Playoffs 2016 välierät: HIFK – JYP

  • 102 099
  • 642

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
No jopas täällä on lähtenyt keskustelu jännille urille. Fakta on kuitenkin se että jääkiekossa voittaja ratkaistaan sillä kumpi joukkueista onnistuu tekemään enemmän hyväksyttäviä maaleja. Pelin sisällä voi olla monella eri osa-alueella toinen joukkue parempi kuin ensimmäinen mutta se on valmentajien juttuja kenellä on enemmän maalipaikkoja, kummalla oli parempaa ohjauspeliä tai kumpi maalivahti oli parempi juuri siinä pelissä. Esimerkiksi eilen JYP oli parempi maalinteossa, sillä oli tehokkaampi ylivoima (ihme ja kumma) ja Tarkki oli parempi maalivahti. HIFK piti ainakin enemmän kiekkoa hallussaan. Maalit ovat kuitenkin se prioriteetti ja niin tulee olemaan huomennakin.
 

Baldrick

Jäsen
Tästä sarjasta jatkoon menevää joukkuetta tuskin harmittaa, että toisessa sarjassa peli venyy.

Tavallaan ihan hieno huomata, että isoin vääntö HIFK- ja JYP-kannattajien välillä on asioihin keskittyvää kinastelua paremmuuden mittareista. Täytyy olla tyytyväinen menneeseen keskustelun tasoon ja toivottavasti jatkuu samanlaisena.
 

Bromse

Jäsen
Täytyy olla tyytyväinen menneeseen keskustelun tasoon ja toivottavasti jatkuu samanlaisena.
Mitä tullut tämän vuoden pleijareiden aikana seurattua monia keskusteluita, niin pitää olla tyytyväinen että IFK:n playoff-sarja keskustelut on pysynyt pääsääntöisesti hyvin asiallisina, muuten loppuisi hyvin nopeasti näiden seuraaminen. Samaa rataa vaan.

Nyt varsinkin kun keskustelu alkaa tuottaa hedelmää, ja ollaan pääsemässä näihin hienoimpiin pelin sisäisiin keskustelunhaaroihin. Hyvää välipäivä-läppää.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Mielestäni on mukava lukea keskustelua, jossa käsitellään voittamisen filosofiaa eri näkökulmilta. Erittäin hyviä pointteja usealta kirjoittajalta. Kontrasti naapurien väieräketjuun on aika suuri. Keskustelu on argumentoivaa, eteenpäin vievää eikä jonkin yksittäisen kulmaväännön jäähytuomion jauhamiseen tuhlata elämää, energiaa eikä sanoja. Kuitenkin molempien joukkueiden fanit kannustavat omiaan, minkä ei pitäisi kai yllättää kuin Juha Miedon. Jatkakaa kiitos. Arvostan.

Ja itse ketjun aiheeseen liittyen. Tervetuloa Stadiin JYP. Saatte turpiinne niin, että valmentajalta tukka lähtee. Täällä nyt vain on kova luotto omiin, koska joukkue on nyt Teitä luokkaa parempi. Tervetuloa.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Ja itse ketjun aiheeseen liittyen. Tervetuloa Stadiin JYP. Saatte turpiinne niin, että valmentajalta tukka lähtee. Täällä nyt vain on kova luotto omiin, koska joukkue on nyt Teitä luokkaa parempi. Tervetuloa.
Veltsun hiukset ovat jo lähteneet, mutta muna- ja perskarvoja lienee vielä jäljellä. Huomisesta on kuitenkin vain yksi asia varmaa. Sen ottelun voittajalla on edessään ratkaisupeli maanantaina Jyväskylässä. Luottamusta kyllä löytyy täälläkin vaikka tiedossa on varmasti kova ja vaikea ottelu.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Sorry @Leon ei, JYP teki enemmän maaleja eli oli jääkiekon paremmuusmittarein 1,5 kertaa HIFKiä parempi eilen.

Miten käy huomenna Helsingissä (viimeksi HIFK oli 7 kertaa parempi joukkue), se nähdään huomenna. Minuuteilla ei sinänsä ole merkitystä vaan sillä, millaisia tuloksia kentällä saadaan aikaiseksi.

Tähän on nyt ihan pakko saivarrella, että JYP teki 1,5 kertaa niin monta maalia kuin IFK, mutta vain 0,5 kertaa enemmän. Samoin IFK teki 3. pelissä 7 kertaa niin monta maalia kuin JYP, mutta vain 6 kertaa enemmän. Onneksi huomenna on taas peli, niin voidaan keskustella jostain järkevämmästä;)
 

Ritola#24

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tähän kirkkoon kuuluu muuten aika monta jäsentä. Siis tähän, että lopputulos määrää paremmuuden. Yhtä hyvin voitaisiin ratkaista mestaruudet nyrkkeilymenetelmällä. Voitat mestarin, joten olet paras. Helppoa kuin heinänteko.
Ok. En ymärrä tätä. Mikä on parempi kuin paras seitsämästä. Ei mene järkeen. Runkosarjan voittaja? Sitten ei voida spekuloida, koska panostettaisiin siihen ja nykyinen runkosarjan voittaja olisi varmaann joku muu.
Paras yhdestä pelistä? En ymärrä teitä yhtään, taaskaan. Muutenkin suurin osa ihmisistä on ihan sekaisin.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tässä ketjussa näemmä keskustellaan voittamisen filosofiasta ja paremmuuden etymologiasta. Naapuriketjussa keskustellaan tuomareiden epäonnistumisista ihmisinä ja siitä kuinka kaikki suosivat Kärppiä.
Näiden kahden ketjun välillä valitseminen on kuin miettisi, että ottaisiko kupan vai tippurin.
Naapuriketjussakin meinataan jo ajautua samoillei raiteille, kuin täälläkin. Eilen ei kuulemma Kärpät ansainnut voittoaan.

Noh, eipä tämän ketjun keskustelut ole lähimainkaan pahimmasta päästä, kun yleisesti miettii näitä playoffien ottelusarjojen ketjuja. Toivoisin vain, että keskityttäisiin enemmän näihin kahteen joukkueeseen ja itse otteluihin.
 
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
Harvoin on tällaiset pöhinät mielessä yhden lätkämatsin johdosta! Päivä täytyy tehdä asioita kuin kone. Illalla odotus palkitaan. Tunnelma kohoaa...

Odotuksissa tasainen taistelu ja ehkä aiemmin nähtyä tavanomaisempi peli. Ja ratkaisu varsinaisella peliajalla, kun pitää ehtiä tänään vielä takaisin kun on vuokra-auto alla.
 

julle-jr

Jäsen
Aika usein kuulee väittämän "paras seitsemästä -sarjassa parempi menee aina jatkoon. Tuurilla voi voittaa yhden tai kaksi peliä, mutta ei neljää." Tämä tuntuu minusta epäloogiselta. Jos tuurilla voi voittaa yhden tai kaksi, voi tuurilla voittaa myös neljä. Ei ole mitään luonnonlakia ikään kuin leikkurina, että tuurivoitot on esimerkiksi alkuräjähdyksen yhteydessä rajoitettu kahteen. Toki todennäköisyys neljälle tuurivoitolle on eritttäin pieni, mutta jos yksi on mahdollista, on silloin myös neljä mahdollista.

Ja jos miettii kuinka monta sataa paras seitsemästä -sarjaa on maailmassa pelattu, niin mitä luultavimmin joskus tämä pienikin, olkoon vaikka puolen promillen todennäköisyys, toteutuu kun toistoja vain on riittävän monta. Sitten taas puhutaan ihmeestä, vaikka kyseessä on lähes väistämätön tosiasia: pienenkin todennäköisyyden tapahtumat toteutuvat jos aikaa on tarpeeksi.
 

Tach

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ei minua ainakaan haittaa vaikka keskustelu olisi enemmän filosofista pohdintaa, enemmän vituttaisi lukea ihmisten välistä kinastelua asioista x ja y.

Pakkohan se on todeta, että HIFK on tällä hetkellä parempi joukkue. Asetelma saattaa tosin muuttua yhden ottelun aikana suuntaan tai toiseen.

Tämä sarja on ollut niin erikoinen etten lähde veikkaamaan yhtään mitään illan ottelusta. Se nähdään sitten silloin miten käy.
 

Jupa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Juuri näin, @julle-jr

Todennäköisyyksillä, vaikka pienilläkin, tietysti välillä voi hävitä paras seitsemästä sarjan. Osalle vaan tuntuu olevan vaikeaa ymmärtää, että jo yhden ainoan pelin voittaminen ns. tuurilla on erittäin vaikeaa ellei ymmärrä, että kysymys on jokaisen pelaajan yli 40 000 sekunnin aikana tehdyistä asioista, joiden vaikutus esim. siihen meneekö se kiekko tolpasta ulos vai sisään, on ratkaisevaa. Jos tarkastellaan vai yhtä hetkeä, kokonaiskuvaa ei näe. Mutta koska tästä ei tunnuta joidenkin kanssa saatavan konsensusta, päätän nyt vihdoin osaltani tähän.

1/1000 000 000 todennäköisyyskin joskus toteutuu, kun toistoja on riittävästi. Kuten sen sinä ymmärsitkin.

Jupa
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Ok. En ymärrä tätä. Mikä on parempi kuin paras seitsämästä. Ei mene järkeen. Runkosarjan voittaja? Sitten ei voida spekuloida, koska panostettaisiin siihen ja nykyinen runkosarjan voittaja olisi varmaann joku muu.
Paras yhdestä pelistä? En ymärrä teitä yhtään, taaskaan. Muutenkin suurin osa ihmisistä on ihan sekaisin.
No minäpä selitän tämän vielä kerran hyvin nukutun yön jälkeen. Yksittäisestä pelistä käydään useasti vääntöä, että parempi hävisi. Tässä kohtaa paremmuus on täysin subjektiivinen asia. Paremmuus määritellään siis jollain muulla metodilla kuin maalilukuja vertailemalla. Ihan yksinkertaista semantiikkaa. Jos joku pitää jotain asiaa parempana kuin toista asiaa, silloin niitä vertaillaan arvostelijan omasta näkökulmasta. Edelleenkään ei siis puhuta ottelun voittajasta. Yksittäisessä pelissä voi siis olla paradoksaalinen tilanne, että parempi poistuu kentältä hävinneenä. Paremmuuteen voi vaikuttaa katsojan kannalta vaikka täysin yksipuolinen pelin hallinta ja pari tuuripomppua, jotka suosivat sitä huonompaa osapuolta tulostaululla. Pitkässä sarjassa tuurin osuus yleensä tasoittuu ja arvostelumielessä parempi yleensä voittaa. Ihan puhdasta filosofista pohdiskelua siis. Voittajasta ei siis ole koskaan epäselvyyttä. Ainoastaan paremmuudesta voidaan kiistellä, koska se on makuasia. MAKUASIA!
 

Baldrick

Jäsen
Ainoastaan paremmuudesta voidaan kiistellä, koska se on makuasia. MAKUASIA!

Ikäväähän se olisikin faktoista alkaa vääntämään, sillä se olisi varsinaista pään seinään lyömistä. On yleisestikin mielestäni typerää väittää, etteikö makuasioista voisi kiistellä, kuten sanonta kuuluu. Mistä sitten? Itse paremmuuskeskusteluun minulla ei enää ole hirveästi lisättävää, sillä osittain ymmärrän suurinta osaa mielipiteistä puolesta ja vastaan.
 

julle-jr

Jäsen
Ongelma tuossa paremmuuskeskustelussa on, että käsite tarkoittaa eri ihmisille eri asiaa. Palloilulajeissa on sovittu, että maalimäärä on mittari, jolla selvitetään ottelun voittaja. Osan mielestä voittaja = parempi. Kuitenkin maalimäärä on vain yksi monista mittareista, joskin totta kai varmasti ainoa käyttökelpoinen, voittajan määrittämiseksi. Pelissä kuitenkin tapahtuu paljon muutakin kuin maaleja, mutta ei ole järkevää, että pelin voittaja määritettäisiin näiden muiden tapahtumien perusteella. Paremmuutta voidaan kuitenkin arvioida perustuen myös ottelun muihin tapahtumiin ja mahdollisesti näitä tapahtumia mittaaviin mittareihin. Siis vaikka ei olekaan sovittu, että näillä mittareilla olisi mitään tekemistä sen kanssa kuka julistetaan voittajaksi. Sanotaanhan usein esimerkiksi erätauolla, että joukkue X oli todella hyvä, Y sen sijaan oli jatkuvasti purjeessa. X siis oli parempi kuin Y, vaikka maalimäärästä ei puhuta mitään.

Ja osaltaan tämä juuri lisää jääkiekon mielenkiintoisuutta, että voittaja on silloin tällöin joukkue, joka tekee pelin aikana useimmat asiat huonommin kuin häviäjä. Voittaja saattaa esimerkiksi olla joukkue, joka vain pyrkii purkamaan kiekkoa keskialueelle eikä kykene kuin yhteen kontrolloituun hyökkäykseen pelin aikana. Useimmat ovat sitä mieltä, että jos jääkiekkojoukkue pelkästään roiskii keskialueelle eikä pysty hyökkäämään lähes lainkaan, on joukkue kokonaisuutena huonompi kuin vastustajansa. Huonoudestaan huolimatta tämäkin joukkue voi voittaa, jos sen yhden ainoan hyökkäyksen aikana sattuu tulemaan maali veskarin pohjekrampin takia. Toki tällaista peliä pelaava joukkue häviää luokkaa 999 peliä 1000:sta, jos vastustajana on joukkue, joka kykenee pelaamaan hyvää hyökkäys- ja puolustuspeliä eikä veskarilla ole niitä pohjekramppeja.
 
Viimeksi muokattu:

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
Tämä on paras hetki pitkässä Play-off -sarjassa: edellisen pelin voitto alla ja toiveet korkealla :) Saa nähdä miten viikonloppu sujuu.

Oikeastaan toivon loppusarjalta vain lisää tasaisuutta. Kuten "asiantuntija" Vesa Rantanen totesi 2. pelissä JYPin johtaessa 5-1 "Tästä ei nauti jyppi-fanikaan". No siitä tilanteesta kyllä nautti suunnattomasti, mutta kolmas peli ratkesi väärinpäin jo puolessavälissä ja sehän ei ollut yhtään kivaa. Eli perjantain ja maanantain kunniaksi vaikka jatkoaika?

Tässä voisi nostaa esille muutakin kuin todennäköisyyslaskentaa. Vaikka näitä ottelusarjan toppeja ja floppeja molemmilta.

Aloitan runkosarjan kiistattomasta voittajasta. HIFK.

Posit
  1. Auvitu - joukkueen ja koko sarjan selkeästi paras ja tasaisin suoritus. 3+2 ja +6. Aivan päällikkö viivassa.
  2. Hinz - jos ratkaisee yhden pelin käytännössä omakätisesti niin on kova, vaikka olisi pari peliä täysin näkymätön. 2+1, 0
  3. Joku jamppa - kauden hienoin maali, aivan fantastinen suoritus. 1+3, -2
Negat (tai toisaalta posit)
  1. Zaborsky - kai sen pitäis tehdä enemmänkin maaleja, mutta hyvä näin. 1+0, -1
  2. Siim Liivik - aika vaisua peliä
  3. Luttinen - kapteenilta sopii odottaa enemmän?

Ja sitten JYP.

Posit
  1. Valtteri Hietanen - "seiskapakki" - isot minuutit ja vähän miinuksia.
  2. Tuppurainen - niin se vaan johtaa pleijareiden maalipörssiä. Hienosti kokosi itsensä ja joukkonsa mustan maanantain jälkeen. 1+2, -3
  3. Tarkki - Kaksi voittoa plakkarissa ja hyvin palasi peliin.
Negat
  1. Veini - kaksi tappiota, tosin toisessa peli oli ohi jo aiemmin.
  2. Yonkman - iso ja kankea, paljon harhasyöttöjä.
  3. Pihlman - hidas ja kankea - enemmän sopii odottaa
Yleisest ottaen muita selkeitä toppeja ei vielä ole kuin Auvitu. Vastaavasti floppejakaan ei selkeästi nouse esille. Molemmilla hyvin tasainen ja laaja rosteri.

Valmennus:
Ihmettelen suuresti, jos Virtanen ja kumppanit eivät jollain tavalla huomioi HIFK:n fantastista viivapeliä ylivoimassa ja tasakentällisin. Nyt ovat ylivoimassa pääseeet ihan liian vapaasti heilumaan viivassa. Maalinedustan suojaaminen on paljon vähemmän tarpeellista koska HIFK:ltä ei löydy muskelia mennä sinne. JYPin AV on ollut _todella_ passiivista.

Jalat, jalat, kädet kädet - päästetäänkö Topi Nättinen viimein pelaamaan Helsigissä? Nyt olisi paikka sille. Samoin pakistossa voisi pistää Pullin vaikka Yonkmanin tilalle.
 

Jupa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Hienoa, konsensus saatiin: paremmuudessa keskusteltiin nyt makuasioista ja niistä just pitääkin kiistellä. Jääkiekko-ottelun paremmuus on perinteisesti mitattu maalimäärillä, mutta tuon argumentin ostan, kun homma käännetään makuasioiden puolelle. Tämä menee toki hiukan osastolle "toiset tykkää äidistä, toiset tyttärestä". Peace.

Jännä matsi illalla ja toivottavasti parempi sekä tulostaululla että makuasioiden puolella voittaa :)

Jupa
 

attendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvinkään Ahmat
Ensin latteudet. Ottelusarja 2-2 ja jokainen peli on aina oma näytelmänsä, joten toki kumpi vaan voi mennä jatkoon. Ei voi tietää.

Kuitenkin nähtyjen pelien perusteella voi huoletta todeta, että HIFK on ollut, ehkä jopa hieman yllättäen, henkisesti vahvempi joukkue ja pelien kiristyessä ja panosten kasvaessa tällä on iso merkitys. Game1 HIFK nousi kahden maalin takaa voittoon, GAME3 perseraiskaus ja GAME4 HIFK nousi huonon alun jälkeen peliin mukaan. Johtopäätös. Tappioasemaan joutuessaan HIFK on huomattavasti vaarallisempi ja valmiimpi tappelemaan vielä voitosta kuin JYP. Tällä asialla on iso merkitys, nyt kun sarja on käytännössä paras kolmesta. Veikkaus. HIFK finaaliin.
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
Pakistojen ykköspistemiehien,Tommi Taimen ja Mikko Kaltevan vaisuja otteita miettiessäni, niin aikani kuluksi selailin statseja, josko löytyisi vahvistusta näkemääni.
Taimi; 4 peliä, 1+1,-3
Kalteva; 4 peliä, 0+0, -4
Että ei ne silmät ihan omiaan ole nähneet.
Kaltevan osalta ei oikein kukaan ole pystyny ns. stunttaamaan, Luomalla toki 0+2 ja +2, eli kuus maalia hyödyllisempi JYP:ille kuin Kalteva.
IFK:ssa THE MAN, eli sekä pakiston, että koko jengin näyttävin ja hyödyllisin on tietenkin JYP:sta hankittu "Seinen Rakastaja", eli
Monsieur Yohan Auvitu, lukemat on suorastaan häkellyttävät Taimeen verrattuna, 3+2 ja +6!!
Eli pleijareiden henkeen kuuluen, kun ykköskorin äijät ei onnistu, niin jonkun on noustava esiin, mutta Auvitun otteet ovat silti yllättäneet meikäläisen aika totaalisesti, huikeaa peliä!
Jos, ja tää on ISO JOS, Taimi pääsisi runkosarjan tasolle, niin tässä on mahikset päätyyn asti. Ilman Taimen tasonnostoa se on vaikeampaa, koska Auvitun taso on luonnolliseti jo kaikilla tiedossa, se kuka kyydissä pysyy, ja miehen menon pysäyttämään onkin sitten toinen juttu. Mielestäni vaan on niin, että 1-korin äijiltä pitää vaatia jengin liidaamista. JYP:in puolelta Tuppurainen teki viime peliin 1+1, silleen sitä jengiä kannetaan eteenpäin.
Zaborsky sen sijaan on odotuksiin nähden vedellyt ihan terveisiä, viime matsiin sai aikaseks yhen skoden, ettei ihan ole Allun tasolla...
Zabo ja Taimi kun saatais tasolleen, ni alkais näyttää paremmalta.
Kun yksilöt näitä pelejä ratkoo, niin toivon, luotan ja odotan, että tänään nämä mainitsemani alisuorittajat painavat pari byyriä mieheen, ja JYP nurin kolmannen kerran.
5h 40min ja sitte taas mennään, Kovaa ja Puhtaasti!
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kalteva; 4 peliä, 0+0, -4
Suuri pettymys on Kalteva ollut tässä sarjassa. Toivotaan, että tänään pakkipariksi palaava Kemiläinen saisi Kaltevan kanssa kemiat jälleen toimimaan, sillä runkosarjassa tämä pari oli parhaimmillaan ehkä jopa koko liigan dominoivin pakkipari.

Kemiläinen on ollut loukkaantumisensa jälkeen kyllä kuin varjo entisestä, mutta ehkäpä maali edellisessä ottelussa ja paluu Kaltevan pariksi saavat hänetkin jälleen lentoon.

Väitän, että tämän pakkiparin on onnistuttava, jos JYP meinaa tänään taistella voitosta.
 

Jupa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Hyvä havainto se, että Kalteva on hävinnyt kuvasta: koko runkosarjan kokonaisvaltaisesti paras pakkimme sekä omassa että vastustajan päässä, ylivoiman kannalta tärkeimpiä lenkkejä. Olisiko Mikolla jotain pientä vaivaa? Tämä kysymys herää, koska ero on ollut suuri. Kalteva-Kemiläinen runkosarjan tasolle päästessään on todellakin kova kaksikko YV:llä, kun kummatkin osaavat rakentaa peliä ja tehdä maaleja.

Jupa
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kiitos @julle-jr , loistavat viestit ja olen kanssasi aivan samaa mieltä!

Vinkkaan vielä @Jupa ja @Diesel yhden kirjoituksen, jossa tavallaan ymmärretään etenkin Dieselin näkemystä, eikä minulla siltä osin olekaan mitään vastaanväittämistä. Mitatun tilastollisen varianssin ja ns. todellisen satunnaisuuden väliin ei voida vetää yhtäläisyysmerkkejä, vaan täytyy mennä syvemmälle syihin. Kuitenkin mikään "sekunnin aikana tapahtuu lukemattomia asioita" ei poista sattuman merkitystä, sillä samoin voisi argumentoida vaikka millä aikajänteellä subatomisella tasolla. Jääkiekko-ottelun vapausasteet eivät kuitenkaan ole samat kuin yksittäisen laukaisutilanteen tai päässä sekunnissa risteilevien ajatusten.

Lainaus linkistäni: "No serious observer would argue that hockey outcomes are determined by pure luck, just as no one is arguing that they’re attributable to sheer skill. Hockey isn’t roulette, but it isn’t chess either."

Tuossa kirjoittaja ilmiselvästi erehtyy, sillä tästäkin ketjusta ilmoittaui jälkimmäisiä innokkaasti. Haluan kuitenkin korostaa että myös minusta "kunnioita tulostaulua" on hyvä sanonta ja tuurin osuuden myöntäminen ei ole sama kuin väittää että pystyy luotettavasti erottamaan sen yksittäisessä ottelussa. Ts. itse ajattelen niin, että l'ähes koskaan ei voi suurella varmuudella todeta, että parempi ei olisi voittanut. Tämä tuo minulle saman rauhan kuin niille jotka näkevät voittajan suoraan parempana, ja saa minut kunnioittamaan tulostaulua.


Sitten järki nurkkaan ja tunnekytkin on-asentoon: Pelottaa aika perhanasti illan matsi. Jos JYP tässä ryöstön suorittaa, niin HIFK:n mahdollisuudet ovat todella ohuet, mutta ei mennä asioiden edelle. Suosikkina otteluun lähtee kuitenkin kotijoukkue ja kokoonpanokin näyttää ihan hyvältä. Olisin kyllä toivonut, että Puustinen saisi jatkaa Zabon paikalla ykkösessä ja että Taipaluksen tilalla pelaisi Teppo, mutta muuten ei valittamista (Nykopp kun taitaa olla taas rikki).

Veikkaan, että JYP tulee alkuun kovalla ryminällä ja ensimmäinen erä mennään päästä päähän. Jos JYP johtaa ensimmäiselle erätauolle mentäessä, tullaan näkemään viime ottelun kaltaiset kaksi viimeistä erää joissa HIFK vie peliä ja JYP on puolustuskannalla, joskin uskoakseni paremmalla sellaisella (Tarkkia lukuunottamatta). Jos taas peli on tasan tai HIFK johtaa ensimmäiselle erätauolle mentäessä, odotan pelin jatkuvan tasaisena mutta muuttuvan edetessään tarkemmaksi ja joukkueiden panostavan ensimmäistä erää enemmän keskialueen tukkimiseen. Saas nähdä.

edit: Peukkua Tuomiston paluulle kokoonpanoon!
 

Jupa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kyllä tässä aika lailla samoilla linjoilla ollaan. Kiekko ei ole shakkia eikä rulettia. Eikä pokeriakaan. Kumma juttu on se, että vaikka moni pitää vaikkapa pokeria tuuripelinä, niin harva siinäkään lajissa on tuurilla rikastunut :)

Jupa
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä tässä aika lailla samoilla linjoilla ollaan. Kiekko ei ole shakkia eikä rulettia. Eikä pokeriakaan. Kumma juttu on se, että vaikka moni pitää vaikkapa pokeria tuuripelinä, niin harva siinäkään lajissa on tuurilla rikastunut :)

Jupa

Tähän ei ole mitään vastaansanomista. Pokerissahan juuri taito tulee esiin pitkässä juoksussa ja siten hyvät pelaajat tienaavat kun taas huonot häviävät rahansa, vaikka yksittäisissä peleissä onnellakin voi pärjätä. Pokerissa kuitenkin ns. pelin mekaniikka on hyvin selvä ja katsoja voi melko helposti päätellä milloin esim. yksittäisen käden voitto on tuuria ja milloin hyvää pelaamista. Vaikka 27-käden pelaaminen holdemissa tuottaa kyllä yksittäisiä voittoja, mutta ei se silti hyvä taktiikka ole. Jääkiekossahan nämä suhteet ovat aivan käsittämättömän paljon monimutkaisempia, eikä jääkiekko tosiaankaan ole pokeria.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös