Playoffien pelisysteemi

  • 1 565
  • 11

Kuinka monta playoff-kotiottelua putkeen?


  • Äänestäjiä
    91
  • Poll closed .

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Nyt kun säälipleijarit ovat ohitse päästään lopulta asiaan. Vihdoinkin kaikki sarjat puolivälieristä finaaleihin pelataan paras seitsemästä -systeemillä niin, että ottelut pelataan vuorotellen kummankin kotona. NHL:ssä ja joissakin Euroopan sarjoista systeemi on kuitenkin sellainen, että kaksi ensimmäistä pelataan runkosarjassa paremmin sijoittuneen kotona ja kaksi seuraavaa taas runkosarjassa huonommin sijoittuneen kotona.

Kumpi systeemi on mielestänne parempi SM-liigaan?
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Kumpi systeemi on mielestänne parempi SM-liigaan?

Aloitetaas ensin siitä, että liigassa on 12 joukkuetta, joista 8 pääsee playoffeihin. Viimeinen putoaa suoraan ja yhdestoista karsii paikastaan. Välisarjat sfidduun ja yhtä monta matsia jokaista joukkuetta vastaan. Sitten voidaankin jo pohtia tätä.
 

morningstar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Buffalo Bills
Mielestäni nykyinen systeemi on hyvä. Tuon kaksi ja kaksi -systeemin etu on tietenkin se, että se vähentää edestakaista matkustamista. Niinpä se sopii erityisesti Pohjois-Amerikkaan, jossa etäisyydet ovat pitkiä. Suomessa tuohon ei mielestäni ole tarvetta. Tosin en näkisi mitään pahaa siinä, että joukkueet voisivat halutessaan keskenään sopia käytetystä järjestyksestä.
 

TML

Jäsen
2-2-1-1-1 on hyvä järjestelmä. Pari kotiottelua alkuun on mielestäni paras vaihtoehto. Änärissä se on pakon sanelemaa matkustuksien takia, mutta sm-liigassa homma on melkolailla sama tuon suhteen.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Suomen etäisyyksillä mielestäni riittää jos pelataan vuorotellen molempien kotona. Tuolla rapakon takana on vähän eri juttu...
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Suomen etäisyyksillä mielestäni riittää jos pelataan vuorotellen molempien kotona. Tuolla rapakon takana on vähän eri juttu...

Tästä ihan samaa mieltä. Varsinkin jos se "pisin siivu" Helsingin ja Oulun välillä taittuu lentokoneella n.45 minuuttiin niin en nää mitään huonoa tässä nykyisessä 1 kotona, 1 vieraissa järjestelmässä. Rapakon takana loppuvaiheessa tuhansien lentomailien lisäksi sitä kelloakin saatetaan joutua ruuvailemaan usemmalla tunnilla(esmes. Kalifornia Vs New York)aikaeron vuoksi.

Mitään yhteistä paikasta A paikkaan B siirtymisen lisäksi en löydä pelipaikkakunnalta toiselle siirtymisen suhteen kotoisen liigan ja NHL:n väliltä kun puhutaan matkustamisesta(no tietty sen ettei siirtymää suoriteta kävellen). Etäisyydet ovat Pohjois-Amerikassa parhaimmillaan jopa kymmenkertaisia täkäläiseen "maksimietäisyyteen" verrattuna.

Eli Neelyn ääni nykysysteemille.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Vastasin 2 mutta piti vastata 1. Syynä yksinkertaisesti kiinnostuksen maksimoiminen, jos on 2. kotiottelua putkeen niin voi olla että katsojia ei tule yhtä paljon peräkkäisiin otteluihin.
 

scholl

Jäsen
Periaatteessa tuo 1 putkeen paitsi silloin jos pelataan peräkkäisinä päivinä ja etäisyydet ovat tyyliin Oulu - Turku niin tuo on älytöntä. Siinähän oli kerran esimerkkikin kun samaa konetta molemmat joukkueet käyttivät vuorotellen. Siis oikeasti miten ei saatu niin isoa konetta, millä molemmat olisivat menneet. Nyt kotijoukkue pääsi huomattavasti myöhemmin pelipaikkakunnalle niin oli sitten tavallaan vierasjoukkue.

Jos haluaa saada yllättäjille enemmän mahdollisuuksia niin muuttaisin systeemiä niin, että viides peli olisi altavastaajan kotipeli.
Eli:
p+h+p+h+h+p+p
p=paremmin sijoittunut, h=huonommin sijoittunut
eli neljännestä pelistä alkaen mentäisiinkin kaksi putkeen. Se voisi tuoda enemmän yllätystä kehiin. Nuo tuplaottelut (4 ja 5) voisivat olla peräkkäisinä iltoina ja sitten pari pvää huilia ennen seuraavaa tuplaottelua. Eli jos ei mene poikki viidessä pelissä niin vedetään pari päivää henkeä ja sitten rykästään taas putkeen.
 

scholl

Jäsen
En usko, että tuollaista tosissasi ehdotat, mutta miksi ihmeessä joukkuetta pitäisi palkita huonommasta runkosarjasijoituksesta? Käsittämätön idea.

a) mahdollistaa pidemmät sarjat. Jos on suuri tasoero niin jos menisi viidenteen niin voisi olla suurempi mahdollisuus että menisi kuudenteenkin. Eli esim. 1. vs. 8. pleijareihin toisi lisäjännitystä
b) NBA finaaleissa se on toiminut pitkään, että viides peli on heikommin pärjänneen kotona. Nehän pelataan 2-3-2
c) parempi joukkue saa silti mahdollisuuden ratkaista 6. tai 7. pelissä kotona
d) Briatore ja Head ehdottivat, että formuloissa nopeimmat lähtevät hänniltä
 

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
Näin on hyvä. Eli yksi kotipeli kerrallaan ja sitten vaihdetaan paikkakuntaa.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Suomessa on välimatkat sen verran pienempiä kuin esim. Amerikassa joten täällä toimii tuo vuorottelusysteemi ihan hyvin. Eli vastaus siis 1.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Välimatkoista sen verran, että ainakin Tshekin Extraliigassa on käytössä systeemi 2-2-1-1-1 ja siellä välimatkat ovat vieläkin pienemmät. Sveitsin liigasta en tiedä, joku viisaampi voisi valistaa.

Tässä systeemissä kotiedulla olisi vieläkin suurempi etu mitä nykyään, ehkä liiankin suuri. Sen takia ja nimenomaan yleisön kiinnostuksen takia olen ykkösvaihdoehdon kannalla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös