutta hänen takanaan on hieman kysymysmerkkejä. Maalivahtipelissä uskon TuTolla olevan etu. Lisäksi KeuPalla on kotietu ja akut ladattu paremmin. TuTon eduksi lasken Jokerikortti Luceniuksen. Lucenius on loistava peluri ja luulen, että hän nyt todella haluaa keskittyä joka solullaan finaalipeleihin, kun joukkue hänet siihen vapautti. Ässä hihassa voi olla myös TuTon Jarmo Jokilankin ilmestymien kehiin. Kokonaisuutena tiukka sarja, mutta nyt on pakko uskoa TuTon mahdollisuuksiin. TuTo vie sarjan 2-4. Maanantaina 16.4 TuTon 10 vuoden odotus päättyy ja mestaruus palaa kotiin.
   
 13. Eesau_65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Tänään se sitten alkaa. Ryöstö heti ekassa pelissä olisi hieno. TUTO onnistui kohtalaisen hyvin puolustuspäässä pelaamaan painostuksesta huolimatta. Tietysti siinä myös sai henkeä vetää välillä, kun hätäisesti syötöt menivät välillä vastustajalle suoraan. TUTO pystyi myös aiheuttamaan painetta vastustajan puolustukseen ja siten aiheutti vastustajalle ongelmia. KeuPa:lta Jokinen on ehkä se vaarallisin. Muitakin on, mutta hän oli jonkin aikaa pois Juuselan taklauksen jälkeen ja palasi kyllä tehokkaasti takaisin.
  Elomo sanonut, että puolustus ensin ja se on mielestäni hyvä periaate. Kyllä se hyökkäys kuitenkin pystyy tekemään omansa tavalla tai toisella.
  KeuPa:n puolustus on pelannut aika kurinalaisesti, joten helppoa se ei tule olemaan.
   
 14. tosiasia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Kohta taas mennään. Vedonlyönnin perusteella KeuPa on selvä suosikki, mutta itse uskon paljon enemmän TuTon mahdollisuuksiin jo ensimmäisessä pelissä. KeuPa ei ole vielä kohdannut TuTon tasoista vastusta. LeKi oli hyvä ja Jokipojat yritti, mutta TuTon kaliberi on toista luokkaa ja metaalipuoli on G7 jälkeen iskussa. Iso kysymys ensimmäisessä pelissä on TuTon palautumisen taso? Itse uskon, että muutama välipäivä palautumiseen suunnilleen riittää, mutta matka vaatii myös veronsa. Pikku vammojen kanssa etu on selvästi KeuPalla. Jos TuTo pysyy pelissä jalalla mukana edes jotenkin on se vahvoilla. Mentaalipuolella TuTolla on fiilis katossa G7 jälkeen ja periksi ei anneta. Elomo on saanut taisteluilmeen päälle joukkueeseen ja siitä pidetään nyt kynsin ja hampain kiinni viimeiseen asti. Odotan että TuTo pääsee hyvin lähelle ryöstöä tai jopa onnistuu siinä.
   
 15. Iltapuhde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT, JYP, Ilves
  Mökki on täynnä. TUTO pelaa fiksusti ja jämäkästi sekä tekee paikoista maalit. KeuPa vähän sohlaa ja neppailee, eikä tee paikoista.
   
 16. Oadie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  #50
  Hieno voitto TUTO:lta. Alku oli täysin vierasjoukkueen, mutta loppua kohden KeuPa sai otetta. Suoraan sanoen luulin että KeuPa tulee todella kovaa alkuun ja paljon pelanneet turkulaiset jäävät jalkoihin, mutta toisin kävi. Jossain vaiheessa TUTO:n olisi hyvä saada apuja sairastuvalta jotta saataisiin hieman tuoreita jalkoja kehiin..
   
 17. Shane Falco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo, Sunnydale Razorbacks, Washington Sentinels
  Lainaus:
  Nimenomaan. Hieno voitto ja suht tylyn esityksen jälkeen. Ei Keupa tällä pelillä ole voinut finaaliin noin suvereenisti marssia, joten ihan varmasti vastus kovenee jatkossa. Sairastuvan avuista en osaa sanoa, mutta ensi viikolla Luceniuksen tuoreet jalat ja kädet ovat taas käytössä. Ja Lussen paluun myötä uskon että Kenistäkin tulee pienen hiljaiselon jälkeen taas alati vaarallinen.
   
 18. LikainenLegenda Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT
  Ensimmäinen peli takana, suhteellisen tasainen peli kaikin puolin, suurimpana erona se, että TuTo teki paikoistaan maalit.

  KeuPalle sattui muutamia ihmeellisiä virheitä omassa päässä, TuTolle ei juurikaan. Liekö sitten kokemattomuuden, jännityksen vai jonkin muun piikkiin. Suoraviivaisuutta olisi kaivannut kotijoukkueelta enemmän ja sitä samaa taisteluhenkeä kuin aiemmilla pudotuspelikierroksilla on tällä kaudella nähty.

  Ei KeuPan peli kuitenkaan niin huonolta näyttänyt etteikö tässä toivoa olisi. Etenkin toisessa erässä TuTo oli jopa hieman sillassa ja hetken jo näytti siltä, että 2-2 -tasoitus on vain ajan kysymys. Ei kuitenkaan tällä kertaa pomppinut.

  Sunnuntaina edessä olisi suhteellisen iso peli. Jos TuTo pääsee sarjassa kahteen nollaan, on siitä tilanteesta ohi kiriminen kyllä todella kova tehtävä. Jos puolestaan KeuPa saisi haettua vierasvoiton, näyttäisi homma taas astetta valoisimmalta, sillä uskon edelleen voimasuhteiden kääntyvän KeuPan eduksi mitä pidemmälle sarja etenee.

  Onko muuten tietoa jatkavatko samat tuomarit läpi koko finaalisarjan vai pompotellaanko näissä jatkuvasti uusia tuomareita? Tämän iltainen parivaljakko Laakkonen-Heikkinen hoiti hommansa hyvin. Antoivat pelata, mutta ottivat selvät rikkeet pois. Sama tuomaripari koko sarjan myös lisäisi todennäköisyyttä sille, että linja pysyisi lähes samana läpi ottelusarjan.
   
 19. VapaahetoisGM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  V-Suomi, En Gång IFK, Alltid IFK, KAPA
  Lainaus:
  Sanasta sanaan kaikesta samaa mieltä. Tasainen peli, TUTO aavistuksen parempi (=tehokkaampi) ja varmempi omassa päässä. Ajoittain KeuPa selvästi parempi, mutta paikoista ei uponnut. Sunnuntaina todella iso peli.

  Varsinkin tuomareista samaa mieltä, olivat selkeästi parhaat tämän kauden pudotuspeleissä. Toivottavasti jatkavat! Jämäkkää toimintaa, selvät pois ja pleijari kiekkoa sai pelata.
   
 20. Numero 1080p Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO H
  Varsin solidi peli TUTOlta. Ei tehty oikein mitään ihmeellistä, mutta toisaalta kaikki hommat hoidettiin hyvin. Jollain lailla outo fiilis oli itsellä katsoa, ei oikein vielä päässyt finaalitunnelmaan. Jotenkin vaan tuo välieräsarjan voitto oli niin hieno homma, että ikäänkuin olisi kylläinen olo. No mutta, eiköhän tuo asia sunnuntaina korjaannu.
   
 21. Flyingbird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO Hockey, Mestis, SJS
  Lainaus:
  Vähän sama homma. Jotenkin ei samalla tavalla syttynyt peliin verrattuna SaPKo-sarjaan. Oli jopa ärsyttävän siistiä peliä ja tuomarit hoiti hienosti homman, eikä päässyt sekään tunteisiin. Eiköhän tässä sarjan edetessä kuitenkin löydy taistelupareja.
   
 22. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Hyvä alku. Kuten avausviestissäni toivoin, niin ensimmäisestä finaaliottelusta olisi TuTon hyvä saada kaivettua vierasvoitto ja näin kävikin. Sarjasta tulee varmasti tasainen ja tiukka, mutta hyvä alku auttaa eteenpäin, koska KeuPa tulee varmasti sunnuntain kotipeliin todella kovalla sykkeellä.
   
 23. Numero 1080p Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO H
 24. mrkrw Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO, Habs
  Lainaus:
  Ei kyllä mitään tunteita herätä vaikka Keuruullakin jo kävin. On kyllä kanssa sellainen paikka että ei mitään järkeä. Järkkärit vei maksavilta asiakkailta katsomopaikkoja muutenkin ahtaassa pressuhallissa. (Porukkaa seisoi jakkaroilla että näki jonnekin). Itselläni oli puoli kenttää pimennossa, koska isokokoinen järkkäri seisoi suoraan edessä. Tauoilla häipyi ja tuli hetken päästä kyynärpää-taktiikalla takaisin. Siihen kun lisää että yleisöllä on JYPin pelipaitoja päällä, niin menohan on ihan LeKi-tasoa. Ainoat plussat mitä reissusta löytyi oli yleisömäärä ja TUTOn voitto.
   
 25. LikainenLegenda Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT
  Lainaus:
  Nämä JYP:n fanipaitoja pitäneet ovat tosin JYP:n kannattajia, jotka olivat tulleet paikalle Jyväskylästä lähteneellä matsibussilla. Agendana seurata parasta mahdollista kiekkoa, jota lähiseudulta löytyy, kun kotikaupungin Pallon pelit loppuivat puolivälieriin. KeuPan vika toki tämäkin. Varmasti myös Kupittaalla nähtäisiin vastaavassa tilanteessa TPS:n pelipaidoilla hassuttelevia yksilöitä. Ja saatetaan vielä tänä keväänä nähdäkin, mikäli tämä finaalisarja nyt vain niin pitkälle venyy, että Liigan pronssipeli on ehditty läpsytellä alta pois.