Playoff-kevään huumaa Heinolassa

  • 12 773
  • 7

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Kevät on korvilla ja kohta päästään katsomon puupenkeillä jännäämään takamus tutisten odotettuja Mestiksen pudotuspelejä. Ja vaikkei Peliittojen loppukiri jatkopaikkaan aivan riittäisikään, niin ainakin Peliittojen kaitsennassa olevan Vierumäki Unitedin A-nuorten Mestis-playoffeja päästään seuraamaan.

Ja näissä jatkopeleissä ei pelata mistään mehukannusta, vaan nuorten SM-liigapaikasta. Nuorten Mestiksen seitsemän parasta pääsee jatkoon. Jatkopelien kahdeksas joukkue tulee olemaan SM-Liigan viimeiseksi sijoittunut. Kolme kierrosta ennen runkosarjan päättymistä Vierumäki United on kuudennella sijalla. Edellä on tasapisteissä paremman maalieron turvin ja yhden ottelun vähemmän pelannut Mikkelin Jukurit, joka ensi kaudeksi Liigan puolelle käsittääkseni nostetaan(?). Takana väijyy Imatran Ketterä viiden pisteen päässä.

Jatkopeleissä vastaan asettuu todennäköisesti TUTO Hockey tai Jokipojat. Kävin sunnuntaina ensimmäistä kertaa tällä kaudella Vierumäellä seuraamassa Unitedin otteita. Kolmannen erän ehdin ottelusta sarjajumbo Hermestä vastaan näkemään ja peli ei kyllä tuon 20 minuutin aikana liiemmin vakuuttanut. Syynä kylläkin varmasti kevään playoff-pelien hiipiminen alitajuntaan. Eiköhän homma lähde taas raiteilleen kovien pelien lähestyessä.

Unitedin pelaajista edukseen ehti erottua puolustaja Saku Laitinen, joka myös Peliittojen miesten joukkueesta muistetaan. Niin.. Ja itse otteluhan päättyi Vierumäen 7-5 voittoon. Pelaajista mainittakoon vielä hyökkäjä Arttu Rämö, joka on A-nuorten Mestiksen toiseksi paras pistemies. 37 ottelua tehot 22+29=51 pistettä, ensi kaudella Peliittojen miehiä?

Toivottavasti playoff-pelit saadaan tuotua Heinolan halliin, eikä pelejä pelattaisi Vierumäen pakastimessa. Yleisöä nämä jatkopelit varmasti kiinnostaisivat. Selkeänä haastajanahan Vierumäki näihin otteluihin lähtee, mutta ainakin kotiyleisön edessä voi lähteä rinta kaarella isompia kiusaamaan.
 

thakku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes, Peliitat
Unitedin peleissä on kyllä jotain erityistä taikaa, niin kuin nuorten peleissä yleensäkin. Kentällä sattuu ja tapahtuu, tilanteet muuttuvat silmänräpäyksessä. Pelissä on vauhtia ja ryminää, pojilla riittää nuoruuden intoa ja energiaa kokeilla joskus täysin sekopäisiäkin kuvioita. Mahtavaa viihdettä!

United saa aika vapautuneesti haastaa isompiaan. Pelaajat asettivat tavoitteeksi playoff-paikan ja se on jo saavutettu. Virtaa voi riittää vielä pitkälle kevääseen.

Unitedin pelaajistosta täytyy nostaa esille uljaksen mainitsemien Laitisen ja Rämön lisäksi Heinolan oma poika Aleksi Ek. Tässä on kultakimpale, jos vain kehitys jatkuu ja poika pysyy Päijät-Hämeessä. Iso ja ilkeä mutta kiekon kanssa taitava puolustaja.

Juha Suni on käynytkin jo Peliitoissa, tosin nelosketjun rikkovassa roolissa. Vierumäellä Suni pelaa kärkiketjuissa ja ero on valtava: tämä poika on todella taitava ja nopea pelimies. Potentiaalia on.

Hyökkäyksestä myös Ville Ahonen, Arttu Lindqvist, Miska Heiskanen ja Mikael Huhtala ovat lupaavia kavereita. Puolustuksesta mieleen ovat jääneet Nico Siitonen ja Atte Kyyrönen, jotka ovat hekin jo käyneet Mestis-ringissä.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Vierumäki haki kuin hakikin yllätyspotin Turusta lauantaina. TUTO-Vierumäki United 1-2 (0-0, 1-0, 0-2). Aaro Putto ja Jere Hokkanen vastasivat Unitedin maaleista Turussa.

Kahdesta voitosta pelattava sarja on siis sunnuntaina katkolla Vierumäelle. Melko mukavat asetelmat on Heinolaan pedattu. TUTO tosin tulee varmasti nyt ärsytettynä päälle, joten aivan parastaan Vierumäki saa esittää mennäkseen jo sunnuntaina jatkoon. Tunteet on tilastoja tiiraamalla käyneet lopussa kuumana. Ottelurangaistus turkulaisten Miikka Lehtoselle ja Unitedin Miikka Huhtalalle sama kakku käytöksestä. Päreiden olisi nyt kestettävä tiukemmassakin paikassa. Yhtään pelaajaa ei ole oikein varaa pelikieltojen vuoksi kokoonpanosta tiputtaa.

Muista playoff-otteluista voisi nostaa esille Liigajumbo K-Vantaan ja Mestiksessä viimeisenä mukaan päässeen Ketterän koitoksen. Vantaa vei kotonaan numerollisesti niukasti 4-2, mutta torjuntalukemat 9-47 kuvastanevat paremmin sarjatasojen eroa.

Täytyypä raahautua palmusunnuntain kunniaksi Heinolan betonitemppeliin, jossa ottelu alkaa jo klo 14:00. Eipä jää joukkueille liiemmälti aikaa toipua edellisillan pelistä. Toivottavasti yleisö löytäisi tiensä paikalle. Odotusarvot 200-300 välimaastossa.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Niinpä vain kaikkien hämmästykseksi Vierumäki United lähetti runkosarjavoittaja TUTO Hockeyn kesälomille suoraan kahdessa ottelussa. Heinolassa United oli parempi maalein 3-1.

Ottelu oli kyllä kerrassaan julmetun hyvää kiekkoviihdettä. Etenkin ensimmäinen erä toimi kyllä täydellisenä malliesimerkkinä Peliittojen miesten joukkueelle, kuinka kotijoukkueen tulee oman yleisönsä edessä pelata. Mallia saa ottaa myös yleisö, sillä sunnuntaina kolmisensataa käsiparia piti kyllä melkoista mekkalaa läpi ottelun.

Pelirohkeus ja itseluottamus oli Unitedilla aivan omaa luokkaansa. Uskaliaatkin syötöt liimautuivat lapoihin ja pomppivat kiekot päätyivät aina tavalla tai toisella kotijoukkueen haltuun. Liikkeessä Vierumäki vei turkulaisia 100-0. Tästähän tuli mieleen vallan nuorten kultaa voittanut maajoukkue. Odotin Unitedin lähtevän tähän ottelusarjaan selvänä altavastaajana, mutta asetelmat kääntyivätkin täysin päälaelleen.

TUTOlla ei ollut koko ottelussa kuin yksi kunnon vapaa laukomispaikka hyvältä sektorilta, joka tuli ottelun viimeisillä minuuteilla ja josta TUTO ainoan maalinsa sai. Turkulaisten herra numero #47 jäi kyllä paikallisen yleisön mieleen. Mr#47 takoi summerin soitua ennennäkemättömällä vimmalla mailaansa maalitolppaa vasten pilkkoen pelivälineensä ties kuinka moneen osaan. Tyrmistyneitä olivat muutkin toverit. Tappio näytti ottavan todella koville.

Eilispäivän peliesityksillä mahtuisi kuka tahansa pelaajista pelaamaan myös miesten Mestistä. Sen verran täydellisesti joukkue urakastaan suoriutui. A-junnutasolla ehdottomasti paras peli mitä olen heinolalaisjoukkueilta kuunaan nähnyt. 90-luvulla C-junnujen SM-liigakarsintoihin yltänyt joukkue on asia erikseen...

Seuraavaksi vastaan asettuu Liiga-joukkue K-Vantaa, joka pudotti Ketterän kahdessa ottelussa. Eilisen kaltaisella esityksellä Vierumäki pystyy Vantaan haastamaan. Jos peliä pystyisi vielä hiukan tavalla tai toisella eteenpäin viilaamaan ja onni olisi myötäinen niin kenties jopa otteluvoittoonkin olisi mahdollisuudet. Pitkänäperjantaina pelataan Vantaalla ja toinen peli lankalauantaina Heinolassa. Pakko sanoa, että viime ottelu oli viihdyttävyydessään omaa luokkaansa. Lauantaina saatetaan Heinolassa nähdä komea yleisömäärä, etenkin kun otteluihin päässee edelleen ilmaiseksi.
 

Accompagnato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, sympatiat Pelsuille ja HPK:lle
Hienoa puolustustaistelua ja riittävästi maaleja Unitedilta Vantaalla! Ehkä pienenä miinuksena toisen erän lopun sählingit, mutta se sallittakoon kun voitto tuli HEHHEH.

Vaikka voittoa ei toistamiseen K-Vantaasta tulisikaan, on tämäkin jo erinomainen saavutus. K-Vantaa on pelannut kauden liigalätkää ja kyllä sen hyökkäyspyörityksistä huomasikin. Unitedin peli on ennakkoluulotonta ja monessa kohdin mennään sopivasti varman päälle. Vehviläinen on myös ollut mies paikallaan. Onkohan jo 110 torjuntaa mennyt rikki kolmessa ottelussa...

K-Vantaa saisi hieman siistiä pelityyliään huomiseen, sillä se loputon maalivahdin ärsyttäminen ja huitominen on aika turhauttavaa katseltavaa. Kaikesta kun ei jäähyjäkään jaeta. Ei sillä, taitava joukkue ja muutama hyvä yksilökin, jotka pystyvät ratkaisemaan hyvällä prosentilla paikan saatuaan. Nimistä jäi mieleen Moberg vahvoine otteineen.

Huomenna sitten kova koitos Heinolassa. K-Vantaa on ärsytetty ja luulen, että pelin tempo on kovempi ja tunnetta on matkassa vieläkin enemmän kuin tänään. Jos yleisömäärä on yli 310 lupaan ostaa myös pullan kahvin oheen.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Paluu jään pinnalle kotipelissä K-Vantaata vastaan heti seuraavana päivänä. 1-8 lähes 600 katsojan edessä. Näkyikö sitten väsymys myöhään edellisiltana pelatun pelin jälkeen enemmän Unitedin joukkueessa, vai miksi toiminta oli etenkin toisessa erässä varsin väsähtäneen näköistä. Ottelu alkoi kyllä mainiosti, mutta K-Vantaan päästyä johtoon alkoivat vaikeudet.

Mitään suurempaa hätää ei ollut ennen kuin puolustusvirheestä pääsi K-Vantaa tempaisemaan 0-2 johdon. Sitten mopo lähti täydellisesti käsistä. Hätäilyä, epäonnistumisia, väkisin hyökkäämistä puolustus unohtaen ja maaleja alkoi omissa ropisemaan sen minkä kerkesi. Aikalisäkään ei pelastanut vaan lunta lappoi lisää tupaan saaden lopulta valmennuksen raivon partaalle.

Otteluvoitot nyt 1-1 ja tänään finaalipaikka katkolla Vantaalla. Unitedin kannattaa pitää mielessä, että paineet ovat yksinomaan K-Vantaan puolella. Olishan liigajoukkueelle melkoinen nöyryytys tulla pudotetuksi Mestiksen runkosarjakutosen toimesta. Vantaalla varmasti odotetaan samanlaista ylikävelyä kuin Heinolassa toisessa erässä. Otteluun pitää lähteä hyökkäämään rohkeasti ja ennakkoluulottomasti, eikä pelkästään ylivarmistelemaan ja pelkäämään omassa päässä. Vaikka K-Vantaa Liigaa on pelannutkin, niin ei se paljoa TUTOa parempi joukkue ole. Puolustuskannalle ottelussa ilman muuta joudutaan, mutta hyökkäämäänkin pitää pystyä. United on pelannut itsensä asemaan, jollaista ei välttämättä jokaisen uran kohdalla enää toiste tule. Kannattaa lähteä nauttimaan tilanteesta ja antaa kaiken mikä palkeista lähtee.

Mitä pidemmälle ottelu tasaisena pysyy, sitä suuremmaksi paineet Vantaan joukoissa kasvaa. K-Vantaan mahdolliseen johtomaaliin on syytä varautua, eikä sen tullen paranisi alkaa hätäilemään ja hötkyilemään. Pitää muistaa, että voitto on napattavissa vain täydellisellä nappisuorituksella + ruokalusikallisella onnea. Yhdessäkään vaihdossa ei ole varaa alkaa löysäilemään, kuten lauantaina hetkeä ennen katastrofia oli aistittavissa.
 

Accompagnato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, sympatiat Pelsuille ja HPK:lle
Vierumäki united pelaa tänään Joensuussa kolmannen pelin A-nuorten Mestiksen puolivälieriä. Ottelun voittaja etenee välieriin. Jokipojat voitti ensimmäisen ja United toisen kohtaamisen. Tänään olis siis ryöstön paikka Joensuussa. Yllä olevasta viestistä (á la @uljas) voi lukea viime kevään huumaa. Toivotaan sitä samaa tänäkin keväänä. Joukkueessa pelaa Peliitoissakin esiintyneitä pelaajia mm. Petteri Haveri ja Juha Suni. Go pojat!

Kokoonpanot löytää tuolta: SJL Tilastopalvelu

(linkki vie tilastopalveluun)
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Ja niin päättyi Unitedinkin pelit karvaaseen jatkoaikatappioon Joensuussa. United oli jo lähellä jatkopaikkaa, mutta Jokipojat tuli tasoihin ilman maalivahtia pelatessaan. Hieno kausi kaikkiaan takana. Jo playoff-paikkaan olisi syytä olla tyytyväinen, mutta tarjolla oli taas paljon enemmän... Maso Lehtonen tehnyt äärimmäisen hienoa työtä Unitedin penkin takana. Saapa nähdä jatkuuko noususuhdanne uudessa valmennuksessa ja millaisia pelaajia joukkueeseen on ensi syksyksi tyrkyllä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös