Pitäisikö Mikko Lehtonen tiputtaa Leijonista?

 • 24 909
 • 243

Pitäisikö Lehtonen tiputtaa joukkueesta?

 • Kyllä

  Ääniä: 281 58,7%
 • Ei

  Ääniä: 198 41,3%

 • Äänestäjiä
  479

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Aika kaukana on järkyttävä ajojahti.

Miksi edes vaadimme Hesburgerin, Nokian Renkaiden ja muiden yritysten poistumista Venäjältä. Miksi edes vaadimme Jokereiden poistumista KHL:stä? Miksi Jari Kurria sorsitaan?

Vai meneekö raja Mikko Lehtosessa?

Tämä on nyt näin, että kaikki eriävät näkemykset on vääriä. Silitellään sitten päitä ja todetaan, että nyt kävi näin. Onneksi et kuitenkaan menettänyt KHL:ssä ansaitsemiasi palkkoja. Yleisesti ottaen olisi kuitenkin toivottavaa, että jääkiekkoilijatkin miettisivät edes hieman peliuran jälkeisiä juttuja, ettei sitten pudottaisi tyhjän päälle. Itse en allekirjoita ollenkaan sellaista ajatusta, että jääkiekkouralla kerätään loppuelämän massit. On aivan helvetin monta jääkiekkoilijaa, jotka ei tienaa edes sen hetken tarpeisiin rahoja ja sitten jeesustellaan jostain kaverista joka tienaa satoja tuhansia euroja vuodessa, että miten sillä nyt on asiat huonosti.

Se vain on nyt niin, että paska osui tuulettimeen. Suurin osa suomalaiskiekkoilijoista onnistui väistämään isommat kurat, mutta parille jäi ns. tyhjä arpa käteen.

Yhä edelleen haluan alleviivata sitä, että nämä jääkiekkoa ammatikseen pelaavat ovat etuoikeutetussa asemassa. Eivät uhreja.
Tämä menee ihan naurettavaksi, jos alkaa yksittäisten jääkiekkoilijoiden tilannetta vertaamaan yrityksiin. Lehtonenhan vei Venäjältä rahaa pois, kun jatkoi siellä kauden loppuun, kun taas yritykset vievät Venäjälle rahaa, kun pysyvät siellä. Ja tämä on vain yksi pieni esimerkki siitä, että nämä asiat eivät kuulu edes samaan keskusteluun.

On ihan totta, että suurin osa kiekkoilijoista ei tienaa urallaan loppuelämän rahoja. On myös totta, että vaikka tienaisi urallaan hyvin, niin ei silti yleensä elä niillä rahoilla elämäänsä loppuun. On kuitenkin naurettavaa väittää, että jos jääkiekkoilija kovalla työllä pääsee siihen asemaan, että voi ansaita lyhyen uransa aikana riittävästi rahaa loppuelämän tarpeisiin, niin siihen ei pitäisi tarttua. Erittäin todennäköistä on, että suurin osa Lehtosen arvostelijoista tarttuisi itsekin vastaaviin tilaisuuksiin ihan yhtälailla kuin Lehtonenkin.

Vaikka urallaan hyvin menestynyt kiekkoilija olisikin tavallaan etuoikeutetussa asemassa, niin se ei tee tästä ihmisestä sen ihmeellisempää kuin me muut. Elämässä menestyminen ei velvoita valtaviin uhrauksiin sen enempää kuin tavanomaisempi menestyminen.

Elämässä menestynyt ihminen voi olla uhri siinä missä kuka tahansa muukin. Tässä tapauksessa Lehtonen on monella tapaa uhri. Onhan tämä mennyt ihan naurettavaksi, kun ihminen yrittää selviytyä vaikeasta tilanteesta parhaalla mahdollisella tavalla, niin sen jälkeen on media ja sadat tuhannet ihmiset janoamassa päätä vadille - ihan kuin Lehtonen olisi syyllinen koko sotaan. Joiltakin ihmisiltä katoaa kaikki suhteellisuudentaju, kun näitä asioita tarkastellaan.

Minä ainakin koen, että yksittäisten urheilijoiden kohdalla heidän oma turvallisuutensa on ollut tässä tilanteessa tärkeintä, koska mitään merkittävää vaikutusta hitaammalla tai nopeammalla poistumisella Venäjältä ei oikeasti ole ollut. Moraaliset asiat ovat toki tärkeitä, mutta jokaisen henkilökohtainen turvallisuus menee silti tässä tapauksessa edelle. Jokainen suomalainen sieltä halusi pois ensi tilassa, mutta kaikilla oli erilaiset tilanteet ja sen vuoksi poistuminen ei ollut kaikkien kohdalla yhtä helppoa.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Missä se ajojahti on, Mikko Kärnän valintatwiitissä?
Varmaan tarkoittaa minua, kun olen ihmetellyt että vasta kaikkien kaksijalkaisten raiskaaminen ja lapsien teloittaminen herättää tajuamaan millainen roistovaltio Suomella on rajanaapurina.
Ihan samanlainen seteliselkärankainen niljake on tämä maajoukkueen päävalmentaja, joka tässä maassa jostain syystä on kansallissankari eikä kansallinen hylkiö.
 
Jokainen varmasti ymmärtää miksi Lehtonen teki kuten teki. Lehtosen tilanteessa varmaan 99% prosenttia olisi tehnyt samoin. Tarkoitan tilannetta, joka oli sodan syttyessä eli sopimus oli tehty jo aiemmin ja siihen KHL:n (ja Lehtosen ja seuran sopimat) sääntöjen mukaan oli tietyt purkamissakot. Lisäksi joukkueesta ilman seuran lupaa poistuminen välittömästi olisi varmaan aiheuttanut jotain epämiellyttäviä hankaluuksia. Lehtonen siis valitsi sen helpomman tien ja pelasi kauden loppuun ja purki sen jälkeen sopimuksensa. En kuitenkaan usko, että Lehtonen olisi kuitenkaan joutunut oikeasti maksamaan koskaan 2 miljoonaa euroa jälkikäteen sopimusrikkomuksesta, tosin hankaluuksia varmasti olisi kyseisen asiankin käsittelyssä tullut. Ymmärrän Lehtosta ettei halunnut lähteä testaamaan miten olisi käynyt.

Joka tapauksessa Lehtosta ei mielestäni olisi pitänyt valita maajoukkueeseen. Syitä ovat juuri se, että jatkoi pelaamista sodan syttymisen jälkeen samalla, kun KHL avoimesti oli Putinin sodan puolella ja vielä kampanjoi sodan puolesta. Toinen syy on juuri maajoukkueen ja Lehtosen ympärillä vielä tänäänkin käytävä keskustelu joka varmasti aiheuttaa turhaa epämielyttävää julkisuutta maajoukkueelle.

Vaikka lehtonen oli jossain määrin pakotettu tekemään kuten teki, niin joka tapauksessa Putin sotapropagandan lähettiläänä oleminen (vaikka pakotettuna) ei ansaitse paikkaa maajoukkueessa. Varsinkin, kun sota on vielä käynnissä. Maajoukkuekin olisi saanut vähemmän negatiivista julkisuutta jättämällä nämä sotaa tukevien seurojen pelaajat pois ja valmistua kotikisoihin rauhassa. Yksi napakka tiedote olisi riittänyt, jossa olisi kerrottu, että "Tässä tilanteessa katsomme (sodan ollessa käynnissä), että KHL:n pelaajat, jotka jatkoivat kauttaan loppuun eivät ole kotikisoissa maajoukkueen käytettävissä. Kaikki olisivat ymmärtäneet tilanteen. Lehtonen olisi myöhemmin irtisanonut sopimuksensa ja kertonut tuomitsevansa sodan. Kaikki olisi hyvin. Nyt toimittajat tekevät juuri sitä työtään, josta heille maksetaan ja pommittavat maajoukkuetta ja Lehtosta ja haluavat vastauksia kysymyksiin.
 

redpecka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Eurooppa
Lehtonen yksittäisenä ihmisenä saa puolestani hakee vaikka venäjän tai ugandan kansalaisuutta jos haluaa, se jokaiselle meistä sallittakoon.

Otsikon kysymykseen: jos tämä pelaaja ei ole joku ihan ainutlaatuinen ja Suomen mahdollisen menestyksen kulmakivi niin olisihan tämän voinut jättää valitsemattakin kun kaikki tietää kuinka kuumana suomalaiset käyvät vallitsevan sodan tiimoilta.

Ainakin minä miljoonan muun kanssa olisin halunnut jotain muuta lausuntoa Jeren suusta kuin että kaikki on hyvin. Asiat voivat olla hyvin, joo, mutta se pitää myös perustella kuten Jatkoajassa. Tuollaisista jerelehtismäisistä trollauksista tulisi täällä viikko penalttia.

Loppupäätelmäni: en syytä yksittäistä pelaajaa, tehköön elämällään mitä parhaaksi näkee. Jalonen: jos joku on pahis, se on päävalmentaja joka sallii arvelluttavat hankinnat. Lehtinen nyt on vain tommonen jutila-kurri-kakkonen joka paperista ääneen lukee mitä sille on kirjoitettu.
 

redpecka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Eurooppa
Äänesti nyt jotta ulos. Näköjään enemmistö samaa mieltä.

Harmi, ettei tässä erotella yksityishenkilö-Lehtosen valintoja vs. päävalmentaja-Jalosen valintoja. Ketjua lukemalla kyllä tuntuu, että se on yksi ja sama asia monelle. Minulle se pahis on Suomen jääkiekkosysteemiliitto tuppisuuhämäräpolitiikallaan, yksityishenkilö-Lehtonen ei taas kiinnosta tippaakaan.
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kyllä siinä tapauksessa, jos NHL estää ison Ovien (ja muiden venäläisten) pelaamisen, muuten ei.

Mikko muuten teki sopparin Sveitsiin, mikä on tietenkin hiano juttu!
 

Shakey

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
En tiedä muitten mielipiteistä, mutta minua vituttaa vieläkin nähdä Lehtonen maajoukkueessa. Enkä kiistä, ettei taidoltaan sinne kuuluisi, mutta kaikki Venäjän mielistelyt alkaen siitä "pientä mellakan tynkää" kommentista eivät mielestäni oikeuta paikkaa joukkueessa. Toki raha ratkaisee, mutta minun arvomaailmassani on rahaakin tärkeämpiä arvoja.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, Seattle Kraken, 1923 (1897)
Zehtosen olemus on hyvin Anssi Salmelamainen ja se ei ole positiivinen huomio. Muutenkin peli zetan miehellä ei ole ollut säkenöivää. En olisi ottanut joukkueeseen.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Kyllähän Mikko Lehtonen on tässä turnauksessa taas osoittanut olevansa kova kansainvälisen tason kiekollinen puolustaja. Ja ilmiselvästi nauttii kovaa luottoa valmennusjohdon suunnasta, mistä osoituksena se, että peliaikakeskiarvo kahden matsin jälkeen on selvällä marginaalilla Leijonien ykkönen.

Hienoa on ollut myös huomata fanien selkeästi positivinen suhtautuminen Lehtoseen. Eilen Lehtonen kahteen otteeseen kuulutettiin maalin syöttäjäksi ja molemmilla kerroilla yleisö antoi raikuvat aplodit siinä kohtaa. Joidenkin tässä ketjussa verrattain unisessa hengessä povaamat buuaukset tai vihellykset ovat loistaneet poissaolollaan, ja hyvä niin.
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
Kyllähän Mikko Lehtonen on tässä turnauksessa taas osoittanut olevansa kova kansainvälisen tason kiekollinen puolustaja. Ja ilmiselvästi nauttii kovaa luottoa valmennusjohdon suunnasta, mistä osoituksena se, että peliaikakeskiarvo kahden matsin jälkeen on selvällä marginaalilla Leijonien ykkönen.

Hienoa on ollut myös huomata fanien selkeästi positivinen suhtautuminen Lehtoseen. Eilen Lehtonen kahteen otteeseen kuulutettiin maalin syöttäjäksi ja molemmilla kerroilla yleisö antoi raikuvat aplodit siinä kohtaa. Joidenkin tässä ketjussa verrattain unisessa hengessä povaamat buuaukset tai vihellykset ovat loistaneet poissaolollaan, ja hyvä niin.
Kiekolla hän on ylivoimalla hyvä.
Muussa tekemisessä keskinkertainen, oman pään puolustuspelissä jopa heikko.
 

SergeiK

Jäsen
Asia on käsitelty tässä ketjussa monta kertaa, mutta menköön vielä kerran.

Koska Lehtonen pelasi KHL:ssä armeijan joukkueessa Venäjän hyökättyä Ukrainaan ja esiintyi osana sotapropagandaa armeijan aseshowssa Z-logojen loisteessa samalla kun samainen armeija raiskasi lapsia Buchassa. Itse suhtaudun hyvin kriittisesti lasten raiskaamiseen - olen sillä tavalla aika nipo sen suhteen.

Mutta ihan kivan syötön antoi Vatasen maaliin.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Mikko Lehtonen on tällä hetkellä nähdäkseni vahvin kandidaatti turnauksen parhaaksi puolustajaksi. Kova suoritus, kun huomioi tämän mediassa velloneen ulkourheilullisen bullshitin.
 

Malmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sympatiat: DIF
Mikko Lehtonen on tällä hetkellä nähdäkseni vahvin kandidaatti turnauksen parhaaksi puolustajaksi. Kova suoritus, kun huomioi tämän mediassa velloneen ulkourheilullisen bullshitin.
Tuskin sitä tarvitsee huomioida kun tuota päätöstä turnauksen parhaasta puolustajasta tehdään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös