Playoff race 2019

  • 30 797
  • 98

Naamavelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Centralin lohkovoitto on edelleen mahdollinen jopa Bluesille. Jos tuon tempun tekisi, niin voisi sitä pitää kyllä aikamoisena tuhkimotarinana. Arvelin jokin aika sitten, että Blues nousisi 98 pisteeseen tasoihin Predatorsin kanssa, Jetsien viedessä lohkon 102 pisteellä. Bluesin loppuohjelma on kuitenkin niin "helppo", että jopa nousu 100 pisteeseen ei ole mahdoton. Tosin sekään ei todennäköisesti riittäisi lohkon ykköspaikkaan, mutta pienellä sulamisella Jets voisi jäädä vielä taakse.

Tässä joukkueiden loppuohjelma (kotiottelut alleviivattuna):
WPG (94): NYI, MTL, CHI, MIN, COL, ARI
NSH (92): PIT, CBJ, BUF, VAN, CHI
STL (90): NYR, NJD, COL, CHI, PHI, VAN

Jetsien loppuohjelma on haastavin. Ensin kotona kaksi idän joukkuetta, jotka molemmat haluavat ottelun voittaa. Islanders ei halua Wild card-paikalle ja Canadiens haluaa playoffseihin (Armia kurittaa vanhaa seuraa?). Blackhawks-ottelun jälkeen sitten kolme Wild Card-paikasta keskenään taistelevaa joukkuetta vieraissa. Blackhawks on voitettava ehdottomasti sekä kaavittava se 4 pistettä vähintään myös noista viidestä muusta pelistä. Tällöin pisteitä olisi koossa 100. Lohkovoittoon riittää 102 pistettä varmasti.

Predatorsilla kaksi seuraavaa ottelua ovat vähän vastaavat kuin Jetseillä, Penguins ei halua jäädä Wild Card-paikalle ja Blue Jackets haluaa playoffseihin. Sen jälkeen onkin kolme vastustajalle panoksetonta peliä runkosarjan loppuun. Odotuksena 6 pistettä, maksimissaan 8 pistettä jäljellä olevista peleistä, joka ei todennäköisesti riitä lohkon kärkipaikkaan (98-100p) ellei Jets kerää pisteitään enimmäkseen jatkoaikatappioilla.

Bluesilla on vastassa sen sijaan viisi jo playoff-paikkansa menettänyttä joukkuetta. Voi ottaa noista otteluista jopa 8 pistettä. En ihmetteli, jos Blues napsisi jopa 10 pistettä jäljellä olevista peleistä, koska yrittää vähintään sitä kotietua ensimmäiselle kierrokselle. Pidän kuitenkin 100 pistettä kattona, puhtaaseen kuuden ottelun voittoputkeen en jaksa uskoa.

Jetsin paskoessa housuun, Blues voi siis vielä viedä koko lohkon. Pidän sitä todennäköisempänä jostain syystä kuin Predsien nousua kärkeen. Tasapisteissä Blues ei tule Jetsiä eikä Predatorsia (todennäköisesti) voittamaan, joten sen ehkä pitäisi saada koottua jopa 101 pistettä, koska vaikea uskoa, etteikö Jets saisi kairattua kuutta pistettä jäljellä olevista kuudesta ottelusta. Jetsien kannalta toivottavaa olisikin, että Avalanche ratkaisi playoff racen jo tulevissa 2-3 ottelussa, jolloin nuo Jetsien kolme viimeistä ottelua olisivat vähäpanoksisempia.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Eikös se ole Columbuksen kotiottelu?
Onhan toi. Varmaan joku unohti hetkeksi NHL.comia katsoessaan että Jenkkilässä vierasjoukkue ilmotetaan ensiksi ja kotijoukkue sen jälkeen.

Mutta huikee matsi varmasti edessä. Koska Columbuksella on vielä yksi matsi vähemmän pelattuna kuin Montrealilla niin täysin omissa käsissä on vielä toi play-off paikka. Tosta matsista 2 pisteen voitto niin pääsevät tasoihin ja sitten jos voittavat sen yhden matsin niin saavat 2 pisteen keulan. Jos, jos...
 

Nadchal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tasapisteissä Blues ei tule Jetsiä eikä Predatorsia (todennäköisesti) voittamaan, joten sen ehkä pitäisi saada koottua jopa 101 pistettä, koska vaikea uskoa, etteikö Jets saisi kairattua kuutta pistettä jäljellä olevista kuudesta ottelusta.

Blues menisi jo tällä hetkellä Nashvillen ohi voittamalla rästissä olevan pelin Bluessilla olisi tällöin ROW 41 ja Predatorsilla 39. Jetsiin vaatii sitten tuon pisteen enemmän koska Jetsillä jo nyt ROW 43.
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Erittäin mielenkiintoinen tilanne Idässä ja tänään on todella suuri ottelu, kun Montreal ja Columbus kohtaavat. Myös Carolinan ja Washingtonin kohtaaminen on merkittävä, kun mietitään kuka tulee saavuttamaan Metropolitanin kärkisijan. Sportsclubstats antaa Montrealille pienimmän prosentin playoffeihin pääsystä, mutta onhan heillä ylivoimaisesti vaikein loppuohjelma.

3. Washington Capitals: 77, 98 pistettä (Playoffien mahdollisuus 100%)
4. Toronto Maple Leafs: 77, 97 pistettä (100%)
5. Pittsburgh Penguins: 77, 95 pistettä (99.9%)
6. New York Islanders: 77, 95 pistettä (99.6%)
7. Carolina Hurricanes: 76, 91 pistettä (93.3%)
8. Montreal Canadiens: 77, 90 pistetttä (45.6%)
9. Columbus Blue Jackets: 76, 88 pistettä (61.7%)

Keskitytään sijoilla 7-9 oleviin joukkueisiin, vaikka sieltä voi joku muukin joukkue tipahtaa jos oikein surkeasti menee loppukausi.

CAR (91): WSH, PHI, PIT, TOR, NJD, PHI (kolme kotona, kolme vieraissa)
MTL (90): CBJ, WPG, TBL, WSH, TOR (kaksi kotona, kolme vieraissa)
CBJ (88): MTL, NSH, BUF, BOS, NYR, OTT (kaksi kotona, neljä vieraissa)

Montrealilla selkeästi vaikein otteluohjelma, vaikka vastassa olevat joukkueet ovat menossa playoffeihin. Winnipegin, Tampan ja Capsin suoritustaso on niin kova eikä noista helppoja otteluita tule. Carolinalla vastassa vielä Caps ja Pens, kun taas vastaavasti Columbuksella Nashville ja Boston. Vaikea sanoa, mikä joukkue jää rannalle, mutta yön Columbus - Montreal pelillä on isot vaikutukset.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
yön Columbus - Montreal pelillä on isot vaikutukset.

Todella kova kuolemanottelu, jonka CBJ näyttäisi kairaavaan. Montreal johti ensin 0-1 ja 1-2, mutta nyt kolmannessa kääntyi 5-2 Columbukselle.

Oli jo aikakin nousta haudan reunalta.
 

Nick Neim

Jäsen
Oli kyllä Bobilta erikoinen imaisu tuo 1-2 maali. Peliä katsellessa tuli jo mieleen, että onko Bobin päässä playoffit jo käynnissä - ja tavallaanhan ne ovatkin. Lopulta tärkeä voitto Columbukselle.

Ehdottomasti mielekkäimmät tulokset mielenkiinnon kannalta noista kahdesta ottelusta.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Noniin, runkosarja lähenee jo loppuaan ja vielä olisi molemmissa konferenseissa kova kisa viimeisestä paikasta. Tällä hetkellä idässä seuraava tilanne, kun Montrealilla yksi peli enemmän pelattuna ja onhan tuo tilanne vähän semmoinen, että aikamoisen uroteon Montreal joutuu tekemään, jos playoffeihin haluaa. Columbuksella ja Canesilla on molemmilla suhteellisen yhtä vaikea lopetus runkosarjalle, joten mielenkiintoista nähdä kumpi tuosta Tampan ottaa vastaan.

Carolina 93p (Pens, Leafs, Devils ja Flyers)
Columbus 92p (Buffalo, Bruins, Rangers, Ottawa)
--------------
Montreal 92p (Tampa, Caps, Leafs)

Nykyinen tilanne toisi seuraavat parit ja todennäköisesti ainut mikä tuossa voi muuttua on tosiaan tuo Columbuksen ja Canesin paikka.

Tampa vs Blue Jackets
Bruins vs Leafs
Capitals vs Hurricanes
Islanders vs Penguins

Lännessä tilanne onkin sitten aikalailla jo paketissa, käytännössä Coyotesilla toki on vielä mahdollisuudet ja kun kyseessä on tuo Central niin ei sitä tiedä mitä tulee tapahtumaan. Dallasilla 79 peliä jo pelattuna (ovat jo käytännössä 99,9% varmuudella playoffeissa) ja muilla 78 peliä.

Dallas 89p
Avalanche 85p
--------------------------
Arizona 82p
Minnesota 81p
Blackhawks 79p

Enemmän oikeastaan mielenkiinto liittyykin sitten siihen mimmoiset parit tuolta saadan. Centralissa kuka tahansa tuosta Jets, Preds ja Blues kolmikosta voi vielä nousta divisioonan voittoon. Bluesihan tuolta on parhaassa vireessä, kun Jets ja Preds ovat pelanneet selkeästi alle tasonsa tuloksellisesti. Melkein jopa povaisin Bluesin tämän kisan vievän. Tuolla on myös oikeastaan aika iso merkitys jatkon kannalta, koska ei varmasti kukaan tuosta kolmikosta halua vielä kohdata toisiansa ja palkintona sieltä olisi tulossa ennakkoon heikompi Dallas vastaan.

Flames vs Avs
Sharks vs Vegas
Jets vs Dallas
Preds vs Blues
 

kyyninen

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ, Englanti, huumoriseurat
Meneekin ilmeisesti siten, että divisioonan voittajat kohtaavat villin kortin joukkueet. Luullut koko ajan, että konferenssin ensimmäinen ja toinen kohtaavat villit kortit. Onko se joskus ollut niin, että konferenssin sijoitukset ratkaisivat?
 

Isäntä

Jäsen
Meneekin ilmeisesti siten, että divisioonan voittajat kohtaavat villin kortin joukkueet. Luullut koko ajan, että konferenssin ensimmäinen ja toinen kohtaavat villit kortit. Onko se joskus ollut niin, että konferenssin sijoitukset ratkaisivat?
Sama on ollut systeemi niin kauan kuin tämä järjestelmä on ollut käytössä.
 

habsniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, TPS, Packers
Vanhassa systeemissä, kun pelattiin kolme divisioonaa/konferenssi meni systeemi niin, että divisoonien voittajat olivat aina sijoilla 1.-3. pistejärejestyksessä. Tämän lisäksi konferenssin pistetaulukon mukaan otettiin seuraavat 5 joukkuetta. Saattoi siis olla, että konferenssin pisteiden perusteella 2. paras joukkue oli vasta sijalla 4. Jatkoon päässeet sitten pelasi 1v8, 2v7 etc.
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Piti oikein luntata käytännöt, mikäli kaksi joukkuetta päätyy tasapisteisiin. Kyseisessä tapauksessa paremmuusjärjestys määräytyy kummalla on enemmän voittoja rl-voitot vähennettynä. Tarkemmat yksityiskohdat nhl.comista NHL Hockey Standings.
 

kyyninen

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ, Englanti, huumoriseurat
Itse joo vähän hukassa välillä, kun NHL kyseessä. Kun muistaisi joka kerta senkin, että voitosta saa vain kaksi pistettä. Columbuksella vissiin kaksi voittoa enemmän (pl. rankkarit) vs. Montreal.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Txt-tv s. 237 näyttää suoraan ROW-voitot ekassa sarakkeessa ottelumäärän jälkeen. Tokassa sarakkeessa rankkuvoitot, seuraavassa säälipisteet. Ei tartte arpoa noiden kanssa.
 

Ralph

Jäsen
Txt-tv s. 237 näyttää suoraan ROW-voitot ekassa sarakkeessa ottelumäärän jälkeen. Tokassa sarakkeessa rankkuvoitot, seuraavassa säälipisteet. Ei tartte arpoa noiden kanssa.
Eipäs näytäkään. Yle näyttää otteluiden jälkeen voitot - jatkoaika-/rankkarivoitot - jatkoaika-/rankkaritappiot - tappiot. Yle ei ole eritellyt jatkoaika- ja rankkarikisatappiota, vaikka pitäisi.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Mitä hittoa? Tein laskutoimituksen ja se täsmäsi tarkistuksenkin jälkeen.

E. No niinpä tietysti. Toimiihan se laskutoimitus, vaikka on 60 min voitot erotettu muista 2 p voitoista. Kiitän korjauksesta.
 

Ralph

Jäsen
Mitä hittoa? Tein laskutoimituksen ja se täsmäsi tarkistuksenkin jälkeen.
Esimerkiksi sarjakärki Lightning. Yle sanoo: 78 ottelua, 46-13-4-15. NHL.comin mukaan Lightningin ROW (varsinaisen peliajan ja jatkoajan voitot yhteensä) on 53 ja rankkarivoittoja on kuusi.

Eli Yle listannut 46 varsinaisen peliajan voittoa, kuten Lightningilla on, mutta tuo 13 sisältää seitsemän jatkoaika- ja kuusi rankkarikisavoittoa. Niitä ei ole eritelty siitä, kuten olisi pitänyt.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Mainitaan nyt kuitenkin, että puolelta öin alkaa Arizonan ja Minnesotan peli, jossa molemmilla käytännössä pakkovoiton paikka, jos haluavat elätellä toiveita Coloradon ohittamisesta. Ei siis pitäisi olla mitään päiväpelille tyypillistä läpsyttelyä, vaan playoff-intensiteettiä lähentelevää kiekkoa.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
@Ralph Joo, ESPN-appsi piti ottaa tarkempaan syyniin, kun sieltä näkee oikean tilanteen ROW-tiebreakerin suhteen. Olin siinä uskossa Ylen perseilyn takia, että Canes muka oli vahvoilla Columbusta vastaan tasapisteiden sattuessa. Paskat oli.
 

Le Dang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Toronton heikon jakson myötä näyttää siltä, ettei nykyinen playoff-järjestelmä sittenkään aiheuta suurta oikeusmurhaa idässä, mitä joissain ketjuissa ennen kaikkea Bostonin ja Toronton kannattajat ovat kevään aikana itkeneet. Molemmissa idän divisioonissa kolmospaikalla ollaan nyt 97 pisteellä. Torontolla lisäksi vastassa vielä Islanders (V), Carolina (K), Tampa (K) ja Montreal (V). Penguinsilla on jäljellä 2 peliä Detroitia ja yksi Rangersia vastaan, ja itse veikkaan, että raapivat silti vähintään saman pistepotin kuin Toronto omista neljästään. Voi siis hyvinkin olla, että "playoff-systeemin sortama Toronto" jäisi wild card -paikalle, jos kuuluisikin Metropolitaniin. Lisäksi, kun samalla Capitals on kirinyt jo pisteen päähän Bostonissa, on heillä vielä erinomainen mahdollisuus tulla konferenssin toiseksi, mikä entisestää vähentäisi nykyisen systeemin "vääryyttä" perinteiseen 1v8, 2v7 jne. -malliin nähden. Noh, viikon päästä nähdään, miten lopulta kävi. Lännessähän tilanne onkin sitten hyvin eri, kun keskistä johdetaan tällä hetkellä pisteillä, jotka idässä riittäisivät juuri ja juuri playoff-viivan yläpuolelle.
 

Naamavelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Toronton heikon jakson myötä näyttää siltä, ettei nykyinen playoff-järjestelmä sittenkään aiheuta suurta oikeusmurhaa idässä, mitä joissain ketjuissa ennen kaikkea Bostonin ja Toronton kannattajat ovat kevään aikana itkeneet. Molemmissa idän divisioonissa kolmospaikalla ollaan nyt 97 pisteellä. Torontolla lisäksi vastassa vielä Islanders (V), Carolina (K), Tampa (K) ja Montreal (V). Penguinsilla on jäljellä 2 peliä Detroitia ja yksi Rangersia vastaan, ja itse veikkaan, että raapivat silti vähintään saman pistepotin kuin Toronto omista neljästään. Voi siis hyvinkin olla, että "playoff-systeemin sortama Toronto" jäisi wild card -paikalle, jos kuuluisikin Metropolitaniin. Lisäksi, kun samalla Capitals on kirinyt jo pisteen päähän Bostonissa, on heillä vielä erinomainen mahdollisuus tulla konferenssin toiseksi, mikä entisestää vähentäisi nykyisen systeemin "vääryyttä" perinteiseen 1v8, 2v7 jne. -malliin nähden. Noh, viikon päästä nähdään, miten lopulta kävi. Lännessähän tilanne onkin sitten hyvin eri, kun keskistä johdetaan tällä hetkellä pisteillä, jotka idässä riittäisivät juuri ja juuri playoff-viivan yläpuolelle.
Central on tasaisin, mutta samalla keskimäärin vähän heikko. Silti voi hyvin olla, että se on ainut lohko, josta menee viisi joukkuetta playoffseihin.

Tässä vielä lohkojen sisäiset piste-erot sekä lohkojen pistekeskiarvot:
Pacific: 105-67p (105-97-91-84-78-77-76-67) = 85,5p/joukkue
Central: 94-79p (94-94-92-89-85-81-79) = 87,7p/joukkue
Metropolitan: 102-68p (102-99-97-94-93-82-75-68) = 88,8p/joukkue
Atlantic: 122-62p (122-103-97-92-82-72-72-62) = 87,8p/joukkue

Joku nikkari voisi tietysti laskea mitä joukkueita vastaan pisteitä on missäkin lohkossa saatu, mutta yksi selittävä tekijä heikolle kärjelle Centralissa voisi olla esim. suurempi ristiinpelaaminen lohkon sisällä, jossa pelejä pelataan kuitenkin eniten ja jota vastaan runkosarjassa juuri eniten taistellaankin tässä järjestelmässä. Lohkon heikoin joukkue, Blackhawks, on kuitenkin saanut 11 pistettä enemmän kuin Devils (Metropolitanin heikoin), 12 pistettä enemmän kuin Kings (Pacificin heikoin) ja 17 pistettä enemmän kuin Senators (Atlanticin heikoin). Olettaa voisi, että Blackhawks on ottanut enemmän pisteitä esim. Jetsiltä, Predsiltä ja Bluesilta kuin muiden lohkojen heikoimmat lohkonsa TOP3 joukkueilta.

Toki voi olla, että Centralin joukkueet ovat vain hävinneet esim. enemmän otteluita idän joukkueita vastaan. Mene ja tiedä, mutta jotain vastaan joukkueet ovat silti saaneet kahmittua keskimäärin yhtä paljon pisteitä kuin Atlantic.
 
Viimeksi muokattu:

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Pacificissa nayttaisi noita rupusaldoja olevan puolella joukkueista, mika edesauttaa Centralista viiden joukkueen mahdollista etenemista playoffseihin. Mediaaneja tarkastellen (sivuutetaan aariarvot kummastakin paasta) Metropolitan on selkeasti liigan kovatasoisin divisioona, Centralin ollessa tasaisin ja vaikka Atlanticin keskiarvoa nostaa Tampan historiallisen kova kausi, divisioona on kuitenkin aavistuksen Centralia heikkotasoisempi:

Pacific: 81 p
Central: 89 p
Metropolitan: 93.5 p
Atlantic: 87 p

Voi hyvin olla mahdollista, etta myos Metropolitanista menee viisi joukkuetta pudotuspeleihin.
 

The Legend

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins ja Kärpät
Jotenkin kun näitä tilastoja katsoo ja tekee nopean analyysin. Niin uskaltaisin jo tässä vaiheessa julistaa, että ainakaan Pacificista ei tule mestaria - mikä on kyllä paljon sanottu se. Pacific on heikoin divisioona niin keskiarvon kuin mediaanin puolesta, eikä kärkikään liiemmin loista muita divisioonia kirkkaammin. Melkein jopa uskaltaisi sanoa mestarin tulevan idästä tällä kertaa. Kärki äärimmäisen kova ja muutenkin tasokkaita joukkueita kivikovasta Metropolitan -divisioonasta.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Jotenkin kun näitä tilastoja katsoo ja tekee nopean analyysin. Niin uskaltaisin jo tässä vaiheessa julistaa, että ainakaan Pacificista ei tule mestaria - mikä on kyllä paljon sanottu se. Pacific on heikoin divisioona niin keskiarvon kuin mediaanin puolesta, eikä kärkikään liiemmin loista muita divisioonia kirkkaammin. Melkein jopa uskaltaisi sanoa mestarin tulevan idästä tällä kertaa. Kärki äärimmäisen kova ja muutenkin tasokkaita joukkueita kivikovasta Metropolitan -divisioonasta.

Oleellisempaa olisi melkein verrata miten joukkueet ovat pärjänneet muita divisioonia vastaan, ihan nyt esimerkkinä Calgary on 13-2-1 Metroa vastaan ja Centraliakin ovat vieneet 13-7-1. Kai tästä jotenkin analyysia saisi aikaiseksi kun jättäisi vertailusta pois vaikka ~10 liigan huonointa joukkuetta. Toki noita pisteautomaatteja näyttäisi jokaisesta divisioonasta löytyvän pl. Central jossa yleisesti taso on taas vähän heikompi.

Jos nyt tuolta joukuetta lähtee katsomaan silmätestillä niin ei tuolta omasta mielestä oikein kuin Islanders nouse esiin, sanoisin että runkosarjassa Bruins ja Tampa ovat olleet top-3 joukkueita ja Flames on sitten se 2. paras ollut runkosarjassa. Capitals erottuu omassa paperissa sitten vähän tuosta muusta joukosta eli Jets, Preds, Leafs, Sharks, Blues jne. Tuon jälkeen sitten tämä toinen porukka eli Vegas, Hurricanes, Blue Jackets jne.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös