Pittsburgh Penguins 2019–2020

  • 285 570
  • 1 004

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Saa korjata jos olen väärässä, mutta oma kutina on se, että Crosby on tehnyt AINA paluun jälkeen maalin tai ainakin pisteitä. Eikä miehen otteissa näy mitään merkkiä pelaamattomuudesta. Päinvastoin. Kun yleensä pitkän pätkän huilanneilla menee tovi ennenkuin ovat taas ns formissaan

Crosby on nyt pelannut seitsemän paluuottelua kun on ollut loukkaantumisen vuoksi sivussa vähintään viiden ottelun ajan. Noista seitsemästä ottelusta saldona on tehot 6+8 eli kahden pisteen keskiarvolla mennään. Pisteitä kuudessa noista seitsemästä ottelusta, ja maaleja neljässä viidestä viimeisestä tuollaisesta ottelusta. Penguins voittanut kaikki kuusi runkosarjassa tapahtunutta paluuottelua noista (hävisivät sen 2013 playoff-paluuottelun Islandersia vastaan jossa Crosby teki kaksi maalia). Hyvin on kapteeni aina palkinnut kannattajien odotuksen paluuotteluissaan.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Crosby on nyt pelannut seitsemän paluuottelua kun on ollut loukkaantumisen vuoksi sivussa vähintään viiden ottelun ajan. Noista seitsemästä ottelusta saldona on tehot 6+8 eli kahden pisteen keskiarvolla mennään. Pisteitä kuudessa noista seitsemästä ottelusta, ja maaleja neljässä viidestä viimeisestä tuollaisesta ottelusta. Penguins voittanut kaikki kuusi runkosarjassa tapahtunutta paluuottelua noista (hävisivät sen 2013 playoff-paluuottelun Islandersia vastaan jossa Crosby teki kaksi maalia). Hyvin on kapteeni aina palkinnut kannattajien odotuksen paluuotteluissaan.
Juuri tämmöinen mielikuva jäänytkin ja hajulla näköjään olin.

Vaikka miehestä ollaan monta mieltä niin kyllähän tässä puhutaan kovasta ukkelista. Kapteeni isolla Klla ja tekee aina joukkueestaan ja kanssapelaajistaan parempia
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Pittsburghiläiset antoivatkin sankarilleen hienot chantit muistaakseni neljännen pisteen jälkeen. On se vaan kova kaveri. Jos ei ihan tyystin ohi mennyt selostuksesta niin Crosbyn vuoksi Mark Recchi joutui heräämään eilen aamulla aikaisin jäille, vaikka joukkue oli tullut myöhään illalla vieraskiertueelta.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Olihan se hienoa nähdä kapteeni takaisin askissa ja heti avausvaihdosta näki, että tulee pelaamaan kovan pelin ja niinhän se teki! Malkin pelasi taas mielettömän ottelun, vaikka nyt tietysti vähän varjoon jää tässä, mutta se syöttö Rustin maaliin oli ihan maaginen. Crosbyn passi Simonin maaliin menee samaan kategoriaan, mutta jos näistä kahdesta herkusta pitäisi toinen valita niin ehkä nippa nappa tuo Malkinin syöttö menisi omissa papereissani hienommaksi. Galchenyukin veto oli muuten myös ihan kiva.

Mikäs tässä on ollessa, joukkue hyvässä iskussa, kapteeni saatiin takaisin askiin ja voittoja tullut viime ajat kiitettävästi. Paha loppuviikko vielä edessä, Boston ei ole ikinä helppo varsinkaan TD Gardenissa ja välissä pitäisi vielä jotenkin syttyä Detroittia vastaan.

Yksi kovemman luokan laituri tuonne ja pakistoon joku Ristolainen/Manson niin näen mahdollisuudet pitkään kevääseen olemassa. Onhan ne toki nytkin, mutta tuo laituriosasto on mielestäni liian heiveröinen ja kun playoffeja aletaan vääntää keväällä isoja ja vahvoja joukkueita vastaan niin pakiston heiveröisyys arveluttaa hieman.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Olisivat kaatuneet edes hyvän esityksen jälkeen, mutta ei. Taas kun Bostoniin mentiin niin oli joka jätkällä lurahtanut housuun eikä edes lentävä lähtö peliin auttanut. Ylivoima kuvastaa ehkä parhaiten kuinka vaikeaa tuolla on näköjään pelata, yhtäkään syöttöä ei saada haltuun puhtaasti. Kauheaa katsottavaa. Bruinsin kovan prässin alta ei päästy mihinkään ja jos kiekko saatiinkin omissa haltuun ja peliä päästiin rakentamaan niin Bruinsin keskialueen sumpun läpi ei ollut mitään asiaa.

Järkyttävä peli, saa nähdä muuttaako kotikaukalo sunnuntaina mitenkään asiaa.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Ei pystynyt Penguins vieläkään Sullivanin alaisuudessa hakemaan voittoa Bostonista. Vaikea paikka pelata Penguinsille. Boston oli selkeästi parempi joukkue ottelussa ja vasta kolmannessa erässä kahden maalin takaa-ajoasemassa Penguins alkoi saamaan pidempiä hyökkäyksiä aikaiseksi. Liian vähän ja liian myöhään kuitenkin eikä Halakia pystytty ohittamaan sen Crosbyn ensimmäisessä vaihdossa häntä kohti laukoman lämärin jälkeen. Tai no menihän sinne lopussa yksi kiekko taakse mutta vihellyksen jälkeen vasta. Ylivoimapelaaminen oli tosiaan luokattoman heikkoa jälleen kerran ja jokaisella yv:llä Bruins sai alivoimalla paremmat maalintekopaikat. Vain Marchandin käsien jäätyminen läpiajossa piti Bruinsin poissa tulostaululta alivoimalla pelatessaan. Penguinsilla olisi sitten myös toisen erän loppuun ollut kahdella nollaa vastaan hyökkäys alivoimalla pelatessaan, mutta Rust ei pystynyt ohittamaan Halakia vedollaan eikä sitten perään Aston-Reesekään vaikka taisi saada kolme yritystä aikaiseksi maalinedustalta. Siitä erätauolle tasatilanteessa ja kolmannen erän kulku olisi ollut ihan eri näköistä, mutta turhahan tuolla on jossitella. Parempi joukkue voitti ja valitettavasti se ei ollut tällä kertaa Penguins.

Hörnqvistille plussaa yrityksestä herätellä joukkuetta toisessa erässä mutta eipä sekään paljoa auttanut sitten.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Marginaalitreidi kun Palve siirtyy Dallasin helteisiin ja ruotsalaispuolustaja John Nyberg tulee Pittsburghiin. Täytyy sanoa, että tämä treidi kelpaa enemmän kuin hyvin. Palve on ollut aivan umpisurkea AHL:n puolella, mutta takaisinpäin saadaan kuitenkin vasta 23-vuotias isokokoinen ruotsalaispuolustaja joka on mm. nuorempana pelannut pari oikein hyvää SHL-kautta keräten EHT-kokemusta siinä sivussa ja nyt kolmas kausi menossa AHL:n puolella. Homma ei ole lähtenyt pelittämään kuten joskus olisi voinut olettaa, mutta ei olisi ensimmäinen kerta kun nuori puolustaja löytäisi treidin avulla jotain uutta tekemiseensä. Palven pelaamiseen joskus NHL:ssä yhtään missään roolissa on hyvin vaikea uskoa, mutta Nybergin kohdalla voi jokin pieni sauma vielä ollakin. Sanoisin, että Pens sai juuri ilmaisen arvan itselleen. Vähän kuten Marino kesällä Edmontonista...
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Luen juuri Athleticin Scott Wheelerin artikkelia Penguinsin prospecteista (maksumuurin takana) ja tämä lainaus koskien Nathan Legarea pisti heti silmään:

Staff with the Drakkar told me they’re trying to get him to play like Brian Rust with more scoring touch, which has included an increased role on the penalty kill.

Drakkarin miesten kannattaa päivittää tietonsa ja odotuksensa elleivät meinaa hioa Legaresta jotain kahden pisteen per ottelu pelaajaa NHL:ään!

No ei mutta kyllähän sieltä kelpaisi mainiosti jos parin vuoden päästä sisään tulee nuorempi versio Bryan Rustista. Sillä välin Rust voi hyvin jatkaa tätä tämän kauden tahtiaan tehoilun suhteen. Toissa ottelussahan Rust iski jo uransa uuden yhden kauden maali- sekä piste-ennätyksen. 40 pistettä tuli täyteen ja seuraavan maalin myötä rikkoutuu 20 maalin rajapyykki.

-------

Tänään olisi sitten vuorossa vierasottelu Detroitissa ja toivon mukaan asenne on kunnossa ja sieltä käydään ottamassa ne pisteet. Samalla toivon mukaan siellä yksilöiden pistetilit karttuvat mukavasti eli runsaasti Penguins-maaleja odotuksissa.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Voitto ja kaksi pistettä mukaan Detroitista, mutta täysi iltapuhde piti niiden eteen tehdä. Ei tullut kaivattua maali-iloittelua vaan nihkeää oli maalinteko. Detroit ja Howard maalinsuulla pelasivat hyvin siellä eivätkä antaneet Penguinsin kävellä heidän ylitseen. Penguinsilta sellaista ihan hyvän tason pelaamista läpi illan, mutta ei lähimainkaan sitä parasta mitä joukkueella olisi tarjota. Ylivoima oli nyt kuitenkin ihan eri näköistä kuin edellisenä päivänä Bruinsia vastaan ja ratkaisi ottelun Penguinsille. Molemmat maalit ylivoimalla ja se ensimmäinen yv oli koko kahden minuutin ajan vakuuttavan näköistä pyöritystä hyökkäysalueella. Maalinsuulla Murraylta hyvä peli.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Maalipaikkoja oli kyllä riittämiin lyödä vaikka se viisi maalia, mutta ei vain meinannut millään uppoa. No, lopulta se tärkein eli voitto sieltä tuli. Terävyyttä maalipaikoissa tarvitaan kyllä huomattavasti enemmän huomenna Bruinsia vastaan ja ensi viikolla Flyersia vastaan. Boscon sanoin ihan hyvää pelaamista se kuitenkin oli, ei vain lähellekään sitä mihin tämä joukkue parhaimmillaan kykenee.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Unelias alku päiväotteluun Penguinsilta ja erityisesti Johnson/Murray-kaksikolta ja Bruinsille sen myötä kolme maalia eteen. Ensimmäisellä erätauolla Penguins tajusi että siellä on peli meneillään ja otti ottelun komentoonsa. Toinen erä täyttä Penguinsin dominointia ja Crosby näytti pelisilmäänsä pariin otteeseen tarjoamalla kavereille upeat maalintekopaikat joista eivät voineet erehtyä. Sitten kolmannen erän alkuun huonosti läpi illan viheltäneet tuomarit menivät Marchandin kyykyttelystä halpaan ja tarjosivat Bruinsille yv:tä, mutta onneksi ottelun alun toinen epäonnistujista eli Jack Johnson kävi pelastamassa iltansa laittamalla alivoimalla lämärillä kiekon Halakin taakse. Sen jälkeen Bruins näytti vaarallisuutensa, otti ottelun haltuunsa ja loi paljon paikkoja, mutta nyt oli Murrayn vuoro pelastaa iltansa ja piti Penguinsin pelissä mukana. Sitten Malkinilta lähes identtinen kiekon karvaus vastustajan maalin takana kuin Crosbyltä Penguinsin avausmaalissa ja upea tarjoilu takakulmalla vapaana olevalle Rustille, jolla oli helppo työ laittaa kiekko tyhjään maaliin Halakin ollessa ulkona tilanteesta maalin toisella kulmalla. Kun johto saatiin ensimmäistä kertaa ottelussa, ei Penguins sitten luovuttanut sitä takaisin. Malkinilta toki siinä viisi sekuntia ennen loppua typerä kiekonmenetys ja loi vielä yhden paikan Bruinsille, mutta onneksi eivät pystyneet käyttämään sitä hyväkseen ja hieno comeback-voitto kolmen maalin takaa varsinaisella peliajalla oli tosiasia!

Kuuma ja viihdyttävä ottelu kahden erinomaisen joukkueen välillä kaiken kaikkiaan näin päiväotteluksi.
 
Viimeksi muokattu:

mountainsnake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Jep, yleensä penguinsin päiväotteluissa (eikä oikein muidenkaan jengien) paljoa tapahdu, mutta nyt oli kyllä sähköä!

Upea nousu!
 

valkeaori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Olipa järkyttävä alku ottelulle, mutta jälkimmäiset 45 minuuttia Penguins pelasi kyllä miehekkäästi. Crosby on kyllä tullut takaisin todella taistelevalla ja fyysisellä ilmeellä. Tänäänkin taklasi ja paiski hommia jatkuvasti. Ilo katsella kapteenin tekemistä.

Malkinilta aivan hirveä hasardi vielä viimeisille sekunneille, ei voinut taas kotisohvalla muuta kuin päätään pyöritellä. Onneksi ei tuosta soinut omissa.

Kahun taisi tipahtaa jo toisen erän alussa pois ja Simon sitten kolmannen alussa. Toivottavasti ei kummallekaan mitään isompaa käynyt.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Kun johto saatiin ensimmäistä kertaa ottelussa, ei Penguins sitten luovuttanut sitä takaisin.
Penguinsin nousua kuvaa vielä hyvin Mäkisen esiin nostama fakta, että Bruins ei ollut hävinnyt otteluakaan varsinaisella tällä kaudella jota se oli johtanut kolmannen erän alkaessa. Jatkoilla oli muutamia tappioita tullut, mutta Penguins tosiaan ensimmäisenä voittivat heidät takaa-ajoasemasta varsinaisella. Hyvää joukkuetta vastaan tuollainen nousu vain alleviivaa tämän joukkueen hyvyyttä.

Henkistä kanttia puolestaan todistaa, että Marchandin temput olisivat voineet jonain toisena päivänä suistaa koko joukkueen raiteiltaan - ainakin ennen vanhaan. Tänään siihen vastattiin parhaalla mahdollisella tavalla. Kylmät viimeistelyt, kovat taklaukset ja mitä hienompi voitto.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Penguinsin nousua kuvaa vielä hyvin Mäkisen esiin nostama fakta, että Bruins ei ollut hävinnyt otteluakaan varsinaisella tällä kaudella jota se oli johtanut kolmannen erän alkaessa. Jatkoilla oli muutamia tappioita tullut, mutta Penguins tosiaan ensimmäisenä voittivat heidät takaa-ajoasemasta varsinaisella. Hyvää joukkuetta vastaan tuollainen nousu vain alleviivaa tämän joukkueen hyvyyttä.

Twitterissä puolestaan ensimmäisen erän aikana tuli vastaan tilasto jonka mukaan kaudesta 2010-11 lähtien Bruinsin saldona otteluista joita ovat johtaneet kolmella maalilla oli 200-1-6. Nyt siihen keskimmäiseen sarakkeeseen eli varsinaisella peliajalla kärsittyihin tappioihin tuli toinen merkintä sitten. Kuvastaa tuokin sitä kuinka vaikea tällaisia comeback-voittoja on tehdä varsinaisen peliajan puitteissa vuodesta toiseen laadukasta Bruinsin joukkuetta vastaan.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Kahun taisi tipahtaa jo toisen erän alussa pois ja Simon sitten kolmannen alussa. Toivottavasti ei kummallekaan mitään isompaa käynyt.

Simon taisi loukata kylkensä siinä toisen erän loppupuolella otettuaan hyökkäyssinisella vastaan taklauksen Wagnerilta (heti perään Crosby kävi lanaamassa Wagnerin nurin). Simon ainakin siinä piteli kylkeään ylös noustessaan ja ei tainnut vaihtoakaan pelata sen jälkeen. Kommentaattorien mukaan oli kolmannen erän alkuun tehnyt paluun penkille, mutta en nähnyt ottamassa yhtään vaihtoa siellä, ja erän kuluessa mainitsivat että oli palannut pukukoppiin sieltä penkiltä.

Kahunin tilanne puolestaan meni ohitse. Sullivanin mukaan Dominikit ovat tarkkailussa (Kahunilla ylävartalovamma, ja Simonilla alavartalovamma). Toivotaan kuitenkin että kumpikin selviää vammoistaan vähällä ja olisivat mahdollisimman pian pelikuntoisia.

Jos sitä vielä tuohon yhteen All-Stars taukoa edeltävään peliin tarvitsee nostella vahvistuksia Wilkes-Barresta niin miten olisi Anthony Angello? Aloitti kautensa hitaasti ja ensimmäisiin 20 peliin keräsi ainoastaan saldon 3+0. Sen jälkeen sitten kausi ottanut täyden käännöksen ja viimeisiin 22 peliin saldona tehot 12+9. Olisi ainakin yksi kuumimpia pelaajia viimeaikaiselta pelivireeltään sieltä. Kyllähän tuollainen iso poika (195cm/95kg) olisi Battle of Pennsylvaniaan ihan hyvä lisä sinne alempiin kenttiin.

Edit. Otti se Simon näköjään pari vaihtoa kolmannen erän alkuun kun tuli tilastot tarkistettua. Ei vaan osunut silmään pelin aikana siellä noiden vaihtojen aikana.
 
Viimeksi muokattu:

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Olipahan matsi ja nousu! Alku näytti todella huolestuttavalta, mutta onneksi se tekemisen meininki sieltä jostain löytyi toisin kuin viime päiväpelissä Floridaa vastaan (tai viime pelissä Bostonia vastaan). Mä diggaan Marchandista paljon silloin kun se ei pelaa omaa joukkuetta vastaan (koska se on semmoinen väriläiskä + helvetin hyvä pelaaja ja viihdyttävä), mutta silloin kun se pelaa niin huhhu miten ärsyttävä se osaakaan olla. Se kyykkäys Letangin edessä oli sitä paitsi semmoinen, että siinä olisi hyvin voinut sattua pahastikin jos Letang olisi lentänyt pahemmin pää edellä laitaa päin, onneksi nyt ei tapahtunut mitään. Pelikieltoa noista pitäisi jakaa ehdottomasti. Olisi kiva tietää, että mitä se Sullivan huusi siinä Marchandin toisen kyykkäyksen jälkeen tälle, omat huuliltalukutaidot eivät riitä mihinkään, "fucking rat" sieltä pääsi ilmoille vai? No joka tapauksessa oli oikeus ja kohtuus, että sen alivoiman aikana Johnson kävi painamassa tasoituksen ja lopulta vielä Rust iski voittomaalin Malkinin hienosta esityöstä. Malkin oli vähän unelias mielestäni tänään, yksi täysin dominoiva vaihto jolloin mm. McCann kilautti kiekon tolppaan tämän tarjoilusta, mutta muuten mielestäni vähän pelin ulkopuolella oli (pl. voittomaali). Crosby lopulta johdatti tuota takaa-ajoa minun silmääni, alun jälkeen väkevä peli taas kasiseiskalta (paitsi aloitusympyrässä oli vaikeuksissa). Toivottavasti Kahun ja Simon ovat kunnossa. Agozzinon tilalla näkisin mielelläni jonkun muun yrittämässä. Aston-Reese on ristiriitainen pelaaja, mielestäni tänään kiekonmenetyksiä oli vaikka kuinka paljon, mutta NHL:n sivuilla tuo lukema on pyöreä nolla. NHL:n nuo kiekonriistot/kiekonmenetykset kyllä kusevat kun Malkinille ei ole kiekonriistoa merkitty siitä voittomaalista, selvempää kiekonriistoa saa jo hakea.

Sarjataulukon suhteen tilanne on melko hyvä, Caps on neljän pisteen päässä joten ero on kuroutunut melko tavalla, mutta vaikea on nähdä, että ohi painettaisiin kuitenkaan sen verran vakuuttavaa on heidän pelaamisensa. Takana Isles on seitsemän pisteen päässä (pari matsia vähemmän pelanneena) ja puolestaan villikorttipaikalla olevat Columbus ja Philly ovat yhdeksän pisteen päässä. Siitä lähdetään, että tähdistöpeli-tauolle päästäisiin 11 pisteen erolla Phillyyn ja muutenkin loppukauden tavoite pitää olla kotietu avauskierrokselle.

Keskiviikon vastaisena yönä vielä Philly vieraissa, sitten onkin reilun viikon mittainen tauko ja vasta helmikuun puolella homma jatkuu ja taas Phillyä vastaan silloin puolestaan kotona ja sitten saman viikonlopun aikana Caps ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Kovia divisioonan sisäisiä rivalry-pelejä edessä siis roppakaupalla.
 

Crisby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins & Lahden Pelicans
Penguinsilla nyt 600 loppuunmyytyä ottelua putkeen, aika kova lukema! Vuodesta 07 alkaen, välissä kuitenkin ollut aika heikkojakin kausia. Olisi kiva tietää mitenkä muilla kestomenestyjillä, onko muuallakin samaa tasoa tuossa statistiikassa.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Dominik Simon selvisi säikähdyksellä edellisessä ottelussa saamastaan osumasta ja on pelikuntoisena tänään Flyersia vastaan. Toisella Dominikilla eli Kahunilla ei käynyt yhtä hyvä onni vaan sai aivotärähdyksen. Tulee siten olemaan epämääräisen ajan poissa otteluista, niin kauan kunnes oireet katoavat ja olo on taas normaali.

Justin Schultz puolestaan teki paluun harjoituksiin ilman rajoitteita ja saattaa olla pelikuntoisena jo tänään Flyersia vastaan. Jos ei vielä tänään niin vähintään sitten tauon jälkeisessä ensimmäisessä ottelussa.

Vielä yksi peli jäljellä ennen All-Stars taukoa ja sen myötä tulevaa yhdeksän päivän mittaista taukoa peleistä. Voitolla olisi mukava lähteä tauolle ja vielä mukavampaa se on aina hakea se voitto Philadelphiasta.
 

mountainsnake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Odotukset oli kovat yön otteluun, mutta piippuun jäi
Sama homma. Jotenkin alusta asti jäi fiilis, että tänään ei hyvä heilu, eikä heilunut. Kunnon painetta ei ihan liiemmin flyersmaalilla ollut

Unisen näköistä, poislukien Tanev!
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Oli tosiaan uninen peli Penguinsilta. Flyers puolusti hyvin läpi ottelun ja Penguinsin maalintekopaikat jäivät vähiin. Jarryn torjunnoilla siellä kuitenkin sinniteltiin ottelussa mukana pitkään. Malkinia ja Crosbyä peluutettiin tasaviisikoin nyt yhdessä sieltä toisen erän lopulta saakka eli enemmän kuin mitä muistan koskaan aiemmin Sullivanin aikana tapahtuneen. Vieläpä niin että Crosby pelasi enimmäkseen laiturina, jotain jota en muista koskaan aiemmin tapahtuneen. Muutaman paikan Crosby sai pelattua Rustille mutta ei ollut unelmakautta pelaavan Rustin viimeistely tänään terävää.

Tauko tulee joukkueelle hyvään paikkaan sillä tässä viimeaikoina siellä on ollut väsähtämistä näkyvissä ja otteet eivät ole joka pelissä olleet terävimmillän, kuten nyt Flyersia vastaan. Joukkue pääsee tauolle hyvässä tilanteessa sarjataulukon suhteen, kun edellä on ainoastaan viime kauden finalistit ja toissa kauden mestari. Eroa kärjessä olevaan Capitalsiin on neljä pistettä eli runkosarjavoitonkin kannalta ollaan iskuetäisyydellä. Nyt vaan lepoa sitten, sairastuvalta pelaajia takaisin ja terveellä miehistöllä (pl. Guentzel) sitten peliesitykset illasta toiseen sille huipputasolle kun palataan tauolta takaisin tositoimiin.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Jep, piippuun jäi. Flyers pelasi kyllä todella tarkkaan omassa päässä joten posit heille siitä, myös heidän alivoimansa oli todella hyvää, mutta kyllähän esim. Crosbyn ja Malkinin olisi hanakammin pitänyt laukoa kun paikat laukauksille tuli, nyt hierottiin hitaasti puolelta toiselle ja kun kaksi leftiä hieroo keskenään ylivomalla edes-takas kiekkoa niin hidastahan se on, varsinkin nyt oli. Omista ei päästy pois kuin roiskimalla, nopeat kontrolloidut hyökkäykset puuttuivat tyystin.

Joukkue on kuitenkin pääsääntöisesti pelannut viime ajat hyvin, mutta tähän väliin lepo tekee varmasti ihan hyvään. Levon jälkeen päästään mukavista asemista jatkamaan sarjataulukon kannalta joskin kovia ja tärkeitä pelejä on tiedossa eikä tappioputkiin ole varaa.

Kohta puolin voisi alkaa niitä vahvistuksiakin odottelemaan, ei tuosta Galchenyukin tekemisestä vain mitään tule niin ei muuta kuin kiertoon mies. Zucker/Kreider sisään olisi kiva lisä vahvistamaan tuota vasenlaitaosastoa. Milloin sairastuvalta olisivat tulossa Bjugstad ja Dumoulin? Schultz kaiken järjen mukaan on ainakin valmis heti tauon jälkeen hyppäämään peleihin mukaan.

Agozzinon peluuttamista en ymmärrä, miksi ei kokeilisi jotain toista pelaajaa hänen tilallaan?
 

ippe94

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, NHL, Ilves
NHL-analyytikko Mike Kelly kertoo NHL Networkin videolla Penguinsin puolustuksen kehityksestä. Penguins on antanut vastustajalle vähiten maalipaikkoja suorista hyökkäyksistä, kierrätyksestä, päästänyt toiseksi vähiten laukauksia maalin edustalta ja on antanut vastustajilleen kuudenneksi vähiten laukauksia koko NHL:lässä.

Penguinsia seuranneet muistavat, että varsinkin viime kaudella joukkue antoi vastustajallilleen valtavan määrän maalipaikkoja suorista hyökkäyksistä ja vastustajat pääsivät murheellisen usein hyökkäämään ylivoimalla Penguinsin maalia kohti. Tämä korostui ehkä selviten playoffien ekalla kierroksella, kun Islanders vei suorista hyökkäyksistä tulleet maalipaikat nimiinsä 27-17, suorista hyökkäyksistä tulleet maalit 4-0 ja koko playoff-sarjan samoin numeroin.

Mike Kellyn mukaan Sullivan joukkueineen on onnistunut kääntämään selkeimmäin heikkoutensa vahvuudeksi vahvan siniviivan puolustamisen johdosta, ja Penguins onkin ainoa joukkue NHL:lässä, joka estää yli puolet vastustajan siniviivan ylitys yrityksistä.

Hieno parannus Penguinsilta lyhyessä ajassa!

Linkki vie NHL Networkin twitteriin.



 

Crisby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins & Lahden Pelicans
Petterson kiinnitetty 5 vuoden pahvilla ensi kaudesta alkaen. Sopparille arvoa tuli 4 miljoonaa ja risat päälle. Tykkään!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös