Ilmoitukset

Nimimerkki Dats keskittyi tuotannossaan pelkästään flametukseen. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on nyt poistettu.

Sulje ilmoitus

Playoffs 2017

Viestiketju osiossa 'Mestis' , aloittajana Murkula, 23.01.2017 klo 13.53.

 1. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Runkosarjaa on jäljellä joukkueesta riippuen 11-15 peliä ja hetki sitten näytti, että muutamia kohtaloita oli jo naulattu, mutta nyt näyttää taas ihan toiselta.
  Olkoon, että en edellenkään usko kenenkään hajottavan kärkikaksikkoa mutta niiden järjestys on vielä täysin auki. SaPKolla on homma omissa käsissä, mutta ailahtelevaa lepsuutta on ollut valitettavasti havaittavissa ja se antaa TUTOlle sauman.
  Sijat 5 - 11 erottaa tällä hetkellä 6 pistettä ja viidentenä majaileva KeuPa on 39:llä pelillä se eniten pelannut joukkue. Mutta täytyy sanoa, että taitaa olla jopa poikkeuksellisen tasainen tuo sarjataulukko viivan molemmin puolin. Yksi syy miksi avaan jo nyt tämän ketjun, on se kun tuolla voimasuhdeketjussa jo lähes liputin EU:n playoffeista ulos, mutta niinhän nyt ei suoranaisesti käynytkään. Nyt tuli tarve jatkaa sitä ja samallahan tämä playoffspekulaatio voidaan polkaista käyntiin.
  En yhtään osannut huomioida Summasen paluuta ja sen valtaisaa vaikutusta espoolaisten pelaamiseen.
  Toisaalta ei EU:lla vieläkään ole kuin 4 pinnaa karsintasarjaan eroa, ja takana on kolme joukkuetta 2 ottelua vähemmän pelanneena.
  Nyt on kuitenkin niin että EU alkoi pelaamaan järjellistä kiekkoa kun Summanen alotti valmentamisen ja pidän täten joukkueen playoffpaikkaa varmana. Sijalla 7 oleva Kiekko-Vantaa on yksi playoffjoukkue ja edessä varmat Jokipojat, Hermes, TUTO ja SaPKo. Olen jo niin rohkea, että veikkaan Jokipoikia kotietujoukkueeksi, kuten myös Hermestä.
  Koska EU tulee jäämään viivan päälle niin valitettavasti se taitaa olla Peliitat joka jää ulos.
  Hokkia olen pompotellut visioissa ylös ja alas, mutta eipä siitä otakaan selvää mihinpäin se on menossa. Tällä hetkellä karsijan paikalla ja neljä lähintä joukkuetta yläpuolella on vähemmän pelanneita niin ei erityisen herkulliselle näytä. Piste-ero kasipaikalle on toki vain 3 pistettä niin katsotaan kuin käy.

  Perjantaina jälkeen voi tuntua ihan toiselta, mutta nyt tuntuu tältä.
   
  Viimeksi muokattu: 23.01.2017 klo 14.55
 2. penaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TOVERIT, Regal FC Barcelona, FC Barcelona
  Veikkaan, että runkosarjan päätyttyä neljän parhaan järjestys on SaPKo, TUTO, Jokipojat ja EU. Samat joukkueet pleijareissa menevät neljän parhaan joukkoon. Välierissä Espoo voittaa Savonlinnan ja Turku Joensuun. Ja finaalipeleissä TUTO voittaa EU:n.
   
 3. Eesau_65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  EU on aika vahvasti nousemassa mukaan, vaikka ennen joulutaukoa homma näytti vielä toiselta. Vielä on kuitenkin paljon auki. Saattaa olla myös, että ensimmäisissä pudotuspeleissä kärjestä putoaa joku heti. Näin jos siis EU päätyisi kahdennakseksi esimerkiksi. Ja jos Hokki vielä piristys, niin alussa voi olla tosi ikäviä yllätyksiä kärjessä lähteville.
  Vielä on kuitenkin aikaista arvuutella ketkä mukana ovat ja miten käy. Odotellaan siis rauhallisesti vielä. Mielenkiintoa kuitenkin on loppuun asti.
   
 4. Mahika7 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kokkolan Hermes
  Ite veikkaan seuraavanlaista :
  1. Sapko
  2. Tuto
  3. Hermes
  4. Jokipojat
  5. Espoo
  6. K-Vantaa
  7. Keupa
  8. Leki

  jatkoon menee Sapko, Tuto, Hermes, Jokipojat

  Ja finaaleissa sitten viime vuosien taistelupari Hermes - Jokipojat ja Hermes vie kotiedun turvin!

  Plan B on sitten että Sapko vie koko lystin :)
   
 5. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Kyllä, Hokki tekee itselleen vaikeaksi nousta playoffeihin ja se jos joku on yllätys. Matkaa ei toki ole vieläkään kuin 4 pistettä, mutta ohitettavana olisi kolme joukkuetta jotka kaikki ovat pelanneet pelin tai kaksi vähemmän. Tosin KeuPa on tullut tuolta aika vauhtia alas ja on koko sarjan eniten otteluita pelannut joukkue. Sillä on viivan alle enää kahden pisteen turva ja on pelannut kolmesta kahteen peliä enemmän kuin alapuolellaan olevat.

  SaPKo viittasi tänään Turun suuntaan, että että tervemenoa runkosarjan voittoon TUTO. Ei ole sillä kärkipaikallakaan paljon kikkailumahdollisuutta vastustajan suhteen kun kasipaikalla voi lopulta olla vielä noin 7 joukkuetta ja varmaan viimeiseen kierrokseen asti tilanne on jotakuinkin sama ja tuskin on seiskapaikkakaan sitä ennen naulattu.
  LeKi ja Peliitat ottivat tänään todella isot pisteet.
   
  Viimeksi muokattu: 25.01.2017 klo 22.59
 6. Kaukalon laidalla Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  TUTO on tosiaan kutsuttu mukaan taistelemaan runkosarjan voitosta. On todellista lottoa mikä joukkue tulisi puolivälierissä vastaan, mutta kyllä tuo sijoitus kovasti houkuttaa. TUTO pelaa viikonloppuna kaksi ottelua, se voi jo kertoa, onko TUTO valmis ottamaan kutsun vastaan.

  Hermes saanee myös kotiedun ensimmäiselle kierrokselle, mutta sen jälkeen on haastavaa tehdä tässä vaiheessa arviota. EU on kovassa nousussa ja lunastaa varmasti paikan jatkopeleihin, mutta kotietu lienee liian kaukana.
   
 7. Snoppen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hermes
  EU on todellakin herännyt pelaamaan. Itse veikkaan että Tuto vie runkosarjan. Perässä tulee sitten
  2. Sapko
  3. Hermes
  4. Jokipojat
  5. EU
  6. Kiekko-Vantaa
  7. Peliitat
  8. Keupa

  Jatkoon menee Tuto, Peliitat, Hermes ja Jokipojat. Kulta menee tänä vuonna Heinolaan. Toisena Jokipojat.

  Saa laittaa talteen! :)
   
 8. Tonnikala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo / Espoo Blues (liiga), Espoo United
  Lainaus:
  Vaikka EU on alkanut saamaan voittoja, minun on vaikea uskoa, että se riittäisi kovin pitkälle. Pelejä on enemmän kuin pahimmilla haastajilla, että pitää aika nappisuoritus olla, että päästään vielä playoffeihin. Veikkaan, että jos EU pääsee poffeihi niin varmaan rimaa hipoen. Muuten tämä lista näyttää aika hyvältä. Toisaalta jos EU pääsee playoffeihin uskon heillä olevan mahdollisuus päästä jopa finaaliin, sillä ainakin Blues aikana sääläreistä nousu mitalipeleihin tuli täällä tavaksi. :P
   
 9. Siniharmaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -
  Lainaus:
  Ei EU:lla nyt niin paljon enempää ole pelejä pelattuna kuin noilla muilla joukkueilla, jotka ovat sijoilla 5-11, etteikö EU nykyisellä vireellään menisi heittämällä playoffeihin.
   
 10. Espoonmies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Viikonloppunahan tuo pelimäärä tasoittuu. Espoo pelaa vasta sunnuntaina ja muut joukkueet ehtivät pelata pe ja la omia pelejään. Espoon nykyinen joulun jälkeinen pistetahti on niin kova, että se tuskin pysyy loppuun asti, mutta kyllä nyt vahvasti näyttää siltä, että espoolaiset olisivat taistelemassa jopa kotiedusta. Toki pari loukkaantumista tohon kapeaan materiaaliin voi merkitä paljon. Lisäksi muutkin joukkueet näyttäisivät pelaavan melko ailahtelevasti, joten tulevaisuutta on todella vaikea ennustaa. Mestisjoukkueiden kokoonpanotkin vaihtelevat liigalainojen takia melkoisesti, mikä vaikuttaa tilanteeseen merkittävästi. Kahden kärki nyt vaikuttaa aika selvältä, eikä varmaankaan tule muuttumaan kuin keskinäisten sijoitusten osalta. Muuten sarja on niin tasainen, että melkein mitä vaan voi tapahtua.
   
 11. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Kun tasan viikko sitten olin jo liputtamassa Peliittoja ulos niin en todellakaan arvannut että voittavat peräkkäin sekä SaPKon, että TUTOn ja TUTOn vieläpä vieraissa. Sitten ottivat viikon kolmannestakin pelistään pinnan, joten aika hyvä viikko ja tärkeitä pisteitä ajatellen playoffviivaa.
  Runkosarjan voittoa ajatelleen viikolla on mielenkiintoiset peli kun Hermes kohtaa molemmat kärkijengit.
  Muitakin mielenkiintosia pelejä viikolle osuu, mm. perjantain Peliitat - EU, samoin keskiviikkona LeKi - KeuPa
   
  Viimeksi muokattu: 30.01.2017 klo 21.41
 12. Kaukalon laidalla Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  TUTO kohensi tilannettaan oleellisesti kaatamalla Hermeksen vieraissa. TUTO:lla on seuraavaksi edessä neljän ottelun kotiputki, eivätkä vastustajat ole sarjataulukon kärkipäästä. SaPKo saattaa sittenkin vielä joutua tiukoille loppusuoralla.
   
 13. uljas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
  Todella tiukkaa vääntöä käydään kärkiviisikon takana. Sijoilla 3-5 olevat Hermes, K-Vantaa ja Jokipojat ovat melko varmasti jatkossa. Perää pitävä "pohjoisen" kolmikko on herännyt karsintojen pelossa ja playoff-nälässä taistelemaan, joten yhtään helppoa peliä ei ole kenellekään tiedossa. Takaa voi vielä löytyä nousijoita kahdeksan sakkiin. Mielenkiintoinen loppurypistys Mestikseen luvassa.
   
 14. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  Ja jos joku, niin tämä on erityisen hieno asia. Huomenna on siis nuo pari kovaa peliä Peliitat - EU ja KeuPa-Hokki. On vähän sellainen tilanne, että oikein kellään ei olisi varaa hävitä. KeuPa on eniten pelannut joukkue. Peliitoille voitto huomenna tekisi gutaa kun saisi otettua EU:hun viiden pinnan eron ja viivaan 6 pinnan eron. Ei mitään ratkaisevaa mutta ainahan se olisi parempi olla 5 edellä kuin yhden takana.
   
 15. ex-kuusamo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RoKi ja Tappara
  Niin, Rokihan voidaan tiputtaa kokonaan pois, onhan heillä eroa Playoffeihin jo 7 pinnaa (edellyttää että voittaa yhden ottelun minkä on vähemmän pelannut), kun Hokki on taas varma Playoff joukkue, kun eroa on vain 6 pinnaa. Sieltä viivan päältä saattaa kuule tipahtaa vielä pari viivaa alaspäin ja alimman viivan alta taas saattaa nousta pari viivaa ylöspäin. Tärkeät pelit K-Vantaata ja JypAkkoja vastaan, suuria pisteitä jaossa ainakin tuossa jäljemmässä pelissä.
   
 16. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Olisi ihan mielenkiintoista tietää kenelle tai mihin viestiin @ex-kuusamo edellä on vastannut? Tokihan RoKi voi nousta velä playoffkahinoihin mukaan ja 7 pistettä ei ole liikaa. Se ei kuitenkaan helpota yhtään, että välissä on myös ennen kasipaikkaa kolme joukkuetta. Jos ei huomioi tasatilanne maalieroja niin pitäisi saada 5 pistettä enemmän kuin Hokki, ja 6 pistettä enemmän kuin Jyp-A ja 6 pst enemmän kuin EU ja 8 pistettä enemmän kuin LeKi.
  Ei riitä että saa 7 pistettä enemmän kuin LeKi joka siinä viimeisessä paikassa on tätä kirjoittaessa kiinni.
  Sen verran höllätään, että RoKilla on tosiaan paras maaliero ja jos saa noista viimeisistä joukkuesta eniten pisteitä niin luultavasti se parhaana pysyykin, silloin nuo edellä luetellut pistemäärät on yhdellä pinnalla isoja ja riittäisikin 7,5,ja 4
  Pisteitä on vielä ihan riittävästi jaossa mutta esim. LeKin kiinni saaminen vaatii jo yli 2 voittoa enemmän kuin LeKi tarvitsee.
  RoKi on tietystikin ollut aika vahva kevät puoliskolla, mutta 5 pinnaa edellä ja pelin vähemmän pelannut EU on ollut vieläkin kovempi.
   
  Viimeksi muokattu: 06.02.2017 klo 14.27
 17. jmexel Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Roki,
  Playoff jengit ovat hyvin pitkälti Jokipoikiin eli kuutos paikkaan asti melko selvät, Peliitat siinä tietysti jo toinen jalka oven välissä mutta Peliitoilla oli kyllä raju loppu ohjelma. Peliitat ja Eu on mielestäni kuitenkin vahvimpina menossa paikoille 7-8 koska Peliitat on viivojen väliä jo hieman karussa ja EU:n pelikunto on ollut näistä Akoista ja Hokista parempaa sekä ottelun vähemmän pelannut. Roki jahtaa viimeistä paikka myös ja onhan se teoreettisesti mahdollista. Kuntopuntareita jos katsotaan niin sen mukaan se on jopa todennäköistä mutta nähtäväksi jää ja Rokin loppuohjelmakin on aika raju.
  Heitän oman veikkaukseni/toivomukseni kehiin tässä vaiheessa lopuista sijoituksista, hieman sinisilmäinen tietysti pitää olla.

  Sapko
  Tuto
  Hermes
  K-Vantaa
  Keupa
  Jokipojat
  Eu
  Roki
  ------------
  Peliitat
  Hokki
  ------------
  Leki
  Akatemia
  IPK
   
 18. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  Koska karsinnoista ei vielä ketjua niin tää on sitä lähimpänä.
  Tuossa olisi kyllä IPKn kannalta unelma karsintasarja joukkueet mestiksestä.
  LeKin ja Akat IPK on onnistunut voittamaan kahdesti kummatkin, ja koen myös ne heikoimmiksi joukkueiksi. Tai ainakin Akat, kun eivät saa JYPistä apuja enää tuolloin (?)
  LeKi taas aika epätasainen suorittaja, kuten myös IPK.
  RoKi on taas mielestäni todella vahva joukkue, ja ihmettelen kuinka ovat noin alhaalla. IPK on hävinnyt jokaisen ottelun RoKille, joka ei lupaa hyvää jos kummatkin karsintasarjassa nähdään.
  RoKille vielä suitsutusta siitä, että ovat onnistuneet voittamaan kovia joukkueita useammalla maalillakin, joten pelote on suuri.

  Näin Iisalmelaisena, ja myös Mestiksen kannalta toivon että IPK säilyisi Mestiksessä.
  Iisalmessa on todellakin näkynyt tämä jääkiekkobuumi, siitä myös kertoo se, että IPKn yleisökeskiarvo on 893, joka tarkoittaa sitä että halli on aina melkein täysi, joka tarkoittaa myös sitä että on joukkue jonka yleisö KA on savolaisista urheilujoukkueista kolmanneksi suurin, ja joka tarkoittaa myös sitä että mestiksen tulokasjoukkueella on yksi parhaimmista yleisökeskiarvoista koko sarjassa.
   
 19. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  Mikäänhän ei olisi estänyt avaamasta uutta ketjua...Äsken meinasin sen tehdä mutta ajattelin sitten, että minulla on vielä siihen niin vähän asiaa. Jyp-A sekä LeKi saavat saman nuorten pelaajien säännön mukaan käyttää -96 ja nuorempia pelaajia niitä viittä kappaletta siirtorajankin jälkeen. Enkä ole edes ihan varma miten JyP-Akatemialla nuo pelaajasopimusket on tehty. No jokatapauksessa ainakin äkkiseltään Akatemialla olisi mahdollisuus peluuttaa vaikkapa Turkulaista, siinä missä LeKillä Honkasta,Hopposta ja Haarasta.
  Sehän tässä on, että joku tippuu. Niin paljon kun toivoisinkin Ketterän nousua, en siihen usko sillä lähtökotaisesti nuo karsivatkin Mestis joukkueet ovat niin kovia. Sama homma, että Ketterän tarvitsisi olla parempi kuin kaksi Mestiksen karsijaa - ja ensin sen tietysti pitää päästä karsimaan.
   
 20. NatKingCole Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avoin kilpailu
  Lainaus:
  Samoin mutta eri syistä toivon lekiä ja akkoja karsintoihin ja siitä ehkä vielä alemmaksikin. Todella säälihän se on, jos IPK:n tapainen mestiksen mittarilla kotiyleisöä kiinnostava joukkue menettäisi paikkansa, ja sitten siellä jatkaisi tällaisia isojen pitäjien reservijoukkueita. Yleisömäärä näillä kahdella farmijoukkueella oli esim viime viikonloppuna nippanappa 200 katsojaa. Tunnelma tuolloin ei oikein muistuta enää sarjapeliä, enempi jotain harjoitusottelua.

  Jos mestiksessäkin voitaisiin käyttää jotain kyseenalaisia urheilullisuuden ohittavia mittareita kuin liigassa on, että mikä joukkue saa sarjassa olla ja mikä ei, niin nämä lekit yms. lähtisi saman tien pois sarjasta. Imatraa, Kotkaa ja Forssaa olisi tyrkyllä tilalle, jos yleisömääriin tuijotellaan.
   
 21. jmexel Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Roki,
  Hyvä että edes tässä sarjassa nämä ratkaistaan urheilullisin perustein, nyt EU:n nousun myötä jonkun muun Mestis joukkueen matka loppuu. Voiskai tätäkin pelata vaikka sillä kolmellatoista joukkueella niinkuin nytkin ja viimeinen sekä SS1 vetää karsinnat niinkuin viimekin vuonna. Nyt on kyllä tehty SS1:lle todella iso mäki kiivettäväksi kun sen on voitettava kaksi Mestis joukkuetta että paikka aukeaa. Mielestäni tämän kauden Mestis on ollut tasaisempi ja kovempi kuin viime kauden Mestis.
   
 22. JusuPlus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT, JYP
  Lainaus:
  Hommahan muuttuu kuitenkin karsintoihin joutuneilla joukkueilla, silloin ei saa enää peluuttaa näitä nimettyjä nuoria. Juujärvi avasi tätä Ylellä nähdyn RoKi-Peliitat ottelun erätauolla. Liitossa olivat näin päättäneet, että reilumpaa Suomi-Sarja jengejä kohtaan.
   
 23. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  Ok, kiitos korjauksesta. Oliko niin, että ei saa enää peluuttaa vai ei saa enää siirtyä karsintavaiheessa? Eli jos siirtyy runkosarjan aikaan saako silloin pelata karsinnoissa?
  Osaatko kertoa millaisilla sopimuksilla nuo Jyp-Akatemian pelaajat ovat? Kun Turkulainen ei näyttäisi EP:n mukaan olleen lainalla sen enempää Akatemiassa kuin Jypissäkään?
   
 24. saiman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kokkolan Hermes, Ilves
  Lainaus:
  Piti oikeen kahtoo nuo tuon ottelun erätauot läpi. Suoraanhan se sano että Anttila oli sanonut ettei karsintoihin joutuneilla joukkueilla ole tätä mahdollisuutta koska SS joukkueillakaan ei ole. Mutta ilmeisesti tuo ei koske Jypin ja Akatemian välistä liikennettä koska ne on samaa organisaatiota? Mun ymmärryksen mukaan siirtorajan jälkeen JypAkatemiaan voi siirtyä kaikki yli 4 peliä JypAkoissa pelanneet Jypin sopimuspelaajat ilman varsinaista pelaajasiirtoa. Korjatkaa jos oon jotain ymmärtänyt väärin.

  Ote liiton kilpailusäännöistä

  5.4. Pelaaminen eri joukkueissa samassa seurassa/seurayhteisössä
  1b. Pelaaminen saman seuran/seurayhteisön eri aikuisten joukkueissa
  Aikuisten sarjoissa kenttäpelaaja voi siirtyä rinnakkaisjoukkueeseen 15.2. saakka vapaasti. 15.2. jälkeen alemman sarjan joukkueeseen voi siirtyä vain jos kenttäpelaaja on pelannut aiemmin kauden aikana vähintään neljä (4) ottelua alemman sarjatason joukkueessa.


  JypAkatemian listoilla elitessä löytyy ésim Salmio, Turkulainen, Friman, Hotakainen, Kuukka ja Rooba. Näistä kaikilla muilla paitsi Kuukalla on tuo alla ilmotettu 4 ottelua täynnä.
   
 25. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  Jooh. Mitä järkee tässä on? Vaikka sama organisaatio, niin ei se silti pitäa oikeuttaa helpompaan sarjapaikan säilytykseen.