Playoffs 2007: Round One: Detroit - Calgary

  • 18 803
  • 103

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Ilmeisesti Jiri Hudler on taas palaamassa kokoonpanoon. Mutta suuresti ihmetyttää se, että Babcock on penkittämässä Kyle Calderin eikä Mikael Samuelssonia. Jostain ihmeen syystä Calder joutui viime ottelussa Babcockin "doghouseen", vaikka sinne kuuluisi tuo Surffaaja-Sammy.

Noh Hudlerin paluu on kuitenkin hyvä asia, se elävöittää jälleen nelosketjun ja hänen ollessaan kokoonpanossa ei olla hävitty vielä yhtään peliä. :)

On muuten tuo Franzen- Lang - Bertuzzi melkonen "köyhän miehen tuomiopäivän legioona". Aika samankokoiset äijät yksi yhteen, mitä aikanaan Leclair - Lindros - Renberg. Menisi fyysisyyskin lähes yks yhteen, jos Bertuzzi olisi huippukunnossa ja siten nuoren Lindrosin veroinen.

Franzén, 188cm, 100kg
Lang, 191cm, 98kg
Bertuzzi, 191cm, 110kg
 

jani73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Detroit Red Wings, FC Liverpool
Elossa vielä :) En ole rasisti, mutta kyllähän toi Anal+:n ruotsinkielinen studio vi*uttaa ... jos ei tuu enkku selostusta, niin pakko mute-nappulaa pistää kehiin.
 

TML

Jäsen
jani73 kirjoitti:
Elossa vielä :) En ole rasisti, mutta kyllähän toi Anal+:n ruotsinkielinen studio vi*uttaa ... jos ei tuu enkku selostusta, niin pakko mute-nappulaa pistää kehiin.
Studio tulee aina lauantaisin ruotsiksi mutta selostus suomeksi tai englanniksi. Voithan tietysti valita ruotsinkielisen selostuksenkin.
 

jani73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Detroit Red Wings, FC Liverpool
Sorry! sieltähän se kotoinen selostus alkoi paukkua ... ISO Peukku Detroitille!

Legendaarisen hieno rangaistuslaukausmaali Detroitilta :)

Nyt saa itkeä, nyt saa nauraa! Chelios tekee 3-0 Filppulan syötöstä! Ihanaa leijonat, ihanaa! antakee anteeksi! Siis ihanaa Detroit, ihanaa ...

Edit. Olipas Ässämäinen temppu Calgaryn veskarilta ... suoraan mailalla kaverin masuun!
 
Viimeksi muokattu:

Dominator39

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings kaudesta 1992-1993
Olipas loistavaa jääkiekkoa! Mahtava matsi vaikka numerot olivatkin 5 - 1. Hieman nuo Calgaryn pelaajien "Cheap shotit" ihmetyttävät?
 

Leiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SuKiKa
Ei jumalauta, meni sitten ne viimeisetkin sympatiat Flamesia kohtaan eilisen pelin myötä. Aivan käsittämättömän törkeä mailanisku Jamie McLennanilta kohti Detroitin Johan Franzenia, ei voi ymmärtää. Jälkiseuraamuksia luulisi tilanteesta tulevan, syytä ainakin olisi. Ottelun loppua kohden Flames tuntui muutenkin pelaavan usein pientä jälkipeliä, varsinkin Daniel Cleary tuntui sen kaatumisepisodin jälkeen olevan varsin usein heidän kohteena.

Mitä sitten itse otteluun tulee ja sen lopputulokseen, niin tuollaista ilotulitusta sen pitää ollakin. Flamesin epäonneksi sanottakoon se, että Miikka Kiprusoff ei sentään maaleja pysty joukkueen puolesta tekemään. Mies piti joukkuettaan pystyssä kyllä parhaansa mukaan. Oli sitä mukava katsoa, kun varsinkin akseli Datsyuk-Zetterberg tuntui toimivan. Seuraavassa matsissa sarja pistetään sitten toivottavasti poikki ja lähdetään uutta vastustajaa kohti.
 

steve-y19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings,Ilves,Arsenal
Olipas hieno matsi.Taisin täällä jo aikaisemmin veikata lopputuloksen oikein,pientä oraakkelin vikaa vissiin,no joo itse ottelu oli juuri sellainen kuin wingseiltä odotin.Kovaa liikettä ja taklauksia.Ensimmäisessä erässä flames pääsi muutaman kerran vaarallisiin vastahyökkäyksiin,mutta mitä pidemälle peli eteni ei voittajasta ollut epäselvyyttä.Kipperi otti taas muutamat kovat savet mutta kokonaisuutena detroitilta vankka esitys,ne niistä detroitin paineista.Ihailtavaa oli katsoa kuinka wings tukki keskialueen ja pakotii flamesin lyömään kiekkoa syvään joka ei johtanut yhtään mihinkään.Flames turhautui ja alkoi sikailu,no detroitin poijaat kestivät hiillostuksen hyvin.Iggy saatin ainakin hyvin pois raiteiltaan ja mies kuluttikin parhaan energiansa torikokouksiin ja mussuttamiseen.Tänään vieraspeli ja sarja poikki: lopputulos 1 - 2 ja detroit jatkoon
 

Yze#19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Jokerit, FPS
Olipa naurettava teko ikikakkosveskari McLennanilta. Mahtaa miestä ketuttaa kun sen kerran kun pääsee pelaamaan jokusen minuutin niin taululla on lukemat 1-5.
Miehelle kunnon pelikielto ja saa painua kesämökilleen halkoja hakkaileen.
 

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
Oliko David Poile katsomossa? Noilla otteilla McLennanin ura voisi jatkua Nashvillen sikafarmissa. Ei erottuisi joukosta. Hextall-luokan isku vailla minkäänlaista kunnioitusta kanssapelaajia kohtaan. Ei paljon voi antaa pisteitä Lankow'n sucker-punchistakaan.
 

S.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ehkä ne tarkkaavaisemmat huomasi myös Kipperin käyttävän mailaaansa maalin edessä aika ronskisti ja oli muutenkin aika turhautuneen oloinen taitavien maskimiesten takana. Ja tämä McLennanin tapaus vaikutti vähän tilaustyöltä. Tilanne on mennyt ehkä niin, että Kipperi on toisella erätauolla valitellut pakeille että maskimiehet helvettiin siitä edestä tai alkaa pizzalapio heilumaan.Ja onko calgaryllä varaa siihen että Kipperi ottaa pari peliä huilia.Ei.Joukkueessa täytyy olla sellaisia pelaajia jotka pystyvät tekeemään periaatteessa mitä vain joukkueensa eteen.
 

mazapp

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Leiska kirjoitti:
Ei jumalauta, meni sitten ne viimeisetkin sympatiat Flamesia kohtaan eilisen pelin myötä. Aivan käsittämättömän törkeä mailanisku Jamie McLennanilta kohti Detroitin Johan Franzenia, ei voi ymmärtää. Jälkiseuraamuksia luulisi tilanteesta tulevan, syytä ainakin olisi.
Samanlainen huitaisuhan tuo oli kuin parin kuukauden takainen Chris Simonin huitaisu Ryan Hollwegiin. Jotain sen suuntaista pelikieltoa tuosta pitääkin tulla. Näitä tekoja nyt ei voi kukaan millään ilmeellä puolustella. Järjetön teko McLennanilta.

Itseä nuo muut Calgaryn pikkusikailut ei niin kovasti häirinnyt. Ihan normaaleja kuumenimisia, ilman suurempia ylilyöntejä. Yhtä tapausta lukuunottamatta. Erityisesti Phaneuf ja Iginla kävivät ylikierroksilla.

Kaikenkaikkiaan oli mielenkiintoinen peli. Paljon tapahtumia, tosin ottelu ratkesi jo aikaisessa vaiheessa.
 

verco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens
S.Fox kirjoitti:
Ehkä ne tarkkaavaisemmat huomasi myös Kipperin käyttävän mailaaansa maalin edessä aika ronskisti ja oli muutenkin aika turhautuneen oloinen taitavien maskimiesten takana. Ja tämä McLennanin tapaus vaikutti vähän tilaustyöltä.
Vähän samanlainen vaikutelma tuosta episodista jäi. Käsittämättömän suuri ero näillä joukkueilla oli maalineduspelaamisessa. Calgarylla ei maalia lukuun ottamatta ollut mitään asiaa Detroitin maalille, kun taas Calgaryn maalilla oli jatkuvasti säpinää. Ilmeisesti Kipper on tähän asti antanut pakeille vapaata maalin edustalta, kun Holmström on maskissa. Holmström on saanut jäädä yksin maalin eteen, kun ei pakit häntä kuitenkaan siitä mihinkään saa siirrettyä. Parempi että siinä häärii yksi mies, kuin kaksi. Nyt taisi tulla mitta täyteen Kipperilläkin, kun Holmströmin lisäksi muutama muu ajoi syliin aika railakkaasti.
 

Perennial

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs
Kyllä ihmetyttää mitä Playfair juotatti Calgaryn pelaajille ensimmäisellä erätauolla .... miehet oli ihan unessa 2:n erän alusta ja ensimmäisen erän hyvä draivi vieraskaukalossa (kerrankin) katosi sillä kertaa, ja peli annettiin Wing:lle tarjottimella. Tätä sarjaa on kyllä sen verran ilo katsoa että toivoisi menevän 7:n asti.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Eihän Kiprusoff mailaansa normaalia enempää käyttänyt. Silkkaa sokeutta, jos väittää, ettei jokainen maalivahti hakkaa maskimiehiä. Ero on siinä, että hakkaako vai "hakkaako" siellä vastustajia.

Käsittämätön teko kyllä Flamesilta ja kakkosveskarilta. Huh huh.

Red Wings on kova, Flames tarvitsee pienen ihmeen noustakseen. Seitsemänteen voidaan mennä, mutta joka tapauksessa Wings vie kotonaan, jos Liekit saa sarjaa venytettyä.
 

-Mercury-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
No ei tuo nyt niin kova ollu. Kovempiahan se pisteli pohkeille vähän ennen. Hienosti ylidramatisoitu Franzenilta.

Toki, valmentajahan sen sinne pisti tekemään juuri tuota.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
tinkezione kirjoitti:
Videon perusteella näytti melkoiselta kuolevalta joutsenelta. Ei sympatiaa kumpaankaan suuntaan.

Joopa joo. Jos olet yhtään itse koskaan tehnyt jotain työtä tai harrastanut lajia, missä voit kokea jonkinlaisia iskuja, niin tiedät tasan tarkkaan, että pienikin isku sattuu hetken saatanasti ja sitten se kipu menee ohi. Tuo McLennanin huitaisu oli varsin voimallinen ja maalivahdin mailan massa on vielä sitä luokkaa, että varmasti tuntui. Täysin järjetön ja säälittävä temppu McLennanilta ja jos tuo oli vielä valmennusjohdon käsky, niin ei voi kuin surkutella toisten henkistä heikkoutta.

Ottelu oli itsessään aivan mahtava, ylitti odotukset täysin. Yksi huikeimpia Red Wings-vääntöjä viime vuosien ajalta. Hasek seisoi tänään taas päällään hoitaen läpiajot ja oli jo aikakin tehdä niin. Ykköskenttä heräsi ja Zetterbergin one-timer oli jotain uskomattoman hienoa katseltavaa. Meillä perkele onkin siellä joku kaveri, joka osaa ampua suoraan syötöstä.

Chelios-nuorukainenkin maalasi ja edellisestä on yli vuosi aikaa. Silloin veto meni kauhealla tuuripompulla Oilersin verkkoon, mutta nyt oli ihan tarkka ranari.

Eihän tässä ole vielä edes edellisestä pelistä toivuttu, kun jo tänään kohdataan uudelleen. Mielenkiintoista on se, että miten Hasek jaksaa peräkkäisten päivien pelit? Runkosarjassa Hasek jätti näistä jokaisen väliin, mutta Osgood siellä tuskin torjuu. Toki tilannetta vähän auttaa se, että eilen oli päiväpeli ja nyt pelataan taas todella myöhään ja Calgaryn aikavyöhykkeelllä. Alkamisaikojen välillä on 30 tuntia. Eihän se kaksia yöunia korvaa, mutta kuitenkin. Ei niin paha tilanne kuin voisi kuvitella.

Red Wings eilen:

Zetterberg - Datsjuk - Holmström
Franzén - Lang - Bertuzzi
Cleary - Draper - Maltby
Hudler - Filppula - Samuelsson

Lidström - Markov
Lilja - Schneider
Lebda - Chelios

Hasek
(Osgood)
 

Gascoigne

Jäsen
Suosikkijoukkue
16.3.2014 Jokerit -> HPK
Hasek pelasi taas loistavan ottelun...

Tuolle Calgaryn maalillehan ei voinut mitään sillä laukaus oli menossa keskelle jonne Hasek lähti mutta veto muutti suuntaan edessä olevasta pakista ja kimposi siitä vasemman tolpan juureen. Tätä maalia edelsi hyvä pelastus...

Samoin pelin ollessa 0-0 yksin läpi tilanteessa tärkeä torjunta. Calgaryllä oli omat tilaisuutensa siirtyä johtoon ensimmäisen 10 minuutin aikana.

Näillä otteilla voidaan mennä pitkälle!
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Tilastoja kun katsoo, niin Red Wings oli todellinen peto eilen. Siellä tehtiin jumalauta töitä. Taklaukset 34-24 Wingsille ja aloitusymprässä Wings oli totaalisen ylivertainen, jopa tähän asti ottelusarjassa über-surkeasti toiminut Robert Langkin vei aloitukset selkeästi plussan puolelle.

Aloitukset (voitot - häviöt)

Draper, 16-5 = 76%
Zetterberg, 14-5 = 73%
Lang, 15-6 = 71%
Filppula, 4-3 = 57%

Langkow, 6-6 = 50%
Yelle, 10-11 = 47%
Lombardi, 4-5 = 44%
Conroy 1-14 = 6%

Mielenkiintoista on se, että tähän asti ottelusarjassa hyvin aloittanut Datsjuk ei aloittanut ollenkaan, vaan ketjun vastuu oli siirretty Zetterbergille. Datsunilla oli tilillään vain yksi ja hävitty aloitus.
 

Voittaja

Jäsen
Tuosta Calgaryn ainosta maalista ei voi syyttää kuin yhtä ainoaa pelaajaa, velttoakin veltompaa Langia. Vaikka ollaankin ylivoimalla, niin ei saatana voi lähteä kuljettelemaan poikki oman alueen kiekkoa puolihuolimattomasti, silloin tulee juuri tuollainen helppo kiekonmenetys ja tuloksen kaikki tässä tapauksessa jo tietääkin. On tuota Draperin taistelua mahtava katsoa. Vaikka kaveri ei olekaan mikään jättiläismäinen, niin tuumaakaan ei anna periksi. Samoin eilisessä pelissä tuli hyvin selville että Bertuzzi on lievästi sanottuna aika vahva pelaaja. Hienoja suojauksia yhdelläkin kädellä ja sitten Phaneuf-rukkasen heittäminen jäähän puolihuolimattomasti. Toivottavasti Wingsit hoitavat tänään nuo pellet lomille niin voidaan alkaa keskittymään seuraavalle kierrokselle.
 
Ikävä että peli sai tuollaisen ikävän piirteen lopussa.. Veikkaan että viimeinen matsi tulee olemaan tiukka, mutta punaiset siivet jatkoon 3-2..
 

Semenko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Trojans, Steelers, La Liga, jääkiekko lajina
Henkka kirjoitti:
Tuo McLennanin huitaisu oli varsin voimallinen ja maalivahdin mailan massa on vielä sitä luokkaa, että varmasti tuntui. Täysin järjetön ja säälittävä temppu McLennanilta ja jos tuo oli vielä valmennusjohdon käsky, niin ei voi kuin surkutella toisten henkistä heikkoutta.

Tuohon sen verran, että maalivahdin mailan massa ei nyt niin järin häävi ole verrattuna pelaajan mailan massaan. Aika monta kertaa meinaan tullut pidettyä käsissä. Ja jos McLennanin isku osui lappeellaan kaveria (jota en kuvasta erottanut), niin iskuvoima jakaantuu vielä tasaisemmin, jolloin kivun tunne ei ole lähellekään niin suuri kuin esim pelaajan mailasta. Lisäksi kilvestä ja räpylästä johtuen iskuun ei saa lähellekään niin suurta voimaa kuin esmes pelaaja.

Luulen, että tapauksen synnyssä olisi kaksi mahdollisuutta. Calgaryn valmennus on yhdellä hiljaisella nyökkäyksellä tehnyt McLennanille tehtävän selväksi. Ainakin omin, tosin Kiprusoffilaisin, silmin Calgaryn maalivahtiin on ajettu ihan eri tavalla kuin Hasekin. Eikä se aina ole siitä kiinni että puolustus sinne vain päästäisi. Aina ei tartte edes mennä itse vaan tyäntää reippaasti Calgaryn pakki ja ihmetellä sen jälkeen että kuinka se sinne meni. Tai kaadutaan reippaasti vahingossa mukakontaktin jälkeen ja ihmetellään, että kuinka näin kävi ja miksi maalivahti hermostui. Playfair saattoi olla samaa mieltä, mutta en usko että oli tarkoitus hommata McLennania pihalle, koska tällöin Kipper joutui taas maalille ajeltavaksi, mihin tapauksen jälkeen oli vielä suurempi riski.

Tai vaihtoehtoisesti McLennan itse päätti maalille joutuessaan laittaa heilumaan ihan vaan kostoksi. Mun mielestä temppu (se ensiksi hankittu kakkonen oli ihan ok) ei ollut oikeutettu paitsi ehkä McLennanin silmissä, mutta useimmiten asiat näkee aina vähän eri tavalla riippuen siitä, kenen pelipaita on päällä.
 

Dominator39

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings kaudesta 1992-1993
Voittaja kirjoitti:
Tuosta Calgaryn ainosta maalista ei voi syyttää kuin yhtä ainoaa pelaajaa, velttoakin veltompaa Langia. Vaikka ollaankin ylivoimalla, niin ei saatana voi lähteä kuljettelemaan poikki oman alueen kiekkoa puolihuolimattomasti, silloin tulee juuri tuollainen helppo kiekonmenetys ja tuloksen kaikki tässä tapauksessa jo tietääkin.


Itselle tämä pisti silmään myös! Ja kaiken lisäksi Lang lopetti pelaamisen heti kun menetti kiekon omassa päässä. Olisi nyt edes karvannut vähäsen. Tälläistä luovuttamisen asennetta en enään halua nähdä yhtään kentällä.

Itse en ymmärrä miksi v###### Babcock peluuttaa näitä Detroitin "neititaitopelaajia" kuten Lang ja Samuelsson. Calder takaisin kokoonpanoon ja Samuelsson tai Lang katsomoon.

Onneksi Babcockin alkaa pikkuhiljaa tajuata että todella "kuumia" pelaajia kuten Cleary,Franzen ja Filppula kannattaa peluuttaa hieman enemmäinkin kuin sen 6 - 10 min.

Taitaa olla muuten jälkeenjäänyt V####naama tuo McLennan!

Myös Iginlan ja Langkowin teppujen jälkeen arvostukseni miehiä kohtaan laski todella paljon.

Mutta sitten itse pelistä. Se oli mielestäni sarjan viihdyttävin ja vauhdikkain peli. Kaikein puolin loistavaa playoffkiekkoa.

Silmiin pisti myös:

-Kiprusoff piti taas joukkuettaan pystyssä. Komeasti mm ryösti Bertuzzilla "varman" maalin.
-Detroit paransi kahta heikkoa osa-aluettaan tässä pelissä eli aloituksia ja ylivoimapelia. Kun taas Calgary ei useista ylivoimista huolimatta saanut maalia aikaan.
- Tuomarilinja. Ei tässä ainakaan kotijoukkuelle vihelletty. Tuossa Detroitin saamien useiden 2 min aikana tuntui siltä,että tuomari näköjään tekee kaikkensa että Calgary voittaa tänään.
- Hasek pelasi hyvin. Otti todella muutaman läpiajon lisäksi Tanguayn 100% varman maalin 1 erässä ylänurkasta räpylän takaosalla.
-Chelioksen maali!
-Miksei McCarty saa peliaikaa?


PS. Kertokaas muuten pelaavatko seuraavat tänään?

Langkow
Lebda
Regehr
Mclennan

Saas nähdä että pelaako Lebda tänään vai kaivetaanko Quincey 6 pakiksi. Ja tämähän valitettavasti tietäisi Liljalle taas enemmän peliaikaa ja vastuuta!
 
Viimeksi muokattu:

TML

Jäsen
Tuota McLennanin lyöntiä ennenhän Franzen sörkkäsi korkealla mailalla McLennania maskin tuntumaan ja tästähän Jamie hermostui ja vetäisi viikatteen. Vasta jäälkeenpäin näin mistä se tilanne lopulta alkoikin.

Niin muuten kun täällä on juhlittu kovasti tätä Wingsien Legion of Doomin kakkosversiota niin yhteistä näillä kentillä on koko. Erotuksena näillä kentillä on se, että LecLair-Lindros-Renberg saivat painostusta aikaan, tekivät pinnoja ja taklasivat. Se vain erotuksena, muuten hyvin samanlaiset kentät.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös