Pittsburgh Penguins 2019–2020

  • 285 587
  • 1 004

mountainsnake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Upea taistelu, ja herran jestas; Tristan Jarry! Tuo Barrasson pelinumerolla operoiva maalivahti talentti on nyt realisoinut potentiaalinsa parissa matsissa pelaamalla pari nollapeliä putkeen kahdessa peräkkäisessä startissa!

Muutenkin hyvä kurinalainen peli, joskin ylivoima oli oksennusta, vaikka malkin tolpassa käyttikin. Schultzin takaränni veto liian pienestä kulmasta taas niin itseään. Ampuisi sitten edes jäissä takapatjaan, koska 5vs3 yyveessä kyllä jatkokiekoille pitäisi omia riittää, jos pelaajat yhtään "zonessa".

Malkinilta hyvä ottelu, ja jopa aloituksia tarttui tiettyyn pisteeseen saakka, vaikka loppua kohti taisi pakkaselle taipua. 2min peliä jäljellä, oman pään aloitus, kaveri maalin perässä ja tyhjä maali: Geno pilkkimään ympyrään, otti aikansa ja siirteli vielä laituria ja pakkia siinä ees-taas :D Hienoja johtajuden merkkejä, selvästi halusi näyttää kapelimestarin paikan ja kyvyn hoitaa tärkeän oman pään aloituksen Sidin ollessa sivussa (vaikka tuon aloituksen sitten 100-0 häviskin). Pieniä, mutta tärkeitä signaaleja Genon preesenssistä ottelussa!

Jarry Jarry Jarry!
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Hieno voitto Penguinsilta tiiviisti molempien joukkueiden osalta pelatusta vähämaalisesta ottelusta. Jarrylle toinen nollapeli putkeen ja oli jälleen voiton takuumiehenä siellä. On löytänyt erinomaisen torjuntavireen maalinsuulla ja etenkin kolmannessa erässä alivoimalla se patjatorjunta Kellerin avopaikkaan oli aivan huikea suoritus.

Kesselille ansaittu videotribuutti ja kotiyleisön antama standing ovation siellä ensimmäisellä mainoskatkolla. Pelasi muutoinkin erittäin vahvan ottelun ja sai lukuisia vaarallisia tilanteita aikaiseksi. Penguinsin kannalta onneksi viimeistely ei kuitenkaan onnistunut ja Jarry maalinsuulla torjui Kesselin yritykset. Kaksi ensimmäistä erää Kessel oli siellä paras kenttäpelaaja, kolmannessa erässä Malkin sitten otti isomman roolin (hieman onnekkaan maalinsa lisäksi Genolta erittäin vahvaa pelaamista molempiin suuntiin siellä).

Murray palannee tänään maalinsuulle Detroitia vastaan kun kyseessä b2b-ottelu ja toivottavasti Jarryn esitykset ovat inspiroineet Murrayta ja löytää sen oman erinomaisen torjuntavireensä myös.
 

Kaspar11

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Pittsburgh Penguins
Jarry tarjoaa joukkueelle juuri sitä mitä tarvitaan, voittavaa maalivahtipeliä. Silloin kun peli ailahtelee kuten Columbusta ja St.louisia vastaan ja tärkeitä pelaajia loukkaantuneina niin maalivahti voittaa otteluita. Kuuma veska luukulle vaan vaikka b2b.
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Hieno voitto ja Jarrylle toinen nollapeli putkeen. Pelaa kyllä aivan uskomattoman hyvin tällä hetkellä ja pelin jälkeisestä haastattelusta paistoi kyllä kova itseluottamus. Ehkä Murray saa tänään mahdollisuuden, mutta Jarry on tällä hetkellä selkeä ykkönen.

Noin muutoin vähän väsynyt peli. Toki molemmat pelasi tiiviisti, mutta parempaakin on nähty Pensiltä.

Gally taitaa olla tyhjä arpa, syytä olisi treidata. Vielä kun saa ainakin kassillisen kiekkoja kaverista.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Gally taitaa olla tyhjä arpa, syytä olisi treidata. Vielä kun saa ainakin kassillisen kiekkoja kaverista.

Vähän on tahmeaa, mutta toisaalta en kyllä ymmärrä tuota viime yön 5-3 ylivoimaa johon miestä ei laitettu. Oli ihan järjetöntä laittaa viivaan kaksi rightin kaveria Schultz-Letang ja nämä ovat just niitä tilanteita jolloin Galchenyukia tulisi peluuttaa ja antaa mahdollisuus onnistua.

Nyt näyttää siltä, että on Pensin onni kun miehen sopimus on vain vuoden mittainen. Mitähän kaikkea kivaa se Hallin hankkiminen New Jerseystä voisi maksaa?
 

LemMy

Jäsen
Vähän on tahmeaa, mutta toisaalta en kyllä ymmärrä tuota viime yön 5-3 ylivoimaa johon miestä ei laitettu. Oli ihan järjetöntä laittaa viivaan kaksi rightin kaveria Schultz-Letang ja nämä ovat just niitä tilanteita jolloin Galchenyukia tulisi peluuttaa ja antaa mahdollisuus onnistua.

Nyt näyttää siltä, että on Pensin onni kun miehen sopimus on vain vuoden mittainen. Mitähän kaikkea kivaa se Hallin hankkiminen New Jerseystä voisi maksaa?

Murray, Gally ja 2nd?
 

Wild-Chester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Ehkä on vielä syytä pitää housut jalassa minkään Murrayn kaupittelun suhteen. Murray ja Jarry olevat kumpainenkin RFA ensikesänä. Jarryn lisääntyvä vastuu käytännössä laskee koko ajan Murrayn seuraavan sopimuksen arvoa (toki samalla hieman nostaen Jarryn caphittiä). Jos Jarryn kehityskäyrä jatkuu samanlaisena, niin Penguinsilla on jälleen yhtä loistava tilanne kuin Fleuryn kanssa, eli kaksi ykköstason veskaa kesään -21 asti. Erittäin tärkeää ensikesän sopimusten kannalta on se, että kumpikaan vahdeista ei saa NMC-pykälää, jotta päätös siitä kummalla maalivahdilla jatketaan voidaan tehdä kun expansion draft koittaa. Tokihan se mahdollistaa myös jomman kumman kauppaamisen, paras tilanne olisi tietysti se ettei kummastakaan tarvitsisi ilmaiseksi luopua.
 
Viimeksi muokattu:

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Meinasivat pojat puppeloida varman voiton loppupuolella, mutta kestivät kuin kestivätkin punasiipien loppurutistuksen. Malkinilta dominoiva peli, vaikka toisaalta viimeisellä minuutilla menetti kiekon oman sinisen päällä vaarallisesti ja kotijoukkue sai vielä tämän myötä mahdollisuuden tasoittaa pelin.

Tämä peli pitikin voittaa, mutta ei siitä lopulta helppoa itselle tehty. Kolmas maali meni turhan helposti Murraylle, muuten ihan hyvää tekemistä.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Ei tosiaan helpoksi tehty peliä lopussa ja ei nyt muutoinkaan mikään erityisen hyvä peli Penguinsilta. Voitto irtosi kuitenkin Malkinin ja Guentzelin johdolla. Red Wingsin olisi pitänyt mielestäni haastaa Penguinsin avausmaali kun Malkin tökkäsi Bernierin patjoja hieman ja ehkä sillä aiheutti kiekon lirumisen sisään. Sellainen 'fifty-fifty' tilanne joka olisi tarkistuksen jälkeen voinut kääntyä myös Red Wingsin eduksi. Mutta Penguinsin kannalta hyvä etteivät haastaneet ja sieltä tuli se helpottava avausmaali Penguinsille. Pelistä ei nyt muutoin mitään hienouksia löytynyt mutta tärkeintä on että tällaisesta pelistä tuli kaksi pistettä mukaan.
 
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Peliitat
Kolmas voitto putkeen, ja sama se miten ne pisteet tulee kun tilanne loukkaantumisten ja divisioonan suhteen on mikä on. Murraylta ihan ok peli, kahta ekaa ei olisi ottanut kiinni edes Hasek ja muutenkin syyttävä sormi osoittaa ennemmin AV:n ja Galchenyukin suuntaan.

Nyt olisi tärkeää jatkaa voittojen louhimista, joulukuun otteluohjelma on ennakkoon suhteellisen suotuisa ja vuodenvaihteen tienoilla voi varmaan alkaa odottelemaan jo Crosbya takaisin kokoonpanoon.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Athleticissa taisi olla artikkeli, että Malkinin uran pistekeskiarvo Crosbyn poissaollessa on nyt 1.35p. Tämän kertainen poissaolo on kuitenkin virittänyt venäläisen vielä sitäkin kovempaan iskuun; 13 peliä #87n poissaollessa on tuonut Genolle pisteitä 6+14=20, eli 1.54 PPG. Heikon viime kauden jälkeen ja Sullivanin kesäisen keskustelun tiimoilta povattiinkin yhteen ääneen venäläisen tykittävän rajusti tähän kauteen. Alkuun tuli se loukkaantuminen, joka aiheutti harmaita hiuksia, mutta ei lopulta näyttänyt aiheuttavan muuta kuin hidasteita hänen dominoinnilleen.

Mutta mikä tärkeämpää Malkin on pelannut kokonaisvaltaisempaa peliä kuin häneltä on totuttu näkemään. Se isoin asia joka viime kaudessa mätti oli nimenomaan löysä pelaaminen omaan suuntaan. Sitä petraamalla hän on saanut aikaan enemmän hyökkäyspäässäkin. Ihan silmiinpistävä ero näkyy aloitustilastoissa. Tällä kaudella Malkin on raapinut niistä voittoja 53,65%! tahdilla.

Viime yön maali oli 399. joten toivotaan, että heti seuraavassa pelissä menee merkkipaalu rikki. Ei jää suotta kummittelemaan. Guentzelinkin pitää kiristää tahtiaan jos aikoo päihittää Malkinin Penguins-pörssissä, Geno tulee perässä täydellä kaasulla. Eroa on enää viisi pistettä Jaken hyväksi, vaikka viime yöltä ero ei kutistunutkaan kummankin pelatessa hyvin. Crosby tuskin saanee kaksikkoa enää kiinni jos pysyvät vaan terveinä.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Red Wingsin olisi pitänyt mielestäni haastaa Penguinsin avausmaali kun Malkin tökkäsi Bernierin patjoja hieman ja ehkä sillä aiheutti kiekon lirumisen sisään. Sellainen 'fifty-fifty' tilanne joka olisi tarkistuksen jälkeen voinut kääntyä myös Red Wingsin eduksi. Mutta Penguinsin kannalta hyvä etteivät haastaneet ja sieltä tuli se helpottava avausmaali Penguinsille.

Toisaalta mielestäni kiekko oli jo maalissa/maaliviivan päällä lirumassa maaliin kun Malkin tuli mailoineen tilanteeseen. En itse olisi nähny tilanteessa mitään syytä hylkyyn, mutta ainahan nuo tuntuvat olevan vähän tulkinnanalaisia juttuja joten komppaan kyllä, että haasto olisi voinut olla ihan paikallaan. Hyvä tosiaan kun eivät kuitenkaan haastaneet.

Ihan silmiinpistävä ero näkyy aloitustilastoissa. Tällä kaudella Malkin on raapinut niistä voittoja 53,65%! tahdilla.

Ellen ihan väärin kuullut niin Red Wingsien selostajat sanoivat Malkinin aloittaneen edelliset kymmenen ottelua noin 65% varmuudella. Se alkaa olemaan jo melko hurjaa kun miettii millainen aloittaja Malkin on aiemmin urallaan ollut ja kymmenen peliä alkaa jo olemaan jonkinnäköinen otanta edes.

Mitä tulee Galchenyukiin niin huhut kertovatkin jo, että mies olisi Pensin tradeblockissa. Eihän Galchenyukin ja Pensin liitto missään nimessä ole hyvin käyntiin lähtenyt, mutta kuulostaa mielestäni kuitenkin vähän hätiköidyltä lähteä jo nyt hakemaan treidiä. Ihmettelen myös miksi Galchenyuk ei ole viime peleissä saanut ylivoimalla pelata, näen kaikesta huolimatta miehellä potentiaalia olla edes ylivoimalla tehokas, mutta nyt siihen ei anneta mahdollisuutta. Samaan aikaan siellä ylivoimalla häärää esim. Schultz jonka tekemisestä ei tule yhtään mitään (toisaalta tälläkin nyt loukki alla, mutta ei se ennen loukkiakaan kovin hääviä ollut).
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Ihmettelen myös miksi Galchenyuk ei ole viime peleissä saanut ylivoimalla pelata, näen kaikesta huolimatta miehellä potentiaalia olla edes ylivoimalla tehokas, mutta nyt siihen ei anneta mahdollisuutta. Samaan aikaan siellä ylivoimalla häärää esim. Schultz jonka tekemisestä ei tule yhtään mitään (toisaalta tälläkin nyt loukki alla, mutta ei se ennen loukkiakaan kovin hääviä ollut).

Galchenyuk oli Bluesia vastaan keskiviikkona ykkösylivoimassa mutta tunaroi omalla tekemisellään täysin sen yhden ylivoiman ja sen jälkeen sitten hänet pudotettiinkin kokonaan ylivoimaviisikoista pois. Eli ihan omaa syytään ei pelaa tällä hetkellä ylivoimalla. Siellä oli tarjolla sitä vastuuta mutta jossain vaiheessa pelaajankin pitää alkaa kiittää valmennusta niistä mahdollisuuksista jotta niitä tulee jatkossakin. Nyt valmennus sai kiitokseksi vain yhden ylivoiman tuhlaamisen ja ihan ansaitusti sen jälkeen muut pelaajat saaneet ylivoimalla vastuuta.

Galchenyuk ei viime yönä myöskään nostanut osakkeitaan ottamalla ottelun avausjäähyn ihan turhaan ja siitä Red Wings sai sitten avausmaalin. Sen jälkeen sitten heikolla pelaamiselle edesauttoi sitä yhtä (ja taisi olla samalla ottelun ainoa) 2v1 ylivoimahyökkäyksen syntymistä Detroitille. Ei se noilla peliesityksillä yhtään lisää vastuuta ansainnut. Kovin on vaikeaa tuo pelaaminen tällä hetkellä eikä kumpikaan noista maaleista saanut tuotua hänen pelaamiseen mitään kaivattua helpotusta. Olisihan se hienoa nähdä hänen onnistuvan Penguinsin riveissä mutta vaikuttaa ettei Brassardin tavoin vaan jostain syystä sopeudu joukkueeseen ja saa itsestään sitä parasta irti Pittsburghissa.
 

Teloch

Jäsen
Rutherfordin kommenti The Athleticille kertoo paljon Chuckyn tämän hetken tilanteesta : "The fact of the matter is, when we're totally healthy, he's going to have to work very hard just to get in the top 12."
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
@Bosco, mahdollisuuksia on tullut varsinkin kauden alussa, mutta mun mielestäni nyt Sullivan kumppaneineen käytännössä "lyö lyötyä" sen sijaan, että sieltä yritettäisiin kaivaa se potentiaali esiin. Tuosta jäähystä sen verran, että siinä oli Galchenyukilta semmoista yliyrittämistä, niska kyyryssä kaveri painoi kiekon perään ja kun vastapuolen pelaaja luisteli tarkoituksella siihen eteen niin Galchenyuk sitten yritti väkisin vain repiä itsensä ohi estelyistä huolimatta kun olisi pitänyt malttaa tilanteessa. Yhtä hyvin tuosta olisi voinut viheltää kotijoukkueen pelaajalle estämisestä jäähyn nähdäkseni.

On niitä ylivoimia pupeltaneet ajan saatossa vähän jokainen, Kessel viime kaudella vaikka kuinka monta, mutta ei tätäkään heti pois heivattu.

En ollut tyytyväinen Kesselin treidaamiseen enkä vastineeseen (varsinkaan nyt), mutta toisaalta en kyllä näe tuota peluutustakaan nyt kovin optimaalisena jotta Galchenyukista saataisiin hyvä joukkueen jäsen Pensille. Itse laittaisin miestä rohkeasti ylivoimalla kentälle missä hänen vahvuutensakin on.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Galchenyuk lienee treiditavaraa. Historia vaikkapa Perronin ja Brassardin kanssa osoittaa, että ei kannata turhaan roikottaa mukana jos ei ole merkkejäkään sopeutumisesta - varsinkin kun kaveri on tulevalla kaudella UFA. Tietysti noilla esimerkin kavereilla tuli vyölle pikkusen enemmän pelejä kuin Galchenyukilla Penguinsissa, mutta kun ne ovat kumpikin niin tuoreesta lähihistoriasta esimerkkejä niin voi sytytyslanka olla tällä kertaa lyhyempi. Bjugstadiinhan pätee ihan samat sanat kuin Galchenyukiin. Nuoret joukkueen AHL-nostot ajavat näitä kavereita parhaillaan ulos joukkueesta.

Muutamassakin eri lähteessä on spekuloitu Penguinsin mahdollisuutta Taylor Halliin. Teoriassahan se on mahdollista, mutta maksaisi varmaan esimerkiksi Marinon ja aivan ehdottomasti ykköskierroksen varauksen ja siltikin olisi epävarmaa Sheron treidaaminen samaan divisioonaan. Ollaanko sellaisia valmiita maksamaan? Pitäisin todella epätodennäköisenä etteikö Taylor Hall voisi suostua Penguinsiin jatkosopimusta tekemään kun on kertonut haluavansa pelata joukkueessa jolla on mahdollisuus kilpailla keväälläkin. Schultzilla on myös sanansa sanottavana tässä sopassa. Riippuen mihin haarukkaan hänen tuleva sopimuksensa asettuu, vaikka hänen kohdallaan Rutherford on antanut paljonkin luottamuslauseita. Onhan hän myös Rutherfordin Penguins uran parhaista hankinnoistakin. Mutta edelleen teoriassa hän voisi olla yksi treidipalanen jos Hall ylipäätään haluttaisiin naarata Penguinsiin. Rutherfordin ollessa vetovastuussa pitäisin epätodennäköisenä etteikö renkaita potkittaisi ainakin kokeeksi.
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Viime yön pelistä tuli katseltua noin puolet ja Pens johti vielä 1-0, kun lopetin katsomisen. Jarry piti kyllä Pensiä mukana tuossa pelissä ja jotenkin eilen ei oikein onnistunut mikään. Pitkiä pyörityksiä ei saatu juuri ollenkaan ja vaarallisimmat paikat tuli Pensin päätyyn ekan 30 minuutin aikana, jotka Jarry hoiti tyylikkäästi.

Oikeaan aikaan lopetin katsomisen, kun Montreal tullut lähes heti tasoihin ja sitten mennyt ansaitusti (?) ohi. Montrealin ensimmäinen maali menee täysin alivoiman piikkiin. Erittäin huolimatonta pelaamista ja sitten olikin kaksi Montrealin pelaajaa vastakkain Jarryn kanssa. Tanevin olisi pitänyt pystyä purkamaan tuo tilanne, mutta valitettavasti kädet jäätyivät ja kiekko pomppi liikaa. Toinen maali sitten menee täysin Letangin piikkiin ja siinä Armia kyllä nöyryyttää laiskaa Letangia. Sama mies on kentällä, kun Montreal tekee kolmannen maalin. Toki Jarry ylipelaa tuossa tilanteessa ja tuota maalia ei olisi saanut päästää.

Noesen on pelannut nyt neljä peliä ja en ainakaan itse keksi yhtäkään järkevää syytä, että miksi häntä peluutetaan. Ei tuo kentälle juuri mitään, vähän kuin Aston-Reese. Farmista löytyisi vähän nopeampaa pelaajaa, kuten esimerkiksi Adam Johnson ja neloskentässä pelaa muuan Galchenuyk. Jälkimmäinen joutunut Sullivan koirankoppiin kun tehoja ei ole tullut ja samaan aikaan rajatonta luottamusta nauttiva Aston-Reese saa joka ilta yllättävän paljon peliaikaa.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Reilun erän Pens pelasi kyllä hyvin ja Jarrylla ei ollut ollenkaan pahoja tilanteita, mutta jossain vaiheessa toista erää Montreal otti pelin hallintaansa kyllä melko täysin, ainoastaan Malkinin ketju pystyi tekemään jotain muutakin kuin pyörimään omissa. Ei saisi näitä pelejä kyllä hävitä, ollaan tukalassa tilanteessa sarjatalukon kannalta ja materiaali lyö vastaan pahasti kun Galchenyuk ei olekaan sitä mitä JR luuli tämän olevan (ja toki nelosketjusta on melko vaikea niitä onnistumisia saada). Letang koomaili Habsin toisessa maalissa täysin ja samoin Jarry puolestaan kolmannessa maalissa myi itsensä helpolla, Weberiltä toki hieno suoritus ei siinä mitään. Jäähyjä ei paljon jaettukaan pelissä (yhdet molemmille), mutta onhan toi meidän ylivoima ihan karseaa paskaa ollut koko kauden ajan (Kesselin poissaolo). Habs tietysti teki ainokaisestaan maalin.

Just nyt näyttää siltä, että playoffeihin ei ole mitään asiaa tuolla joukkueella ja näillä loukkaantumisilla. Onneksi asiat tuppaavat muuttumaan nopeasti suuntaan jos toiseen ja jokin kunnon voittoputki tekisi terää tähän väliin.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Viime yön pelistä on kerrottu tuossa yllä jo kaikki oleellinen. Ensimmäisessä erässä kohtalaista pelaamista Penguinsilta ja Canadiens ei hirveästi laadukkaita maalintekopaikkoja saanut aikaiseksi. Toki Penguinsilta ne myös puuttuivat pitkälti sitä yhtä lukuunottamatta josta maalinsa tekivät. Kuitenkin voi sanoa sellaiseksi kohtuuhyväksi tarkaksi pelaamiseksi kotijoukkueen osalta. Toisessa erässä sitten Habs otti kuitenkin pelin haltuunsa ja tosiaan kiekko pomppi tuossa alivoimalla epäonnekkaasti Penguinsin kannalta ja Habs pääsi rikkomaan Jarryn nollapelin. Tuohon saakka erinomaista pelaamista Jarryltä. Sitten Letangin koomailu maksoi ja erän loppuun vielä Jarryltä heikko pelaaminen lahjoitti Canadiensille kahden maalin johdon. Sen jälkeen kolmas erä menikin pikakelauksella läpi ja ei siellä näkynyt kunnon takaa-ajoyritystä.

Viime aikoina pelillinen taso päässyt notkahtelemaan muutamaan otteeseen ja loukkaantumissuma alkanut saavuttaa siten joukkuetta, mutta muutoin edelleen pääsääntöisesti vahvaa pelaamista ollut Penguinsilta läpi kauden. Joukkueen asema sarjataulukossa on tällä hetkellä ihan kohtalaisen hyvä (neljän pisteen etumatka playoff-viivaan), ja kunhan tuosta loukkaantumiset hieman hellittäisivät otettaan ja erityisesti Crosby saadaan sieltä takaisin niin joukkueelta voi odottaa erittäin vahvaa kauden toista puoliskoa. Kyllä näillä peliesityksillä playoffeihin mennään.
 

valkeaori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Kyllä joukkueen otteet ovat sellaisia, että pudotuspelit ovat aivan selviö tällä menolla. Itse näen tuon ailahtelevaisuuden johtuvan ensisijaisesti valtavasta määrästä kärkipelaajien loukkaantumisia ja siltikin otteet ovat olleet pelillisesti koko ajan hyviä. Crosbyn voi odottaa tulevan takaisin kehiin joulun jälkeen ja kuten tuossa yllä mainittiin, niin kapteenilta voi odottaa todella vahvaa kauden loppupuoliskoa. Terve Crosby jo yksinään raahaa Penguinsin pudotuspeleihin ja nyt kun Malkinkin on ollut hyvällä pelipäällä löydettyään hyvin hänen peliään täydentävät ketjukaverit Guentzelin ja Rustin, niin näen kyllä pudotuspelit aivan varmana.

Kunhan Crosby palaa, niin itse toivoisin kyllä Guentzelin jatkavan Malkinin laidalla. Malkin tarvitsee juurikin Guentzelin ja Rustin kaltaiset hyvin puolustavat laiturit, sillä aiempina vuosina etenkin Kesselin kanssa meno oli omassa päässä välillä aivan järkyttävää seurattavaa. Crosbylle sitten laidoille esimerkiksi Hörnqvistiä ja Galchenyukia, jos jälkimmäinen vielä seurassa parin viikon päästä on.

Pakko vielä kehua erikseen Jake Guentzeliä, joka on Crosbyn loukkaantumisen jälkeen äitynyt hurjaan vireeseen. Hän ei kyllä todellakaan ole ainoastaan Crosbyn tai tällä hetkellä Malkinin erinomaisuuden sivutuote, vaan nimenomaan nuo molemmat sentteritähdet hyötyvät valtavasti Guentzelin taidoista. Vaikuttaa myös siltä, että Guentzel on sellainen laituri, jonka kanssa on helppoa pelata ja löytää yhteinen sävel, toisin kuin esimerkiksi Kesselin tai nykyisen vaikkapa Galchenyukin kanssa.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Jarry piti muuten maalinsa puhtaana 177:15 minuuttia mikä on Penguinsin seurahistorian ennätys. Aiemmin ennätystä piti hallussaan Tomas Vokoun kaudelta 2012-13, silloin Vokoun piti Pens-maalin puhtaana 173:06 minuuttia. Kyllähän tuo karvan vajaa yhdeksän erää pitää maali puhtaana on ihan kova suoritus varsinkin tämän päivän NHL:ssä.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Jarry piti muuten maalinsa puhtaana 177:15 minuuttia mikä on Penguinsin seurahistorian ennätys. Aiemmin ennätystä piti hallussaan Tomas Vokoun kaudelta 2012-13, silloin Vokoun piti Pens-maalin puhtaana 173:06 minuuttia. Kyllähän tuo karvan vajaa yhdeksän erää pitää maali puhtaana on ihan kova suoritus varsinkin tämän päivän NHL:ssä.

Tässä olisi Penguinsin seurahistorian top-10 listaus pisimmistä nollaputkista (ennen Montreal-peliä listattuna; Jarryn uusi ennätyslukema tosiaan kellottui aikaan 177:15):





--------------

Kunhan Crosby palaa, niin itse toivoisin kyllä Guentzelin jatkavan Malkinin laidalla. Malkin tarvitsee juurikin Guentzelin ja Rustin kaltaiset hyvin puolustavat laiturit, sillä aiempina vuosina etenkin Kesselin kanssa meno oli omassa päässä välillä aivan järkyttävää seurattavaa. Crosbylle sitten laidoille esimerkiksi Hörnqvistiä ja Galchenyukia, jos jälkimmäinen vielä seurassa parin viikon päästä on.

Pakko vielä kehua erikseen Jake Guentzeliä, joka on Crosbyn loukkaantumisen jälkeen äitynyt hurjaan vireeseen. Hän ei kyllä todellakaan ole ainoastaan Crosbyn tai tällä hetkellä Malkinin erinomaisuuden sivutuote, vaan nimenomaan nuo molemmat sentteritähdet hyötyvät valtavasti Guentzelin taidoista. Vaikuttaa myös siltä, että Guentzel on sellainen laituri, jonka kanssa on helppoa pelata ja löytää yhteinen sävel, toisin kuin esimerkiksi Kesselin tai nykyisen vaikkapa Galchenyukin kanssa.

Malkinin ja Guentzelin yhteispeli on toiminut erinomaisella tasolla viime aikoina, mutta niin on toiminut myös Crosbyllä ja Guentzelilla tässä pidemmällä ajalla. Guentzel on ollut tässä Crosbyn uran paras tutkapari hänelle ja lähtisin siitä että heidät laitetaan takaisin yhteen kapteenin palatessa sairauslomaltaan. Tuota voisi verrata vaikka kauteen 2013-14 kun joulun tietämillä Malkin oli jonkin aikaa sivussa ja Crosby/Neal pelasivat yhtä harvoista jaksoistaan joissa tuli muutakin kuin hajavaihtoja yhdessä. Jälki oli sen mukaista ja tekivät tuhojaan kaukalossa, mutta Malkinin palatessa pidempiaikainen ja yhtälailla toiminut tutkapari palautettiin yhteen. Mutta onhan tuo Guentzel tosiaan ollut viime aikoina erinomainen siellä ja hienoa että on osoittanut yhteispelin toimivan Malkinin kanssa siinä missä se toimii Crosbyn kanssakin, joten antaa valmennukselle sitten vaihtoehtoja.

Jos nyt kuitenkin Malkin ja Guentzel jatkaisivat yhdessä, niin lähtisin ihan ensimmäisenä koittamaan Kahunia kapteenin vierellä. Kahun on ollut hyvällä pelipäällä siellä vauhtiin päästyään siinä noin kauden kymmenennen ottelun paikkeilla ja ansaitsi siten oman mahdollisuutensa kärkiketjuissa toisen kärkisentterin rinnalla. Kädet, jalat ja pää toimivat sen verran hyvin että voisi hyvin täydentää toista kärkisenttereistä samassa kentässä. Simonilla on ollut erittäin hyviä jaksoja siellä Crosbyn ja Guentzelin rinnalla ja Kahun samantyyppisenä pelaajana voisi toimia samalla tapaa siinä, mutta tuoden toivottavasti aavistuksen parempaa viimeistelytehokkuutta sinne kuin Simonilta on siellä saatu.

Galchenyukille myös suo vielä mahdollisuuden joko Crosbyn tai Malkinin rinnalla, mikäli Crosbyn paluuseen saakka pysyy Penguinsin palkkalistoilla. Jos ei silloinkaan sitten noin 5-10 pelin sisään lähtisi homma toimimaan, niin sitten maisemanvaihtoa vaan.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Malkin kipeenä ja ei pelaa. Ihan kun tässä ei olisi riittävästi jo koeteltu joukkuetta noiden poissaolojen myötä?
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
1-0 voitto jatkoajalla Columbuksesta pelattaessa ilman Crosbyä, Malkinia ja useaa muuta tärkeää pelaajaa. Kelpaa oikein hyvin. Penguins oli kaksi erää erittäin hyvä ja sai pidettyä Columbuksen paikat lähestulkoon olemattomina. Kurinalaista ja tiivistä pelaamista eli juuri sellaista kuin sen pitääkin olla tuolla materiaalilla. Kolmannessa erässä sitten Columbus alkoi löytää aukkoja Penguinsin puolustuksesta ja pääsi useaan kertaan siellä vauhdilla helposti hyökkäysalueella ja laatupaikoille. Maalinsuulla Jarry tuossa vaiheessa sitten teki tukun isoja torjuntoja ja piti pelin tasoissa. Toisessa päässä Korpisalo oli myös läpi ottelun hyvässä vireessä ja torjui erityisesti usean Bluegerille siunaantuneen laatupaikan siellä. Jatkoajalla sitten Penguins pääsi pelaamaan ylivoimaa ja siellä Rust sai viimein laitettua kiekon Korpisalon taakse. Jarrylle jälleen nollapeli ja on erittäin luotettavassa torjuntavireessä tällä hetkellä.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Jarry se vain jatkaa noita huikeita otteitaan vaikka Montrealia vastaan pari lapsusta kävikin. Olisiko se kuitenkin Kingsiä vastaan Murrayn vuoro? Toivottavasti Malkin on kunnossa jo tuolloin kun jäänyt Kingsistä muistikuva, että ovat olleet melko inhottava vastus jo vuosien ajan Pensille ja jättäneet meidät nollille useampaan kertaan. Rust ollut myös kyllä tulikuuma tällä kaudella, hienoa nähdä Rust tuommoisessa lennossa kun vielä kauden alla spekuloitiin, että onko se Rust joka joukkueesta kaupataan pois palkkakattovaikeuksien vuoksi. Onneksi JR ei toiminut näin.

Mielenkiintoista on seurata miten Murray vastaa tähän Jarryn viimeaikaiseen huippuvireeseen. Detroittia vastaan ei nähty parasta Murrayta, mutta voitto siitä kuitenkin tuli ja toivottavasti Murray pelaa viikonloppuna Kingsiä vastaan ja torjuu vakuuttavan voiton. Pitää muistaa, että Murray aloitti kauden todella hyvin ja oli pitkään joukkueen paras pelaaja, tiedä sitten mitä kävi kun viime ajat ovat olleet vaikeita ja Jarry on ollut selvästi parempi maalivahti. Joukkueelle olisi kyllä todella iso vahvuus jos olisi kaksi nuorta huippuvahtia sen takana, tiedä sitten millaisia valttikortteja tuo antaisi myös kesän aikana GM:lle vaikka onhan se Pittsburghissa nähty kuinka iso apu menestykseen voi olla jos on nimenomaan kaksi loistavaa maalivahtia. Kannattaako kumpaakaan siis kaupata pois, joskus sen joutuu ehkä tekemään kuitenkin?

Molemmilla maalivahdeilla loppuu sopimus tähän kauteen, mutta perustarjouksella oikeudet ovat pidettävissä. Murrayn kohdalla mietityttää kyllä tuo jatkosopimus, että millainen se tulee olemaan. En ole isojen sopimusten kannalla maalivahtien suhteen, joku 7M$ AAV tai yli ei kuulostaisi omaan korvaani kovinkaan hyvältä. 5-6 vuotta ja noin 6M$ AAV kelpaisi vaikka siinäkin on riskinsä kun miettii kuinka loukkaantumisherkkä on Murray ollut ja kuinka paljon otteet ovat ailahdelleet parin cupin jälkeen. Jarryn sopimuksen arvoa ja pituutta en osaa oikein tällä hetkellä edes miettiä, tuskin mitään kovin pitkää sopimusta miehelle kuitenkaan tehdään. Uskoisin, että Jarryn kanssa katsotaan tämä kausi rauhassa läpi, mahdollisesti näin myös Murrayn kanssa, mutta jotenkin olettaisin, että Murrayn jatkosopimus nähdään tässä joulu-tammikuun aikana.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös