Playoffs 2016 puolivälierät: Kärpät – TPS

  • 142 537
  • 879

Veijari

Jäsen
Vai joutuu Tepsi nyt sitten kolmosveskalla ratkaisevaan puolivälierään. Toivottavasti Georgievilla on "pöljä päivä". Lassilalla olisi voitu saavuttaa kiirastorstain kaltainen puolustusvoitto mutta nyt on kertoimet Kärpillä aika pienet. Jäähyttömyys päivän avainsana Tepsillä, muuten tulee noutaja!
 

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
Uskaltaisin väittää, että Humaloja on kierrätyksessä. Herran jalka - tai kamppailuvoims ei ole riittänyt nimenomaan Typhoonisss. Molemmissa peleissä ottanut tämän takia kaksi kakkosta, kun ei vaan riitä. Sailion rotaatio onkin sitten jo isomman logiikan peruste, jota itse en ainakaan löydä.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Joops eiköhän sarja melkein ole sitä myöten siinä. Georgiev lähes kylmiltään maaliin ja kun muutenkin joukkue on väsynyt Kärppien ralliin ja samalla tuomareita vastaan pelaamiseen, niin eiköhän tänään nähdä HC TPS:n kauden vika matsi Artukaisissa ja karnevaali olkoon sen mukainen. Pirun ylpeä mä oon noista jätkistä jo tähän mennessä miten suurta ja mahtavaa on pidetty tiukilla rispaantuneella rosterilla ja raitapaitaakin on tarvittu siihen, että Oulu saadaan varmasti jatkoon tästä sarjasta. Kovin yllättävää, että täällä oululaiset on tyytyväisiä tuomarityöskentelyyn, kun lueskelee paria edellistä sivua.
 

tii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kolme tuntia peliin, mutta otteluketjua ei kuulu. Ehtiskö joku (kotijoukkueen kannattaja) perustaa ketjun, ni saahaan spekuloida tulevaa oikeesa paikassa?
 

attendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvinkään Ahmat
Jaahas, Jos tulis kuokkimaan tännekin kun oman joukkueen pelit loppui jo helmkuussa. Vai oliko se maaliskuun ihan alku, no ihan sama. Kärpät pelaa jääkiekkoa ja TPS yrittää rähisemällä saada voittoja aikaiseksi. Kaikki keinot käyttöön on ihan oikea mentaliteetti silloin kun vain tulos ratkaisee. Hatun nosto siitä Turkuun. Ja Turussa on muuten edelleen parhaimman näköiset naiset ja siitä olen kateellinen. Mustat Kobrat vetää vertoja jopa SKA:n tanssiryhmälle. Ai niin piti puhua jääkiekosta. Kärppien taitotaso on liikaa TPS:lle ja tänään tämä sarja menee poikki. Kuitenkin turkulaiset voivat kävellä pää pystyssä, sillä ei ole häpeä tippua Kärppien tasoiselle joukkueelle.
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Loukkaantumissuma on ylipäätään syy miksi TPS joutuu selviytymään Kärppien käsittelyssä jo tässä vaiheessa. Terveellä hyökkäyksellä sijoitus olisi ollut pari pykälää parempi ja uskallan väittää että heikkoa puolustusta olisi myös vahvistettu. Nyt kun hyökkäys oli vajaa, niin viimeiset eurot käytettiin Pare/Makkonen-akseliin. Se on sitten ihan eri asia olisiko TPS päässyt koskaan Kärppiä vastaan, tie olisi voinut katketa Tappara/SaiPa/JYP, vaikka vastus olisikin ollut silloin selvästi kevyempi..



Kärpät on ollut selvästi parempi monessa ottelussa, joten sivukaupalla vääntäminen on jokseenkin turhaa, he ansaitsevat kiinnityksensä. Tuomaritoiminnalle ei mitään mahda, ellei jonain kesänä tehdä suuria muutoksia. Välieriin menijän kannalta sillä ei ole kuitenkaan merkitystä. Järjestelmän epäkohdista pitäisi kuitenkin mielestäni keskustella. Jos asioita lakaistaan maton alle vuodesta toiseen, niin muutosta ei varmasti tapahdu. Kari Heikkilä sanoi tänä vuonna hyvin: "Valko-Venäjällä on enemmän demokratiaa kuin Suomessa; siellä saa sanoa mielipiteensä ilman sakkoja!"..



Eräänlainen "kultapossu-kerho" on ongelma muttei sieltä suurimmasta päästä. Mediahypeä aiheuttavien pelaajien yliampuva suojelu tuo ongelmia lähinnä vasta kun he siirtyvät Liigaa kovempiin sarjoihin. Esim. Barkov & Puljujärvi ovat sen tason talentteja, että he pärjäävät kyllä NHL:ssä joka tapauksessa. Granlund ja Aho ovat taas hieman keskitasoisempia, joten heidän suojelunsa on typerää/haitallista. Jos he tottuvat "kohteluun silkkihanskoin", niin kyyti on kylmää jenkeissä missä he tulevat olemaan lähempänä rivipelaajaa kuin supertähteä. Tämän takia rapakon takana on lasten ja puoliammattilaisten sarjat erikseen, jos pelaat isoissa valoissa niin sinun pitää olla valmis miesten lätkään!



Suurin ongelma on mielestäni se, että Liiga yrittää tappaa tunteen ennen kuin räiskymistä ehditään edes nähdä. Moisio on toki idiootti, mutta muuten nuo uutiset "sikailuista" yms ovat räikeästi yliampuvia jos puhutaan jääkiekon ratkaisuotteluista.Hierominen & tökkiminen eivät ole sama asia kuin vastustajan vahingoittaminen. Ei olekaan ihme että monet fanit lopettavat seuraamisen heti kun oma joukkue tippuu, on helppo siirtyä parempien liigojen pariin. Mitä tässä nyt on tullu katseltua viimeiset 5-10 kautta (Internetin avautumisen jälkeen) maailman parhaita sarjoja, niin ei missään muualla kannusteta playoffeja pelattavaksi "virkamiesmäisellä tissien läpsyttelyllä"! Jos joku nauttii siitä että matseja pelataan kivasti sulassa sovussa ja lopussa enemmän ylivoimamaaleja tehnyt joukkue voittaa, niin ei siinä mitään; mutta onhan se nyt perhanan tylsää (varsinkaan kun Liigassa ei ole nykyään taitoa takavuosien malliin)! Ei ole järjestelmän tehtävä muuttaa peliä niin että taitava & pehmeä joukkue marssii paraatikujaa pitkin mestariksi, jokaisen joukkueen pitäisi kärsiä rakennusvirheistään tasapuolisesti. Esimerkiksi Montreal Canadiens on yrittänyt vuosia pelata pehmeällä taitojoukkueella, ja se on tuottanut runkosarjassa jopa viirejä kattoon. Playoffeissa tie tyssää kuitenkin aina suht nopeasti! Liigan huono taloustilanne tekee toki tasoeroista sen verran järisyttävät, että vakavasti otettavia mestariehdokkaita ei montaa vuodessa ole, joten täällä matka ei lopu ehkä niin nopeasti; mutta pääpointti pysyy silti samana.



Pähkinänkuoressa: Kärpät on näistä kahdesta joukkueesta selvästi parempi. Vaikka nuo epäkohdat laitettaisiin kuntoon, niin he menisivät siitä huolimatta tänä vuonna jatkoon. Kuitenkin jos TPS saa tulevaisuudessa hieman peremman joukkueen jalkeille ja loukkaantumistilanne on armollisempi, niin silloin tämä perseily ottaisi aivoon aika rankasti...
 

AaTee

Jäsen
Suosikkijoukkue
lunettes couleurs
Tukonen taitaa kuitenkin olla paras. Millään muulla pleijarijoukkueella ei ole loukkaantumissumaa, paitsi meillä. Syitä voidaan arvailla. Mikään muukaan joukkue ei myöskään tällaista kestäisi. Tepsin viime vuoden A:n mestarit ovat jokatapauksessa laittaneet kärpät tiukille liigan hölmöilystä huolimatta. Hattua päästä ja tänään taas kärppiä turpaan (oikeudessa tavataan).

Eikö?
 

Numero13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kiitoksia TPS tiukasta vastuksesta, sitkas joukkue oli teillä. Myö jatketaan mitalipeleihin! Kiitos Kärpät!
 

Bob Rambo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, AC Oulu
Ehjällä rosterilla TPS olisi mennyt näillä esityksillä todennäköisesti jatkoon näin löysää Kärppää vastaan. Tai sitten ei olisi edes vielä tässä vaiheessa tullut vastaan.

Kiitos TPS, kovasta sarjasta.
 

Starbuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kiitokset Kärpille

Masa sen jo sanoi, mitalipelejä pelataan Turussa ensi vuonna. Nyt ei vaan ollut vielä meidän aika.
 

Hoitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kiitokset TPS:lle vastuksesta, kovempi se oli kuin alkujaan ajattelin. Ihan ei vielä riittäny, vaikka ei ollutkaan kaukana.
Ensi vuonna uudestaan, meillä pelit ei ainakaan helpotu, vaikka tuttu organisaatio vastassa onkin
 

Lahis

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Red Wings, Barcelona, AC Milan.
Eipä siinä sitten muuta, kuin aurinkolasit silmille ja valmistautumaan tulevaan golfkesään. Kärpät oli parempi ja meni oikeutetusti jatkoon. Kiitokset vaan sinne pohjoiseen ja ylpeä olen myös meidän jengistä. Tiukasti taisteltiin, mutta se ei vain tänä vuonna vielä riittänyt. Mieltä lämmitti nuo kättelyt ja ennen kaikkea kokeneiden kapteenien Kukkosen ja Kallion halaus. Vaikka oli kahakkaa ja ties mitä tässä sarjassa, niin rehdit kättelyt ja taputtelut loppuun eikä kukaan ruvennut rähisemään.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Parempi meni tästäkin sarjasta jatkoon, joten onnittelut Ouluun! Turkulaisilta taisi hiukan bensa loppua otteluiden loppuvaiheilla. Voipi olla syytä tarkastaa kuntovalmennusta ensikaudeksi.
Kärpilläkin lienee tason nosto paikallaan, jos mielii seuraavasta otteluparista jatkoon.
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Parempi meni jatkoon, ilman muuta. Vaikka TPS haastoi vajavaisella rosterilla ajoittain hyvinkin tiukasti Kärppälauman, mutta kuitenkin viimeistään tänään oli nähtävissä että Tepsillä ei ihan riitä fysiikka pidemmälle. Onneksi tänään nähtiin tasapuolista tuomarointia jottei siitä jää jossiteltavaa hampaankoloon. Sen sijaan loukkaantuneista jäi mutta siitä toivottavasti otetaan Turussa opiksi ja rakennetaan laajempi rosteri sekä tarkistetaan fysiikkavalmennuksen osaaminen.

Onnea Kärpille jatkoon! Sitä tulette tarvitsemaan kirveen tylsyttämisessä..
 
Hieman sama olo tällä hetkellä kuin jyppiä vastaan vuonna 2009. Helvetin hyvä taistelu mutta materiaali ei vaan riittänyt. Ennusmerkkejä tulevasta? Toivotaan näin. Kiitos Kärpille. Helvetin hyviä nuoria pelaajia teillä...
 

septi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Erittäin viihdyttävä ja tapahtumarikas sarja, josta parempi joukkue ansaitusti eteni jatkoon. Kiitos Kärpille sarjasta ja onnea jatkoon. Tappion harmitusta suurempana mielessä on kuva jossa TPS vuosien rypemisen jälkeen loukkaantumisten vaivaamana pistää tiukasti kampoihin hallitsevalle, ja suurella todennäköisyydellä myös tulevalle, mestarille 10 000 äänekkään turkulaisen edessä. Kunnianpalautus on alkanut ja ensi kaudella mennään pidemmälle! Kiitos Tepsi, kiitos Petu upeasta urast
 

WigWam

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Warkis, KalPa.
Kiitos TPS !! Ihan olisi voinut mennä kummin päin vaan ja vähemmän olisi vituttanut TPS:lle hävitä kuin kenellekkään muulle liigajengille.
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Hieno matsi värikkään sarjan loppuun! Meidän jätkät laittoi vielä likoon kaiken mitä oli, mutta ihan ei riittänyt viemään hommaa vielä kerran Ouluun.

Turkulainen yleisökin näytti, että meidän halli on ehdottomasti sarjan paras, kunhan kotijoukkue on myös sen ansainnut.

Onnea Kärpille. Parempi joukkue meni jatkoon. Jossiteltavaa ei jäänyt kuin meidän pitkästä sairaslistasta. Aho pelaa maagista kautta, todella vittumaisen tehokas ja alituinen vaara vastustajalle. Hieman täytyy oululaisten vielä petrata ja saada munaa muille ketjuille jotta päätyyn asti menette.

Miettikää meillä pelaa kaikenmaailman Kojoa, Georgievia, Virtaa, Niemistä jne ja laitetaan näin kovin hanttiin. Respect!
 
Suosikkijoukkue
TPS
Onnea Kärpille mitalipeleihin!

Kärpät eteni jatkoon ansaitusti, mutta ei niin ylivoimaisesti kuin moni ennakkoon oletti. Taisteleva TPS laittoi hallitsevan mestarin ajoittain hyvinkin tiukille, mutta Kärppien pudotuspelirutiini, rosterin hurja leveys, erinomainen ylivoimapeli sekä luisteluvoima ratkaisivat sarjan.

Sen enempää analyseeraamatta: TPS pelasi hyvän pudotuspelisarjan. Jotkut pelit ja hetket olivat parempia, jotkut huonompia, mutta kokonaisuutena olen ylpeä TPS:n taistelusta. Ja mikä tärkeintä: kunnianpalautus on tosiasia. Jos sarja jotenkin piti hävitä, ei häviäminen tuplamestarille, jatkoerässä kovan taistelun jälkeen ja kauden ennätysyleisön edessä, ole huonoin tapa jäädä kesälomille. Nyt jäi hyvällä tavalla hampaankoloon ensi vuotta varten. Se on fiilis, jota TPS-kannattajana ei ole pitkään aikaan kokenut. Siis: kiitos TPS, ja onnea vielä kerran, Kärpät sekä oululaiset kannattajat!
 

Axroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, S.Koivu
Jotenkin aika kuvaava tuo ratkaiseva maali. Kolmoskassari Georgiev on ihan kujalla, että missä kiekko ja maalissahan se. Ei voi mitään. Hyvin taisteli joukkue siipirikkoisena ja saatiin värikäs ja hieno sarja aikaiseksi. Kärpät oli parempi ja ansaitusti jatkaa. Onnea välieriin! Ensi vuonna sitten uusi yritys.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kiitoksia Jatkoaika.comin TPS-kannattajille tunnerikkaista keskusteluista tämän puolivälieräsarjan aikana.

TPS haastoi Kärpät vajavaisella materiaalillaan erinomaisesti. Varsinkin kotikentälleen TPS oli löytänyt mainion pelitavan Kärppien peli tukahduttamiseen. Hieno taistelu TPS:ltä!
 
Eipä siinä sitten muuta, kuin aurinkolasit silmille ja valmistautumaan tulevaan golfkesään. Kärpät oli parempi ja meni oikeutetusti jatkoon. Kiitokset vaan sinne pohjoiseen ja ylpeä olen myös meidän jengistä. Tiukasti taisteltiin, mutta se ei vain tänä vuonna vielä riittänyt. Mieltä lämmitti nuo kättelyt ja ennen kaikkea kokeneiden kapteenien Kukkosen ja Kallion halaus. Vaikka oli kahakkaa ja ties mitä tässä sarjassa, niin rehdit kättelyt ja taputtelut loppuun eikä kukaan ruvennut rähisemään.
Itselläkin tuli erittäin lämmin fiilis noista kättelyistä. Uskomatonta, miten tuollaisen sarjan jälkeen jätkät vetävät noin lämpimissä väleissä loppukättelyt. Kaikki kunnia Tepsille! Hienosti jäitte mieleen tänä keväänä ja varmasti lämmöllä muistelen tätä sarjaa vielä vuosienkin päästä, ehkäpä juuri siksi että tämä oli niin helvetin kuuma sarja niin täällä kuin kaukalossakin.

Kiitos Turkkunen, toivottavasti ensi keväänä tavataan jälleen hieman myöhäisemmässä vaiheessa!
 

MAKE #89

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Aika sellainen perussarja tästä lopulta tuli. Altavastaaja ryösti yhden voiton vieraista, nukkui sitten seuraavan mahdollisuuden ohi ja teki sarjasta vielä kiinnostavan ottamalla yhden kotivoiton. Ennakkosuosikki oli lopulta odotetun kova kotonaan eikä antanut hirveästi sanan sijaa vastustajalle. Sitten vielä loistava rutistus Tepsiltä kuudenteen peliin, mutta pienet nukahdukset maksoivat lopulta orastavan voiton. Seiskapeli olisi kyllä ollut mielenkiintoinen, sen verran vakuuttavasti TPS pystyi vielä kokoamaan rivinsä tähän peliin. Mutta olisihan se ollut hirveän työn takana ottaa sitä toista voittoa Oulusta.

Erikoistilannepelaamisessa oli kyllä karmea ero joukkueiden välillä. TPS otti ylivoimallakin vaarallisimmat paikat omiin ja Kärpät taas jauhoi neliön läpi syöttöjä minkä kerkisivät. Siihen se tänäänkin oikeastaan ratkesi: yksi jäähy ja samantien omissa soi ja Kärpillä henki päällä. Toinen maali taisi olla vain nukahdus TPS-pakistolta ja kolmas oli mitä oli, hädin tuskin ehdin paikalleni kun sarja olikin jo ohi.

Kärpistä jäi ehkä pikkuisen dieselmäinen kuva, tuntuu että tappiotilanteessa peli puuroutuu jonkin verran varsinkin vieraskaukalossa. Tästä annan kyllä jonkin verran krediittiä turkulaisyleisölle joka loi kiitettävästi painetta vierailijoiden niskaan. Ei ole ensimmäinen jengi joka hyytyy lähes täydessä Turkuhallissa. Silti väänsivät kaksi kovaa voittoa Turusta. Se on yleensä hyvä merkki jatkoa ajatellen, ainakin JYP meni päätyyn asti 2009 hiukan samanlaisen TPS-sarjan jälkeen.

Lopulta parempi kuitenkin vei eli onnittelut Kärpille. Kärpät oli kokonaisvaltaisemmin pelin päällä enemmän kuin TPS ja silloin harvoin on mitään syytä selittelyyn. Siipirikkoinen TPS pystyi tekemään olot tukalaksi kotikaukalossa, mutta vieraissa oltiin enemmän tai vähemmän hätää kärsimässä ensimmäisen pelin jälkeen. Hieno taistelu kuitenkin ja olihan tuo seiskapeli niin helkkarin lähellä.
 

Kettu Vitonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS vuodesta 1985
Onnittelut Kärpille. Olihan melkosen hyvä sarja kaiken kaikkiaan. Oli playohvi kiekkoa,hienoja maaleja,tunnetta ja sopivasti pikku "ylilyöntejä".

Ennen tämä ku joku hengetön läpä läpä sarja.

Kiitos Tepsille,muutaman vuoden muniinpuhaltelun jälkeen näyttää hyvältä,loppuun asti mentiin ja mitään ei annettu ilmaiseksi Kärpille.

Tästä on hyvä jatkaa joukkueen rakentamista ensi kaudella. KIITOS !!

Kettu kuittaa ja siirtyy Tapparan bandwagoniin.
 

MAKE #89

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Itselläkin tuli erittäin lämmin fiilis noista kättelyistä. Uskomatonta, miten tuollaisen sarjan jälkeen jätkät vetävät noin lämpimissä väleissä loppukättelyt. Kaikki kunnia Tepsille! Hienosti jäitte mieleen tänä keväänä ja varmasti lämmöllä muistelen tätä sarjaa vielä vuosienkin päästä, ehkäpä juuri siksi että tämä oli niin helvetin kuuma sarja niin täällä kuin kaukalossakin.

Kiitos Turkkunen, toivottavasti ensi keväänä tavataan jälleen hieman myöhäisemmässä vaiheessa!

Juu, se onnistuu kyllä aina yllättämään miten joukkueet pystyvät nollaamaan kaikki kiistat noissa kättelyissä. Tai kannattajathan tässä lähinnä vääntävät, mutta silti. Aina tulee sellainen hyvä fiilis tappiosta huolimatta kun pelaajat kunnioittavat toisiaan ja hyvässä hengessä lyödään kättä päälle päättyneen sarjan merkiksi.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Kärpät vs KalPa
  • 2.32
  • 4.00
  • 2.64
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös