Playoffs 2017 puolivälierät: Tappara – Ilves

  • 157 315
  • 1 070

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Siis mitä helvettiä, luulettako että tuon pettymyksen keskellä ilves pelaajia paljon rantapallot haittaa? Onko joku pelaaja avautunut näistä palloista vai mistä tämä älytön itkeminen kyseisestä tavasta johtuu?

Itse en palloja ole heitellyt koskaan mutta jos fanit (pääasiassa nuoret) haluaa heittää niin mitä se nyt haittaa.

Onhan tämä jollain tavalla urheiluun kuulumaton tapa, jossa vastustajaa kunnioitetaan. Lajin emämaassa tällainen ei tulisi kyseeseen, kun jo selkeässä johtotilanteessa parhaan ylivoimaviisikon jäälle laittaminenkin voi aiheuttaa joukkotappelun.
 

Ziege

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Middlesbrough, Pens, Pirates, Steelers
Tuohon Lehtosen "potkuun" liittyen uskon kaikkien seurojen valmentajien haluavan välttää tilannetta, jossa twitterklippien tai whatsappviestien perusteella alettaisiin rankomaan pelaajia, kun kukaan ei jäällä tällaista rikettä ole havainnut.

Eikös Jyp - HPK sarjassa kuitenkin ole jaettu myös pari kertaa jo jälkikäteen pelikieltoja vaikka kentällä ei huomattu? Samanlailla sekin on havaittu videolta jälkikäteen?
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Minulle tuli eilen mielleyhtymä vuoden 2013 finaaleihin. Silloin kuudennessa pelissä Ässät alkoi piiputtaa kolmannessa erässä, mutta Malisen tolppa ei mennyt sisään. Siitä pelistä jatkoille ja seitsemäs peli Hakametsässä olisi ollut Tapparan juhla. Eilen päästiin jatkoille asti kuin ihmeen kaupalla ja seiskapelissä oltiin tuoreempia.

Eilen kolmannessa ja neljännessä erässä toivoi Ilveksen maalia, niin kamalaa paskaa Tappara oli tarjonnut (oli sitten kiinni itsestä tai vastustajasta). Toisessa jatkoerässä alkoi kääntyä ja mielikin muuttui. Toisaalta oli mukava seurata, kun ei niin jännittänyt. Tänään kolmannessa erässä kävi mielessä, että nyt jos jokin paskapomppu ui sisään, niin jatkoille mennään. Onneksi kuitenkin näin.

Rehellisyyden nimissä luulin sarjan olevan Tapparalle helpompi. 4-1 tai 4-2 oli ajatuksissa, mutta usko oli Ilveksen pyristelevän hyvällä maalivahtipelillä mukana. Tapparahan se oli, jotka veskari kannatteli. Kiitoksia jatkoajan Ilves-kirjoittajille ja kiitoksia Ilveksen joukkueelle siitä aallonpohjasta, joka mielestäni jokaisella mestaruusjoukkueella tulee olla. Tapparalle se oli tämä ottelusarja, IFK:lle runkosarja, Jypille runkosarjan alku ja kolmannet erät. Kalpa vissiin on sitten ulkona vai onko siellä jotain vaikeutta muka ollut?

Ja ettei nyt ihan halimiseksi ja nyyhkyttämiseksi mene, niin Ilves voitti vihellyksen jälkeiset taklaukset n. 7-1. Hyi.
 

Kukko

Jäsen
Ihan mielenkiinnosta, millä aineilla olet sekoittanut pienen pääsi? Melko kusipäistä tekstiä sen jälkeen kun Ilves oli hyvinkin lähellä pudottaa Tapparan, Ilves ei ollut edes mitenkään alakynnessä, oikeastaan missään vaiheessa sarjaa. Hiekka tiimalasissa toki valui väkisinkin Tapparalle, kun laskee Ilveksen kuormitusta lähiviikoilta. Toisekseen, tämä hokemasi "hamekangas -kiekko 2013". Mitä helvettiä? Tappara johti tuolloin finalisarjan aikana otteluita muistaakseni yhteensä reilun erän verran, koko sarjassa. Pelillisesti perässä, vieraspeleissä kunnon selkäsaunat pl. game6 ja kotona loppusekuntien voitot. Olikohan se hamekangas Mikko Leinosella jo 2006, tästä on ihan kuviakin netissä. Tuolloin toki äitisi tuskin päästi sinua vielä yksin peleihin tai nettiin, joten sinällään ymmärrettävää.

Oma nimimerkkini on rekisteröity jatkoaikaan itseäsi puolivuotta aiemmin. Voit tehdä siitä päätelmät äiteistä ja muista.En ole sanonut missään vaiheessa, etteikö Ilves olisi ollut lähellä Tapparan voittoa. Hamekangas pelit tuli nähdä, jotta niitä kykenisi ymmärtämään jälkeenpäin. Koko termi lanseereattiin tuolloin (by me). Ässät pelasi kovaa ja miehekkäästi, mutta kaatuili jatkuvasti kalastaen jäähyjä. Samalla provoten mediassa liaanikiekosta, jolla sai etua tuomareilta. Nostan käden virheen merkiksi siinä mielessä, että tässä sarjassa Ilves teki moista ehkä 10 prosenttiyksikköä 2013 Ässistä. Samaa toki muutaman kerran yritti myös Haapala.

Hyvä että esim Henkka kykeni näkemään sarkasmin taakse. En ole ikinä oikein ymmärtänyt tätä sarjan jälkeistä "selkiintaputtelua", jossa toinen ylistää toista hienosta sarjasta. Hyvä sarja ja mielenkiintoiset pelit, ei kait sitä jaksa kaikki itsestään selvyyksiä kirjoitella. Noita kun tulee joka tuutista jatkuvasti. Itse odottelen vesikielellä jo Eeyoren "Hinki" avausta HIFK sarjaan. Provoavaa mutta paljon mielenkiintoisempaa luettavaa, kuin pliisut alku\loppu asemien haut. No myös noita toki tarvitaan myös. Vihahenki on se mikä pitää kaksi pääsarjatason joukkuetta Tampereella. Kilpailuasetelma, vastakkainasettelu, ne elävät tunteesta.
 

Eeyore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ässät-Ilves -sarjassa mielestäni Ässät oli parempi joukkue kaikessa muussa, kuin maalinteossa. Lyhyessä sarjassa pomput ja onni korostuvat, ja mielestäni Ässät olisi jatkopaikan peliesitystensä puolesta ansainneet. Ilves pelasi hyvää kiekkoa kyllä, eikä heidänkään jatkopaikka mikään suuri vääryys ollut. Tapparan runkosarjan loppu oli sujunut pelillisesti melko huonosti, vaikka pisteitä olikin tullut. Viime keväiden kaltaista liitoa ei ollut näkynyt missään vaiheessa. Tästä huolimatta luotin Tapparan nostavan tasoaan ja voittavan Ilveksen 4-1 tai 4-2.

Tässä sarjassa Tappara oli parempi joukkue ainoastaan peleissä 3, 4 ja 7. Ilves puolestaan peleissä 1, 2 ja 5. Vedenjakaja oli lopulta tuo kolmanteen jatkoerään venynyt 6. peli. Todella lähellä oli Ilveksen jatkoonmeno tässä sarjassa. Kivi vei Tapolaa todella ikävästi pelitaktiikoissa. Tapparalla oli myös todella outoja asenneongelmia (mm. vaihtoon tulemiset).

Ilvekselle kaikki kunnia tästä sarjasta. Olisi voinut päättyä toisinkin. Ilves pelasi hyvin ja ansaitsi voittonsa. Silti tuntuu, että Tappara päästi omalla hölmöilyllään Ilveksen niin lähellä jatkoonmenoa. Vaikka Tappara tästä sarjasta lopulta jatkoon menikin, niin paljon pitää tapahtua, että Tappara tällä kaudella loppuottelusarjassa nähtäisiin. Nykyinen tekeminen ei yksinkertaisesti riitä, kun vastustajalla on pelkän hengen lisäksi myös kovempi materiaali heittää askiin.

Kiitokset asiallisille Ilves -kirjoittelijoille annistaan tähän ketjuun.
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365
Tänään naulattiin kylmettynyt Ilves raato Hakametsän seinälle. Kaikkensa antanut Ilves taisteli hyvin, mutta tiesi paikkansa häviäjänä. Tappara on ykkönen ja Ilves pikkuveli. Tuota faktaa ei nyt helposti tulla muuttamaan. Verisen Ilves ruumiin vieressä keikkuu ristiinnaulittu Karri Kiven haamu. Hienoa että viimein saatiin kosto vuoden 2013 hamekangas kiekosta. Vähän oli samat aseet, mutta tällä kertaa Kivi joutui poistumaan kyynel silmäkulmassa. Ilves fanilauma tuulettelee omaa kesälomaansa voitonriemuisena. Priceless... Tappara etenee mitallipeleihin. Miettikää hei mitä tämä tekee Tapparan taloudelle. Mikäli tänä keväänä nostellaan keskustorilla jälleen Poikaa oikeiden omistajien harteilla, niin Ilves masokisti itseruoskinta voi viimeistään alkaa. Kaikki sai siis haluamansa. Ai ai hieno kevät tulossa, nyt naatitaan. Kiitos ja kumarrus.

Ps. Perinteiset huono voittaja jutut voi jättää kertomatta. Kerroin faktat.

Etkö yhtään parempaan pysty? Anna nyt tulla lisää saatana nyt kun siihen on aihetta. Kaikki otetaan vastaan ja noustaan yli! Yksi puolivälieräputoaminen ei ole mitään siihen verrattuna että te olette kussut kolmet finaalit putkeen.

Tämän ei pitänyt olla vielä nousukausi Ipalle vaikka omistajat vaihtui, mutta se oli. Jo ensi kaudella Ipa pääsee kuuden joukkoon runkosarjassa ja sitten laitetaan teidät lauluun välierissä!
 

Rike.K

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kissapedot
Tämä oli hieno sarja, mutta haluan kiinnittää yhteen asiaan huomion, johon tämä sarja ratkesi. Ilveksen ylivoima oli täysin luokatonta, ekassa hurmospelissä saatiin kaksi, mutta sen jälkeen ei yhtään mitään. Pudotuspeleissä tämän merkitys korostuu, jos et osaa hyödyntää erikoistilannepelaamista ratkaisuvaiheessa niin tulet vääjämättä häviämään sarjan. Ilves oli suoraan sanoen paska kaikissa ratkaisevissa ylivoimissa, he saivat varmaan pelata yli 20 minuuttia ilman maalia tuon ensimmäisen hurmospelin jälkeen, ei tuolla pelillä valitettavasti voiteta mitään sarjaa.
 

Kukko

Jäsen
Onhan tämä jollain tavalla urheiluun kuulumaton tapa, jossa vastustajaa kunnioitetaan. Lajin emämaassa tällainen ei tulisi kyseeseen, kun jo selkeässä johtotilanteessa parhaan ylivoimaviisikon jäälle laittaminenkin voi aiheuttaa joukkotappelun.

Joku voi pitää lapsellisena. Omasta mielestä hyvää huumoria, jolla muistutetaan kesäloman alkamisesta. Aikanaan joku heitti kesken ottelun 10 kg lohen jäälle, siinä vasta olikin asennetta. Pääsi mm aamulehteen kuvan kanssa. Heitto tehtiin pelin lopussa ja pelikatkolla. En ollut heittäjä. Toki tuollainen kiellettyä ja toistuvasti tehtynä rasittavaa
 
Viimeksi muokattu:

Kukko

Jäsen
Etkö yhtään parempaan pysty? Anna nyt tulla lisää saatana nyt kun siihen on aihetta. Kaikki otetaan vastaan! Yksi puolivälieräputoaminen ei ole mitään siihen verrattuna että te olette kussut kolmet finaalit putkeen.

Tämän ei pitänyt olla vielä nousukausi Ipalle viakka omistajat vaihtui, mutta se oli. Jo ensi kaudella Ipa pääsee kuuden joukkoon runkosarjassa ja sitten laitetaan teidät lauluun välierissä!

Kyllä olet oikeassa. Et kykene kaukaisestikkaan käsittämään, kuinka ketuttaa hävitä kolmet finaalit putkeen.
 

kalle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Pulssin tasaannuttua tein sarjan ykköskentän:
Hdarchovina
Vittasmäki Saravo!?
Savinainen Laakso Koivula

Pelipaikoista viis.
Mv ja pakit aika helppoja, ainoastaan itseni yllätti taas Saravon tärkeys vaikeilla hetkillä. Hyökkäys on makuasia, mutta tähän nyt päädyin.
ps. toivottavasti Vittasmäki-huhut ovat totta, niin hienosti mies pelasi.
 

Oijennus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kyllä olet oikeassa. Et kykene kaukaisestikkaan käsittämään, kuinka ketuttaa hävitä kolmet finaalit putkeen.
Loistava vastaus tälle sankarille.

Kaukosäädin ei koskaan toimi. Ei sitten millään, vaikka vaihtaisi patterit.

Voi toki olla, että minulle on myyty keskenään epäkelpoinen televisio ja Kaukosäädin.
 

Runtulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Onhan tämä jollain tavalla urheiluun kuulumaton tapa, jossa vastustajaa kunnioitetaan. Lajin emämaassa tällainen ei tulisi kyseeseen, kun jo selkeässä johtotilanteessa parhaan ylivoimaviisikon jäälle laittaminenkin voi aiheuttaa joukkotappelun.

Lajin emämaassa jos tuota tehtäisiin, se olisi hieno perinne, joka pitäisi saada äkkiä tännekin. En näe rantapallojen heittämisessä mitään epäkunnioittavaa, vaan päinvastoin.

Joku voi pitää lapsellisena. Omasta mielestä hyvä huumoria, jolla muistutetaan kesäloman alkamisesta.

Juuri näin. Rantapallojen heittely ainakin itselleni näyttäytyy hyvien kesälomien toivotteluna hyvässä mielessä, eikä vittuiluna. Taistohan on jo tauonnut, eikä hävinneelle joukkueelle ole enää syytä olla ilkeä. Rantapallojen heittely on ennemminkin huomionosoitus myös hävinnyttä osapuolta kohtaan.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Pulssin tasaannuttua tein sarjan ykköskentän:
Hdarchovina
Vittasmäki Saravo!?
Savinainen Laakso Koivula

Pelipaikoista viis.
Mv ja pakit aika helppoja, ainoastaan itseni yllätti taas Saravon tärkeys vaikeilla hetkillä. Hyökkäys on makuasia, mutta tähän nyt päädyin.
ps. toivottavasti Vittasmäki-huhut ovat totta, niin hienosti mies pelasi.

Joo Pekka paransi loppua kohden, mutta kyllä Parlett oli minusta kokonaisuutena parempi, kuin myös Elorinne. Hyökkääjät on sitten makuasioita, positiivisesti näkyivät myös mm. Keränen, Liuksiala ja Repo,mutta tuo porukka näkyi myös tulostaululla.

Ja ei se Hrachovina niin vaikee oo.
 

timosusi

Jäsen
Tämän ei pitänyt olla vielä nousukausi Ipalle vaikka omistajat vaihtui, mutta se oli. Jo ensi kaudella Ipa pääsee kuuden joukkoon runkosarjassa ja sitten laitetaan teidät lauluun välierissä!

Ei varsinaisesti liity tähän sarjaan, mutta tässä asenteessa on aineksia todella ilvesmäiseen käsikirjoitukseen:
Taso on runkosarjan kymppi, organisaatio pöyhimätön komposti ja rahat loppu. Tämän suonenvedon jälkeen kuvitellaan että ollaan jo ihan huipulla tai ainakin tappituntumalla. Tämä kuvitelmaa hellitään koko kevät ja kesä, ja sitten kun syksyllä otetaan korkeintaan keskitason joukkueella pari kertaa putkeen käkeen niin mennään ihan paniikkiin. Kivelle kenkää, yleisö hylkää ja joukkueessa ovet käy. Kausi päättyy runkosarjan sijalle 12 ja turskaa tulee 300 k€.
En toivo, mutta en myöskään yllättyisi.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Eiköhän tämä sarja tuottanut Ilvekselle jonkin verran rahaa sukanvarteen, jolla saa jo ihan oikeita pelaajiakin markkinoilta. Tosiasia tosin on, että ilves on rahallisesti sen verran heikossa hapessa ollut, että vahvistukset ovat varmaan useammin kuin useasti niitä ulkomaalaisia nyt alkuun. Kyllähän Kivi melkoisen hyvän pohjan joukkueelle on tällä kaudella luonut, mutta edes tämä upea sarja ei sitä muuta, että Ilves pelasi tuon joukkueen taitojen ylimmällä äärilaidalla ja pysyvämpään ja tasaisempaan suorittamiseen tarvittaisiin myös hiukan kovemman kaliberin ukkoja. Sandell sieltä nyt palaa, mutta pari ukkoa tarvitaan lisää ja mieluusti sieltä palkkahaitarin yläpäästä.

Mutta ei kunnioita tätä sarjaa paljoakaan puhua tästä nyt: Ilveksellä oli iso momentum nyt, mutta urheilun ainutkertaisuutta se on kaikki. Ei näitä asetelmia ihan tyhjästä uudestaan luoda.
 

NiXu89

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves Ry
Kiitokset Tapparalle hienosta sarjasta, ja onnea jatkoon! Ehkä mekin tästä noustaan vielä kun saadaan asiat kuntoon.

Mukava huomata että myös naapurin puolella valtaosa kirjoittajista on järkeviä ihmisiä vaikka pari idioottia näkyy kuuluvan teidänkin porukkaan(niinkuin meidänkin). Vastustajan kunnioitus kuuluu urheiluun.
 

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
Vilpittömät ja sydämelliset onnittelut Tapparalle ! Rutiini ja kokemus tämän vissiin lopulta käänsivät.
Olen silti aivan helvetin ylpeä Ilveksen taistelusta, eikä kukaan droppaa mun tunnelmaa. Mielenkiintoista olisi ollut nähdä Ilves välierissä Kalpaa vastaan, mutta se jäin yhden tekemättömän maalin päähän. Parempi voitti, kausi loppui, ensi syksynä taas Liigaa ja vielä entistäkin kovempi Ilves mukana.
 

ipanmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canadiens
Olipahan sarja! Olipahan kevät!

Lähelle päästiin, mutta kuitenkin silti niin kauas. Ipan momentum olisi ollut kuudennen pelin 3. erän lopulla ja jatkoajalla, mutta joukkueesta ei löytynyt ratkaisijaa ja sen suuren maalin iskijää. Liikaa siirreltiin ja taisi bensakin koneesta loppua jatkoaikojen edetessä. Meidän hyökkäyspään kärkiäijistä D'Amigo ja Keränen olivat enemmän tai vähemmän yössä läpi sarjan. Tapparan tasoista joukkuetta vastaan parhaiden pitää pystyä kantamaan. Keränen toki kuudennessa ottelussa 15 laukausta, mutta moniko niistä oikeasti oli vaarallinen paikka? Aika piippuun jäi. Sen sijaan nuorempi kaarti Koivula, Parikka ja Vainio etunenässä pelasivat loistavat pudotuspelit ja saivat tärkeitä kovia pelejä alle josta varmasti on hyötyä tulevaisuudessa.

Ja onhan Antti Lehtosen nousu viimeisen parin kuukauden aikana täysin puskista liigan kärkimolareiden joukkoon jotain käsittämätöntä. Kyllä se "Karhu" vaan on aika velho loihtimaan raakileista molareita.

Hieno kevät, joka olisi voinut olla vielä enemmänkin. Paremmalle hävittiin lopulta, mutta kyllä tästä jäi niin hienoja muistoja ja vaihtelevia tunteita kaiken tämän vuosien tarpomisen jälkeen että positiivisin mielin voi kerrankin odottaa ensi kautta. Luotto Jaloon on kova että saa Ipasta pitkällä jänteellä rakennetua voittavan organisaation, niin pelillisesti kuin taloudellisesti. Kiitos kaikki Ilves-fanit loistavasta tunnelmasta keväällä!!
 

ftr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Huuhkajat, Borussia Dortmund
Oikeastihan noita rantapalloja oli jäällä ihan helvetin vähän. Sanoisin 10-20, niin kuin kuuluikin, koska Ilveksen joukkue ansaitaee vain hyvää esityksestä ottelusarjassa. Toki olisi ollut parempi, jos ei olisi ollut ollenkaan, mutta näillä mennään.
 

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
Oikeastihan noita rantapalloja oli jäällä ihan helvetin vähän. Sanoisin 10-20, niin kuin kuuluikin, koska Ilveksen joukkue ansaitaee vain hyvää esityksestä ottelusarjassa. Toki olisi ollut parempi, jos ei olisi ollut ollenkaan, mutta näillä mennään.
Tuohan toisaalta vain osoittaa, että tämä oli Tapparallekkin " juttu ", eikä lainkaan itsestään selvyys. Yllättävän moni esim. Facekavereistani, jotka Tapparaa kannattavat, uskalsivat vasta tänään jonkin kommentin julkaista.
Ei tuollainen haittaa, eikä ole epäkunnioittavaa, vanha perinnehän se jo on.
 

Rafael

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Bristol City
Huhhuh. Klassikko-sarja ehdottomasti. Viidennen pelin vitutuksen alhosta tuo jengi vaan taas kampesi itsensä ylös. Kyllähän Tapparan rutiini näistä peleistä taisi sitten näin loppumetreillä näkyä. Etenkin eiliset jatkoerät ja tämä ilta vaativat aikamoista henkistä voimapattia.

Sarjan parhaisiin kuuluu ehdottomasti Ilveksen neloskenttä ja etenkin Flinck kaikessa vittumaisuudessaan. Huikea sarja Flinckiltä ja myös Meskaselta.
Tapparalta Parlett oli sarjan edetessä aika kurko ja myös Lajunen nosti tasoaan illasta toiseen. Kovat oli pelit ja en usko, että yhtä tiiviisti puolustavaa vastustajaa Tappara näissä pleijareissa enää kohtaa.
 

Pascal Lemoix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kiitos Ilvekselle vastuksesta. Se pakotti Tapparan menemään läpi lähes raamatullisen ahtaasta portista. Ennen sarjaa en uskonut, että näin vaikeaksi menee, mutta jokaisen tappion jälkeen tuntui, että Ilves menee jatkoon. Kutospelissäkin tavallaan elin jo hävityn ottelun tunteet, kun tuntui, että jostain se menee ja siihen loppuu. Kunnes sitten Tappara toisessa jatkoerässä alkoikin mystisesti hallita ja vei siitä sitten loppuun asti.

Ei sellaista olekaan kuin helppo pudotuspelisarja, mutta kyllä tämä oli erittäin vaikea.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Blake Parlett ratkaisee ottelun ajassa 107.39 (31.3.2017) - YouTube

Olihan tuo iso maali tähän sarjaan vaikka seiskapelissäkin pari nähtiin. Väsymyksen, jännityksen ja alkoholin aiheuttama olotila koki melkoisen räjähdyksen kiekon mentyä maaliin. Harvoin on tunteet sahanneet niin laidasta laitaan kuin tässä sarjassa, viimeksi viime kevään finaaleiden ottelussa numero kuusi kun HIFK:n maalia tarkistettiin videolta että oliko kellossa aikaa. Ei ollut ja loppu on historiaa.
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Harvoin on tunteet sahanneet niin laidasta laitaan kuin tässä sarjassa, viimeksi viime kevään finaaleiden ottelussa numero kuusi kun HIFK:n maalia tarkistettiin videolta että oliko kellossa aikaa.
Tunnetasollahan tämän sarjan hienous juuri olikin. Ei tuo pelillisesti kuitenkaan mitään niin suurta jääkiekon riemujuhlaa ollut, vaikka tasaisia vääntöjä olikin. Toisaalta mitään ylilyöntejä tai erityistä agressiivisuutta muutenkaan ei ollut havaittavissa.

Ilves kuitenkin haastoi Tapparan pelillisesti tasaiseen sarjaan. Tässä ketjussa ja noissa otteluketjuissa sitä näkee ehkä parhaiten. Yksittäiset pelit aiheuttivat järjettömän vahvaa keulimista toisella puolella ja ranteet auki -mentaliteettia toisella. Joka ottelun jälkeen taisi joku julistaa voittajan myös sarjan voittajaksi. (Ei ehkä ekassa pelissä, mutta toisen jälkeen epäiltiin Tapparan karkaavan ja kolmannessa osa oli molemmissa leireissä varmoja Ilveksen jatkosta.) Tunteiden heittely pelien sisälläkin (vrt. vaikka se ekapelin toinen erä) oli järkyttävän suurta. Pelillisesti ei niin suuresta klassikosta muodostui huikea tarinan (pieni ja sympaattinen Ilves haastaa ison pahan Tapparan) ja faniryhmien sähköistymisen vuoksi. Ei neljä vuotta putkeen finaalissa olleen joukkueen fanien pitäisi olla luovuttamassa, jos puolivälierissä ollaan 2-1 -tappiolla. Tämä sarja ja Ilves onnistuivat sitäkin reaktiota aiheuttamaan ainakin joidenkin fanien keskuudessa. Toisaalta se yksittäisten henkilöiden keuliminen toisella puolella oli hienoa vastapainoa. Ihmisten reaktioiden seuraaminen molemmin puolin oli suuri osa tämän sarjan kauneutta.
 
Suosikkijoukkue
Pyry & Tappara
Ihmisten reaktioiden seuraaminen molemmin puolin oli suuri osa tämän sarjan kauneutta.

Juurikin näin. Peleissä paikanpäällä vierellä istui niin tapparalaisia kuin ilvesläisiäkin runsaasti. Ja oman reaktion lisäksi sai kokea heidän reaktiot. Ilot ja surut. Ilves teki maalin ja 2-3 ilvesläistä pomppasi pystyyn pettyneiden tapparalaisten keskeltä. Tappara teki maaliin ja muutama tapparalainen juhli ilvesläisten keskellä.
Ja muutenkin joka peliä ennen, sen aikana, ja sen jälkeen tästä sarjasta puhuttiin. Jompi kumpi teki maalin ja puhelin täyttyi varmaankin neljässä eri viestiryhmässä "JES" ja "Voi perse" viesteistä. Pelien jälkeen voittajat ilkkuivat ja häviäjät odottivat parempaa huomista. Eihän tässä nyt pariin viikkoon ole ollut muuta puheen aihetta. Olen huomannut monen ketä jääkiekko ei edes kiinnosta innostuneen myös tästä sarjasta.

Mutta mitä itse sarjaan tulee niin olihan tämä hieno. Kolmessa pelissä pääsin paikan päältä tästä nauttimaan ja molempien voiton juhlat koin. Hienot joukkueet pelasivat hienon sarjan ja olihan tämä game seven niin komea huipennus tälle sarjalle.
Tappara pääsi lähelle parastaan kaksi kertaa tässä sarjassa, mutta onneksi sekin riitti. Karri Kivi sai ryhmänsä taistelemaan ja pelaamaan upeasti. Kiveltä myös loppuhaastattelussa kunnioitettava kommentti "Tappara oli parempi". Tätä ei voi odottaa kuulevansa kaikilta valmentajilta. Läpi sarjan tosiaan näytti, että Tapola on alakynnessä mutta lopussa ei enään ollut. Hyviä valmentajia molemmat.

Oli shokkihoitoa, oli maratonottelua, oli comebackeja, oli hienoja maaleja, oli pomppuja, oli kyseenalaisia tuomioita, oli pettymystä ja oli iloa.
Kun tämä sarja mainitaan niin ensimmäisenä itselle tulee mieleen Blake Parletin voittomaali tuossa maratonottelussa ja omat tuuletukset jo epätoivoiselta näyttäneen ottelun jälkeen.

Anteeksi tälläinen "tunteellinen" viesti mutta tunteellinen on oikea sana kuvaamaan tätä sarjaa. Sellaista tunteiden vuoristorataa. Kiitos Tappara ja Ilves!
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös