Play-off Kärpät-Pelicans

  • 29 055
  • 178

Aces

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät ja Sharks sekä 90-luvun Bruins ja Cam Neely
Itse en peliä paikan päällä ollut seuraamassa, mutta melkoisilta koukulta näyttivät 1. ja 3. maalia edeltäneet tilanteet videolta katsottuna...
 

oukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikko Kaukokari
Aces kirjoitti:
Itse en peliä paikan päällä ollut seuraamassa, mutta melkoisilta koukulta näyttivät 1. ja 3. maalia edeltäneet tilanteet videolta katsottuna...

Hyvin katsottu. Vielä kun tarkemmin katsot huomaat että ensimmäisessä ei ollut koukkua vaan jalkakamppi, ja kolmannessa maila ei edes osu Hunkesiin.
 
RV16 kirjoitti:
Hieman odottelinkin koska pelin osatekijöistä saadaan nostettua esille pelaajien nimien vääntely naisiksi. Hyvä että nyt pääsee nukkumaankin yöllä.

Jep. Ehkä siinä vain purkaa patoutumiaan Anne Niinimaasta ja Laura Kukkosesta. Ei noita voi ottaa kuin säälivästi tuli mistä suunnasta tahansa. Lähes jokainen liigaa pelaava kaveri on kuitenkin melko äijä, kirjoitettiin palstalla mitä hyvänsä. Eikä esim. riipu siitä ottaako uransa aikana jokaisen taklauksen juuri oikein vai ei.

Mutta nuo kun jättää omaan arvoonsa niin voi muulta osin olla ihan lätkäjuttuakin täällä.

Tuli tuosta Buumista mieleen, että tuossa sääläreitä katsoessa tuli pohdittua kavereiden kanssa, että ollappa Lahtelainen ja hallissa. Muistan kyllä samanlaisen tunnelman Raksilassa ja varmasti on samanlainen olo ollut ihmisillä kuin itselläkin joku aika sitten ja toivottavasti vielä tälläkin kaudella. Porukkaa vain hallille niin pitkään kuin pelejä riittää ja sitten ensi kaudella hieman paremmista asemista liikkeelle.
 

Aces

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät ja Sharks sekä 90-luvun Bruins ja Cam Neely
oukka kirjoitti:
Hyvin katsottu. Vielä kun tarkemmin katsot huomaat että ensimmäisessä ei ollut koukkua vaan jalkakamppi, ja kolmannessa maila ei edes osu Hunkesiin.

Kyllä mun mielestä molemmissa mailaa ihan muuhun kuin pelaamiseen käytettiin. Samapa tuo oliko se kamppi vai koukku, viheltämättä se kumminkin jäi... Tänään taas pelit jatkuu.
 
Viimeksi muokattu:

oukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikko Kaukokari
Aces kirjoitti:
Kyllä mun mielestä molemmissa mailaa ihan muuhun kuin pelaamiseen käytettiin. Samapa tuo oliko se kamppi vai koukku, viheltämättä se kumminkin jäi...

Niin jäi kolmekymmentä muutakin kamppia tai koukkua. Ja siinä kolmannessa maalissa Brosin maila ei tosiaan hipaissutkaan Hunkesia.
 

Peacemaker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
oukka kirjoitti:
Niin jäi kolmekymmentä muutakin kamppia tai koukkua. Ja siinä kolmannessa maalissa Brosin maila ei tosiaan hipaissutkaan Hunkesia.

Kyllä vaan.
Saapa nähdä jatkuuko Kaanien "neiteily" ja kaatumiset tänään Lahessa. Teatterit on mun mielestä erikseen;

Hieman se Oulun pelin loppu jäi myös mietityttämään: Helge tuli viimeiseksi puoleksi minuutiksi kentälle ja kävi sitten soittamassa suutaan (kuten tavallisesti) Lupaschukille. Lupa ja Boumedienne sitten pitivit keskenään pikku palaverin, mutta ei siinä mikään tappelutilanne ollut lähelläkään. Mitenkäs sitten tänään Lahessa?

Ei siinä, etteikö Helenius pieksisi molemmat, mutta väitän Bumen ja Lupan tarvittaessa selkäsaunankin uhalla tiputtavan hanskansa. Periksi ei anneta per**le!

Tosin Kärpille kyseiset kaverit ovat tärkeämpiä pelaamassa kuin kärsimässä peli- tai ottelurangaitusta, jota taas ei voi sanoa ainakaan Helgestä.
 

PES

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO, Kärpät, ManC, R.Nadal, Ronnie O'Sullivan
Avataanpas pleijarikausi myös omalta kohdaltani täällä jatkoajassa. 2- ottelua on sitten takana ja asetelma näyttää siltä mitä median asiantuntijoiden, ”asiantuntijoiden” sekä useiden Kärppäfanienkin toimesta on veikkailtu. Eikä siinä mitään, näin myös itse olisin ajatellut tämän otteluparin suunnan menevän. Suurin yksittäinen tekijä Kärppien voitoissa on mielestäni ollut Tuomas Tarkki, joka on nollannut vastustajan kummallakin kerralla. Toki hyvä ja kurinalainen viisikkopuolustus on antanut hyvät eväät maalivahtipelin onnistumiselle, mutta niinhän se on, että monesta tekijästä muodostuu maalivahtipelinkin onnistuminen. Sen perusteellisemmin en rupea analysoimaan Kärppien otteita kaukalossa, koska en ole peliäkään(pleijareissa) valitettavasti vielä nähnyt, mutta onneksi tämäkin asetelma sitten maanantaina sekä tiistaina muuttuu. Ja toisaalta onhan näitä otteluraportteja lehdet ja netti pullollaan.


Mutta spekuloida tulevaahan aina voi (kirjoittaa ympäripyöreyksiä). Vaikka Kärpät ei ole päästänyt vielä maaliakaan niin itselläni on pienoinen kutina siitä, että pelikaanit voivat seuraavassa ottelussa yllättää. Kummatkaan ottelut eivät ole olleet Kärpille mitään läpihuutojuttuja ja jollain tavalla hieman puolivaloilla pelaaminenkin on tuonut voitot mukavasti kotiin. Asennepuolen pitää olla kunnossa, mikäli maanantaina kotiyleisön edessä voitto tulee. Viimevuosia peilaten juuri kotosalla on ollut maalinteko välillä hankalaa. Uskoisin, että juuri maanantain ottelu näyttää suunnan sille taittuuko pelikaanin siivet vai onko niillä siivillä vielä mahdollisuus lähteä uuteen lentoon? Omista lähtökohdistani voisin todeta, että omat pleijarit syystä tai toisesta alkavat yleensä vasta ensimmäisen hävityn ottelun jälkeen. Tappiota en toivo, mutta jossain vaiheessa sekin on väistämätöntä. Taistelu jatkukoon.
 

Tuzzi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
2-0 tilanne, vieläkö pussileuat pystyy nousemaan? Kuten joku jossakin jo mainitsi, Kärpillä on ollut viimekausina tapana hävitä noita kolmansia pelejä jotka ovat vielä olleet usein kotipelejä. Tässä saattaa olla Pelicansin viimeinen oljenkorsi. Hirveä lataus ja jos Kärpät lähtee vähänkään takkiauki niin sarja saattaa saada uuden luonteen. Tai jos realistisia ollaan, niin pelikaanit saattaa saada yhden voiton.

Mielenkiinnolla odotan vieläkö Rottakaksikko Sihvoselta ja Kapteeni-Komarovilta löytyy uusia kikkoja takataskusta, entä onko Helenius sanonut viimeistä sanaa. Vähän Sami yritti Bumea lämmitellä, en tiedä näinkö tilanteen väärin mutta tuli kolmantena osapuolena väliin Bumen ja jonkun pelikaanin hierottua toisiaan. Hyi Samille!
 

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Itsellä on tunnelma, että Jalonen vie nyt Aravirtaa 100-0. Ara ja Pelicans on keskittynyt kaikken muuhun kuin olennaiseen. Pelicans on kiinnittänyt huomiota Kärppä-mailaan kompastumiseen, naaman hierontaan, hässäkän aiheuttamiseen ja ennenkaikkea tuomarilinjasta itkemiseen. Mikään näistä ei tuo maalia, joka kääntää sarjaa. Jalonen puolestaan on tehnyt peliliikut huomauttaen vahingoittamisista. Joonas Vihko juuri loukkaantui. Näistä hässäköistä ja tappeluista varmasti tulee porua ja liiga tuomitsee ne.

Kärpät puolestaan kiinnostunut oman maalin edustan kiekon siivoamisesta ensisijaisesti ja vastaavasti kiekon iskemisestä maaliin maalin edestä. Kärpät ei ole kiinnoastunut hässäkkään energian tuhlaamisesta, kun maalin edestä ollaan myöhässä. Vastaavasti tilanteet pelataan maalin edessä loppuun eikä itketä pikku naarmuista naamarissa tai kompastumisista mailaan tai johonkin muuhun.

Hyvä Ara jatketaan samaan malliin. Kenties saamme ensikaudelle 1 minuutin jäähyt. Jatkoajan kirjoituksessa viitattiin hyvin Jukka Jalosen ja Sheddenin kohtaamsieen viime kaudella. J. Jalosen Kerho perääntyi turhasta hässäkästä. Shedden muistaa viime kaudelta tuon asian, Jukka Jalonen muistaa tuolta kaudelta mestaruuden. Kärppiuen pelistä samalta kaudelta voisi todeta, että huomio kiinnitettiin liikasi Niklas Bäckströmiin ja Mika Pietilään kiekon maalinedestä siivoamisen sijasta. Kärpät muistaa kaudelta Bäckströmin loukkaantumisen.
 
Viimeksi muokattu:

mtmela

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Keltainen #27. Kajaanin Hokki.
Tepa kirjoitti:
Itsellä on tunnelma, että Jalonen vie nyt aravirtaa 100-0. Ara ja Pelicans on keskittynyt kaikken muuhun kuin olennaiseen. Pelicans on kiinnittänyt huomiota Kärppä-mailaan kompastumiseen, naaman hierontaan, hässäkän aiheuttamiseen ja ennenkaikkea tuomarilinjasta itkemiseen. Mikään näistä ei tuo maalia, joka kääntää sarjaa. Jalonen puolestaan on tehnyt peliliikut huomauttaen vahingoittamisista. Joonas Vihko juuri loukkaantui. Näistä hässäköistä ja tappeluista varmasti tulee porua ja liiga tuomitsee ne.

Kärpät puolestaan kiinnostunut oman maalin edustan kiekon siivoamisesta ensisijaisesti ja vastaavasti kiekon iskemisestä maaliin maalin edestä. Kärpät ei ole kiinnoastunut hässäkkään energian tuhlaamisesta, kun maalin edestä ollaan myöhässä. Vasttavasti tilanteet pelataan maalin edessä loppuun eikä itketä pikku naarmuista naamarissa tai kompastumisista mailaan tai johonkin muuhun.

Tämäpä se on aloittelijan ja voittajan ero. Keskitytään olennaiseen. Jotenkin helppo uskoa, että täällä niin (yli)hypetetty Aravirta häviää Jaloselle satanolla. Samaahan puhuttiin aikanaan Jortikastakin, että Jortikka vie mutta kuinkas kävikään. Tilannetta kuvaan se hässäkkä missä Helenius hieroo Bumea naamasta ja Bume vaan naureskelee tietäen kuka tätä showta oikeasti vie. Loistavaa osaamista jälleen kerran Kärpiltä.

Kärpät pelaa oikealla tavalla pakkopullan pois alta, ja sitten alkaa vääntö Tapparaa/Bluesia vastaan. Siinä taso nousee taas tarvittavan verran.
 

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tässä mennään kovasti tähän valmentamiseen. Mielestäni Suomessa hypetetään liikaa nimenomaan pelinaikaista valmentamista. Valmentajalla on pelin aikana melko vähän tehtävää. Mielestäni muutama Suomalainen valmentaja on huippu samaan oikeanlaisen "raivon" pelaamiseen. Niitä ovat Jortikka, Rautakorpi ja Tamminen. Tällä on merkitys pelamiseen ja se tuo tulosta erityisesti materiaalin ollessa ylivertainen.

Vastaavasti mielestäni tietyt valmentajat on mielestäni liigassa kuitenkin aivan omaa luokkaansa. Aravirta, Jukka Jalonen ja Kari Jalonen valmentaa joukkueensa vuodesta toiseen liigan kärkikahinoihin. Näiden valmentajien alaisuudessa mielestäni joukkueet kehittyvät ja menevät eteenpäin. Doug Shedden on myös omalta osaltaan saanut joukkuidensa purret kääntymään ja pelaajat kehittymään.

Playoffeja ajatelleen mielestäni valmentajat on jo osoittaneet peli tapansa toimivan. Pelit on tasaisia ja ratkevat usein nimeomaan yksilötasolla. Valmentajan erittäin hankala saada yksilöä pelaamaan paremmin tiettyihin otteluihin. Tietyllä tapaa tämä on tuon raivon saaminen pelaajiin. Toisaalta "raivo" käntyy myös helposti itseään vastaan. Yksi asia on sitten hermojen hallitseminen. Tämä hermojen hallinta näkyy erityisesti maalivahti pelissä. Useassa tapauksessa maalivahti tekee lopulta sen hyvän tai huonon valmentajan. Mielestäni esimerkkinä Mika Toivola on hyvä valmentaja. Hänen valmennuksessaan Ässissä ja nyt Lukossa moni pelaaja on mennyt huimasti eteenpäin ja pelannut huippukausia. Toivola on silti menestynyt vain yhdellä kaudella playoffeissa. Sille kaudelle hän on mielestäni saanut huippumaalivahdin. Samaisella kaudella Kari Jalonen menetti huippumaalivahdin.

Yhtälailla Hannu Jortikka voitti mestaruutensa huippumaalivahdilla. Hannu Aravirralla oli maalissa viimeisimmässä mestaruudessa Ari Sulander.

Harva joukkue voittaa lopulta mestaruutta muutamalla pelitapaansa. Enemmin joukkue jauhaa kaavamaisesti omaa peliään ja luottaa sen toimvuuteen. Esimerkkinä Kärppien ensimmäisessä mestaruudessa Kärppien pelaajat hoki tuttua mantraa luotetaan omaan systeemiin. Kun oma puolustus toimii on helppo hyökätä. Erot sitten muodotuvat varsin usein virheitä tai sitten yksilötasolla. Tarvitaan niitä huippuvahteja ja toisaalta pelaajia, jotka pystyy ratkaisemaan tiukassa paikassa. Kärpissä näen edelleen näitä huippuomianaisuuksia monessa pelaajassa. Viuhkolan syötöt, Laamasen ja Hyvösen kuti, Pyörälän maalin edusta pelaaminen, Janne Pesonen ja Bros parina haastaa vastustajan puolustuksen. Edelleen Kärppien 3-4 neloskentästä löytyy tiettyä ratkaisuvoimaa. Salhstedt-Loponen pari on ratkonut useita playoffeja. Normion playoff-maalimäärä on kova suhteessa runkosarjaan.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Tepa kirjoitti:
Itsellä on tunnelma, että Jalonen vie nyt Aravirtaa 100-0. Ara ja Pelicans on keskittynyt kaikken muuhun kuin olennaiseen.

Juuri näin. Jalosen kommentit maalivahtien ajelusta ja muusta ovat hyviä asioita, Kärppien estopelistä huomauttaminen huonoa. Hienoa logiikkaa! Ei ainakaan Kärppä-sydäntä puutu!

En tiedä kuka vie ja ketä, paitsi kentällä Kärpät vie Pelicansia. Parempi materiaali ja hyvä tehokkuus sekä maalivahtipeli. Milläköhän konstilla luulet, että Aravirta tuolla materiaalilla pystyisi Kärpät vielä paremmin haastamaan? Nyt on pelattu kaksi tasaista peliä, joista molemmat Pelicans olisi voinut hyvällä onnella voittaa. Onni täytyy toki ansaita ja Kärpät on molemmissa ollut parempi.

Järki käteen!

edit: Bume ei todellakaan naureskellut Lahdessa, kun Helenius kävi lähellä. Tästä on videolla todisteet. Ilme oli kyllä muuten näkemisen arvoinen.

edit 2: Tarkoitus ei ollut kuitenkaan Jalosta vähätellä, juuri oikein on pelisysteemin tähän sarjaan luonut, eikä Pelicansilla riitä rahkeet sen rikkomiseen. Vääristä asioista Aravirtaa on kuitenkin turha kritisoida.
 
Raúl kirjoitti:
Juuri näin. Jalosen kommentit maalivahtien ajelusta ja muusta ovat hyviä asioita, Kärppien estopelistä huomauttaminen huonoa. Hienoa logiikkaa! Ei ainakaan Kärppä-sydäntä puutu!

Taisi Tepa tarkoittaa sitä, että Aravirta keskittyy jopa yleisön arvostelemiseen ja kentällä taktisesti pelikaanit ovat jäljessä. Raporttien perusteella aika ajoin lahdessakin oli pelikaaneilla suuria vaikeuksia murtaa kärppien träppiä. Jos Jalonen olisi sanonut Aran kommentit niin tämä ketju olisi tukossa siitä, että Jalonen itkee.

Mutta se nyt ei ole mikään ihme, että Jalonen muistuttaa haastatteluissa maalivahdin koskemattomuudesta. Taitaa olla tuoreessa muistissa ykkösmolarin loukkaantuminen. Tarkki on toistaiseksi ollut hyvä eikä kukaan varmasti haluaisi lähteä koittamaan Suomalaisella.
 

Dvozak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Mä olen vähän ihmetellytkin, että miksei Karra Sihvonen ole vielä ajellut Tarkkia kunnolla?! No ehkä sekin vielä nähdään. Sitten ei tarvi Jalosenkaan enää pelätä.

Leikki leikkinä.
 

bunghole

Jäsen
Dvozak kirjoitti:
Mä olen vähän ihmetellytkin, että miksei Karra Sihvonen ole vielä ajellut Tarkkia kunnolla?! No ehkä sekin vielä nähdään. Sitten ei tarvi Jalosenkaan enää pelätä.

Leikki leikkinä.

Eihän Pelicans pääse edes Kärppien maalille...

Aravirralta ihme itkemistä molempien pelien jälkeen. Voi sitä huutoa ja haukkumista Jatkoajassa jos Jalonen olisi tuollaisia itkunpurkauksia päästänyt suustaan. Vaikka Kojo itkisikin niin ei ole enää edes pahin itkupilli tässä liigassa. Ara vie tittelin ja Shedden&J.Jalonen peesaavat hienosti Kojon kanssa. Myös kaatuilusta on leimattu nimenomaan Kärppiä vaikka tämä ottelusarja on osoittanut että osataan sitä muuallakin. Toista peliä en nähnyt mutta ensimmäisessä toinen joukkue kaatuili systemaattisesti aina kun maila tuli lähellekään jalkoja. Ja tämä joukkue ei ollut Kärpät. Myös ensimmäisen ottelun maaleista itkeminen oli Aralta typerää kun ei näköjään ollut edes tilanteita nähnyt. Ensimmäisessä toki otettiin miestä mutta kiviä voisi laittaa taskuun jos noin lähtee, tuollaisia tilanteita tulee joka matsissa. Brosin maalissa taas maila ei käynyt lähelläkään vaan Pakki itse kompuroi ja jalat lähtivät alta.

Kärpät kiittää, Ara pillittää!
 

Vinyl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aravirran kovuus
Itkemistä ja itkemistä. Kyllähän molemmat koutsit pelien jälkeen ovat sanaiset arkkunsa avanneet, mutta noi kuuluu mun mielestä peliin ihan normaalisti enkä mä oikeesti usko että noi jutut vaikuttaa mihinkään muuhun kun faneihin. Yritetään vähän vaikuttaa tuomareihin ja tuleviin peleihin, mutta jos jommankumman jengin peli menee siitä sekaisin että valmentajat mussuttaa pelin jälkeen jotain niin kumma on. En nähnyt ekaa peliä mutta kyllähän tuossa toisessa matsissa muutamat kaverit molemmista joukkueista tuntuivat olevan aika usein katollaan. Helge-Bume episodissa on kyllä aika oululaista väittää Bumen naureskelleen Samille. Onko Viuhkola muuten koskaan ennen saanut kahta kakkosta väkivaltaisuudesta.

Noi Jalosen aikalisät selvissä tilanteissa muutama kymmenen sekuntia ennen loppua on aika vittumaisia juttuja ja jos tollanen tulee viimesessä matsissa niin mun puolesta sinne kentälle voidaan laittaa kaikki halukkaat häiriköt ja vetää sitten vaikka se Tarkki kylmäks. Siinä tilanteessa ei Nokka saisi syyttää kun itseään.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Täähän on tää jatkoajan muotisana tämä itkeminen. Jos johonkin ei ole tyytyväinen, se on itkemistä. Ei siinä mitään, kukin jatkakoon valitsemallaan linjalla. Vaikka asiallisestikin huomauttaisi vääristä asioista, se on edelleen itkemistä. Oulun pelin jälkeen Aravirralta kieltämättä vähän ylimeneviä kommentteja yleisön huutelusta, mutta onhan näitä nyt liioiteltu ja reilusti täällä.

Mielestäni valmentajat ovat itkeneet varsin vähän tällä kaudella. Mälkiä tosin vähän siihen suuntaan heitti jo ennen kauden alkua tuomarilinjasta. Uramalla ja Heikkilällä oli sanasotaa, mutta ei tuotakaan nyt varsinaisesti itkemiseksi voi sanoa, mediapeliä enemmän.

Aivan sama, ei jaksa enää. Kahden pelin jälkeen ollaan kesälomilla, jos ei suuria muutoksia tapahdu, sen tietää kaikki. Itse peliin keskittyminen näissä kommenteissakin olisi aika ajoin suotavaa, vaikkei siitä taida paljoa ollakaan sanottavaa.
 

Dnada21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, HPK
Vinyl kirjoitti:
Noi Jalosen aikalisät selvissä tilanteissa muutama kymmenen sekuntia ennen loppua on aika vittumaisia juttuja ja jos tollanen tulee viimesessä matsissa niin mun puolesta sinne kentälle voidaan laittaa kaikki halukkaat häiriköt ja vetää sitten vaikka se Tarkki kylmäks. Siinä tilanteessa ei Nokka saisi syyttää kun itseään.

Hmmm, fiksua on tuossa vaiheessa pistää neloskenttä jäälle käskynä hakata kaikkea liikkuvaa ja pystyssä pysyvää? Näinhän Arajuuri näytti tekevän. Ei sen puoleen, niin minäkin valmentajana tekisin.
 

bunghole

Jäsen
Vinyl kirjoitti:
Noi Jalosen aikalisät selvissä tilanteissa muutama kymmenen sekuntia ennen loppua on aika vittumaisia juttuja ja jos tollanen tulee viimesessä matsissa niin mun puolesta sinne kentälle voidaan laittaa kaikki halukkaat häiriköt ja vetää sitten vaikka se Tarkki kylmäks. Siinä tilanteessa ei Nokka saisi syyttää kun itseään.

No haloo!!! Lahtelainen kiekkokulttuuri, missä pelaa?

Tätä logiikkaa en ole ikinä ymmärtänyt. Mitä vikaa on aikalisän ottamisessa? Jos peli on 2-0 niin onko se täysin selvä? Kärpät on tälläkin kaudella päästänyt vastustajan tuollaiselta takamatkalta viimeisellä minuutilla tasoihin ja jos vielä vastustajalla näyttää olevan jotain hampaankolossa niin onko väärin rauhoitella omaa miehistöä ja miettiä taktiikkaa viimeisiin aloituksiin? Turha on myllyjen takia menettää parhaita pelaajia kun vastustaja ei pärjää pelaamalla. Ennen viime kevättä kukaan ei edes olisi tajunnut olla vittuuntunut tuollaisesta, sitten tuli Shedden ja kun tuota jenkkimeininkiä ja änäriä ihannoidaan niin tottahan tuollainen on perseestä.

Ymmärtäisin vikinän jos peli olisi ollut 7-0 mutta kun ei ollut ja kaikki oli auki. Jos oikeasti toivoo huomattavasti paremman vastustajan maalivahdin telomista yhden otetun aikalisän takia niin kannattaisi tutkituttaa pää ja vaihtaa seurattavaa lajia jos noin koville ottaa yksi aikalisä. Pelicans ja Kärpät ovat kuitenkin täysin erilaisissa tilanteissa, Pelsut pääsivät säälistä jatkamaan kevättään kun taas Kärpät tähtää vain ja ainoastaan mestaruuteen. Pelicans on vain välivastus matkalla tavoitteeseen eikä pelaajia kannata uhrata muutaman puukäden takia. Tässä vaiheessa tyylistä viis kunhan voittoja tulee.

Raúl kirjoitti:
Täähän on tää jatkoajan muotisana tämä itkeminen. Jos johonkin ei ole tyytyväinen, se on itkemistä. Ei siinä mitään, kukin jatkakoon valitsemallaan linjalla. Vaikka asiallisestikin huomauttaisi vääristä asioista, se on edelleen itkemistä. Oulun pelin jälkeen Aravirralta kieltämättä vähän ylimeneviä kommentteja yleisön huutelusta, mutta onhan näitä nyt liioiteltu ja reilusti täällä.

Mielestäni valmentajat ovat itkeneet varsin vähän tällä kaudella. Mälkiä tosin vähän siihen suuntaan heitti jo ennen kauden alkua tuomarilinjasta. Uramalla ja Heikkilällä oli sanasotaa, mutta ei tuotakaan nyt varsinaisesti itkemiseksi voi sanoa, mediapeliä enemmän.

Aivan sama, ei jaksa enää. Kahden pelin jälkeen ollaan kesälomilla, jos ei suuria muutoksia tapahdu, sen tietää kaikki. Itse peliin keskittyminen näissä kommenteissakin olisi aika ajoin suotavaa, vaikkei siitä taida paljoa ollakaan sanottavaa.
Ehkä täällä puhutaan tuosta "itkemisestä" vain siksi että Jalosta ja Kärppiä on syytetty kyseisestä taiteenlajista jo muutaman kauden ajan. Jos Kojolla on asiaa tai kritisoitavaa niin se on aina "itkemistä" kuten vaikka se että hän on huolissaan maalivahtien koskemattomuudesta. Muiden valmentajien suusta se olisi ollut asiaa mutta Kojolta se on itkemistä. Nyt kun Ara itkee niin sitä vähätellään. Kumpi on mielestäsi olennaisempaa pelin kannalta, se että ajellaan maalivahtia päin vai se miten yleisö käyttäytyy? Ehkä Ara ja Pelicans sekosivat kun oululainen yleisö piti meteliä mihin ei olla Lahdessa viime vuosina totuttu.

Kaikenkaikkiaan, sitä saa mitä tilaa.

Jos Ara kuitenkin alentuisi niin alas että alkaisi vastustajan pelaajia tarkoituksellisesti noutamaan kun ei oma taito ja materiaali riitä niin ei pelastaisi enää vanhat mitalit ja meriitit sellaista paskaläjää. Luulen että Aralla on kuitenkin sen verran järkeä ja munaa ettei sellaiseen ryhdy vaikkakin otti nokkiinsa kun Kojo rauhoitti pelaajiaan pelin lopussa. Aralla on edelleen paljon ystäviä Oulussa ja suurin osa heistä tekemisissä Kärppien kanssa. En siis kovin helpolla usko että Ara tuollaista menisi tekemään.
 

MrDownhouse

Jäsen
Suosikkijoukkue
KJK & NasKi (R.I.P)
bunghole kirjoitti:
Tätä logiikkaa en ole ikinä ymmärtänyt. Mitä vikaa on aikalisän ottamisessa? Jos peli on 2-0 niin onko se täysin selvä? Kärpät on tälläkin kaudella päästänyt vastustajan tuollaiselta takamatkalta viimeisellä minuutilla tasoihin ja jos vielä vastustajalla näyttää olevan jotain hampaankolossa niin onko väärin rauhoitella omaa miehistöä ja miettiä taktiikkaa viimeisiin aloituksiin? Turha on myllyjen takia menettää parhaita pelaajia kun vastustaja ei pärjää pelaamalla. Ennen viime kevättä kukaan ei edes olisi tajunnut olla vittuuntunut tuollaisesta, sitten tuli Shedden ja kun tuota jenkkimeininkiä ja änäriä ihannoidaan niin tottahan tuollainen on perseestä.

Ymmärtäisin vikinän jos peli olisi ollut 7-0 mutta kun ei ollut ja kaikki oli auki.
Öhh..jos peli on 2-0 ja peliä jäljellä 13 sekuntia, niin eihän siinä ajassa nyt enää herranjumala tehtäis kahta maalia, vaikka kuinka olis mimmoset taktiikat ja taiat kehissä. Minuutti ehkä nyt vielä, 30 sekuntiakin ottelun ollessa avoinaista ja maalirikasta, mutta tässä tilanteessa itse näin ainakin tuossa kohtaa aikalisän vain ja ainoastaan 'ttuiluna suoraan päin Pelicansin naamaa.
 

Lare

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
sventur kirjoitti:
mutta tässä tilanteessa itse näin ainakin tuossa kohtaa aikalisän vain ja ainoastaan 'ttuiluna suoraan päin Pelicansin naamaa.

No hui! Entä sitten vaikka se olisikin vittuilua päin naamaa? Mitä se sitten on jos Helenius hieroo hanskalla Bumen naamaa tai Komarov & Sihvonen tekevät omia koiruuksia? Vastustajalta koitetaan viedä keskittyminen olennaiseen.

En väitä että aikalisä oli vittuilua, mutta en ymmärrä miksi tästä pitää niin iso poru nostaa.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree!
Pelissä saa ottaa yhden (1) aikalisän, kai sillä nyt saa tehdä mitä haluaa, varsinkin jos ottelun lopussa on mahdollisesti tiedossa nenänhierontaa! Kojo halusi varmasti rauhoitella tilannetta ja onnistui. Kauheaa.
 

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
Vittuilu ja vastustajan ajoittainen nöyryyttäminen kuuluu asiaan. Sille ehdoton peukku täältä.

Saadaampahan ainakin keskustelua muuten niin kauheaan HMV-paskaan kuin olla ja voi.
 

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Raúl kirjoitti:
Ei ainakaan Kärppä-sydäntä puutu!

En tiedä kuka vie ja ketä, paitsi kentällä Kärpät vie Pelicansia. Parempi materiaali ja hyvä tehokkuus sekä maalivahtipeli. Milläköhän konstilla luulet, että Aravirta tuolla materiaalilla pystyisi Kärpät vielä paremmin haastamaan? Nyt on pelattu kaksi tasaista peliä, joista molemmat Pelicans olisi voinut hyvällä onnella voittaa. Onni täytyy toki ansaita ja Kärpät on molemmissa ollut parempi.

Järki käteen!

Raúl kirjoitti:
Niemi on playoffeissa todistanut juuri niin paljon, kuin on pystynyt. Turussa nollapeli, Lahdessa yksi maali selän taakse. Mitä muuta voi vaatia?

Runkosarjassa ailahteluja tuli, mutta esimerkiksi tammikuussa Niemi oli sarjan todennäköisesti kuumin maalivahti. Nyt sama vire tuntuu löytyneen taas. 91,8 on joka tapauksessa ihan kelpo prosentti.

Tarkki on playoffeja ajatellen täysi kysymysmerkki. Runkosarja meni ailahdellen myös häneltä vahvemman joukkueen takana.

Jaahas
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
GT kirjoitti:
Vittuilu ja vastustajan ajoittainen nöyryyttäminen kuuluu asiaan. Sille ehdoton peukku täältä.

Saadaampahan ainakin keskustelua muuten niin kauheaan HMV-paskaan kuin olla ja voi.

Sama täältä. Mielestäni tuo näyttää sen, että onpas siinä Kojossakin vähän särmää. Pientä mutta laskelmoitua isännän otetta ja kyykytystä. Pannaan vastustaja kärsimään minuutin verran lisää varmaa tappiota kotiyleisön edessä.

Vastustajan vittuuntuminen ei jää siihen ottelun 13 viimeiseen sekuntiin, vaan kantaa pidemmällekin pelaajien ja Aran alitajunnassa. Tuon kolmentoista sekunnin aikana keksi Ara vittuilla median kautta minuutin jäähy -ajatuksellaan. Nyt hän ajattelee pääasiassa sitä, että tulipa sanottua hyvin. Hannu on vähän poissaoleva keskittyessään loppusarjan ajaksi myhäilyyn, mikä päättyy huomenissa.

Ja kaikki tämä vittuuntuminen ja mussutus pelaajien keskuudessa on pois peliin keskittymisestä ja homma kilisee Kärppien kirstuun. Toisaalta se voi myös sisuunnuttaa vastustajaa, mutta tässä sarjassa se ei näy maaleina vaan Pelsujen jäähyinä. Parempi vastustaja voisi kanavoida moisen myllytykseen Kärppien maalilla.

Se kyllä hieman arveluttaa, ajellaanko Tarkkia. Onneksi Tarkki on Heleniusta nopeampi luistelija.

Onneksi omat spekulaationi Tarkin varmuudesta ovat menneet päin mäntyä. No, se on tavallista minulle. Siksi vaikutankin useimmiten vapaan puolella. Ehkä se ensimmäisen pelin ja ensimmäisen erän tolppalaukaus räpylän yli oli Tarkin ailahdus. Hyvä ettei uponnut.

Niin ja kyllähän Kärppien valmentajilla on historiaa itkemisessä. Muistan, kun Juhani Tamminen itki Kärppien noustua liigaan huhtikuun yhdentenätoista päivänä vuonna 2000.

Tänään Kärpät lyö Pelsut Oulun Energia Areenassa Oiva Virran suojelevan kämmenen alla. Huomenna voi tsiigailla Canalilta, kun Etä-Kärpät syytää rantapalloja Isku Areenan jäälle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös